Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Λιάνης: Δεν τολμάμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Κόλαφος ο Γιώργος Λιάνης στο δελτίο του Άλτερ:



* Θα φύγω από την πολιτική για να μπορώ να κυκλοφορήσω στον δρόμο.

Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας αγανακτισμένος πολίτης πάνω στην οργή του!


* Εάν περάσει το μέτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα παραιτηθώ από βουλευτής!


* Δεν μ’ απασχολεί κανένα μνημόνιο. Δεν δέχομαι ότι η χώρα μου δε μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της επειδή δεν θέλουν οι ξένοι να το κάνει!


* Εάν παραχωρηθούν ή κλείσουν μονάδες της ΔΕΗ θα γίνει Αρμαγέδων.


* Απαράδεκτο να διευρύνεται η κυβέρνηση σε περίοδο λιτότητας.


* Ως αντιπολίτευση είχαμε καταθέσει επερώτηση στη βουλή για το πετρέλαιο θέρμανσης, υπογεγραμμένη από.....


100 βουλευτές που ζητούσαμε να δοθεί επίδομα σε κάθε κάτοικο της μεθορίου. Τώρα όχι μόνο δεν δίνουμε επίδομα, τους παίρνουμε κι’ όλας τα λεφτά!


Αυτά και άλλα είπε ο Γιώργος Λιάνης στον αέρα. Στην ερώτηση της Κάτιας Μακρή “γιατί τα λέει στην τηλεόραση και όχι στον Παπακωνσταντίνου”, ο Λιάνης μειδίασε με νόημα και πίκρα.


Ζούμε μικρούς εμφυλίους παντού, την ώρα που χρειάζόμαστε ενότητα. Αυτή ήταν η φράση που κρατάμε. Εμπεριέχει την λύση του προβλήματος.


Olympia.gr

Μνημόνιο Νο2 ή χρεοκοπία για την Ελλάδα!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Ένα δεύτερο μνημόνιο για διεθνή δανεισμό και μετά το 2014 είναι πιθανό να χρειασθεί να διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση ήδη μέσα στο 2011 για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και αναδιάρθρωση χρέους το 2012, υπό το βάρος της διαφαινόμενης αδυναμίας της χώρας να επιστρέψει στη διεθνή αγορά.

 Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων εκτινάχθηκε χθες κοντά στις 1.000 μονάδες βάσης, αντανακλώντας την απροθυμία των αγορών να πεισθούν, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μεσοπρόθεσμα να «σηκώσει» το βαρύ φορτίου του εθνικού χρέους.


Την ανάγκη χρονικής και ποσοτικής επέκτασης της διεθνούς συμφωνίας δανεισμού της χώρας αναγνωρίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις όλο και περισσότερα στελέχη της τραπεζικής αγοράς. «Ύστερα από μια διεθνή συμφωνία διάσωσης μεγάλης εμβέλειας και αρκετούς μήνες σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, το μήνυμα από τα spread είναι τουλάχιστον απογοητευτικό», εκτιμά σύμβουλος διαχείρισης κεφαλαίων μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας, «καθώς έχουμε ήδη επιστρέψει στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε πριν τη διεθνή συμφωνία χρηματοδότησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό παρασκήνιο, αλλά και στους κόλπους της τρόικας, αρχίζει να ωριμάζει η σκέψη, ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού οριστικοποιηθούν τα στοιχεία που θα δείχνουν σχετική επιτυχία σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα, η κυβέρνηση θα μπει σε μια διαπραγμάτευση για ριζική αναθεώρηση του μνημονίου, αν μέχρι τότε δεν υπάρξει σαφής αναστροφή τάσεων στις αγορές, που ασφαλώς προϋποθέτει ότι θα προηγηθούν σημαντικές κινήσεις αναβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τους διεθνείς οίκους, που θα φέρουν «φρέσκο χρήμα» στα ελληνικά ομόλογα.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν, ότι αν οι αγορές διολισθήσουν σε μια χειρότερη αναταραχή τους επόμενους μήνες, λόγω της διεθνούς οικονομικής επιβράδυνσης, θα γίνει ακόμη δυσκολότερη η προσπάθεια της Ελλάδας να «χτυπήσει την πόρτα τους» το 2012, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο δανεισμού, για να διαθέσει μακροχρόνιας διάρκειας τίτλους.

Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών, με πρώτες τις γερμανικές, που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα φερεγγυότητας, οι ηγετικές δυνάμεις της Ευρωζώνης θα υποχρεωθούν να κινηθούν προληπτικά μέσα στο 2011, για να αποτρέψουν ένα νέο ελληνικό θρίλερ στις αγορές, με απρόβλεπτες συνέπειες. Αν, δηλαδή, διαφανεί ότι η Ελλάδα θα είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί το 2012, με συνέπεια να μην επαρκούν τα 110 δις. ευρώ του αρχικού «πακέτου», οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι υποχρεωμένοι να προβλέψουν νέα χρηματοδοτική ενίσχυση της Ελλάδας, για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες.

