Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για τον "Καλλικράτη"

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με θέμα: «Η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι θέσεις του ΚΚΕ», η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 7:00 το βράδυ σύσκεψη στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Όλοι μας έχουμε προεξοφλήσει ότι κάποια στιγμή θα γίνει κοινωνική έκρηξη, αλλά αναρωτιόμαστε το πότε.

Από αυτό εδώ το blog είχαμε πει για το πότε ακριβώς θα πέσει το ΠΑΣΟΚ και για την ακρίβεια όχι απλά θα πέσει αλλά θα καταρρεύσει. Είχαμε λοιπόν πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει όταν ο πρώτος μόνιμος δημόσιος υπάλληλος περνάει το κατώφλι της εξόδου από το Δημόσιο απολυμένος, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει πριν τις δημοτικές εκλογές.

Σε ότι αφορά την κοινωνική έκρηξη έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η ελληνική κοινωνία είναι μια κατακερματισμένη κοινωνία χωρίς σοβαρή κοινωνική συνοχή. Επομένως η κοινωνική έκρηξη....

που απαιτεί κοινωνική επικοινωνία και συναπόφαση είναι μία δύσκολη υπόθεση. Ταυτόχρονα η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία με τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτει κρατάει με νύχια και με δόντια την κοινωνία σε καταστολή. Η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέρχεται τεχνικές του «διαίρει και βασίλευε» στρέφοντας την μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Επιπλέον εισήγαγε στην κοινωνική ζωή μεθόδους φορολογικού χαφιεδισμού. Εδώ δηλαδή γίνεται μια νέα προαγωγή της ελληνικής κοινωνίας, από κοινωνία της συνενοχής σε κοινωνία χαφιεδισμού, όπου θα δημιουργηθεί η νέα τάξη, αυτή των κυνηγών κεφαλών.

Πέρα από αυτό η κοινωνική πλειοψηφία έχει εμπλακεί, κάποια στιγμή στο παρελθόν, με τους μηχανισμούς που έχει στήσει η άρχουσα τάξη και έχει κάνει χρήση αυτών των μηχανισμών (φακελάκι, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κ.λ.π.), με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού να αισθάνεται συνενοχή και να μην αντιδρά.

Πέρα από τα πιο πάνω, ο πιο σοβαρός λόγος που η κοινωνία είναι σε σκεπτικισμό, είναι τα χρέη που έχουν οι πολίτες και κυρίως προς τις τράπεζες. Αλλιώς συμπεριφέρεται τώρα ο λαός που είναι στην «πρέσα», από δάνεια και δόσεις, με τον κίνδυνο των πλειστηριασμών και της οικονομικής καταστροφής να επικρέμαται σαν «Δαμόκλειος σπάθη» και αλλιώς θα ήταν αν δεν χρωστούσαν οι πολίτες στις τράπεζες, όπως παλαιότερα.

Πολλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε που να αποδεικνύουν την αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να προβάλει αντίσταση στην εξαθλίωσή της και ο καθένας μας έχει και αυτός να προσθέσει ένα λόγο.

Επομένως τίθεται και πάλι το αρχικό ερώτημα.

Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;

Εμείς βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία συμπιέζεται και όταν κάτι συμπιέζεται φορτίζεται. Τα δύσκολα οικονομικά μέτρα απλά ακόμα τα ακούμε. Από τώρα και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να τα νιώθουμε και κυρίως από το Φθινόπωρο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει λουφάξει. Μετέρχεται επικοινωνιακά τεχνάσματα και κάνει πως δίνει αγώνες με το ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου εναντίον κάποιων τελειωμένων πολιτικών προσώπων για να εκτονώσει την κοινωνική οργή. Μετέρχεται όλα αυτά και μαζί με την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών επιδιώκει να γράψει εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 14-11-2010, εξαπατώντας πολιτικά και πάλι το λαό, για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι έχει την νομιμοποίηση, που δεν του έδωσε ο λαός στις 4-10-2009, για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα. Μετά θα έρθουν φυσικά οι απολύσεις στο Δημόσιο κ.λ.π., το έχουμε ξαναπεί.

