Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Πικρές αλήθειες στην εκπαίδευση

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσουν αλλαγές με τον εκπαιδευτικό να βρίσκεται στο στόχαστρο της Πολιτείας. Θεωρούν, με λίγα λόγια, ότι με τις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, κ. Αννας Διαμαντοπούλου, αμφισβητείται η επαγγελματική επάρκεια των εκπαιδευτικών, ενώ αποψιλώνεται και η... τσέπη τους μετά τις περικοπές σε επιδόματα, 14ο μισθό κ. ά. Με τα ίδια μέτρα του υπ. Παιδείας δυσκολεύει ο δρόμος των αδιόριστων προς τον διορισμό, ενώ υποβαθμίζεται και το έργο στην τάξη. Αντίθετα, δεν ασχολούνται με τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό που περιέχει η απόφαση για κατάργηση της βάσης του 10...

Είναι δεδομένο ότι τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα λιτότητας δημιουργούν ένα κλίμα καχεξίας στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Η κακή χρονική συγκυρία αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια υλοποίησης των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας για την καλύτερη οργάνωση της ελληνικής εκπαίδευσης.

Γιατί, όμως, πρέπει να δοθούν επιπλέον οικονομικά κίνητρα ώστε να οργανωθεί το ελληνικό σχολείο όπως πρέπει; Αλλωστε, πότε σε περιόδους ευημερίας εφαρμόστηκαν τα μέτρα, των οποίων σήμερα η κ. Διαμαντοπούλου οριοθετεί εκ νέου την εφαρμογή; Το 2001, ο τότε υπουργός κ. Πέτρος Ευθυμίου είχε παρουσιάσει ένα σύστημα αξιολόγησης του έργου στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γιατί δεν έγινε ποτέ αξιολόγηση παρότι η χώρα ήταν σε περίοδο προολυμπιακής ευφορίας, χιλιάδες ήταν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για να διδάξουν στα παιδιά τα ολυμπιακά ιδεώδη, ενώ την ίδια στιγμή εφαρμοζόταν η διαθεματικότητα στη διδασκαλία των μαθημάτων; Δεν θα έπρεπε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των κονδυλίων που δόθηκαν για νέα βιβλία και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών; Ποιο ήταν το μερίδιο του υπουργείου Παιδείας και ποιο των εκπαιδευτικών για την μη υλοποίηση της αξιολόγησης; Μήπως η ηγεσία του υπουργείου θα έπρεπε να είναι αποφασισμένη να περάσει μέτρα που κρίνονται αντιλαϊκά;

Ενα άλλο σημείο τριβής μεταξύ ομοσπονδιών - υπ. Παιδείας σήμερα είναι το νέο σύστημα προσλήψεων. Πλέον οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα περνούν περίοδο διετούς δοκιμασίας και κατόπιν θα κρίνονται εάν θα πάνε σε σχολείο ή σε διοικητική θέση, ενώ θα παραμένουν υποχρεωτικά για τρία χρόνια στον τόπο πρώτου διορισμού (συνήθως μακριά από την κατοικία τους). Καθώς υπάρχει μεταβατική περίοδος για όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού, είναι απορίας άξιον γιατί το νέο σύστημα προκαλεί αντιδράσεις αφού είναι εναρμονισμένο με το νέο σύστημα του υπ. Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεν έχει το δικαίωμα το υπουργείο Παιδείας να ορίζει τον τρόπο διορισμού, όταν έχει εξασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας; Και γιατί να μην κάνουν οι εκπαιδευτικοί το πλήρες ωράριο για το οποίο πληρώνονται;

Δεν είναι παράλογο το 20% των εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση να είναι υπεράριθμο; Τελικά, όποιος και εάν φταίει -περισσότερο ή λιγότερο- για τις παθογένειες της δημόσιας εκπαίδευσης, φθάσαμε στο σημείο η οικονομική κρίση να δρομολογεί αλλαγές, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν αποφασισθεί από καιρό. Η ραθυμία, η οποία χαρακτηρίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, έχει παγιώσει παρανοϊκές καταστάσεις. Αυτή η απαξίωση δεν ταιριάζει στον ευσυνείδητο Ελληνα εκπαιδευτικό λειτουργό.

Πηγή: Απόστολος Λακάσας,kathimerini.gr

Πιο κοντά στο μηχανισμό στήριξης

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Με επιστολή προς την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών ζητεί να μάθει ποια μέτρα θα απαιτηθούν επιπλέον για την οικονομική βοήθεια που έχει αποφασιστεί, εφόσον η Αθήνα τη ζητήσει. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πηγαίνει την Παρασκυή στο Eurogroup στη Μαδρίτη έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του όλα τα πρόσφατα σ/ν. Αλλαγή τάσης στο Χ.Α. μετά την επιστολή του ΥΠΟΙΚ, πτώση στα spread, κάτω από τις 395 μ.β..


