Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η αντίσταση είναι ανεπαρκής

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Η αντίσταση στην κυβέρνηση Τσολάκογλου είναι ανεπαρκής !!!


Δεν πέτυχε τον στόχο της η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το πλήθος των απεργών που διαδήλωσαν προχθές στην Αθήνα ήταν πολύ μικρότερο από εκείνο της 20ής Μαΐου και φυσικά δεν επιδέχεται σύγκριση κανενός είδους με τη μεγαλειώδη πορεία της 5ης Μαΐου. Αντί λοιπόν να τρομάξει την κυβέρνηση Παπανδρέου και να την υποχρεώσει σε αναδίπλωση, αντιθέτως την ενθαρρύνει να προχωρήσει σε ακόμη πιο επιθετικά μέτρα περαιτέρω λεηλασίας των αποδοχών των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Το Μέγαρο Μαξίμου σίγουρα θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Αλλωστε κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Γ. Πεταλωτής ανακοίνωσε την απόφαση του πρωθυπουργού για τριετές πάγωμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα την παραμονή (!) της γενικής απεργίας, χωρίς αυτό να προκαλέσει αυξημένη κινητοποίηση των εργαζομένων, υποδηλώνει με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση εκτιμά ως ασήμαντου πολιτικού βάρους τις εργατικές αντιδράσεις, ανίκανες να επηρεάσουν τις πολιτικές της αποφάσεις και επιλογές.

Παράλληλα η υποτονικότητα της προχθεσινής κινητοποίησης αποκαλύπτει ότι οι ευρύτατες μάζες των εργαζομένων και των συνταξιούχων βρίσκονται σε κατάσταση μοιρολατρικής αποδοχής των τετελεσμένων, έλλειψης κατανόησης του πόσο ισχυρό θα είναι το πλήγμα μείωσης των αποδοχών και του βιοτικού τους επιπέδου που θα δεχθούν και αυταπατών περί δήθεν δυνατοτήτων προσωπικής, ατομικής διεξόδου από την καταβαράθρωση της υπόλοιπης ελληνικής κοινωνίας.

Η στάση αυτή οδηγεί αναπότρεπτα σε επιδείνωση της κοινωνικής κατάστασης, γιατί βεβαίως θα ήταν αφελές να περιμένει κανείς ότι η κυβέρνηση, με τη συνδρομή του ΔΝΤ και της ΕΕ, θα δείξει έλεος απέναντι σε έναν πληθυσμό που αποδέχεται παθητικά τέτοια λεηλασία των εισοδημάτων του.

Αντιθέτως θα κυριαρχήσει η νοοτροπία «τα υποζύγια αντέχουν, φορτώστε τα κι άλλο μέχρι να γονατίσουν». Ετσι πολύ λογικά, η κυβέρνηση θα προωθήσει πολύ σύντομα και άλλα μέτρα που αποσκοπούν να καταστήσουν πολύ φτωχότερο ολόκληρο τον πληθυσμό, να φτωχύνουν όλους τους Ελληνες, χωρίς φυσικά να υπάρχει πλέον ανάγκη να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα παραπλάνησης του κόσμου το έλλειμμα του προϋπολογισμού ή το δημόσιο χρέος.

Το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως: Είναι απλούστατα η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη «να φτωχύνουν όλοι οι Ελληνες για να γίνουμε ανταγωνιστικοί»!

Οσο αδαής και αν είναι κανείς αντιλαμβάνεται οπωσδήποτε ότι η μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα με κάθε είδους τεχνάσματα δεν έχει κανένα δημοσιονομικό όφελος για το κράτος. Το αντίθετο. Οσο λιγότερα έχει κανείς τόσο λιγότερα ξοδεύει - πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος εισπράττει λιγότερα από τον ΦΠΑ, πολλές επιχειρήσεις υποχρεώνονται να περιορίσουν τον κύκλο των εργασιών τους ή και να κλείσουν απολύοντας και στις δύο περιπτώσεις εργαζόμενους, οι οποίοι ως άνεργοι πλέον επιβαρύνουν τα ταμεία ανεργίας, πέρα φυσικά από το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που προκαλείται.

