Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά την ομολογία Μαντέλη, οι εξελίξεις παίρνουν πλέον το χαρακτήρα χιονοστιβάδας.


Τα πολιτικά κόμματα που διαχειρίστηκαν την πολιτική εξουσία του τόπου, δείχνουν να είναι βουτηγμένα μέχρι το λαιμό, στη βρωμιά και τη δυσωδία.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο τρόμος για τα μελλούμενα να συμβούν, μετατρέπεται σε θηλιά στο λαιμό των πολιτικών ηγεσιών τους, που ανησυχούν για το ανεξέλεγκτο ντόμινο όχι μόνο των αποκαλύψεων, αλλά και των πολιτικών εξελίξεων στο σύνολό τους.

Επίορκοι τελικά δεν υπήρξαν μόνο κάποιοι πολιτικοί με ονοματεπώνυμο.

Επίορκη ήταν συνολικά η πολιτική που εφαρμόστηκε και έθρεψε τη λαμογιά και την πολιτική απάτη.

Στην απέλπιδα προσπάθεια να περισώσει το πολιτικό σύστημα πρωτοστατεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι ενδεικτική η επιδίωξή του να διατηρήσει στο απυρόβλητο τους προκατόχους του πρωθυπουργούς.

Στον ύπουλο ρόλο της ελεγχόμενης ενοχοποίησης, επιστρατεύτηκε και πάλι ο Πάγκαλος με γενικολογίες που επιχειρούν απλά να στρογγυλέψουν τις γωνίες της πολιτικής κριτικής.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, δείχνουν άτολμα και αναποφάσιστα. Περιχαρακωμένα στο μικρόκοσμό τους αρκούνται στο τσιμπολόγημα ασταθών σε κάθε περίπτωση πολιτικών ωφελημάτων.

Οι γενικόλογες καταγγελίες και αφορισμοί για ένα σύστημα που γεννά τέτοια φαινόμενα, δεν αρκούν και σε κάθε περίπτωση δε θέτουν το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.

Δεν τολμούν??? Δεν θέλουν??? Αργά ή γρήγορα οι εξελίξεις από μόνες τους θα επιβάλουν σε όλους να είναι σαφείς και ξεκάθαροι στις απαντήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα δείχνουν πως αντί να αντιμετωπίζουν εμφορούμενοι από διάθεση πολιτικής εκδίκησης και οργής το πολιτικό σύστημα ταυτιζόμενοι απόλυτα με το λαϊκό αίσθημα, επιμένουν να αντιμετωπίζουν φοβικά τον αηδιασμένο λαό στις παραμονές της μεγάλης εξέγερσής του.

Αλλά αυτή την εξέγερση δε θα την αποφύγει κανείς.

Αυτή τη διάθεση του λαού – εκδικητή, δε θα εκτονωθεί με ανώδυνες …παρελάσεις γύρω από το κοινοβούλιο της ντροπής.

Αυτή η εξέγερση θα έρθει και θα είναι ντάλα μεσημέρι.

Θα είναι δυναμική…

Θα είναι ανεξέλεγκτη…

Θα αδειάσει την πολιτική από τη σαβούρα που τη βαραίνει…

Θα ξαναφέρει την αληθινή δημοκρατία στο κοινοβούλιο και

Θα τιμωρήσει παραδειγματικά όλους εκείνους που το μετέτρεψαν σε κολαστήριο ανομίας, και σε εργαστήρι ενδοτικών πολιτικών σε βάρος του Ελληνισμού και σε βάρος του τόπου…

Αυτή η εξέγερση θα γκρεμίσει για να ξανακτίσει κάτι εντελώς διαφορετικό από κείνο που προσπαθούν να περισώσουν όσοι βολεύτηκαν να λειτουργούν μέσα σ αυτό, άλλοι γιατί απλά το συνήθισαν και άλλοι γιατί βρήκαν τον τρόπο να το ξεζουμίζουν προς όφελός τους.

Αυτή η εξέγερση θα παραδειγματίσει, θα αφυπνίσει, θα λειτουργήσει ως ντόμινο ανατροπής για τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης.

Αυτή η εξέγερση θα αμφισβητήσει το αήττητο των επιλογών της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και θα καταδείξει στους λαούς της Ευρώπης τον τρόπο για να ξαναπάρουν στα χέρια τους τη μοίρα τους και τη ζωή τους.