Την προσεχή Δευτέρα (19/4) έρχεται στην Αθήνα η τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ), προκειμένου να οριοθετηθεί ο μηχανισμός βοήθειας και το ΠΣΑ, αλλά και το τεχνικό μέρος του δανεισμού

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πεδίο μέσα στο οποίο θα κινούνται οι χώρες της Ευρωζώνης, όταν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.Και αυτό, διότι, όπως είπε, οι αγορές δοκιμάζουν κάθε λεπτομέρεια και κάθε φορά που υπάρχει μια γκρίζα ζώνη τα spreads ανεβαίνουν. Eμφαση στην παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου. Αναλυτικά η παρέμβαση Παπανδρέου.

O Γ. Παπακωνσταντίνου συνομιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού Συμβουλίου και ανέφερε ότι η επιστολή που έστειλε εντάσσεται στη φυσιολογική πορεία των πραγμάτων και στην πράξη σημαίνει ότι προετοιμάζει "κάτι", αποσαφηνίζοντας τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα είναι στην Αθήνα τεχνικοί από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ και θα συζητηθεί το πολιτικό και δανειακό πλαίσιο, ώστε να διαμορφωθεί ένα τελικό πλαίσιο, καθώς- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- δεν μπορεί να δουλέψεις με μία σελίδα απόφασης του Eco/fin.

Ο ίδιος τόνισε ότι "άγκυρα" για την Ελλάδα αποτελεί το ΠΣΑ, ενώ "πιλότος" η ΕΕ. Απαντώντας, δε, σε διευκρινιστική ερώτηση είπε ότι το ΔΝΤ δεν δεσμεύεται από το Eurogroup, πρόσθεσε ωστόσο ότι "αποκλείουμε ότι είναι εκτός της απόφασης του Eco/fin".

Η επιστολή Παπακωνσταντίνου

"Σύμφωνα με τη δήλωση της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μία τέτοια βοήθεια".

"Δεν αποτελεί προθάλαμο ενεργοποίησης"

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η επιστολή Παπακωνσταντίνου δεν αποτελεί προθάλαμο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, ενώ για το "κλίμα" που επικρατεί στο Μαξίμου είπαν ότι δεν ενεργοποιούμε σήμερα το μηχανισμό, αλλά δεν αποκλείεται να ληφθεί στο μέλλον απόφαση ενεργοποίησής του. Αρνητική ήταν η απάντηση των ιδίων πηγών στην ερώτηση "αν κάποιοι μας σπρώχνουν στον μηχανισμό", με την διευκρίνιση, όμως, ότι δεν είμαστε παίκτες σε αυτό και δεν διαμορφώνουμε την κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη λήψη πρόσθετων μέτρων οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν θα μας αναγκάσουν να πάρουμε μέτρα το 2010, ενώ απέδωσαν "απόλυτο δίκιο" στην προτροπή του Ντομινίκ Στρος Καν για την ανάγκη να υπάρξει αποπληθωρισμός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καλό είναι μέσα σε αυτή την προσπάθεια να χτυπηθούν και φαινόμενα παρασιτισμού.

Κομισιόν: Η επιστολή δεν συνιστά αίτημα ενεργοποίησης

"Η επιστολή του υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τον Ολι Ρεν, τον Ντομινίκ Στρος Καν και τον Ζαν Κλοντ Τρισέ έχει τυπικό και τεχνικό χαρακτήρα και δεν συνιστά αίτημα ενεργοποίησης από την Ελλάδα του μηχανισμού στήριξης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Αμαντέο Αλταφάζ, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η επιστολή αυτή θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στις διαβουλεύσεις οι οποίες διεξάγονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τι θα μας δώσει το ΔΝΤ και με ποιούς όρους

Σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, τονίζει: "Μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών αποφάσισα να στείλω τη Δευτέρα στην Αθήνα ομάδα του ΔΝΤ για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για οικονομική βοήθεια από το Ταμείο, στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τέτοια βοήθεια.

"Η ελληνική απόφαση να αναλάβει την πρωτοβουλία για ανάμειξη σε πρόγραμμα του Ταμείου συνάδει με τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών το περασμένο Σαββατοκύριακο, ότι η οικονομική υποστήριξη από μέλη της ευρωζώνης πρέπει να δοθεί ταυτόχρονα με την εμπλοκή του Ταμείου και τη δική του οικονομική βοήθεια".

