Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ανοιξαν τις πύλες της κολάσεως

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


 Στον... 19ο αιώνα επιστρέφουν οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να υποκύψει στις απαιτήσεις των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας και να καταργήσει ουσιαστικά τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Η αναγόρευση ως υπέρτατων των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών χωρίς «ανάρμοστους περιορισμούς» στις ζημιογόνες επιχειρήσεις αλλά και σε εκείνες που παρουσιάζουν σοβαρή μείωση του κύκλου εργασιών τους έχει δραματικές συνέπειες για τις αποδοχές των υπαλλήλων τους.
Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μειώνουν όσο θέλουν και όσες φορές θέλουν τους μισθούς των εργαζομένων σε αυτές! Τον ένα μήνα π.χ. 10%, τον επόμενο μήνα άλλο ένα 10% μείωση, το επόμενο εξάμηνο νέα μείωση 20% ή ό,τι τέλος πάντων νομίζει ανά πάσα στιγμή ο κάθε επιχειρηματίας ότι τον συμφέρει να κάνει σχετικά με τους μισθούς του κάθε εργαζόμενου στην επιχείρησή του.

Ανοιξε τις πύλες της κολάσεως για τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό τομέα δηλαδή η κυβέρνηση...
Παπανδρέου με αυτή τη στάση της. Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες ακόμη και μεγάλους και παλιούς εργαζόμενους, που αυτή τη στιγμή τους αμείβουν π.χ. με 1.500 ή 2.000 ευρώ, να τους ρίξουν στα... 740 ευρώ.

Μάλιστα μέχρι να δημοσιευθεί μετά από ένα δεκαήμερο το πλήρες κείμενο του Μνημονίου-3, όπως θα το εγκρίνουν η ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι αν θα ισχύει προσωρινά ακόμη και το κατώτατο όριο των 740 ευρώ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή αν θα έχει καταργηθεί αμέσως και αυτό, όπως απαιτούν η ΕΕ και το ΔΝΤ ώστε οι μισθοί να πέσουν στο... 500ρικο ή και πιο χαμηλά!

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη υπογράψει στο Μνημόνιο-2 της 6ης Αυγούστου 2010 ότι «η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι οι συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων» και ότι «η κυβέρνηση αποσύρει τη διάταξη που επιτρέπει στο υπουργείο Εργασίας να επεκτείνει όλες τις κλαδικές συμβάσεις σε εκείνους που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις (Κεφάλαιο 1, υποκεφάλαιο 4, «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις», παράγραφος «Για την ενίσχυση των θεσμών της αγοράς εργασίας»).

Αφ’ ης στιγμής η κυβέρνηση έχει υπογράψει αυτά τα πράγματα χωρίς καμία επιφύλαξη, δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΕ και το ΔΝΤ να μην απαιτήσουν τελικά την πλήρη και άνευ όρων εφαρμογή τους, ακόμη και αν τώρα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να διατηρήσει κάποιο φύλλο συκής για μερικούς μήνες προκειμένου να τη διευκολύνουν να περάσει αυτό το εφιαλτικό μέτρο. Eνα μέτρο το οποίο θα αλλάξει για πάντα τη ζωή των εργαζομένων στη χώρα μας, καταβαραθρώνοντας τους μισθούς και το βιοτικό τους επίπεδο. Είναι όντως αποκαρδιωτικό το φαινόμενο να εφαρμόζει μια τέτοια πολιτική η κυβέρνηση Παπανδρέου, την οποία έφεραν θριαμβευτικά στην εξουσία πρωτίστως οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, πιστεύοντας τις διακηρύξεις της για καλυτέρευση της ζωής τους.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά να βοηθήσει επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσκολίες, έχει πολλούς άλλους τρόπους να το κάνει. Είναι γελοίο το επιχείρημα που προβάλλουν σοβαροφανώς ορισμένοι ότι δήθεν η Ελλάδα υστερεί σε ανταγωνιστικότητα εξαιτίας του εργασιακού κόστους. Αφού η χώρα μας είναι... 14η (!) στους μισθούς μεταξύ των 15 χωρών της «παλιάς» ΕΕ. Εχουμε δηλαδή τους χαμηλότερους μισθούς σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη πλην της Πορτογαλίας και θα τους κόψουμε κι από πάνω;

