Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Τα Σαλέ για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ... και τα δωράκια σε Κυριάκο και Άκη από την Siemens

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com






Διαβάστε στο Antinews.gr   να σας σηκωθεί η "τρίχα κάγκελο"....συνέχεια

Βουλευτής δωροδοκήθηκε με 7 εκατ. ευρώ και απηλλάγη από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ανανρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Σε μία αποκάλυψη βόμβα προέβη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Κίτρινος Τύπος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου της Δευτέρας 7 Ιουνίου, ανώτατος κρατικός λειτουργός.


Σε τραπεζικό λογαριασμό βουλευτή βρέθηκαν περί τα 2,5 δις δραχμές, δηλαδή 7 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν από επιχειρηματία .... (σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε το zougla.gr πρόκειται για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο) κατά την περίοδο 1998 – 1999. Τα χρήματα, δηλαδή, συγκεντρώθηκαν κατά το μεγάλο «πάρτι» του Χρηματιστηρίου. Οι κρατικές Αρχές προχώρησαν, ως όφειλαν, στις σχετικές ενέργειες και το αρμόδιο τμήμα τους, το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε επίσης στους απαραίτητους όσο και τυπικούς ελέγχους. Τελικά, τρεις δικαστές του ανώτερου αυτού διοικητικού οργάνου αθώωσαν τον βουλευτή και το πόρισμα τους έγινε γνωστό πριν από μία εβδομάδα, οπότε και έφθασε στα χέρια του γενικού επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Γιώργου Σχοινιωτάκη. Το πόρισμα θεωρείται απαράδεκτο και θα

υπάρξει αίτηση αναίρεσης, οπότε και θα δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία.

Η «zougla.gr» αποκαλύπτει πως ο εν λόγω βουλευτής είναι ο Νίκος Φλώρος, γιος του επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Φλώρου και ιστορικού στελέχους του κόμματος. Ήδη από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της εποχής προέκυψε πως ο Νίκος Φλώρος είχε σοβαρό πρόβλημα με τις δηλώσεις του για το «πόθεν έσχες» καθώς και με τις αγορές πακέτων μετοχών στο Χρηματιστήριο. Αντιγράφουμε από δημοσιεύματα της εποχής:

«Ως προς τον πρώην βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Ν. Φλώρο, έπειτα από έλεγχο των χρηματιστηριακών του συναλλαγών, η επιτροπή διαπίστωσε ότι στις 20/7/1999 αγόρασε μετοχές αξίας 2,5 δισ. δραχμών, ύψους δηλαδή που «δε δικαιολογούν οι δηλωθείσες την 30/4/1999 καταθέσεις του». Στο δε διάστημα από 22/7/1999 έως 9/8/1999 πούλησε μετοχές αξίας 3,6 δισ. δρχ., ποσό το οποίο «δεν περιλαμβάνεται στις δηλωθείσες στις 9/6/2000 καταθέσεις του».

Παρά τα στοιχεία και τις αποδείξεις, οι τρεις δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ίδιο το Κοινοβούλιο και το ίδιο το κόμμα δεν είχαν προβεί στις απαραίτητες, επιβεβλημένες και πολιτικά ορθές (για το ίδιο το πολιτικό σύστημα) ενέργειες. Ο Νίκος Φλώρος θεωρήθηκε τελικά αθώος και, προφανώς, με την αθώωσή του το πολιτικό σύστημα και πάλι εκτίθεται ανεπανόρθωτα, αλλά ήδη είναι αργά γι' αυτό. Το ζήτημα επικεντρώνεται στους ίδιους τους δικαστές και αυτό καθ’ εαυτό το Ελεγκτικό Συνέδριο, τον τρόπο λειτουργίας τους και κυρίως τον βαθμό εξάρτησής τους από το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς, με χρηματισμό βουλευτή από ιδιώτη, διακίνηση «μαύρου» χρήματος και πλουτισμό μέσω αυτού με παράνομα μέσα, αλλά και διαφυγόντα κέρδη για την Εφορία. Τι παραπάνω απαιτούσαν οι δικαστές, για να τον καταδικάσουν;

Η διαγραφή των «εννέα»

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαγράψει τον Νίκο Φλώρο πριν από τις εκλογές του 2004 . Η διαγραφή του είχε σχέση με την αποκαλούμενη «ομάδα των εννέα», οι οποίοι είχαν συνυπογράψει την περίφημη Τροπολογία Πάχτα. Αυτή η τροπολογία αφορούσε στην υπόθεση του real estate Χαλκιδικής με επίκεντρο το «Πόρτο Καρράς».