Τι θα μας δώσει το ΔΝΤ; Με βάση τη συνεισφορά της στο ΔΝΤ, η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει το 300% της συνεισφοράς της, δηλαδή περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, με επιτόκιο 1, 26%, ενώ το όποιο επιπλέον ποσό που θα δικαιούται θα το λάβει με επιτόκιο 3,26%. Οπως μάλιστα διευκρίνσε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου Καρολάιν Ατκινσον η όποια απόφαση του ΔΝΤ λαμβάνεται με βάση τις τεχνικές προϋποθέσεις και τις Αρχές που διέπουν τη λειτουργία του Ταμείου.Η αποστολή του κλιμακίου στην Αθήνα, έχει στόχο να αποσαφηνιστεί το ύψος του δανείου που πιθανώς να χρειαστεί η Ελλάδα αλλά και να εξετάσει τις πολιτικές που ενδεχομένως να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, δήλωσε η αξιωματούχος του Ταμείου.

Τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές αρχές ζήτησαν να υπάρξουν τέτοιες διαβουλεύσεις οι οποίες, "θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τον καθορισμό των πτυχών ενός πολυετούς προγράμματος δανεισμού, ενώ στην πορεία θα εξετασθεί τί ποσά είναι διαθέσιμα και το ακριβές χρονοδιάγραμμα παροχής ενός δανείου". Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε, ότι με βάση τη συνεισφορά της στο ΔΝΤ, η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει το 300% της συνεισφοράς της,δηλαδή περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ,με επιτόκιο 1, 26%, ενώ το όποιο επιπλέον ποσό που θα δικαιούται θα το λάβει με επιτόκιο 3,26%.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, τα spread των δεκαετών ομολόγων κινούνταν στην περιοχή των 410 μονάδων βάσης. Μετά την ανακοίνωση της επιστολής το spread έπεσε κάτω από τις 395 μ.β., ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε άνοδο 2,07%.


Περικοπές στον ιδιωτικό τομέα προτείνει ο Ρεν

Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο επίτροπος Ολι Ρεν , ο οποίος δήλωσε ακόμη πεπεισμένος για τη δέσμευση της Γερμανίας να στηρίξει την Ελλάδα στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης που αποφασίστηκε. Ο ίδιος σημείωσε πως είναι σημαντικό τα μέτρα περικοπής των δαπανών που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα. "Αξιόπιστος ο μηχανισμός βοήθειας προς την Ελλάδα", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Ρεαλιστικότερη επιλογή θα ήταν η υποβολή αιτήματος για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει νόημα να διαπραγματευόμαστε το χρονοδιάγραμμα επιβολής από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ διαρθρωτικών αλλαγών, που εδώ και χρόνια θα έπρεπε από μόνοι μας να είχαμε υλοποιήσει", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Νωρίτερα, το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι η πορεία των ελληνικών ομολόγων ίσως υποχρεώσει τη χώρα να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου να πεισθούν οι επενδυτές ότι μπορεί να αποφύγει την χρεοκοπία.

Μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση της οικονομικής πραγματικότητας σε άρθρο του Bloomberg

Από...Nooz.gr

Τελειωμό δεν έχουν τα "περίεργα" στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ XYTA ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ


Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με την Κα Μπιρμπίλη, ούτε όρεξη να παριστάνουμε την αντιπολίτευση. Ωστόσο για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, έχουμε απογοητευτεί από την κρυφή πολιτική (ποια πολιτική;) ΥΠΕΚΑ. Η Κα Μπιρμπίλη, που έγινε Υπουργός χάριν προσωπικής απόφασης Πρωθυπουργού, παρουσιάστηκε στην κοινωνία με οικολογικό προσωπείο, αλλά δυστυχώς οι πράξεις της δείχνουν ότι όχι απλώς είναι επιπόλαια με το περιβάλλον, οτι όχι απλώς δεν λυπάται τα χρήματα του Ελληνικού λαού,… αλλά ότι έχει παραδώσει την ηγεσία του Υπουργείου σε μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές, οι οποίοι φυσικά το τελευταίο που σκέφτονται είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Η Κα Μπιρμπίλη, παρέλαβε ένα σχέδιο νόμου από την προηγούμενη Κυβέρνηση, το οποίο χαρακτηρίστηκε σεμνό, ισορροπημένο και κοινά αποδεκτό, και ήταν προϊόν συνεργασίας και μάλιστα φανερής-υπό τον ήλιο- όλων των δημοσίων και ιδιωτικών παραγόντων του κλάδου...

