Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τι να ψηφίσω στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ?

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος.


Δυο πιστολέρο, πρώην συνεταίροι, που η μοίρα θέλει να συνεργαστούν ξανά, όταν ένας ετοιμοθάνατος στρατιώτης (Πολιτικό Κόμμα) τους εκμυστηρεύεται ότι σε κάποιο νεκροταφείο υπάρχουν θαμμένα σακιά με «χρυσά νομίσματα» (τίτλοι – θέσεις – μικροί πρωθυπουργοί).

Όμως, το θησαυρό αναζητά και ένας τρίτος άντρας.

Η ιστορία διαδραματίζεται στα βάθη της άγριας δύσης, την εποχή που ο αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος (Εθνικές εκλογές 2009 ; ανάδειξη προέδρου της ΝΔ ; βάλτε ότι θέλετε…), έχει ήδη κριθεί υπέρ των Βορείων.

Οι τρεις άνδρες προσπαθούν να φτάσουν στο θησαυρό, θαμμένο μαζί με έναν πεσόντα του πολέμου. Και ο καθένας από αυτούς θα χρησιμοποιήσει μεθόδους ανάλογους του χαρακτήρα του.

Ο Κακός (Υποψήφιος Περιφερειάρχης) θα «βασανίσει» και θα «σκοτώσει».

Ο Άσχημος (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης) θα μεταχειριστεί την κουτοπονηριά και την «προδοσία».

Και ο Καλός (βάλτε όποιον θέλετε……!!!) θα χρησιμοποιήσει το μυαλό του, το κυνικό του χιούμορ και την εκπληκτική του ικανότητα στο «περίστροφο».

Κι ενώ η ζυγαριά θα γέρνει άλλοτε προς τη μία κι άλλοτε προς την άλλη κατεύθυνση, εμείς γινόμαστε μάρτυρες μιας μοναδικής αναμέτρησης που θυμίζει στους συμπολίτες μας , την σύγχρονη Αυτοδιοικητική σκηνή και κατ’ επέκταση το γενικότερο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

Μόνο που οι πιστολέρο ήταν τον προηγούμενο αιώνα και όχι στην Ελλάδα.

Εμείς, γιατί να ψηφίσουμε δεινόσαυρους της πολιτικής;

Ειδικά σε μια περίοδο που το σύνολο των ψηφοφόρων σε δημοσκοπήσεις τους απορρίπτει;

Γιατί να ψηφίσουμε ανθρώπους που όλοι μας στην καθημερινότητα μας εδώ και τέσσερα χρόνια τους απορρίπτουμε, επειδή δεν έκαναν σχεδόν τίποτα γι’ αυτήν; και έρχονται τώρα με τις ίδιες υποσχέσεις και ψευτοδιλήμματα να αρπάξουν ξανά την ψήφο μας;

Γιατί να ψηφίσουμε αντιδρώντας σε κυβερνητικές ενέργειες επίλυσης της χρεοκοπίας μας;

Όταν όλοι τους έχουν συμβάλλει σε αυτή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (θυμηθείτε σχετικά δημοσιεύματα για τα χρήματα που δαπανούνται στο δημόσιο είτε είναι υπουργείο είτε είναι αυτοδιοικητική υπηρεσία)

Εν τέλει γιατί να ψηφίσουμε ανθρώπους που μας προσβάλλουν με τη συμπεριφορά τους; πετώντας προεκλογικά κομπλιμέντα και στη συνέχεια κλείνουν τα κινητά τους τηλέφωνα; εκτός και αν αρεσκόμαστε στο «δε βαριέσαι κάτι θα κάνουμε, κάποια λύση θα βρούμε» και τους ψηφίζουμε για να έχουμε να συζητάμε και να σχολιάζουμε τα επόμενα χρόνια, αδιαφορώντας αν θα μας στοιχήσει ο «κούκος αηδόνι».

Τι θα ψηφίσω στις εκλογές ; Υπάρχει παραβάν !!!

