Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οι "ΠΡΟΒΟμάστορες" προτείνουν κι' όποιος θέλει ακολουθεί. Που πάμε Πρωτομαγιά;

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



30.4.10

Που πάμε Πρωτομαγιά 2010


Σάββατο 1/5/2010 : Ορεινή Πεζοπορία στη Κνημίδα

Θα συναντηθούμε στις 9:00π.μ. στο Τουριστικό Περίπτερο στη παραλία Καμένων Βούρλων (απέναντι από την εκκλησία).

Θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα έως το σημείο που αρχίζει το μονοπάτι στο Καρακόλυθο, πάνω στο δημοτικό δρόμο Καμένων Βούρλων- Καρυάς.

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε σε δασικό δρόμο και μονοπάτι, έως τη θέση Γιαννάκι , όπου υπάρχει και βρύση. Εκεί θα παραμείνουμε για να γιορτάσουμε τη Πρωτομαγιά. Ο σύλλογος έχει οργανώσει τη μεταφορά ψησταριάς και φαγώσιμων στο σημείο αυτό με αγροτικό αυτοκίνητο [...]

Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στη δράση αυτή είναι η επικοινωνία με τους συντονιστές το αργότερο έως τις 6:00μ.μ. της Παρασκευής 30/4/2010. Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε γνωστό αν θα συμμετέχετε από κοινού στο φαγητό ή θα έχετε φέρει τα δικά σας τρόφιμα. Είναι σημαντική η έγκαιρη ενημέρωση των συντονιστών ώστε να γνωρίζουν τη ποσότητα των υλικών που πρέπει να προμηθευτούν.

Η διαδρομή είναι 1 βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για αρχαρίους.

Η συνολική απόσταση είναι 5χλμ. περίπου , συνολικής διάρκειας 2,5 ωρών περίπου και έχει υψομετρική διαφορά 150μ. περίπου.

Συντονιστές της δράσης αυτής είναι :


Νίκος Κύρκος τηλ. 6976861595


Μόνικα Πλατανιά τηλ. 6937214899


Μίμης Συκιώτης τηλ. 6944423155

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε έναν από τους συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης.

Πρέπει να φέρουν απαραίτητα μικρό σακίδιο ημέρας, μακρύ παντελόνι, μποτάκια ή αθλητικό παπούτσι, αντιανεμικό μπουφάν, δεύτερο ισοθερμικό μπλουζάκι, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο για τον ήλιο, 1 λίτρο νερού, καθώς και το ατομικό τους φαρμακείο. Αν έχουν παρουσιάσει κάποια αλλεργία στο παρελθόν να το γνωστοποιήσουν στους συντονιστές και να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα φάρμακα που έχει υποδείξει ο γιατρός τους.

Προαιρετικά μπορεί να φέρουν φωτογραφική μηχανή και κιάλια για να απολαύσουν τη θέα που προσφέρει η περιοχή .

Για περισσότερες πληροφορίες :


Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo

Τίθεται σοβαρή υποψηφιότητα με άρωμα Γυναίκας για το διευρυμένο Δήμου του Μαλιακού με έδρα τα Καμένα Βούρλα !!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com




Εστάλη από

αναγνώστη του Blog


Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες ότι σύντομα θα εκδηλωθεί και επισήμως υποψηφιότητα γυναίκας για το διευρυμένο Δήμο του Μαλιακού.

Είναι έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου και την παροτρύνουν με όποιους συζητάει να τεθεί επικεφαλής ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στο διευρυμένο Δήμο.

Επαγγελματικά είναι ελεύθερη μαχόμενη επαγγελματίας , εργάζεται στο διευρυμένο Δήμο του Μαλιακού, διατηρεί δε καλές σχέσεις και με τα τρία δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου λόγου του επαγγέλματος της.

Διαθέτει γνώσεις και τσαγανό για να εφαρμόσει όπως ελπίζει με την συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου που διαθέτουν και τα τρία δημοτικά διαμερίσματα το πρόγραμμα που θα συν διαμορφώσουν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ώστε να προχωρήσει ο τόπος προς τα εμπρός με άλματα που τα έχει ανάγκη.

