Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Επεστράφη το Σχέδιο της επέκτασης του Σχεδίου των Καμένων Βούρλων, λόγω των μικροπολιτικών που ακολουθεί Ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου για να μην θιγούν κάποιοι κολλητοί του.

 Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη στο Blog από αγανακτισμένους Δημότες για  το Σχέδιο των Καμένων Βούρλων.




Έχουμε από 13-4-2010  αναπομπή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της επέκτασης του Σχεδίου των Καμένων Βούρλων .
Ο λόγος είναι ότι δεν είναι δυνατή η προώθηση και η έγκριση του Σχεδίου των Καμένων Βούρλων επειδή πρέπει να γίνει σωστή η μελέτη της οριοθέτησης των ρεμάτων « Τρανόρεμα » και « Προφήτη Ηλία ».

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.






Η πρώτη επιστροφή του Σχεδίου των Καμένων Βούρλων έγινε το 1999 . Ένας δε απ` τους λόγους που επεστράφη και τότε ήταν η μη σωστή μελέτη οριοθέτησης των ρεμάτων.


Από το έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος φαίνεται ότι ζητήθηκαν άλλες  δυο φορές από το Υπουργείο  συμπληρωματικά στοιχεία για τη μελέτη της οριοθέτησης των ρεμάτων μέσα στο 2010.  Εκ του αποτελέσματος όλα δείχνουν ότι τα συμπληρωματικά στοιχεία που εστάλησαν δεν ικανοποίησαν το Υπουργείο και για αυτό επεστράφη πίσω το Σχέδιο.


Καλά ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου τι έκανε ; 
Γιατί δεν υπέδειξε στους μελετητές Μηχανικούς να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος.                                                      
Γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και το κράτησε μυστικό ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το Σχέδιο.                                                                                                                                 Πολλά και αμέτρητα είναι τα ερωτήματα   που  τίθενται  από  τους  Δημότες   ........

Ο κ. Αντωνίου δήλωνε στον απολογισμό των πεπραγμένων  που έκανε τον Ιούνιο του 2008 ότι θα ξυπνήσουν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ένα πρωί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 και θα δουν τα μηχανήματα να ανοίγουν τους δρόμους της επέκτασης του Σχεδίου.

Πατήστε εδώ για να ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο αυτών που έλεγε ο κ. Αντωνίου για το Σχέδιο και για άλλα θέματα των Καμένων Βούρλων για τα οποία δυστυχώς δεν έκανε τίποτα.        Eίναι   από το   Blog  kamena-vourla-news.
Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη Δημοτική αρχή που θα εκλεγεί θα είναι πιο συνεπής σε αυτά που θα εξαγγείλει.


Τι έχει να πει τώρα ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου δυο  χρόνια μετά που έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να τον διαψεύσει για αυτά που έλεγε τον Ιούνιο του 2008 ;


Αν δεν κάνουμε λάθος ο κ. Πλατανιάς που είναι και πάλι υποψήφιος με τον κ. Αντωνίου είναι ο υπεύθυνος της επέκτασης του Σχεδίου και ήταν και επί όλων των προηγούμενων Δημάρχων.


Πόσες φορές έχει μετρήσει άραγε αυτά τα ρέματα ο κ. Πλατανιάς και γιατί κάθε φορά συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος ;
Τι φταίνε οι Δημότες που έχουν έννομο συμφέρον επί 16 χρόνια να είναι δέσμιοι της επέκτασης του Σχεδίου και να χρεώνονται την ανεπάρκεια του κ. Πλατανιά και του κ. Αντωνίου.


Όλα αυτά γίνονται όπως δείχνουν τα πράγματα, είτε γιατί ο κ. Αντωνίου και οι συνεργάτες του είναι ανεπαρκείς και άσχετοι με το θέμα, είτε θέλοντας να κάνουν μικροπολιτική για να μην θιγούν οι κολλητοί τους που παροικούν (σε όλους είναι γνωστοί) δίπλα στα ρέματα " Τρανορέμα "  και  "Προφήτη Ηλία ".


Όποιο και από τα δύο αν ισχύει τι φταίμε   εμείς οι Δημότες των Καμένων Βούρλων να ταλαιπωρούμαστε   και να    είμαστε  δέσμιοι επί χρόνια αυτών των μικροπολιτικών του κ. Αντωνίου και των συνεργατών του.


Εμείς οι αγανακτισμένοι Δημότες των Καμένων Βούρλων βλέποντας τις μικροπολιτικές του κ. Αντωνίου πιστεύουμε ότι πρέπει σε αυτές τις εκλογές  όλοι  οι Δημότες να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και με την ψήφο τους να δώσουν την καλλίτερη λύση για τον τόπο.

Δεν  πρέπει  να  αφείνουμε  τους  άλλους  να  παίρνουν  τις  αποφάσεις που  αφορούν  το  μέλλον  το  δικό μας και των παιδιών  μας.