Η διαφαινόμενη στον ορίζοντα νέα ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση για τη διάσωση της Ελλάδας από την… οργή των αγορών φαίνεται ότι δημιουργεί όλο και πιο ισχυρές «φυγόκεντρες δυνάμεις» στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Σλοβακία, η μοναδική χώρα που έχει ήδη αποσύρει τη συμμετοχή της από το «πακέτο» των 110 δις. ευρώ, παρά τις έντονες πιέσεις και ανοικτές απειλές από την Κομισιόν ανεβάζει τους τόνους της άρνησης να καταβάλλει έστω και ένα ευρώ για τη διάσωση της χώρας μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίκουλας Ντζουρίντα δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ότι «η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για την διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο».

Τα στοιχεία απογοητεύουν…

Η νέα συζήτηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας ασφαλώς και δεν άνοιξε τυχαία. Αν η ικανότητα μιας χώρας να εξυπηρετήσει το χρέος της εξαρτάται από το ύψος του χρέους και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, οι ειδήσεις που φθάνουν στα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα για αυτές τις δύο κρίσιμες παραμέτρους είναι άκρως απογοητευτικές:

Ο Γερμανός επικεφαλής της Eurostat προανήγγειλε μέσω του Bloomberg, ότι στην εξαμηνιαία έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 22 Οκτωβρίου θα πρέπει να αναμένεται μια «γερή» αναπροσαρμογή του ελληνικού χρέους. Η Eurostat είναι αποφασισμένη να ελέγξει όλες τις συμφωνίες swap που έχει κλείσει η Αθήνα με ξένες τράπεζες, να καταγράψει όλα τα ποσά που δεν έχουν εμφανισθεί ως χρέη και να τα προσθέσει στο ογκώδες ελληνικό χρέος. Αυτή η άσκηση εντοπισμού κρυφών χρεών αναμένεται να προσθέσει τουλάχιστον 7 δις. ευρώ στο χρέος, δηλαδή να το αυξήσει σχεδόν κατά 3% του ΑΕΠ. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του χρόνου στο ελληνικό χρέος θα προστεθούν αρκετά ακόμη κρυφά χρέη, καθώς μόλις τώρα προχωρά η διαδικασία καταγραφής και αναγνώρισης υποχρεώσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία είναι άγνωστο πού ακριβώς θα οδηγήσει, γι’ αυτό και μονίμως στις τελευταίες εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ υπογραμμίζεται η έλλειψη επαρκών στατιστικών στοιχείων για τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία κ.α.

Τα τελευταία στοιχεία για την ύφεση στην Ελλάδα (μείωση του ΑΕΠ 3,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους), παρότι χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα από το υπουργείο Οικονομικών, δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες διεθνές, καθώς αποδεικνύουν ότι η χώρα βυθίζεται σε πολύ σοβαρή ύφεση, που θα εμφανιζόταν σε πλήρη διάσταση, αν οι στρεβλώσεις στην αγορά και οι πρόσθετοι φόροι στην κατανάλωση δεν συντηρούσαν σε επίπεδα μακράν των στόχων του μνημονίου τον πληθωρισμό (5,5% τον Αύγουστο). Η «βουτιά» των επενδύσεων κατά 18,6% και της κατανάλωσης κατά 5,1%, πιστοποιούν ότι τα «βαριά» δημοσιονομικά μέτρα δημιουργούν μια άκρως αρνητική δυναμική στην πραγματική οικονομία, που πρόσφατα ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα θα βυθίζουν τη χώρα σε σοβαρή κοινωνική και πολιτική αναταραχή. Ακόμη πιο απαισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα που εξάγοντα από την ανάγνωση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ με την προσέγγιση της παραγωγής. Η συνολική ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (μισθοί και κέρδη) παρουσίασε μείωση κατά 6,3% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση, με πραγματική πανωλεθρία στον άλλοτε ακμαίο τομέα των κατασκευών (-24,7%). Σε τρέχουσες τιμές, οι αμοιβές των απασχολουμένων μειώθηκαν κατά 3,9% σε ετήσια βάση.

Αυτά τα στοιχεία για το χρέος και την ανάπτυξη δεν περνούν στα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα απαρατήρητα, ενώ αντίθετα απαρατήρητες περνούν οι συνεχείς άκρως αισιόδοξες τοποθετήσεις των στελεχών του ελληνικού οικονομικού επιτελείου. Γι’ αυτό και τα spread υποδηλώνουν, ότι ο κλοιός του αποκλεισμού της χώρας από τα διεθνή οικονομικά κέντρα σφίγγει, αντί να χαλαρώνει, όσο η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιτυχημένη εφαρμογή της «συνταγής» του μνημονίου…

Sofokleous 10

Από .....citypress

Νέο αίμα στις Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την Περιφέρεια Στερεάς από τη Νέα Δημοκρατία

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


7 Σεπτεμβρίου 2010

Την παρακάτω επιστολή, εδώ και πολύ καιρό τώρα, έχει αποστείλει ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαλίτσης, τόσο στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, στο πλαίσιο αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποσπώντας θετικές σκέψεις για την κάθοδο του τις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Παράλληλα σε συναντήσεις τόσο με τον κ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο όσο και με τον κ. Αθανάσιο Χειμάρα, στην Χαλκίδα κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την Περιφέρεια, έλαβε επίσης τα θετικά τους σχόλια και την «υποσχετική» να

τον συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιο ως περιφερειακό σύμβουλο στο Νομό Φθιώτιδος.