Η ουσία είναι ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε επιτρέπει στην κυβέρνηση να «λιώσει» τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες, περνώντας όποια μέτρα θέλει. Ακόμη και αν υπάρξει κάποια βραδυφλεγής κοινωνική έκρηξη το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, θα έχει το πολύ δυσκολότερο καθήκον όλος αυτός ο κόσμος να καταργήσει μέτρα που θα έχουν ήδη γίνει νόμοι και όχι μόνο να αποτρέψει να αποφασιστούν αυτά τα μέτρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους εξαιτίας αυτής της πολιτικής του, αλλά αυτό δεν αποτελεί φάρμακο γιατρειάς μιας Ελλάδας που θα έχει βυθίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου στη μιζέρια...

ΗΤΤΑ

Λιγοστεύουν οι ελπίδες

Εξανεμίστηκαν οι δυνατότητες που υπήρχαν, σε περίπτωση μιας κολοσσιαίας απεργιακής συγκέντρωσης, να έκανε πίσω η κυβέρνηση Παπανδρέου. Τώρα θα ψηφίσει στη Βουλή ό,τι θέλει. Εκμηδενίζονται έτσι οι πιθανότητες πολιτικής λύσης. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε «όχι» στο ΔΝΤ και «όχι» στο Ασφαλιστικό. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν ποτέ ερχόταν στην εξουσία, θα ξανάδινε στους δημόσιους υπαλλήλους τον 13ο και 14ο μισθό και στους συνταξιούχους τη 13η και τη 14η σύνταξη. Από τη στιγμή που τα κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, τρελή θα ήταν να τα επαναφέρει η Δεξιά; Από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν τα υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά, χάθηκαν για πάντα.

Γ.Δελάστικ

Αντισυνταγματικές δέκα διατάξεις του Ασφαλιστικού

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Δέκα διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αφορούν τον αμιγή δημόσιο τομέα κρίθηκαν αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Οι σύμβουλοι του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει πουθενά στη συνταξιοδοτική νομοθεσία του Δημοσίου ο όρος « ποσοστό αναπλήρωσης » που αναφέρεται στο άρθρο 4 του σχεδίου.

Η Ολομέλεια υπογράμμισε το προνομιακό καθεστώς που ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως και ότι δεν πρέπει να ενταχθούν στο Ασφαλιστικό του δημόσιου τομέα αλλά να εφαρμοστεί γι΄ αυτούς ο Κανονισμός της Βουλής. Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου προσκρούουν στις....

συνταγματικές επιταγές:

1 Το άρθρο 8 του νομοσχεδίου με το οποίο περιορίζεται ποσοστιαία η σύνταξη της χήρας στις περιπτώσεις όπου η διαφορά ηλικίας από τον αποβιώσαντα σύζυγο ήταν άνω των δέκα ετών. Η Ολομέλεια παράλληλα ζητεί να μπουν σαφή κριτήρια στη διάταξη.
Η φιλοσοφία της διάταξης αυτής ήταν να περιορίσει τις συντάξεις στις αλλοδαπές οικονομικές μετανάστριες, οι οποίες παντρεύονται για ευνόητους λόγους μεγάλης ηλικίας έλληνες συνταξιούχους.

