Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Προς επιχειρηματίες : Το γαρ πολύ της .....έπαρσης γεννά παραφροσύνη.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Αφού επί σειράν δεκαετιών συναλλάχθηκαν (διαπλέχθηκαν) με περισσή αλαζονεία με το διαβρωμένο μέχρι τα μπούνια πολιτικό σύστημα, κι αφού επί τουλάχιστον έξι έτη ανέβαλλαν την προειλημμένη απόφαση ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από πρόσωπο των επιχειρηματικών τζακιών, προσβλέποντας στην συνέχιση της αγαστής συνεργασίας τους με τα κόμματα εξουσίας, φαίνεται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τους μεγάλους εκφραστές της διαπλοκής και της ρεμούλας.


Έτσι, προφανώς αποφασίστηκε - από το μεγάλο κεφάλαιο και τους εκφραστές του καπιταλιστές - ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να διαρρήξει την αρμονική - επ' ωφελεία και των δύο - συνεργασία, και να κηρύξουν τον πόλεμο στο πολιτικό σύστημα, με την ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒ, ενώπιον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Και βέβαια ο χρόνος επιλέχτηκε εξ αιτίας των παρακάτω παραγόντων:

•Δεν θεωρούν ότι χρειάζονται πλέον τον έτερο "καππαδόκη". Γιατί πλέον όλα δείχνουν πως η λαϊκή δύναμη που διατέθηκε προς το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον μειωθεί σημαντικά και προβλέπουν ότι σε ορίζοντα λίγων ακόμη μηνών θα έχει εξαλειφθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.

•Η πιθανή επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων θα είναι τέτοια που δεν θα είναι δύσκολο να υπάρξει μια μεταστροφή του σε επιλογές διακυβερνήσεις "αναζητώντας" "άφθαρτους" και επιτυχημένους επιχειρηματίες, με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα οδεύει προς κατάρρευση.

•Η κατ' ουσίαν διακυβέρνηση από την Τρόϊκα θεωρείται πως ευνοεί τον σχεδιασμό αυτόν του επιχειρηματικού κόσμου, και βέβαια υπάρχουν και ανάλογα παραδείγματα σε άλλες χώρες που δέχθηκαν τις "υπηρεσίες" του ΔΝΤ (βλέπε Ουγγαρία, Αργεντινή κλπ)

Φυσικά για την επίτευξη των στόχων τους θα πρέπει απαραίτητα να υπάρξει και η ηγετική φυσιογνωμία που θα πρέπει να συγκεντρώνει μια σημαντική αποδοχή από μέρους των λαϊκών στρωμάτων.

Και μπορεί οι σφυγμομετρήσεις να δίνουν προβάδισμα στον ΚΑΝΕΝΑ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούσαν να αποδεχθούν τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.

Με δεδομένα τα παραπάνω, και για χάριν του σεναρίου, ήδη χαρακτηρίζονται καμμένα χαρτιά τα ονόματα της κ. Αγγελοπούλου και του κ. Βγενόπουλου. Για την κ. Αγγελοπούλου, μάλλον είναι αργά γιατί και οι Ολυμπιακοί -που θα μπορούσαν να της προσθέσουν πόντους - πλέον θεωρούνται μια από τις κύριες αιτίες (βλέπε μίζες, διαπλοκή κλπ) για την κατάντια της χώρας, αλλά και η άτακτη απόσυρσή της από το επιχειρηματικό πείραμα του Ελεύθερου Τύπου απέδειξε ότι διαθέτει περιορισμένη εμβέλεια.

Όσο για τον κ.Βγενόπουλο θα μπορούσε να του αφιερωθεί το τραγούδι "ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο". Η μεγάλη προβολή που του εξασφάλισαν τα μεγαλοκάναλα δεν ήταν αρκετή να αντισταθμίσει τις ευθύνες του στην υπόθεση του άδικου χαμού των τριών νεαρών εργαζομένων στην ΜΑΡΦΙΝ.

Και βέβαια δεν μπορεί να θεωρείται λύση ο κηρύξας τον πόλεμο κ. Δασκαλόπουλος, γιατί θεωρείται λίγος και αποτυχημένος επιχειρηματίας και από κύκλους του συναφιού του.