Χρειάζεται πολύ «σοσιαλιστικό» μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση και την αγορά σε καταβαράθρωση; Ανόητοι είναι δηλαδή οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες που τάσσονται αναφανδόν εναντίον της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων; Θέλουν να πληρώνουν περισσότερο τους υπαλλήλους τους χωρίς λόγο ή απλούστατα καταλαβαίνουν ότι, αν εκατομμύρια εργαζόμενοι φτωχύνουν, οι ίδιοι θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους;

ΤΡΟΪΚΑ
Νοοτροπία κατακτητών

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ τη χρήση της... ελληνικής (!) γλώσσας οι «γκαουλάιτερ» της τρόικας της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στην Αθήνα. Αρνήθηκαν να παραστεί διερμηνέας, απαιτώντας οι Ελληνες δημοσιογράφοι να τους απευθύνονται μόνο στα αγγλικά και αγνόησαν επιδεικτικά ερώτηση που υποβλήθηκε στα ελληνικά! Προφανώς οι υπάλληλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ αισθάνονται ότι απολαμβάνουν εξουσιών αντίστοιχων με εκείνες της... γερμανικής «κομαντατούρας» κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής! Αφού όμως αυτή η βαθύτατα ταπεινωτική για την Ελλάδα συμπεριφορά τους γίνεται ανεκτή, γιατί να μη συμπεριφέρονται ως κατακτητές;

Γ.Δελάστικ 

Από........citypress

Έβγαλε μόνη της τα μάτια της η ΝΔ!!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

      Με την Ντόρα ο Σπύρος Κωσταράς.

 Το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα απασχολήσει την ΝΟΔΕ ΝΔ πολύ περισσότερο όμως τα στελέχη της μετά την Κυριακή ασχολούνται με τον νέο πολιτικό σχηματισμό της Ντόρας Μπακογιάννη. Δεν είναι λίγα τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης που δημοσιοποιούν την αλλαγή πορείας και την συμπόρευση με τις πολιτικές ανησυχίες της κας Μπακογιάννη. Τί απαντούν σε όσους υποστηρίζουν πως η διφορούμενη στάση τους το προηγούμενο διάστημα έβλαψε την ΝΔ και τους υποψήφιους που στήριζαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Ότι μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους όπως ξεκάθαρα δηλώνει στον FM-1 ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Φθιώτιδας Σπύρος Κωσταράς κάνοντας λόγο για καταστροφικές κινήσεις από το ίδιο το κόμμα .

Από......lamiafm1

Θυμίζει Πολιτική Ανοιξη! - Και ο βουλευτής Γ. Κοντογιάννης εκτός ΝΔ

 Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

 

Νέα αποστασία καταγγέλει η Ρηγίλλης!

 


Από.......NewsIt.gr

Παπανδρέου vs Σαμαρά: Απάτη από Λαζόπουλο και Αρβύλα;

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com




Το χαρήκαμε το ηχητικό "ντοκουμένο" που παρουσιάστηκε και από τον Λάκη αλλά και από τους Αρβύλα.
Και φυσικά αποκαλύπτει αυτό που ο κάθε Έλληνας έχει από καιρό συνειδητοποιήσει. Ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμιά διαφορά στα δύο κόμματα. Παρά τις δήθεν αντιπαλότητες και οι δυο, από κοινού "παραμυθιάζουν" τους Έλληνες πολίτες. Άλλωστε το είπαμε κατ' επανάληψη πως και οι δύο αρχηγοί, φίλοι και παλιοί συμφοιτητές υπήρξαν και συνδαιτημόνες της περιβόητης λέσχης Bilderberg. Το διάτρητο και διαβρωμένο μέχρι το μεδούλι κομματικό καθεστώς προσπαθούν να διασώσουν με οποιοδήποτε μέσο.
Από το σημείο όμως αυτό, έως να χρησιμοποιούν και οι δύο ....
σατιρικές εκπομπές της TV το συγκεκριμένο ηχητικό, γνωρίζοντας πως είναι "παραπλανητικό" και ότι βασίζεται σε "ψευδή" στοιχεία, παρουσιάζοντάς το ως γνήσιο, νομίζουμε πως είναι ανεπίτρεπτο. Και δυστυχώς χαρακτηρίζει αρνητικά τους συντελεστές των δύο αυτών επιτυχημένων προγραμμάτων.
Παραθέτουμε το κείμενο που πέρασαν οι δημιουργοί του κλιπ σαν μάσκα στο Youytube, ώστε να προφυλάξουν τους ακροατές τους:



Τα συμπεράσματα και οι κρίσεις δικές σας.