Η διαγραφή του Νίκου Φλώρου κατεγράφη τον Ιανουάριο του 2004 και ήταν η πρώτη σημαντική πολιτική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου μετά την ανάδειξή του σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Φλώρος τότε είχε δηλώσει: «Κατηγορήθηκα, επειδή εμπιστεύτηκα τον υπουργό (Χρήστο Πάχτα), τον οποίο τιμά με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός (Κώστας Σημίτης) τα τελευταία οκτώ χρόνια». Τελικά, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, η αποπομπή του Νίκου Φλώρου από το πολιτικό σκηνικό δεν ήταν υπόθεση μόνο μιας αθώας υπογραφής σε μία τροπολογία. Προφανώς, δεν είχε καμία ανάγκη να πολιτευθεί πλέον μετά τα 7 εκατομμύρια που εισέπραξε εν μία νυκτί και το «πάρτι» του Χρηματιστηρίου.

Πηγή: Zougla.gr

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα το μεσημέρι, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνάντηση μετείχαν ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μετά τη συνάντηση, έκαναν δηλώσεις ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Βασίλειος Ράπανος και ο α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Νανόπουλος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το μήνυμα που αποκομίζετε από τις τράπεζες, ποιο είναι;

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Είχαμε μια πολύ γόνιμη, εποικοδομητική και ανοιχτή συζήτηση με το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Καταθέσαμε σκέψεις και προβληματισμούς για το Τραπεζικό Σύστημα, αλλά και για το ρόλο του Τραπεζικού Συστήματος την επόμενη μέρα στην Ελληνική Οικονομία. Από την πλευρά τους οι τράπεζες, έθιξαν αντίστοιχους προβληματισμούς που έχουν. Είτε αφορούν ασάφειες στο μνημόνιο, είτε αφορούν γενικότερα την κυβερνητική πολιτική στο σκέλος της ανάπτυξης. Κοινό ζητούμενο, κοινή επιδίωξη, είναι η ευρωστία και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγχωνεύσεις τραπεζών βλέπετε;

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Άλλωστε κάτι τέτοιο αφορά τον ιδιωτικό τομέα και είναι αποφάσεις του Τραπεζικού Συστήματος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς πιστεύετε ότι, αν γίνουν οι συγχωνεύσεις, θα είναι καλύτερα;

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, ένα μήνα μετά από την υπογραφή του μνημονίου και την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, κάποια πρώτα συμπεράσματα είναι πρόδηλα.

Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι συνεχίζεται η αντιαναπτυξιακή λογική της κυβέρνησης. Με το πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ μέχρι το Σεπτέμβριο, με τη μη καταβολή κάποιων χρηματικών ποσών, οφειλών σε επιχειρήσεις.

Δεύτερον, κάποιες πρώτες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο σκέλος της ανάπτυξης ή στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών - αν θέλετε καλύτερα - είναι έωλες, είναι θολές και είναι και ημιτελείς. Όπως είναι - για παράδειγμα - το πρόγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις.

Τρίτο συμπέρασμα είναι ότι, με το μείγμα των μέτρων που ακολουθεί η κυβέρνηση, φαίνεται ότι ήδη έχει υστέρηση στα έσοδα, υστέρηση στους στόχους έναντι των προϋπολογισθέντων.

Και τέταρτον: Είναι σαφείς οι συγκρούσεις, οι ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις σε πολλά θέματα της οικονομικής πολιτικής. Άρα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι, είτε δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, είτε δεν έχει την πολιτική βούληση για να την υπερβεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα;

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Στόχος είναι να μην επιβληθούν καινούρια μέτρα. Όμως, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία των εσόδων,…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητάτε νέα μέτρα;

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Σαφέστατα «όχι». Σαφέστατα «όχι».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό ρωτάμε. Ρωτάμε αν το γεγονός ότι επικρίνετε την κυβέρνηση πως δεν πετυχαίνει τους στόχους, ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία πιέζει την κυβέρνηση για να πάρει νέα μέτρα.

