Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 172 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Σε εξέλιξη συντονισμένη-κινηματική δράση ενεργών πολιτών από όλη την Ελλάδα, με στόχο μας την ποινική δίωξη του Γ. Παπανδρέου και του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του "μνημονίου", για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας.


Είναι γνωστό στους Έλληνες πολίτες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του συνωμότησαν εναντίον της χώρας που τους εξέλεξε ως "αντιπροσώπους" της για να επιτελέσουν συγκεκριμένο έργο και για να υπηρετήσουν το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

Είναι επίσης δεδομένο ότι οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και το σύνολο των κομμάτων του κοινοβουλίου καθώς και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχουν αποτύχει στα "καθήκοντα" τους.

Σε μια φυσιολογική κοινωνία όταν κάποιος ....

ή κάτι αποτυγχάνει με τέτοιο πάταγο, επί τόσα χρόνια και με τέτοιου μεγέθους καταστροφικές προεκτάσεις για το κοινωνικό σύνολο και για τόσες πολλές από τις επόμενες γενιές. απλά ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ, ΠΑΥΕΤΑΙ και μάλιστα αμέσως!!!

Σε τέτοιες δραματικές συνθήκες δεν έχει κανείς από μας την πολυτέλεια να περιμένει. Δεν μπορεί να περιμένει από την κυβέρνηση να κάνει το σωστό και το νόμιμο, ούτε από τις (γνωστές) Αγορές να μας λυπηθούν και να μας βοηθήσουν, ούτε από την Ε.Ε. να επιδείξει αλληλεγγύη, ούτε από οποιονδήποτε άλλον να μας λύσει τα δικά μας ανυπέρβλητα προβλήματα.

Στις σημερινές συνθήκες μόνο εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες της Ελλάδας, μπορούμε να εμποδίσουμε την κατάρρευση της πατρίδας, την κοινωνίας, της οικονομίας, της ίδιας μας της ζωής!.. και είμαστε νομιμοποιημένοι να το κάνουμε με τον πιο άμεσο, υπεύθυνο και αποφασιστικό τρόπο που εμείς θα κρίνουμε!

Και δυο κουβέντες πριν το "δια ταύτα".

Αποτελεί πλέον συλλογική γνώση της κοινωνίας ότι :

* Ο δικομματισμός τελειώνει οριστικά στις επόμενες εκλογές, όποτε κ αν γίνουν.

* Απαιτείται ένα νέο πολιτικό (και εκλογικό) σύστημα, γιατί το μεν πολιτικό έχει χάσει την νομιμοποίηση και την αντιπροσωπευτικότητα του, το δε εκλογικό μας "επιβάλει" τον δικομματισμό ως μονόδρομο, έχοντας θέσει τεράστια εμπόδια εισόδου στην βουλή, νέων πολιτικών σχηματισμών που εκφράζουν την κοινωνία.

* Το Σύνταγμα όχι μόνο παραβιάζεται συστηματικά από βουλευτές και κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα που προέκυψαν πολύ αργότερα αφότου το Σύνταγμα συντάχθηκε.

* Με την επερχόμενη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος υπό το βάρος της απώλειας νομιμοποίησης - αντιπροσωπευτικότητας, της ηθικής του απαξίωσης και της κοινωνικής απέχθειας προς αυτό, η Ελλάδα θα καταφύγει αργά η γρήγορα σε μια Εθνοσυνέλευση και συντακτική επιτροπή για να δημιουργήσει ένα καινούργιο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει την βάση μιας νέας Ελληνικής κοινωνίας.

Το δια ταύτα

Ενώ όλα τα παραπάνω αποτελούν κοινό τόπο, συλλογική γνώση και ζυμώνονται ταχύτατα με καταλύτη το κοινωνικό ένστικτο αυτοσυντήρησης, υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μπορεί να περιμένει. Αυτό είναι η άμεση παύση της κυβέρνησης με νομικό ακτιβισμό.

Αυτή είναι και η αφετηρία και το κίνητρο ενός γενναίου και αποφασιστικού Έλληνα πολίτη που αποφάσισε να συντάξει και να τεκμηριώσει εντυπωσιακά την ποινική δίωξη για το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας εναντίον 173 βουλευτών και υπουργών, καταθέτοντας την αντίστοιχη μήνυση εναντίον τους.

Αυτή την μήνυση έχουμε καθήκον όσοι από μας θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, να την προσυπογράψουμε.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και κοστίζει μόλις 11 ευρώ. Έχει όμως μερικές προεκτάσεις τεράστιας ηθικής και κοινωνικής σημασίας.

