Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Α.Τσίπρας - Ο κύριος Λοβέρδος δεν ξέρω εάν θέλει να συμμετάσχει στο Ελλάδα έχεις ταλέντο

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Δριμεία κριτική στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). «Ο υπουργός Εργασίας έχει πιάσει στασίδι στα κανάλια. Πότε κλαψουρίζει, πότε λεονταρίζει. Δεν ξέρω εάν θέλει να συμμετάσχει στο Ελλάδα έχεις ταλέντο» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι η χώρα εισέρχεται σε "περίοδο δουλείας" καθώς "καταργείται το κράτος πρόνοιας και το κράτος δικαίου". Αναφερόμενος στη διαγραφή τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "φοβάται μην υπάρξουν κι άλλα παρών" .

Για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, ανέφερε: "Βιώσαμε καταστάσεις που οι Έλληνες γιατροί συναντούν σε χώρες του τρίτου κόσμου. Συγγενείς ασθενών πήγαιναν στα φαρμακεία για να αγοράσουν γάζες".

Χαρακτήρισε "εκβιαστική την τακτική όλων αυτών που είχαν συνηθίσει να κάνουν πάρτι με....

το δημόσιο χρήμα" ενώ δήλωσε ότι "το εθνικό σύστημα υγείας ιδιωτικοποιείται από μέσα" καθώς ήδη "η σίτιση και η φύλαξη έχουν περάσει σε ιδιώτες".

Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για στήριξη "των υποδομών και της λειτουργίας" του ΕΣΥ αλλά και της διασφάλισης του "δημοσίου συμφέροντος".

Επισήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε "τεράστια σπατάλη" τονίζοντας ότι το καταγεγραμμένο χρέος από το 2005 έως το Σεπτέμβριο 2009 έφτασε τα 6,2 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 3.100 νοσηλευτών.

Ήδη, όπως είπε, "έχουν προσληφθεί 300 γιατροί" ενώ προχωρά η διαδικασία πρόσληψης ακόμη 2000.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "αυξάνονται οι κλίνες στα νοσοκομεία" ενώ στις μονάδες εντατικής θεραπείας προσλήφθηκαν ως μόνιμοι 450 νοσηλευτές και 84 γιατροί.

Σχετικά με την αναδιαπραγμάτευση του χρέους των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, η υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση "στην πράξη εξασφάλισε τη μεγαλύτερη έκπτωση" που έχει επιτευχθεί ποτέ (15%).
 
Από.....Citypress

Επερώτηση Βόμβα στη Βουλή για τη συμμετοχή υπουργού στη συνάντηση της Bilderberg

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Ας απαντήσει τώρα ο “μούτσος” τι είπε και τι συζήτησε με τις αδηφάγες καρικατούρες του ναζιστικού καπιταλισμού. Μήπως του έδωσαν τα εύσημα για τον …Βουρλούμη;

Ή μήπως του έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για την αγαστή συνεργασία με την Goldman Sachs;

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας κυβερνούν μετριότητες που δε μπορούν να καταλάβουν το....

μεγαλείο του να προσφέρεις στον συνάνθρωπο σου και περιμένουν την ανταμοιβή από “μυστικές” (Myass) οργανώσεις;

Έχουμε και τρανταχτή συνέχεια για το θέμα Βουρλούμη. Τέλος στα καραγκιοζιλίκια, τέλος στην ανοχή. Εξαθλιώσατε μία χώρα και θα το πληρώσετε.

Olympia.gr

Η ολιγωρία και η ανεπάρκεια του Δημάρχου κ. Αντωνίου σε συνδυασμό με την μικροπολιτική της Κυβέρνησης οδήγησε στην απαξίωση του ονόματος της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Από........" Λαμιακό Τύπο "

"Ντράπηκα που είμαι Έλληνας‏..."

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφω για κάτι που έζησα απόψε πριν λίγη ώρα. Δεν έχω ξαναεπικοινωνήσει μαζί σας, σας διαβάζω από τότε που σας κατέκριναν τα μεγάλα κανάλια και είμαι καθημερινός αναγνώστης σας τόσους μήνες. Ειλικρινά δεν ξέρω που αλλού να το πω και να ακουστεί. Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η κατρακύλα που μας έχουν ρίξει σαν λαό. Νιώθω ότι χάνουμε κάθε μέρα την αξία μας όχι απλά ως χώρα αλλά ως άνθρωποι. 

