Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η γενιά των 700 ευρώ πέθανε. Ζήτω η γενιά των 590 ευρώ!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


O τρόπος που η κυβέρνηση «εξειδικεύει» το μνημόνιο προκαλεί δύο ταυτόχρονα αποτελέσματα κατά τον Μ. Παπαπαναγιώτου (σ.σ τα οποία και προσυπογράφω): Διαρρηγνύει κάθετα τον κοινωνικό ιστό της χώρας και δικαιώνει όσους πήραν αποστάσεις από το ίδιο το μνημόνιο και κυρίως από τους χειρισμούς που προηγήθηκαν, αλλά κι απ` αυτούς που αναγκαστικά θα ακολουθήσουν . προκειμένου να εξειδικευτούν τα μέτρα.


Που να φανταζόταν λοιπόν κανείς ότι η υπερχειλίζουσα ευαισθησίας εκδήλωση που είχε διοργανώσει το ΠΑΣΟΚ για τη «γενιά των 700 ευρώ» δεν ήταν πάρτυ ελπίδας , αλλά … μνημόσυνο!

Που να φανταζόταν κανείς ότι οι απλόχερες διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί σε εκείνη την καθόλου σεμνή τελετή δεν ήταν παρά ο επικήδειος μιας γενιάς , που πίστεψε ότι πλησίαζε η στιγμή τής δικαίωσης της .

Ένα χρόνο μετά , με τις δραματικές αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, όλη μαζί η κυβέρνηση εν χορώ μπορεί να αναφωνήσει: «Η γενιά των 700 ευρώ» πέθανε. Ζήτω η γενιά των …590 ευρώ!

Από....politis-gr

Η φρουρά ‘φυγάδευσε’ τον Ξυνίδη.

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Σκηνές απείρου κάλους στην Ιπποκράτους .Εν μέσω αντεγκλήσεων και έντονων διαξιφισμών, διεκόπη η συνάντηση του Σωκράτη Ξυνίδη με 300 συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος.


Χρειάστηκε να επέμβει η φρουρά του κτηρίου για να «φυγαδευτεί» ο κ. Ξυνίδης που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έφτασαν μέχρι τα γιουχαΐσματα.

Η συνάντηση, έγινε με πρωτοβουλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ζητηθεί η στήριξη των συνδικαλιστών του Κόμματος, ως προς το ασφαλιστικό και τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση.

Το βαρύ κλίμα ωστόσο, γρήγορα εξελίχτηκε σε λογομαχίες. Τα πνεύματα αγρίεψαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας του κόμματος κ. Ξυνίδης. Όταν προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ των μέτρων, ζητώντας τη στήριξη των κομματικών στελεχών, βρέθηκε προ συνολικής αποδοκιμασίας, ειδικά με την αποστροφή του ότι «τα αριστερά κόμματα ξεχωρίζουν από τα δεξιά στην…. οικονομικής τους πολιτική». «Μα τότε το ΠΑΣΟΚ είναι ….ακροδεξιό κόμμα» του φώναξαν αρκετοί από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ..!

Όταν δε προσπάθησε να αναπτύξει την άποψή του περί των κινδύνων, που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα και αποτέλεσμα των οποίων ήταν η κυβέρνηση να αποφασίσει τις συγκεκριμένες πολιτικές , η κατάσταση ….άρχισε να ξεφεύγει.

Ειρωνικά χειροκροτήματα και επιφωνήματα μετέτρεψαν την Ιπποκράτους σε …κερκίδα ποδοσφαιρικού γηπέδου .

Σε μία αποστροφή του λόγου ο κ. Ξυνίδης είπε ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε να κινητοποιηθεί το κόμμα . Αυτό ήταν και η σπίθα που προκάλεσε την έκρηξη , καθώς έκανε έξαλλους δεκάδες συνδικαλιστές, που άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σας» και «μας κοροϊδεύετε».

Ο κ. Ξυνίδης όμως αισθανόμενος ότι βρίσκεται εντός έδρας συνέχισε ακάθεκτος.«Ο πρόεδρος από την αρχή μου είπε : Σωκράτη θέλω να λειτουργεί το κόμμα και όλα τα στελέχη» για να αντιμετωπίσει τη θυμηδία των παρισταμένων, οι οποίοι αντέδρασαν με ένα παρατεταμένο ειρωνικό γέλιο!

Μετά από αυτό ήρθαν και τα ομαδικά γιουχαΐσματα ( που ακούστηκαν και έξω από το κτήριο) και τα οποία ανάγκασαν τον κ. Ξυνίδη ουσιαστικά να διακόψει την … «παρέμβασή» του και να αποχωρήσει κακήν κακώς υπό την συνοδεία της φρουράς του κτηρίου.