Κωνσταντίνος Μιχαλίτσης

Ψήφο καταδίκης για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στις εκλογές του Νοεμβρίου ζητά η Αλέκα Παπαρήγα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Διμέτωπη επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια ομιλίας της για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου και τις περιφερειακές εκλογές, στην αίθουσα του Συνδέσμου Οικοδόμων στο κέντρο της Αθήνας


Ειδικότερα, η κα Παπαρήγα κάλεσε τη λαϊκή τάξη να καταδικάσει με την ψήφο της, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στηρίζοντας το ΚΚΕ και στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα κόμματα εξουσίας και την πλουτοκρατία στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα καταδίκασε και την αποχή υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί λύση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς διεξάγονται υπό συνθήκες κρίσεις και με επίκεντρο το Μνημόνιο, και υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων από κάτω προς τα πάνω.

Επίσης, η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί η ρητορική του ΠΑΣΟΚ ότι «ο λαός εξακολουθεί να μας εμπιστεύεται παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουμε λάβει» αλλά ταυτόχρονα «να μην καρπωθεί και η Νέα Δημοκρατία τη λαϊκή δυσαρέσκεια», καθώς όπως παρατήρησε, «δεν έχουν παραγραφεί οι ευθύνες της για όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια».

Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απαισιοδοξία που βάζουν στον κόσμο» και διευκρίνισε ότι «η απαισιοδοξία αυτή θα υπάρχει όσο ο λαός δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του».

Απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν κατεβαίνει ενωμένη η Αριστερά στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στη συμμαχία» αλλά αναρωτήθηκε «τι θα γινόταν εάν είχαμε κάνει συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε αυτόν;».

Στρέφοντας την κριτική της και έναντι του ΛΑΟΣ, υποστήριξε ότι αποτελεί ουσιαστικά τον «συνδετικό κρίκο για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα» και πρόσθεσε ότι «έχουν συνταγές για όλα».

Αναφερόμενη στο θέμα της ανάπτυξης και των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας, όπως τα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, η κα Παπαρήγα τόνισε ότι οι επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, από τα «μεγαθήρια» όπως τα χαρακτήρισε, του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο το χώρο για τους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους.

Στο ίδιο ύφος, πρόσθεσε ότι θα δοθεί χρήμα και πάλι στους μεγάλους επιχειρηματίες και παρατήρησε ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι σαφώς λιγότερες από αυτές που θα χαθούν.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος του ΚΚΕ για την περιφέρεια Αττικής.

Από.....lamianews

"Δύναμη Ανανέωσης" απο τον Κ.Μπακογιάννη

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Παρουσιάστηκε το όνομα του νέου συνδυασμού του Κ.Μπακογιάννη για τον νέο Δήμο Καρπενησίου.Το όνομα αυτού..."Δύναμη ανανέωσης".


Τα χρώματά του είναι το μπλε και το πράσινο.
 Μπλε του καθαρού ουρανού, καθαρού όπως τα λόγια των ανθρώπων της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, όπως ο ουρανός που σκεπάζει και ενώνει όλους τους Ευρυτάνες. Πράσινο, όπως τα καταπράσινα βουνά της Ευρυτανίας, συμβολίζοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία με την οποία οφείλουμε να αντισταθούμε στην κρίση έχοντας ανοιχτό μυαλό και σύγχρονη φιλοσοφία. Τα δύο χρώματα ενώνονται στην κορυφογραμμή που διαρκώς ανεβαίνει ψηλότερα συμβολίζοντας τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα του νέου Δήμου Καρπενησίου και της Ευρυτανίας και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η ομάδα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ για την ανάπτυξη του τόπου. Σαν γράφημα που απεικονίζει την αυξανόμενη πρόοδο, η κορυφογραμμή του σήματος φτάνει συμβολικά στη «μέγιστη τιμή» της όταν συναντά το όνομα του συνδυασμού, στις λέξεις «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ», στο μέλλον.


Έτοιμη είναι και η ιστοσελίδα όπου κανείς μπορεί να βρει πληροφορίες για την περιοδεία του, αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων, καθώς και πληροφορίες για το νέο Δήμο Καρπενησίου.


* prassia-eyrytanias





Τι είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο Εργατικό Κέντρο, στη Λαμία

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, ο κ. Σαμαράς επικεντρώθηκε στα έργα του ΠΑΘΕ και την καθυστέρηση που υπάρχει καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλώντας τον εμμέσως ψεύτη, αφού, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου, ήξερε για το χρέος και έλεγε ψέμματα ότι "...χρήματα υπάρχουν".