« ... Κύριε Πρόεδρε,

Εν όψη των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, για την ανάδειξη των αιρετών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και των Δημοτικών Συμβουλίων, θα ήθελα να λάβατε υπόψη σας, την επιθυμία μου να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία, ως υποψήφιος στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα ως Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Φθιώτιδας.

Η μέχρι τώρα πορεία μου, εργασιακή αλλά και κοινωνική, είχε πολλούς και σημαντικούς σταθμούς, σταθμούς που μου προσέφεραν εμπειρίες και γνώση.

Φιλοδοξία μου δεν είναι να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με μια νέα δραστηριότητα αυτή του στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ούτε διακατέχομαι από τον ίλιγγο εξουσίας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ενεργός συμμετοχή, η δυναμική εκπροσώπηση, η διασφάλιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας, η ανάπτυξη της χώρας μας, ανάπτυξη που επιτυγχάνεται με την ισόρροπη ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας.

Επιπλέον, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα Νέα Δημοκρατία και στις προσπάθειες όλων μας για την προώθηση και διάχυση των θέσεων και ιδεών της παράταξης μας, ευελπιστώ ότι με την υποψηφιότητα μου θα συμβάλλω στην ανασύνταξη, ανανέωση και αναβάθμιση της μεγάλης παράταξη μας.

Θεωρώντας, πως μπορώ να ανταποκριθώ και να συνεισφέρω, θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν μου δίνατε την ευκαιρία να αποδείξω τις ικανότητες μου.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γ. Μιχαλίτσης»



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ

________________________________________

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 27.01.1966, με καταγωγή (και από τους δύο γονείς) από την Στυλίδα Φθιώτιδας.

'Eγγαμος με την Αγγελική Πατέρα. Έχει τρία παιδιά.

Επάγγελμα: Υπάλληλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) ως Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σπουδές: Είναι Διπλωματούχος της Επιστήμης της Πληροφορικής.

Θητεία: Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό στο Κέντρο Εφοδιασμού, στη Διεύθυνση Μηχανογράφησης.

________________________________________

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά.

________________________________________

Επαγγελματικές δραστηριότητες :

 Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. από το 1992.

 Προϊστάμενος Διεύθυνσης Μηχανογράφησης της εταιρείας Χ.&Β. ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (1991 - 1992)

 Εισηγητής σε σεμινάρια της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης του Υπουργείου Απασχόλησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε Μικροϋπολογιστές, Αρχές προγραμματισμού, WINDOWS, MS-WORD, EXCEL, ACCESS, VISUAL BASIC, C++, INTERNET. (1993)

 Εισηγητής σε ιδιωτική σχολή πληροφορικής και φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

________________________________________

Πολιτικές – Συνδικαλιστικές - Κοινωνικές δραστηριότητες :

Διετέλεσε, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του τέως Βουλευτή Φθιώτιδας Ηλία Δ. Καλλιώρα (2007-2009),

Διετέλεσε, Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. (2004-2007),

Είναι, Εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος του Τομέα Εσωτερικών (2010) και του Τομέα Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας της Ν.Δ. από το 2000,

Διετέλεσε, Ειδικός Γραμματέας της ΕΚΟ Μηχανογραφικών Κέντρων Αθηνών – Πειραιώς της Ν.Δ. από το 2004 καθώς και Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας της ΕΚΟ Μηχανογραφικών Κέντρων Αθηνών – Πειραιώς της Ν.Δ. (2000 – 2004).

Είχε, Ενεργή Συμμετοχή στην εκπόνηση μελέτης του τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων για το Πρόγραμμα του κόμματος «Λειτουργική αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών φορέων και εξορθολογισμός της διαχείρισης τους για να αποφεύγονται οι σπατάλες. Ταχεία προώθηση της μηχανογράφησης και εφαρμογή της πληροφορικής. Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης» και «επαγγελματικός προσανατολισμός».

Συνέταξε, Εισηγήσεις για τον Τομεάρχη Κοινωνικών Υποθέσεων της Ν.Δ. για τα σχέδια νόμου «Εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ και άλλες διατάξεις», «Ρύθμιση κανόνων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», επίσης κατέθεσε, προτάσεις για την εισαγωγή της πληροφορικής στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και υγείας καθώς και για την απασχόληση και την τηλεργασία.

Διετέλεσε, Πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. πρώην Κ.Η.Υ.Κ.Υ.) 2002 –2004 και Γενικός Γραμματέας του ίδιου Σωματείου Προσωπικού 2000 –2002.

Διετέλεσε, Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Στυλιδιωτών Αθήνας» (3) θητείες.

________________________________________

Προσωπική σελίδα :

http://www.michalitsis.gr

________________________________________

Διεύθυνση e-mail :

info@mihalitsis.gr

Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΗ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


του Μελέτη Η. Μελετόπουλου*


Ο κύκλος των οικονομικών αναλυτών που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την δημοσιονομική κατάρρευση περιορίζεται ήδη στους ενδιαφερόμενους Ευρωπαίους ιθύνοντες (Τρισέ, Ρέν κλπ.), που ανησυχούν μήπως η πτώχευση της χώρας συμπαρασύρει το ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα.

