Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ξεπούλησε το όνομα της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου με τη στάση του και την συμπεριφορά του απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες των Καμένων Βούρλων !!!!!!

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αντρίκια και παλικαρίσια η στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκη Μουρτζούνη…… Συγχαρητήρια …. επιτέλους βρέθηκε κάποιος να αντισταθεί με ήθος και αξιοπρέπεια απέναντι στο σύγχρονο "Νέρωνα" των Καμένων Βούρλων.

" Δεν θα μου χαλάσετε τα σχέδια μου " Κραύγαζε ο " Νέρων " στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουρτζούνη μέσα στο Δημαρχείο τον οποίο άκουσαν όλοι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι.

" Για διαλυτικές τάσεις της Δημοτικής Παράταξης κατηγόρησε τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκης Μουρτζούνης "

Δείτε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας " Ημέρα "


Η Βάσω προκαλεί αναταραχή στην Κυβέρνηση


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αναταραχή προκάλεσε στην κυβέρνηση η ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές του ΠαΣοΚ, με επικεφαλής την κυρία Βάσω Παπανδρέου, πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με την οποία κατηγορούν για κερδοσκοπία την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το Μαξίμου όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, αφού στην ερώτηση οι δέκα βουλευτές υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι οι αλλαγές του Κανονισμού στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), αμέσως μετά τις εκλογές, λειτούργησαν υπέρ των κεφαλαίων που «σόρταραν» τους ελληνικούς τίτλους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από «Το Βήμα» υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με την κυρία Παπανδρέου και της εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή του.


Παρά ταύτα η κυρία Παπανδρέου, αλλά και οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές που συνυπογράφουν την επερώτηση, επιμένουν και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία, ειδάλλως, όπως σημειώνουν, θα επανέλθουν και με νέα ερώτηση.
 Ούτε βεβαίως φάνηκε να τους ικανοποίησε η απάντηση που έδωσε η Κεντρική Τράπεζα που έκανε λόγο για «σοβαρές παρανοήσεις» στο θέμα του διακανονισμού συναλλαγών επί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Οι «δέκα» θεωρούν την απάντηση της Κεντρικής Τραπέζης «ανεπαρκή» και κάνουν πλέον λόγο για «χονδρό σκάνδαλο» .

 Η κυρία Παπανδρέου μάλιστα κάλεσε τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας να μην επαναλαμβάνει τα ίδια που έχει ανακοινώσει στο παρελθόν και να ξαναδιαβάσει την ερώτηση και επιπλέον να καταθέσει στη Βουλή- σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής- τα αιτηθέντα έγγραφα.

Από ........ kafeneio

Με ποιο δικαίωμα, κ. Διαμαντοπούλου;...

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Από την Κυριακή Κεχίδου

Με ποιό δικαίωμα κ. Διαμαντοπούλου μου καταστρέφεις τη ζωή;‏


Πήρα πτυχίο πριν 19 χρόνια.  Είμαι επιτυχούσα ΑΣΕΠ 5 φορές. Με τα μόρια των δύο τελευταίων κλήθηκα ως ωρομίσθια στην ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ μία ημέρα απόσταση μακριά απ το σπίτι μου.

Έφυγα αφήνοντας πίσω μου κατάκοιτη μητέρα στην φροντίδα του άνεργου αδερφού μου και όντας νιόπαντρη.


Έφυγα για να...


μαζέψω μόρια από τα δισπρόσητα,  προκειμένου να εργαστώ κάποια στιγμή αναπληρώτρια.

Στον κλάδο μου καλούνταν ως τώρα περί τους 100 αναπληρωτές.
Και έρχεσαι εσύ κ. Διαμαντοπούλου και μου κάνεις τα 16 μόρια από τα δύο αυτά χρόνια μου στην άγονη γραμμή ούτε 1 μόριο και δίνεις 1 μόριο στην γνώση Η/Υ.

ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΜΕ 35Ο Ε ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΡΓΟΥΣΑΝ.

 Πού θα βρεις να στείλεις κορόιδα απο Σεπτέμβρη στα ξερονήσια και στα δυσπρόσιτα της ηπειρωτικής Ελλάδας,όταν δεν δίνεις μόρια και χρήματα;

ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ

Από.....press-gr

Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com




Στο άρθρο μας 105 Δις από ΔΝΤ, "Oργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα";; είχαμε γράψει ότι, τελικά το ποσό θα δανειστούμε θα είναι πολύ μεγαλύτερο, από τo αρχικά αναμενόμενο και σχεδιασθέν.