Από  .......activistis

Η δήλωση Αυγενάκη για τη διαγραφή του...

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Γοργοπόταμος (σαν απόψε 1942)...

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@gmail.com



ΚΑΤΟΧΗ και πήρε γεύση από Αντίσταση ο φασισμός. Κι ένιωσαν οι Γερμανοί την ανάσα των συμμάχων. Με μπροστάρηδες και «προκινδυνεύσαντας» τους έλληνες. Και πως ο πόλεμος δεν είναι μόνο σιδερόφραχτες μεραρχίες. Είναι και ψυχή και μυαλό. Συμμαχική αντίληψη και, αργότερα, προδοσία και εγκατάλειψη.
ΔΕΝ το πολυσκέφθηκαν ο Άρης με τους ΕΛΑΣίτες του, ο Ζέρβας με τους ΕΔΕΣίτες, ο Γουντχάουζ με τα «χαρτιά» του και με τους νεοζηλανδούς σαμποτέρ. Ήταν Χειμώνας (24 προς 25 Νοέμβρη του 1942) κι έπρεπε να βιαστούν. Να «κόψουν» τα τραίνα για ανεφοδιασμό του Ρόμελ στην Αφρική, να...
 κάνουν πράξη το μήνυμα του Γλέζου και του Σιάντα. Ανατίναξαν το γεφύρι και ήταν ο Γοργοπόταμος η αρχή. Για μεγάλα έργα, προσδοκίες, αλλά και μεγάλες προδοσίες. Κάτι μύριζε από αγγλική πρακτική, κάτι οσμίστηκε ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ και πώς να το φανταστεί πως θα τον ξεκάνουν νωρίς (18 Ιουν.’45) Άγγλοι κι αριστεροί;
ΧΙΟΝΙΖΕ εκείνο το βράδυ και είχαν οι ΕΛΑΣίτες αναλάβει το πιο επικίνδυνο μέρος της επιχείρησης. Δυναμίτης στα σωθικά του γεφυριού και πάθος για το σαμποτάζ. Η ανατίναξη! Οι φωνές. Η νίκη. Το σφιχταγκάλιασμα των παλικαριών. Κι ύστερα μια κάσα ουίσκι για τον Ζέρβα. Για τον Άρη ουδέν. Ούτε για τους άντρες του με τις σκισμένες αρβύλες. Την άλλη μέρα, το BBC μετέδωσε την είδηση, σχολίασε και επαίνεσε. Όλους, πλην του Άρη και των ΕΛΑΣιτών. Κι αυτός κατάλαβε…Ο Βελουχιώτης που δεν θα τον άφηναν να στεριώσει και να χτυπήσει. Ο αρχικαπετάνιος που τον φρέναραν δεξιοί κι αριστεροί, γιατί ήταν…προφήτης («οι Γερμανοί θα φύγουν. Οι Άγγλοι θα μας φορέσουν αλυσίδες…χρυσές και θα μας βάλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας»). Του κόλλησαν τη ρετσινιά του «δηλωσία» και το «μιζέριας» δίπλα στο Θανάσης Κλάρας, για να νιώθει… λίγο σαν προδότης στη ζωή του. Μακριά από κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που καθόριζαν τη φύση και την έκταση του αντιστασιακού-αντιφασιστικού αγώνα.
ΠΗΡΕ τους άντρες και τα κουρέλια του. Οι πολλοί κατάλαβαν. Οι λίγοι τον ξέγραψαν. Το ΚΚΕ άργησε να καταλάβει. Έπρεπε να πάμε στα «Δεκεμβριανά» και στη Βάρκιζα, στον εμφύλιο και τη…Μακρόνησο, στο μετεμφυλιακό κράτος της βίας και των φακελωμάτων, για να’ ρθει η «αποκατάσταση» του Άρη. «Το Κόμμα» (ΚΚΕ) άνοιξε τις πόρτες για το…κάδρο του, μετά 20 έτη.