Οδηγούσα προς το σπίτι και στο ύψος της Ν. Ελβετίας είδα αναμπουμπούλα και την κυκλοφορία να έχει σταματήσει. Βγήκα από το αυτοκίνητο να δω τι γίνεται και είδα ότι υπήρχε κόσμος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ που ήταν εκεί, κάποια τοπική προφανώς και είδα ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να χτυπιούνται μεταξύ τους με μίσος! Πραγματικό μίσος και λύσσα! Δεν ξέρω για ποιό λόγο ούτε τι είχε προηγηθεί. Ήταν όμως άνθρωποι σοβαροί πενηντάρηδες και εξηντάρηδες που δεν θα σου πήγαινε το μυαλό ότι...

θα τους έβλεπες σ' αυτή την κατάσταση.

Γιατί συγκλονίστηκα; Γιατί αυτές οι δύσκολες στιγμές θα έπρεπε να μας βρουν όλους ενωμένους και ειδικά αυτούς τους ανθρώπους να δίνουν το καλό παράδειγμα, αφού έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και έχουν περάσει πιο δύσκολες καταστάσεις, δικτατορίες κλπ. Εγώ είμαι 35 χρονών και προσπαθώ να μην το βάλω κάτω αφού σκέφτομαι ότι οι πατεράδες μας πέρασαν πιο δύσκολες εποχές αλλά τα κατάφεραν.

Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουν παράδειγμα όχι σ' εμάς, αλλά σε εικοσάχρονα παιδιά που τώρα μαθαίνουν τη ζωή; Πως αυτοί οι άνθρωποι που υποτίθεται είναι πολιτικοποιημένοι και δε με νοιάζει σε πιο κόμμα ανήκουν αφού σίγουρα και στη ΝΔ τα ίδια θα συμβαίνουν. Αλλά αν στα κόμματα μεταξύ τους δε μπορούν να ενωθούν τότε πια ελπίδα έχουμε για το μέλλον;

Ναι, ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου γιατί είχα βαρεθεί τις σκάρτες προσωπικότητες. Σήμερα απογοητεύτικα γιατί σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι έβγαιναν με σημαιούλες και τον αποθέωναν αλλά δεν κατάλαβαν λέξη από όσα είπε. Αν τους βλέπατε θα καταλαβαίνατε.

Σ.
 
Από.....press-gr

Ιστορική νίκη…

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


…ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ «16»! ΠΡΩΤΑ ΓΚΟΛ, ΠΡΩΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ. «ΣΑΛΠΙ»-«ΤΟΡΟ» ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΚΟΛ


Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Π.Κ. πέτυχε η Ελλάδα, επικρατώντας με 2-1 της Νιγηρίας χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη (44’) και Τοροσίδη (71’). Προηγήθηκαν στο 15’ οι Αφρικανοί με ένα… φτηνό τέρμα από τον Ούτσε και έμειναν με δέκα παίκτες στο 33’ εξαιτίας του χτυπήματος εκτός φάσης από τον Καϊτά στον «Τόρο».

Με αλλαγή στο σύστημα, αλλά και στα πρόσωπα παρέταξε την Ελλάδα ο Ότο Ρεχάγκελ. Το 4-3-3 κόντρα στη Ν. Κορέα μετατράπηκε σε 5-3-2, με τους Παπασταθόπουλο, Κυργιάκο και Σαλπιγγίδη να έχουν πάρεις τις θέσεις των Σεϊταρίδη, Χαριστέα και Σαμαρά στο αρχικό σχήμα, σε μία προσπάθεια να… πάρει ύψος η άμυνα και να υπάρξει και μεγαλύτερη κινητικότητα στα άκρα από τους Τοροσίδη και Βύντρα.

Από....Gate 89

Η Εθνική Αντίσταση την περίοδο 1941-1944, ενάντια στην τριπλή Γερμανική, Ιταλική και Βουλγαρική κατοχή στην Αταλάντη

Αναρτήθηκε από… energoipoliteskv.blogspot.com



Η Εθνική Αντίσταση την περίοδο 1941-1944, ενάντια στην τριπλή Γερμανική, Ιταλική και Βουλγαρική κατοχή, έχει καταγραφεί σαν μια από τις πιο αγωνιστικές περιόδους του έθνους μας. Με τη συμμετοχή απλών πολιτών η ελληνική αντίσταση προκάλεσε σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις κατοχής, υποχρεώνοντας τους Γερμανούς και τους Ιταλούς να διατηρήσουν στην Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό τμήμα των στρατιωτικών δυνάμεων τους. Με τον τρόπο αυτό η μικρή Ελλάδα, μετά το έπος της Αλβανίας, συνέβαλε και πάλι στην τελική νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα.