Έπλεξε για μια ακόμη φορά το εγκώμιο των υποψηφίων Χειμάρα και Κοτρωνιά που διεκδικούν την Περιφέρεια και το Δήμο αντίστοιχα. Ο λόγος του κ. Σαμαρά ήταν αποσπασματικός, καταγγελτικός και χρησιμοποίησε συνθήματα για να στηρίξει τα όσα έλεγε. Επέμεινε επίσης

... ότι η ΝΔ, έχει το πρόγραμμα που θα οδηγήσει στο μηδενισμό του ελλείμματος μέσα σε 18 μήνες. Πρόσθεσε, όμως, ότι ότι το λαό δεν τον ενδιαφέρει σε πόσο διάστημα θα μηδενιστεί το έλλειμμα, αλλά η καταληκτική ημερομηνία για τη δοκιμασία που περνά. Όπως υποστήριξε, η ΝΔ τη δίνει και το μνημόνιο όχι. «Εμείς δίνουμε Ελπίδα στο λαό», σημείωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών σε δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν προτείνει "μαγικά". Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον "αντιμνημονιακό" χαρακτήρα που τους έχει προσδώσει , είπε πως "δεν μπορούμε όταν βουλιάζει όλη η χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, να μιλάμε μόνο για αυτοδιοικητικά θέματα".

Τέλος ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη τον "Καλλικράτη", του οποίου διεκδίκησε την πατρότητα για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε, "αποτελεί μια μεταρρύθμιση που η Νέα Δημοκρατία την εμπνεύστηκε και τη σχεδίασε, αλλά δεν την προχώρησε, όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να την προικοδοτήσει με επαρκείς πόρους".

Τα κυριότερα αποσπάσματα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

"Έλληνες και Ελληνίδες της Στερεάς Ελλάδας

Φίλες και φίλοι,

Βρίσκομαι σήμερα εδώ, μπροστά σας για τρεις λόγους:

* Πρώτον, για να σας μεταφέρω το μήνυμα της Ελπίδας.

Μέσα σε μια κρίση χωρίς προηγούμενο.

Κι απέναντι σε μια κυβέρνηση, που κάνει ό,τι μπορεί, μαζί με τους πάσης φύσεως «παπαγάλους» και τα «εξαπτέρυγά» της, για να σπείρει το φόβο και την απελπισία ανάμεσά σας…

Το πρώτο μήνυμα που έχω να σας μεταφέρω είναι:

Αντισταθείτε στον Φόβο!

Υπάρχει Ελπίδα. Ρεαλιστική. Χειροπιαστή.

Αγκαλιάστε την. Κάντε την «σημαία» του αγώνα.

Για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.

Για να μπορέσουμε ξανά να σταθούμε στα πόδια μας και να γίνουμε κύριοι της μοίρας μας.



* Το δεύτερο μήνυμα, είναι η σχέση των αυτοδιοικητικών εκλογών με την κρίση.

- Δεν μπορούμε όταν βουλιάζει όλη η χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, να μιλάμε μόνο για αυτοδιοικητικά θέματα.

Λες και η καθημερινότητα δεν πνίγεται πλέον στο τέλμα της υπερ-φορολόγησης, των λουκέτων και της ανεργίας.

Της εθνικής κατάθλιψης που έχει μπει για τα καλά στα σπίτια μας.

Λες και τα τοπικά προβλήματα δεν συνδέονται άμεσα με την παράλυση που απλώνεται σε όλη τη χώρα. Και τις περικοπές κονδυλίων παντού…

- Ακόμα ο «Καλλικράτης», με τον οποία γίνονται για πρώτη φορά οι φετινές εκλογές, αποτελεί μια μεταρρύθμιση που η Νέα Δημοκρατία την εμπνεύστηκε και τη σχεδίασε.

Αλλά δεν την προχώρησε, όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να την προικοδοτήσει με επαρκείς πόρους.

Κι έρχεται σήμερα να την κάνει το ΠΑΣΟΚ,

Στρεβλή - χωρίς εξουσίες, πιο στρεβλή - χωρίς χρήματα, κι ακόμα πιο στρεβλή αφού περικόπτει ακόμα και τα κονδύλια που δίνονταν ως τώρα, πριν από τον «Καλλικράτη».

Μια νέα μεταρρύθμιση που δεν τη στηρίζουν, ουσιαστικά την «καίνε»!