Οι  αγανακτισμένοι  Δημότες  για  την  επέκτση  του  Σχεδίου  των  Καμένων  Βούρλων.

Μάθε που ψηφίζεις

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Ξυπνήστε Έλληνες Ψηφοφόροι ...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Τα ΑΙΣΧΗ της οικονομικής διαχείρισης της χώρας σε ένα γράφημα...
(Κάντε κλικ για μεγέθυνση.)

Βαρέθηκα να τους ακούω όλους τους πολιτικούς να κατηγορούν τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ για κακοδιαχείριση...
Βαρέθηκα να βλέπω τους πολιτικούς να ΜΗΝ βλέπουν κανένα μεμπτό στην δική τους διαχείριση...
Βαρέθηκα να ακούω για "Εξεταστικές Επιτροπές" (που θα εξετάσουν ΔΥΟ μόνο χρόνια) για να "φανεί η αλήθεια"...


Λές και δεν βλέπουμε ΠΩΣ , ΠΟΤΕ , και ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ έφθασε η χώρα εδώ που βρίσκεται ΣΗΜΕΡΑ.

Η Χούντα το 74 παραδίδει στον Κ.Καραμανλή ένα υγιές χρέος 330 εκατ. δηλαδή ΧΡΕΟΣ 22,5% του ΑΕΠ (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
Ο "Κ.Κ" παραδίδει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977) ή ΧΡΕΟΣ 31,2% του ΑΕΠ στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Ανδρέας με την πολιτική "EASY MONEY SYSTEM" που εφάρμοσε σε επίπεδο κράτους (δηλαδή παίρνει δάνεια και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, γεμίζει δηλαδή την αγορά με χρήμα, όχι όμως υγιές αλλά με δανεικά και ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, εκτινάσσει δε το δημόσιο ΧΡΕΟΣ σε απίστευτα για την χώρα επίπεδα...

Ο Κ. Μητσοτάκης παραλαμβάνει μετά από τρεις κυβερνήσεις συνεργασίας ΧΡΕΟΣ 80,7 % του ΑΕΠ και παραδίδει μετά από τρία χρόνια από ΧΡΕΟΣ 111,6 % του ΑΕΠ...
Ο Κ.Μ μιλά για καταπτώσεις εγγυήσεων ΔΑΝΕΙΩΝ που είχαν πάρει οι ΔΕΚΟ επί κυβερνήσεως Παπανδρέου και που δεν εξυπηρέτησαν (Ελλείμματα παρήγαγαν από τότε...) με αποτέλεσμα να αναγκάζεται το ΚΡΑΤΟΣ να ενσωματώσει τα χρέη αυτά στο δημόσιο χρέος...
Από εκεί και μετά οι κυβερνήσεις Σημίτη διατηρούν σε αυτό το επίπεδο (με μικρές διακυμάνσεις) μεχρι που παραδίδει στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ΧΡΕΟΣ 108,5 % του ΑΕΠ.
Όπως φαίνεται και στο γράφημα η κυβ. Καραμανλή στην πρώτη θητεία έκανε ενέργειες να περιορισθεί το χρέος ώς ποσοστό του ΑΕΠ (έπεσε για πρώτη φορά μετά από πολά χρόνια κάτω του 100%) αλλά στην δεύτερη θητεία της ξέφυγε εντελώς και επέστρεψε εκεί ακριβώς που το παρέλαβε από τον Κ.Σημίτη.
Και φτάνουμε στο σήμερα...
Που ο κ. Γ.Α.Π παρέλαβε ΧΡΕΟΣ 110,0 % του ΑΕΠ από τον Κ.Κ jr. και αν πιστέψουμε αυτά που λέει η Eurostat θα παραδώσει το 2013 ένα δημόσιο ΧΡΕΟΣ 145,0 % του ΑΕΠ !!!

Οι Έλληνες δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια σε αυτό το πλιάτσικο.
Δεν είναι δυνατόν να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν τους δημάρχους τους έχοντας σαν αποκλειστικό κριτήριο την προσωπικότητα του κάθε υποψήφιου και μόνο.
Οι Έλληνες οφείλουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους να ζητήσουν ΕΥΘΥΝΕΣ από ΟΛΟΥΣ όσους κυβέρνησαν.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό...
Οι Έλληνες οφείλουν να κάνουν την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ τους και να ΜΗΝ ξαναψηφίσουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον λόγω κομματικής τοποθέτησης.
Τίμιους και ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ανθρώπους έχουν ΟΛΑ τα κόμματα. Ευθύνη των ψηφοφόρων είναι να τους προτιμήσουν...

