Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 25-5-10 το απόγευμα για την αντικατάσταση και την εκλογή νέου Προέδρου από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση του Προέδρου κ. Μουρτζούνη.

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να ασχολείτο με το σοβαρό θέμα της ονομασίας του Δήμου, ο κ. Αντωνίου με της αλλοπρόσαλλες ενέργειες του οδήγησε τον κ. Μουρτζούνη σε παραίτηση , με αποτέλεσμα να απαιτείται καινούργια εκλογή Προέδρου από τους συμβούλους της Πλειοψηφίας.

Βέβαια η επιστολή που εστάλη στους Δημοτικούς Συμβούλους για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι λάθος . Διότι έπρεπε να έχει σταλεί από τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Κεφάλα που αναπληροί βάση του Δημοτικού Κώδικα τον Πρόεδρο και όχι από τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Αντύπα όπως έγινε . ( Ανοίξτε και τον Δημοτικό Κώδικα καμιά φορά κ. Αντύπα για να δείτε τι προβλέπει) .

Ο Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας εφαρμόζει τη διαδικασία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή του Προέδρου.

Και στο θέμα της αντικατάστασης του δημοτικού συμβούλου δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός.       Ο κ. Μπασάνος Αθανάσιος που είναι ο πρώτος επιλαχών δεν έχει λάβει ακόμη πρόσκληση για να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Η επομένη επιλαχών κ. Τούλιου ούτε αυτή έχει λάβει πρόσκληση για να απαντήσει αν αποδέχεται η όχι την θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Ερχόμαστε στον τρίτο επιλαχών κ Καρανάσιο Ιωάννη ο οποίος αποδέχεται την θέση του Δημοτικού Συμβούλου όπως λέει με την προϋπόθεση ότι θα τον εκλέξουν και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε είναι ο μόνος καθαρός που δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα και αρπαχτές. Κρατάει από πολιτικό τζάκι το Μητσοτακεϊκο και έχει την στόφα του προέδρου. Τα άλλα δύο ονόματα που αναφέρονται του κ. Πλατανιά και της κ. Αναγνωστοπούλου έχουν προβλήματα . Ο μεν κ. Πλατανιάς είναι βουτηγμένος στις λαμογιές και τα σκάνδαλα του Δήμου μέχρι τα μπούνια και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πάει στην ψειρού. Η δε κ. Αναγνωστοπούλου δεν διαθέτει κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις πέραν από τα προσωπικά κάλλη της τα οποία βέβαια μπορεί να εκτιμηθούν υπέρ του δέοντος από τον κ. Μπέκη.

Βέβαια πιστεύουμε ότι ο κ. Αντωνίου πήρε το μήνυμα από τους Δημότες των Καμένων Βούρλων την Κυριακή 23-5-10 στην ημερίδα που έγινε στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ υπό την αιγίδα του Δήμου όπου δεν παρευρέθηκαν ούτε 25 άτομα μαζί με τους ομιλητές !!!!!!

Από τους προσκεκλημένους ο μόνος που παρευρέθηκε ήταν ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Γιαννόπουλος ο οποίος βέβαια πηγαίνει παντού σε ζωντανούς και πεθαμένους αφού κατεβαίνει για Περιφερειάρχης.
( σε πουλήσανε από ότι φαίνετε κ. Χειμάρα )

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση για το όνομα του Δήμου με 7 υπογραφές Δημοτικών Συμβούλων την προηγούμενη Δευτέρα 17-5-10 και δεν έχει γίνει ακόμη . Ενώ έχει παρέλθει η διορία των 6 ημερών που προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικάς.
Κανονικά θα πρέπει αύριο το πρωΐ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης να πάει στο Δημαρχείο και να πει στην αρμόδια υπάλληλο του Δήμου να σταλούν οι προσκλήσεις για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας.

Μπορεί βέβαια ο κ. Αντωνίου αν θέλει να μην παρευρίσκετε σε αυτό το δημοτικό Συμβούλιο, έχει το δικαίωμα το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση με βάσει το Δημοτικό Κώδικα.

Οψόμεθα …… Πάντως η αυριανή μέρα είναι μια δύσκολη μέρα για το Μπέκη !!!!!