Από......politis-gr

«Τέλος εποχής» για Ρεχάγκελ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Το «τέλος εποχής» του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής σηματοδότησε η χθεσινοβραδυνή ήττα 2-0 από την Αργεντινή για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» της γαλανόλευκης το 2001, αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια από το «τιμόνι» της εθνικής, απόφαση την οποία ανακοίνωσε το πρωί στους παίκτες της εθνικής ομάδας. Προάγγελος αυτής της εξέλιξης μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση Τοπαλίδη, ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα με την «αλμπισελέστε» ότι αποχωρεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο βοηθός του Γερμανού όσο και ο ίδιος ο Ρεχάγκελ είναι πλέον εκτός συμβολαίου. Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήταν αναμενόμενο και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτραπεί, εάν ο 71χρονος τεχνικός οδηγούσε την εθνική Ελλάδας στους «νοκ άουτ» αγώνες του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του «Όθωνα», η εθνική Ελλάδας προκρίθηκε δύο φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο στη διοργάνωση του 2004, η οποία φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας, καθώς και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά την αποχώρηση του Ότο Ρεχάγκελ από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας, επικρατέστερος διάδοχός του αυτή τη στιγμή είναι ο Φερνάντο Σάντος.

ΑΠΕ

Ο Υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς δομημένου ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ;;

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


«Ηλεκτροπληξία» στην Κυβέρνηση προκάλεσε χθες (Τρίτη) με τις αποκαλύψεις του στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα.


Ο κ. Νικολόπουλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από την αλήθεια της υπόθεσης και της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας και αποκάλυψε ότι ακόμα και ο νυν Υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Ο Βουλευτής προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου που προσπάθησε να υπερασπίσει τις ενέργειες της Κυβέρνησης υπέρ της διαφάνειας στην υπόθεση αλλά και την παρέμβαση του Υφυπουργού Εργασίας ο οποίος, έσπευσε να αποκρούσει την μομφή του Βουλευτή, αρνούμενος όσα του καταλόγισε!

«Εξετέθη ο κ. Κουτρουμάνης. Και θα εκτίθεται όσο το αρνείται. Η απόφαση είχε ληφθεί με.....σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. με μόνη διαφωνία του εκπροσώπου των εργαζομένων ο οποίος… μειοψήφισε προτείνοντας την αγορά υπερδιπλάσιου ποσού από το ομόλογο αυτό… Μιλώ για τη συνεδρίαση που έγινε στις 21 Ιουνίου 2005 για την αγορά δομημένου ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου εικοσαετούς διάρκειας στο 100% της ονομαστικής του αξίας, με ανάλογους όρους μέσω της Εθνικής Τράπεζας και της τράπεζας EUROBANK. Σε εκείνη τη συνεδρίαση παρέστη ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, αντί του κ. Γκοτζαμάνογλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος ψήφισε ανεπιφύλακτα υπέρ της αγοράς του ομολόγου. Ο σημερινός Υφυπουργός Εργασίας με λίγα λόγια. Τι έγινε; Το ξέχασε ο κ. Κουτρουμάνης; Να του ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν πρόκειται για συνωνυμία», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Αν όμως δεν πρόκειται για…συνωνυμία, είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε την…αμνησία του κ. Υφυπουργού. Αρκεί να μας πει την αλήθεια ο κ. Κουτρουμάνης γιατί ψήφισε για την αγορά του ομολόγου. Γνώριζε ότι προκαλούσε ζημία ή τον είχε βάλει η τότε πολιτική ηγεσία;»

Online Press

Βγενόπουλος - Αγοράζω την Π.Α.Ε Παναθηναϊκος

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Σε επιστολή του σήμερα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη ο Ανδρέας Βγενόπουλος γνωστοποιεί το ενδιαφέρον του για αγορά της Π.Α.Ε Παναθηναϊκός.


Η επιστολή του έχει ώς εξής:

23 Ιουνίου 2010
Γιάννη,

Παρόλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματισθεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου καταθέσω την παρακάτω πρόταση:

1. Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του....
προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομάδας.

2. Μετά την ολοκλήρωσή της συναλλαγής θα καλύψω επιπρόσθετα και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατ. ευρώ που υπολογίζω ότι θα χρειασθούν, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Προς τούτο σε ενημερώνω ότι εφόσον αποδεχθείς την πρότασή μου ο κ. Ν. Πατέρας έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια και θα έχει όλη τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ.