Την ακυρώνουν…

Κι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο διακύβευμα των φετινών εκλογών:

- Θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες ελεγχόμενους από την κυβέρνηση που ακύρωσε τη μεταρρύθμιση;

Που θα ζητάνε ψίχουλα, γιατί δεν θα τους αφήνουν να κάνουν αλλιώς;

- Ή θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες χωρίς κομματικές εξαρτήσεις από την κυβέρνηση.

Που θα απαιτούν, δεν θα επαιτούν.

* Το τρίτο που έχω να πω, είναι ότι το βράδυ των εκλογών - από τον πρώτο γύρο ακόμα, αλλά κυρίως στο δεύτερο γύρο - θα γίνει η «σούμα».

Και θα βγάλουν όλοι το μήνυμά τους:

Τι ακριβώς θέλετε;

Να νιώθει η κυβέρνηση «ευχαριστημένη» με την ετυμηγορία του λαού;

Ή να νιώσει… «ζεματισμένη»;

Θα τους επιβραβεύσετε, που έταζαν «λαγούς με πετραχήλια»;

Θα τους ανταμείψετε που σας κορόιδευαν με το αξέχαστο εκείνο «λεφτά υπάρχουν»; Ή θα τους στείλετε «αδιάβαστους», ώστε να καταλάβουν ότι τα ψέματα τέλειωσαν, ότι ο λαός ξύπνησε, ότι κάθε έγκλημα έχει και τιμωρία.

Κι αυτοί διέπραξαν το χειρότερο πολιτικό έγκλημα:

Αυτό της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια λέει ο λαός μας.

Σήμερα όλοι μας πληροφορηθήκαμε από τον κ. Πεερ Σταίνμπρουκ, τον πρ. Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ότι ο κ. Παπανδρέου που έταζε λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει τις εκλογές, ήξερε -αν είναι δυνατόν- από τον Γενάρη του 2009, πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας.

Όταν λοιπόν, έλεγε «λεφτά υπάρχουν» έλεγε συνειδητά ψέματα.

Από αυτό και μόνο μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία αυτής της Κυβέρνησης.

Και να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι θα ακολουθήσει αν ο κ. Παπανδρέου θεωρήσει καλό το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου.

Γι αυτό και θα τους στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμά μας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές!

Τι λέμε εμείς;

Ότι με την Πολιτική του Μνημονίου χτυπιέται το έλλειμμα από τη μια πλευρά, αλλά μεγαλώνει από την άλλη, λόγω της ύφεσης που προκαλεί.

Αδειάζουν τα νερά από τα βάρκα με…τρύπιο κουβά!

Και τα μισά χύνονται πάλι μέσα στη βάρκα. Κι έτσι δεν θα αδειάσει ποτέ η βάρκα.

Προσέξτε ακόμα και κάτι άλλο που προβλέπει το Μνημόνιο:

Ενώ το έλλειμμα μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, το χρέος μεγαλώνει γρήγορα!

Κι όσο υπάρχει έλλειμμα, το χρέος θα εξακολουθεί να μεγαλώνει.

Γι’ αυτό πρέπει να μηδενίσουμε το έλλειμμα!

Αλλά αυτό τους ενοχλεί πολύ. Τους καίει…

Γιατί η Κυβέρνηση με το Μνημόνιο δεν μηδενίζει το έλλειμμα.

Τους λέμε να πετάξουν τον τρύπιο κουβά και να χρησιμοποιήσουν αντλία, για να αδειάσει η βάρκα γρήγορα και να μη βουλιάξει τελικά.

Κι αυτοί μας λένε… «δεν γίνονται τέτοια πράγματα»!

Αυτό μας λένε!

Ενοχλούνται, γιατί η πολιτική που εφαρμόζουν εκείνοι, η πολιτική του Μνημονίου

Δεν μηδενίζει το έλλειμμα!

Ούτε σε ενάμιση χρόνο που λέμε εμείς, ούτε σε δυόμισι, ούτε σε τρία, ούτε σε πέντε!

Κι έτσι το χρέος θα συνεχίζει να μεγαλώνει…

Καταλαβαίνετε τι ακριβώς μας λένε;

Βάζουν την Ελλάδα στην πιο σκληρή δοκιμασία που έχει υποστεί ποτέ σε καιρό Ειρήνης, χωρίς να λύνουν το πρόβλημα του ελλείμματος και χειροτερεύοντας το πρόβλημα του χρέους!

