Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΟΜΙΚΟΣ (πριν την κατεδάφιση) ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης


Αφού, επί μέρες τώρα, τα παπαγαλάκια μάς έπρηξαν διάφορα μέρη τού σώματός μας με τον επίπονο μηρυκασμό των θλιβερών προσώπων που χάνουν ή κερδίζουν Υπουργείο, χθές, περί τα μεσάνυχτα (λές και κάποιος μας κυνηγούσε) ανακοινώθηκαν τα ονόματα της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.

Καλά, ο ΓΑΠ δεν ήτανε που πριν λίγο καιρό (προεκλογικά) διαλαλούσε ότι, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία ολιγομελή κυβέρνηση, ένα σχήμα σφιχτό και ευέλικτο, για να λύνει γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα του τόπου;;;

Τελικά, τίποτε απολύτως δεν θα κάνει από όσα υποσχόταν;;;

Θα μου πείς, εδώ δεν του στάθηκε εμπόδιο ολόκληρος Σοσιαλισμός (που τον αποκεφάλισε «εν μιά νυκτί», υπογράφοντας το «Μνημόνιο») θα σταθεί σε μία υπόσχεση δευτερεύουσα σημασίας, που οι περισσότεροι την έχουν ήδη ξεχάσει;;;

Πάντως, σήμερα ξημέρωσε μία άλλη μέρα.

Οι Έλληνες, με τη νέα κυβέρνησή τους, γιορτάζουν έξαλλοι στους δρόμους:

•Την απαλλαγή τους από την ξένη κατοχή και το «Μνημόνιό» της


•Την επιστροφή των κλεμμένων


•Την παραδειγματική τιμωρία των «λαμόγιων»


•Την παραίτηση των πολιτικών από τις ασυλίες και τα προνόμιά τους


•Την αλλαγή της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των ταγών τους


•Την εξαφάνιση της διαφθοράς και των διεφθαρμένων


•Την εγκατάλειψη της σκέψης για αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης


•Και άλλα πολλά…


Και ύστερα, ξυπνήσαμε…

Από......activistis

ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ κ ΧΡ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, Β ΚΟΡΚΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ κ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ανακοίνωσε, περίπου 1:30 ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Το μεσημέρι της Τρίτης (12:00) θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.


Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου


Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος


Υπουργός Εσωτερικών: Γιάννης Ραγκούσης


- Υφυπουργός: Γιώργος Ντόλιος


- Υφυπουργός: Θεοδώρα Τζάκρη


Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Παπακωνσταντίνου


- Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης


- Υφυπουργός: Δημήτρης Κουσελάς


Υπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Δρούτσας


- Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


- Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης


- Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης


Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ευάγγελος Βενιζέλος


- Αναπληρωτής Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης


Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


- Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης


- Υφυπουργός : Παναγιώτης Ρήγας


- Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας


Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας: Γιάννης Διαμαντίδης


- Υφυπουργός: Ελπίδα Τσουρή


Υπουργείο Περιβάλλοντος: Τίνα Μπιρμπίλη


- Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης


- Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης


- Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης


Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου


- Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά


- Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου


- Υφυπουργός: Γιάννης Πανάρετος


Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Δημήτρης Ρέππας


- Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης


- Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας


Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Λούκα Κατσέλη


- Αναπληρωτής Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης


- Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου


- Υφυπουργός: Αννα Νταλάρα


Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος


- Υφυπουργός: Χρήστος Αηδόνης


- Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης


Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης


- Υφυπουργός: Μιλένα Αποστολάκη


- Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος


Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Χάρης Καστανίδης


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής


- Υφυπουργός: Μανόλης Οθωνας


Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος


- Αναπληρωτής Υπουργός: Τηλέμαχος Χυτήρης


- Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης


Υπουργός Επικρατείας: Χάρης Παμπούκης


Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Γιώργος Πεταλωτής

Από .....citypress

ΝΤΑΛΙΚΑ "ΣΑΡΩΝΕΙ" ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε χθες στη σήραγγα των Καμ. Βούρλων οδηγός νταλίκας που μετέφερε εξαρτήματα ανεμογεννήτριας από την Στυλίδα στο Δίστομο.


Ο όγκος του φορτίου παρέσυρε και ξήλωσε 70 φωτιστικά, ένα από τα οποία όπως κρεμόταν μισοξηλωμένο προκάλεσε ζημιές σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας που ακολουθούσε .