* Κατ' αρχήν, γίνεσαι κοινωνός αλλά και βιώνεις στην πράξη την έννοια του ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη. Την στιγμή που βάζεις την υπογραφή σου ως συν-μηνυτής, διώκοντας τους εθνικούς προδότες που ζημίωσαν εσένα, την οικογένεια και τους συνανθρώπους σου, σε πλημμυρίζει ένα απέραντο συναίσθημα περηφάνειας, ολοκλήρωσης και ανιδιοτελούς προσφοράς σου στην Κοινωνία. Νιώθεις να ενώνεσαι ως σταγόνα με τα ορμητικά νερά του ποταμού που θα αλλάξει το έρημο τοπίο της Ελλάδας, παρασύροντας τα "σκουπίδια", αλλά και ποτίζοντας την άνυδρη και διψασμένη Γη για να ξαναφυτρώσει ο δικός μας καρπός της ζωής.

* Η ιστορία του κόσμου έχει περάσει μέσα από τεράστιες αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές έχουν πάντα επιτελεστεί από κοινωνικές μειοψηφίες, τις οποίες οι πλειοψηφίες αποδέχονταν ηθικά ή και έβαζαν μπροστά "για τα δύσκολα". Αυτό το ρεύμα κοινωνικού ακτιβισμού (κ ιδιαίτερα το συγκεκριμένο ρεύμα νομικού ακτιβισμού), παίρνει εντυπωσιακές διαστάσεις όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται μέσα από τον ελεύθερο και ανεμπόδιστο επικοινωνιακό χώρο του διαδικτύου, ασχέτως αν αποκρύπτεται συστηματικά από τα διεφθαρμένα και διατεταγμένα ΜΜΕ που αποτέλεσαν και αποτελούν εργαλείο της εθνικής προδοσίας.

Η δική σου και η δική μου "σταγόνα" είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την δημιουργία και την ισχυροποίηση αυτής της κρίσιμης μάζας που προωθεί με θάρρος και αποφασιστικότητα την απαλλαγή της πατρίδας μας από τους εθνικούς απατεώνες.

* Οι ολιγοήμερες διακοπές μας (όσοι από μας έχουν τα χρήματα για να τις κάνουν), αλλά και όσοι δεν τα έχουμε και παραμένουμε εγκλωβισμένοι στο καμίνι της πόλης, θα νιώσουμε καλύτερα, πιο ελεύθεροι και πιο άξιοι στα μάτια των παιδιών μας, που κοιτούν στο βάθος χρόνου της ζωής τους ένα "μαύρο μέλλον". Είναι σημαντικό να έχουμε κάνει το καθήκον μας, να έχουμε δώσει μια πρώτη μάχη, αναίμακτη, αλλά το ίδιο άξια, με ειρηνικά όπλα, αλλά το ίδιο αποτελεσματική, για το δικό μας το καλό, το καλό των παιδιών μας, το καλό των συνανθρώπων μας με τους οποίους είμαστε ισότιμα κύτταρα του ίδιου οργανισμού. Η θα πάρουμε όλοι μαζί την ζωή και την υγεία αυτού του "οργανισμού" στα χέρια μας, ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Αυτό είναι πλέον φανερό σε όλους μας!..

Η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθήσετε για να δηλώσετε παράσταση πολιτικής αγωγής στην μήνυση του ιατρού-κοινωνικού ακτιβιστή Δημήτρη Αντωνίου, μήνυση που αποτελεί την βάση της ποινικής δίωξης περιγράφεται εδώ:

http://www.gopetition.com/petition/35993.html

Σημειώστε ότι η θεμελίωση της μήνυσης εναντίον του πρωθυπουργού και των βουλευτών για Εσχάτη Προδοσία, έχει περαιτέρω ενισχυθεί με την εξαιρετική δουλειά που έκαναν λαμπροί οικονομολόγοι στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Οικονομολόγων και Πανεπιστημιακών και μιας πολύ δυναμικής κοινότητας από όλα τα κοινωνικά στρώματα και πολιτικούς χώρους που τους περιβάλλει, αλλά και την εξαιρετική νομική δουλειά υψηλού κύρους και εγκυρότητας που έχει κάνει η κοινότητα των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΣΑ) με πρόσφατες ενέργειες νομικού ακτιβισμού καθώς και νέες που έχουν δρομολογήσει.

Η ομάδα του facebook εδώ.

