Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Κίνδυνοι πέρα από την ευρωζώνη

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


By Chris Giles (Λονδίνο)

Δημοσιεύθηκε: 17:46 - 28/04/10

Η ελληνική κρίση αποτελεί προειδοποίηση στις άλλες χώρες να μην χάσουν τον έλεγχο της δημοσιονομικής τους θέσης και την εμπιστοσύνη των αγορών. Αλλά οι προηγμένες οικονομίες έχουν ανοίξει τόσο πολύ τους προϋπολογισμούς τους, που επενδυτές, οικονομολόγοι και διεθνείς οργανισμοί αρχίζουν να ανησυχούν.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων «θα πρέπει να προηγηθεί της εξομάλυνσης της πιστωτικής πολιτικής» σε πολλές οικονομίες.

Το ΔΝΤ έχει υπολογίζει ότι σχεδόν όλες οι προηγμένες οικονομίες οφείλουν να «σφίξουν τα λουριά» πολύ στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου να σταθεροποιήσουν το χρέος τους στο 60% του ΑΕΠ έως το 2013 και ότι το «σφίξιμο» που χρειάζεται στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Βρετανία είναι εξίσου έντονο με εκείνο που χρειάζεται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να περιστείλουν την δημοσιονομική πολιτική τους κατά 9% του ΑΕΠ για να επιτύχουν μια σταθερή θέση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, κάτι που πολιτικά είναι πολύ δύσκολο, καθώς «όπως έχουν τα πράγματα, οι Ρεπουμπλικάνοι θα θέσουν βέτο σε κάθε αύξηση φόρου και οι Δημοκρατικοί σε όλες τις περικοπές δαπανών.»

Για την Βρετανία, το ανεξάρτητο Institute for Fiscal Studies καταδίκασε την στάση όλων των πολιτικών κομμάτων στην εκλογική εκστρατεία, υπολογίζοντας ότι κανένα κόμμα δεν έχει καταφέρει ποτέ να επιβάλλει πάνω από το ένα τρίτο των περικοπών δαπανών τις οποίες είχε αναλάβει.

Και στην Ιαπωνία, ο οίκος Fitch προειδοποιεί ότι «εν τη απουσία σταθερής οικονομικής ανάκαμψης και δημοσιονομικής λιτότητας, το κρατικό χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, ασκώντας πτωτικες πιέσεις στις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας μεσοπρόθεσμα.»


ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

Η Ελλάδα και ο αδύναμος πρωθυπουργός της Δούρειος Ίππος των ΗΠΑ στην Ευρώπη;

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Όταν γράψαμε το «Η «Νέα Γιάλτα» και ο δρόμος προς το ΔΝΤ» λίγοι μας πίστεψαν. Όπως και τότε που επιμέναμε ότι ο ρόλος του Γιώργου είναι να εκμεταλλευτεί (ούν) την κρίση για να περάσει(ουν) όλα εκείνα που είπε κάποτε μόνα σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας θεωρούσαμε.


Ύστερα όμως από το ΔΝΤ, το νόμο για τους μετανάστες, τον Καλλικράτη, την προβοκάτσια με τους ΟΥΚαδες, την απόπειρα εισαγωγής και Πακιστανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, την περικοπή του επιδόματος των ιπταμένων (για τσαμπουκά, ή λόγω βλακείας;) και όλα τα υπόλοιπα, πόσοι άραγε πιστεύουν σήμερα ότι ο Γιώργος και οι φίλοι του δεν θέλουν να ξεμπερδεύουν οριστικά με τον ελληνικό πατριωτισμό; Με όλους εμάς τους κάφρους που δεν σκύβουμε το κεφάλι και εξακολουθούμε να επιμένουμε ελληνικά προς μεγάλη στενοχώρια της μαμάς του;

Γράφαμε χθες, με αφορμή την ταυτόχρονη υποβάθμιση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την S&P, πως « όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε έναν εν εξελίξει πόλεμο χωρίς προηγούμενο. Με δεδομένο ότι η S&P είναι αμερικανική και έχει κάνει πολλά παιχνίδια, το διπλό χτύπημα στην ευρωπαϊκή οικονομία και την ΕΕ γενικότερα είναι πολύ ύποπτο. Θα μπορούσε το σενάριο να κάνει λόγο για απηνή πόλεμο των Αμερικανών κατά του ευρώ, με όπλα τους πιστοληπτικούς ελέγχους».

Ας δούμε λοιπόν πάλι την επίσκεψη του Γιώργου στον Ομπάμα υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων:...

Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αξιοποιήσουν προς όφελος τους την αδυναμία της Ε.Ε.