Αυτή η εξέγερση θα επιβάλει:

1. την άμεση και παραδειγματική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης…

2. την άμεση συγκρότηση λαϊκής πολιτικής επιτροπής γνωμοδότησης για το σύνολο του κυβερνητικού έργου.

3. την παραπομπή σε δίκη και την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που με τις πολιτικές και τις επιλογές τους οδήγησαν στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, στην κατάλυση των συνταγματικών προβλέψεων και στην κατάφορη περιφρόνηση της λαϊκής κυριαρχίας.

4. την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που κούρσεψαν τη χώρα.

Αυτή η εξέγερση θα ακυρώσει τα σχέδια εκτόνωσης και επιχειρηματοποίησης της πολιτικής ζωής.

Αυτή η εξέγερση θα αμφισβητήσει συνολικά το πολιτικό σύστημα που με μεράκι οικοδομούν οι φιλιππινέζες του όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η εξέγερση θα καταδείξει την αναποτελεσματικότητα του πολιτικού προσωπικού, που μέσα από το διακριτό του ρόλο επιμένει να διαχειρίζεται αυτό το πολιτικό σύστημα, είτε από το ρόλο του τιμονιέρη του, είτε από τη θέση εκείνου που δεν τολμά να ρίξει το σύνθημα με στόχο την άμεση και καθολική ανατροπή του.

Αυτή η εξέγερση θα αναδείξει τον καινούριο δυναμικό και αποφασισμένο πολιτικό σχηματισμό που θα είναι ικανός να οικοδομήσει μια νέα Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εναν πολιτικό σχηματισμό που στηριγμένος αποφασιστικά και κυρίως έμπρακτα, στη δύναμη αυτού του λαού...

θα αποτινάξει τα δεσμά της εξάρτησης,

θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία και την εθνική μας αξιοπρέπεια,

θα αμφισβητήσει το σύνολο των συμφωνιών που αλυσοδένουν τη χώρα,

θα τιμωρήσει παραδειγματικά τις πολιτικές του ενδοτισμού και της κοινωνικής αποσύνθεσης,

θα τολμήσει να δικάσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους.

Και τελικά μέσα από ένα άμεσο πρόγραμμα στόχων και πολιτικών ανατροπών, θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη πορεία του τόπου.

Κι αυτή η ώρα είναι κοντά…

Ας το πάρουν απόφαση ότι ο σώζων εαυτόν… τελικά ΔΕΝ ΘΑ σωθήτω.

Από .........ellinikoforum

Ή έχουμε κυβέρνηση απατεώνων ή ενας απατεώνας συκοφαντεί την κυβέρνηση.

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Δείτε τι αναφέρει ο ανεκδιήγητος Τσουκάτος στην αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του βουλευτή και μέλους της εξεταστικής για τη Siemens Πάνου Καμμένου.

Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν τον μηνύσει, σημαίνει ότι αποδέχεται τις κατηγορίες Τσουκάτου και οφείλει να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ 90 εκ Ευρώ κρατική χρηματοδότηση για την επίμαχη περίοδο.


Ειδ’ άλλως ας αναλάβει ο εισαγγελέας να μας εξηγήσει εάν…

1. Έχουμε κυβέρνηση απατεώνων


2. Εάν έχουμε έναν απατεώνα που συκοφαντεί την κυβέρνηση


3. All of the above.

Δείτε το επίμαχο σημείο της αγωγής. Είναι πραγματικά απίστευτο και προκλητικό αυτό που γράφει:



Από......olympia.gr

Θυρανοίξια... από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Από.....press-gr

Ποιός πήρε τη μίζα το 2008;

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

«Δώσε το 50% των συμφωνηθέντων στον άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου» λέει το 2008 (κυβέρνηση Κ.Καραμανλή) email που περιέχεται στην δικογραφία της Siemens και έχει αποστολέα μια offshore εταιρεία προς τον φαρμακοβιομήχανο Μάριο Κάτσικα.

Το έγγραφο της δικογραφίας θα καταθέσει αύριο το πρωί στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την Siemens ο πρόεδρος της Σήφης Βαλυράκης. Το ερώτημα είναι εαν αφορά "υπουργό" ή πρωθυπουργικό "σύμβουλο"; Ο λογαριασμός που αναγράφεται είναι υπαρκτός (και προφανώς έχει....ανοίξει). Και επίσης όλα δείχνουν οτι είναι "το κερασάκι στην τούρτα". Το ΛΑΟΣ θα ζητήσει ψηφοφορία για κλήτευση τόσο του Κ.Σημίτη (για siemens) όσο και του Κ.Καραμανλή(για Βατοπέδι).

