Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

"Αδειάζουν" τον δήμαρχο Καμενών Βούρλων κ. Μάκη Αντωνίου οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Νικητιάδης και Παμπούκης

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


"Αδειάζουν" τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Μάκη Αντωνίου, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης. Πρώτα ο κ. Νικητιάδης σε συνάντηση που είχε με τον κ. Τετριμίδα αλλά και έπειτα ο κ. Παμπούκης με το σχέδιο των fast track


Ούτε πρόταση δεν έχει κατατεθεί από τους... “Ασιάτες” στο Υπουργείο

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο κατατεθειμένο, ούτε σε αρχική μορφή στο Υπουργείο.


* Απο την εφημεριδα "ΗΜΕΡΑ"

Άνθρακες ο θησαυρός για την θρυλούμενη επένδυση στα Καμένα Βούρλα. Από τη μια πλευρά το ίδιο το υπουργείο σηκώνει ψηλά τα χέρια αφού δεν έχει τίποτα που να στοιχειοθετεί ούτε καν την θέληση του επενδυτή, όποιος και αν είναι αυτός, και από την άλλη πλευρά χθες ο υπουργός Επικρατείας προσδιόρισε τοπλαίσιο για τις μεγάλες επενδύσεις, ιδιαίτερα εκείνες οι οποίες θέλουν να αξιοποιήσουν ακίνητα του δημόσιου.



Εκθετος ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων με τις απαντήσεις που δίδει ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Νικητιάδης στον δήμαρχο Μώλου κ. Τετριμίδα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του.

Από την Θεσσαλονίκη που πολλά προσδοκούσε ο κ. Αντωνίου εκείνο που προκύπτει είναι ότι οι επενδύσεις που θα ενταχθούν στα fast track έχουν αρκετές προϋποθέσεις και διαδικασίες και απαιτούν μελέτες που πρέπει να κατατεθούν.

Ολα αυτά προδίδουν ότι πρόκειται για μία προεκλογική κίνηση του δημάρχου Καμ. Βούρλων.

Από τα βήματα που περιγράφονται κανένα δεν έχει προωθηθεί και το κυριότερο απ’όλα αυτά είναι ότι εδώ αυτό το σκηνικό χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για πολιτικούς λόγους, ενταγμένο μέσα στην λογική της εκλογικής διαχείρισης.

Μια επίσκεψη του δημάρχου Μώλου κ. Βαγγέλη Τετριμίδα στον υφυπουργό κ. Νικιτιάδη αποκάλυψε το εύρος και έδωσε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα και από την άλλη πλευρά ένα ενημερωτικό σημείωμα από τον υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη αναφέρεται στη λειτουργία του νέου πλαισίου για τα fast track και ουσιαστικά προσδιορίζει μια σειρά από διαδικασίες που σε κανένα επίπεδο δεν έχουν εξελιχθεί μέχρις αυτή τη φάση στα Καμένα Βούρλα.


«Ο κ. Υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κατατεθειμένος φάκελος ή οποιαδήποτε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση από επενδυτέςστην περιοχή καισε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι αρμόδιος για θέματα τέτοιων επενδύσεων είναι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης» διευκρινίζει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τετριμίδας μετά την συνάντησή του με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη. Και μόνο το γεγονός ότι ο καθ’ύλη αρμόδιος υφυπουργός δηλώνει άγνοια για μια τέτοια περίπτωση, δείχνει ακριβώς πού βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία στις καλύτερες των περιπτώσεων βρίσκεται στις προθέσεις κάποιων ενδεχόμενων επενδυτών.

Σε κάθε περίπτωση όμως πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι κάποια στιγμή Ελληνοαμερικανός εκφράστηκε θετικά προς την κατεύθυνση μιας επένδυσης, ζητώντας να ενταχθεί στα fast track.Του υπογραμμίστηκε σε όλα τα επίπεδα ότι όλα αυτά έχουν μια συγκεκριμένη διαδικασία και το κυριότερο πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία προβλέπονται στη νομοθεσία. Από κει και μετά οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση, ούτε και βεβαίως έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα στοιχεία για να αξιολογηθούν αν καταρχήν είναι εφικτά όλα όσα περιγράφονται.