Οι υπόλοιποι (Αμερικανοί, Βρεταννοί κλπ.), καθώς και οι ανεξάρτητοι αναλυτές, προεξοφλούν πλέον την αποτυχία. Θεωρούν ότι το ελληνικό υφεσιακό σπιράλ, συνοδευόμενο από την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να πατάξει την διαφθορά, να περιστείλει τις δαπάνες,να περιορίσει δραστικά τον κρατικό τομέα και να δρομολογήσει κάποια ανάπτυξη νέου τύπου θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα(μάλλον γρήγορα) σε χρεωκοπία, ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη. Μάλιστα ορισμένοι προεξοφλούν και βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις.

Δύσκολα μπορεί κανείς να φαντασθεί πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες στο γνωστό αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της Μεταπολίτευσης,που βασιζόταν στον τριτογενή τομέα και στο δημόσιο. Ο τριτογενής τομέας ήδη συρρικνούται δραματικά και παράγει πλέον μαζικά στρατιές ανέργων, ενώ το δημόσιο θα αντιμετωπίσει σύντομα την πίεση για απολύσεις και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, με την μέθοδο των αναγκαστικών μετατάξεων, της κατάργησης οργανικών θέσεων και της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διέξοδοι για το ελληνικό εργατικό δυναμικό είναι οι εξής τρεις:

1.η μετανάστευση


2.η επιστροφή στην αγροτική οικονομία


3.η δημιουργία εξαθλιωμένων μαζών στην Αθήνα και σε μικρότερο βαθμό στις άλλες μεγάλες πόλεις.

1.Η μετανάστευση είναι σήμερα πολύ πιο δυσχερής απ’ό,τι συνέβαινε τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Τότε τα ισχυρά βιομηχανικά έθνη της Δύσης ανοικοδομούσαν την βιομηχανία τους και χρειάζονταν φθηνό εργατικό δυναμικό. Σήμερα, αντιθέτως, ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε βαθειά ύφεση και η απορροφητικότητά του είναι ελάχιστη. Ένα μικρό μόνον ποσοστό των χιλιάδων Ελλήνων που ήδη αναζητούν εργασία στο εξωτερικό θα επιτυχούν να εγκατασταθούν μόνιμα, με σταθερή εργασία και με άδεια παραμονής, σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

2.Η επιστροφή στην αγροτική οικονομία θα συντελεσθεί μαζικά,υπό το φάσμα του λιμού. Άνεργοι, νεόπτωχοι, απολυμένοι, όσοι εξάντλησαν τα αποθεματικά τους και εκποίησαν περιουσιακά στοιχεία, κατανάλωσαν δηλαδή το συσσωρευμένο «λίπος» τους, θα καταφύγουν στην επαρχία ως ύστατο καταφύγιο επιβίωσης. Θα πραγματοποιηθεί δηλαδή η αντίστροφη μέτρηση της κίνησης που συντελέσθηκε την περίοδο 1950-1990,όταν οι πληθυσμοί της επαρχίας συνέρρευσαν στην Αθήνα για να διορισθούν στο δημόσιο ή να εργασθούν στις δυσανάλογα εκτεταμένες υπηρεσίες.Αυτή η κίνηση, εφ’όσον συνεχίσει να κυβερνά την χώρα το παρόν διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα, θα συντελεσθεί άναρχα και σπασμωδικά. Οι νεοαστοί θα πρέπει να γίνουν νέο-αγρότες,χωρίς να διαθέτουν-ιδίως οι ηλικίες κάτω των τριανταπέντε-καμμία σχετική εμπειρία, ούτε κάν παράσταση της αγροτικής ζωής, της έννοιας της χειρωνακτικής εργασίας, του μόχθου και της παραγωγής.Το βιοτικό τους επίπεδο θα πέσει δραματικά,θα αναγκασθούν να προσαρμοσθούν σε συνθήκες ζωής και εργασίας αδιανόητες για τα έως σήμερα δεδομένα τους.

3.Όσοι όμως δεν διαθέτουν οικογενειακά αγροτεμάχια, ελιές, χωράφια και κάποιο σπίτι στην επαρχία, άρα δεν μπορούν να μετοικήσουν, θα αναγκασθούν να παραμείνουν στην Αθήνα(στην Θεσσαλονίκη λιγώτερο, διότι διαθέτει άμεση πρόσβαση στην ύπαιθρο).Θα σχηματισθεί έτσι μία στρατιά ανέργων, με ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες επιβίωσης, που θα ζούν εκποιώντας τα υπολλείματα της οικογενειακής περιουσίας τους, δάνεια χωρίς προοπτική εξόφλησης ή και καταφεύγοντας σε συσίτια (αντιλαμβάνεται κανείς την τρομακτική αύξηση της εγκληματικότητας, της επαιτείας,της τοκογλυφίας, της εξαθλίωσης,της ανασφάλειας κλπ.).

