Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΘΙΩΤΕΣ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Σημαντικές θέσεις κατέλαβαν οι υποψήφιοι για την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην ψηφοφορία που έγινε στα πλαίσια του Συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην κατάσταση των εκλεγέντων από την περιφέρεια

την 8η θέση κατέλαβε ο Κώστας Τσιμαρας,

την 28η ο Γιάννης Πατσόγιαννης,

την 31η ο Κώστας Τσαμαδιάς,

στην 42η εκλέχτηκε ο πρόεδρος του Ν.Σ. Κώστας Κουτσογιαννακοπουλος,

στην 52η ο Δημος Μπαούρδας

και στον πινάκα γυναικών

στην 16η θέση η Γιώτα Μπρόφα.

Από......lamiafm1

Τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα συνεχίζονται

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Με τη μορφή άρθρου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά επιστρέφει στη Βουλή η εξουσιοδότηση στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών να υπογράφει Μνημόνια Συνεργασίας, Συμφωνίες ή Συμβάσεις Δανεισμού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Συγκεκριμένα σήμερα συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το Σχέδιο Νόμου με Τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις Οδηγίες 2007/64/ΕΚ, 2007/44/ΕΚ και 2010/16/ΕΕ που αφορούν Υπηρεσίες Πληρωμών στην Εσωτερική Αγορά, Προληπτική Αξιολόγηση Προτάσεων Απόκτησης Συμμετοχής σε Επιχειρήσεις του Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Άλλες Διατάξεις» .

Στις «Άλλες Διατάξεις», και πιο συγκεκριμένα το Άρθρο 93, που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών είναι το άρθρο 2 του Σχεδίου Νόμου, που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών για την…. Κύρωση της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης και που είχε προκαλέσει τόσες πολλές αντιδράσεις.

Αυτή την φορά μάλιστα δεν υπάρχει καμία αναφορά για την υποχρέωση του υπουργού Οικονομικών να ενημερώνει τη Βουλή για το περιεχόμενο της συμφωνίας και να ζητά την κύρωσή της από το Σώμα.

Υπενθυμίζω ότι με τον Ν. 3845/2010 (Φ.Ε.Κ. 65, 6 Μαΐου 2010) τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή για κύρωση .Μία ημέρα αργότερα, στις 7 Μαΐου 2010, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύονταν στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «προφανώς οι συμβάσεις αυτές θα έρθουν στη συνέχεια και στη Βουλή των Ελλήνων για συζήτηση και κύρωση». Όμως, για να μπορέσει να γίνει η εκταμίευση στην ώρα τους, πέντε (5) ημέρες αργότερα, ο Ν. 3847/2010 (ΦΕΚ 67, 11 Μαΐου 2010), και πιο συγκεκριμένα η Παρ. 9, τροποποιεί τον προηγούμενο Νόμο (Ν. 3845/2010) και αντί της λέξης «κύρωση» τίθενται οι λέξεις … «συζήτηση και ενημέρωση». Τώρα πλέον και αυτές καταργούνται!

Υπενθυμίζω επίσης ότι εδώ κι ένα μήνα έχει κατατεθεί η Σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης μεταξύ της χώρας μας και της Τρόικας. Εντούτοις το κείμενό της δεν έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή όπως αναφέρει ο νόμος.

Από....politis-gr

Σε Προανακριτική 5 πρώην υπουργοί, εκτός ο Κιλτίδης

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Σε Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτική), η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Βατοπεδίου, παραπέμπονται πέντε πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, μετά από μυστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Η πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε υπέρ της πρότασης για τους κύριους Κοντό, Βουλγαράκη, Ρουσόπουλο, Δούκα και Μπασιάκο, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση για τον κ. Κιλτίδη.


Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν σημαντικές διακυμάνσεις στις ψήφους ανά πρόσωπο, ενώ από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν σε όλες τις περιπτώσεις κατά της πρότασης μολονότι το κόμμα τους δεν υποστήριξε της σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για την περίπτωση Κιλτίδη η συντριπτική πλειονότητα τάχθηκε κατά της πρότασης για παραπομπή του.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας- Συνολικά ψήφισαν 282 βουλευτές


Για τον Θ. Ρουσόπουλο: 198 ψήφισαν υπέρ, 73 κατά, 7 δήλωσαν παρόντες, ενώ βρέθηκαν 4 λευκά ψηφοδέλτια.


Για τον Γ. Βουλγαράκη: 167 ψήφισαν υπέρ, 91 κατά, 17 δήλωσαν παρόντες, ενώ βρέθηκαν 1 λευκό και έξι άκυρα ψηφοδέλτια.


Για τον Ευ. Μπασιάκο: 194 ψήφισαν υπέρ, 81 κατά, 2 δήλωσαν παρόντες, ενώ βρέθηκαν 4 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.