Η πληροφορία αυτή βασιζόταν:

- Δημοσίευμα του Financial Post

- Σε δηλώσεις Γερμανών βουλευτών

- Δηλώσεις του Στρος Καν μετά την ενημέρωση του Γερμανικού κοινοβουλίου από το ΔΝΤ

- Αποκάλυψη του Γερουσιαστή Ron Paul και του προέδρου της Κεντρικής τράπεζας της Αμερικής (Federal Reserve) Ben Bernanke.

Δείτε τι λέει ο γερουσιαστής Ron Paul, σχετικά με τον δανεισμό της Ελλάδας, στο 2:36 του Video. "Θα πάμε από 10 σε 105 δις ..., Γιατί ;;" ...



Τι έλεγαν όλοι αυτοί ένα μήνα πριν;


Ότι, το πακέτο βοήθειας, θα ανέρθει σε 100-120 δις ευρώ (133-160 δις $) στην επόμενη τριετία, έναντι των 45 δις ευρώ που είχε σχεδιασθεί να δώσει η Ε.Ε και το ΔΝΤ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι αμείλικτα και εγείρουν και πολλά σοβαρά ζητήματα, για να μην μιλήσουμε για "οργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα".

- Πώς ήξεραν το Financial post, Γερμανοί βουλευτές, το ΔΝΤ, ο γερουσιαστής Ron Paulκ και ο Ben Bernanke, 2 βδομάδες πριν την υπογραφή της συμφωνίας βοήθειας, ότι θα δανειστούμε περισσότερα;

- Από ποιόν το έμαθαν ;

- H κυβέρνηση δεν το γνώριζε τότε;

- Ποια αξιοπιστία δείχνουμε σαν χώρα, όταν κάνουμε "μυστικές" συμφωνίες;

- Ποιος καθορίζει στην Ελλάδα την πολιτική που θα ακολουθηθεί και ποιος παίρνει τις αποφάσεις;

Έχω μάτια και βλέπω

Από....Citypress-gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδα εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Καλλικράτη στην Επιτροπή της Βουλής. Καμία αλλαγή στη Φθιώτιδα

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου τι έκανε για να διατηρήσει το όνομα της Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων ???

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


Χωρίς καμία αλλαγή στο σχέδιο "Καλλικράτης" για τη Φθιώτιδα, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, το νομοσχέδιο και εγκρίθηκε και στα άρθρα, κατά πλειοψηφία, με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση να επιφέρει αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των πτερύγων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων - τους οποίους ακροάστηκε η Επιτροπή (Τζανακούλης - αντιπρόεδρος ΚΕΔΚΕ, Σπ. Παπασπύρου - ΑΔΕΔΥ, Θ. Μπαλασόπουλος - ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Πετράκος - ΠΟΣΥΠ, Χρ. Ντάης, Ιω. Σωτηρίου - ΟΚΕ).

 Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν επί της αρχής και επιφυλάσσονται στην Ολομέλεια να λάβουν θέση επί των άρθρων. Αλλαγές σε Βοιωτία, Εύβοια και Φωκίδα 

 Ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε αλλαγή σύμφωνα με την οποία καθορίζεται μεταβατική περίοδος έως το 2011 από την έναρξη της εφαρμογής του «Καλλικράτη», κατά την οποία δεν θα ισχύει το ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000.

 Ακόμη ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε αλλαγές σε έδρες δήμων (κατόπιν αιτημάτων όλων των βουλευτών) και συγκεκριμένα:

Στον δήμο Δωρίδας του Ν. Φωκίδας, ως έδρα ορίζεται το Λιδορίκι, αντί για το Ευπάλιο, το οποίο γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

 Στον δήμο Βοϊου του Ν. Κοζάνης, ως έδρα ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για την Νεάπολη, η οποία γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήρε το έργο της Επιτροπής κατά την τριήμερη επεξεργασία του Καλλικράτη και των βουλευτών των κομμάτων για τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις τους, λέγοντας μάλιστα ότι αν παρουσιάσει και η Ολομέλεια αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά θα είναι πολύ καλή στιγμή του Κοινοβουλίου.

 Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό, αποτελεί ένα εγχείρημα που δημιουργήθηκε στις πιο δύσκολες συνθήκες που θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει και παρόλα αυτά δεν υπήρξε γενικευμένη κοινωνική αντίδραση. Σχετικά με το χωροταξικό ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατέληξε στην καλύτερη δυνατή πρόταση που μπορεί να βαδίσει η κοινωνία και η οποία είναι διαμορφωμένη σε δύσκολες συνθήκες από κάθε άποψη, «εξαντλήθηκαν όμως όλα τα περιθώρια για να βρεθεί η χρυσή τομή».