Αντίλογος

Το ΔΝΤ και οι εκλογές

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


 Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Θυμάστε όταν πριν από αρκετούς μήνες αναφερόμουν στο ενδεχόμενο και στην λογική προκήρυξης πρόωρων εκλογών την φαινομενικά εύλογη αντίδραση των περισσοτέρων; Λέγανε, μα τι λες τώρα, αυτό δεν το επιτρέπει το ΔΝΤ και το μνημόνιο! Εξήγησα τότε ότι το μνημόνιο και η τρόικα δεν απαγορεύουν, ούτε θα μπορούσαν να απαγορεύσουν κάτι τέτοιο. Προχώρησα μάλιστα, αποσαφηνίζοντας την πραγματική ισχύ του μνημονίου με νομικούς και πολιτικούς όρους. Η «κοινή λογική» που αποτελούσε τότε τη βάση δυσπιστίας σε αυτά που ανέφερα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αναπαράσταση της κοινής γνώμης, όπως είχε αποκρυσταλλωθεί μέσω του κυρίαρχου πολιτικού λόγου και των λεγόμενων τηλεπολιτικών (εκλογίκευση των πολιτικών σχέσεων και της αντίληψης της εξουσίας μέσω των τηλεοπτικών προγραμμάτων).
Σήμερα έρχεται η ίδια η κυβέρνηση, επίσημα, δια του πρωθυπουργού και απειλεί με εκλογές, αν θεωρήσει ότι το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών αμφισβητεί έμμεσα την πολιτική νομιμοποίηση, στην οποία στηρίζει την εξουσία της. Θέτει δηλαδή τις γενικές εκλογές σε διαβούλευση, μέσω της κάλπης των περιφερικών εκλογών, και σε όλους φαίνεται εύλογο, ασχέτως αν συμφωνούν με αυτή την πρακτική ή όχι ή ακόμη αν τους συμφέρει ή δεν τους συμφέρει. Άρα, η πολιτική και κανονιστική ισχύς του μνημονίου αμφισβητείται από την πολιτική τάξη πλέον, η οποία έμπρακτα καταλήγει να εντάσσει το μνημόνιο στην στρατηγική συμμόρφωσης του ελληνικού λαού....
 προς τους δανειστές του ελληνικού κράτους - την οποία  αγωνίστηκα τόσους μήνες να «αποκαλύψω». Τώρα ο Γιώργος αυτοαποκαλύπτεται και μαζί με αυτόν όλοι εκείνοι που ώθησαν την Ελλάδα σε ένα «σπιράλ χρέους με την αύξηση του δημοσίου χρέους της χώρας από το 115% του ΑΕΠ που ήταν στην εισαγωγή του μηχανισμού διάσωσης να ξεπεράσει το 150% στο τέλος αυτής της δέσμευσης», όπως σημειώνει ακόμη και η  Daily Telegraph. 
«Οι Έλληνες πολίτες υπόκεινται στην πλήρη τιμωρία της λιτότητας μέσω παραπλανητικών προφάσεων, χωρίς να τους προσφέρεται η θεραπεία της απαλλαγής χρέους [έτσι ώστε] το ελληνικό πακέτο στήριξης να επιτρέψει στις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια να μεταφέρουν περίπου 150 δισ. παθητικού τους στις κυβερνήσεις της Ε.Ε. ή την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ», σημειώνει η εφημερίδα. Καταλάβατε τώρα γιατί επιμέναμε στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής άρνησης του χρέους; Μπορείτε να αντιληφτείτε ότι ακόμη  και η έμμεση επίκληση αυτής της πιθανότητας από τον κύριο Παπανδρέου θα είχε πειθαναγκάσει τις αγορές να συνεχίσουν να δανείζουν την χώρα; Είδατε πώς θα έπρεπε να ασκούν οικονομική διπλωματία οι εθνικές κυβερνήσεις, αν δεν ήταν παραρτήματα κάποιας παγκόσμιας ελίτ που αποφάσισε να καταστήσει την χώρα πείραμα και μοχλό πίεσης της ΕΕ και κυρίως της Γερμανίας.
Συνειδητοποιείτε, τέλος, πώς η κριτική μας - μέσω ιστοσελίδων και blogs ευαίσθητων πολιτών - θα μπορούσε να εξοπλίσει την κυβέρνηση, αν επιθυμούσε να αγωνιστεί για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι αυτά της διεθνούς πολιτικοοικονομικής ελίτ, που ευαγγελίζεται την παγκόσμια διακυβέρνηση (της); Αντιλαμβάνεστε τώρα πόσο γελοία είναι τα επιχειρήματα περί δήθεν έλλειψης ικανότητας από την μεριά μας να προσφέρουμε λύση.
