Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Αλέξης Τσίπρας και ...Carrefour !

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Από τη σημερινή (και πολύ "δυνατή") ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή για το φορολογικό:

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ...CARREFOUR !

"Βέβαια, προεκλογικά άλλα μας λέγατε. Μας λέγατε, ότι...

τα χρήματα που χρειαζόμαστε θα τα πάρετε από τους έχοντες και κατέχοντες από όσους φοροδιαφεύγουν και τώρα τα αναζητάτε στους μισθωτούς και στους έντιμους φορολογούμενους. Από το 1996 μέχρι το 2007 η αύξηση του ΑΕΠ ήταν τεράστια, γύρω στο 50%, μιάμιση φορά πάνω αλλά ταυτόχρονα, εννιά στους δέκα Έλληνες πολίτες είδαν το εισόδημά τους στην καλύτερη περίπτωση να σταθεροποιείται. Ε, λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης, είχε δίκιο ο προεκλογικός κ. Παπανδρέου, όχι ο μετεκλογικός. Ο προεκλογικός και ας τον λοιδορείτε .... με τη στάση σας εσείς τώρα. Ο προεκλογικός είχε δίκιο όταν έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Μόνο που τα λεφτά αυτά δεν είστε εις θέση να τα αναζητήσετε εκεί που υπάρχουν.

• Ούτε στα 11,8 δις κερδών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο το 2009 ούτε φυσικά στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή

• Ούτε στις 10.000 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω δεκάδες δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους πάνω από 6 δις.

• 12 δις ευρώ υπολογίζεται η ετήσια φοροδιαφυγή, 8 δις η ετήσια φοροκλοπή ΦΠΑ, 8 δις οι ταξικές φοροαπαλλαγές, 2 δις θα εξοικονομούσαμε αν είχαμε φορολογικό συντελεστή αυτόν που είχαμε την δεκαετία του 90 από τις 300 μόνο πιο κερδοφόρες ανώνυμες εταιρείες. Και τώρα είναι εύκολο να λέει κανείς ρητορείες για τους νέους επενδυτές στο χώρο της καινοτομίας και στην πράσινη ανάπτυξη. Αλλά εδώ ζούμε σε μια πραγματικότητα κύριοι συνάδελφοι και δεν μπορούμε να λέμε τέτοια πράγματα.

Και να σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε που ζούμε. Ιδίως όσοι έχετε θητεύσει στην Αριστερά και έχετε διαβάσει και Μαρξ και Λένιν στα εφηβικά σας χρόνια.

Μόνο μια εταιρεία σούπερ μάρκετ το 2008 στη χώρα μας είχε τζίρο 1,94 δις ε. κάτι λιγότερο δηλαδή από το 1% του ελληνικού ΑΕΠ. Ξέρετε ποιος είναι ο φόρος που πλήρωσε το οικονομικό έτος 2008, 6,1 εκατ. ε. για 1,94 δις. που είχε τζίρο. Η συγκεκριμένη εταιρεία αριθμεί 12.000 υπαλλήλους. Αν κατά μέσο όρο και δεν είναι υπερβολή, κατά μέσο όρο ο καθένας απ’ αυτούς πλήρωσε φόρο εισοδήματος 500 ε. τότε οι εργαζόμενοι της εταιρείας απέδωσαν πολύ μεγαλύτερο φόρο απ’ ότι ο ίδιος ο κολοσσιαίος όμιλος.


Αναρωτιέστε, λοιπόν, αν είστε με το σοσιαλισμό ή τη βαρβαρότητα;

Και έχετε το θράσος, γιατί περί θράσους πρόκειται, να μας λέτε: όλοι μαζί απέναντι στη κρίση. Πως όλοι μαζί απέναντι στην κρίση; Είμαστε όλοι μαζί απέναντι στα κέρδη όλο το προηγούμενο διάστημα; Και θα είμαστε όλοι μαζί απέναντι στην κρίση και βγάζετε και στη δημοσιότητα τα δυο ιδιαιτέρως συμπαθή παιδιά που ήρθαν εδώ να σπάσουν το κουμπαρά τους, την ίδια στιγμή όμως που δεν στέλνετε καμία κάμερα στα πολυτελή γραφεία των φοροφυγάδων μη τυχόν και σπάσει κανένας δικός τους κουμπαράς, μονάχα ο κουμπαράς των μικρών παιδιών να σπάσει.