To blog του κ. Αντωνίου που ξεκίνησε τη μήνυση εδώ.

http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/07/172.html

Από....activistis

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ : ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ …)

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Δημήτρης Καραμήτσας


Για όσους γνωρίζουμε κάποια περισσότερα πράγματα για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να προτείνει στο Δημόσιο την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και δη έναντι ευτελούς τιμήματος αποτελεί μια απολύτως προκλητική – επιθετική ενέργεια. Ακόμα πιο προκλητική είναι η αναφερθείσα από τα ΜΜΕ θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πρόταση !!!.

Ηδη έχει γίνει λόγος από αρκετούς αρθρογράφους για την προκλητική ενέργεια, ο δανειζόμενος να θέλει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία του δανειστή (και δη προφανώς με τα χρήματα που δανείστηκε ή πρόκειται να δανειστεί στο μέλλον) !!!. Δανειστής της Τράπεζας Πειραιώς και των υπόλοιπων ιδιωτικών τραπεζών, εάν δεν το έχετε καταλάβει ή δεν το γνωρίζετε είναι ο ελληνικός λαός.

Η ίδια η ζοφερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε οφείλεται κατά κύριο λόγο στον δανεισμό των 28 δις + 10 δις από τον ελληνικό λαό – δημόσιο κορβανά προς τις τράπεζες. Στον δανεισμό δε αυτό υποχρεώθηκε ο ελληνικός λαός .....

χωρίς να λάβει καμία σοβαρή εξασφάλιση (π.χ. εμπράγματες ασφάλειες επί της ακίνητης περιουσίας τους) και κανένα άξιο λόγου αντάλλαγμα. Στην «οικονομία της αγοράς» την οποία πιστά ακολουθούν άπασες οι τελευταίες κυβερνήσεις, η εξαγορά των τραπεζών αυτών θα ήταν η 1η σε σειρά αξιολόγησης ανταλλαγμάτων λύση. Οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου προτίμησαν την λύση της άνευ εξασφάλισης και ανταλλαγμάτων στήριξης, διακυβεύοντας το μέλλον του ελληνικού λαού και παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του δικαίου, της «αγοράς» και της προστασίας του δημόσιου χρήματος.

Πέρα όμως από όλα αυτά, αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος και σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των «διεθνών οίκων αξιολόγησης» (την γνωστή τριάδα του αίσχους) είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση και κατάσταση από την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για να ακριβολογούμε: βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση κατά τις εκτιμήσεις τους.

Ως άνθρωπος που έχει καταδείξει και χτυπήσει τις λειτουργίες των «οίκων» αυτών θα μπορούσα να έχω σοβαρές επιφυλάξεις για κάθε τους αξιολόγηση. Όμως το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι το τι πιστεύω προσωπικά, αλλά το γεγονός ότι η και η λειτουργία της οικονομίας είναι καπιταλιστική και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργεί καπιταλιστικά.

Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ο ασθενέστερος και ευρισκόμενος σε φάση διαρκούς υποβάθμισης να καταθέτει πρόταση για την εξαγορά του ισχυρότερου και ευρισκόμενου σε καλύτερη θέση, χωρίς μάλιστα να έχει επιστρέψει πρώτα τα δάνεια που έλαβε; Πως και με ποια λογική αποτολμά κάποιος να μας αγοράσει με τα χρήματά μας ;

Και με ποιο τίμημα;

Απευθύνω ευθεία ερώτηση στον κ. Παπανδρέου :

κ. Πρωθυπουργέ, θα πουλούσατε ποτέ κάτι που αξίζει 100 δις Ευρώ (γιατί αυτή είναι περίπου η αξία των δύο κρατικών τραπεζών) προς 701 εκατομμύρια;

Θα πουλούσατε την Δωδώνη, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, την Εταιρεία Λιπασπάτων, την ΣΕΚΑΠ, την «Αγροτική Ασφαλιστική» και δεκάδες άλλες εταιρείες με όλες τις εγκαταστάσεις και τα ακίνητά τους έναντι 701 εκατ. Ευρώ ;

Ολες αυτές οι εταιρείες και πολλές άλλες σημαντικές εταιρείες ανήκουν στην Αγροτική Τράπεζα !!!.

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι δύο τράπεζες εκ των οποίων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι υγιέστατο από κάθε άποψη, αλλά και σειρά μεγάλων εταιρειών με ανεκτίμητη περιουσία, ακόμα και με στρατηγικό χαρακτήρα για την χώρα.

Είναι σαφές ότι, όποιος τολμήσει να προχωρήσει τέτοιες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης διαπράττει προπαρασκευαστικές πράξεις των αδικημάτων της απάτης και της απιστίας και δη σε βαθμό κακουργήματος.

