Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Σήμερα και για μια ωρα, απο τις 10.30 εως τις 11.30 το πρωι, εκατονταδες εργατες , ανεργοι και απολυμενοι, στην βιομηχανικη περιοχη της Ευβοιας και της ευρυτερης περιοχης, απεκλεισαν την κυκλοφορια στην εθνικη οδο Αθηνών - Λαμίας, στο υψος του  Σχηματαριου.

Με αιτηματα ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ και εναντια στα μετρα της κυβερνησης, του ΔΝΤ, ΕΕ. ΕΚΤ, οι εργαζομενοι εκφραζαν την βεβαιοτητα για την αναγκη του αγωνα. Στην κινητοποιηση εκτος των αλλων παρευρισκονταν εκπροσωποι φορεων της περιοχης, αντιπροσωπεια των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ κατοικων,πολιτων και εργαζομενων εναντια στα διοδια, καθως και μέλη του ΕΕΚ τα οποια μοιραζαν την ακολουθη προκηρυξη συμπαραστασης:

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΕΚ, χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους εργάτες της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής, που βιώνουν στις πλάτες τους την κρίση ενός παρακμασμένου καπιταλιστικού συστήματος.

Στην Εύβοια, η επίσημη ανεργία τον Μάρτιο του 2010 έφτανε το 11,1% έναντι του αντίστοιχου 9,7%, το 2009.

Οι μεγάλες βιομηχανίες που απασχολούσαν από 500 μέχρι 3.000 εργαζόμενους (στο Μαντούδι κ.λπ.) δεν υπάρχουν πια ή έχουν συρρικνωθεί. Η ΣΕΛΜΑΝ, τώρα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους, από τους 1.300 που απασχολούσε παλαιότερα. Συνεχίζει να απολύει εργαζόμενους κάθε μήνα και θα διπλασιάσει τους ρυθμούς απολύσεων σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Οι εργαζόμενοι, παλεύοντας κατά της ανεργίας, των απολύσεων της ΣΕΛΜΑΝ, της ΝΕΟΣΕΤ αλλά και της EUROPA στο Σχηματάρι, βρίσκουν μπροστά τους εκτός από την εργοδοσία και την κυβέρνηση που με τους νέους νόμους και το μνημόνιο προσπαθεί να εκμηδενίσει κάθε εργατικό δικαίωμα. Με αυτόν τον τρόπο νομίζουν ότι θα φορτώσουν στις πλάτες της εργατικής τάξης την καπιταλιστική κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Ολοι ενωμένοι πρεπει να βροντοφωνάξουμε:

Αγώνας στα χέρια των εργατών - Εμπρός για γενική απεργία διαρκείας

* Έξω το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση τους

* Όχι στις αποκρατικοποιήσεις, τη διάλυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση μισθών-συντάξεων

* Εθνικοποίηση των τραπεζών, όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και όλων των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση

* Απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση της ελαστικής εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, πραγματικά δημόσια – δωρεάν – υψηλού επιπέδου ασφάλιση, υγεία, παιδεία!

* Κατάργηση του εξωτερικού χρέους και των ιδιωτικών χρεών εργαζομένων και ανέργων εργατών

* Έξω από την ΟΝΕ και την ΕΕ, διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης των ιμπεριαλιστών, Ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης

* Εργατική εξουσία -σοσιαλιστική διέξοδος από την καπιταλιστική χρεοκοπία

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου φαίνεται ότι τρελάθηκε !!!! Αφού έρχεται τώρα να υποστηρίξει , για τη λειτουργία του Βιολογικού , αυτά που τόσο καιρό του έλεγαν οι φορείς της Λουτροπόλεως και αυτός τα αρνιόταν.

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Από εφημερίδα ......"Ημέρα"

Μετά από 3,5 χρόνια ψευτιάς και κοροϊδίας του Δημάρχου κ. Αντωνίου προς τους μαθητές και τους γονείς τους έρχεται και τους λέει : Τέλος καινούργια σχολική μονάδα δεν πρόκειται να γίνει !!!!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Από εφημερίδα "Ημέρα"

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ευρυτανικά ΝΕΑ"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com