3. Εάν από την αποδοχή της πρότασής μου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής προκύψει ουσιαστική αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας ή βέβαιη απώλεια εσόδων από αυτά που σήμερα προϋπολογίζονται το τίμημα θα μειώνεται αναλογικά.

4. Ορίζω ως Ορκωτούς Λογιστές των αγοραστών την εταιρεία Grant Thornton (κ. Β. Καζάς) και σαν δικηγόρους το νομικό γραφείο V&P (κ.κ. Λουκάς Ρούφος και Αλέκα Τατάγια) και επιθυμώ, εάν η πρότασή μoυ γίνει αποδεκτή, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες άμεσα.

5. Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου 2010.


Με τιμή,
Ανδρέας Βγενόπουλος

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εφόσον η πρότασή μου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή της πραγματικής πολυμετοχικότητας βάσει όλων των αρχών και των εξαγγελιών που έκανε η ΠΕΚ πριν δύο περίπου χρόνια.

Εφόσον η πρότασή μου δεν γίνει αποδεκτή ισχύει η τελευταία μου δήλωση περί αποχώρησης. Σ΄αυτή την περίπτωση, για το συμφέρον της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αντιπολίτευση και θα χαίρομαι ή θα λυπάμαι για τα αποτελέσματα μαζί με όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Από.....citypress-gr

Από το ευχαριστώ του Σημίτη στους Αμερικανούς... στο ευχαριστώ Γιωργάκη σε Ομπάμα

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Ο πρόεδρος Ομπάμα μας παρείχε σημαντική υποστήριξη. Υποστήριξε την προσπάθεια αλλαγής της Ελλάδας, αλλά και την άποψη, σύμφωνα με την οποία, οφείλουμε να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοοικονομικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο "Fox Business Network".


Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφο Νικόλ Πεταλλίδη, μπροστά στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρθηκε καταρχήν στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, σημειώνοντας ότι "κατά το τελευταίο εξάμηνο, το έλλειμμα μειώθηκε κατά 40%".

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου "για το μεγάλο εγχείρημα που έχετε αναλάβει, τη μείωση του ελλείμματος της χώρας σας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 14%, σε ποσοστά κάτω του 3% μέχρι το 2014, ώστε να συνάδει με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και ότι "πολλοί είναι εκείνοι που είναι πολύ επιφυλακτικοί έως και σκεπτικιστές, όσον αφορά την Ελλάδα και τις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ και οι Αμερικανοί......

ανησυχούν για το ΔΝΤ, καθώς οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του Ταμείου με 17%. Είμαστε ο βασικός επενδυτής του ΔΝΤ, καθώς συνεισφέρουμε περί τα 57 δις δολάρια" και απαντώντας στην ερώτηση "ποιο θα ήταν επομένως το πρώτο πράγμα που θα λέγατε προς τις ΗΠΑ και τους πολίτες της χώρας μας, για να μας πείσετε;", ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, τόνισε:

"Καταρχήν, θα τιμήσουμε απαρέγκλιτα την υπογραφή μας. Είμαστε μια νέα κυβέρνηση. Αναλάβαμε την εξουσία με ένα μήνυμα αλλαγής και μεταστροφής της χώρας μας. Βεβαίως, ένα από τα μεγάλα μας προβλήματα είναι το χρέος, όπως και η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και της οικονομίας μας, με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστική. Η συμφωνία αυτή έχει δύο όψεις. Από τη μία, δίνεται το χρονικό περιθώριο στην Ελλάδα, μαζί με δάνεια, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει, καθώς προβαίνει σε αλλαγές. Από την άλλη, όμως, υποχρεούμαστε να υλοποιήσουμε αυτές τις αλλαγές. Μάλιστα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, το έλλειμμα μειώθηκε κατά 40%."

Στην ερώτηση "πώς το πετύχατε αυτό;" ο Πρωθυπουργός είπε: "Αυξάνοντας κάποιους φορολογικούς συντελεστές, πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή και περικόπτοντας δημόσιες δαπάνες. Χρειάστηκε να επιβάλουμε κάποια ιδιαιτέρως σκληρά μέτρα, να περικοπούν οι μισθοί στο Δημόσιο κατά 20% και οι συντάξεις κατά 10%. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της αποφασιστικότητάς μας να επανέλθουμε στη σωστή τροχιά. Και όντως επανήλθαμε. Αυτό ακριβώς δήλωσαν και οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα."