Το ΔΝΤ παραδοσιακά και ανεξαρτήτως του ποιος προεδρεύει ελέγχεται από τις ΗΠΑ

Έτσι ο έλεγχος της Ελλάδας από το ΔΝΤ ουσιαστικά ακυρώνει στην πράξη την Ε.Ε. Καταργεί κάθε έννοια κοινοτικής αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει πια Ευρωζώνη.

Ανοίγει η «Κερκόπορτα».

Αποδεχόμενοι το ΔΝΤ για την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι πριόνισαν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον «Δούρειο Ίππο».

Παράλληλα:

-Η ΗΠΑ, θέλουν να επανέλθουν στα δυτικά Βαλκάνια, αυτό σημαίνει ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αναγνώριση του Κοσσόβου.

-Θέλουν να τελειώνουν με τους αγωγούς (θυμάστε τις δηλώσεις του Μπραϊζα;)

-Θέλουν να λύσουν, επιτέλους το Κυπριακό.

-Θέλουν να ικανοποιήσουν τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο (είναι κοινό μυστικό ότι προωθούν την συνεκμετάλλευση) – να και επίσκεψη Ερντογάν.

-Θέλουν τέλος να στείλουμε στρατεύματα στο Αφγανιστάν

Πότε αποδίδουν οι πιέσεις στον αντίπαλο;

Προφανώς, όταν αυτός μπορεί να προβάλλει τη λιγότερη αντίσταση.

Και κάτι ακόμα που για τους Αμερικανούς είναι σημαντικό, άσχετα αν εμείς δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία: Η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά αντιαμερικανισμού όπως και τα υψηλότερα ποσοστά φιλο-ευρωπαϊσμού.

Τους τελευταίους μήνες αυξάνεται η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση των ελλήνων για την Ε.Ε. Μια παρέμβαση των Αμερικανών, που θα στηρίξει την Ελλάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, που οι ευρωπαίοι τη λοιδορούν, δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Οι άφρονες και οι αφελείς θαύμαζαν πριν από λίγες εβδομάδες τους διπλωματικούς ελιγμούς του Μεγάλου Ποδηλάτη. Εμείς αντιθέτως παρακολουθούσαμε έναν αδύναμο πρωθυπουργό να περιφέρεται ανά τον κόσμο αναζητώντας στηρίγματα για την αντιλαϊκή πολιτική του σε χώρες και ηγέτες που εκ προοιμίου επιβουλεύονται τα συμφέροντα της χώρας.

Συμπέρασμα: Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι έχει συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου στο παρασκήνιο.

Διαβάστε κι αυτό, είναι πολύ διαφωτιστικό για τις προθέσεις των ΗΠΑ: Διαθέτει άραγε η Ελλάδα Tea Party;

Antinews.gr

Μίκης Θεοδωράκης - Προμήνυμα μεγάλων συμφορών

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:


Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας...
...ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο.

*Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη έγινε στο Περιοδικό Ρεσάλτο

ΑΚΑΡΠΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com






Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696
http://www.pepla.gr/ – info@pepla.gr





Λαμία, 28.4.2010


Εμείς, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, με περισσή ικανοποίηση ακούσαμε την είδηση ότι απέβη άκαρπη η χθεσινή δημοπρασία για την «Αξιοποίηση του Ακινήτου της Δημοτικής Αγοράς Λαμίας».

Θεωρούμε ότι με το λόγο και τις πρακτικές μας έχουμε μερίδιο συμμετοχής σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και ενισχύει τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα όσα δεσμευθήκαμε με την προγραμματική διακήρυξη των αρχών μας.

Κερδήθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και συστράτευση όλων μας.

Μπορεί σήμερα να μην εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τις 12 εταιρείες, οι οποίες, όπως λέει η Δημοτική Αρχή, παρέλαβαν τα τεύχη της δημοπράτησης του έργου, αυτό όμως δεν μας καθησυχάζει. Προχωρούμε:

- Καταθέτουμε άμεσα την προσφυγή μας στην Επιτροπή του Άρθρου 152 κατά της Απόφασης της Περιφέρειας, η οποία ορίζει ως απαράδεκτη την προσφυγή των μελών της Πρωτοβουλίας για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

- Ετοιμάζουμε με τους δικηγόρους την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας

- Ανοίγουμε λογαριασμό στην Τράπεζα για την οικονομική στήριξη της προσφυγής στο ΣτΕ

- Συγκεντρώνουμε υπογραφές κατά του συγκεκριμένου έργου

- Στέλνουμε το φάκελο της υπόθεσης σε κάθε αρμόδιο φορέα και Υπουργείο τονίζοντας το παράνομο της διαδικασίας

- Ετοιμάζουμε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα το κυκλοφοριακό στην πόλη

Λαμιώτες και Λαμιώτισσες, ενώστε τη φωνή σας με τη φωνή της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας και στηρίξτε τις προσπάθειές μας. Σήμερα, που όλοι μιλάνε για οικονομική κρίση, εμείς πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα οικονομικά ελλείμματα, αλλά τα ελλείμματα αξιών. Γι’ αυτό διεκδικείστε το αυτονόητο δικαίωμά σας για ποιότητα στη ζωή σας, για αξιοκρατία, δικαιοσύνη και διαφάνεια στην καθημερινή σας ζωή.


