Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η εκλογή του Δημάρχου Μώλου- Αγ.Κωνσταντίνου όπως φαίνεται από τα ψηφοδέλτια που διαμορφώνονται θα κριθεί μεταξύ κ. Παταργιά και κ. Τερτιμίδα την δεύτερη Κυριακή 14-11-2010. Ο κ. Αντωνίου δυστυχώς έμεινε από εκκεντροφόρο.

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Εστάλη στο Blog από αναγνώστη


Καθώς πλησιάζουμε προς τις Δημοτικές Εκλογές και μας μένουν ακόμη 30 ημέρες όλα τα δεδομένα δείχνουν ( δημοσκοπήσεις , διαμόρφωση της κοινής γνώμης ) ότι η εκλογή του Δημάρχου θα κριθεί μεταξύ κ. Τετριμίδα και κ. Παταργιά την δεύτερη Κυριακή.

Με τον κ. Αντωνίου δεν ασχολείται κανένας ( εκτός απ` αυτούς που θέλουν κάποια οικονομική ενίσχυση για να βγάλουν το πετρέλαιο του χειμώνα ή να δουλέψουν 4 ώρες στο Γαλαξία).


Ενώ στην αρχή όλα έδειχναν (πριν δοθεί η  στήριξη) ότι την εκλογή στον διευρυμένο Δήμο
διεκδικούσε με αξιώσεις ο κ. Τετριμίδας.


Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν διότι συσπειρώθηκαν γύρω απ` τον κ. Τετριμίδα αρκετά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όχι τόσο πολύ στο Μώλο και τον Άγ. Κωνσταντίνο όσο στα Καμένα Βούρλα όπως είναι ο κ. Φακίρης, κ. Μπολτέτσος, κ. Παπαναγιώτου, κ.Μακρυνίτσας, κ.Ηλιόπουλος, κ. Ντάλης , κ. Ανεστόπουλος κ.ά.


Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε στο ψηφοδέλτιο του κ. Τετριμίδα άλλα αξιόλογα στελέχη απ` τον κεντροδεξιό χώρο επειδή έθεταν βέτο αυτά τα άτομα.


Ένας από τον δεξιό χώρο που τόλμησε να πάει στον κ. Τετριμίδα, εκπροσωπώντας δε μαζί με τον κ. Μακρυνίστα και τον κ. Υφαντή την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Μώλου-Καμένων –Αγ. Κωνσταντίνου , ο κ. Καραμανώλης Γεώργιος αποχώρισε γιατί δεν άντεχε τον κομματικό ασφυκτικό εναγκαλισμό του ΠΑΣΟΚ.


Άλλο καινούργιο πρόσωπο από τον κεντροδεξιό χώρο που λέει ότι είναι με τον κ. Τετριμίδα είναι ο κ. Αναστασίου Γιώργος από το Ρεγγίνι ( θα δούμε μέχρι το τέλος αν είναι και αυτός).


Αντίθετα στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές ο κ. Τετριμίδας είχε αρκετά στελέχη από τον κεντροδεξιό χώρο. Τώρα όλα αυτά τα στελέχη μετά το χρίσμα που πήρε από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τετριμίδας τον εγκατέλειψαν .


Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπως είναι ο κ. Γαννακόπουλος από τον Άγιο Σεραφείμ.

Ένας άλλος λόγος που για τα Καμένα Βούρλα είναι κόκκινο πανί ο κ. Τετριμίδας είναι το ότι δεν έχει συμπεριελήφθη το όνομα των Καμένων Βούρλων καθόλου στη νέα ονομασία του νέου Δήμου και αυτό το χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό ο κ. Τετριμίδας.


Αντίθετα με τον κ. Τετριμίδα ο κ. Παταργιάς ( αντάρτης του ΠΑΣΟΚ) που κατεβαίνει πλέον ανεξάρτητος χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και διεκδικεί να πάρει μέσα απ` το στόμα του κ. Τετριμίδα την εκλογή.


Εμφανίζεται πολύ δυνατός μέσα στο Μώλο αφού συσπειρώνει γύρω του ανθρώπους απ` όλους τους χώρους ( ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ – ΚΚΕ).


Άνθρωποι που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο στο Μώλο όπως είναι ο κ. Δαλαμάγκας, κ.Μακρόπουλος,κ. Παπανικολάου, κ. Ζαβακόπουλος, κ. Ευαγγελίου , κ.ά δηλώνουν ότι στηρίζουν τον κ. Παταργιά.