Η πιθανότητα της πλαγιοκόπησης από το Μητσοτακικέϊκο δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά γιατί η Ντόρα θεωρείται φθαρμένο πολιτικό προϊόν και κανέναν δεν μπορεί να πείσει η όψιμη κριτική στο πολιτικό σύστημα που την τελευταία εξαετία εκφραζόταν κύρια και από την ίδια, με όλες τις ευθύνες που της αναλογούν (Ζήμενς, Καραβέλας, Χριστοφοράκος κλπ).

Έτσι μπορεί ο πόλεμος να ξεκίνησε αλλά με κρυμμένο για την ώρα "ηγέτη".

Και δεν πρέπει να λησμονείται: Η αντίδραση του λαού δεν εστιάζεται μόνο ενάντια στο πολιτικό σύστημα -που σίγουρα έχει τις βαρύτατες ευθύνες - αλλά και σε όλες τις διαβρωμένες εξουσίες και θεσμούς (Τύπος και ΜΜΕ, Δικαιοσύνη, επιχειρηματίες, εκκλησία)

Και δεν θα μας σώσει μια βροχή, ούτε καν μια καταιγίδα.

Χρειάζεται να αρχίσει να ταρακουνάει ο αναμενόμενος λαϊκός σεισμός.

Από....activist

Αυτοαξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                         Λαμία 11 – 5 - 2010
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                  Αρ. Πρωτ. 26
Πλατεία Διάκου 1 ΤΚ 35100                             ΛΑΜΙΑ


Τηλ. - Fax 2231028807 ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr MME
Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com


Αυτοαξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

Μέσα στον κυκεώνα των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης σε εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, οικονομικών και φορολογικών μέτρων κτλ και πριν ακόμα ψηφιστεί το λεγόμενο Πολυνομοσχέδιο, το Υπουργείο Παιδείας έστειλε μια εγκύκλιο για την «Αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων». Τα κριτήρια της αυτοαξιολόγησης που θέτει η εγκύκλιος συνδέονται με την υλικοτεχνική υποδομή και την εξεύρεση πόρων από το ίδιο το σχολείο, την απώλεια διδακτικών ωρών, τις επιδόσεις των μαθητών κ.α. επιχειρώντας να μετατεθούν όλες οι ευθύνες της εκπαιδευτικής πολιτικής και της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης στη σχολική μονάδα και τους εκπαιδευτικούς. Η ΟΛΜΕ έχει πάρει αρνητική θέση και μέσα από τα Συνέδριά της αλλά η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τον εκπαιδευτικό και το έργο του αλλά και κατηγοριοποιώντας σχολεία και μαθητές.

Στην πρόσφατη ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ υπερψηφίστηκαν (65 ΕΛΜΕ υπέρ, 2 κατά, 3 λευκά) τα παρακάτω:

«Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πάρει όλα τα μέτρα για να ακυρώσει στην πράξη επιπτώσεις του «πολυνομοσχεδίου» για την παιδεία:

Αρνούμαστε την εφαρμογή της εγκυκλίου «Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας».

Δεν παίρνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες.

Εφαρμόζουμε στην πράξη από Σεπτέμβρη την απόφαση του κλάδου για δημιουργία τμημάτων με ανώτερο αριθμό τους 25 μαθητές, τους 20 στις κατευθύνσεις και στην Τεχνική Εκπαίδευση και τους 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα – αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους μας.

Για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα στείλει σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων της χώρας σχέδιο αποφάσεων προκειμένου να αποφασίσουν υπογράφοντας αντίστοιχα πρακτικά».

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν τις παραπάνω αποφάσεις αρνούμενοι – σε πρώτη φάση – να δεχτούν να εφαρμοστεί στο σχολείο τους η αυτοαξιολόγηση.

Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσπαθούν να «πιάσουν» το πλάνο των 2 σχολείων, να μην συμπράξουν στην προώθηση και εφαρμογή αυτών των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Λαμία,13 Μαΐου 2010


Αγαπητοί και Αγαπητές Υποψήφιοι και Υποψήφιες,


Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στη μέχρι τώρα πορεία σας. Είναι δοκιμασία που σηματοδοτεί μια αφετηρία για τη θεμελίωση του μέλλοντός σας. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποτελεί και τη μοναδική ευκαιρία. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και δυνατότητες για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας.


