Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ειδικά αφιερωμένο για την φιλότιμη προσπάθεια παραμυθιάσματος των Δημοτών ( περί Μόντε Κάρλο) από τον κ. Μάκη μας !!!!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com





Από  εφημερίδα  "Ημέρα"

Η εποχή της κωλοτούμπας

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Μικρός Φωκίων


Το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι νομίζω πως το ξέρετε. Είναι αυτό που ο λαγός πουλάει εξυπνάδες λέγοντας στα άλλα ζώα πως αν πετύχει πουθενά το λιοντάρι θα το σαπίσει στο ξύλο και όταν το λιοντάρι πάει και τον βρίσκει για να του ζητήσει εξηγήσεις ο λαγός του απαντάει φυσιολογικά «Έλα μωρέ, λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα!»

Οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν τον λαγό μέσα τους. Και λέω οι περισσότεροι και όχι όλοι για την περίπτωση που υπάρχει έστω ένας που δεν είναι λαγός.

Ένας τέτοιος είναι και γίγαντας με τα πήλινα πόδια. Ο Πάγκαλος. Πετάει την εξυπνάδα του και όταν κάποιος του ζητήσει τον λόγο την κάνει γυριστή.

Έτσι και τώρα. Από το καπέλωμα που δεν δέχεται έφτασε στο «καλή συνεργασία».

Αλλά πώς να μην είναι λαγοί οι πολιτικοί όταν οι ψηφοφόροι τους δίνουν το καλό παράδειγμα. Όλο τον καιρό απειλούν ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουν, κόβουν και τα δυο τους χέρια σύριζα και μόλις έρθει η ώρα της κάλπης αναφωνούν «Λέγαμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα» και την κάνουν την κουτσουκέλα τους.

Ένας άλλος λαγός είναι ο Νομάρχης. Αλλά αυτόν δεν τον παρεξηγώ. Τόσους ρόλους έχει παίξει, ένας πάνω ένας κάτω δεν τρέχει και τίποτα.

Και τι έκανε ο καημένος; Έβαλε τον αδερφούλη του στο ψηφοδέλτιο. Άμα είναι άξιος, όπως και ο Νομάρχης, να τον άφηνε απέξω;

Εξάλλου τόσα μπουκάλια νερό με την φάτσα του Νομάρχη έχει μοιράσει, να μην αμειφτεί;

Αλλά εκεί που περίμενες να επιμείνει και να πει στον Σαμαρά «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Τολμάς και μιλάς στον Νομάρχη έτσι;» είπε ότι «κάνουμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα» και τον απέσυρε τον καημενούλη τον αδερφούλη.

Καλά άμα γίνει περιφερειάρχης όλο και κάπου θα βρει να τον βολέψει. Ο Νομάρχης δεν πουλάει ποτέ ούτε τους φίλους (ακόμα και αν είναι τρόφιμοι Κορυδαλλού) ούτε τους συγγενείς του.

Αλλά εκεί που θα πάγωσε το χαμόγελο του αδερφοχωρίστρα Αντωνάκη θα ήταν στην αντικατάσταση του αδερφού. Ο Νομάρχης έβαλε έναν Ντορικό…

Κατά τα άλλα το μαρτύριο με την σταγόνα συνεχίζεται. Κάθε μέρα όλο και κάποιο μέτρο μας παίρνουν. Ή μας προετοιμάζουν για να μας το πάρουν.

Και έρχεται και η δημοσκόπηση και βλέπεις ότι η πλύση εγκεφάλου έπιασε. Αναγκαία τα μέτρα πιστεύουν πολλοί συμπολίτες μας.

Αναγκαία ναι αλλά για ποιους; Για τις τράπεζες και τους δανειστές μας που θέλουν να μας πάρουν εκτός από τα δανεικά που μας έχουν δώσει και τα σώβρακα….

Και μας τα έχουν πάρει.

Αλλά δεν πειράζει. Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής (δηλαδή ο έχων εκχωρήσει την εξουσία του στην τρόικα) είναι καταλληλότερος.

Τόσα χρόνια γι΄αυτό πάλευε; Για να γίνει Κινέζος και Κουρασμένος;

Από καταλληλότερους έχουμε χορτάσει. Οι πολιτικοί που θα δουλεύουν προς το συμφέρον των πολιτών μας λείπουν.

Όμως οσονούπω θα έχουμε νέες υποσχέσεις. Πάλι θα ακούσουμε ωραίες λέξεις όπως δικαιοσύνη, πατρίδα, όραμα…

Μπήκε λοιπόν ο Σεπτέμβρης. Αν δείτε ότι από το πορτοφόλι σας λείπουν λεφτά μην ψάξετε για κανέναν μικρολωποδυτάκο.

Τα λεφτά τα πήραν κάτι περίεργοι τύποι που τα έψαχναν από πέρυσι τέτοιο καιρό σε συνεργασία με κάτι αλλοδαπούς κουστουμαρισμένους και με ξινισμένη μούρη.

Όσο για το που τα πήγαν; Κάτι δις σε τράπεζες, κάτι δις σε άλλες τράπεζες και τα υπόλοιπα δις σε τράπεζες που μας έχουν δανείσει.

Η ΝΔ αποχώρησε από την εξεταστική για το Βατοπέδι. Τελικά είναι δύσκολο σε αυτό το κόμμα να ξεπεράσει τις πρακτικές του κουρασμένου.