Και ενώ η Κα Μπιρμπίλη το ανάρτησε στο opengov το Νοέμβριο 2009, για ακόμα πιο ανοικτή και φανερή διαβούλευση, έρχεται σήμερα να στείλει στη Βουλή ένα νόμο έκτρωμα, που δεν σέβεται τα χρήματα & τις ανησυχίες του Ελληνικού λαού και στον οποίο προσθέτουν και αφαιρούν παραγράφους στελέχη εταιριών μέσα στο ίδιο το γραφείο της Κας Μπιρμπίλη!

Σας έχουμε αποκαλύψει έγκαιρα (και ποτέ δεν διαψευστήκαμε)

το ρόλο συμβούλων της Κας Μπιρμπίλη, όπως του Κου Βασιλάκου, Κάραλη κλπ και τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών αιολικών πάρκων που υπηρετούν επ’ αμοιβή. Σας έχουμε αποκαλύψει τον απαράδεκτο και πρωτοφανή στην Ε.Ε. «πόλεμο ΑΠΕ» μεταξύ φωτοβολταικών και αιολικών που δημιούργησε η Κα Μπιρμπίλη και η παρέα της, με θύματα τους φωτοβολταικούς επενδυτές. Σας έχουμε αποκαλύψει ποιοι βάζουν «νύχτα» φωτογραφικές ρυθμίσεις σε άσχετες παραγράφους του νομοσχεδίου, με μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση κερδοφορίας πολυεθνικών και μεγαλοεργολάβων αιολικών πάρκων, από αφαίμαξη του εισοδήματος των Ελλήνων που θα πρέπει να τους πληρώνουν για 20χρόνια.

Σήμερα έχουμε μια νέα αποκάλυψη! Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας εάν είμαστε υπερβολικοί ή αν η διαφθορά στη χώρα μας αυξάνεται κατακόρυφα όπως αυξάνονται τα σπρεντς!

Παντελώς εκτός δημόσιας διαβούλευσης και χωρίς να έχει ζητηθεί από κανένα φορέα (έχουμε ελέγξει όλο το αρχικό νομοσχέδιο και όλες τις προτάσεις φορέων και πολιτών) η Κυρία Μπιρμπίλη έκανε το εξής:

Α)Παρερμηνεύοντας τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη Βιομάζα… βαφτίζει ΑΠΕ την καύση σκουπιδιών των ΧΥΤΑ (καύση RDF όπως λέγεται διεθνώς) για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. (Βλέπε φωτογραφία με τη φωτογραφική ρύθμιση σε άσχετο άρθρο του νομοσχεδίου).

Β) Χαρίζει στους ενδιαφερόμενους (προφανώς κάποιους μεγαλοεργολάβους) υψηλότατη τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας για 20 χρόνια, που φυσικά θα πληρώνει ο Ελληνικός λαός. (Βλέπε και τιμοκατάλογο δια νόμου-300% πάνω από την χονδρεμπορική τιμή ρεύματος ΔΕΗ συν extra bonus σε άσχετες παραγράφους του νόμου!)

Δεν θα σας κουράσουμε με επιστημονικές αναφορές για τις ......

.διοξίνες και τους ρύπους που παράγει η καύση RDF των ΧΥΤΑ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν θα σας κουράσουμε με παράθεση δεκάδων παραδειγμάτων πολιτισμένων χωρών που εγκαταλείπουν την καύση σκουπιδιών ως βλαβερή για τη δημόσια υγεία και επικεντρώνονται στην ανακύκλωση. Θα σας παραθέσουμε όμως τις κάθετες απόψεις της Greenpeace εναντίον της καύσης σκουπιδιών το 2005!!! Άλλαξε κάτι και η Greenpeace σιωπά τώρα; http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/264982.pdf


Θα σας παραθέσουμε επίσης τις απόψεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ εναντίον της καύσης σκουπιδιών μόλις το 2007, όταν ως αντιπολίτευση, ξεσήκωνε τοπικές κοινωνίες και έκανε ερωτήσεις για αυτό το θέμα στη Βουλή!!!


http://vo.pasok.gr/pipergias/?p=264

Και πάνω που αναρωτιόμασταν, ποιος διάβολος έβαλε κρυφά ρυθμίσεις για καύση σκουπιδιών μέσα στο νομοσχέδιο ΑΠΕ, μας ήρθε ένα χθεσινό άρθρο χρηματιστηριακού χαρακτήρα, που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση!!!

