Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ο Όμιλος Παράδοσης - Λαογραφίας Καμένων Βούρλων σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του με τίτλο < Τραγουδώντας και χορεύοντας ταξιδεύουμε στην Ελλάδα>

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στον κινηματογράφο ΡΑΝΙΑ ώρα 09:00 μ.μ στο 3ο χορωδιακό φεστιβάλ Καμ. Βούρλων

Συμμετέχουν :

1.H χορωδία Καμένων Βούρλων ( μουσική δ/νση Μπαλής Αντώνιος )

2.Η δημοτική χορωδία Ν. Ζίχνης - Σερρών.

3.Η δημοτική χορωδία Αγ. Θεοδώρων - Κορινθίας.

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 στο προαύλιο του Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονα ώρα 09: 00 μ.μ στην 11η βραδιά παραδοσιακών χορών.

Συμμετέχουν τα χορευτικά του Ομίλου Παράδοσης - Λαογραφίας Καμένων Βούρλων και του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου.

Ελάτε όλοι όσοι βρεθείτε αυτες τις ημερομηνίες στα Καμένα Βούρλα να ταξιδέψετε με τα τραγούδια του χορωδιακού φεστιβάλ από τις χορωδίες και γιατί όχι να σιγοτραγουδήσετε μαζί με τους χορωδούς και να δείτε παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα από τα μέλη των χορευτικών συλλόγων.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ

Μήνυμα του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αν. Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας- Ν.Δ, κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Λαμία, 25 Ιουνίου 2010

Η 26η Ιουνίου, καθιερώθηκε το 1987 από τον Ο.Η.Ε. ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους». Αποτελεί ημέρα ιδιαίτερου προβληματισμού για την ενδυνάμωση της δράσης και της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.
Μιας μάστιγας η οποία, δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι διαρκής απειλή, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το φαινόμενο των ναρκωτικών αποτελεί ένα μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα της κοινωνίας μας, το οποίο ενέχει πολλούς κινδύνους. Τα ναρκωτικά υπονομεύουν την ανθρώπινη ανάπτυξη και προάγουν το έγκλημα. Έχουν επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και κανένα άτομο, οικογένεια ή κοινότητα δεν τελεί υπό ασφάλεια εκεί που τα ναρκωτικά αποκτούν τον έλεγχο.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, επιβάλλονται στοχευμένες δράσεις, αποφασιστικοί έλεγχοι, περιορισμός των αιτιών που το δημιουργούν, ενώ παράλληλα, απαιτούνται πόροι, ισχυρή βούληση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και κυβερνήσεων.

Ο αγώνας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι συλλογικός, είναι κοινωνικός, είναι ανθρώπινος. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Το πρόβλημα των ναρκωτικών μας αγγίζει και μας αφορά όλους. Είναι χρέος της Πολιτείας, των φορέων και όλων μας, να χτυπήσουμε το πρόβλημα των ναρκωτικών στη ρίζα του και να δώσουμε μια ελπιδοφόρα προοπτική στους νέους ανθρώπους, που αποτελούν το μέλλον κάθε κοινωνίας.


Γραφείο Λαμίας - Ορλάνδου και Ταϋγέτου, 35100, Τηλ.: 22310 34250, Φαξ: 22310 30250
Γραφείο Αθήνας – Μητροπόλεως 1, 10557, Τηλ.: 210 3709546, Φαξ: 210 3709549
cstaik@parliament.gr / www.cstaikouras.gr

Aποκαλύψεις τοπικής εφημερίδας στη Βουλή μέσω Ερώτησης του βουλευτή Θαν. Γιαννόπουλου

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η Υπουργός Οικονομίας κα Κατσέλη καλείται να απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Φθιώτιδας με τη Ν.Δ. κ. Θανάσης Γιαννόπουλος για τα όσα δημοσιεύει εδώ και μερικές μέρες η τοπική εφημερίδα «Ημέρα» και αφορούν τη Γ. Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου.