Η καταγωγή της είναι από τα Καμένα Βούρλα . Έχει δε έλθει σε συζητήσεις με αρκετούς δημότες των Καμένων Βούρλων του Αγίου Κωνσταντίνου και του Μώλου που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Είναι νέα και άφθαρτη πολιτικά διότι δεν έχει ξανά ασχοληθεί μετά της Τοπικής αυτοδιοίκησης και ευελπιστεί να φέρει ένα φρέσκο αέρα με τις καινούργιες ιδέες της μακριά από κομματικές ταμπέλες στο διευρυμένο Δήμο του Μαλιακού.

Της ευχόμαστε να παρουσιάσει σύντομα την υποψηφιότητα της και να έχει επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβει αν οι δημότες της κάνουν την τιμή να την εκλέξουν με την ψήφο τους πρώτη Γυναίκα Δήμαρχο του διευρυμένου Δήμου Μαλιακού.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Λαμία,29 Απριλίου 2010

Ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί ημέρα υπόμνησης των διεκδικήσεων και των δίκαιων και μακροχρόνιων αγώνων των εργαζομένων.

Το μήνυμα της ημέρας στην κρίσιμη φάση την οποία διάγουμε είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το σημερινό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα με ευθύνη, κυρίως, των πράξεων και των παραλείψεων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και, εντέλει, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω της κρίσης δανεισμού, αναδεικνύουν νέους προβληματισμούς και προκλήσεις για όλους μας.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει ώστε να μετριασθούν, κατά το δυνατόν, οι επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα δίκαια κεκτημένα των εργαζομένων.

Το μέλημα όλων οφείλει να είναι η επίσπευση της χρονικής διάρκειας της δοκιμασίας και η έξοδος από το μηχανισμό στήριξης όσο γίνεται πιο σύντομα, ώστε να σπάσουμε το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης όσο γίνεται πιο γρήγορα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάταξης της Οικονομίας.

Ανάταξη που πρέπει να έχει στρατηγικούς στόχους τη διαρκή προώθηση της αειφόρου, έξυπνης και εξωστρεφούς ανάπτυξης, την ευημερία των πολιτών, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Ανάταξη και ανάπτυξη που δεν μπορεί να γίνει με πτωχευμένες επιχειρήσεις και άνεργους πολίτες.

Η πατρίδα μας έχει και τα μέσα και τους πόρους και τους ανθρώπους να εξέλθει από την κρίση, διασφαλίζοντας την ευημερία των εργαζομένων.

Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα.

Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

http://solamias.blogspot.com/ www.solamias.gr/

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
29/4/2010

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Μαθητικό Rapid N.Φθιώτιδας 2010, που διοργάνωσε, η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας, στην αίθουσα του ομίλου την Κυριακή 25/4/2010. Νικητές ανεδείχθησαν όλοι οι συμμετέχοντες, μαθητές των δημοτικών και γυμνασίων της Φθιώτιδας που με την παρουσία και την αγωνιστικότητά καθώς και με τις αμφίρροπες παρτίδες τους, έκαναν ένα ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητα και τα μαθήματα των σχολείων τους(αναλυτικά αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην αίθουσα των συλλόγων).

Ο ΣΟΛ και η ΣΝΟΛ ευχαριστούν τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους για την συμμετοχή τους, υπόσχονται και άλλες παρόμοιες σκακιστικές εκδηλώσεις ενώ πιστεύουν πως ειδικά τώρα που η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες, η ενασχόληση των νέων με αθλήματα-παιχνίδια όπως το σκάκι, βοηθάει στην καλλιέργεια και την πνευματική ολοκλήρωσή τους, αποτελώντας έτσι την ελπίδα για διέξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Από το γραφείο τύπου Στασινός Παναγιώτης:6932837696

Έδωσαν τις παραιτήσεις τους στο Δήμαρχο Μώλου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι !!!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

"Δήμος Μαλιακού", που ξέρεις και η αρνητική διαφήμιση μπορεί να είναι διαφήμιση!!!