Κι απέναντί τους, το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας μηδενίζει το έλλειμμα σε ενάμιση χρόνο, μειώνει το χρέος μέσα σε τέσσερα χρόνια και βγάζει την χώρα από το Μνημόνιο μέσα σε μια διετία.

- Πώς μηδενίζει το έλλειμμα μέσα σε ενάμιση χρόνο;

Χτυπώντας ταυτόχρονα και το έλλειμμα και την ύφεση.

Ώστε να μη μικραίνει το έλλειμμα από τη μια πλευρά και μεγαλώνει από την άλλη, όπως συμβαίνει σήμερα.

- Πως χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και το χρέος;

Αξιοποιώντας παράλληλα την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.

Μικρό μέρος της οποίας αρκεί για να μειώσουμε το έλλειμμα, αλλά και να χρηματοδοτήσουμε τις πληρωμές των τόκων στα επόμενα χρόνια.

Διότι η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου είναι πλήρως ανεκμετάλλευτη σήμερα και μπορεί να παράγει ρευστότητα, αν την αξιοποιήσουμε εμπορικά, αλλά και ετήσια έσοδα, αν την αξιοποιήσουμε παραγωγικά.

Είπαμε το αυτονόητο: ότι θα αξιοποιήσουμε μικρό μέρος της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης...

Και διάφοροι έπαθαν σοκ! Μας διέψευσαν!

Αλλά ύστερα από λίγο… ήλθαν στα λόγια μας:

Πριν λίγες μέρες βγήκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη κι επικαλέστηκε την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, ως εγγύηση για το διεθνή δανεισμό.

Κι έτσι αποδέχθηκαν σιωπηλά την πρότασή μας για την περιουσία.

Την αποδέχθηκαν στα λόγια, γιατί στην πράξη δεν κάνουν τίποτε…

Κι ύστερα, όταν δεν μπορούσαν πια να μας χτυπάνε για την περιουσία κι επειδή η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της και τα «εξαπτέρυγά» της θέλουν τους Έλληνες φοβισμένους και απελπισμένους προσπάθησαν να πουν το μόνο που τους έμενε να πουν:

Ότι, τάχα, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι «ανεφάρμοστο».

Ότι δήθεν είναι «μαγικό».

Ότι δεν μπορεί να μειώσει το έλλειμμα σε δεκαοχτώ μήνες…



Θα μπορούσαμε να το κουβεντιάσουμε μαζί τους…

Γιατί όταν προτείνεις κάτι, για να βοηθήσεις τη χώρα και να δώσεις κουράγιο στο λαό της, είσαι έτοιμος να ακούσεις τον αντίλογο.

Να σου πουν, για παράδειγμα, δεκαοκτώ μήνες «είναι λίγοι», αλλά χρειάζονται δυόμισι χρόνια, για παράδειγμα…

Δεν μας το λένε, όμως!

Δεν μας λένε πόσο χρειάζεται, κατά την άποψή τους.

Προωθούν μια λιτότητα χωρίς τέλος.

Μπορεί να το αντέξει αυτό η Ελλάδα;

Μπορεί να το αντέξει αυτό η κοινωνία της;

Μπορεί να το αντέξει αυτό η Οικονομία της;

Αλήθεια είναι «ρεαλιστικό» αυτό;

Εμείς δίνουμε Ελπίδα στο λαό, ο οποίος λίγο νοιάζεται αν το έλλειμμα μηδενιστεί στους δεκαοκτώ ή στο 24 μήνες ή σε 30 μήνες.

Εκείνο που ενδιαφέρει το λαό είναι

να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία σε όλη αυτή τη δοκιμασία.

Εμείς τους τη δίνουμε. Το Μνημόνιο δεν τους τη δίνει.

Χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντιδρώντας υπό πίεση, ζήτησε δημόσιο διάλογο με οικονομολόγους από κάθε πλευρά, πάνω στην πρότασή μας.

Την ήξερε, βέβαια, εδώ και τρεις μήνες.

Την αποσιωπούσε. Κι ύστερα την διαστρέβλωνε…

Τώρα ζητά δημόσιο διάλογο.