Όλα αυτά, που πριν από μόλις μία διετία θα συνιστούσαν ένα εφιαλτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα είναι ήδη πραγματικότητα. Η μαζική μετανάστευση ήδη εκδηλώνεται, αφού σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιευμένες έρευνες το 40% των νέων αναζητά εργασία στο εξωτερικό. Η επιστροφή στην ύπαιθρο έχει ήδη αρχίσει να συντελείται, ακόμη βραδέως,αλλά είναι στο επίκεντρο της συζήτησης στα νοικοκυριά ως ύστατη λύση. Την δημιουργία εξαθλιωμένης μάζας προαναγγέλουν η εκτόξευση της ανεργίας,οι μαζικές χρεωκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δραστική συρρίκνωση του δημοσίου.

Ο τεράστιος κοινωνικός μετασχηματισμός που βρίσκεται μπροστά μας έχει όπως δήποτε εξυγιαντικό χαρακτήρα. Αυτήν την στιγμή συντελείται ο θάνατος μίας παρασιτικής, υπερκαταναλωτικής κοινωνίας, με την χαμηλότερη παραγωγικότητα στην Ευρώπη, η ευημερία της οποίας βασιζόταν σε δανεικά. Η πτώχευση θα επαναφέρει τον Ελληνικό λαό στην πραγματικότητα. Η οικονομική δομή θα επανεύρει την ισορροπία της(ανεπτυγμένος πρωτογενής τομέας, κάποιος μεταποιητικός δευτερογενής, συρρικνωμένος τριτογενής, περιορισμένο κράτος). Η πτώση του βιοτικού επιπέδου σε επίπεδα της δεκαετίας του ’60 θα επαναφέρει νοοτροπίες και ήθη που θεωρήθηκαν «ξεπερασμένα» από μία κοινωνία που φαντασιώθηκε συλλογικά ότι ζει σε συνθήκες Μανχάτταν. Η ύβρις,ως γνωστόν, φέρνει την νέμεσι, η οποία οδηγεί στην κάθαρσι.

Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιοι μείζονες μετασχηματισμοί διεκπεραιώνονται κατά κανόνα μέσα από βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις και πολιτική αποσταθεροποίηση. Το σημερινό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να οργανώσει, να σχεδιάσει ή έστω να αντιμετωπίσει την μετάβαση από την χρεωκοπημένη Ελλάδα της Μεταπολίτευσης σε κάποιο νέο τύπο κοινωνικού σχηματισμού. Γρήγορα θα απαξιωθεί συλλογικά και το πολιτικό κενό θα διεκδικήσουν δυναμικά τα άκρα. Ήδη η άκρα αριστερά εξαγγέλλει ρητά την «ανατροπή του καπιταλισμού» μέσα στο επερχόμενο κλίμα οικονομικής κατάρρευσης και κοινωνικής αναταραχής. Ασχέτως των (μάλλον ανύπαρκτων)δυνατοτήτων υλοποίησης μίας παρόμοιας πρόθεσης, αυτά όλα είναι ενδεικτικά μιάς νέας εποχής έντασης που επέρχεται.

* Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης

Από....activistis

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΔ κ ΧΡ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Αναγνώριση των BLOGS ως πηγές ειδήσεων από το Associated Press

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Μια σημαντική εξέλιξη, που δεν είναι δυνατόν να παραμείνει όμως χωρίς παρενέργειες.


Σε εγκύκλιο προς τα μέλη του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) ανακοίνωσε ότι θα παραθέτει στο μέλλον και από τους blogger, ως έγκυρες πηγές ειδήσεων.


Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα, διότι ως γνωστό, το AP δεν υπήρξε και τόσο φιλικό προς τις διάφορες εναλλακτικές πηγές ειδήσεων.


Αυτή η αναγνώριση των blogs ως «πηγή» από ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο, είναι μια σημαντική νίκη, και θα οδηγήσει σίγουρα στο να μας πάρουν και τα άλλα Μέσα στα σοβαρά. Έτσι θα έχουμε ένα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ειδησεογραφική....


κάλυψη και στην κοινή γνώμη, ώστε να προκύψει μια διόρθωση στην υφιστάμενη μονόπλευρη ειδησεογραφική κάλυψη.


Η ανακοίνωση αυτή σημαίνει, ότι θα τύχει αναγνώρισης η προσπάθεια των blogger να τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με πάντα νέα και επίκαιρα θέματα, τα οποία θα έμεναν αλλιώς άγνωστα.


Το AP ανακοίνωσε, ότι οι ειδήσεις που προέρχονται από τα blogs θα παραθέτονται με την ακριβή αναφορά της πηγής.


Μια σημαντική βέβαια εξέλιξη, η οποία δεν θα παραμείνει όμως όπως είναι φυσικό χωρίς «παρενέργειες»… Μια από αυτές είναι, να αντιδράσουν σίγουρα τα μεγάλα τραστ των ΜΜΕ και να προσπαθήσουν είτε να θέσουν υπό τον έλεγχό τους να τα ποιο «έγκριτα» από τα υπάρχοντα blog, ή να προωθήσουν (μέσω των πολιτικών ιπποκόμων τους) νέες νομικές ρυθμίσεις. Κανείς δεν νομίζω να υπάρχει, που να φαντάζεται, πως θα αφεθεί ανεξέλεγκτη η δημόσια πληροφόρηση. Αυτό θα ανέτρεπε εντελώς τα σχέδια της Νέας Τάξης.