Στην ερώτησή του ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος αναφέρει

Προς Την Βουλή Των Ελλήνων
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων


Δια την κα. Υπουργό Οικονομίας,
Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Θέμα : Διαχείριση προγράμματος τεχνικής βοήθειας ΕΣΠΑ

Με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα και καταγγελίες στον τοπικό έντυπο τύπο για ενέργειες της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε ότι αφορά την διαχείριση του προγράμματος τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ εύλογα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα όσον αφορά την στελέχωση σε επίπεδο τεχνικών συμβούλων.

Κατόπιν όλων αυτών, ΕΡΩΤΑΣΘΕ και ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ να ενημερώσετε το Σώμα :

1.Έχει γίνει διακοπή συμβάσεων τεχνικών συμβούλων;

2.Αν ναι, ποιές , για ποιους λόγους διεκόπησαν , τι ποσό εισέπραξαν και για πόσο χρονικό διάστημα;

3.Έγιναν νέες συμβάσεις σε αντικατάσταση αυτών που διεκόπησαν;

4.Αν ναι με ποιά διαδικασία έγινε η επιλογή των τεχνικών συμβούλων, τι ποσό θα εισπράξουν και για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσουν;

Αθήνα, 24/06/2010


Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος έστειλαν για «έλεγχο» τον Νομάρχη Φθιώτιδας στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η Κίνηση Πολιτών “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”, δημοσιοποίησε έγγραφο, που στάλθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να ελεγχθεί η ακύρωση και η μείωση των προστίμων από τον Νομάρχη Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιο Χειμάρα για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που βεβαιώθηκαν από την ΕΥΕΠ και αφορούσαν δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού κόλπου.


Αναλυτικά η επιστολή

ΑΠΟ: ΕΥΕΠ
17-05-2010
Α.Π.: οικ. 1695

ΠΡΟΣ: Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Κηφισίας 1-3, 11523 Αθήνα

Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2947/2001, διενήργησε ελέγχους σε δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού κόλπου κατόπιν της εμφάνισης του φαινομένου μαζικού θανάτου ψαριών στην εν λόγω περιοχή. Συνολικά ελέγχθηκαν 12 δραστηριότητες, η επιλογή των οποίων έγινε βάσει μιας σειράς κριτηρίων όπως, του όγκου και της σύστασης των υγρών τους αποβλήτων, της θέσης τους, της επιρροής τους ως προς τη φόρτιση του Μαλιακού κόλπου κλπ.

Στις περιπτώσεις που κατά τις διενεργηθείσες αυτοψίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ή των περιβαλλοντικών όρων που έχουν επιβληθεί, συντάχθηκαν από την Υπηρεσία μας οι σχετικές Εκθέσεις Ελέγχου, Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης και Εισηγήσεις Επιβολής Προστίμου...

Όπως φαίνεται από τον παραπάνω πίνακα, υπάρχει σημαντική μείωση των εισηγηθέντων από την ΕΥΕΠ προστίμων στις 4 από τις 7 περιπτώσεις για τις οποίες έγινε εισήγηση επιβολής προστίμου προς τον Νομάρχη Φθιώτιδας χωρίς να υπάρξει σχετική αιτιολόγηση, ενώ δεν έχει ενημερωθεί η Υπηρεσία μας για το πρόστιμο που επιβλήθηκε τελικά στην περίπτωση της βιομηχανίας FORBO ΑΒΕΕ και εκκρεμεί η επιβολή του εισηγηθέντος προστίμου για την επιχείρηση MACOLIVE A.E.

Με δεδομένο ότι η χωρίς αιτιολόγηση μείωση των εισηγηθέντων από την Υπηρεσία μας προστίμων συνιστά αυθαίρετη εκτίμηση του επιβαλλομένου προστίμου για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την ΕΥΕΠ και οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των ελεγχομένων από αυτή, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Εισηγητής
Ε. Ζαγγογιάννη


Ο Προϊστάμενος Τμήματος Β
Γ. Χρονόπουλος


Η Τομεάρχης
Γ. Κοτίνη


Ο Γενικός Επιθεωρητής
Π. Μέρκος

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com