 Ο εισηγητής της ΝΔ, Χρ. Ζώης, εξέφρασε την ικανοποίηση του κόμματός του για τις τροποποιήσεις που αφορούν στη Σιάτιστα και το Λιδορίκι, είπε όμως πως είναι ελάχιστες στο σύνολο των 25 αιτημάτων για αλλαγές. «Δυστυχώς επιβεβαιώνεται αυτό που σας καταλόγισα υποθετικά ότι η συζήτηση ήρθε στο χωροταξικό με ευθύνη δική σας. Δεν συζητήσαμε οικονομικά και θεσμικά θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Δεν ψηλαφίσαμε καν τα ζητήματα που σας θέσαμε. Θα σας συνοδεύει αυτή η τακτική κι αν δεν την αλλάξετε στην Ολομέλεια δεν θα μείνουμε στις παρατηρήσεις, θα σας καταλογίσουμε πρόθεση», είπε. Έθεσε τέλος το ερώτημα αν γίνουν κοινές δηλώσεις από τους βουλευτές των νομών για ρύθμιση θεμάτων για το χωροταξικό αν θα δείξει την ίδια ευαισθησία.

«Εργαλείο αντιλαϊκής πολιτικής» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού και του ΔΝΤ, το χαρακτήρισε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ν. Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή του θα αποφέρει υπηρεσίες χειρότερες και ακριβότερες για τον πολίτη.

Ο Π. Μαρκάκης (ΛΑΟΣ) επισήμανε ότι ο υπουργός αρκέστηκε να ευχαριστήσει τους βουλευτές για τις προτάσεις τους, αλλά δεν τις έκανε δεκτές, συμπληρώνοντας ότι οι βελτιώσεις που έγιναν έχουν νομοτεχνικά χαρακτηριστικά, δεν είναι ουσίας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Τσούκαλης, έκανε λόγο για συζήτηση υψηλών προδιαγραφών, είπε ωστόσο ότι θα αναμένει να διαπιστώσει στην Ολομέλεια αν ο υπουργός θα αποδείξει ότι πράγματι θα κάνετε θεσμικές και γενναίες τροποποιήσεις, γιατί - όπως είπε - αυτές που προκάλεσε σήμερα είναι «διαχειριστικού χαρακτήρα».

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης στον εισηγητή της ΝΔ, αναφορικά με τα οικονομικά θέματα είπε ότι δεν αποτελούν στοιχείο αντιπαράθεσης, καθώς η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση ότι είναι όρος επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης.

 Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αλλαγές στις έδρες των δήμων, με την προϋπόθεση να συμφωνούν οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων και πάντως να γίνουν δεκτές από την Ολομέλεια, την οποία ο υπουργός δεν υποκαθιστά.

Οι υπόλοιπες αλλαγές Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Στο νομό ΕΥΒΟΙΑΣ ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννης

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο Δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται σε Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ οι δήμοι Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ορεινοί.

 Στον νομό ΑΡΤΑΣ ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα έχει ως έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ ο δήμος Κυλλήνης μετονομάζεται σε δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ήλιδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποκτά ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα

Στο νομό ΗΜΑΘΙΑΣ ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα

Στο νομό ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο δήμος Ηρακλείου θα έχει ιστορική έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων θα έχει ιστορικές έδρες τα Πεζά, τις Αρχάνες και τον Πύργο. Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα έχει ιστορικές έδρες το Καστέλλι και το Αρκαλοχώρι

Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο δήμος Λαγκαδά, με έδρα τον Λαγκαδά, θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ ο δήμος Σπάρτης θα έχει ιστορική έδρα το Μυστρά Στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμο Αγίου Νικολάου

Στο νομό ΠΕΛΛΑΣ ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας Στο νομό ΠΙΕΡΙΑ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Στο νομό ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα

Στο νομό ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο δήμος Καλλικράτειας -Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας

Στο νομό ΧΑΝΙΩΝ οι νέοι δήμοι Σφακίων και Καντάνου-Σέλινου χαρακτηρίζονται ορεινοί

* δηλαδή ο νέος δήμος ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, με έδρα τη ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ΟΡΕΙΝΟΣ, κύριοι Βουλευτές της Φθιώτιδας, που τρέξατε αρκετές φορές στο Ραγκούση για να υπερασπιστείτε, με κάποιες αλλαγές, τα συμφέροντά σας αλλά δεν νοιαστήκατε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα των κατοίκων;

Από ....lamianews