Το ίδιο σκηνικό επικρατεί στον Άγιο Κωνσταντίνο


Ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία του κεντροδεξιού χώρου που στις προηγούμενες εκλογές στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Τσαμαδιά με επικεφαλής τον κ. Βούλγαρη Π. στηρίζουν τον κ. Παταργιά.


Στα Καμένα Βούρλα ο πρώην Δήμαρχος κ. Κεφάλας στηρίζει τον κ. Παταργιά και ο πρώην Δήμαρχος κ. Τσιτίνης Σταμάτης (που είναι και συγγενής με τον κ. Αντωνίου ) κατεβαίνει υποψήφιος με τον κ. Παταργιά .


Τα περισσότερα στελέχη που ήταν στο συνδυασμό του κ. Κεφάλα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όπως είναι ο κ. Ανδρέου, κ. Κουκούλη, κ. Αδάμ κ.ά και ο κ. Μπασάνος , κ. Τρίγκας Ηλ., κ. Δημητρακάκης Φ. κ.ά που στις τελευταίες εκλογές ήταν στον συνδυασμό του κ. Αντωνίου τώρα στηρίζουν τον κ. Παταργιά.

Άλλος λόγος που η πλειοψηφία των δημοτών των Καμένων Βούρλων κλείνουν προς την επιλογή του κ. Παταργιά , είναι λόγω της δημόσιας δέσμευσης που κάνει ο κ. Παταργιάς , ότι αν εκλεγεί Δήμαρχος το πρώτο θέμα που θα φέρει στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η αλλαγή του ονόματος σε Δήμο Καμένων Βούρλων.

Σε αντίθεση με τον κ. Αντωνίου που ενώ ήταν εν ενεργεία Δήμαρχος δεν έκανε καμία ενέργεια για να διατηρήσει ο Δήμος Καμένων Βούρλων το όνομά του.




Ο κ. Αντωνίου γαλουχήθηκε στα δύσκολα χρόνια της Χούντας από όπου πήρε τα θαλασσοδάνεια για γουρουνάκια και τα έκανε πολυκατοικίες τρένα στα Καμένα Βούρλα.

Στη μεταπολίτευση εντάχθηκε στη Ν.Δ για να κάνει τις δουλειές του.


Όταν έρχεται το ΠΑΣΟΚ το 1981 στην εξουσία ο κ. Αντωνίου περνάει στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ σηκώνοντας τη σημαία του για να συνεχίσει να κάνει τις κομπίνες του.


Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στηρίχτηκε 90% από το ΠΑΣΟΚ.


Τώρα που βλέπει ότι τον άδειασε το ΠΑΣΟΚ και έκανε άλλη επιλογή στρέφεται πάλι στο χώρο της Ν.Δ και ζητάει απελπισμένα την στήριξη της μήπως και κατορθώσει να επιβιώσει πάλι.


Δυστυχώς όμως για τον κ. Αντωνίου μας τελείωσαν τα ψέματα και δεν τον πιστεύει πλέον κανείς.


Από τον κ. Αντωνίου έχουν φύγει αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι όπως είναι η κ. Ακρίδα Τ.,κ. Θωμοπούλου Τ. ,κ. Μπασάνος Α,κ. Τρίγκας Η, κ. Φαλάρας Ν, κ. Ανεστόπουλος Α., Υφαντής Δ. κ.ά.


Κατεβαίνει στα Καμένα Βούρλα με τους αποτυχημένους κατά κοινή ομολογία των δημοτών , με τους παλιούς λαμογιάρηδες δημοτικούς συμβούλους κ. Αντύπα , κ. Πλατανιά , κ. Τρίγκα Γ ., κ. Καρανάσιο Γ.


Δεν έχει να επιδείξει κάποια νέα πρόσωπα εκτός από κάποιους που μπαίνουν αναγκαστικά στο ψηφοδέλτιο επειδή εργάζονται στο Γαλαξία στα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Νέο πρόσωπο είναι ο κ. Βαργιανίτης και ο κ. Χονδροδήμος που στις προηγούμενες εκλογές στήριζε τον κ. Κεφάλα.