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Όχι, όχι. Αυτό που λέμε είναι να εμπλουτίσει άμεσα η κυβέρνηση το μείγμα οικονομικής πολιτικής της. Γι΄ αυτό και επιμένουμε στα μέτρα μηδενικού ή ελαχίστου δημοσιονομικού κόστους, ώστε να μη χρειαστεί να πάρουμε καινούρια μέτρα. Γιατί με το σημερινό μείγμα μέτρων, ουσιαστικά βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη ύφεση, άρα υστέρηση εσόδων. Ο στόχος, συνεπώς, είναι να μην πάρουμε καινούρια μέτρα, εμπλουτίζοντας το μείγμα οικονομικής πολιτικής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ρωτήσατε τους τραπεζίτες τι έγιναν τα 28 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης;

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Ναι, βεβαίως. Τα 28 δισ. ευρώ ουσιαστικά έχουν χρησιμοποιηθεί. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, το 2008, να υιοθετήσει αυτό το μείγμα για την ενίσχυση της ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Και όχι μόνο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται τα 28 δισ. ευρώ, αλλά πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν και τα επιπλέον 15 δισ. ευρώ, που πέρασε η σημερινή κυβέρνηση …

Η προηγούμενη κυβέρνηση - και το τόνισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών - σωστά έπραξε σε ό,τι φορά την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος. Επειδή με ρωτήσατε για το που χρησιμοποιούνται, ο πρώτος πυλώνας χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού συστήματος. Και, πράγματι, έχει βοηθηθεί. Είναι, όμως, το μικρό κομμάτι, είναι τα 5 δισ.. Πράγματι, έχει βοηθηθεί σε αυτό το σκέλος η κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος. Τα άλλα 23 δισ. ευρώ χρησιμοποιούνται ουσιαστικά για την ενίσχυση της ρευστότητας.

''Έφυγε'' ο Ανδρέας Βουτσινάς

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς σκηνοθέτες της χώρας μας, με κορυφαίες διεθνείς συνεργασίες στο βιογραφικό του, ''έφυγε'' σήμερα το πρωί μετά από μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η αυλαία για τον Ανδρέα Βουτσινά έπεσε οριστικά.


Ήταν 79 ετών, αλλά παρέμενε μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή. Μόλις τον περασμένο χειμώνα είχε υπογράψει τη σκηνοθεσία στην παράσταση ''Το επάγγελμα της κυρίας Γουώρεν'' στο θέατρο ''Ορφέας'', στη σκηνή που φέρει πλέον το όνομά του.

Η καριέρα του ξεπερνάει κατά πολύ τα ελληνικά ''στεγανά''. Φοίτησε υποκριτική και ενδυνατολογία στο Old Vic, αλλά και στην περίφημη σχολή του L. Strassberg. Από το 1957 ήταν μέλος του Actor's Studio και μάλιστα μετά από δική του επιμονή έγιναν δεκτοί στη σχολή ο Al Pacino και ο Robert DeNiro, αφού ο Starssberg και ο Kazan ήθελαν να τους κόψουν!

Σκηνοθέτησε πάνω από 130 παραστάσεις στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με κορυφαίους, διεθνούς φήμης ηθοποιούς, όπως η Jane Fonda, η Fay Dannaway, ο Warren Beatty, η Fannie Ardant και η Ειρήνη Παππά.

Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Κρατικό Θέατρο, πολλά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και φυσικά δούλεψε και στο ελεύθερο θέατρο, όπου οι παραστάσεις του δημιούργησαν σχολή.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Δεν τα κατάφερε. Στα 79 του χρόνια ''έφυγε'' για να συναντήσει τους ''μεγάλους'' του φίλους...

Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, την άνοιξη του 2009, είχε δηλώσει σχετικά με το μέλλον του θεάτρου...

''Πιστεύω ότι το θέατρο θα γίνει στο μέλλον πιο πολύ όπως αρχικά ήταν. Πιστεύω ότι αυτή την εποχή επηρεάζεται το θέατρο από την τηλεόραση. Κάτι όμως που θα αλλάξει στην πορεία κατά την άποψή μου.''

Καλό ταξίδι, Δάσκαλε!

Από....nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Λαμιακός Τύπος "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή Φθιώτιδα "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com