Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Παρέδωσαν 318 «πράσινες ταυτότητες» στην Αμφίκλεια

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Το ΠΑΣΟΚ Καμένων Βούρλων τι κάνει !!!!!!!!!!!!!!

Δεν έχει νόημα πλέον να συνυπάρχουμε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αυτή την επικίνδυνη «συντροφιά» και συμπεριφορά του ΥΠΕΣ και όχι μόνο, ζητάμε την άμεση διαγραφή μας και σας επιστρέφουμε τις διαθέσιμες κομματικές μας ταυτότητες για τις οποίες μέχρι 27 5 2010 είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι».


Με τη δήλωση αυτή ζητούν τη διαγραφή τους από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 318 μέλη και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την περιοχή της Αμφίκλειας .

Πρόκειται για μια κίνηση που κυριαρχεί στον απόηχο της ψήφισης του Καλλικράτη ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κείμενο που έχουν συνυπογράψει, το έχουν ήδη αποστείλει στον πρωθυπουργό, στο γραμματέα του κόμματος, αλλά και σε στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Μάλιστα στο ίδιο κείμενο συνυπάρχουν η αγανάκτηση για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να συζητήσουν με τον υπουργό Εσωτερικών, μαζί με την παράκληση στο Γιώργο Παπανδρέου να δει προσωπικά το συγκεκριμένο θέμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο κείμενο που υπογράφει για λογαριασμό όλων όσων μετείχαν στη συγκεκριμένη συνέλευση που έγινε στις 29 Μαΐου ο γραμματέας της οργάνωσης κ. Γιάννης Αυγερινάκος εκτός από το γεγονός ότι ασκείται σκληρή κριτική στον υπουργό Εσωτερικών, χρησιμοποιούνται και ιδιαίτερα βαρύτατες εκφράσεις.

«Η συγκεκριμένη απόφασή μας μην θεωρηθεί απλά ως έκφραση πικρίας για τον αποκλεισμό της Αμφίκλειας ως έδρας του δήμου» υπογραμμίζουν στο κείμενο που έχουν υπογράψει συμπληρώνοντας πως «είναι έκφραση αηδίας για τη σκοτεινή, επικίνδυνη, ύποπτη και χοντροκομμένη μεθόδευση του αποκλεισμού και της κατάφωρης αδικίας εναντίον της από κυβερνητικά στελέχη, αποκομμένα μάλλον από τον κόσμο και τις κοινωνικές διεργασίες αφού την άσκηση των καθηκόντων τους εκλαμβάνουν ως απλή διαχείριση εμπορευμάτων και όχι κοινωνικών συνόλων»

Παραδίδοντας τις 318 ταυτότητες τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στέλνουν και ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία σημειώνοντας με έμφαση πως «δυστυχώς για τον τόπο και ιδιαίτερα την κοινωνία της Αμφίκλειας ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε, και βρεθήκατε λειψοί…». Συγχρόνως από παράγραφο σε παράγραφο στον τρόπο που διατυπώνεται το κείμενο δεν σταματούν τους χαρακτηρισμούς για τον

υπουργό Εσωτερικών, τον οποίον κατηγορούν για μεθοδεύσεις, για δημιουργία νοσηρού κομματικού κλίματος, ανεπάρκεια, αφέλεια και αλαζονική στάση.

Πάντως οι ίδιοι κάνουν και μια τελευταία έκκληση με την πράξη τους αυτή στο Γιώργο Παπανδρέου για την ικανοποίηση του αιτήματός τους και τότε μόνο αφήνουν ένα παράθυρο στον ορίζοντα να επανεξετάσουν τη στάση τους.

Εξάλλου να σημειώσουμε ότι εκτός από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στελέχη της Ν.Δ. απείχαν από τις εσωκομματικές διαδικασίες της προηγούμενης Κυριακής με συνέπεια στην Αμφίκλεια να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν πολύ λίγοι.

Ρεσάλτο στην Ειρήνη και την Αλληλεγγύη από ένα Κράτος Τρομοκράτη

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                 Λαμία 2 – 6 - 2010
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πλατεία Διάκου 1 ΤΚ 35100 ΛΑΜΙΑ26
Τηλ. - Fax 2231028807                                    ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
                                                                                       ΜΜΕ
Ιστοσελίδα: http://www.elmefth.gr/                                                    


Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com



«ΤΙ ΚΑΙΡΟΙ είναι αυτοί που μοιάζει έγκλημα σχεδόν να μνημονεύεται η φρίκη των ναζί,     
γιατί σκεπάζει όπως προπέτασμα καπνού τις πράξεις των θυμάτων τους στην Παλαιστίνη.»     

Κ. Κουτσουρέλης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει το δολοφονικό ρεσάλτο των κομάντος του Ισραήλ στα πλοία της νηοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Μετά την ιμπεριαλιστική επιδρομή του κράτους – τρομοκράτη πριν 1,5 περίπου χρόνο και τον συνεχή αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, η νέα επιχείρηση δείχνει όχι μόνο την κατά συρροή εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ αλλά και την πλήρη περιφρόνηση της «διεθνούς κοινότητας και νομιμότητας» που κατά διαστήματα επικαλείται. Μετά τα παιδιά με τις σφεντόνες, οι «πάνοπλοι» ακτιβιστές έθεσαν σε κίνδυνο την καλοκουρδισμένη πολεμική μηχανή των σφαγέων των Παλαιστίνιων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει τη στάση των «οργανισμών» της διεθνούς κοινότητας και των διάφορων κυβερνήσεων (ΗΠΑ, ΕΕ) που με τη στάση τους απέναντι στο διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ενισχύουν όλο και περισσότερο την επιθετικότητα του κράτους τρομοκράτη (Ντέιρ Γιασίν, Σάμπρα, Σατίλα, Γάζα, ρεσάλτο στο στόλο αλληλεγγύης κτλ). Η στάση της ελληνικής αλλά και της κυπριακής κυβέρνησης, υποταγμένες πλήρως στις απαιτήσεις ΗΠΑ και ΕΕ, στάθηκαν απέναντι στην κίνηση αλληλεγγύης στηρίζοντας ουσιαστικά την πολεμοκάπηλη ισραηλινή πολιτική (το ελληνικό κράτος συμμετέχει και σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ ενώ πλοίο του πολεμικού ναυτικού περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου).