Από......press-gr

Η συμφωνία με την τρόικα ότι μετατάξεις = νέες προσλήψεις αφορά μόνο τις ΔΕΚΟ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

 Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ»

Κανένας κίνδυνος και για τους αορίστου χρόνου των 6000 δημοτικών επιχειρήσεων  

«Δεν απολύεται κανείς μόνιμος υπάλληλος ή αορίστου χρόνου είτε εργάζεται σε δήμο, νομαρχία και περιφέρεια είτε σε νομικό τους πρόσωπο».
 
Μ’ αυτή τη κατηγορηματική δήλωση στην aftodioikisi.gr ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος βάζει τέλος στη φημολογία για απολύσεις λόγω «Καλλικράτη» που αναπτύχθηκε μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα ότι οι μετατάξεις θα θεωρούνται νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα με τη δήλωσή του ο κ. Ντόλιος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στις 6000 δημοτικές επιχειρήσεις από τις οποίες μετά τις συγχωνεύσεις θα παραμείνουν μόλις 2000.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι μετατάξεις του «Καλλικράτη» δεν είχαν μπει ποτέ στη συζήτηση με την τρόικα ώστε να θεωρηθούν προσλήψεις. Αντιθέτως, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπήκαν κυρίως οι μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ.

Φημολογία για απολύσεις ακόμη και 40.000 υπαλλήλων
Σύμφωνα με αυτή τη φημολογία, καθώς το 2011 αναμένεται να αποχωρήσουν από το Δημόσιο περί τους 50.000 υπαλλήλους η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων 1 προς 5 που έχει θέσει η κυβέρνηση οδηγεί εκ των πραγμάτων σε πρόσληψη έως 10.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων.

Ωστόσο, καθώς οι υπό μετάταξη εργαζόμενοι είναι πάνω από 50.000 εκ των οποίων σχεδόν 19.000 στους ΟΤΑ (περίπου 4.500 αυτοί που μετακινούνται από τις κρατικές περιφέρειες στις αιρετές και από τις νομαρχίες στους δήμους και οι υπόλοιποι υπάλληλοι των νομαρχιών που μεταφέρονται αυτοδικαίως στις περιφέρειες), σύμφωνα με τις συγκεκριμένηες φήμες, ελλοχεύει κίνδυνος απόλυσης 40.000 υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και εργαζομένων σε δήμους και νομαρχίες.

Κανένας δεν θα μετακινηθεί εκτός της πόλης που εργάζεται
Παράλληλα ο υφυπουργός Εσωτερικών με τη δήλωσή του στην aftodioikisi.gr διαβεβαιώνει ότι «κανείς υπάλληλος δεν πρόκειται να μετακινηθεί λόγω ‘Καλλικράτη’ παρά τη θέλησή του εκτός της πόλης που σήμερα εργάζεται».

Να σημειωθεί ότι ο νόμος 3852/2010 («Καλλικράτης») προβλέπει ότι οι υπάλληλοι των νομαρχιών των οποίων οι ασκούμενες αρμοδιότητες μεταφέρονται στους δήμους θα μετακινούνται στο δήμο της πρωτεύουσας του νομού.

Τα παραπάνω θα επαναλαμβάνονται και σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών η οποία αναμένεται να εκδοθεί πιθανότατα και σήμερα.

Έρχονται χιλιάδες μετατάξεις
Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη, εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για μετακινήσεις προσωπικού σε άλλους φορείς του Δημοσίου όπου υπάρχουν κενά και ανάγκες.

Όσοι θεωρηθούν υπεράριθμοι, θα μεταταγούν σε κενές οργανικές θέσεις, αντίστοιχες της ειδικότητας που υπηρετούν. Εάν αυτές δεν υπάρχουν, τότε η τοποθέτησή τους θα γίνεται σε παραπλήσιες με την ειδικότητά τους θέσεις και θα αμείβονται με τους μισθούς που λάμβαναν στις υπηρεσίες από τις οποίες μετατάσσονται. Όσοι αρνηθούν τη μετάταξή τους, θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Οι υπάλληλοι δεν θα μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται και κατοικούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις υπό μετάταξη υπηρεσίες. Διαφορετικά, θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και εκτός των ορίων των νομών με βάση κανόνες που θα έχουν σχέση με την οικογενειακή κατάσταση.