Ο Θ.Ρουσόπουλος απειλεί με...αποκαλύψεις για δωροδοκία της ΠΟΛΑΝ απο την...Siemens!

.Από.....i-reportergr

Βλέπουν «Βατοπέδι» στο νεοκλασικό του Άκη

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Αλυσίδα με κρίκο την off shore Τορκάσο Investements Limited που συνδέει την αγορά του νεοκλασικού του Άκη Τσοχατζόπουλου με το real estate της Μονής Βατοπεδίου, βλέπει η Νέα Δημοκρατία.


Όπως ενημέρωσαν μέλη της Εξεταστικής από την πλευρά της Ν.Δ για το Βατοπέδι, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αγόρασε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την εταιρία Nobilis τον Ιανουάριο του 2001 έναντι 136 εκατομμυρίων δραχμών.

Η εταιρία Nobilis είχε αγοράσει αυτό το ακίνητο το 1999, δηλαδή μόλις τρία χρόνια πριν έναντι 300 εκατομμυρίων δραχμών και όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΝΔ σε μια εποχή που ανθούσε η αγορά ακινήτων εμφανίζεται υποτίμηση της αξίας του ακινήτου άνω του 50%.

«Που όμως έχουμε ξαναδεί την off shore Τορκάσο...

, αναρωτούνται τα στελέχη της Ν.Δ στην εξεταστική και απαντούν ότι στην προηγούμενη εξεταστική για το Βατοπέδι , στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2008, η μονή Βατοπεδίου είχε πουλήσει όροφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην Κηφησίας στην εταιρία Τορκάσο ιδιοκτησίας του κ. Σαχπατζίδη

Η Μονή είχε πληρώσει τότε στην Τορκάσο και τον κ. Σαχπατζίδη με έξι επιταγές του ενός εκατομμυρίου και όπως έλεγε το πόρισμα της ΤτΕ από αυτές «κοινοποιείται» μόνο η πορεία των πέντε επιταγών καθώς τη μία ο κ. Σαχπατζίδης τη δραχμοποίησε και έκτοτε η τύχη των χρημάτων αγνοείται.

Τώρα η δεξιά πτέρυγα της Εξεταστικής θέτει ερωτηματικά για τις σχέσεις των off shore εταιριών με τον Άκη Tσοχατζόπουλο και ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της Τορκάσο στην Κύπρο.

Και σύσκεψη στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την αντίδραση της κυβέρνησης στα δημοσιεύματα που αφορούν στον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ακη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραμονή του έστω και ως απλού μέλους του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά επισφαλής, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έχει λάβει την απόφασή του με μόνο γνώμονα το ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται τρεις μόλις ημέρες πριν περάσουν τα νέα φορολογικά μέτρα να προχωρεί στη μεταβίβαση της οικίας με στόχο να γλιτώσει την αυξημένη φορολόγηση των off shore

Έθνος

Οι χορηγίες της Ζήμενς στην ομοσπονδία του συζύγου της κ. Μπακογιάννη


Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


(Μόνο στο Antinews).


Ενώ ο κ. Καρατζαφέρης επιδίδεται από χθες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει την Οικογένεια Μητσοτάκη από την λαίλαπα της Ζήμενς νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως.

Θυμάστε που πριν από μήνες γράφαμε ότι «δεν είναι μόνο τα «δωράκια» της Ζήμενς προς τον Κυριάκο για το γραφείο του ή τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Εδώ βλέπουμε ότι μέχρι και δωρεές στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη, έκανε ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος μάλιστα φωτογραφιζόταν μαζί του…» (Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ζήμενς θα βρεις την Αγία Οικογένεια)

Ακολούθησε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο «μαζί με την Ντόρα...

ξεθαρρεύει και ο σύζυγός της Ισίδωρος, τα αιτήματα του οποίου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά. Τόση είναι η μέριμνα του γραφείου Χριστοφοράκου που η γραμματέας στις 13 Οκτωβρίου 2003 στην πρώτη υπόμνηση γράφει: «Να κάνει κάτι για Μπακογιάννη».

Εμείς δεν ξέρουμε αν “το έκανε” για την κ. Μπακογιάννη, αλλά ιδού σήμερα η συμφωνία για τη «χορηγία» μετά τιμολογίου της Ζήμενς προς τον Ομοσπονδία Ιππασίας του συζύγου της κ. Μπακογιάννη, κ. Ισίδωρο Κούβελο.