Ο κ. Βαργιανίτης επιστρατεύεται αναγκαστικά λόγω των αρπαχτών που έχει κάνει με τον κ. Πλατανιά , κ. Τρίγκα, και κ. Αντύπα.


Ο κ. Χονδροδήμος είναι με τον κ. Αντωνίου επειδή του έχει υποσχεθεί ο κ. Αντωνίου ότι αν εκλεγεί θα του δώσει το οικόπεδο μπροστά στο Δημαρχείο (καταλαβαίνεται σε τι ανθρώπους έχουμε πέσει που εκλέχτηκαν κατά λάθος στις προηγούμενες εκλογές και θέλουν να ξανα εκλεγούν τώρα).


Οι κ. Γιοργαντζής , κ. Λιονταρής , κ. Κοντοπάνος είναι τα πουλέν του Μάκη , οι νεροκουβαλητές για τα κάμπο χώρια , ελπίζοντας ότι μπορούν αυτά τα άτομα να τον περισώσουν απ` το ολοκαύτωμα που επέρχεται.


Όπως δείχνουν τα πράγματα 2 θα εκλεγούν από τον συνδυασμό του κ. Αντωνίου, ο ίδιος ο Μάκης και άλλος ένας πιθανόν να είναι ο κ. Καρανάσιος επειδή προχώρησε με τις ενέργειές του ( βλέπε πλατεία) το σχέδιο των Καμένων Βούρλων ή ο κ. Χονδροδήμος λόγω του ότι θα παραχωρήσει το δημόσιο κτήμα που είναι μπροστά στο Δημαρχείο στο Δήμο Καμένων Βούρλων.


Ο κ. Αντωνίου έχασε το παιχνίδι των εκλογών, εκτός των άλλων αιτιών, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στους δημότες. Δεν μπόρεσε να κάνει έργο στο Δήμο ο κ. Αντωνίου μεγιά του με χαρά του . Αλλά πάει πολύ να κλέβει επί τέσσερα χρόνια τους Δημότες των Καμένων Βούρλων και από πάνω να τους βρίζει , αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται όλα θα κριθούν στο Κοινωνικό Μέτωπο που θα γίνει μέσα στις Τοπικές Κοινωνίες από τους Δημότες που έχουν σφαγιασθεί και εξαθλιωθεί επαγγελματικά και οικονομικά από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οι υγιείς Κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα στην καθημερινή εξαθλίωση των Δημοτών

Εξιλαστήριο θύμα όλων αυτών των διεργασιών όπως φαίνεται θα είναι ο κ. Τετριμίδας που θα πληρώσει την αγανάκτηση των Δημοτών και τα λάθη του ΠΑΣΟΚ (μνημόνιο) αφού όπως φαίνεται αυτός εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ σαν επίσημος υποψήφιος με χρίσμα στο συγκεκριμένο Δήμο.

Όλα δείχνουν ότι η πλάστιγγα γέρνει προς τον κ. Παταριά (λόγω των λαθών του κ. Τετριμίδα , αν βέβαια δεν κάνει κάποιο σοβαρό λάθος μέχρι τις εκλογές και ο κ. Παταριάς).

Περιμένουμε να δούμε τα τελικά ψηφοδέλτια , όλων των συνδυασμών βέβαια για να πούμε την τελική μας γνώμη , καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες ………..

Απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου


Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η άλλη στην άρνηση του χρέους.

Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας την δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.

Πρέπει να αντιλήφθητε ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, για την ακρίβεια ούτε καν να υπάρξει από τη στιγμή που παραμένει δέσμια σε αυτό το χρέος το οποίο κατά περίπου 70-75% είναι απολύτως ανέντιμα καταγεγραμμένο με την έννοια «justice and fairness» που διατύπωσε ο Rawls, και σύμφωνα με την οποία διαμορφώνονται ιδεατά, σήμερα, διεθνώς οι συμβάσεις, είτε στο επίπεδο της κοινωνίας, είτε σε αυτό της αγοράς.

Οι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ, δεν μπορεί ούτε καν να αναχαιτίσει την αύξηση του χρέους, το οποίο στο τέλος της τριετίας θα υπερβεί το 165% του ΑΕΠ, από 125% που είναι σήμερα. Ο Δημήτρης Καζάκης εξήγησε θαυμάσια το πρόβλημα, και απ’ αυτού δεν χρειάζεται να επιμείνω.