2 Το άρθρο 10 του νομοσχεδίου είναι αντίθετο στα άρθρα 5 και 22 του Συντάγματος (ισότητα και προστασία της εργασίας) και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς απαγορεύει στον συνταξιούχο του δημόσιου τομέα να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

3 Η διάταξη του άρθρου 6, που αναφέρει ότι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 25 χρόνια, ανεξάρτητα από το υπάρχον συνταγματικό ηλικιακό όριο εξόδου από το δικαστικό σώμα.
Η διάταξη αυτή κρίθηκε ότι περιορίζει την ανεξαρτησία του δικαστή, ο οποίος για οποιονδήποτε λόγο θέλει να παραιτηθεί νωρίτερα. Μάλιστα τόνισαν ότι οι δικαστές εισέρχονται στο σώμα σε ώριμη σχετικά ηλικία, περίπου 30 ετών, σε σύγκριση με άλλους κλάδους όπου τα συντάξιμα χρόνια αρχίζουν να «τρέχουν» πολύ νωρίτερα.

4 Η διάταξη του άρθρου 2 που προβλέπει ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι από 1.1.2011 στο Δημόσιο, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στους ΟΤΑ, καθώς και οι ιερείς θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ.

5 Η ρύθμιση η οποία καταργεί το άρθρο 9 του Συνταξιοδοτικού Κώδικα που αναφέρεται στην αναλογία μισθού- σύνταξης, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι συντάξεις. 6 Το άρθρο εκείνο που προβλέπει ότι «από 1.1.2011 το κράτος δεν καλύπτει κανένα τρέχον ή μελλοντικό έλλειμμα των Επικουρικών Ταμείων, κλάδων και των επαγγελματικών Ταμείων, για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής». Η εν λόγω ρύθμιση είναι αντίθετη με το άρθρο 25 του Συντάγματος που προβλέπει την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος. 7 Η πρόβλεψη για την ένταξη του ΝΑΤ στο ΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2013.

8 Το άρθρο που αφορά το συνταξιοδοτικό καθεστώς των επιζώντων συζύγων. Κρίθηκε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η συνταγματική αρχή της ισότητας για τους επιζώντες συζύγους του Δημοσίου, καθώς όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη του σχετικού άρθρου αντιμετωπίζει συνταγματικά προβλήματα και εξ αυτού του λόγου πρέπει να αναδιατυπωθεί.

9 Η παράγραφος η οποία αναφέρει ότι όλες οι δικαστικές διαφορές που ανακύπτουν από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο τόσο των υπαλλήλων του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα θα υπάγονται πλέον στη δικαιοδοσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι αξιώσεις των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα υπάγονται στην αρμοδιότητα των Διοικητικών Δικαστηρίων, ενώ των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

10 Ολες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου οι οποίες εμπλέκουν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ με εκείνες τις διατάξεις που αφορούν τα Ταμεία του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Βήμα

Υπέρ από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και πλέον όλες αποφασεις θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο. ΒΟΥΛΗ: ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙ@». Γ. Παπανδρέου προς bloggers: Αναδείξτε τα αρνητικά της Δημόσιας Διοίκησης!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

«Επανάσταση για την Ελλάδα», χαρακτήρισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το νόμο για την «Ενίσχυση της Διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο – πρόγραμμα Διαύγει@» που υπερψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ.


«Πρόκειται για μια επανάσταση, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν στο πολύ άμεσο μέλλον. Και δεν είναι απλά μια επανάσταση για την Ελλάδα. Επιχειρούμε και υιοθετούμε ένα σύστημα διαφάνειας, που αμφιβάλλω αν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Η χώρα μας, από χαρακτηρισμένη ως η πιο αδιαφανής, κρύβοντας στοιχεία, κρύβοντας την αλήθεια, τώρα θα πρωτοστατεί ως η πιο διαφανής, η πιο ανοικτή Δημοκρατία στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "προπομπό της συνολικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", αλλά και «μία ακόμη επιλογή ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος» και ζήτησε από τους πολίτες και από τους bloggers "να συμμετάσχουν ενεργά στην επισήμανση και στην ανάδειξη των αρνητικών φαινομένων στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και στη δημιουργία προτάσεων, που μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και προτάσεις νόμου."