Η κοινωνία λοιπόν θα συνεχίσει να συμπιέζεται και να φορτίζεται επικίνδυνα. Οι διαδηλώσεις και οι εντάσεις θα αυξηθούν όσο περνάει ο χρόνος και γίνεται αφενός πιο ορατό το αδιέξοδο, αφετέρου γίνεται και πιο φανερό το ποιοι ακριβώς επωφελούνται από τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Το ΠΑΣΟΚ, μετά τις δημοτικές εκλογές θα σκληρύνει ακόμα πιο πολύ, γιατί θα θεωρεί ότι νομιμοποιήθηκε από αυτές τις εκλογές. Εκεί στοχεύει και το σχέδιο «Καλλικράτης» και όχι φυσικά σε κάποια αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να μυρίζει «μπαρούτι».

Η κοινωνική έκρηξη λοιπόν θα γίνει όταν τύχει, ό μη γένοιτο, να πέσει νεκρός ο πρώτος έλληνας εργαζόμενος διαδηλωτής από χέρι αστυνομικού.

Αυτό το γεγονός θα είναι η σπίθα που θα απελευθερώσει το εκρηκτικό μίγμα της κοινωνικής φόρτισης.

Τότε θα χαθεί κάθε έλεγχος και φυσικά κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.

Δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το ένα έτος από σήμερα.

Θυμηθείτε το.

Από.....Citypress-gr

Μια εντεκάδα Ελλήνων στη φετινή Bilderberg! Ποιοί θα πιούν το τσάι τους στη γνωστή Λέσχη

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Στο ξενοδοχείο Dolce Sitges, νότια της Βαρκελώνης, θα γίνει φέτος το συνέδριο της Λέσχης Bilderberg, σύμφωνα με sites του εξωτερικού, που ασχολούνται με το θέμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ελληνική συμμετοχή φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη φέτος, καθώς (φέρεται) να συμμετέχει μια ολόκληρη ...εντεκάδα, πράγμα που μας φαίνεται αδύνατο.


Εκτιμούμε ότι η λίστα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (μάλλον είναι συρραφή ονομάτων), αλλά αυτό θα φανεί πολύ εύκολα, για να απομυθοποιηθούν επιτέλους κάποια πράγματα!

Απλό είναι: το "συνέδριο" γίνεται από μεθαύριο Πέμπτη 3 Ιουνίου, μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου (3 μέρες). Στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα της κ.Μπακογιάννη και της κ.Διαμαντοπούλου. Εύκολο είναι λοιπόν να μάθουμε αν απουσιάζουν αυτές τις μέρες!

Τόσο απλά, για να τελειώνουμε με το θέμα και να μην κινείται στη σφαίρα της συνομωσιολογίας. Έτσι κυρία.......

Διαβάστε τη συνέχεια στο: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/bilderberg.html#ixzz0pawF3vMF

Έξοδο από μηχανισμό στήριξης και ΝΑΤΟ προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Την αποχώρηση της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης με παρέμβασή του σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού.


"Εάν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός " τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η επιθυμία "των άσπονδων φίλων μας που μας περιφρονούν, μας χλευάζουν και μας ντροπιάζουν καθημερινά".

Ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε τελειωτική απαλλαγή της χώρας από το δημόσιο χρέος "με...

εκποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας, με εξαίρεση των, στρατηγικής σημασίας, ΔΕΚΟ, με εκποίηση μέρους της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, υποχρέωση με ειδικούς φόρους στους έχοντες και κατέχοντες να συνεισφέρουν στην κοινή εθνική προσπάθεια, με τη δημιουργία δημόσιου εθνικού τραπεζικού πυλώνα και τη διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου".

Πρότεινε επίσης μετά την αποχώρηση από το μηχανισμό στήριξης και από το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα "να στραφεί για στήριξη σε άλλες φιλικές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες και ειδικά για την εθνική άμυνα να προμηθευτεί υπερσύγχρονο στρατιωτικό αμυντικό υλικό από τη Ρωσία και την Κίνα" και επισήμανε ότι με κεντρικό σύνθημα " για τη σωτηρία της πατρίδας" όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να μπουν επικεφαλής σ' αυτή την αναγεννητική και σωτήρια κινητοποίηση προτείνοντας να γίνει δημοψήφισμα.

Σε περίπτωση δε θετικής ψήφου από τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να αναθέσει την εξουσία σε ομάδα ακέραιων και ικανών πολιτών και παράλληλα να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε συχνές αναφορές στην ΕΑΜική Αριστερά δηλώνοντας πεπεισμένος ότι με τις προτάσεις που καταθέτει "η Ελλάδα θα γίνει χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική".

