Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Κωνσταντίνου πήρε απόφαση η ονομασία του διευρυμένου Δήμου Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ να γίνει Δήμος ΘΡΟΝΙΟΥ με έδρα τα Καμένα Βούρλα.

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Χάλκινο νόμισμα  Θρονίου  279 - 168 π.χ
Κεφαλή Αθηνάς,  Τσαμπιά  σταφυλιών


Το Δημοτικό Συμβούλιο των Καμένων Βούρλων τι κάνει ?

Πότε σκοπεύει να πάρει απόφαση για το όνομα του διευρυμένου Δήμου μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ?

Κύριε Αντωνίου αποδειχτήκατε κατώτερος των περιστάσεων και ανεπαρκής για να είστε Δήμαρχος των Καμένων Βούρλων !!!

Παραιτηθείτε εδώ και τώρα πριν ακόμη οι Δημότες των Καμένων Βούρλων σας πάρουν με τα μπουγέλα !!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Κωνσταντίνου που συνεδρίασε πρόσφατα πήρε απόφαση ο διευρυμένος Δήμος στο Σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ να ονομασθεί ΘΡΟΝΙΟ με έδρα τα Καμένα Βούρλα.

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Κωνσταντίνου τέθηκαν προς ψήφιση για την ονομασία του διευρυμένου Δήμου δύο ονομασίες Δήμος Επικνημιδίων Λοκρών ή Δήμος Θρονίου. Από τους 11 δημοτικούς συμβούλους απουσίαζαν 2 . Από τους παρόντες 9 οι δυο αποχώρησαν και έμειναν 7. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλειος Μαύρος και ο Μπεζάτης εψήφισαν την πρόταση να ονομασθεί Δήμος Επικνημιδίων Λοκρών. Οι υπόλιποι 5 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν την πρόταση να ονομασθεί Δήμος Θρονίου.

Και οι δύο ονομασίες που προτάθηκαν για μια κοινά αποδεκτή λύση στο διευρυμένο Δήμο προέρχονται από την αρχαία Ιστορία.

Τα νέα διοικητικά όρια που προκύπτουν με την συνένωση των τριών Δήμων Μώλου- Καμένων Βούρλων – Αγίου Κωνσταντίνου συμπίπτουν με τα διοικητικά όρια της περιοχής που στην αρχαιότητα ονομαζόταν ΕΠΙΚΝΗΜΙΔΙΑ ΛΟΚΡΙΔΑ και  είχε  πρωτεύουσα το ΘΡΟΝΙΟ.