Υπάρχει όμως και μία ολόκληρη σειρά πράξεων που θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει ήδη την παρέμβαση Εισαγγελέα:

Πρώτα από όλα: το Ελληνικό Δημόσιο δεν προσκάλεσε κανένα δημόσια και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά των ανωτέρω τραπεζών. Επίσης δεν υπήρξε καμία γνωστή απόφαση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, δεν έγινε αποτίμηση της αξίας των τραπεζών, ούτε καν υπάρχει σύμβουλος αποκρατικοποίησης !!!. Παραβιάστηκε δηλαδή όλο το νομικό πλαίσιο και ξαφνικά εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς να καταθέτει προσφορά για την εξαγορά των τραπεζών. Μάλιστα οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι την παραλαμβάνουν και κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες οι παράγοντες του υπουργείου επιχαίρουν !!!. Είναι σαφές ότι αύριο θα πρέπει να αποδεχθούν, να παραλάβουν και να επιχαίρουν με την αίτησή μου να εξαγοράσω το σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου έναντι του τιμήματος των 10 Ευρώ !!!.

Θα πρέπει συνεπώς να διερευνηθεί πρώτα από όλα ποινικά η ανωτέρω κίνηση και οι ανωτέρω ενέργειες και πράξεις.

Η κατάθεση της πρότασης προκάλεσε σοβαρότατη αύξηση της τιμής των μετοχών και προσωρινή άρση της διαπραγμάτευσής του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και σοβαρότατες σε αξία αγορές. Μήπως θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει η διερεύνηση για ζητήματα μόχλευσης της τιμής των μετοχών;

Περαιτέρω, η ίδια η αξιολόγηση από την Τράπεζα Πειραιώς της αξίας των πακέτων εξαγοράς μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο μετοχών, στα 701 εκατομμύρια Ευρώ δεν δημιουργεί αρνητικές συνέπειες για την περιουσία του ελληνικού λαού (τις εν λόγω τράπεζες); Ιδίως, αφού μόνο η αξία του ενεργητικού τους είναι 100πλάσια ; Ακόμα και εάν είχε επίσημα και «νόμιμα» αποφασιστεί η πώληση μια τέτοια προσφορά δεν θα αποτελούσε ένα αρνητικό παράγοντα, ακόμα και ως εκτίμηση της αξίας των εν λόγω τραπεζών;

Να γιατί ο εισαγγελέας θα έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει και θα πρέπει να το πράξει άμεσα για να προστατευτεί η περιουσία του ελληνικού λαού.

Οι ίδιοι οι Ελληνες και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες αυτές, έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον οφείλουμε να καταθέσουμε μηνυτήριες αναφορές, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές κατά παντός υπευθύνου !!!.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ:

Εχω ήδη στηλιτεύσει την συμπεριφορά και της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών. Είναι, δυστυχώς για όσους τους στήριξαν, η πιο ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Επαναλαμβάνω και πάλι, ότι στο ξεπούλημα της χώρας και της περιουσίας του ελληνικού λαού θα μας βρουν μπροστά τους, εμένα και εκατομμύρια Ελληνες που αγαπούν τον τόπο τους και δεν ανέχονται τα ξεπουλήματα της δημόσιας κοινής περιουσίας. Το να αποδέχεσαι την παραλαβή τέτοιων προσφορών πέρα από την ποινική του διάσταση, έχει μία σημαντικότατη πολιτική αξία: αποδεικνύεις ότι είσαι οπαδός του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ενας σοβαρός υπουργός που ενεργεί υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού θα είχε αρνηθεί να παραλάβει τέτοιες «προσφορές» (ειδικά εάν κομιστής τους ήταν ένας «σύντροφος») και με δηλώσεις του θα είχε κατακεραυνώσει την ενέργεια και την ουσία της.

Γνωρίζουμε σε ποιο καθεστώς έχουν περιέλθει οι τράπεζες της χώρας, το είχε εκθέσει και προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός, προκύπτει από τις «αξιολογήσεις των διεθνών οίκων», όμως το ξεπούλημα περιουσίας του δημοσίου με τεράστια αξία ακινήτων αποτελεί προδοτική πολιτικά και εθνικά πράξη. Η δημιουργία κρατικών πυλώνων χρηματοδότησης της οικονομίας με φτηνό χρήμα, ακόμα και στην καπιταλιστική λογική που διακατέχει την κυβέρνηση αυτή, είναι η μοναδική διέξοδος από την κρίση. Το ξεπούλημα και η στάση αυτή αποτελούν εθνική και πολιτική προδοσία.