Η Γραμματεία

Για περισσότερες πληροφορίες: Δημήτρης Δημόπουλος τηλ 6944574014



Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Ομάδες

Google "pepla" - Oμάδα Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας.

Για να δημοσιεύσετε σε αυτήν την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου στη διεύθυνση pepla@googlegroups.com

Για περισσότερες επιλογές, επισκευθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση

http://groups.google.gr/group/pepla?hl=el

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση για την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου στον Νομό Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αθήνα, 27 Απριλίου 2010


Δελτίο Τύπου για την Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής  Ευθύνης της Οικονομίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Το Βήμα» (27.03.2010) για την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου χρησιμοποιώντας «πολύπλοκα υπολογιστικά μοντέλα» υπολογίζει την αξία των ακινήτων της στα 300 δισ. ευρώ. Από τον σχετικό πίνακα προκύπτει ότι τα 80 δισ. ευρώ βρίσκονται στον Νομό Φθιώτιδας, γεγονός που από μόνο του ακυρώνει την αποτίμηση αυτή, διότι το σύνολο της αξίας του νομού, Λαμίας συμπεριλαμβανομένης, απέχει παρασάγγας από αυτά τα ποσά».

Αναλογιζόμενος, συνεπώς, την ιδιαίτερη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας κατά την παρούσα κρίσιμη στιγμή για τα δημόσια οικονομικά, ο κ. Σταϊκούρας επιθυμεί να ενημερωθεί από τον Υπουργό Οικονομικών για το ποια είναι η περιουσία του δημοσίου στο Νομό Φθιώτιδας και ποια η αξία αυτής, καθώς και το ποιος είναι ο σχετικός πίνακας που επικαλείται το εν λόγω άρθρο (Το Βήμα, 27.03.2010), ο οποίος παραθέτει αναλυτικά την περιουσία του δημοσίου στην Επικράτεια και την αξία αυτής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΗ , 5 μμ

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com



Οι Επιτροπές Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων συμμετέχουν και




στηρίζουν το ανοίγμα διοδίων στις Αφίδνες την Κυριακή 2-5-10 από τις 5 έως


8 μμ.


ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


http://epitropesdiodiastop.blogspot.com mail: epitropes2010@gmail.com


τηλ. επικοινωνίας 6944270606, 6974198362

Οι νέοι δήμοι στη Φθιώτιδα που προκαλούν ακόμη και παραιτήσεις δημάρχων

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα σας αποκαλύπτουμε όλο το σχέδιο για το νομό Φθιώτιδας, που προκαλεί διακρίσεις ενστάσεις και αντιδράσεις τόσο για τα ονόματα όσο και τις έδρες

Είναι οι δήμοι είναι: δήμος Αταλάντης με έδρα την Αταλάντη.


Δήμος Δομοκού με έδρα το Δομοκό.


Δήμος Στυλίδας με έδρα τη Στυλίδα


Δήμος Παρνασσού με έδρα την Τιθορέα


Δημος Μαλιακού με έδρα τα Καμένα Βούρλα


Δύο εναλλακτικές προτάσεις για το Δήμο Λαμίας.


Εκδοχή πρώτη:Δήμος Λαμίας με έδρα τη Λαμία και συμμετέχουν οι δήμοι Λιανοκλαδίου, Γοργοποτάμου, Κοινότητα Παύλιανης και Δήμος Υπάτης.


Εκδοχή δεύτερη: Δήμος Λαμίας με έδρα τη Λαμία και συμμετέχουν οι δήμοι Λιανοκλαδίου, Γοργοποτάμου, Κοινότητα Παύλιανης.


Δύο εναλλακτικές προτάσεις για την Δυτική Φθιώτιδα


εκδοχή πρώτη Δήμος Μακρακώμης – Σπεχρειού και συμμετέχουν οι δήμοι Σπερχειάδας, Μακρακώμης, Αγ. Γεωργίου και κοιν. Τυμφρηστού.


Εκδοχή δεύτερη: Δήμος Σπερχειάδας με εδρα την Σπερχειάδα και συμμετέχουν οι δήμοι Σπερχειάδας και Υπάτης και δήμος Τυμφρηστού με έδρα την Μακρακώμη και συμμετέχουν οι δήμοι Μακρακώμης, Αγ. Γεωργίου και κοιν. Τυμφρηστού.

Συνήγοροι οι επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο όμως άρχισαν αντιδράσεις που οδηγούν ακόμη και σε παραιτήσεις δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων.

Από ....lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com