Πολιτικά οι λύσεις είναι δύο. Ή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το βασανιστήριο της σταγόνας....

στο όποιο το καθεστώς δια του Γιώργου Παπανδρέου έχει καταλήξει, ή θα διεγερθεί από την νάρκη του και την πλάνη του αντιλαμβανόμενος ότι το πραγματικό δίλημμα είναι: απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είμαστε απατεώνες και δεν αναγνωρίζουμε δίκαια και «έντιμα» χρέη προς ιδιώτες, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το 20-25% του συνολικού χρέους που αναγνωρίζει και τιμά η σημερινή κυβέρνηση.

Τα πράγματα πλέον ξεκαθαρίζουν. Ή ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωσή του ή θα υποταχθεί στη μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης, που όμοια της δεν έχει ζήσει ο τόπος από το ίδρυση του κράτους μέχρι σήμερα. Μέση οδός δεν άφησε η κυβέρνηση, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και το καθεστώς γενικότερα να υπάρξει. Αυτοί είναι που ανεύθυνα οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα. Το ένα δίλημμα φέρνει το άλλο μέχρι να αρχίσει η ίδια η κοινωνία να βάζει διλήμματα στον εαυτό της. Τότε αρχίζει η πολιτικοποίηση από κάτω. Κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα, αν δεν κάνω λάθος.

Άδικα προσπαθεί η πολιτική τάξη της χώρας να απασχολήσει την κοινή γνώμη με την δήθεν διένεξη μεταξύ των φορέων του δικομματισμού. Αυτή η επικοινωνιακή στρατηγική κούρασε και καθώς δεν έχει και κανένα πολιτικό νόημα πλέον, αντί να παγιδεύει ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, επιφέρει μάλλον αποτελέσματα αντίθετα από τον επιδιωκόμενο στόχο.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η αποδοχή του χρέους νομιμοποιείται μέσω της παραδοχής ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί». Εάν δεν συμφωνείτε με την αλητεία που αποπνέει το δεύτερο (μήνυμα), είναι βέβαιο ότι υποσυνείδητα αρνείστε το πρώτο. Αυτό διαμορφώνει μια νέα εθνική ιδεολογία και μια νέα ηθική στη χώρα ικανές να προκαλέσουν νέες μορφές πολιτικής οργάνωσης και διεκδίκησης δικαιωμάτων.

Αυτό που δεν έχει γίνει συνείδηση μέχρι σήμερα είναι ότι οι Έλληνες παλεύουν για την ίδια τους την εθνική και κοινωνική οντότητα και όχι για να περισώσουν όσα μπορούν από το ατομικό τους εισόδημα. Με ανεργία στο σημερινό ύψος, που μάλιστα αναμένεται να ξεπεράσει κάθε «λογική» στο τέλος της επόμενης χρονιάς, τα «εργασιακά δικαιώματα» ακούγονται μάλλον σαν φάρσα, όπως και πολλά άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις. Όταν η χώρα σου κατακτάται από αυτούς που ορίζουν τον μόνον εξ’ αδιαιρέτου πλούτο της (το χρέος της), και όταν αυτή υποθηκεύεται μέσω μηχανισμών σωτηρίας των τραπεζών και ενός νομίσματος, που ολοκληρώνει τη λειτουργία τους, υπό την ηγεμονία μιας διεθνούς ελίτ, τότε η πολιτική λαμβάνει άλλη διάσταση. Μετατρέπεται σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρξουν θύματα, ενώ τίποτε δεν θα είναι δεδομένο και έτοιμο. Λύσεις θα δώσει το κίνημα και όχι αυτοί που θα το ορίσουν πολιτικά. Αυτό σημαίνει μια εναλλακτική μορφή ηγεμονίας, η οποία δεν ταιριάζει με την γνωστή μορφή ηγεσίας που έχει εμπεδωθεί στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες, καθώς είναι μέρος της παλαιάς δομής που έφερε τα πράγματα στο αδιέξοδο που όλοι βιώνουμε. Νέοι πολιτικοί φορείς απαιτείται να συγκροτηθούν, ανοιχτοί, με αμεσοδημοκρατικό πνεύμα και βαθιά πίστη ότι η ελευθερία μπορεί να συμβαδίσει με τη δημοκρατία, μόνο στο πλαίσιο μια αγωνιστικής πολυκομματικής κοινωνικής οργάνωση, με κοσμοπολιτικά χαρακτηριστικά.