Αντίστοιχες διαδικασίες θα εφαρμοστούν στους περίπου 4.000 εργαζόμενους στον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες που θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.



Για τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις λόγω «Καλλικράτη» διαβάστε παλαιότερη (το Μάρτιο του 2010) συνέντευξη του υφυπουργού Εσωτερικών στην aftodioikisi.gr: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6148


Για το τι προβλέπει ο Ν 3852/10 σχετικά με τις μετατάξεις διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

Άρθρο 254 Κατάταξη προσωπικού συνενούμενων Δήμων και Κοινοτήτων σε νεοσύστατους Δήμους 1. Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των συνενούμενων δήμων
ή δήμων και κοινοτήτων καθίσταται, αυτοδικαίως, προσωπικό του νεοσύστατου δήμου, με την ίδια σχέση εργα
σίας, και καταλαμβάνει αντίστοιχες, κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα, θέσεις.
2. Μέσα σε ένα (1) μήνα από την ανάληψη καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές εκδίδεται διαπιστωτική
πράξη του οικείου δημάρχου, με την οποία το ανωτέρω προσωπικό διαπιστώνεται ως προσωπικό του νέου δήμου, με την ίδια σχέση εργασίας που κατέχει, και κατατάσσεται σε αντίστοιχες συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα. Η πράξη αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
3. Οι θέσεις του πιο πάνω προσωπικού προβλέπονται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των οικείων δήμων, οι οποίοι καταρτίζονται σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (κυρωτικός ν. 3584/2007-ΦΕΚ 143 Α΄), εντός
έξι (6) μηνών από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές. Στις ανωτέρω θέσεις κατατάσσεται το ανωτέρω προσωπικό με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
4. Το ως άνω προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται ως προς το υπηρεσιακό του καθεστώς, το μεν μόνιμο από
τις διατάξεις του πρώτου μέρους, το δε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τις σχετικές διατάξεις του δεύτερου μέρους του ν.3584/2007, όπως ισχύει.