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

του Στάθη Ανδρικόπουλου (*)

ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - "ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΑΚΟΥ"


Που ξέρεις και η αρνητική διαφήμιση μπορεί να είναι διαφήμιση.
"ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΑΚΟΥ": Γνωστό από το "θανατηφόρο πέταλου του Μαλιακού", από το "Μαλιακός-SOS" κλπ.

Ποιος ξέρει, το σύνδρομο της Τζούλιας Αλεξανδράτου μας καθοδηγεί. Θα πρέπει να δυσφημιστούμε για να διαφημιστούμε. Δεν φταίει βέβαια ο φουκαράς ο Μαλιακός που κάνει τ΄ αδύνατα δυνατά και αντιστέκεται να μας δώσει χαρά, ζωή, φυσική ομορφιά, φως, δουλειά

Απ ότι φαίνεται για μία ακόμα φορά κανένας δεν προβληματίζεται ποιές είναι οι επιπτώσεις του ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ΄΄συνολικά και με την νέα ονομασία των Δήμων στην τουριστική δραστηριότητα .

Εν πάση περιπτώσει τα Καμένα Βούρλα από μόνα τους ιστορικά για τον τουρισμό αποτελούν ένα Brand name.

 Εάν αυτό δεν ήταν ενωτικό για τους τρείς Δήμους τώρα που ξεκαθάρισε η έδρα του Δήμου ας γίνουν σοβαρές προσπάθειες να ονομαστεί ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ. Ένα όνομα που από μόνο του αποτελεί διαφήμιση. Μιας και ο Δήμος Λαμιέων όπου ανήκει το Διαμέρισμα των Θερμοπυλών όχι μόνον δεν κάνει χρήση του ονόματος αλλά έχει δυσκολέψει η πρόσβαση στο μνημείο στο μουσείο και στον χώρο τελείως.

Η χρήση μιας ονομασίας που θα περιλαμβάνει το όνομα Θερμοπύλες είναι από μόνο του διαφήμιση. Το παράδειγμα του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ με έδρα την Άμφισσα αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση. Προφανώς εκείνο που πάντα ψάχνεται στην Πατρίδα μας είναι τ΄ αυτονόητα. Επί τέλους πέρα από τα παιγνίδια εξουσίας υπάρχουν και τα ζητήματα ουσίας. Σε μια συγκυρία όπου η ξενόφερτη’’ οικονομική κρίση’ ’δημιουργεί κατάρρευση και υποτέλεια εμείς πετάμε στην αφάνεια και στην αδράνεια ένα όνομα με τεράστια σημασία ΄΄ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ΄΄ ξεκαθαρίζοντας μια κι έξω με ποιο όνομα θα συμμετάσχουμε σε τουριστικές εκθέσεις με ποιο όνομα θα τυπώσουμε τα διαφημιστικά μας έντυπα (με τεράστιο οικονομικό κόστος )Με ποιο όνομα θα βρισκόμαστε μέσα στις μηχανές αναζήτησης της google και των άλλων στο internet.
Είναι το ίδιο να πατάς ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ στο internet από το να πατάς ΜΑΛΙΑΚΟΣ?.Επιχειρήστε το και θα σπάσετε πλάκα.

Η ονομασία ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ πιθανόν ν αφύπνιζε και συνειδήσεις έτσι ώστε να σκύψουμε επί της ουσίας στην παραγωγή υποδομών και προϋποθέσεων ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση…. Επί τέλους το σλόγκαν της κυρίας Γκερέκου περί σύνδεσης του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ πού είναι ?Πετάχτηκε στο καλάθι των σκοπιμοτήτων?

Δεν μπαίνω στην ουσία του Καλλικράτη γιατί αρκετή κατάθλιψη μας έχουν διοχετεύσει Τα μέσα μαζικής εκτέλεσης της νοημοσύνης και όχι μόνο. Ο δρόμος είναι μακρύς και μίζερος. Μπορεί να γίνει αρχή όμως για άλλο τρόπο σκέψης που να απομονώνει τις ιδιοτέλειες τις ημιμάθειες και τις σκοπιμότητες και τότε ίσως φανεί μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας και για μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

(*) Ο πάντα επωνύμως υπογράφων την άποψή του. Όσο για το κόστος. Συνηθισμένα τα βουνά απ τα χιόνια.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com