Στη συνέχεια, όταν η κ. Πεταλλίδη ρώτησε τον κ. Παπανδρέου για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και με ποιο τρόπο θα παταχθεί, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε: "Εφαρμόζουμε ένα ευρύ φάσμα μέτρων υπέρ της διαφάνειας. Παραδείγματος χάριν, μπορεί κανείς μέσω των χαρτών του Google να διαπιστώσει αν κάποιος διαθέτει πισίνα, και αυτό είναι ένα μόνο μέσο που αξιοποιούμε, ώστε να εντοπίσουμε όλους εκείνους οι οποίοι δεν καταβάλλουν φόρους για τα ακίνητά τους κ.λπ. Επιπροσθέτως, όμως, δημιουργούμε μια νέα κουλτούρα και κίνητρα, ώστε ο κόσμος να ανταποκριθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, ξεκινώντας από το γεγονός ότι αυτό αποτελεί καθήκον προς την πατρίδα. Δεν πρόκειται απλώς για απλή υποχρέωση, αφού εάν δεν θέλουμε να διαρκέσει η κρίση, οφείλουμε να ανταποκριθούμε, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν.".

Απαντώντας στην ερώτηση για το σημερινό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα (μετά από το θάνατο τριών ατόμων σε διαδηλώσεις) και "αν κόσμος είναι ανάστατος ή τάσσεται υπέρ της προσπάθειάς σας;", ο Πρωθυπουργός τόνισε:

"Πράγματι, μεσολάβησαν κάποια ατυχή περιστατικά, η συντριπτική πλειοψηφία όμως του Ελληνικού λαού, παρότι τα μέτρα είναι σκληρά, λέει ότι "εντάξει, αυτή είναι και μία ευκαιρία για να αλλάξουμε τη χώρα. Θέλουμε η κρίση να αποτελέσει ευκαιρία. Θα δώσουμε στην κυβέρνηση κάθε δυνατότητα, ώστε να προχωρήσει σε αλλαγές. Καταβάλουμε το αντίστοιχο τίμημα και ας μη μας αρέσει, είμαστε υποχρεωμένοι όμως, αφού πρόκειται για την Ελλάδα. Αφορά τη χώρα, τις οικογένειες και το μέλλον μας. Ταυτοχρόνως, θέλουμε η Ελλάδα να χαρακτηρίζεται από αυξημένη διαφάνεια, να γίνει πιο ανοιχτή στις επιχειρήσεις, να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις". Και αυτό ακριβώς κάνουμε, στη διάρκεια των τελευταίων λίγων μηνών, στους οποίους έχουμε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας."

Ακολούθως, ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε άλλη ερώτηση για τη φορολογία ότι "ο ΦΠΑ προϋπήρχε, αλλά τώρα αυξήθηκε και επιβλήθηκε πλέον και σε άλλα είδη. Τι υπόκειται σε φορολογία και τι ποσοστό των φορολογικών εσόδων έχετε εισπράξει ήδη;"

"Ο ΦΠΑ, που αφορά ουσιαστικά στο σύνολο των εμπορικών συναλλαγών, αυξήθηκε κατά 4%. Πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεστε, για σημαντική επιβάρυνση.

Παράλληλα, όμως, στην Ελλάδα υφίσταται και μία άτυπη οικονομία, η παραοικονομία, η πάταξη της οποίας αποτελεί ένα από τα θετικά της προσπάθειάς μας, καθώς τα στοιχεία που αφορούν την παραοικονομία μάς διέφευγαν, αφού δεν καταγράφονταν επισήμως. Τώρα, όμως, εντοπίζονται και υπόκεινται σε φορολόγηση, γεγονός που συνεπάγεται νέα έσοδα για το κράτος και ένα ακόμη μέσο για τη μείωση του ελλείμματός μας και την εξόφληση των δανειακών μας υποχρεώσεων. Επίσης, επιβάλουμε φόρο στα καύσιμα. Το γεγονός αυτό είναι θετικό και για το περιβάλλον, αλλά μας προσφέρει επίσης μια σημαντική πηγή εσόδων".

Ο Πρωθυπουργός απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις, όπως για την αποπληρωμή των δανείων και για τα βραχυπρόθεσμα σχέδια, σημειώνοντας ότι "μας χορηγούνται δάνεια, αλλά μετά προχωρούμε αμέσως σε μείωση του χρέους και του ελλείμματος, καταρχήν για το τρέχον έτος, κατά 5.5%. Το εν λόγω ποσοστό είναι πολύ μεγάλο. Βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που θα επιτρέψει τον περιορισμό του χρέους μας εντός των επομένων ετών."