Μετά ταύτα είναι αναγκαία εθνικά και πολιτικά η αποπομπή του κ. υπουργού Οικονομικών. Είναι σαφές ότι ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας, του λαού και η παραμονή του στην καίρια αυτή θέση αποτελεί εθνικό και πολιτικό έγκλημα.

Η ίδια η κυβέρνηση, αλλά και ο αυτοαποκαλούμενος «πολιτικός κόσμος» της χώρας, αναλογιζόμενος την πλήρη αδυναμία του να εξεύρει λύσεις και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Ελλήνων, οφείλει να παραιτηθεί από κάθε θέση και αξίωμα και να αυτοεξοριστεί.

Η χώρα και ο λαός της πρέπει να προχωρήσει και να μεταβεί από την κατάσταση της «δημοκρατίας των βουκόλων» στο πραγματικό μέλλον, στην πραγματική δημοκρατία που του αξίζει και του πρέπει.

Δημήτρης Καραμήτσας

Από....activistis

15,7 εκατ. στα Μέσα Ενημέρωσης!!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Ο εκάστοτε φορέας θα επιλέξει πώς θα κατανεμηθεί το κονδύλι που διατίθεται σε αυτόν για προβολή.

Κυριολεκτικά ...από την κατάψυξη έβγαλε η κυβέρνηση κονδύλι επικοινωνίας αξίας 15,7 εκατ. ευρώ το οποίο περίμενε με προφανές ενδιαφέρον η διαφημιστική και μηντιακή αγορά να εγκρίνει η Διεύθυνση Εποπτείας της Γ.Γ. Επικοινωνίας Γ.Γ. Ενημέρωσης.

Το μεγαλύτερο κονδύλι (4.663.000 ευρώ) εγκρίθηκε για το υπ. Οικονομίας, για 10 προγράμματα: τα 2.007.170 ευρώ αφορούν στις «Ελληνικές Εκθέσεις Helexpo A.E.», άλλα 2 εκατ. ευρώ στην «Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», 186.748 ευρώ στον ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. κ.ά..

Για δύο προγράμματα, ένα μεγάλο, του ΙΚΑ (3.131.100 ευρώ) και ένα πολύ μικρότερο, του ΟΓΑ (180.000 ευρώ) εγκρίθηκαν 3,31 εκατ. ευρώ για το υπ. Εργασίας.

Στην 3η θέση ακολουθεί το υπουργείο....

Υποδομών, για το οποίο εγκρίθηκε κονδύλι 2,5 εκατ. ευρώ (Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών).

Το υπουργείο Εσωτερικών θα μπορεί να δαπανήσει περί το 1,522 εκατ. ευρώ.

«Πράσινο φως» στο υπουργείο Περιβάλλοντος δόθηκε για τη δαπάνη 1,2 εκατ. ευρώ για την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου και Κλιματικής Αλλαγής. Περί τα 900.000 ευρώ θα μπορεί να δαπανήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων.

Για το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει προϋπολογιστεί κονδύλι 653.400 ευρώ για δύο δράσεις: το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - ΚΕΘΕΑ- (450.000 ευρώ) και το ίδιο το υπουργείο αντί 203.400 ευρώ.

Για το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενεκρίθη κονδύλι 563.000 ευρώ: τα 350.000 ευρώ αφορούν στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (AGROCEPT), τα 150.000 ευρώ τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων και τα 63.000 ευρώ το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας.

Το υπουργείο Παιδείας θα απορροφήσει 300.000 ευρώ για το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας Α.Ε.

Ημερησία

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στη Β. Αττική

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Αισιοδοξία εκφράζεται ότι η πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική θα έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή μεταξύ Μικροχωρίου, Βαρνάβα και Καπανδριτίου. Οι μικροεστίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο από τις επίγειες δυνάμεις.

Ολες οι προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στους Αγίους Αποστόλους, όπου δίνεται μάχη με τη φωτιά σε μία χαράδρα.

Η Αττική και η νότια Εύβοια αντιμετωπίζουν την Κυριακή τον υψηλότερο κίνδυνο πυρκαγιάς, σύμφωνα....

με τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στάχτη έγιναν τουλάχιστον 20.000 στρέμματα στην περιοχή του Βαρνάβα και άλλα 6.000 στο Καπανδρίτι.

Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάτοικοι εξέφρασαν υπόνοιες για εμπρησμό.
 
Από .....citypress-gr