Στην Εξεταστική τα γνωρίζουν αυτά;

Υπάρχουν και άλλα τιμολόγια;

Σε τι υπηρεσίες αντιστοιχούν αλήθεια;







Από.... Citypress-gr

Τόνια Αντωνίου - Για την νέας πτέρυγα των Νεφροπαθών στο Νοσοκομείο Λαμίας

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31-5-2010


Με Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας επανέρχεται η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου στο θέμα της κατασκευής νέας πτέρυγας για τους Νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο Λαμίας, αφού η Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 12 Μαρτίου για το ίδιο θέμα παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητη.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας στεγάζεται στο παλιό κτήριο, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και λειτουργεί μέσα σε συνθήκες κακές και ανθυγιεινές και για τους ασθενείς και για το προσωπικό. Επιπλέον, το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των Νεφροπαθών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενέπαιξε τους νεφροπαθείς, ανακοινώνοντας ότι έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο της κατασκευής νέας πτέρυγας, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί και επειδή η σχετική με το θέμα ερώτησή μου με αρ. πρωτ. 7427/12-3-2010 παραμένει αναπάντητη, ερωτάται η κυρία Υπουργός:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή της νέας πτέρυγας, από πού θα χρηματοδοτηθεί και ποιο το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της;

2. Προτίθεται και πότε το Υπουργείο να καλύψει τις ανάγκες της Μονάδας σε ιατρικό προσωπικό;»

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το πάγωμα της επιστροφής φόρων:

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Η Κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει, με βάση την Απόφαση της 1.3.2010 που όριζε τη χθεσινή ημέρα ως καταληκτική ημερομηνία, το «πάγωμα» της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ σε επιχειρήσεις μέχρι 30.9.2010.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η τεχνητή επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, καταφεύγοντας όμως, όχι, όπως θα έπρεπε, σε ένταση των προσπαθειών στο σκέλος της μείωσης της φοροδιαφυγής και του περιορισμού της σπατάλης, αλλά σε έμμεσο δανεισμό από τις επιχειρήσεις, κυρίως τις εξαγωγικές.

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει την αντιαναπτυξιακή λογική της Κυβερνητικής πολιτικής, στερώντας ρευστότητα από τις επιχειρήσεις, την ασυνέπεια και τις παλινωδίες του Οικονομικού Επιτελείου, και, φυσικά, την κακή πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, κυρίως στο σκέλος των εσόδων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 1ο τετράμηνο του 2010 οι επιστροφές φόρων είναι μειωμένες κατά 26,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (ή κατά 475 εκατ. ευρώ), έναντι πρόβλεψης για ετήσια αύξηση κατά 3%.

Έτσι, τα καθαρά έσοδα το 1ο τετράμηνο του 2010, αν εξαιρέσουμε τις επιστροφές φόρων, αυξήθηκαν μόλις κατά 6% (έναντι στόχου για αύξηση κατά 10,9%).

Μάλιστα σ’ αυτή την Κυβερνητική επιλογή «παγώματος» της επιστροφής ΦΠΑ οφείλεται το 12% της μείωσης του ελλείμματος το 1ο τετράμηνο του 2010, επιβεβαιώνοντας έτσι την κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για εικονική μείωση του ελλείμματος και υπογραμμίζοντας τις σοβαρές αδυναμίες της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ».

Γαλάζια σημαία στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Μόλις 4 γαλάζιες σημαίες παίρνει φέτος η Φθιώτιδα αφού αλλάζει ο τρόπος που καθορίζονται και ορισμένες παραδοσιακές περιοχές την τελευταία στιγμή έμειναν έξω.


Χθες ανακοινώθηκαν οι περιοχές εκείνες που κερδίζουν γαλάζιες σημαίες και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα για τη Φθιώτιδα συνεχώς φθίνουν το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από την «Εταιρία Προστασίας της Φύσης» γαλάζιες σημαίες για φέτος θα κυματίζουν :
ΦΘΙΩΤΙΔΑ [4]


Δήμος Πελασγίας

Γλύφα

Δήμος Καμένων Βούρλων

Καμένα Βούρλα / Γαλήνη

Δήμος Αταλάντης

Σκάλα Αταλάντης

Τραγάνα

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Λαμιακός Τύπος "

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή Φθιώτιδα "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com