Από μόνο του αυτό το σκηνικό δημιουργεί την αίσθησημιας προεκλογικής φωτοβολίδας από τον δήμαρχο των Καμένων Βούρλων χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη βάση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα Ιαματικά και παράλληλα προσδιορίστηκε χρονικά ότι το θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης έγινε σαφές ότι συνολικότερα οι κινήσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΤΑ είναι συγκεκριμένες και η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί πολιτικά στο συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα όπως διευκρινίστηκε απέχουν αρκετά από τα όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα.

«Θα ήταν καλό οι συνυποψήφιοί μου -και συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος Καμένων Βούρλων- να μην δημιουργούν εντυπώσεις εκμεταλλευόμενοι την προεκλογική περίοδο, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν τον τόπο μας και να δυσφημίζουν την προσπάθεια για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος του Μώλου, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κάποια πράγματα θα μελετηθούν στη συνέχεια αφού σημειώνειπως «ως νέα δημοτική αρχή έχουμε σαν βασικό μας στόχο την αξιοποίηση του Ιαματικού Τουρισμού στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από το οποίο θα βγουν ωφελημένοι πρώτα από όλα οι δημότες μας, λόγω και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση ζήτησα και την συνδρομή του αρμόδιου Υπουργείου που ήταν απόλυτα θετικό».

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κ. Τετριμίδας κάλεσε στην περιοχή τον υφυπουργό για να την επισκεφτεί και να συζητήσουν, πρόσκληση την οποία απεδέχθη ο υφυπουργός Τουρισμού και αναμένεται νατην επισκεφτεί το επόμενο διάστημα.

Πριν λίγο διάστημαο ίδιος ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων έκανε αναφορές ότι ο κ. Παπανδρέου θακάνει εξαγγελίες την έκθεση της Θεσσαλονίκης.Όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου σε ό,τι αφορά την λειτουργία των fasttrack όχι απλά δεν επιβεβαιώνουν τις λογικές του δημάρχου αλλά ουσιαστικά κατακερματίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Καταρχήν δεν μιλάμε για μια επένδυση που είναι στο τσεπάκι.

Μιλάμε για κάποιον διαγωνισμό, όπως ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία, τα χαρακτηριστικά του οποίου σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γνωρίζουν. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα σημείο μέσα στην κυβέρνηση που αναφέρεται σε μια τέτοια επένδυση, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεγάλη και να ενταχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο οι αναφορές του υφυπουργού Πολιτισμού όσο και αυτές που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο και μιλάμε πλέον ανοιχτά για προεκλογική φωτοβολίδα.

Από ....... LOKRIS NEWS +

Η ανευθυνότητα των πράξεων και των λεγομένων του κ. Αντωνίου τον καταποντίζει όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις προεκλογικά.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Από εφημερίδα << Ημέρα>>

Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ. για δαπάνες, εμφανίσεις υποψηφίων

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Περιορισμούς στην προβολή συνδυασμών και υποψηφίων και αυστηρό έλεγχο στις εκλογικές δαπάνες που τίθενται σε δημόσιο έλεγχο μέσω του Διαδικτύου, προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που δόθηκε χθες, ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος, στη δημοσιότητα.


Η προβολή των υποψηφίων

Κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα οι υποψήφιοι (εκτός από τους επικεφαλής των συνδυασμών και τους αντιπεριφερειάρχες που υπό προϋποθέσεις μπορούν να συμμετέχουν χωρίς περιορισμό σε εκπομπές, θα μπορούν να εμφανίζονται

-2 φορές σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας

-1 φορά σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ τοπικής η περιφερειακής εμβέλειας

-1 φορά σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες

Σε περίπτωση που υπάρχουν έκτακτα γεγονότα δεν υπολογίζονται ως εμφανίσεις οι δηλώσεις του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Για τους επικεφαλής των συνδυασμών και τους και τους αντιπεριφερειάρχες οι προϋποθέσεις εξαίρεσης από το πλαφόν των εμφανίσεων είναι

- Μέχρι την ανακήρυξη των συνδυασμών από το αρμόδιο Πρωτοδικείο (23 Οκτωβρίου 2010), να έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον 3 ακόμη συνυποψήφιών τους στις συζητήσεις αυτές.

