Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

H Βίβιαν Αργύρη νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Το μήνυμα της ανανέωσης έστειλαν χθες από τις κάλπες της Ν.Δ. τα κομματικά στελέχη.
Με ποσοστό 47,1% από τις κάλπες βγήκε νικήτρια η εκπαιδευτικός Βίβιαν Αργύρη αφού σε ολόκληρο το νομό συγκέντρωσε



Από την εφημερίδα ‘σέντρα’

Συγκλονιστικό βίντεο από το μακελειό στο πλοίο του Free Gaza...

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



http://tolimeri.blogspot.com/2010/05/video-free-gaza.html

Ολοταχώς προς την πτώχευση

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ολοταχώς προς την πτώχευση βαδίζει η Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο που θα δει συρρίκνωση των εισοδημάτων του και… βουλγαροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη είναι τόσο απογοητευτικά που είναι μάλλον χωρίς επιστροφή η χρεοκοπία.

 Και η κυβέρνηση δείχνει να μη συνειδητοποιεί που βρίσκεται. Χαμένη στους αριθμούς που λένε την αλήθεια και πιεζόμενη από την “απόβαση” των 50 στελεχών της Τρόικας που θα έλθουν από τις 15 του μήνα να πιουν το αίμα της χώρας. Έτσι όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτές τις ημέρες, είναι δύσκολο να πείσουμε το ΔΝΤ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, άρα αξίζουμε μιας δεύτερης ευκαιρίας, δηλαδή να συνεχίσουν να εκταμιεύουν χρήματα οι ξένοι. Οπότε, όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, αν όχι στην αξιολόγηση του Ιουνίου, σίγουρα τον Οκτώβριο, θα βρεθούμε μπροστά σε πλήρες αδιέξοδο που θα οδηγήσει αναγκαστικά προς την αναδιάρθρωση του χρέους και στην έξοδο από την Ευρωζώνη, πιθανόν και μέσα στο 2010.


Τα στοιχεία είναι τραγικά:...

Ο τουρισμός πάει από το κακό στο χειρότερο και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απώλειες έως και 20% των τουριστικών εσόδων. Πάνω από 1 εκατ. ξένοι δεν θα προτιμήσουν φέτος τη χώρα μας ενώ και όσοι έλθουν μειώνουν στο ήμισυ την παραμονή τους, επομένως και τα χρήματα που σπαταλούν.

Στο μέτωπο των εσόδων η κατάσταση είναι ακόμη πιο άσχημη. Η είσπραξη του ΦΠΑ το πρώτο τετράμηνο σημείωσε τεράστια αύξηση… 0,3% ενώ ο στόχος είναι 14,5%. Κάθε μήνα το κράτος θα πρέπει να εισπράττει πάνω από 1,5 δισ. για να βγει ο λογαριασμός.

Τις επόμενες εβδομάδες το κράτος θα πρέπει να πληρώνει 450 εκατ. το μήνα για επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, σε αγρότες κ.λπ. Ήδη σε πολλές εφορίες θα υπάρξει στάση πληρωμών με εντολή του υπουργείο προκειμένου να μη διαλυθεί πλήρως το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Οι δαπάνες για φάρμακα έχουν εκτροχιαστεί και η κατάσταση δε μαζεύεται με τίποτε.

Το ΕΣΠΑ βρίσκεται στα ταμεία των Βρυξελλών και περιμένει πότε θα αξιοποιηθεί.

Η αγορά, δηλαδή το εμπόριο έχει καταστραφεί, πάνω από 20%-30% μείωση τζίρου με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα από φόρους.

Η οικοδομή έχει καταρρεύσει με πτώση συναλλαγών πάνω από 50%, βουτιά των νέων οικοδομών πάνω από 40% και μεγάλη ανεργία. Τα έσοδα από ακίνητα έχουν μειωθεί σημαντικά, ούτε εισπράξεις από φόρους μεταβίβασης, ούτε από ΦΠΑ ενώ έχει καθυστερήσει πολύ η πληρωμή του ΕΤΑΚ 2008 και 2009 ενώ θα αργήσει και ο ΦΜΑΠ.

Στο ασφαλιστικό τομέα, τα Ταμεία έχουν εισπράξει ακόμη και το 40%-50% της κρατικής βοήθειας κι έτσι όπως πάνε είτε θα σταματήσουν να πληρώνουν συντάξεις είτε θα πρέπει να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη το κράτος, διαλύοντας τον προϋπολογισμό.

Η μαύρη τρύπα του ΟΣΕ και των άλλων ζημιογόνων εταιρειών μεγαλώνει και η κυβέρνηση απλά βλέπει τα… τρένα να περνούν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι είτε θα χρεοκοπήσουμε. είτε η ομάδα των 50 της Τρόικας θα απαιτήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα που φυσικά θα διαλύσουν την κοινωνία. Διότι μισθοί και επιδόματα στον ιδιωτικά τομέα έχουν προς ώρας γλιτώσει αλλά είναι σίγουρη η περικοπή τους.