"Θα τα καταφέρετε", ρώτησε η κ. Πεταλλίδη, για να λάβει την ακόλουθη απάντηση:

"Αυτός είναι ο πρωταρχικός μου στόχος, ως Πρωθυπουργός της χώρας. Στοχεύουμε όχι μόνο στην αποπληρωμή των δανείων, αλλά και στο να γίνουμε μια ανταγωνιστική οικονομία".

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: ""Η Ελλάδα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες δεν έχουμε ακόμη αξιοποιήσει. Διαθέτει τουριστική βιομηχανία, η οποία είναι σε θέση να ανθήσει και να καταστεί ακόμη πιο θελκτική. Στρεφόμαστε πλέον στον τουρισμό υψηλής ποιότητας. Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Είναι όμορφη και φιλόξενη, κάτι που θα ήθελα να δηλώσω και μέσω του Fox News. Η Ελλάδα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Διαθέτουμε το υψηλότερο αιολικό δυναμικό της Ευρώπης, αλλά δεν το έχουμε αναπτύξει, το οποίο όμως πρόκειται να εξελιχθεί σε σημαντικό κλάδο δραστηριοτήτων.

Έχουμε τη μεσογειακή διατροφή, την οποία επίσης δεν έχουμε εκμεταλλευτεί, αν και αποτελεί εμπορικό σήμα από μόνη της. Εξάλλου, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της μεσογειακής διατροφής, διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από ελαιόλαδο, μέχρι φρούτα και λαχανικά. Αυτό είναι ένα ακόμη πεδίο, στο οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε την αγορά.

Να προσθέσω ότι αποτελούμε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη του πλανήτη. Ακόμη και αν το σύνολο του στόλου μας δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, επειδή είναι μία ιδιαιτέρως παγκοσμιοποιημένη βιομηχανία, χώρες όπως η Κίνα, για παράδειγμα, τώρα, ενώ ναυπηγούν πλοία σε κινεζικά λιμάνια, επιδιώκουν να αναδειχθεί ο Πειραιάς σε κόμβο για την Ευρώπη, για το σύνολο των εμπορικών τους δραστηριοτήτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιλαμβάνεστε επομένως ότι πρόκειται για μείζονες επενδύσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι αυτό το πακέτο Ε.Ε. - ΔΝΤ προσδίδει μια ουσιαστική αίσθηση ασφάλειας και, ας μου επιτραπεί, λειτουργεί ως διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι εγγυημένες."

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τη γνωριμία του με τον Αμερικανό ηγέτη. "Συναντήσατε τον Μπάρακ Ομπάμα, πριν την εκλογή του και τώρα είναι Πρόεδρος της χώρας. Προσφάτως, τον επισκεφθήκατε και στο Λευκό Οίκο και συνομιλήσατε. Σας έδωσε κάποιες συμβουλές;".

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: "Επιτρέψτε μου, καταρχήν, να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο Ομπάμα, όσο και τον Αμερικανικό λαό για την στήριξη που μας προσέφεραν καθ' όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής κρίσης. Υπήρξαμε ο αδύναμος κρίκος, αλλά η κρίση υπήρξε διεθνής διότι, όπως είδατε το 2008, οι αγορές έγιναν πολύ δύσπιστες, επιρρεπείς και ανήσυχες. Ασφαλώς, εμείς δεν προσπαθούμε να βρούμε αποδιοπομπαίους τράγους, ισχυριζόμενοι ότι οι αγορές ήταν το πρόβλημα. Προφανώς, όμως, ασχολούμαστε με όσα πρέπει να μας απασχολήσουν, ενώ ταυτόχρονα η κρίση ήταν γενικότερη. Ο πρόεδρος Ομπάμα μας παρείχε σημαντική υποστήριξη. Υποστήριξε την προσπάθεια αλλαγής της Ελλάδας, αλλά και την άποψη, σύμφωνα με την οποία, οφείλουμε να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοοικονομικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εξάλλου, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να μεταβεί εντός των επομένων ημερών στο Τορόντο, για τη Σύνοδο του G20. Ελπίζουμε ότι εκεί πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για τη δημιουργία ενός πλαισίου ίσων ευκαιριών και κανόνων για όλους, για ένα σύστημα χρηματοοικονομικής-χρηματοπιστωτικής διαφάνειας, το οποίο θα αποβεί σε όφελος της παγκόσμιας οικονομίας, όχι μόνο των ΗΠΑ ή μόνο της Ελλάδας."