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναζητά ξένο στρατηγικό συνεργάτη με know-how για να εισέλθει στην «εκκολαπτόμενη» αγορά των πολλών δις ευρώ των σκουπιδιών ΧΥΤΑ. (Αυτά τα πολλά δις θα τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός στους λογαριασμούς ρεύματος, για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμα).

http://www.capital.gr/News.asp?id=944477


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

…ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ:

1. Πως είναι δυνατόν να είναι η Κα Μπιρμπίλη τόσο αποκομμένη από τα υπηρεσιακά στελέχη των Οδών Μεσογείων & Αμαλιάδος του Υπουργείου της και να μας λένε τόσοι άνθρωποι πως «οι εταιρείες κάνουν κουμάντο στο νομοσχέδιο»;

2. Πως είναι δυνατόν να είναι η Κα Μπιρμπίλη τόσο πολύ αποκομμένη από την κοινωνία, ώστε εν μέσω οικονομικής διάλυσης της χώρας να προσφέρει δις από τις τσέπες των Ελλήνων σε πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους, για μια περίεργη πράσινη ανάπτυξη που δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελληνική Βιομηχανία;

3. Πως είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό θέμα , όπως η καύση σκουπιδιών XYTA για παραγωγή ηλεκτρισμού - που έχει ήδη προκαλέσει τοπικές αντιδράσεις-…να μην γίνεται έρευνα, ενημέρωση και διαβούλευση, αλλά να μπαίνουν «εν κρυπτώ» οι σχετικές ευνοϊκές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο της Κας Μπιρμπίλη;

4. Πως είναι δυνατόν οι υπόλοιποι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ- πολιτικοί με ιστορία στο δημόσιο βίο- να μην έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια να διαμαρτυρηθούν και να ανέχονται ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, από μια τυχάρπαστη Τίνα που βρέθηκε Υπουργός λόγω προσωπικής σχέσης με τον Γιώργο;

5. Ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες;

"Υ.Γ.: Τα δις ευρώ ο Ελληνικός λαός δεν θα τα πληρώνει μονάχα για το ρεύμα που θα παράγεται από την καύση σκουπιδιών ΧΥΤΑ- RDF. Θα τα πληρώνει και για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε να μεταφέρονται πρακτικά ως δωρεάν πρώτη ύλη-καυσιμο στους ΧΥΤΑ που θα παραχωρηθούν στους μεγαλοεργολάβους. Τα τέλη αποκομιδής σκουπιδιών θα εκτοξευτούν στα ύψη, όπως έγινε κάποτε και στην κεντρική Ευρώπη, μέχρι που ξεσηκώθηκε ο κόσμος! Μήπως σας θυμίζει λίγο τις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων και τα νέα αυξημένα διόδια;"

Από...Citypress-gr

Έξαλλος ο Παπακωνσταντίνου με τις εφορίες - Όχι μόνο δεν μάζεψαν λεφτά , αλλά ορισμένες τον "έγραψαν" κανονικά !

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Διπλό "χαστούκι" μπορεί να χαρακτηριστεί το πικρό μήνυμα που έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου από τις εφορίες της Αττικής αφού....


Στο σύνολό τους απέδειξαν στο υπουργείο πως στην αγορά....


"ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ενώ άλλες εφορίες , φαίνεται πως "έγραψαν" τα λόγια του υπουργού ... στα παλιά τους τα παπούτσια....

Αποτέλεσμα: Μόνον τρεις από τις 67 Εφορίες που υπάρχουν στην Αττική φαίνεται πως έχουν επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για αύξηση των εσόδων.

Αθάνατο Ελληνικό δημόσιο.

23 Εφορίες της Αττικής, "έγραψαν" κανονικά τον υπουργό στα παλιά τους τα παπούτσια , αφού αδιαφόρισαν για τις εντολές του υπουργείου και δεν έδωσαν καν στοιχεία για την πορεία είσπραξης των εσόδων κατά το α΄ τρίμηνο εφέτος.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε το φαινόμενο αυτό «απαράδεκτο» και κάλεσε τους διευθυντές των Εφοριών να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». ( δηλαδή Καληνύχτα... )

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε από τους Εφόρους να εντείνουν τις προσπάθειες και τους ελέγχους για αύξηση των εσόδων με το υπάρχον προσωπικό και να καλύψουν τον Απρίλιο τους στόχους που έχουν τεθεί για το σύνολο του α΄ τετραμήνου εφέτος.

Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, από τα 32 δις. ευρώ που είναι το σύνολο των βεβαιωμένων φόρων ο στόχος είσπραξης για το 2010 είναι 1,5 δις. ευρώ, αλλά και ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται έως τώρα.