Ευτυχώς εκτός από τις υλικές ζημιές στο λεωφορείο και της αναστάτωσης στην κυκλοφορία η οποία διεκόπη για αρκετή ώρα μέχρι να καθαριστούν τα σπασμένα γυαλιά στο τούνελ, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Από......lamiafm1

Εφιάλτης στο ...Νοσοκομείο Λαμίας. Να παρέμβει ο εισαγγελέας

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Μπροστά σε μια εφιαλτική εικόνα βρέθηκαν χθες το πρωί στο νοσοκομείο της Λαμίας συγγενείς ατόμου που απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή και χθες πήγαν να παραλάβουν τη σορό της.


Δεν πίστευαν πραγματικά αυτό που άκουγαν και το κυριότερο

...τις δικαιολογίες που προσπαθούσαν να βρουν οι άνθρωποι από το νοσοκομείο της Λαμίας, οι οποίοι δεν έβρισκαν λόγια να τους πουν αυτό το οποίο είχε συμβεί το Σαββατοκύριακο. Ο άνθρωπός τους βρέθηκε να είναι σε προχωρημένη σήψη μέσα στα “ψυγεία” στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου της Λαμίας.

Την ώρα που ζητούσαν να μάθουν τι είχε συμβεί ένιωθαν βαθιά την έκπληξη, καθώς έβλεπαν τους τεχνικούς και τους νοσηλευτές να προσπαθούν να τα φορτώσουν ο ένας στον άλλον, αναζητώντας δικαιολογίες.

Έκπληκτο και το εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι όλα αυτά τα απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Μάλιστα κάποιες δικαιολογίες προσπαθούσε να ψελλίσει και η διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς όμως να μπορεί να πείσει για όλα αυτά που καταγράφονται.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένας συνάνθρωπός μας, δεν έχει σημασία ούτε ποιος ήταν, ούτε πολύ περισσότερο η ηλικία του. Να πούμε ότι ήταν κάτω από 40 ετών και είχε τρία παιδιά και αιφνιδίως έχασε τη μάχη με το θάνατο. Ο πρόλογος είχε γραφτεί στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Πήγε εκεί όταν ένιωσε κάποιους πόνους. Οι γιατροί επέμεναν να μείνει. Ένιωσε καλύτερα, έβαλε υπογραφή και έφυγε από το νοσοκομείο, θεωρώντας πως είναι ένας νέος άνθρωπος και θα μπορούσε να το ξεπεράσει. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Πήγε στο χωριό που έμενε. Δεν πέρασε πολύς χρόνος και ένιωσε τα ίδια συμπτώματα. Στην αρχή πήγε ιδιώτης γιατρός και στη συνέχεια γιατρός από το κέντρο υγείας. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις ο γιατρός από το κέντρο υγείας κατέβαινε τα σκαλοπάτια του σπιτιού, άκουσε πίσω του φωνές των συγγενικών προσώπων αλλά ήταν πλέον αργά. Όλα αυτά εξελίσσονται την Παρασκευή. Το άψυχο σώμα μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Λαμίας για νεκροψία-νεκροτομή, όπως επιβάλλουν οι διαδικασίες.

Από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα κίνησαν γη και ουρανό οι συγγενείς για να μπορέσουν αυτές οι διαδικασίες να κυλήσουν μια ώρα αρχύτερα. Μάθαιναν βέβαια ότι από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι τη Δευτέρα το πρωί δεν μπορεί να γίνει νεκροψία - νεκροτομή αφού δεν λειτουργεί η Ιατροδικαστική υπηρεσία. Μάθαιναν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο τη Δευτέρα το πρωί. Προσπάθησαν να βρουν όποιο γνωστό θα μπορούσε να φανταστεί ο νους αλλά και πάλι τις ίδιες απαντήσεις έπαιρναν. Έδεσαν κόμπο την καρδιά τους περιμένοντας να περάσουν οι εφιαλτικές ώρες, να περάσει το Σαββατοκύριακο και να φτάσει η Δευτέρα το πρωί για να πάρουν από το νοσοκομείο της Λαμίας το δικό τους άνθρωπο και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Εφιάλτης

Δευτέρα πρωί-πρωί στους διαδρόμους των νοσοκομείων περίμεναν πώς και πώς να περάσει ο χρόνος να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Έβλεπαν περίεργες κινήσεις. Έβλεπαν τεχνικούς και νοσηλευτές να τρέχουν πανικόβλητοι και κανείς να μη λέει κουβέντα. Έβλεπαν ότι κάτι γίνονταν, κάτι εξελίσσονταν αλλά πού να το φανταστούν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ήταν λίγο πριν το μεσημέρι της χθεσινής μέρας όταν οι άνθρωποι που περίμεναν υπομονετικά άκουγαν ότι η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη μέσα στα ψυγεία του νεκροτομείου. Δεν ήξεραν τι να υποθέσουν ούτε μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Το τι είχε συμβεί το πρόδιδε η αποπνικτική οσμή που έφτανε μέχρι το διάδρομο του νοσοκομείου της Λαμίας.