Αποδεχόμαστε με χαρά!

Για να βάλουμε κάτω και το Μνημόνιο και τη δικό μας Σχέδιο Ελπίδας.

Για να δούμε τι υποστηρίζουμε σταθερά εμείς και τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς, τόσο όταν ήταν στην αντιπολίτευση όσο κι αφότου βρέθηκε στην κυβέρνηση.

Και να κάνουν οι πολίτες τις συγκρίσεις…

Όμως και σήμερα ακούσαμε, ότι στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το έλλειμμα και το χρέος αναθεωρούνται για τρίτη φορά από την κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά η αναθεώρηση έγινε από τα SWAPS και τα ελλείμματα των ζημιογόνων ΔΕΚΟ. Λες και δεν ήξεραν ποια είναι για παράδειγμα τα ελλείμματα του ΟΣΕ!

Για όλα αυτά θα έχουμε να πούμε πολλά μόλις πάρουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Αλλά δεν μας κάνει τίποτα έκπληξη πλέον.

Είναι μια νέα λογιστική ταχυδακτυλουργία της Κυβέρνησης του Μνημονίου!

Εδώ στη Στερεά Ελλάδα οι πολίτες βιώνουν πολύ μεγάλα προβλήματα: ανεργία που φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, στέγνωμα της αγοράς που οδηγεί σε λουκέτα, μαρασμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ακρίβεια, πανάκριβο πετρέλαιο, οικονομική δυσπραγία και σε πολλές περιοχές έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά, εδώ έγιναν έργα στο πρόσφατο Παρελθόν:

Τα έργα υποδομών, όπως το πέταλο του Μαλιακού όλοι ξέρετε πότε ξεκίνησε και προχώρησε και ολοκληρώθηκε.

Το καινοτόμο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης των Θερμοπυλών που επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί, Όλοι ξέρετε πότε έγινε.

Τα υπόλοιπα έργα υποδομών, όλοι ξέρετε πότε ξεκίνησαν, Όπως όλοι ξέρετε ότι τον τελευταίο χρόνο είναι παγωμένα.

Και μαζί τους πάγωσε και η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οι υπεύθυνοι γι’ αυτό, όσοι σας έταζαν «λεφτά υπάρχουν», προκειμένου να εκλεγούν και μόλις εκλέχθηκαν άρχισαν να κόβουν απ’ όλους και από παντού, πρέπει να πάρουν το μήνυμα από το λαό.

Αν δεν τους αποδοκιμάσετε, θα κάνουν κι άλλα.

Θα κάνουν χειρότερα.

Σας καλώ, λοιπόν, να πάρετε το μέλλον στα χέρια σας.

Σας καλώ να πάρουμε την Ελλάδα μας στα χέρια μας.

Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές είναι πολύ σημαντική ευκαιρία.

Μην ακούτε τις σειρήνες της αποχής.

Η αποχή δεν οδήγησε ποτέ σε τίποτε.

Η συμμετοχή έκανε πάντα τη διαφορά.

Και οι σωστές επιλογές.

Εδώ στην Περιφέρεια της Στερεάς στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Θανάση Χειμάρα.

Ένα άνθρωπο που κερδίζει πολύ γρήγορα τον συνομιλητή του.

Πρώτα απ’ όλα γιατί ξέρει να ακούει.

Ακόμα γιατί εμπνέει σιγουριά ότι το μήνυμα θα φτάσει εκεί που πρέπει.

Και δεν κερδίζει μόνο το συνομιλητή του. Κερδίζει και τον κόσμο.

Γιατί δεν δίστασε ποτέ να μπει μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής του, ακόμη και αν ξεπερνούσαν τις αρμοδιότητες του.

Γιατί βάζει τους στόχους με μεθοδικότητα και κυνηγάει το αποτέλεσμα με πείσμα. Αυτό το ξέρει πολύ καλά η Φθιώτιδα, που τον έχει τιμήσει μέχρι σήμερα και το έχει αντιληφθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που αυτή την περίοδο τον γνωρίζει.

Στη Λαμία στηρίζουμε για το Δήμο τον Γιώργο Κοτρωνιά.

Η αγάπη του για την αυτοδιοίκηση είναι γνωστή σε όλους σας.