Άρθρο 255
Μεταφορά προσωπικού Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στις Περιφέρειες 1. Το μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων καθίσταται αυτοδίκαια από 1.1.2011 προσωπικό των περιφερειών της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας. Με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον οικείο περιφερειάρχη μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του, το προσωπικό κατατάσσεται σε αντίστοιχες συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις της αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας των υπηρεσιών της έδρας και των νομών της περιφέρειας. Η πράξη αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
2. Οι θέσεις του κατατασσόμενου προσωπικού προβλέπονται στον Πρότυπο Ενιαίο Εσωτερικό Οργανισμό
Οργάνωσης και Λειτουργίας των περιφερειών, ο οποίος καταρτίζεται σύμφωνα με το άρθρο 241 παράγραφος 7 του παρόντος. Στις θέσεις αυτές κατατάσσεται το ανωτέρω προσωπικό, με διαπιστωτική πράξη του περιφερειάρχη, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται αναλόγως και στις περιπτώσεις κατάταξης προσωπικού προερχόμενου από Ενιαία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. Το ως άνω προσωπικό λογίζεται εφεξής προσωπικό των περιφερειών και διέπεται ως προς το υπηρεσιακό του καθεστώς, το μεν μόνιμο από τις διατάξεις του παρόντος νόμου, καθώς και εκείνες του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπως ισχύουν, το δε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τις σχετικές διατάξεις του ν. 3801/2009 (ΦΕΚ 163 Α΄) και του π.δ.410/1988 (ΦΕΚ191 Α΄), όπως ισχύει.
3. Το ανωτέρω προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν πριν από την κατάταξή του στην περιφέρεια, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 (ΦΕΚ 265 Α΄). Τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά.
4. Μεταφέρεται, αυτοδικαίως, από 1.1.2011 στις περιφέρειες, το σύνολο των θέσεων δικηγόρων, με σχέση έμμισθης εντολής, οι οποίοι έχουν προσληφθεί σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 1649/1986 (ΦΕΚ 149 Α΄) και οι οποίοι υπηρετούν, ήδη, με σχέση έμμισθης εντολής στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ή στα Νομαρχιακά Διαμερίσματα. Με τη μεταφορά των θέσεων γίνεται, επίσης, αυτοδικαίως και η μεταφορά των δικηγόρων που τις κατέχουν, οι οποίοι διατηρούν με το νέο φορέα την ίδια σχέση έμμισθης εντολής. Οι ανωτέρω εκπροσωπούν, ενώπιον των δικαστικών και των διοικητικών αρχών, την περιφερειακή ενότητα ή τις περιφερειακές ενότητες, οι οποίες προέρχονται από τις καταργούμενες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ή τα καταργούμενα νομαρχιακά διαμερίσματα, τα οποία οι δικηγόροι εκπροσωπούσαν βάσει της σύμβασης έμμισθης εντολής με αυτά. Για το σκοπό αυτό εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Άρθρο 256
Μετάταξη προσωπικού σε Περιφέρειες 1. Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων
(Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Τμημάτων, Γραφείων, Αυτοτελών Γραφείων) των υπηρεσιών των κρατικών περιφερειών των οποίων αρμοδιότητες απονέμονται στις περιφέρειες της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας, είτε για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα είτε μεμονωμένως, δύναται με αίτησή του εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, η οποία υποβάλλεται προς το Γενικό Γραμματέα της κρατικής περιφέρειας να ζητήσει τη μετάταξή του στην περιφέρεια της αντίστοιχης κατά τόπον αρμοδιότητας. Το ως άνω προσωπικό μετατάσσεται στην περιφέρεια με απόφαση που εκδίδεται από το Γενικό Γραμματέα της κρατικής περιφέρειας εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας. Η απόφαση αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από 1.7.2011.
2α. Εάν δεν καταστεί δυνατή η μετάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την άσκηση των απονεμομένων αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, και εφόσον συντρέχει απονομή αρμοδιοτήτων για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα, οι υπάλληλοι οι οποίοι κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στην αρμόδια, αντίστοιχα, υπηρεσιακή μονάδα και σε περίπτωση ανυπαρξίας κατανομής οργανικών θέσεων, ανά υπηρεσιακή μονάδα, οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν την 1.1.2010
στις ανωτέρω υπηρεσιακές μονάδες της κρατικής περιφέρειας, σε συναφείς κλάδους και ειδικότητες, μετατάσσονται, αυτοδικαίως, στην αντίστοιχη περιφέρεια. Η ανωτέρω μετάταξη συντελείται με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της κρατικής περιφέρειας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από 1.7.2011.
β. Σε περίπτωση μεταβίβασης μεμονωμένων αρμοδιοτήτων, υποβάλλεται αίτημα από την Περιφέρεια προς το
υπηρεσιακό συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που εμπίπτει στα όριά της, για τη μετάταξη συγκεκριμένου αριθμού προσωπικού, το οποίο κατείχε οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις ή υπηρετούσε την 1.1.2010 στις, αντίστοιχες, από πλευράς αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακές μονάδες της κρατικής περιφέρειας και ανήκε σε συναφείς κλάδους και ειδικότητες. Το αίτημα υποβάλλεται από τον περιφερειάρχη, εντός
προθεσμίας ενός (1) μηνός από την ανάληψη καθηκόντων των νέων περιφερειακών αρχών. Το υπηρεσιακό συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού λάβει υπόψη κριτήρια, όπως ο τόπος κατοικίας, η οικογενειακή κατάσταση, σοβαρά προβλήματα υγείας και τα έτη υπηρεσίας, γνωμοδοτεί προς το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μετάταξη υπαλλήλων στην περιφέρεια. Οι υπάλληλοι μετατάσσονται στην περιφέρεια σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκδίδεται εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
3. Οι θέσεις του προσωπικού των προηγούμενων παραγράφων προβλέπονται στον Πρότυπο Ενιαίο Εσωτερικό Οργανισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας των περιφερειών, ο οποίος καταρτίζεται σύμφωνα με το άρθρο 241 παράγραφος 7 του παρόντος. Στις θέσεις αυτές κατατάσσεται το ανωτέρω προσωπικό, με απόφαση του περιφερειάρχη η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
4. Το προσωπικό των προηγούμενων παραγράφων λογίζεται στο εξής ως προσωπικό των περιφερειών και εξακολουθεί να διέπεται ως προς το υπηρεσιακό του καθεστώς, το μεν μόνιμο από τις διατάξεις του παρόντος
νόμου, καθώς και εκείνες του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπως ισχύουν, το δε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τις σχετικές διατάξεις του ν. 3801/2009 (ΦΕΚ 163 Α΄) και του π.δ.410/1988 (ΦΕΚ 191 Α΄) όπως ισχύουν.
5. Το ανωτέρω προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο
υπαγόταν πριν τη μετάταξή του στην περιφέρεια, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις διατάξεις της παραγράφου 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 (ΦΕΚ 265 Α΄).
6. Τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική
διαφορά.