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία δεκάδων ΕΛΜΕ και Διδασκαλικών Συλλόγων «Ένα σχολείο για τη Γάζα», καλεί τους συναδέλφους να καταδικάσουν το κράτος του Ισραήλ, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή για ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος.

◊ Άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών της νηοπομπής αλληλεγγύης και του ανθρωπιστικού υλικού που μετέφερε με προοπτική την ανεμπόδιστη τροφοδοσία της Γάζας με αυτό το υλικό.

◊ Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ και να διακοπεί κάθε σχέση με το κράτος τρομοκράτη.

◊ Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας και να παρασχεθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της περιοχής.

◊ Να αποχωρήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά και αραβικά εδάφη και να διαλυθούν οι ισραηλινοί εποικισμοί.

◊ Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Θέμα : Νέα ιστοσελίδα των Καμένων Βούρλων - Τουριστικός οδηγός

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Αγαπητοί φίλοι και φίλες ,


Έχω ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και λίγο καιρό να δημιουργήσω ένα τουριστικό οδηγό της περιοχής των Καμένων Βούρλων.


Γι αυτό θα ήθελα να ζητήσω απο όποιον μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση του να στείλει κείμενα και φωτογραφίες για το Ρεγγίνι και το Καινούριο ώστε να ολοκληρωθούν και αυτές οι περιοχές.


Επίσης οποιαδήποτε άλλη βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.


Αν ενδειαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μου στο παρακάτω e-mail : ioannis_g7@hotmail.com


Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://kamenavourla.net/ , οποιοαδήποτε σχόλια και παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες.


Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιάννης Γιαννιτσιάδης

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την Ανακοίνωση Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Δημοσίου:

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Κυβέρνηση, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα παλινωδιών, αναβολών, καθυστερήσεων και ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων, χωρίς σαφή προσανατολισμό και στόχευση, ανακοίνωσε τον “προγραμματισμό” της για τις Αποκρατικοποιήσεις, τη διαχείριση και αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου.

“Προγραμματισμός” που καταδεικνύει:

1ον. Την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την απουσία σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων και μιας συστηματικής και ορθολογικής αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου.
Οι εξαγγελίες είναι αόριστες και χωρίς συγκεκριμένο και σαφές χρονοδιάγραμμα.

2ον. Τις αντιφάσεις μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετεκλογικών προγραμματικών δεσμεύσεων και σημερινών ανακοινώσεων της Κυβέρνησης. Τα περισσότερα από αυτά πού εξαγγέλλει σήμερα η κυβέρνηση τα είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το ΠΑΣΟΚ διαφωνούσε τότε και αντιδρούσε σε όλα.

3ον. Την ορθή πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ξεκινήσει τις διαδικασίες και να διαμορφώσει ένα νέο “πακέτο” Αποκρατικοποιήσεων.
Και αυτό διότι οι σημερινές εξαγγελίες αποτελούν αντιγραφή τμήματος των πρωτοβουλιών, ώριμων επιλογών, αλλά και του Προγράμματος, της Νέας Δημοκρατίας.

4ον. Την ορθή πολιτική επιλογή της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, να καταθέσει, έγκαιρα και ολοκληρωμένα, δέσμη 23 μέτρων για την τόνωση της Αγοράς, μηδενικού ή ελαχίστου δημοσιονομικού κόστους.
Μέτρα, όπως αυτά που περιλαμβάνονται, αν και γενικόλογα, στις σημερινές ανακοινώσεις, και αφορούν την αναβάθμιση και αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τη συγκέντρωση φορέων λιμανιών και την αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου.

5ον. Την αδράνεια της Κυβέρνησης σε σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι η αναδιοργάνωση του ΟΣΕ, αφού, εν τέλει, οι βασικοί άξονες της Κυβερνητικής πρωτοβουλίας εδράζονται στη φιλοσοφία του σχεδίου που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταρτίσει και παρουσιάσει.

6ον. Την περιορισμένη χρηματοοικονομική αποτίμηση του “πακέτου” των Αποκρατικοποιήσεων, αφού οι προτεινόμενες δράσεις δεν αναμένεται να αποφέρουν το προσδοκώμενο όφελος για την περίοδο 2011-2013.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αλλά και τις εντάσεις που αποτυπώνονται στο Stand-by-Arrangement του ΔΝΤ (5 Μαΐου). Ότι, δηλαδή, “τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων είναι απογοητευτικά και τα σχέδια για τη αναδιάρθρωση των δημοσίων επιχειρήσεων είναι αδύναμα”».

Ποδηλατοπορεία Καμένα Βούρλα-Παραλία Καινούργιου-Άγιος Σεραφείμ-Καμένα Βούρλα



Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com







Οι γνωστοί Προβομάστορες , διοργανώνουν Ποδηλατοπορεία

την Κυριακή 06.06.2010 στις 09:00
Συμμετοχή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Συνάντηση στο Τουριστικό Περίπτερο 9:00πμ


ΠΡΟΒΟμάστορες

6976861595 Ν.Κύρκος
6974964428 Ν.Αναστασίου
6977984569 Ν.Ρίζος



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Λαμιακός Τύπος "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή Φθιώτιδα "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com