Σε τι ωφελεί αυτό το μήνυμα που θέλετε να βγάλετε προς τα έξω; Δεν καταλαβαίνω. Τι ακριβώς θέλετε να πείτε στην ελληνική κοινωνία;

Να έχουμε ενοχές και να δώσουμε από το υστέρημά μας όταν ακόμη και σήμερα άλλοι πληρώνουν και άλλοι κερδίζουν; Άλλοι εντίμως φορολογούνται και άλλοι νομίμως φοροδιαφεύγουν;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Έχουν και τα επικοινωνιακά κόλπα και οι αλχημείες τα όρια τους.

Και σας είπαμε και κατά τη διάρκεια και της συζήτησης στην επιτροπή ότι είναι χονδροειδές ψέμα να λέτε πως επιβαρύνονται μονάχα τα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Επιβαρύνονται τα εισοδήματα άνω των 28.000 ευρώ. Και επιμένετε να συγκρίνετε τη νέα κλίμακα με την περσινή και όχι με τη φετινή που έχει ενδιάμεσο συντελεστή 24 και όχι 25%, τεράστιες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, αύξηση του ΦΠΑ και στα καύσιμα, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων. Και αναρωτιέται κανείς γιατί τόση βία προς τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων φορολογούμενων πολιτών.

Και επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται μια συνολική επίθεση απέναντι στο δημόσιο χώρο, στη δημόσια περιουσία και μια συκοφαντική επίθεση συλλήβδην απέναντι στους δημόσιους λειτουργούς.

Εμείς θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χώρο και τους δημόσιους λειτουργούς και τους δημόσιους υπαλλήλους. Όχι εκείνους που ρουσφετολογικά εσείς χρησιμοποιήσατε για να φτιάξετε ένα πελατειακό κομματικό κράτος,

Θα υπερασπιστούμε :

• Τις νοσοκόμες που έχουν 40 και 50 ασθενείς στη βάρδια.

• Τους γιατρούς που αγωνίζονται και βλέπουν ότι με το κόψιμο των υπερωριών δεν καλύπτει τις ανάγκες.

• Τους δασκάλους που πασχίζουν να διδάξουν σε ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα μέσα σε ασφυκτικά γεμάτες τάξεις σε δυσχερείς συνθήκες.

• Θα υπερασπιστούμε, τους εποχικούς πυροσβέστες που απολύονται και επαναπροσλαμβάνονται χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.

• Τις καθαρίστριες που καθαρίζουν δημόσια κτήρια και ενοικιάζονται λες και είναι αντικείμενα και δέχονται και επιθέσεις από τους εργοδότες.

Όχι τους επίορκους και τους κομματικούς στρατούς που διορίζατε τόσα χρόνια, πέρα από κάθε αξιοκρατική διαδικασία.

Για αυτούς εσείς –τα δυο κόμματα πρέπει να απολογηθείτε και όχι η Αριστερά που υπερασπίζεται την εργασία.

Και να σταματήσετε να συκοφαντείται τον κόσμο.

Και αν θέλετε να συνεχίσετε να συζητήσουμε για τις μεγάλες ελλείψεις που έχει το κράτος στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Να πάτε στην Κω και στο Καστελόριζο και στην Κοζάνη να τους πείτε ότι πρέπει να συνεχίσουν να πεθαίνουν παιδιά και ασθενείς, επειδή το ΕΚΑΒ αργεί, επειδή οι παιδιατρικές κλινικές είναι κλειστές, επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία. Και αν δεν ήταν Υπουργός ο κ. Λοβέρδος και περαστικά του, να είναι καλά ο άνθρωπος, μπορεί να μην είχε αυτή τη θετική εξέλιξη στο πρόβλημα της υγείας του. Όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε μέσος έλληνας πολίτης καθημερινά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πληρώνουν παραπάνω οι μη έχοντες. Και οι έχοντες συνεχίζουν να κερδίζουν. Αυτή είναι η ουσία του νομοσχεδίου.

Και να σας δώσω μερικά παραδείγματα πριν κατέβω από το Βήμα.

Οι κοινοπραξίες, οι οποίες δεν διανέμουν μέρισμα και άρα το σύνολο των κερδών τους θα φορολογείται με τον χαμηλό συντελεστή 20%! Να μια τεράστια «τρύπα» νομιμότατης φοροαποφυγής.