Κορυφαία στιγμή της αντίστασης αποτελεί αναμφίβολα η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, που ως αποτέλεσμα είχε την καθυστέρηση ανεφοδιασμού του Ρόμελ στην Αφρική και τελικά στην ήττα του, αλλάζοντας τη ροή του πολέμου. Ωστόσο τα στρατεύματα κατοχής δεν έμειναν άπρακτα. Χιλιάδες έλληνες αγωνιστές, γέροι, γυναίκες, ακόμη και παιδιά εκτελέστηκαν σε αντίποινα της αντιστασιακής δράσης. Μαρτυρικές πόλεις όπως τα Καλάβρυτα, το Δίστομο και η Υπάτη καήκαν ολοκληρωτικά από τη μανία εκδίκησης των κατακτητών.

Οι Αταλαντινοί δεν έμειναν απαθείς στη διάρκεια της κατοχής. Απλοί κάτοικοι της πόλης μας, ακόμη και ανήλικοι, οργανώθηκαν σε αντιστασιακές ομάδες και κυρίως στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, συμμετέχοντας στην προσπάθεια απελευθέρωσης της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν λογάριασαν τον κίνδυνο, δε φοβήθηκαν το θάνατο, γιατί πίστευαν στην ελευθερία της πατρίδας μας. Κάθε τέτοιος αγώνας όμως απαιτεί και τις θυσίες του. Η Αταλάντη έχει πληρώσει με πολύ αίμα και πόνο τη συμμετοχή της στην Εθνική Αντίσταση.

Από την αρχή της κατοχής η Αταλάντη ήταν

κάτω από τη στρατιωτική διοίκηση των Ιταλών. Την άνοιξη του 1943 τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής είχαν αποσυρθεί από την περιοχή της Αταλάντης και είχαν εγκατασταθεί στη Λιβαδειά.

Το πρωί της 29ης Μαΐου του 1943, ημέρα Πέμπτη, έφτασε η είδηση ότι έρχονται οι Ιταλοί από τη Λιβαδειά. Ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης θορυβήθηκε, κι έτρεξε να κρυφτεί. Οι Ιταλοί αυτή τη φορά ήρθαν για να καταστείλουν την αγωνιστική διάθεση των συμπολιτών μας. Η βαθμιαία αύξηση της δύναμης των αντιστασιακών είχε ανησυχήσει τους συνεργάτες των Ιταλών. Η Αταλάντη κυκλώθηκε από ένα ολόκληρο τάγμα Ιταλών. Οι κατακτητές έκαιγαν σπίτια και πυροβολούσαν όσους προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι πρώτοι νεκροί ήταν ο Ταξιάρχης Αγραδάς, ετών 27, και ο Νικόλαος Χυμευτός, ετών 34.

Έπειτα συνέλαβαν άλλους οκτώ νέους της Αταλάντης.

Οι πιο πολλοί ήταν οργανωμένοι στο ΕΑΜ ή στην ΕΠΟΝ.

Συνελήφθηκαν:

ο Θεόδωρος Ζεκεντές, ετών 18,

ο Σωτήρης Κατσαρός, ετών 19
ο Σπύρος Κοτσικόνας, ετών 22,

ο Γιώργος Μανωλάκης, ετών 30,

ο Δημήτρης Χασιώτης, ετών 33,

ο Ηλίας Γιαννούκος, ετών 37,

ο Βασίλης Λαπατσώρας, ετών 50,

και ο Θανάσης Τετριμέλης.

Παρά τις προσπάθειες του τότε προέδρου της Αταλάντης, Ηλία Καρδάρα, δεν στάθηκε δυνατή η απελευθέρωσή τους. Ο επικεφαλής συνταγματάρχης και ο πρώην φρούραρχος Αταλάντης υπολοχαγός Λιμπρίνο τον διαβεβαίωσαν ότι απλά θα τους ανακρίνουν. Τους φόρτωσαν σ’ ένα καμιόνι και ξεκίνησαν με κατεύθυνση προς τη Λιβαδειά. Στο δρόμο και λίγο έξω από την Αταλάντη, στη θέση “Περιβολάκια”, το καμιόνι σταμάτησε. Τους διέταξαν να κατεβούν.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι θα επακολουθούσε.

Αλλά κανένας δεν λύγισε, όλοι τους αντιμετώπισαν με ηρωισμό το θάνατο.

Τους παρέταξαν σε μια γραμμή κι αφού τους διέταξαν να γυρίσουν, κοιτώντας προς το Μεγαπλάτανο, τους εκτέλεσαν με δύο οπλοπολυβόλα. Σχεδόν όλα μαζί τα κορμιά έπεσαν. Οι Ιταλοί αφού τους αποτελείωσαν με χαριστικές βολές τους άφησαν εκεί, μέσα στη λίμνη από το αίμα τους, κι έφυγαν. Ένας όμως γλίτωσε! Ο Θανάσης Τετριμέλης: τα βλήματα που τον έριξαν κάτω, τον πήραν στη μέση και στην πλάτη.