Σε αυτή τη δοκιμασία, οπλιστείτε με αισιοδοξία και αντοχή και να είστε βέβαιοι, ότι η επιτυχής κατάληξη θα αποτελέσει δικαίωση των πολύχρονων κόπων σας. Σας εύχομαι ολόψυχα, καλή επιτυχία, κουράγιο και ευόδωση των κόπων σας. Ανάλογες ευχές αξίζει να δοθούν στις οικογένειές σας και τους καθηγητές σας, για την αμέριστη φροντίδα και συμπαράσταση.


Καλή Επιτυχία!



ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



ΤΡΙΤΗ   18/05/2010, ΩΡΑ 19:00



1ο ΚΑΠΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, Καρδίτσης 5 (έναντι σινέ Κατερίνα)


Ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Διοργάνωση: Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικής Αττικής «Ελεύθεροι δρόμοι – Ελεύθεροι χώροι»


Ομιλητές:

Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού ενάντια στα διόδια και των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων πολιτών και Εργαζομένων Βόρειας Αττικής


Θέμα: «Οι προοπτικές του κινήματος ενάντια στα Διόδια»


Νίκος Σταμνάς, Μέλος Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικής Αττικής Eλεύθεροι Δρόμοι – Ελεύθεροι Χώροι


Θέμα: «Ο Αγώνας μας για ελεύθερους δρόμους-ελεύθερους χώρους»


Ελένη Κάππου, εκπαιδευτικός


Θέμα: «Γιατί πρέπει να παλέψουμε ενάντια στα διόδια»


Τάκης Αλεξόπουλος, Μέλος Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικής Αττικής Ελεύθεροι Δρόμοι – Ελεύθεροι Χώροι


Θέμα: «Ο αγώνας ενάντια στα διόδια και το ΔΝΤ»

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη.


Συντονίστριες της συζήτησης: Κατερίνα Αλεξοπούλου και Ράνια Μπάτζιου

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Μήνυμα από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου προς τους μαθητές και τους γονείς τους ενόψει των εξετάσεων:

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-5-2010



«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές του νομού μας που συμμετέχουν στις εξετάσεις καλή επιτυχία. Θέλω όμως να επισημάνω ότι ο αγώνας της ζωής δεν σταματά σε μια επιτυχία ή αποτυχία, αλλά είναι διαρκής. Όταν κάποιος προσπαθεί και αγωνίζεται για τους στόχους του η δικαίωση έρχεται αργά ή γρήγορα. Στην παρούσα φάση της ζωής τους οι μαθητές δεν χρειάζονται τίποτε άλλο παρά μόνο συμπαράσταση και αυτό το γνωρίζουν καλά οι γονείς»

Υπόμνημα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά στον Πρωθυπουργό

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη Λαμία, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς κατέθεσε Υπόμνημα στο οποίο αναφέρει


Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Επιτρέψτε μου να σας κάνω γνωστά και να επισημάνω κάποια μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας θέματα της περιοχής μας.

1) Τριτοβάθμια εκπαίδευση –Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Είμαστε η τελευταία περιφέρεια στην οποία ιδρύθηκε Πανεπιστήμιο, είναι απαραίτητη η δημιουργία νέων τμημάτων. Από πλευράς μας έχει οριοθετηθεί στο νέο Γ.Π.Σ. χώρος για το νέο Πανεπιστήμιο.

Με αφορμή αυτό θέλω να σας θέσω δύο μεγάλα ζητήματα :

* Το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και της ΣΓΥΤ η περιοχή της Λαμίας γίνεται συγκοινωνιακός κόμβος στο κέντρο βάρους της χώρας και μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκεντρωμένη της δομή αφού από το 1960 η μελέτη «Δοξιάδη» πρότεινε την περιοχή μας ως διοικητική πρωτεύουσα της χώρας.

* Το δεύτερο ζήτημα βασίζεται στην ίδια λογική και έχει σχέση με την αποκέντρωση πανεπιστημιακών σχολών οι οποίες λόγω αντικειμένου δεν μπορεί να βρίσκονται στην Αθήνα και μιλώ για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το οποίο στην Στερεά Ελλάδα θα έβρισκε φιλόξενο περιβάλλον για την περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη του.

2) Μετά την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την μείωση των δαπανών του Δημοσίου, πιστεύουμε ότι απαιτείται επιτάχυνση μέτρων ανάπτυξης για να κινηθεί η αγορά είτε μέσω ΤΕΜΠΜΕ είτε Με Αναπτυξιακά Προγράμματα.