Για τον Αλ. Κοντό: 186 ψήφισαν υπέρ, 77 κατά, 4 δήλωσαν παρόντες, ενώ βρέθηκαν και 15 άκυρα ψηφοδέλτια.


Για τον Π. Δούκα: 177 ψήφισαν υπέρ, 81 κατά, 13 δήλωσαν παρόντες, ενώ βρέθηκαν και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.


Για τον Κ. Κιλτίδη: 49 ψήφισαν υπέρ, 212 κατά, 16 δήλωσαν παρόντες, ενώ βρέθηκαν και 5 άκυρα ψηφοδέλτια.


Ρουσόπουλος και Κοντός δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση και έστειλαν υπομνήματα.

Αγωγή κατά της Μονής Βατοπεδίου

Τι είπαν οι πρώην υπουργοί

Θ. Ρουσόπουλος

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να παραστεί στη συνεδρίαση, υποστηρίζει πως «στην εποχή μας, λίγοι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να ακολουθήσουν τον βασανιστικό δρόμο αναζήτησης της αλήθειας».

«Οι αφορισμοί, οι γενικότητες και τα στερεότυπα που δημιουργήθηκαν σ’ αυτήν την υπόθεση, κυριαρχούν πέρα από το δίκιο και το άδικο. Με σεβασμό στο αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας, σας γνωστοποιώ ότι θα επιδιώξω με όλα τα νόμιμα μέσα, ως το τέλος, τη δικαίωσή μου. Το ήθος και η αξιοπρέπειά μου, ορίζουν το δρόμο αυτής της επιδίωξης, όσο μακρύς και αν είναι» καταλήγει στην επιστολή του ο Θ. Ρουσόπουλος.

Αλ. Κοντός

Από πλευράς του, ο Αλέξανδρος Κοντός, στη δική του επιστολή υπενθυμίζει πως έχει τοποθετηθεί αναλυτικά στην υπόθεση, κατά την προηγούμενη σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας και γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην παραστεί και λάβει μέρος στην όλη διαδικασία, «διότι θεωρώ ότι αυτή κινείται στα πλαίσια της ανάδειξης προκατασκευασμένων ενόχων και προειλημμένων αποφάσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξυπηρετήσει επικοινωνιακές του σκοπιμότητες».

Π. Δούκας

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα, χωρίς να έχει βρεθεί τίποτα σε βάρος μου. Δεν βρέθηκε καμία διαδρομή μαύρου, ή οιουδήποτε είδους χρήματος που να με αφορά. Σε πάνω από 100.000 σελίδες δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να άφησε τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος μου», ανέφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ, Πέτρος Δούκας.

«Με κατηγορείτε γιατί αποδέχθηκα ομόφωνες αποφάσεις των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων του υπουργείου Οικονομικών, που από το 1930 μέχρι σήμερα, είναι τα όργανα που αποφαίνονται για την ιδιοκτησία του Δημοσίου - και αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό που υπέγραψα εγώ μέχρι σήμερα δεν έχει ανακληθεί. Αν δημιουργούσε νέο έννομο καθεστώς, αν έβλαπτε το Δημόσιο, γιατί δεν ανακλήθηκε; Με παραπέμπετε ενώ γνωρίζετε πως τον Μάιο του 2007, αρνήθηκα να συνυπογράψω να διατεθούν ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας, για να καταλήξει λέγοντας πως ο ίδιος, δεν μπήκε στην πολιτική για να αποκατασταθεί επαγγελματικά ή οικονομικά.

Γ. Βουλγαράκης

«Ζητώντας την παραπομπή μου κυριολεκτικά στον αέρα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την μελλοντική δίωξη οποιουδήποτε υπουργού με τον ίδιο τρόπο. Θα το βρείτε μπροστά σας, ειδικά την περίοδο αυτή. που πολλές από τις υποθέσεις που χειρίζεστε βρίσκονται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας» προειδοποίησε τους βουλευτές και τους υπουργούς της πλειοψηφίας, ο Γιώργος Βουλγαράκης, επιφυλασσόμενος παράλληλα, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του «με κάθε μέσο», απέναντι σε όσους προβαίνουν σε «κατάχρηση εξουσίας» εναντίον του.