Η Αταλάντη εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα της άνοιξης θρήνησε 9 συμπατριώτες μας.

Συνολικά στην διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης οι εκτελεσθέντες Αταλαντινοί από τα κατοχικά στρατεύματα ανέρχονται σε 18.

Οι υπόλοιποι 9 είναι:

- ο Αντωνόπουλος Ηλίας, ετών 24, που εκτελέστηκε στις 13-10-1943 στην περιοχή της Άμφισσας.

- ο Ευθυμίου Θανάσης, ετών 30, που σκοτώθηκε στις 6-1-1945 στα Καλύβια Ελευσίνας.

- ο Κέππας Γιάννης, ετών 32, που εκτελέστηκε στις 6-6-1944 στη Θεσσαλονίκη.

- ο Κουτμάνης Βασίλης, ετών 30, που εκτελέστηκε στις 6-6-1944 στη Θεσσαλονίκη.

- ο Λουκοβίτης Γιάννης, ετών 25, που εκτελέστηκε στις 9-10-1943 στη Λαμία.

- ο Ματθαίου Κώστας, ετών 28, που εκτελέστηκε στις 9-10-1943 στη Λαμία.

- ο Μπινιάρος Τάσος, ετών 28, που εκτελέστηκε στις 9-10-1943 στη Λαμία.

- ο Νικολάου Χρήστος, ετών 26, που εκτελέστηκε στις 13-10-1943 στην περιοχή της Άμφισσας.

και

- ο Νίκου Βασίλης, ετών 34, που εκτελέστηκε στις 9-10-1943 στη Λαμία.

Σήμερα η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο.

Η πολιτική απαξίωση, η κοινωνική κρίση, η οικονομική ύφεση και η αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν επηρεάσει προς το χειρότερο τη ζωή μας.

Η θυσία των ανθρώπων που έπεσαν σαν ήρωες πριν 57 χρόνια σε αυτό το σημείο μας διδάσκει ότι οι Έλληνες πρέπει να αγωνιζόμαστε έντιμα όλοι μαζί, όσο ισχυρός και αν είναι ο εχθρός ή ο κίνδυνος.

Η παραίτηση, ο δισταγμός και οι φοβίες δεν οδηγούν πουθενά.

Αυτοί οι άνθρωποι που εκτελέστηκαν εδώ, έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη για την Ελλάδα.

57 χρόνια μετά, ευθύνη δική μας είναι να φτιάξουμε μια καλύτερη πατρίδα που να μην τρώει τα παιδιά της, αλλά μια χώρα ίσων ευκαιριών, ισονομίας και αξιοκρατίας, για την οποία ο κάθε έλληνας θα είναι υπερήφανος, όπως υπερήφανοι είμαστε κι εμείς για την ανδρεία των συμπατριωτών μας στη διάρκεια της εθνικής αντίστασης.


Θανάσης Ζεκεντές

Αντιδήμαρχος Αταλάντης

Λύματα στο ρέμα "Πλατανιάς" στην Κόμνινα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Μια μέρα μετά τη σύσκεψη στη Νομαρχία Φθιώτιδας για το Περιβάλλον και οι πηγές ρύπανσης διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται, πράγμα που σημαίνει, πολλή δουλειά για τις υπηρεσίες της Νομαρχίας. Αυτή τη φορά το λόγο έχει το ρέμα "Πλατανιάς" που περνάει ανατολικά από την Κόμνινα. Ας δούμε τι γράφει ο Στέφανος Σταμέλλος που μας έστειλε και το υλικό που δημοσιεύουμε


Αυτή είναι η εικόνα του ρέματος "Πλατανιάς" που περνάει ανατολικά από την Κόμνινα Λοκρίδας, πριν το χωριό. Τα λύματα αυτά παρατηρούνται σε όλο σχεδόν το μήκος του. Μια πράσινη κρούστα που καλύπτει όλο το ποτάμι και στοιχεία έντονου ευτροφισμούΠιθανόν να είναι δέκτης των αστικών λυμάτων των οικισμών. Τελικός αποδέκτης και αυτών των λυμάτων όμως είναι ο Μαλιακός.

Δεν ξέρω αν κι αυτό το νερό είναι "για πιώμα" όπως του Σπερχειού. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την απάντηση των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του κ Νομάρχη.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Λαμιακός Τύπος "

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com