Από....teresias

'Ερευνα για τα blogs -Eμπιστοσύνη στους πολίτες.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πολύ ή αρκετά αξιόπιστη θεωρεί το 71% των ερωτηθέντων την ενημέρωση, που λαμβάνει από τα blogs, ενώ μόνο το 22% τη θεωρεί λίγο ή καθόλου αξιόπιστη. Το 79% θεωρεί ότι τα blogs αποτελούν ευκαιρία για τη συμβατική δημοσιογραφία και μόνο... το 15% απειλή. Δηλαδή, οι ερωτώμενοι πιστεύουν πως τα «blogs» βοηθούν και αναπτύσσουν τη δημοσιογραφία παρά την υπονομεύουν. Το 55% συμφωνεί με την εφαρμογή των κωδίκων δεοντολογίας και από τα ενημερωτικά blogs, ενώ το 38% διαφωνεί. Πρόκειται για αποτέλεσμα έρευνας, η οποία όμως διενεργήθηκε με αποστολή ερωτηματολογίου μέσω e-mail, και δεν καταγράφει ηλικία ή μορφωτικό επίπεδο των ερωτηθέντων.


"Σκοπός ήταν να καταγραφεί η άποψη της κοινής γνώμης, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η άποψη του μέσου χρήστη του ίντερνετ για τα blogs, λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview".

Η έρευνα διενεργήθηκε πανελλαδικά τον προηγούμενο μήνα, σε δείγμα 514 ατόμων και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Όπως προκύπτει, το 77% ενημερώνεται καθημερινά από τα blogs, το 56% επισκέπτεται blogs με ειδησεογραφική θεματολογία πολλές φορές τη μέρα, το 23% μία φορά την ημέρα, το 17% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, το 3% δύο-τρεις φορές το μήνα και μόνο το 1% σπανιότερα. Το 47% εκτιμά ότι τα blogs είναι το πιο αξιόπιστο μέσο, το 27% οι εφημερίδες και το 18% θεωρεί ότι κανένα μέσο δεν είναι αξιόπιστο, το 5% θεωρεί αξιόπιστο το ραδιόφωνο και μόλις το 1% θεωρεία αξιόπιστη την τηλεόραση. Το 74% θεωρεί ότι τα blogs παρέχουν πιο άμεση πληροφόρηση, δεύτερη με 12% έρχεται η τηλεόραση, ακολουθεί το ραδιόφωνο με 11% και τέλος οι εφημερίδες με 2%. Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα blogs πλήττουν περισσότερο τις εφημερίδες, το 25% την τηλεόραση, το 5% το ραδιόφωνο και το 19% ότι σε κανέναν δεν προκαλούν ζημιά.

Από......agiosgr

Η θέση - απάντηση του ΠΑΚΟΕ για την μελέτη βαρέων μετάλλων στον Μαλιακό από τη ΝΑΦ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com




Αθήνα 14/04/2010


Αρ. πρωτ : 6588

Σχετικά με τις μετρήσεις για την παρουσία βαρέων μετάλλων στον Μαλιακό κόλπο...σας γνωρίζουμε τα εξής :

1. Οι αναλύσεις που έγιναν από το Πολυτεχνείο της Κρήτης , αναφέρονται στο χρονικό διάστημα 9/2/2010 και 26/2/2010. Σε αυτό το χρονικό διάστημα όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι συνθήκες στην θάλασσα είναι ευνοϊκές για την διασπορά της υφιστάμενης ρύπανσης ( έντονος κυματισμός, δυνατά υπόγεια ρεύματα , έντονες βροχοπτώσεις).

2. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ιδιαίτερα για βαρέα μέταλλα όπως διαπιστώνετε, παρουσιάζουν σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις σεληνίου, βαρίου, μολύβδου και ουρανίου.

3. Η παρουσία μολύβδου δε στα εν λόγω δείγματα υποδηλώνει – παρά την έντονη δραστηριότητα των μετεωρολογικών στοιχείων – την παρουσία αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων

4. Επειδή οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ έγιναν σε άσχετο χρονικό διάστημα( Καλοκαίρι) με τις μετρήσεις του Πολυτεχνείου της Κρήτης, δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης αυτών.

Τέλος επειδή έχει διαπιστωθεί στον Μαλλιακό κόλπο αφ` ενός η ανεξέλεγκτη διάχυση βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων και αφ` ετέρου η παρουσία δραστηριοτήτων ιχθυοκαλλιέργειας , επιμένουμε ότι ο Μαλλιακός αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα υποβάθμισης του Οικοσυστήματος του.

Γι` οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία είμαστε στην διάθεση σας.