«Δεν υπέγραψα κανένα απολύτως έγγραφο, δεν σχετιζόμουν με την υπόθεση, δεν παρενέβην καθόλου σε χαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό της περιοχής, απέδειξα πως η περιοχή δεν είναι καν κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος (με υπογραφή του σημερινού υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου) - στην διερεύνηση της υπόθεσης δεν αναφέρεται το όνομά μου πουθενά, δεν γνωρίζω τους μοναχούς, δεν έχω πάει ποτέ στο Άγιο Όρος. Κατέθεσα έγγραφο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, ότι η σύζυγός μου δεν πήρε ούτε ένα ευρώ και με ευθύνη μου άνοιξαν όλοι οι λογαριασμοί μου. Με λίγα λόγια, δεν βρίσκομαι εδώ ως πολιτικός, ή πρώην υπουργός, αλλά ως φυσικό πρόσωπο - ως Γιώργος Βουλγαράκης» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Ευ. Μπασιάκος

Καμία ευθύνη, καμία αρμοδιότητα και κανένα αδίκημα δεν έχω διαπράξει δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος ο οποίος χαρακτήρισε αόριστο και χωρίς αιτιολογημένη νομική βάση το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια κλίματος κατασκευής ενόχων.Παράλληλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο, ο κ. Μπασιάκος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε δώσει οποιαδήποτε εντολή στην διευθύντρια πολιτικής γης Σταματίνα Μαντέλη.

Και συνέχισε: «Μόνο αρμόδιο να γνωμοδοτήσει για τις ανταλλαγές ήταν το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Ο υπουργός είναι απολύτως αυτονόητο να αποδέχεται τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ του κράτους. Τι άλλο κάναμε εμείς διαφορετικό από αυτά που έκαναν οι κ.κ. Φωτιάδης, Δρυς και Ξυνίδης; Γιατί εμείς πυροβουλόμαστε;» Τέλος ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι «ο υπουργός δεν μπορούσε να διαφωνήσει με γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις ούτε του ΝΣΚ ούτε της ΚΕΔ που αποφάσισε να αναλάβει όλες τις διαδικασίες» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατό να ευθύνεται ένας υπουργός για τον κανονισμό λειτουργίας των υπηρεσιών».

Κ. Κιλτίδης

Ο Κ. Κιλτίδης επανήλθε στα όσα είχε καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την κακοποίηση που είχε δεχθεί η περιοχή της Ουρανούπολης κατά το παρελθόν. Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε, η πρόταση της διευθύντριας Πολιτικής Γης, Σταματίνας Μαντέλη, να προσυπογράψει την παράνομη (όπως κρίθηκε εκ των υστέρων) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία το δάσος της Ουρανούπολης χαρακτηριζόταν διοικητικά ως «δασική έκταση», δεν τον βρήκε αντίθετο.

Ο κ. Κιλτίδης υποστήριξε πως οι ενέργειές του για άρση των συνεπειών της υπογραφής αυτής, έγιναν πριν ξεσπάσει ο θόρυβος του σκανδάλου -ενώ ανέφερε και σειρά ενεργειών του, που συνεχίστηκαν και μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (με ερώτησή του προς την νυν υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη), οι οποίες οδήγησαν στον τελικό χαρακτηρισμό της περιοχής από το τοπικό δασαρχείο ως «δάσους».

Ο πρώην υφυπουργός, ανέφερε πως από παλιά έχει δηλώσει πως δεν θέλει την βουλευτική του ασυλία και καμία προστασία κατά την ευθύνη των υπουργών, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Έτσι, επικαλέστηκε απόφαση δικαστηρίου που τον δικαιώνει, σε μήνυσή του εναντίον τοπικής εφημερίδας για «συκοφαντική δυσφήμηση». «Ό,τι έκαμα, είναι προς την προστατευτική διάταξη του Συντάγματος. Ενσάρκωσα επί 40 χρόνια την πολιτική. Εσείς, κάντε ό,τι λέει η συνείδησή σας για την πατρίδα και το δίκιο. Εγώ, είναι αργά ν’ αλλάξω» κατέληξε.

Από....Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Όλοι στις απεργίες...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Σε δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Τρίτης και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Νέο μπλόκο ετοιμάζουν για την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά ναυταργάτες και ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι.


Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι....

κοινωνικά άδικα, αλλά και αναποτελεσματικά γιατί οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια και την ύφεση, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ. Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό σφαγιάζει θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη συνταξιούχων και των εργαζομένων, τονίζει.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Κυβέρνηση-τρόικα δανειστών και εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο, σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας, αλλά μιας βέβαιης αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού, αναφέρει η ΓΣΕΕ καλώντας σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Η διακήρυξη της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να διευκολύνουν τους απεργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια -προς το παρόν δεν είναι σαφές με ποια μορφή θα απεργήσουν οι εργαζομενοι.

Στην απεργία της Τρίτης πρόκειται να μετάσχει Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αναστέλλοντας ταυτόχρονα την απεργία που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη, 30 του μηνός.

Εν τω μεταξύ, με νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά απειλούν την Τρίτη δύο από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ, κόντρα στην απόφαση που έλαβε το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση. Εμποροι και επιχειρηματίες του τουρισμού ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον των δύο σωματείων.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ που καταγγέλλει τις «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας».

Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.

Στην 24ωρη κινητοποίηση μετέχει επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Πως θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει τα εργατικά συνδικάτα, με δυσκολία θα πραγματοποιούν οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.


Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Από.....Citypress-gr