Τέλος, η δημοσιογράφος υπόβαλε ερώτηση "σχετικά με τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες κατέχουν μέρος του ελληνικού χρέους, για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ακόμη και για τις αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες κατέχουν μέρος του χρέους. Είστε σε θέση να διαβεβαιώσετε τους πάντες ότι, διαθέτοντας ελληνικά ομόλογα, θα εξοφλήσετε τις δανειακές σας υποχρεώσεις και ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο;"

Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν:

"Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποδεχτήκαμε το συγκεκριμένο πακέτο και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειές μας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές, διότι κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και δεν θα ήθελαν να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ούτε και επιθυμούμε εμείς κάτι τέτοιο. Το πακέτο, επομένως, δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας. Αυτή είναι η αμετάκλητη απόφασή μας και κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αφήνουμε την κρίση πίσω μας και προχωρούμε."

Πηγή

Γιώργος Παπανδρέου:"Στηρίξτε τις αποφάσεις μας αλλιώς πάμε σε εκλογές"!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Με προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού οι ρυθμίσεις των Εργασιακών σχέσεων θα περάσουν τελικά από τη Βουλή.Αφού τρέλαναν τον κόσμο επί μία εβδομάδα κι αφού ζύγισαν αντιδράσεις με εισήγηση του κυρίου Λοβέρδου το Προεδρικό Διάταγμα πάει στον κάλαθο των αχρήστων.


Προφανώς οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων,των συνδικάτων και πιθανότατα και του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και η περίπτωση να κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ οδήγησαν την ένταξή του στο Ασφαλιστικό.

Ετσι μεθαύριο στις 23 του μηνός θα συζητηθούν ....

από κοινού Ασφαλιστικό-Εργασιακό (βελτιωμένο σε κάποια σημεία του).

Η ευθύνη πλέον των αποφάσεων πέφτει στους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κι επειδή αρκετοί έχουν τις αντιρρήσεις τους ο Γιώργος Παπανδρέου τους προέτρεψε-απείλησε με τη φράση:

"Στηρίξτε τις αποφάσεις μας αλλιώς πάμε σε εκλογές"!

Εχουμε την πρώτη ουσιαστική υποχώρηση της Κυβέρνησης στα αντεργατικά μέτρα.Το καλοκαίρι προβλέπεται θερμό και οι εξελίξεις ενδέχεται να ξαφνιάσουν ακόμα και τους επαϊοντες.

Από...... ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Σημεία και τέρατα καταγγέλονται κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ποιός θα αναλάβει την κάθαρση; Σε μία συνέντευξη η οποία είναι βέβαιο ότι ιστορικά θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, ο εν ενεργεία Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου έλυσε τη σιωπή του και χωρίς περιστροφές επιβεβαιώνει αυτό που κάθε πολίτης γνωρίζει σε αυτή τη χώρα, δηλαδή την τραγική κατάσταση που επικρατεί στήν Ελληνική δικαιοσύνη.

Η αναξιοκρατία, η οσφυοκαμψία, ο αριβισμός, η ιδιοτέλεια, η ανεπάρκεια και η αρνησιδικία είναι μερικά από τα μαύρα χαρακτηριστικά τα οποία ο ανώτατος δικαστής αποδίδει στη δικαστική εξουσία των τελευταίων 50 χρόνων μιλώντας στην εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή της Κυριακής που περασε..

Στή συνέντευξη σταθμό, συνδέεται εύστοχα η βαθύτατη και πολύπλευρη κρίση που βιώνει η πατρίδα μας με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία σαν θεσμός της Δημοκρατίας, διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε ποτέ στα τελευταία πενήντα χρόνια, βαρύτατα τραυματισμένη από φαινόμενα διαφθοράς, σήψης αναποτελεσματικότητας και αρνησιδικίας.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι μια ανεξάρτητη Εξουσία, εξοπλισμένη με ισχυρές εγγυήσεις προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστών, η οποία όχι μόνο δεν δικαιούται να «πολιτεύεται», αλλά οφείλει, αντίθετα, να συμπεριφέρεται ουδέτερα, με μόνο κριτήριο τον σεβασμό της νομιμότητας.Μεταξύ όμως θεωρίας και πράξης η διαφορά είναι μεγάλη.

Πράγματι τονίζεται, η εικόνα της δικαιοσύνης, σήμερα καταδεικνύει σοβαρό έλλειμμα ανεξαρτησίας. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις τραγικές, μέχρις αρνησιδικίας, καθυστερήσεις ή στη «λευκή απεργία» (φαινόμενο θλιβερό των καιρών) ή στα διεφθαρμένα «παραδικαστικά κυκλώματα», που αντανακλούν τις ευρύτερες παθογένειες του Ελληνικού κράτους και τις κοινωνίας μας.