Ραγκούσης: Βαθιά αλλαγή

Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι το «πρόγραμμα Διαύγει@» είναι μια πλατιά, βαθιά αλλαγή στη λειτουργία του κράτους. Μια βαθιά αλλαγή που φέρνει μια νέα νοοτροπία στη λειτουργία του. Επιβάλλει ότι κάθε απόφαση στο κράτος και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα δημοσιοποιείται υποχρεωτικά. Κάθε απόφαση, κάθε δαπάνη, ως το τελευταίο ευρώ τίθεται στο φως της κριτικής, και συνεπάγεται υποχρέωση λογοδοσίας.

Μια βαθιά αλλαγή που χτυπά τη διαφθορά και τον ανορθολογισμό στη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών και στη λειτουργία της διοίκησης.

Μια βαθιά αλλαγή που συμπληρώνει ένα ευρύτερο πλαίσιο κανόνων αξιοκρατίας και διαφάνειας στο κράτος.

Ενός πλαισίου αξιοκρατίας και διαφάνειας που θεμελιώσαμε με την ψήφιση του νόμου για την υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ, τη σύσταση του ΕΙΣΕΠ για την επιλογή των ανώτατων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

Αλλαγές, που μαζί με τον «Καλλικράτη», αυτή τη μεγάλη ριζοσπαστική τομή στο κράτος, αποτελούσαν μέρος του κυβερνητικού μας προγράμματος και τμήμα της εντολής που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις 4 Οκτωβρίου του 2009 για την θεμελίωση μιας νέας πολιτείας κανόνων και αξιών», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Και κόντρα με Τσίπρα

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε και αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα όταν ο τελευταίος μίλησε για «επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης», θέτοντας, ειρωνικά, το ερώτημα αν στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται και οι μίζες!

«Από την αλήθεια δεν ξεφεύγει κανένας και κάθε προσπάθεια να παρουσιάσει διαφορετικά τις εξελίξεις, είναι μάταιη. Ένα αριστερό κόμμα είπε ένα μεγάλο "όχι" σε ένα ν/σ, που επιβάλλει την απόλυτη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση», απάνγησε ο Γιάννης Ραγκούσης, επικρίνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι "επέλεξε τον δρόμο της τυφλής σύγκρουσης."

Από.....aftodioikisi

Το πολύ καλό πρωτοσέλιδο από το σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Στις διώξεις του κινήματος κατά των διοδίων απαντάμε με ενότητα και αγώνες- ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΗ , 6 μμ, ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Το κίνημα ενάντια στα Διόδια διανύει τον 9ο μήνα του, στην πανελλαδική

του έκφραση. Οι πολυεθνικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους
εθνικούς μας δρόμους, μετά απο παραχώρηση τους απο τις κυβερνήσεις της
ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τις ευλογίες του ΛΑΟΣ, προσπαθούν να κάμψουν το
αγωνιστικό μας φρόνημα , με διώξεις ενάντια στο κίνημα μας. Ετσι
προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια σε 11 αγωνιστές του κινήματος , μέλη του
συντονιστικού της Βορειανατολικής Αττικής. Οι ανυπόστατες κατηγορίες
ξεκινούν απο την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καταλήγουν στην
παρακώληση συγκοινωνιών, ενάντια σε αυτούς που απελευθερώνουν τα
διόδια αποδίδοντας τους δρόμους ελεύθερους στους οδηγούς.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση του ΔΝΤ-ΕΕ, προσπαθεί να καταστείλει το κίνημα
μας, με βάρβαρες επιθέσεις και παράνομες συλλήψεις, όπως αυτή του
συναγωνιστή μας και μέλους των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων , Πολιτών και
Εργαζομένων ενάντια στα διόδια, Δημήτρη Αγγελή- Δημάκη, μεταπτυχιακού
φοιτητή Ιστορίας- Αρχαιολογίας, που έγινε στην πανεργατική πορεία της
29-6-10.
Είναι ο πανικός κυβερνώντων και εταιριών που οδηγούν σε αυτές τις
ενορχηστρωμένες προσπάθειες εκφοβισμού του κινήματος. Αυτοί οι
τρομοκράτούντες είναι ταυτόχρονα βαθύτατα τρομοκρατημένοι, καθώς
ολοένα και νέα στρώματα, κατοίκων, ενεργοποιημένων πολιτών,
επαγγελματικών κλάδων, εξεγείρονται και λένε : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ

-ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.