-Μετά την ανακήρυξη, να συμμετέχουν στη συζήτηση εκπρόσωποι από τα 2/3 των ανακηρυχθέντων συνδυασμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η καταβολή χρηματικής δαπάνης για τη συμμετοχή υποψηφίων σε συζητήσεις στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο. Αν μετά από έλεγχο διαπιστωθεί από ότι υπάρχει οικονομική συναλλαγή μεταξύ υποψηφίου και ΜΜΕ, τότε ο υποψήφιος χάνει το αξίωμα του ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης για τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους εκπροσώπους των αντίστοιχων μέσων.

Τι απαγορεύεται στην προβολή υποψηφίων-συνδυασμών

Σε ότι αφορά την προβολή των συνδυασμών και υποψηφίων, η εγκύκλιος απαγορεύει:

-Την ανάρτηση αφισών και αεροπανό.

-Τη διακίνηση έντυπου υλικού ως ενθέτου στον τοπικό ή ημερήσιο Τύπο. Η διακίνηση τους επιτρέπεται σε δημόσιους χώρους.

-Τη λειτουργία εκλογικών κέντρων, ή εκλογικών γραφείων από υποψήφιους συμβούλους ή από τρίτους για λογαριασμό υποψηφίων.

-Τη λειτουργία περισσότερων από ένα εκλογικό κέντρο ανά εκλογική περιφέρεια

Τι προβλέπεται για τις δαπάνες

Τίθενται και μάλιστα αυστηρά όρια στα έξοδα των υποψηφίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για δήμους μέχρι 30 χιλιάδων κατοίκων το ανώτατο όριο δαπανών είναι 1500 ευρώ, για δήμους μέχρι 60 χιλιάδες, 2.000 ευρώ και για δήμους έως 100 χιλιάδες 2.500 ευρώ.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για πληθυσμό μέχρι 100 χιλιάδες μπορούν να δαπανήσουν μέχρι 2.500 ευρώ, μέχρι 150 χιλιάδες 3.000 ευρώ, μέχρι 200 χιλιάδες 3.500 ευρώ και μέχρι 300 χιλιάδες 4.000 ευρώ

Διαφάνεια και έλεγχος δαπανών-εσόδων

Οι δαπάνες αλλά και τα έσοδα συνδυασμών και υποψηφίων τίθενται σε καθεστώς δημοσίου ελέγχου, αφού θα δημοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο στη δικτυακή πύλη «Διαφάνεια». Προβλέπεται τήρηση βιβλίου εσόδων και εξόδων σε κάθε συνδυασμό περιφέρειας ή δήμου το οποίο θα είναι θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Η διακίνηση των ποσών που αφορούν τα έσοδα στο σύνολό τους, αλλά και τις δαπάνες σε ποσοστό 95%, πραγματοποιείται μέσω τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος τηρείται στο όνομα του διαχειριστή ή του επικεφαλής του συνδυασμού. Οι συνδυασμοί λαμβάνουν αυτοτελές ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Κάθε ποσό που καταβάλλεται για την ενίσχυση του συνδυασμού ή του υποψηφίου πρέπει να συνοδεύεται από το ονοματεπώνυμο του καταθέτη. Από χθες ξεκίνησε και η λειτουργία της δικτυακής πύλης Διαφάνεια στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ekloges.ypes.gr όπου θα καταχωρίζονται όλα τα έσοδα και τα έξοδα των συνδυασμών και των υποψηφίων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Κάθε πολίτης θα μπορεί να τις ελέγχει διαδικτυακά.

Για τον έλεγχο των δαπανών και τη διερεύνηση των καταγγελιών, όσον αφορά την προβολή συνδυασμών και υποψηφίων, προβλέπεται από τον νόμο -για πρώτη φορά- η σύσταση Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων στην Περιφέρεια.

Οι 13 επιτροπές οι οποίες έχουν ήδη συσταθεί απαρτίζονται από τον πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου της έδρας της Περιφέρειας, από ένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ καθώς και δύο μέλη από την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ που δεν είναι υποψήφιοι.

Από.....paratiritisfthiotidas

Πυρετός διαβουλεύσεων σε δήμους και περιφέρεια. Ποιοι πάνε για αντιπεριφερειάρχες στη Στερεά

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Στην τελική ευθεία, βρίσκονται οι διεργασίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και τη συγκρότηση περιφερειακών και δημοτικών ψηφοδελτίων στη Φθιώτιδα και στη Στερεά Ελλάδα.



Πυρετός διαβουλεύσεων. Σκληρές μάχες σ' όλους τους δήμους.


Ποιοι πάνε για αντιπεριφερειάρχες





Από.....lamianews