Δια το Δ.Σ. του ΠΑΚΟΕ

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Χριστοδουλάκης

Για βαθιά μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα της χώρας, έκανε λόγο η βουλευτής Τόνια Αντωνίου στη Βουλή για το φορολογικό ν/σ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-4-2010


Για βαθιά μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα της χώρας έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, μιλώντας κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι βασικοί στόχοι της μεταρρύθμισης αυτής είναι η αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει τη μάχη όχι μόνο στο δημοσιονομικό μέτωπο, αλλά και στο μέτωπο της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει και σχέδιο στήριξης της εργασίας με κατάλληλα μέτρα και πολιτικές

Αναλύοντας τους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι φορολογική δικαιοσύνη σημαίνει στην πράξη αναδιανομή του εισοδήματος και ανακατανομή του φορολογικού βάρους με μέτρα όπως: η ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα που οδηγεί σε μείωση του φόρου για ατομικό εισόδημα που είναι μέχρι 40.000 ευρώ, η αύξηση του αφορολογήτου ορίου και για τους ελεύθερους επαγγελματίας, αφού εντάσσονται πλέον στην ίδια κλίμακα με τους μισθωτούς, η φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων, η αύξηση του αφορολογήτου ορίου για κάθε παιδί, η κατάργηση του ΕΤΑΚ και η επιβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας για όσους έχουν ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά τις 400.000 ευρώ. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης σημαίνει ότι εισάγονται ρυθμίσεις που οδηγούν στη φορολόγηση εισοδημάτων, τα οποία μέχρι σήμερα δεν φορολογούνται. Αυτό γίνεται με τα τεκμήρια προσδιορισμού του εισοδήματος, με την επιβολή ίσων κανόνων φορολόγησης, με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και των αδικαιολόγητων απαλλαγών, τη φορολόγηση βάσει τεκμαρτών εισοδημάτων σε κάποιες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών. Η κ. Αντωνίου τόνισε ότι διατάξεις, όπως η καθιέρωση των τεκμηρίων και το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με βάση τις αποδείξεις, συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όμως ο πόλεμος σε αυτό το μέτωπο θα μπορέσει να φέρει θεαματικά αποτελέσματα από τη στιγμή που θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των ελεγκτικών μηχανισμών για τη διασταύρωση και τον έλεγχο των στοιχείων, όπως περιγράφεται στο νομοσχέδιο. Δίνοντας η κυβέρνηση το βάρος σε αυτόν το τομέα θα στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες, ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη παθογένεια του συστήματός μας όλα αυτά τα χρόνια, κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στην αρχή της ομιλίας της η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι χρέος όλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του πολιτικού συστήματος είναι αυτή τη στιγμή με μεγάλη υπευθυνότητα να συναποφασίσουν πολιτικές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Διότι οι πολίτες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, η μαύρη οικονομία και η άδικη κατανομή των βαρών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα τελευταία έξι χρόνια με την πλήρη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και με τις πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ, που οδήγησαν σε μια τεράστια αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λίγων και εις βάρος των πολλών.

Σήμερα, τόνισε με έμφαση η βουλευτής, πραγματικά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Όμως, η κρίση που περνάμε είναι ταυτόχρονα και η μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να αλλάξουμε πολλά πράγματα σε αυτόν τον τόπο και να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες. Η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί το μέγεθος και τη φύση των προβλημάτων. Είναι ώριμη να δεχθεί μεγάλες τομές και αλλαγές σε όλους τους τομείς, αρκεί αυτές να χαρακτηρίζονται από δικαιοσύνη και να λειτουργούν τελικά υπέρ του πολίτη και της χώρας. Πάνω απ’ όλα, όμως, θέλει να πειστεί ότι όντως λέμε αυτά που εννοούμε και εννοούμε αυτά που λέμε. Θέλει να δει γεγονότα και πράξεις. Δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι αγορές που μας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και περιμένουν να εφαρμόσουμε τις εξαγγελίες μας, αλλά πάνω απ’ όλα είναι οι πολίτες της χώρας που αισθάνονται ότι έχει φθάσει πια ο κόμπος στο χτένι και απαιτούν οι θυσίες τους να πιάσουν τόπο, επισήμανε η κ. Αντωνίου.