Ελάτε όλοι στην πρώτη μας αγωνιστική απάντηση την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Ιούλη
στις 6 μμ, να απελευθερώσουμε τα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ- ΔΗΜΑΚΗ

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

  Ο  ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΕΙΝΑΙ  ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ

Οι Επιτροπες Αγωνα Κατοικων, Πολιτων και Εργαζομενων Εναντια στα
Διοδια, καταγγελουν την καθεστωτικη τρομοκρατικου χαρακτηρα παρανομη
συλληψη του συναγωνιστη των επιτροπων μας Δημήτρη Αγγελή- Δημάκη.
Ο Δημήτρης , παρών σε όλους τους αγώνες μας τόσο στα διόδια Αφιδνών ,
όπου είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, όσο και στις κεντρικές
δραστηριότητες των Επιτροπών Αγώνα, συνελήφθη , την Τρίτη 29-6-10 ,
ενώ συμμετείχε ειρηνικά, στην πορεία της Γενικής Απεργίας με το μπλοκ
των Επιτροπών Ενάντια στα Διόδια. Η σύλληψη του έγινε τελείως αναίτια
και μάλιστα την στιγμή που η πορεία τελείωνε. Κατά την στιγμή της
σύλληψης, ξυλοκοπήθηκε, προπηλακίστηκε και εξυβριστηκε με χυδαίες
εκφράσεις απο τους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ.
Ταυτόχρονα καθώς άλλα μέλη των επιτροπών αγώνα, σύντροφοι του ΕΕΚ
καθώς και διερχόμενος κόσμος διαμαρτυρόταν τόσο για την παράνομη και
αναίτια σύλληψη, όσο και για την κακοποίηση του Δημήτρη, οι ΜΑΤατζήδες
«φιλοδώρησαν» με γκλομπιές, κλωτσιές και βάναυσα χτυπήματα με τις
ασπίδες τους, τους συμπαραστεκόμενους πολίτες. Οι φωτογραφίες και τα
βίντεο που ανεβαίνουν συνεχώς στο διαδίκτυο είναι αδιαψευστοι μάρτυρες
για την βαναυσότητα των «προστατών του πολίτη».
Ο Δημήτρης ακολούθως ,σιδεροδέσμιος πισθάγκωνα, μετήχθη με περιπολικό
στην ΓΑΔΑ, από όπου μεταφέρθηκε την άλλη μέρα στο Αυτόφωρο. Η δίκη
προσδιορίστηκε για την 14 Ιούλη , και ο συναγωνιστής Δημήτρης αφέθηκε
ελεύθερος.
Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι: Αντίσταση κατά της αρχής ,
διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά, απόπειρα πρόκλησης
επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Η δίωξη αυτή είναι φρονηματικού χαρακτήρα. Προσπαθούν να κάμψουν το
ηθικό των νέων ιδιαίτερα αγωνιστών, που μπαίνουν μπροστά στα κινήματα
για καλύτερη ζωή και για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Τόσο η
παρουσία πολλών δεκάδων αλληλέγγυων σε όλες τις διαδικασίες , από την
σύλληψη έως το αυτόφωρο, όσο και τα συνεχώς αναπτυσσόμενα κινήματα
δείχνουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης της τρόικας, θα αποτύχουν. Οι
εργαζόμενοι και οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, όχι μόνο δεν
κάμπτονται , αλλά σαν μια γροθιά , θα ανατρεψουν αυτούς που θέλουν να
μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δειτε περισοοτερες φωτογραφιες, βιντεο και καταγγελιες για το θεμα
στο μπλογκ των Επιτροπων:

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com