Εξέφρασε επίσης τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για το νέο, όπως το χαρακτήρισε, έγκλημα των Ισραηλινών σε βάρος μιας ειρηνευτικής δύναμης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Άμυνας ότι "υποκριτικά αποδοκίμασαν την Ισραηλινή επίθεση και ματαίωσαν τα κοινά γυμνάσια με το Ισραήλ" προσθέτοντας ότι " η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα χέρι - χέρι με το Ισραήλ θα καλύψει τελικά αυτή την εγκληματική πράξη που ντροπιάζει κάθε ελεύθερο λαό και χώρα".

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαιρέτισε τόσο την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, όσο και το γεγονός ότι επέλεξε την συγκεκριμένη εκδήλωση του Συνασπισμού για να κάνει την πολιτική του παρέμβαση.

"Ανεξαρτήτως του αν συμφωνήσει κανείς ή όχι με αυτή την παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης και το έργο του ορίζει τις πολιτιστικές συντεταγμένες αυτής της χώρας" δήλωσε ο κ. Τσίπρας καλώντας τον μεγάλο συνθέτη να συμμετάσχει, ως το τιμώμενο πρόσωπο, σε πολιτιστικό συνέδριο που πρότεινε να οργανώσει ο Συνασπισμός μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού του συνεδρίου που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ελευθεροτυπία

Από.....Citypress-gr

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το χθεσινό δημοσίευμα της Ιστοσελίδας http://www.axiaplus.gr/ (31.05.2010), σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση φέρεται να δέχθηκε πρόταση για χρηματοδότηση από το Διεθνές Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο Hayman Private Equity, απαιτεί άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις επιστολές που δημοσιεύονται, «...στις 11 Ιανουαρίου 2010 το Hayman [Private Equity] με εμπιστευτική επιστολή στον κ. Γ. Παπανδρέου δηλώνει πρόθεση χρηματοδότησης κατά 7 δις. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25% και για 10 χρόνια. Ενώ επανέρχεται στις 2 Φεβρουαρίου με νέα πρόταση και πάλι προς τον πρωθυπουργό προσφέροντας 20 δις. ευρώ με τους ίδιους όρους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της χώρας και του Private Equity Hayman έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο υπέγραψε [στις 8.02.2010] και Memorandum of Understanding (MOU), προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους».

Μετά από αυτό, είναι προφανές ότι δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το εάν αληθεύουν οι αναφορές του Δημοσιεύματος και οι επισυναπτόμενες επιστολές, εάν αξιολογήθηκε η συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση, και εάν, όντως, αξιολογήθηκε, τότε για ποιους λόγους δεν κρίθηκε συμφέρουσα.

Προκύπτουν, παράλληλα, σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την ύπαρξη άλλων, αντίστοιχων με την αναφερθείσα, προτάσεων για το δανεισμό της χώρας, καθώς σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «...διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ είχαν προτείνει στην Κυβέρνηση την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας, με κεφάλαια που μάλιστα έφταναν τα 80 δις. ευρώ».

Για όλα αυτά κατέθεσα, σήμερα, στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών. Ζητώ, επίσης, να γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, παρά την υπερκάλυψη του ζητούμενου όγκου δανειακών κεφαλαίων στις δημοπρασίες της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2010, δεν προχώρησε στο δανεισμό περαιτέρω κεφαλαίων, ώστε να καλύψει τις τρέχουσες δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου και να αποφύγει τη μεταγενέστερη προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης».

Θ. Γιαννόπουλος: Νέο κόμμα και κυβέρνηση συνεργασίας

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Το γεγονός ότι ο άλλοτε υφυπουργός υγείας επί κυβερνήσεων ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος ξεφεύγει το τελευταίο διάστημα από τη γραμμή της Ρηγίλλης είναι γνωστό.


Μπορεί ο ίδιος να καταψήφισε τα μέτρα, αν και ήθελε να πράξει το αντίθετο, ωστόσο, οι θέσεις του είναι πιο κοντά στη διαγραφείσα Ντόρα Μπακογιάννη

Μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, υποστήριξε ότι «υπάρχει χώρος για νέο κόμμα με πιθανή τη συμμετοχή στελεχών και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο των συζητήσεων που θέλουν την τέως υπουργό Εξωτερικών να προετοιμάζεται για τη δημιουργία νέου κόμμματος.

Παράλληλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας προέβλεψε για μια ακόμη φορά, ότι «η κυβέρνηση δε θα τα βγάλει πέρα μόνη της και θα αναγκαστεί να παραδώσει τη σκυτάλη» και έκανε λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας και ενότητας.


Από......parapolitika.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Λαμιακός Τύπος "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή Φθιώτιδα "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com