Άρα, ας προσγειωθούμε και ας αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την άνευ προηγουμένου ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όσο καιρό είναι αυτό ακόμη δυνατό.

Από........Alkimosarchive,  citypress

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Την πρώτη μετά τον ανασχηματισμό ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του Νομού Τόνια Αντωνίου για τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης (πρώην Οικονομίας) στην οποία επισημαίνει την ανάγκη εφαρμογής περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό Φθιώτιδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.



Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:


«Ένα από τα σοβαρότερα θέματα τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε στην τύχη τους και ειδικότερα στο νομό μας λειτούργησε σε επικοινωνιακό επίπεδο και επίπεδο υποσχέσεων είναι το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Αποφεύγοντας να βρει τη λύση η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πρώην Γενικοί Γραμματείς της Περιφέρειας δαπάνησαν υπερβολικά ποσά σε μελέτες και ανεφάρμοστους σχεδιασμούς, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα το πρόβλημα να είναι έντονο, να μην έχει βρει τη λύση του και η χώρα μας σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης να βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο επιβολής υψηλών προστίμων.


Επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και μοναδική λύση αποτελεί ένας νέος σχεδιασμός που θα περιορίσει τον αριθμό των ΧΥΤΑ και ο οποίος, με την εφαρμογή και του Καλλικράτη, θα έχει περιφερειακό χαρακτήρα και όχι νομαρχιακό, όπως συνέβη επί Νέας Δημοκρατίας,


ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:


θα σταματήσει η σπατάλη χρημάτων για μελέτες που δεν εφαρμόζονται και θα υπάρξει ένας περιφερειακός σχεδιασμός, ο οποίος θα δώσει οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος;»


Από......lamiafm1

Βαγγέλης Τετριμίδας: «Έγινε νοικοκύρεμα στο δήμο Μώλου»

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



«Για μας σημασία δεν έχει να αναδειχτεί κάποιος πολιτικός χώρος αλλά να πάει μπροστά ο τόπος μας», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Παρατηρητή» ο δήμαρχος Μώλου, Βαγγέλης Τετριμίδας, ο οποίος υπογραμμίζει με νόημα ότι «μέχρι και την τελευταία στιγμή ελπίζουμε να έχουμε τη στήριξη και από άλλους χώρους».


Συνέντευξη στον Παύλο Γ. Σφέτσα

Καταρχάς πέστε μας σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία σύστασης του ψηφοδελτίου σας. Είστε έτοιμος, είναι ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο και σε ποιο βαθμό;

Ευχαριστώ πολύ καταρχήν για την ευκαιρία που μου δίνεται να πω δύο λόγια για το Δήμο και τις προσεχείς εκλογές. Eμείς προχωράμε με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου που σε μεγάλο βαθμό θα είναι ανανεωμένο με ανθρώπους αξιόλογους, με γνώση, με ήθος, με ανιδιοτέλεια και με διάθεση προσφοράς, γιατί πιστεύω ότι οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι τους έχουν ανάγκη. Βέβαια στις κοινωνίες υπάρχει ένα πρόβλημα γιατί πολλοί αξιόλογοι πολίτες δεν θέλουν να ασχοληθούνε με τα κοινά λόγω απαξίωσης της πολιτικής. Νομίζω όμως ότι το ψηφοδέλτιο θα είναι ότι καλύτερο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορώ να ανακοινώσω και ονόματα.

Σε ποια έργα δίνετε προτεραιότητα και πάνω σε ποιο πλάνο επίλυσής τους θα κινηθείτε;

Κοιτάξτε επειδή είμαστε εν μέσω οικονομικής κρίσης και τα χρήματα είναι περιορισμένα, το πρόγραμμα και οι στόχοι μας θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές δυνατότητες. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι με τα υπάρχοντα χρήματα, με νοικοκύρεμα και καλή διαχείριση, η οποία δυστυχώς έλειψε στην Ελλάδα και για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα άμεσα τα οποία έχουνε ανάγκη οι δημότες για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Μιλάμε για ένα δήμο με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που θα μπορεί με τη προσπάθεια όλων μας να γίνει ένας εκ των καλυτέρων δήμων στην Ελλάδα.

Έχετε σκεφτεί πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα τουριστικά η περιοχή, π.χ. καθαρισμός παραλιών ή ιαματικές πηγές;

Οι ιαματικές πηγές είναι ένα πρόβλημα. Πρέπει να αναπτυχθούν ώστε να είναι πόλος έλξης ανθρώπων οι οποίοι θα τα χρησιμοποιήσουν. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δούμε στην πορεία. Ήδη συντάσσουμε πρόγραμμα ανάπτυξης του διευρυμένου Δήμου τέτοιο που θα είναι υλοποιήσιμο. Το πρόγραμμα αυτό θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η τακτική μας θα είναι ότι θα προγραμματίσουμε και θα παλέψουμε για αυτά που έχουν προτεραιότητα. Δε θα τάξουμε εκατό έργα και να κάνουμε ένα. Καλύτερα νομίζω είναι να πούμε δέκα τα σημαντικότερα και να τα υλοποιήσουμε.