Ο Γ. Παπανδρέου, όπως και οι προηγούμενοι, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ σοβαρά να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα. Διάλεξε τον εύκολο δρόμο. Την παγίδευση της κοινωνίας σε μια πολιτική, την οποία γενικά θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει πολιτική των μνημονίων, η οποία δια της καταστροφής του δημοσίου και της απορρύθμισης της οικονομίας υπόσχεται να πετύχει επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Μόνον που αυτό είναι έκφραση μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας, της ιδεολογίας της Νέας Τάξης, σύμφωνα με την οποία η κρατική εξουσία παρεμβαίνει με την συνδρομή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, ώστε να νεοφιλελευθεροποιηθούν οι θεσμοί, μέσω μάλιστα πρακτικών που καθόλου νεοφιλελεύθερες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Κάπου εδώ ο αυταρχισμός συναντά τον νεοφιλελευθερισμό και πορεύονται αντάμα σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, όπως ακριβώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με το ΛΑΟΣ και τους νεοφιλελεύθερους στη χώρα μας.
Το ΔΝΤ δεν θα είχε ποτέ αντίρρηση για την διεξαγωγή εκλογών, στο βαθμό που εξασφαλιζόταν η σταθεροποίηση της εξουσίας των συμφερόντων που ουσιαστικά διακονεί. Εάν οι εκλογές έφερναν πρώτο κόμμα, έστω και με μεγάλες απώλειες σε ψήφους, αλλά όχι ως σχετικό ποσοστό, το ΠΑΣΟΚ, έβαζαν το κόμμα της Ντόρας στη Βουλή και διατηρούσαν το ΛΑΟΣ στη θέση του, τότε θα περίμενε κανείς την αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ, και μετά την ανάδειξη του νέου, την δημιουργία ενός Μεγάλου Κυβερνητικού Συνασπισμού. Σε αυτόν θα συμμετείχαν όλοι οι προαναφερθέντες φορείς συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ. Μια τέτοια εξέλιξη θα πρόσφερε τυπικά, αλλά πιθανότητα και ουσιαστικά μια τεράστια νομιμοποιητική βάση, για να περάσουμε στη δύσκολη φάση μιας μικρής σε εύρος αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, η οποία με τη σειρά της θα εναρμονιζόταν με την λογική της αναθεώρησης της συνθήκης της Λισσαβόνας και τις επιθυμίες των ίδιων των μεγάλων δανειστών μας. Διότι αυτοί μέσου αυτού θα έχαναν ένα μικρό ποσοστό των τεράστιων υπερκερδών που αποκόμισαν μέσω της διεθνούς τοκογλυφίας, ενώ το ίδιο ποσοστό θα έχαναν και μικροί επενδυτές, που στην περίπτωσή τους ισχύει η νεοφιλελεύθερη ρήση: ας πρόσεχαν!
Το αποτέλεσμα θα ήταν η χώρα να καταστεί προτεκτοράτο της διεθνούς πολιτικοοικονομικής ελίτ για πολλά χρόνια, η κοινωνία υποχείριο της τρόικας και οι κυβερνήσεις να πολιτεύονται στη βάση μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτό νέα είδη πρωθυπουργών θα εμφανιστούν, σαν τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος περιμένει το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών για να κληθεί να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα.
Εάν ο κύριος Παπανδρέου προκηρύξει εκλογές, δεν σημαίνει ότι απλώς ζορίζεται και αποχωρεί για να μην εξευτελιστεί απολύτως, αλλά μάλλον ότι ο ρόλος του ολοκληρώθηκε. Μετά από αυτό μάλιστα θα μπορεί να  παριστάνει ξανά τον αντιεξουσιαστή και τον αγωνιστή εναντίον της τρόικας, αυτή τη φορά! Είναι και αυτό ζήτημα lifestyle!
Βεβαίως, ο κύριος Παπανδρέου και το ΔΝΤ δεν θα διανοούντο να παίξουν με εκλογές, αν υπήρχαν οργανωμένες δυνάμεις να απειλήσουν τα σχέδιά τους στη κάλπη. Έλα όμως που δεν υπάρχουν, καθώς μάταια ο γράφων και μερικοί ακόμη άλλοι προσπαθήσαμε να δείξουμε την ανάγκη αυτή, εγκαίρως. Δεν ήθελε η αριστερά να καταλάβει και ο προοδευτικός κόσμος δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα εξελίσσοντο τόσο γρήγορα. Τώρα η υπόθεση δυσκολεύει αφάνταστα. Το ΔΝΤ και οι άνθρωποί του στο πολιτικό σύστημα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η κάλπη θα δείξει αν έχουν και λυμένα τα χέρια. Εγώ πάντως αυτή την φορά δεν θα αναζητήσω ευθύνες από τον κ. Παπανδρέου, στην οργανωμένη αριστερά κυρίως θα  τις αναζητήσω…αν τελικά καταλήξω ότι αξίζει τον κόπο!

Από.......activistis

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Λαμιακός Τύπος "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή Φθιώτιδα "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ευρυτανικός ΠΑΛΜΟΣ "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com