Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ολόκληρη η δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη μετά τη διαγραφή...




















Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


"Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.
Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.
Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να ...

κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σʼ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δις ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.
Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.
Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ, τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.
Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».
Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;
Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.
Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.
Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.
Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.
Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.
Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.
Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γιʼ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας." 
Από.....Press-gr

Διέγραψε τους τρεις ο Γ. Παπανδρέου...

 Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com
 
Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γ. Παπανδρέου έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τους βουλευτές Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου που ψήφισαν "παρών" στην ονομαστική ψηφοφορία για τα νέα μέτρα...

Καμμένος στον Παπανδρέου: Να κλείσεις φυλακή και τον αδερφό σου!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Η τάπα της δεκαετίας ήταν η ατάκα του Καμμένου στον ΓΑΠ που τον μπλόκαρε και τον έκανε να μιλάει για …άλογα!
Ο Παπανδρέου μπλόκαρε και μετά έχασε τα λόγια του. Η ατάκα έπεσε ακριβώς όταν ο ΓΑΠ μίλησε για τις κουρτίνες των 28,000 Ευρώ από υπουργό της Νέας Δημοκρατίας και ο Πάνος Καμμένος σηκώθηκε και του φώναξε το απίστευτο:
Και βέβαια να τον κλείσεις φυλακή αυτόν με τις κουρτίνες, όπως πρέπει να κλείσεις φυλακή και τον αδερφό σου που πήρε με την υπογραφή σου το προεδρικό αεροσκάφος για να διαπραγματευτεί τις μίζες για τα υποβρύχια και έκανε… 28,000 δολάρια (είπε Ευρώ δολάρια όμως είναι το σωστό) λογαριασμό στο Handling του αεροδρομίου!!!
Όπως καταλαβαίνετε, το συμβάν μπλόκαρε τον cyborg πρωθυπουργό που έχασε τα λόγια του.



Από το www.olympia.gr

Τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ ανακοίνωσε ο Αντ.Σαμαράς

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Αμεση ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά στην κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να κινηθεί εκτός κομματικής γραμμής και να ψηφίσει τα έκτακτα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε τη διαγραφή της πρώην υπουργού.

Η ανακοίνωση: 

Σήμερα την 6η Μαΐου 2010, συνήλθε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλευτή κ. Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 680/6.05.2010 εγγράφου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Θεοδώρα Μπακογιάννη.

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο του Προέδρου και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας περί κομματικής πειθαρχίας, η οποία τίθεται από τον Πρόεδρο του Κόμματος και στο άρθρο 6 παρ. γ και δ του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, περί απώλειας της ιδιότητας του μέλους, καθώς και μετά από τη δήλωση της κας Θεοδώρας Μπακογιάννη, που επακολούθησε της αποφάσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Κατόπιν αυτών, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διαγραφή της Βουλευτού Α’ Αθήνας κας Θεοδώρας Μπακογιάννη από μέλος του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.



Από......Citypress-gr

Βίντεο από την πυργκαγιά στην Marfin...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών της Φθιώτιδας με θέμα τον Μαλιακό

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Tο Europe Direct του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε Στυλίδας, στα πλαίσια των δράσεών του, και σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., τον Σύλλογο Ελλήνων Ωκεανογράφων, τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Ν. Φθιώτιδας και τους Υπευθύνους Π.Ε. Α/θμιας και Β/θμιας Ν. Φθιώτιδας, διοργανώνει ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του νομού μας, με θέμα: «Μαλιακός:Ένα ξεχωριστό περιβάλλον», η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές περιμετρικά του Μαλιακού κόλπου, σήμερα 6 Μαΐου


Η ημερίδα θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Ν. Φθιώτιδας και θα περιλαμβάνει μετρήσεις της καθαρότητας των νερών σε διάφορα βάθη από τους επιστήμονες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων και καθαρισμό των ακτών από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του ΚΠΕ Στυλίδας, τους Υπευθύνους Π.Ε. Α/θμιας και Β/θμιας Ν. Φθ/δας και τα μέλη του Europe Direct.



Τα 16 συνολικά σχολεία που συμμετέχουν στην περιβαλλοντική δράση, είναι:

1) 1ο Δ.Σ. Στυλίδας

2) 2ο Δ.Σ. Στυλίδας

3) 1ο Δ.Σ. Εχιναίων

4) Δ.Σ. Καμένων Βούρλων

5) Δ.Σ. Αγίου Κων/νου

6) Δ.Σ. Μώλου

7) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λαμίας

8) ΕΠΑΣ Λαμίας

9) Εσπερινό Λύκειο Λαμίας

10) Γυμνάσιο & Λυκ. Τάξη Ραχών

11) Δ.Σ. Καινούριου

12) Γυμνάσιο Αγίου Κων/νου

13) Γυμνάσιο Καμένων Βούρλων

14) Λύκειο Καμένων Βούρλων

15) Γυμνάσιο Στυλίδας

16) Λύκειο Στυλίδας

Οι μαθητές, αφού προσέλθουν στα σημεία διεξαγωγής της περιβαλλοντικής ημερίδας, θα χωριστούν σε ομάδες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες δράσεις. Οι δράσεις όλων των ομάδων θα γίνουν κυκλικά και περιλαμβάνουν:

- Ενημέρωση για την περιβαλλοντική κατάσταση της παράκτιας ζώνης και την ποιότητα των νερών και μετρήσεις φυσικοχημικών παραμέτρων των υδάτων του Μαλιακού.

- Παρατηρήσεις της χλωρίδας και της πανίδας της παράκτιας ζώνης και του Αιγιαλού και καταγραφή σκουπιδιών.

- Περιβαλλοντικά παιχνίδια και

- Καθαρισμό των ακτών

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

1) Στυλίδα (θέση Καλόγερος στην παιδική χαρά)

2) Παραλία Ραχών (θέση: bungalows- bojo)

3) Καμένα Βούρλα (θέση: Φαλαρέϊκα )

4) Παραλία Αγίου Κωνσταντίνου (θέση: Συκιές)

5) Παραλία Καινούριου (θέση:Κατασκήνωση )

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ:10.00-13.30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00-12.30: ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ & Περιβαλλοντικά παιχνίδια

12.30-13.30: Καθαρισμός ακτών
 
Από......Lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com