Είναι καιρός να καταλάβουμε και στην Ελλάδα ότι ο κοινωνικός κοσμοπολιτισμός δεν είναι νεοφιλελευθερισμός, ούτε άρνηση του εθνικού κράτους. Αποτελεί την σύγχρονη έκφραση του μοντερνισμού σε ένα υψηλότερο στάδιο ανάπτυξης της πολιτικής οργάνωσης, όπου η δημοκρατία θα διαμορφώνει συνθήκες ισότητας σε ένα ολοένα και υψηλότερο επίπεδο (equilibrium) ελευθερίας. Αυτό δεν γίνεται να υπάρξει υπό καθεστώς φτωχοποίησης της κοινωνίας και αναστολής της «εθνικής κυριαρχίας».

Ήρθε ο καιρός να ξαναανακαλύψουμε την πολιτική ως δημοκρατικό και φιλελεύθερο αίτημα, διότι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν λεφτά που θα μας εξευτελίζουν την ύπαρξη, αν δεν σταματήσουμε να επιτρέπουμε σε αυτούς που ελέγχουν τον πλούτο μας να κυριαρχούν στις αποφάσεις μας. Η χώρα δεν χρειάζεται διακυβέρνηση «εθνικής ανάγκης», ούτε ταξιδευτές του κόσμου που αναλαμβάνουν αυτοβούλως την σωτηρία του έθνους. Μια κυβέρνηση δημοκρατών-πατριωτών έχει ανάγκη, για την συγκρότηση της οποίας θα έπρεπε κάθε σοβαρός άνθρωπος στο τόπο μας, που δεν έχει αλλοτριωθεί απολύτως από την διαφθορά και τον πελατειακό κομματισμό, να νοιάζεται.

*Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία. Άσκησε δημοσιογραφία στην Ελλάδα από το 1985 έως το 2003.

Από.......activistis

Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Δείτε τι αναφέρει στη σελίδα 27, το Summary Version Global Financial Stability Report, Sovereigns, Funding, and Systemic Liquidity October 2010, International Monetary Fund Washington


Δείτε τι έχουν δανεισθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες-τράπεζες.
 



Τα στοιχεία είναι από αναφορά του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτ.2010.


Η Ισπανία έχει δανεισθεί 250, η Πορτογαλία 290 και η Ιρλανδία 350 δις ευρώ !!!

Την ίδια στιγμή εμείς έχουμε δανεισθεί 100 δις ευρώ.Η μόνη και σημαντική διαφορά είναι ότι οι άλλες χώρες ΔΕΝ δανείστηκαν από καμιά τρόικα…

ΔΕΝ πήγαν στο στόμα του λύκου όπως εμείς.

ΔΕΝ υπέγραψαν κανένα Μνημόνιο και δεν “υποθήκευσαν” την χώρα τους

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_4251.html

Αντιδράσεις ΝΔ και ΣΥΝ για αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com


Για ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα ήδη μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών έκανε λόγο ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχολιάζοντας την απόφαση για αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι επερχόμενες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι "γροθιά στο στομάχι" για το χειμαζόμενο οικογενειακό εισόδημα και βυθίζουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση"


Όπως επισήμανε ο κ. Γιαννάκης η σημερινή αύξηση των τιμολογίων είναι συνέχεια της φοροεπιδρομής που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Μνημονίου με την -για πρώτη φορά- επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, την επιβολή -για πρώτη φορά- του φόρου ΔΕΤΕ υπέρ των τελωνειακών, τον υπερδεκαπλασιασμό του τέλους υπέρ ΑΠΕ και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Εξίσου αιχμηρή ήταν και η κριτική του ΣΥΝ για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς υποστήριξε ότι πρόκειται για πολιτική, που εξουθενώνει τα φτωχότερα νοικοκυριά και βάζει νάρκη στα θεμέλια της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ "η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπρεπε να διανοηθεί ανατιμήσεις, αλλά αντίθετα να προχωρήσει σε μειώσεις, ώστε, λαμβανομένων υπόψη των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί εντός του 2010 να διατηρήσει, τουλάχιστον, παγωμένες τις τιμές όπως είχε δεσμευτεί
 
Από....lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com