3) Είναι γνωστό ότι η περιφέρεια μας είναι στο στόχο 2 εξαιτίας της ανάπτυξης των Οινοφύτων κυρίως, γεγονός που μεταφράζεται σε αισθητά μειωμένες χρηματοδοτήσεις. Αυτό δημιουργεί συνθήκες ανισότητας μεταξύ των περιφερειών. Για παράδειγμα ένα Υπουργείο μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα στην γειτονική Θεσσαλία, σε εμάς όμως δεν μπορεί παρά μόνο το ταμείο συνοχής. Είναι απαραίτητα λοιπόν ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα ισοστάθμισης των χρηματοδοτήσεων για ισόρροπη ανάπτυξη.

4) Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και σύμφωνα με το εθνικό χωροταξικό είναι απαραίτητη η επέκταση της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.

5) Ο ρόλος της Λαμίας σε σχέση με την αιρετή περιφέρεια και τις κρατικές διοικήσεις φαίνεται να υποβαθμίζεται και ετούτο γιατί ο τρόπος διαπραγμάτευσης της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά περιοχές με προγραμματική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε βάρος της περιφερειακής αυτοδιοίκησης η οποία μετά το 2013 δεν θα έχει προγραμματική σχέση με την ΕΕ, δηλαδή δεν θα έχει δικό της περιφερειακό πρόγραμμα, δίνοντας έτσι αναπτυξιακό προβάδισμα στην Θεσσαλία και στη Λάρισα και υποβαθμίζοντας την Στερεά και την Λαμία.

6) Με τους οδικούς άξονες που υλοποιούνται και την ΣΓΥΤ η Λαμία γίνεται κέντρο εμπορευματικό, τουριστικό κλπ.

Σας παρακαλούμε για την ταχεία προκήρυξη μέτρων στο ΕΣΠΑ που να αφορούν τη Δημιουργία Θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων(Τεχνολογικό Πάρκο) στη Λαμία και εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή της Λαμίας, που προβλέπεται άλλωστε και στον σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταφορών

Σε αυτό το σημείο θα τονίσω την ύπαρξη του ιστορικού τριγώνου Θερμοπυλών-Αλαμάνας- Γοργοποτάμου το οποίο αποτελεί ισχυρό αναπτυξιακό στοιχείο για την Στερεά Ελλάδα

Αναπτύσσοντας το ιστορικό τρίγωνο (Ήδη κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ (Καινοτομία) Μουσείο από το Δήμο).

Δημιουργούμε ένα ακόμη σημείο αναφοράς στον άξονα Αθήνα-Δελφοί-Καλαμπάκα και αναδεικνύουμε τις Θερμοπύλες.

Ειδικά για τις Θερμοπύλες όπου πέραν της μάχης γεννήθηκαν οι πρώτες Αμφικτιονίες, έχουμε καταθέσει πρόταση για την δημιουργία του πλανητικού αμφικτιονικού χωριού όπου κάθε κράτος μέλος του ΟΗΕ θα έχει δική του έκταση με το καθεστώς των Πρεσβειών και στο κέντρο θα δημιουργηθεί Κέντρο Διεθνών Σχέσεων. Αυτό το πολυπολιτισμικό χωριό πρέπει να το θέσει στις αναπτυξιακές του προτεραιότητες του το ΥΠ.Εξ. μέσα από την πολιτιστική διπλωματία.

7) Τέλος η αιχμή του δόρατος της περιοχής μας στην τουριστική ανάπτυξη, είναι τα Ιαματικά και η Γεωθερμία.

Η γεωθερμική έρευνα και οι μελέτες αξιοποίησης της πρέπει να αποτελέσει μέτρο του ΕΣΠΑ. Για τα Ιαματικά οι επενδυτές έρχονται και φεύγουν, οι επισκέπτες συναντούν μία εγκαταλελειμμένη περιοχή (Αξίζει να την δείτε φεύγοντας) Γιατί τα ΕΤΑ επιμένουν να την κρατούν στην δικαιοδοσία τους χωρίς πρόγραμμα αξιοποίησης.

Σας παρακαλώ για το ενδιαφέρον σας, ας δοθούν στην αυτοδιοίκηση, καλύτερη τύχη θα έχουν .

Σας Ευχαριστώ


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com