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε σαν αυριανός δήμαρχος είναι ότι το γυμνάσιο – λύκειο Καμ. Βούρλων στεγάζεται σε κοντέινερ. Έγιναν συζητήσεις και με τον υπουργό, δόθηκαν διαβεβαιώσεις αλλά τελικά έμειναν τα λόγια και οι υποσχέσεις. Τι θα κάνετε εσείς για να λυθεί αυτό το ζήτημα;

Από ότι γνωρίζω υπάρχει ένα πρόβλημα με οικόπεδο για κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου. Παρόλα αυτά όμως το Γυμνάσιο Καμένων Βούρλων των έξι τμημάτων τακτοποιείτε πλέον σε έξι αίθουσες κανονικές, το δε Λύκειο των οκτώ τμημάτων τακτοποιείται σε τρεις αίθουσες κανονικές στο κτίριο και πέντε αίθουσες στις νέες προκατασκευασμένες αίθουσες. Θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα γενικότερα σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πρόσφατα ήρθε στην επιφάνεια το θέμα επενδύσεων Ασιατών στα Καμένα Βούρλα. Ποια είναι η άποψή σας για το ζήτημα αυτό;

Ό,τι είναι ελαφρύτερο από το νερό έρχεται πάντα στην επιφάνεια και σαφώς δεν μπορώ να σας πω τίποτε για ένα θέμα που προέκυψε μέσα από ανώνυμους κύκλους. Όταν γνωρίζω κάτι για επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν στα γεωγραφικά όρια του δήμου, το γνωστοποιώ τουλάχιστον στο Δ.Σ. Από ότι γνωρίζω κανείς από το Δ.Σ των Καμένων Βούρλων δεν γνωρίζει κάτι γύρω από αυτό. Υποψίες δημιουργεί και η χρονική συγκυρία «προεκλογική» κατά την οποία προέκυψε το θέμα, οπότε άνθρακας ο θησαυρός. Μέχρι στιγμής στην περιοχή οι μόνοι Ασιάτες που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους είναι μερικές δεκάδες συμπαθείς μικροπωλητές, που διατρέχουν αρκετές φορές την παραλιακή ζώνη. Αν πάντως είναι να έρθουν επενδυτές και να επενδύσουν σε τομείς που η τοπική κοινωνία θέλει να αναπτυχθεί τότε είναι όλοι καλοδεχούμενοι είτε είναι Ασιάτες, είτε Αυστραλοί είτε Αμερικάνοι.

Ο διευρυμένος δήμος Μώλου – Αγ. Κων/νου είναι έτοιμος να υποδεχτεί τον Καλλικράτη; Μεγαλώνει ο δήμος, μεγιστοποιούνται όμως και τα υπάρχοντα χρέη.

Ο διευρυμένος δήμος πλέον πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος να δεχτεί τον Καλλικράτη. Εξάλλου πάντα ήμουν υπέρ των μεγάλων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά θα χρειαστεί δουλειά και κυρίως οργάνωση. Όσον αφορά όμως τα χρέη αυτό είναι ένα πρόβλημα. Τα χρέη κύριε Σφέτσα είναι δύο κατηγοριών: Είναι τα χρέη από τα δάνεια που έχει συνάψει ο κάθε δήμος και δεύτερον τα χρέη προς τρίτους (προμηθευτές, εργολάβους, προσωπικό). Τα χρέη των δανείων τα γνωρίζουμε, τα άλλα χρέη προς τρίτους τα γνωρίζει καλύτερα ο κάθε δήμαρχος για το δήμο του. Αλλά νομίζω ένας έλεγχος από τη κεντρική διοίκηση -κάτι που εγώ το ζητώ από τότε που ανέλαβα αλλά δυστυχώς δεν έγινε- θα διαπιστώνονταν τα μεγέθη για να γνωρίζει ο κόσμος που πηγαίνουν τα χρήματα.



Για τον δικό μου δήμο θέλω να πω κάτι επιγραμματικά γιατί στις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα πλήρης ενημέρωση για τα οικονομικά από εφαρμογής του «Καποδίστρια». Εξάλλου την καλύτερη απάντηση για τη διαχείριση του δήμου Μώλου την δίνουν οι διάφοροι τρίτοι που συναλλάσσονται με το Δήμο καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα ο Δήμος Μώλου έχει ένα μεγάλο χρέος λόγω δανείων που είχαν συναφθεί τις προηγούμενες τετραετίες (2.000.000 ευρώ από το 1996 έως το 2002 και 1.280.000 ευρώ από το 2003 έως το 2006). Σύνολο 3.280.000 ευρώ με ετήσια δόση αποπληρωμής περίπου 370.000 ευρώ. Εμείς όταν αναλάβαμε την 1/1/2007 επειδή στο ταμείο το υπόλοιπο ήτανε 22.000 ευρώ προχωρήσαμε στη λήψη δύο δανείων 150.000 ευρώ και 200.000 ευρώ για να καλύψουμε άμεσες λειτουργικές δαπάνες και μισθοδοσία προσωπικού. Σημειωτέων ότι το δάνειο των 150.000 ήδη έχει αποπληρωθεί. Συνεπώς το χρέος των δανείων που αναφέρονται για το Δήμο Μώλου είναι αυτό που δημιουργήθηκε από τα παλιά δάνεια των 3.280.000 ευρώ. Έγινε νοικοκύρεμα στο δήμο Μώλου, δε χάθηκε ούτε ένα ευρώ αλλά διαχειριζόμενοι σωστά μόνο τους θεσμοθετημένους πόρους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ χωρίς άλλα έσοδα καταφέραμε να ξεχρεώσουμε το δήμο από χρέη παρελθόντων ετών ύψους 723.000 ευρώ. Εκκρεμούν ακόμη δικαστικές αποφάσεις και έχουμε και χρήματα και μπορέσαμε και προχωρήσαμε στην εκτέλεση έργων που και για αυτά θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες αναλυτική κατάσταση.