Άρθρο 257 Μετάταξη προσωπικού σε Δήμους 1. Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων
(Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Τμημάτων, Γραφείων, Αυτοτελών Γραφείων) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.) αρμοδιότητες των οποίων απονέμονται στους δήμους, είτε για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα είτε μεμονωμένως, δύναται με αίτησή του εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, η οποία υποβάλλεται προς το Νομάρχη, να ζητήσει τη μετάταξή του στο δήμο της έδρας του Νομού. Το ως άνω προσωπικό μετατάσσεται στο δήμο της έδρας του Νομού με απόφαση που εκδίδεται από το Γενικό Γραμματέα της κρατικής περιφέρειας εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, σε συνιστώμενες προσωπο-παγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας. Η απόφαση αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από 1.1.2011. Η μετάταξη των προηγούμενων εδαφίων μπορεί να γίνει σύμφωνα
και με τις ρυθμίσεις της παραγράφου 5 του άρθρου 95 του παρόντος.
2α. Εάν δεν καταστεί δυνατή η μετάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την άσκηση των απονεμομένων αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο και εφόσον συντρέχει απονομή αρμοδιοτήτων για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα, οι υπάλληλοι οι οποίοι κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στην αρμόδια, κατ’ αντιστοιχία, υπηρεσιακή μονάδα και σε περίπτωση ανυπαρξίας κατανομής οργανικών θέσεων, ανά υπηρεσιακή μονάδα, όσοι υπάλληλοι υπηρετούσαν την 1.1.2010 στις ανωτέρω υπηρεσιακές μονάδες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σε συναφείς κλάδους και ειδικότητες, μετατάσσονται, αυτοδικαίως, στον αντίστοιχο δήμο της έδρας του νομού. Η ανωτέρω μετάταξη συντελείται με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της κρατικής περιφέρειας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από 1.1.2011.
β. Σε περίπτωση μεταβίβασης μεμονωμένων αρμοδιοτήτων, υποβάλλεται αίτημα από το δήμο της έδρας του
νομού προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της περιφέρειας για τη μετάταξη συγκεκριμένου αριθμού προσωπικού το οποίο κατείχε οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες της προηγούμενης παραγράφου και ανήκε σε συναφείς κλάδους και ειδικότητες. Το αίτημα υποβάλλεται, κατόπιν απόφασης του οικείου δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την ανάληψη καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών. Το ανωτέρω υπηρεσιακό συμβούλιο, αφού λάβει υπόψη της κριτήρια, όπως ο τόπος κατοικίας, η οικογενειακή κατάσταση, σοβαρά προβλήματα υγείας και τα έτη υπηρεσίας, γνωμοδοτεί προς τον περιφερειάρχη για τη μετάταξη υπαλλήλων στο δήμο της έδρας του νομού. Οι υπάλληλοι μετατάσσονται στο δήμο με απόφαση του περιφερειάρχη που εκδίδεται εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων περιφερειακών αρχών, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
γ. Η μετάταξη του προσωπικού της παραγράφου 5 του άρθρου 95 του παρόντος γίνεται στους αντίστοιχους δήμους όπου λειτουργούσαν οι καταργούμενες αποκεντρωμένες υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσε-
ων.
3. Οι θέσεις του μεταταχθέντος, κατά τις προηγούμενες παραγράφους, προσωπικού προβλέπονται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των οικείων δήμων, οι οποίοι καταρτίζονται σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων
(κυρωτικός ν. 3584/2007 – ΦΕΚ 143 Α΄), εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές. Στις ανωτέρω θέσεις κατατάσσεται το προσωπικό που μετατάχθηκε με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται αναλόγως και στις περιπτώσεις μετάταξης
προσωπικού από Ενιαία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και νομαρχιακό διαμέρισμα σε δήμο της έδρας του νομού.
5. Το προσωπικό των προηγούμενων παραγράφων λογίζεται στο εξής ως προσωπικό του δήμου και διέπεται
ως προς το υπηρεσιακό του καθεστώς, το μεν μόνιμο από το πρώτο μέρος, το δε ιδιωτικού δικαίου αορίστου
χρόνου από το δεύτερο μέρος του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007).
6. Το ανωτέρω προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν πριν από τη μεταφορά του στο δήμο, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις διατάξεις της παραγράφου 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 (ΦΕΚ 265 Α΄).
7. Τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική
διαφορά.
8.Το προσωπικό, που υπηρετούσε μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας,
στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων μετατάσσεται, με την ίδια σχέση εργασίας, στο δήμο, όπου αυτά λειτουργούσαν, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των παραγράφων 2α, 3, 4, 5, 6 και 7 του παρόντος άρθρου.