Ακόμη και έμπειροι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν αρχικά τι είχε συμβεί. Κοιτούσαν ο ένας τον άλλον. Δεν μπορούσαν να υποθέσουν ότι σταμάτησαν να δουλεύουν τα ψυγεία και η σορός που ήταν μέσα σταψυγεία από την Παρασκευή βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Τι έγινε

Αν και επίσημα το νοσοκομείο της Λαμίας αποφεύγει να δώσει τις οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, ωστόσο από πληροφορίες προκύπτει ότι σε κάποιο χρόνο, ίσως την Παρασκευή, έπαθε βλάβη το συγκεκριμένο ψυγείο. Να σημειώσουμε ότι αυτό το ψυγείο χρησιμοποιείται ενόσω δεν εργάζεται η Ιατροδικαστική υπηρεσία από το προσωπικό νοσοκομείου για να τοποθετούν εκεί όσους αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Το συγκεκριμένο ψυγείο χρησιμοποιείται είτε τις ώρες που δεν εργάζεται η Ιατροδικαστική υπηρεσία, είτε από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, που επίσης δεν εργάζεται. Κάποια στιγμή την Παρασκευή το ψυγείο παθαίνει βλάβη. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν υπάρχει τεχνικό δυναμικό που θα έπρεπε να κάνει έλεγχο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν υπάρχει υπεύθυνος που θα έπρεπε να φροντίζει για την ορθή του λειτουργία.

Τα μοναδικά στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι ότι κάποια ώρα Κυριακή το πρωί, εκεί γύρω στις 7, μια νοσηλεύτρια που οδηγήθηκε εκεί από τη βαριά οσμή που υπήρχε στο διάδρομο του νοσοκομείου διαπίστωσε τι είχε γίνει. Αμέσως ειδοποίησε τους τεχνικούς του νοσοκομείου, οι οποίοι βεβαίως σήκωσαν τα χέρια ψηλά αφού μεταξύ αυτών δεν υπήρχε ψυκτικός. Σύμφωνα με πληροφορίες η προειδοποίηση στους τεχνικούς έγινε λίγο πριν τις οκτώ το πρωί, αμέσως αναζητήθηκε ειδικός τεχνικός ο οποίος χρειάστηκε χρόνο για να φτάσει στο νοσοκομείο και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν έφτασε εκεί λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής. Πάντως σε κάθε περίπτωση η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής αλλά ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποκατασταθεί η ζημιά που είχε προηγηθεί.

Να επέμβει ο Εισαγγελέας

Περίπου 24 ώρες στο νοσοκομείο της Λαμίας τηρούσαν σιγή ιχθύος. Δεν έλεγαν κουβέντα ούτε στους συγγενείς αλλά πολύ περισσότερο προσπαθούσαν να βρουν διάφορες δικαιολογίες για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παίζονταν παιχνίδι πινγκ πονγκ για τις συγκεκριμένες ευθύνες που αναμφίβολα υπάρχουν.Μόλις χθες το πρωί όταν μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι συγγενείς απείλησαν ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη άρχισαν να ανοίγουν κάποια στόματα αφού ίσως και να μην βρέθηκε κάποιος που πιθανά θα μπορούσε να αναλάβει την τελική ευθύνη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις και ποιες είναι αυτές. Πάντως μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της Λαμίας είναι κοινό μυστικό ότι οι ζωτικές λειτουργίες του ίδιου του νοσοκομείου έχουν τεθεί προ πολλού κυριολεκτικά στον αυτόματο πιλότο.

Διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις και πολύ μεγαλύτερες παραλείψεις την ώρα που διαγωνίζονται στελέχη μεταξύ τους για το ποιος θα καταλάβει προεδρική θέση και ποιος θα μείνει απ’ έξω.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει μια εικόνα κυριολεκτικά σήψης που κυριαρχεί στο νοσοκομείο της Λαμίας. Είναι από εκείνα τα σημεία τα οποία δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητα και είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται η επέμβαση της δικαιοσύνης για να διευκρινιστούν όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα κριθούν απαραίτητα στο πλαίσιο της έρευνας. Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι πρέπει να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχτηκε το συμβάν γιατί πλέον δεν φταίνε σε τίποτα οι απλοί άνθρωποι να πέφτουν θύματα μιας τέτοιας λογικής και μιας κουλτούρας “οχαδερφισμού”…

Ημέρα

Από......Lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com