Εκτός των νεόκτιστων στην Αγ. Τριάδα και τα παράπλευρα στην έξοδο για Μπράλο, διόδια κατασκευάζονται και στη δική σας έξοδο από την εθνική οδό. Τελικά με τα διόδια θα πληρώνετε και την κίνησή σας από χωριό σε χωριό. Θα ήθελα την άποψή σας επί του θέματος.

Νομίζω ότι στη Φθιώτιδα τα διόδια είναι υπερβολικά και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο. Είμαστε αντίθετοι με τα διόδια. Στη περίπτωση δε τη δική μας στην Αγία Τριάδα και στην έξοδο του Μώλου δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν διότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα και παραλήψεις. Δεν έχουν γίνει οι παράδρομοι πλήρεις και ασφαλείς, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη μέχρι τη Λαμία και η ΠΑΘΕ, δεν έγινα τα αντιπλημμυρικά και οι κόμβοι. Δηλαδή δεν έχουμε αποφύγει εξ ολοκλήρου το φονικό πέταλο του Μαλιακού και τα διόδια στήνονται. Δεν έχουν λογική αυτά τα πράγματα. Υποχρεώνονται οι πολίτες να πληρώσουν έργα που δεν έχουν γίνει και που δεν ξέρουν αν θα τελειώσουν και πότε.

Τα «Θερμοπύλια» τελείωσαν αλλά διοργανώθηκαν από άλλο δήμο. Σας πικραίνει το γεγονός ότι δεν υφίσταται δήμος Θερμοπυλών στην περιοχή μας;

Ε, ναι… Είναι μια ιστορία που έχει στεναχωρήσει τους δημότες του Μώλου γιατί τα Θερμοπύλια από πολύ παλιά ανήκαν στο Μώλο. Το 1835 συστάθηκε ο Δήμος Θερμοπυλών με έδρα το Μώλο. Ήταν λοιπόν κομμάτι του Μώλου οι Θερμοπύλες για αυτό εξάλλου στο Μώλο έχουμε Ειρηνοδικείο Θερμοπυλών, Αστυνομικό Τμήμα Θερμοπυλών, Υποθηκοφυλακείο Θερμοπυλών, Αγρονομείο Θερμοπυλών, Δορυφορικό Σταθμό Θερμοπυλών. Αλλά εκτός αυτών θα έπρεπε να υπάρχει Δήμος με την ονομασία «Θερμοπυλών» ανεξάρτητα από την έδρα γιατί αυτό το όνομα είναι πασίγνωστο σε όλο τον πλανήτη και η έλλειψή του αδικεί την ιστορία μας. Νομίζω ότι το λάθος έγινε το 1998 με τον «Καποδίστρια» που το χωριό Θερμοπύλες ενσωματώθηκε στο Δήμο Λαμιέων. Έγινε προσπάθεια με τον Καλλικράτη αλλά η κυβερνητική απόφαση ήταν διαφορετική. Εν πάση περιπτώσει εμείς προχωράμε μαζί με τους άλλους δύο δήμους Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου με συνεργασία και καλή διάθεση να αναπτύξουμε την περιοχή και να προσφέρουμε στους δημότες ό,τι το καλύτερο.

Πως κρίνετε τη δυστοκία του ΠΑΣΟΚ να ορίσει υποψηφίους; Εσείς πάντως ήσασταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε στο νομό με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Νιώθετε κατά κάποιο τρόπο δικαιωμένος;

Κοιτάξτε, δικαιωμένος αισθάνομαι κυρίως από την μέχρι τώρα αποδοχή μου από τους δημότες. Όπως θα ξέρετε πρόσκειμαι στο ΠΑΣΟΚ αλλά κομματική ταυτότητα δεν έχω και το ψηφοδέλτιο μας όπως και στις προηγούμενες εκλογές θα αποτελείται από άξιους ανθρώπους που θα προέρχονται από όλους του πολιτικούς χώρους. Για μας σημασία δεν έχει να αναδειχτεί κάποιος πολιτικός χώρος αλλά να πάει μπροστά ο τόπος μας. Και η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ βέβαια μας ικανοποιεί γιατί κάποιοι φαίνεται ότι αναγνωρίσανε το θετικό έργο μας στο δήμο Μώλου. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ελπίζουμε να έχουμε τη στήριξη και από άλλους χώρους.

Από........paratiritisfthiotidas.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com