Οικονομικός

Από.......Citypress-gr

Το Ισραήλ κατέλυσε κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου - Συγκέντρωση σήμερα 31.5 στις 6 μμ στην Καμάρα

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Δευτέρα, 31 Μάιος 2010

Η 31η Μαΐου αποτελεί μια ακόμα μέρα ντροπής στην ιστορία του Ισραήλ. Με μια πειρατική επίθεση στα διεθνή ύδατα 70 μίλια από την ακτή, καταστρατηγώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, έπνιξε στο αίμα την ειρηνική αποστολή του «στόλου της Ελευθερίας», που μετέφερε τρόφιμα, φαρμακευτικό και οικοδομικά υλικά στη Γάζα.

Οι 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα «ξύπνησαν» την τρομοκρατική πολεμική μηχανή του Ισραήλ, που επιτέθηκε δολοφονικά, με αποτέλεσμα πάνω από 10 νεκρούς (πληροφορίες μιλάνε για 19) και πολλές δεκάδες τραυματίες. Για να κρύψει μάλιστα το αίσχος, έκοψε κάθε επικοινωνία με τους συλληφθέντες και επέβαλε λογοκρισία στη μετάδοση ειδήσεων σχετικών με την επίθεση αυτή.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ εναντίον άοπλων ειρηνικών ακτιβιστών αλλά και την ολιγωρία που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση στο να προστατέψει τους 40 Έλληνες της αποστολής και τα υπό ελληνική σημαία πλοία. Ζητούν από την κυβέρνηση:

•να φροντίσει για την υγεία και την ασφάλεια των 40 Ελλήνων πολιτών που αυτή τη στιγμή κρατούνται παρανόμως και να διασφαλίσει τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό τους.

•Να απαιτήσει την άμεση αποδέσμευση των πλοίων της αποστολής και την αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν.

•Να ζητήσει την καταδίκη του Ισραήλ για την πράξη αυτή και για τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας από τα Ηνωμένα Έθνη.

•Οι στρατιωτικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι της εγκληματικής αυτής ενέργειας να παραπεμφθούν στο διεθνές ποινικό δικαστήριο στη Χάγη.

•Η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει την πρωτοβουλία για να επιβληθούν κυρώσεις στο κράτος του Ισραήλ και τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του, μέχρι την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την παράδοση των υπευθύνων της σημερινής πειρατικής ενέργειας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους ακτιβιστές και ζητάμε την εφαρμογή των διεθνών νόμων και κανόνων. Τα όπλα τους δεν μπορεί να σκοτώνουν άοπλους πολίτες με μόνα τους όπλα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία "Ένα καράβι για τη Γάζα" και καλούμε κι εμείς τους πολίτες σήμερα Δευτέρα 6 μμ στην Καμάρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

31/05/2010


Με την απάνθρωπη επίθεσή της στα πλοία του «Free Gaza Movement» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν, η κυβέρνηση του Ισραήλ έδρασε ξανά και επισήμως ως πειρατής. Διέπραξε ένα νέο διεθνές έγκλημα.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, επέδραμε στρατιωτικά σε διεθνή ύδατα. Χρησιμοποίησε στρατιωτική βία εναντίον άοπλων πολιτών.. Εμποδίζει κάθε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάσει στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους. Όσα προσχηματικά υποστηρίζει είναι για να καλύψει τη βαρβαρότητα της συμπεριφοράς της.

Και ενώ Έλληνες πολίτες, που μετέχουν στην αποστολή, πέφτουν θύματα της ισραηλινής κυβερνητικής βίας, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να προστατεύσει τη ζωή τους. Αγνόησε τα διαβήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαμε κάνει εδώ και πολλές μέρες. Έκανε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ, ενώ η ανθρωπιστική αποστολή βρισκόταν σε εξέλιξη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη για το νέο έγκλημά του.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας. Υποστηρίζουμε σταθερά το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του '67 και να ζουν όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου. Γι αυτό και στην αποστολή συμμετείχαν στελέχη μας, φίλοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έμπρακτη συμμετοχή στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την προστασία της ζωής των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής που απειλείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους φίλους να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στην Αθήνα σήμερα στις 7 το απόγευμα μπροστά στην Iσραηλινή πρεσβεία και στις 6 το απόγευμα στην Kαμάρα στη Θεσσαλονίκη.

To Γραφείο Τύπου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

31/05/10

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής.

Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όχι μόνο ανέχτηκαν την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά υπέγραψαν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας διοργανώνοντας μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να διακόψει κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια, όχι μόνο τα τρέχοντα, και να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Να αποχωρήσει αμέσως το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " σέντρα "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com