Εκδήλωση Ηχορύπανσης της Πρωτοβουλίας ων Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Αγαπητοί φίλοι,

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ηχορύπανση στη Λαμία: Επιπτώσεις, αναγκαία μέτρα και παρεμβάσεις»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Απριλίου, 7μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, 1ος όροφος


Δείτε  το πρόγραμμα της ημερίδας


Π ρ ό γ ρ α μ μ α


19.00-19.15: προσέλευση

19.15: άνοιγμα από μέλος της Πρωτοβουλίας

19.30-19.50: Δρ. Βασίλειος Δαλαμάγκας Επιθεωρητής Περιβάλλοντος στην ΕΥΕΠ Αναπληρωτής

Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με θέμα:

“Ηχορύπανση - ο θόρυβος και η αντιμετώπισή του”

19.50-20.10: Δρ. Σωτήριος Δαλιάνης ΕΜΠ, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών, Τομέας Επικοινωνιών Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, Ερευνητική Ομάδα Ψηφιακής Ακουστικής & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με θέμα:

"Επιπτώσεις και αντιμετώπιση του Οδικού Κυκλοφοριακού Θορύβου σε αστικά κέντρα – η περίπτωση της Λαμίας"

20.10-20.30: Αναγνωστόπουλος Γεώργιος,Παιδίατρος, με θέμα:

“Η ηχορύπανση στη Λαμία, διαπιστώσεις - προτάσεις”

20.30 - 21.00: Παρεμβάσεις

21.00-21.30: Ερωτήσεις - Συζήτηση - Συμπεράσματα

21.30: Τέλος της εκδήλωσης



Με εκτίμηση

η γραμματεία


Γιάννακας Γιώργος

Σουλόπουλος Ρόδης

Στασινός Παναγιώτης

Τσιαντή - Κουτσούμπα Κωνσταντίνα

Φαιτάς Αντώνης

Πληροφορίες: Κούτσικος Γιάννης τηλ 6937378138

Όλοι την Παρασκευή 16-4-10 ώρα 7 μμ στην Κοινότητα Αφιδνών “ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Όλοι την Παρασκευή 16-4-10 ώρα 7 μμ στην Κοινότητα Αφιδνών


Κάλεσμα για συζήτηση με θέμα:


“ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ”

Ομιλητές:

Γιάννης Αγγέλης, Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΚΕΦΑΛΑΙΟ»

« Διόδια, συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών και οι οικονομικές επιπτώσεις στους κατοίκους»

Αργύρης Αλεξίου, Αρχιτέκτονας, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας, μέλος επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων Φθιώτιδας και του Πανελλαδικού Συντονιστικού

« Ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων στην Τραγάνα και οι


προοπτικές του»

Αντωνία Λεγάκη, Δικηγόρος , μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας

«Ο νομικός αγώνας για να φύγουν τα διόδια»

Γιώργος Μπουγάτσος, γιατρός Νεφρολόγος

«Οι επιπτώσεις των διοδίων στην υγεία και το περιβάλλον»

Δημήτρης Πολυχρονιάδης , εκπαιδευτικός, μέλος Επιτροπών αγώνα κατοίκων Αμαρουσίου, Πεύκης κατά των διοδίων

«Ο αγώνας των κατοίκων της Αθήνας κατά των διοδίων»

Μαίρη Λαδοπούλου, Γραμματέας Συλλόγου Αγ.Τριάδας Αφιδνών «Ο Φελλεύς»

«Οι επιπτώσεις των διοδίων στην καθημερινότητα των κατοίκων των Αφιδνών»

Γιώργος Μητροβγένης, Οδοντίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης

«Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Αγώνα κατά των διοδίων»

Οι εισηγήσεις θα είναι επτάλεπτες

Στην συγκέντρωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών και μέλος του Συντονιστικού, Κώστας Πάντος.


Συντονιστής της συζήτησης: Βασίλης Παπαδόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, μέλος του Συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Βορειοανατολικής Αττικής κατά των διοδίων και του Πανελλαδικού Συντονιστικού


Την συζήτηση οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων , Πολιτών και Εργαζομένων κατά των διοδίων

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας συμμετείχε στη Συνάντηση του ΕΛΚ

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής

Ευθύνης της Οικονομίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας συμμετείχε, τη Δευτέρα 12 Απριλίου του 2010, στη Συνάντηση της Επιτροπής για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Η βασική θεματική της Συνάντησης της Επιτροπής ήταν η νέα στρατηγική ενδυνάμωσης της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως αυτή προκύπτει από την ατζέντα «Ευρωπαϊκή Ένωση 2020», η οποία έρχεται να αντικαταστήσει τους στόχους που είχαν τεθεί από τη Στρατηγική της Λισαβόνας. Στο πλαίσιο της εν λόγω συζήτησης αναλύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα, αλλά και τα προβλήματα της Στρατηγικής της Λισαβόνας, και τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης και αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως «η επένδυση στις νέες πηγές ανάπτυξης [γνώση, έρευνα και τεχνολογία, καινοτομία, επιχειρηματικότητα κ.α.] σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική προσαρμογή δύναται να συμβάλλουν καθοριστικά στην έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com