Εκτός και αν ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης είδε κανένα όραμα με τον Εφραίμ και τον Αρσένιο και πίστεψε ότι όλα έγιναν με την θεία φώτιση. Και με τον Θεό δεν τα βάζεις.

Μετά την πετυχημένη απόπειρα του καγκελάριου Αβραμό να μας κόψει το τσιγάρο έρχεται και η Ξενογιαννακοπούλου να συνεχίσει το έργο του.

Η Μαριλίζα πρέπει να τον θαυμάζει πολύ τον Αβραμό. Συνέχισε το έργο του με τα εμβόλια για την νέα όμορφη και πλούσια (για κάποιους) γρίπη και τώρα συνεχίζει το αντικαπνιστικό του έργο.

Τέλος εδώ, πάω για τσιγάρο στην αυλή…

Από.....activistis

Σαμαράς: Ο Πρωθυπουργός του μνημονίου βάφτισε τους φόρους αλληλεγγύη

Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com




Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τις επισημάνσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ



«Ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου βάφτισε τους φόρους “αλληλεγγύη”. Σε λίγο θα βαφτίσει τα λουκέτα “ευκαιρίες ανάπτυξης” και την ανεργία “κοινωνική δικαιοσύνη”» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.


«Όμως, η κυβέρνηση δεν παίζει μόνο με τις λέξεις. Παίζει....


με τον πόνο του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.
 
Από....citypress

Οι πρώτες αντιδράσεις από τη «καπνοαπαγόρευση». Πως είδε η Λαμία το μέτρο!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Τις πρώτες μέρες ισχύος της ...«καπνοαπαγόρευσης» σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, διατυπώθηκαν συγκρατημένες αντιδράσεις από τους καπνιστές και βαθύς σκεπτικισμός κυρίως από τους επιχειρηματίες καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, οι οποίοι «βλέπουν» τον χειμώνα δύσκολο, καθώς όπως λένε «καλά, τώρα που είναι ακόμη καλοκαίρι και ο κόσμος κάθεται
έξω. Όταν πέσει η θερμοκρασία, πώς θα πεισθούν να πιουν τον καφέ τους, χωρίς να καπνίζουν;»


Στους καχύποπτους, που κάνουν λόγο για «υποχωρήσεις» μεταξύ καταστηματαρχών και πελατών, δεδομένου ότι στις μικρότερες κοινωνίες οι σχέσεις καταστηματαρχών και πελατών αγγίζουν τα όρια της φιλίας και άρα «πώς να απαγορεύσεις στον φίλο σου να καπνίσει;», οι ελεγχόμενοι εμφανίζονται ανίκανοι να...ελιχθούν.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για να κάνει κανείς τα ... στραβά μάτια, όταν οι έλεγχοι, ήδη από την πρώτη μέρα είναι εντατικοί και τα πρόστιμα μεγάλα», δηλώνουν οι καταστηματάρχες. «Θα πειθαρχήσω για να βοηθήσω τον εαυτό μου, αλλά και τον φίλο μου. Δεν είναι καιροί για πρόστιμα...», σχολιάζουν οι θεριακλήδες πελάτες.

Ωστόσο, στην Ελλάδα ...το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι... Αρκετοί καπνιστές μπήκαν ήδη στον πειρασμό να σκεφτούν διεξόδους από τον περιορισμό. «Θα πηγαίνουμε σε απομακρυσμένα από την πόλη καφέ, όπου εκτιμούμε ότι δεν θα φτάνουν τα ελεγκτικά κλιμάκια», δηλώνουν.

Στη Λαμία

Με σχετική χαλαρότητα αντιμετωπίστηκε στη Λαμία και τις υπόλοιπες πόλεις της Φθιώτιδας η πρώτη μέρα εφαρμογής της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες κρατούν, έτσι κι αλλιώς, τους θαμώνες των καταστημάτων στους ανοικτούς χώρους.

Στη Λαμία την πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου ουσιαστικά δεν υπήρξαν έλεγχοι, αλλά μόνο ενημερωτική καμπάνια για την απαγόρευση. Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες κυρίως καφετεριών και κέντρων διασκέδασης εκφράζουν την διαφωνία τους για την εφαρμογή του νόμου, ιδιαίτερα στην υφιστάμενη περίοδο οικονομικής κρίσης.

«Προβλέπεται πλέγμα ποινών ακόμη και για ανθρώπους που μπορεί να μη βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του σωματείου τους, Δημήτρης Γαρδίκης, σημειώνοντας ότι ανεξάρτητα από τη συμφωνία, ή διαφωνία, στη συγκεκριμένη νομοθεσία είναι λάθος τα πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται ποινές. «Θα μας υποχρεώσουν τελικά να προσλάβουμε "αυτοφωράκηδες" με μοναδικό αντικείμενο να τρέχουν στα δικαστήρια», λέει χαρακτηριστικά.

Όλα τα καταστήματα, πάντως, εξαφάνισαν τα τασάκια από τους εσωτερικούς χώρους, ενώ όσοι καταστηματάρχες δεν διέθεταν εξωτερικό χώρο, αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν υποτυπώδη καπνιστήρια στα πεζοδρόμια.

Πάντως, από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας, που θα αναλάβει μέρος των ελέγχων για την τήρηση της εφαρμογής του νόμου, υποστηρίζεται πως δεν φτάσει ακόμη η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο και παράλληλα τονίζεται πως δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των ελέγχων.
 
Από......lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com