Είναι αυτός που θεμελίωσε τη διεύρυνση του Δήμου της Λαμίας, με τη μεταρρύθμιση του Καποδίστρια.

Ξεπέρασε τα όποια προβλήματα καθιστώντας την Λαμία «Πρωταγωνίστρια πόλη».

Τώρα με πλούσιες εμπειρίες, με μεγαλύτερη θέληση παρά ποτέ, είναι αυτός που καλείται να ξεπεράσει τα αρνητικά στοιχεία του «Καλλικράτη» δημιουργώντας τη «Νέα Λαμία», όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού του.

Με τέτοιους ανθρώπους, που έχουν και γνώση και πείρα και θέληση μπορεί ο τόπος να προχωρήσει, μπορούν οι τοπικές κοινωνίες να κερδίσουν γιατί θα έχουν άρχοντες που θα διεκδικούν και θα ενώνουν.

- Θα διεκδικούν γιατί θα στηρίζονται στο λαό, δεν θα είναι εξαρτήματα της κυβέρνησης και θα ενώνουν το λαό, γιατί θα δουλεύουν γι’ αυτόν.

Δεν θα είναι βολικοί συνομιλητές της κεντρικής εξουσίας.

Ξέρετε τι ανθρώπους πρέπει να εκλέξετε:

Διεκδικητικούς απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου.

Όχι υποτακτικούς σ’ αυτήν.

Ξέρετε τι μήνυμα πρέπει να στείλετε το Νοέμβρη.

Το μήνυμα της καρδιάς σας: Το μήνυμα της Ελπίδας!

Όχι το μήνυμα της υποταγής στο Φόβο.

Σας καλώ να ψηφίσετε την Ελπίδα, όχι το Φόβο.

Σας καλώ να στηρίξετε τον αγώνα όσων παλεύουν για να δώσουν στην Ελλάδα Ελπίδα.

Όχι όσους καλλιεργούν το Φόβο.

Και να το κάνετε όχι για μένα, όχι για οποιοδήποτε κόμμα.

Να το κάνετε για τον εαυτό σας! Και πάνω απ’ όλα για τα παιδιά σας…

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη καμπή της πρόσφατης Ιστορίας της.

Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στην πιο κρίσιμη δοκιμασία που έχει υποστεί εδώ και δύο γενιές.

Και στις εκλογές του Νοεμβρίου θα κριθεί, αν απ’ αυτή τη δοκιμασία θα βγούμε σύντομα νικητές ή θα βυθιστούμε κι άλλο στο σημερινό τέλμα.

Ρίχνοντας την ψήφο σας σφραγίζεται το μέλλον σας.

Και το μέλλον των παιδιών σας.

Σήμερα σας φέρνω εγώ το μήνυμα της Ελπίδας.

Το Νοέμβριο είμαι σίγουρος ότι θα στείλετε εσείς το μήνυμα της Ελπίδας.

Σε αυτούς που πρέπει…

Και θα γκρεμίσετε οριστικά την γκρίζα προπαγάνδα του Φόβου! "
 
Από .......lamianews
 
 
Δείτε   από  την  επίσκεψη  κ. Σαμαρά  στη Λαμία 
 
ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες   από το www.LamiaReport.gr

ΠΡΟΒΟμάστορες - Ορεινή Πεζοπορία στο Παρνασσό (Άνω Τιθορέα ή Βιλίτσα-Διπόταμα)

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Κυριακή 10/10/2010: Συνάντηση στην Πλατεία των Θερμοπυλών στις 8:00π.μ.


Θα μετακινηθούμε με αυτοκίνητα έως το χωριό Άνω Τιθορέα ή Βιλίτσα. Από εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι προς το ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου. Θα επισκεφτούμε την ιστορική σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου και θα ανηφορήσουμε ως τη θέση Τσάρες.


Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς το ξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη και θα καταλήξουμε στην Άνω Τιθορέα ή Βιλίτσα. Θα γευματίσουμε σε Ταβέρνα της περιοχής.




Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για αρχαρίους. Β.Δ.1-Ω.Π.6-Υ.Δ.900μ.


Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 9/10 /2010.






Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :


1) Νίκος Αναστασίου τηλ: 6974964428


2) Γιώργος Τριανταφύλλου τηλ: 6977024188


Για περισσότερες πληροφορίες :


Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003[at]yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com