Απογοητευτικές είναι και οι ουκ ολίγες περιπτώσεις δουλικής οσφυοκαμψίας απέναντι στην Εκτελεστική Εξουσία, ιδίως των πλέον ευάλωτων ηγεσιών της (Προέδρων, Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και αντιπροέδρων) ή των επίδοξων διαδόχων τους. (!)

Πρακτικά σύμφωνα με τον Ανώτατο Δικαστή,η κύρια μέριμνα ορισμένων ηγεσιών της φαίνεται να είναι είτε η συγκάλυψη πολιτικών ή ποινικών ευθυνών για σκάνδαλα, είτε η εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων επωνύμων και ισχυρών, ιδίως πλουσίων επιχειρηματιών.

Όπως επίσης, δεν τιμά τη δικαιοσύνη, το ότι ορισμένοι δικαστές- συνήθως θεσιθήρες και αριβίστες, επιδεικνύουν κραυγαλέο κομματικό ή και θρησκευτικό φανατισμό μεροληπτώντας ασύστολα χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα, είτε υπέρ πολιτικών συγκεκριμένου κόμματος, είτε υπέρ των θέσεων κληρικών ή μοναχών.

Ωμές κομματικές παρεμβάσεις, πιέσεις τυραννίσκων συνδικαλιστών προς τις πολιτικές ή φυσικές ηγεσίες της Δικαιοσύνης, προαγωγές δικαστικών λειτουργών σε χαριστικές θέσεις, «διαπλοκή» και συναλλαγή» υπουργών με μεγαλόσχημους συνδικαλιστές και προώθηση «φιλοδικαστικών» μέτρων ασύμβατων με το δικαστικό λειτούργημα, πάσης φύσεως «προστασίες» δικαστών από διάφορους ιδιοτελείς «προστάτες» είναι μερικά από τα «σημεία και τέρατα» που χαρακτηρίζουν τα τελευταία είκοσι χρόνια τον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως ορθά επισημαίνει και ο αείμνηστος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας (εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 5.4.2005).

Το Κράτος Δικαίου που σε οποιαδήποτε σύγχρονη δημοκρατία θεωρείται αυτονόητη κατάκτηση και πραγματικότητα στην Ελλάδα εύλογα αμφισβητείται έντονα από τους πολίτες.

Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους, άρχοντες και αρχόμενους, και κύρια βεβαίως, στους δικαστικούς λειτουργούς, ότι αν δεν αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη ως άπαρτο κάστρο, λαμπρό και ασύλλητο οχύρωμα και αμυντήριο της Δημοκρατίας, ούτε θα επανέλθει η διασαλευθείσα εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη, ούτε ουσιαστική και μόνιμη έξοδος από την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουμε θα υπάρξει στο εγγύς μέλλον.

Ο κ.Παπανικολάου εξομολογείται για τις εφιαλτικές ώρες που πέρασε στον Άρειο Πάγο, όταν όρθωσε ανάστημα απέναντι στη διαφθορά και την κάθε μορφής ανεπάρκεια και ανικανότητα, που μαστίζουν τη Δικαιοσύνη, καταστάσεις οι οποίες του επαναφέρουν στη μνήμη το πάντοτε, δυστυχώς, επίκαιρο «κατηγορώ» του αείμνηστου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλάκη: «Δεν είναι άξια επαίνων η Δικαιοσύνη. Υπάρχουν δικαστές που δεν έχουν ήθος .. Μουσκεύουμε στην αμαρτία..» (Εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, 14.11.2003).

Τοποθετούμενος στο ζήτημα της επιλογής των ηγεσιών της Δικαιοσύνης ,υπογραμίζει με νόημα ότι προτιμώνται, σε αρκετές περιπτώσεις, στις επιλογές αυτές όχι οι άριστοι αλλά οι αρεστοί στον εκάστοτε Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, οι βολικοί, οι υπάκουοι, οι ασφυοκάμπτες, οι διαπλεκόμενοι, οι συναλλασσόμενοι, οι κομματικά προσκείμενοι, οι δημοσιοσχεσίτες και βέβαια, οι συνεργαζόμενοι με θρησκευτικές ή παραθρησκευτικές σέκτες ή με συνδικαλιστές του κλάδου ως κομματικούς τοποτηρητές ή οι έχοντες σχέση με υπουργούς ή άλλα πρόσωπα της εκτελεστικής εξουσίας.