Άρθρο 258
Μετάταξη προσωπικού Τμημάτων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων των Περιφερειών στο  Δήμο της έδρας του Νομού 1. Το υπηρετούν κατά την 1.1.2010 μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των καταργούμενων, με το άρθρο 280 παράγραφος VII του παρόντος νόμου, Τμημάτων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ.Κ.) των κρατικών περιφερειών, το οποίο κατέχει οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις κλάδων ή ειδικοτήτων τεχνικού ή γεωτεχνικού προσωπικού μετατάσσεται αυτοδικαίως σε υφιστάμενες ή ιδρυόμενες Τεχνικές Υπηρεσίες των δήμων της έδρας του αντίστοιχου νομού ή σε άλλους δήμους όπου λειτουργούσαν οι καταργούμενες Τ.Υ.Δ.Κ., σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας. Για τη μετάταξη εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της κρατικής περιφέρειας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από 1.1.2011.
2. Οι θέσεις του μεταταχθέντος, κατά την προηγούμενη παράγραφο, προσωπικού προβλέπονται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των οικείων δήμων, οι οποίοι καταρτίζονται σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (κυρωτικός ν. 3584/2007 – ΦΕΚ 143 Α΄), εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές. Στις ανωτέρω θέσεις κατατάσσεται το προσωπικό που μετατάχθηκε με την προηγούμενη παράγραφο με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
3. Το προσωπικό των προηγούμενων παραγράφων λογίζεται στο εξής ως προσωπικό του δήμου και διέπεταιως προς το υπηρεσιακό του καθεστώς, το μεν μόνιμο από το πρώτο μέρος, το δε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από το δεύτερο μέρος του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007).
4. Το ανωτέρω προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο ο-
ποίο υπαγόταν πριν από τη μεταφορά του στο δήμο, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις διατάξεις της παραγράφου 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 (ΦΕΚ 265 Α΄).
5. Τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική
διαφορά.
6. Το προσωπικό της Τ.Υ.Δ.Κ. της κρατικής περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατά την ειδική καταργητική ρύθμιση
του εδαφίου β΄ της παραγράφου VII του άρθρου 280, μετατάσσεται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 256 του παρόντος.

Για να διαβάσετε όλο το νόμο κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/Innet/UsersFiles/PDF/N.3852-2010.pdf
Από......aftodioikisi.gr 

 



Διευκρινήσεις ΔΕΗ για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

 Διευκρινήσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και τη διευκόλυνση των υποψηφίων για ένταξή τους σ΄αυτό παρέχει η ΔΕΗ ΑΕ με ανακοίνωσή της. Η ΔΕΗ διευκρινίζει 
- Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού) και τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)
- Στην περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος:
- Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ακόμα και εάν αυτή έχει λήξει.
- Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι (6) ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.
- Στις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com