Και όλοι αυτοί που κόπτονται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου και ιδίως οι βαρόνοι της πολιτικής, του τύπου και του χρήματος, ενεργούν μετά από δουλικές παρεκκλίσεις του εκλεκτού τους, αφού ο τελευταίος διέλθει επιτυχώς τις εξετάσεις υποτέλειας στις οποίες τον υποχρεώνουν και υπογράψει το σχετικό νοητό «γραμμάτιο» οφειλής, και βέβαια προς εξυπηρέτηση των ιδιοτελών τους συμφερόντων, γιατί είναι σίγουρο ότι αν επιλεγεί ο εκλεκτός τους θα του ζητήσουν το τίμημα της οφειλής του (αντάλλαγμα), δηλαδή την ψυχή και τη συνείδησή του. Η «οφειλή» αυτή αποτελεί και τον «προσωπικό λόγο» εκτροπής σε ανομίες, αδικίες και δικαστικές αυθαιρεσίες από ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς.

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι αναπτύχθηκε και το θλιβερό φαινόμενο διεφθαρμένοι ή ανεπαρκείς δικαστές και εισαγγελείς να προσφεύγουν και να ζητούν προστασία από διάφορα ετερόκλητα πρόσωπα προκειμένου να αποφύγουν τις πειθαρχικές ή ποινικές συνέπειες των παραβάσεών τους ή να επιτύχουν την προαγωγή τους. Έργα προστάτη αναλαμβάνουν, όχι πάντοτε ανιδιοτελώς, είτε πρόσωπα του δικαστικού χώρου, όπως συνδικαλιστές, ανώτατοι δικαστές εν ενεργεία και συνταξιούχοι, αλλά και δικαστές κατώτερων βαθμών, είτε πρόσωπα εκτός δικαστικού χώρου, όπως πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.λπ.

Με τη συνέντευξη αυτή κατά την άποψή μας ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου διέβη τον Ρουβίκωνα.

Οι αναφορές του:

- Περί εξυπηρέτησης άνομων συμφερόντων επωνύμων και ισχυρών, ιδίως πλουσίων επιχειρηματιών.


-Περί μεροληπτικών αποφάσεων που υπαγορεύονται απο κραυγαλέο κομματικό ή και θρησκευτικό φανατισμό


-Περί πιέσεων,διαπλοκών και συναλλαγών τυραννίσκων η μεγαλόσχημων συνδικαλιστών πρός τις φυσικές,πολιτικές ηγεσίες της Δικαιοσύνης η υπουργούς


-Περί συνεργαζόμενων Δικαστών με θρησκευτικές ή παραθρησκευτικές σέκτες ή με συνδικαλιστές του κλάδου ως κομματικούς τοποτηρητές


-Περί εξάρτησης Δικαστών απο βαρόνους της πολιτικής, του τύπου και του χρήματος,

είναι πολύ θεμελιώδεις και σοβαρές για να παρακαμφθούν. Ιδιαίτερα όταν εκστομίζονται από έναν Ανώτατο Δικαστικό.


Ακόμα και όταν συμβαίνουν σε μία χώρα σε παρακμή .

Τό ερώτημα είναι ποιός θα αναλάβει να ερευνήσει τίς καταγγελίες του κ.Ιωάννη Παπανικολάου, να τον καλέσει να καταθέσει τα συγκεκριμένα στοιχεία βάσει τών οποίων προέβει στίς βαρύτατες αυτές δημόσιες δηλώσεις κατονομάζοντας πρόσωπα, καταστάσεις και μηχανισμούς, προκειμένου να ξεκινήσει η κάθαρση στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να αποδοθεί αυτή ακέραια στο Λαό.

Θα είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η κάποιος έντιμος Ελληνας Δικαστής από αυτούς που ευτυχώς και σίγουρα υπάρχουν ο οποίος θα ξεκινήσει τώρα το Ηράκλειο αυτό έργο;

Υπό τις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία πρίν ο θυμός των πολιτών ξεχειλίσει..

Γιώργος Κοσμόπουλος
Πρόεδρος ΔΣ
STOPCARTEL

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Την Παρασκευη 25 Ιουνη, στις 7 μμ, στην ΛΕΣΧΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 94
στα Εξάρχεια.


Θέμα της συζήτησης: Οι προοπτικες και η επεκταση του αγωνα εναντια στα
Διοδια και του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Διοργανωση: ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΛΕΣΧΗ
ΥΠΟΓΕΙΩΣ στην ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 94
περισσοτερες πληροφοριες:

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com