Οι τράπεζες στεγνώνουν την αγορά, και την ίδια ώρα που διασώζονται με δημόσιο χρήμα, σπεκουλάρουν πάνω στα ελληνικά ομόλογα. Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό. Να επιστρέψουν στον έλληνα φορολογούμενο όσα βγάζουν κερδοσκοπώντας από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι και το 2011 να το κάνουν αυτό. Είναι παράλογο αυτό που λέμε; Λέμε να μετοχοποιούν ένα μέρος των κερδών τους και να το αποδίδουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Μήπως και αυτό είναι παράλογο; Λέμε να φορολογούνται κλιμακωτά όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά επιτοκίου καταθέσεων χορηγήσεων τόσο μεγαλύτερος ο φόρος. Κι αυτό παράλογο;

Κύριε Πρόεδρε, στις 14 Απρίλη σαν σήμερα του 1930 έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος ποιητής, ο Μαγιακόφσκι, ο οποίος είχε πει κάτι πολύ προφητικό για την εποχή του, πολύ επίκαιρο για σήμερα: «ξελασπώστε το μέλλον», με την πολιτική σας μας οδηγείται στο βούρκο, εμείς θα αγωνιστούμε για να ξελασπώσουμε το μέλλον, με την κοινωνία και με τους αγώνες."

Από......activistis.gr

Σε κύκλο εσωστρέφειας και κάτω από τις 2.000 μονάδες το Χ.Α.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Του Δημήτρη Ζάντζα

Πλήρως αποκομμένη από την κίνηση των χρηματιστηρίων του εξωτερικού, η ελληνική αγορά συνεχίζει χωρίς αξιόλογους θετικούς καταλύτες να κινείται στους ρυθμούς των εκθέσεων ξένων οίκων και των διακυμάνσεων του spread.


Το κλίμα διαμόρφωσαν την Τετάρτη τόσο η έκθεση της Goldman Sachs, η οποία μειώνει τιμές-στόχους για έξι ελληνικές τράπεζες, όσο και οι δηλώσεις της Sarah Carlson του οίκου Moody’s, σύμφωνα με τις οποίες οι πιθανότητες υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας εντός των επόμενων 12-18 μηνών είναι πάνω από 50%.



Αναλυτές σχολιάζουν ότι η θετική δυναμική των πρόσφατων εξελίξεων, σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες για το σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας, έχει εξαντληθεί, και ότι οι αγορές εστιάζουν τώρα περισσότερο στις αδυναμίες του σχεδίου και τις ενδεχόμενες δυσχέρειες στην εφαρμογή του, παρά στο μέγεθος της βοήθειας που προβλέπει ή ακόμα και στην πολιτική βούληση που οδήγησε στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Πρόκειται για ένα βήμα, αλλά όχι για μία πειστική λύση, εξηγούν, σε μία στιγμή που οι αγορές επιζητούσαν και επιζητούν μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση ως προς το τι μέλει γενέσθαι, ενώ ειδικά σε πολιτικό επίπεδο το ευρωπαϊκό «μέτωπο» δεν φαίνεται αρραγές.


Σχολιάζουν ακόμη οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής θα εξαρτηθούν «σε καθοριστικό βαθμό» από την εικόνα που διαμορφώνεται στην αγορά ομολόγων, καθώς από αυτή θα εξαρτηθούν και τα περιθώρια της ελληνικής κυβέρνησης να φανεί συνεπείς προς τη θέση που έχει διατυπωθεί δημοσίως περί μη ενεργοποίησης του μηχανισμού.


«Παραμένουμε επιφυλακτικοί καθώς η μεταβλητότητα είναι ακόμα έντονη. Ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να είναι για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο, ενώ οι μετοχές που βρίσκονται στα σχέδια αποκρατικοποίησης της Κυβέρνησης μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον», ανέφερε μεταξύ άλλων στο πρωινό της report η Marfin Analysis, ενώ από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι η δημοπρασία της Τρίτης «δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και ενδεχομένως η διακύμανση του spread να παραμείνει σε απαγορευτικά επίπεδα για το κόστος δανεισμού της χώρας».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 1,40% στις 1.987,36 μονάδες, έχοντας βρεθεί ενδοσυνεδριακά έως και το -2,41%.

Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε σε 188,59 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 13,33 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ συνολικά 137 μετοχές υποχώρησαν, 51 ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση με κέρδη και 106 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Σε απώλειες έως 4,39% υποχρεώθηκε στη διάρκεια των συναλλαγών ο δείκτης των τραπεζών, πριν κλείσει με πτώση 3,35% στις 2.079,00 μονάδες και με το σύνολο των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος. Από τη σύνθεσή του, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Εurobank και Alpha Bank, ενώ η μετοχή της ΕΤΕ βρέθηκε να υποχωρεί έως και 13,12 ευρώ, πριν κλείσει με απώλειες 3,99%.

Από τον FTSE20, ξεχώρισε τόσο η μεγάλη άνοδος της ΔΕΗ, σε ποσοστό 6,91% και με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας των 14,08 ευρώ, όσο και η άνοδος της Intralot σε ποσοστό 2,94% στα 3,50 ευρώ. Σε θετικό έδαφος ακολούθησαν επίσης οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Motor Oil, ενισχυμένες 1,40% και 0,49%, στα 17,39 και 10,20 ευρώ αντίστοιχα, ενώ αμετάβλητη στα 4,75 ευρώ διατηρήθηκε η Τρ. Κύπρου.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Eurobank, με απώλειες 5,15% στα 6,26 ευρώ, σε ποσοστό 4,94% και 4,87% υποχώρησαν οι MIG και Alpha Bank, ενώ απώλειες άνω του 4% σημείωσαν και οι Βιοχάλκο και Τιτάν, ολοκληρώνοντας στα 3,74 και 18,80 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 3,99% στα 13,25 ευρώ, ακολούθησαν οι Ελλάκτωρ και Marfin Popular Bank με πτώση 3.61% και 3,50%, ενώ στα 5,00 ευρώ έκλεισε ο τίτλος της Μυτιληναίος υποχωρώντας 2,15%. Σε μικρότερο ποσοστό υποχώρησαν οι Τ.Τ., ATEBank, ΕΛΠΕ, Τρ. Πειραιώς, Coca-cola 3E και ΟΤΕ.

Από....capital.gr

Έδρα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος θα δημιουργηθεί στη Στερεά Ελλάδα

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υ.Π.Ε.Κ.Α συναντήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, όπου συμφωνήθηκε ότι η Στερεά Ελλάδα θα είναι η πρώτη Περιφέρεια στην οποία θα δημιουργηθεί έδρα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Υ.Π.Ε.Κ.Α. ενημερώθηκαν από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τους συνεργάτες της για όσα προβλήματα προκύπτουν στα ζητήματα που αφορούν σε αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων στην περιοχή σχετικά με τις μελέτες περιβαλλοντικών όρων, καθώς και τα σημαντικά θέματα που έχουν προκύψει από τις κάθε είδους ρυπάνσεις στο περιβάλλον από στερεά, υγρά και αέρια απόβλητα.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων εξ αιτίας ασαφειών, συγκεχυμένων εννοιών και μη συγκροτημένων οδηγιών στο σύνολο της σχετικής νομοθεσίας που διέπει τα παραπάνω θέματα. Η Ειδική Γραμματέας κ. Μαρ. Καραβασίλη εξέφρασε την πλήρη κατανόηση όλων των ζητημάτων που αναπτύχθηκαν σχετικά με τα παραπάνω και δήλωσε την αμέριστη συμβολή της ίδιας και των συνεργατών της στην κατεύθυνση της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων και την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα επεσήμανε τη δραστηριοποίηση των αρμόδιων Διευθύνσεων του υπουργείου προς την κατεύθυνση αυτή ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, οδηγίες και τη σύνταξη των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων και Εγκυκλίων που θα συμβάλουν στην απαλοιφή της γραφειοκρατίας, τη συγκρότηση οργανωμένων χώρων εγκαταστάσεων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τα μέτρα για το περιβάλλον και τέλος τη δημιουργία των νέων Διευθύνσεων Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Συμφωνήθηκε η διάθεση υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που θα συνδράμουν τις επιτροπές του Υπουργείου που επεξεργάζονται τα πιο πάνω ζητήματα. Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου ζήτησε τη συνεχή συμμετοχή της ίδιας και των συνεργατών της προκειμένου να ξεπεραστούν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προβλήματα, νομικά κενά, ασάφειες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που χρόνια βασανίζουν πολίτες και επενδυτές.

Από...paratiritisfthiotidas.gr

Β. Σκιαδοπούλου: «Δεν κλείνει το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων»

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Υποδιοικητής της 5η Υ.Π.Ε., Βίκυ Σκιαδοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 14 Απριλίου, σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Καμένων Βούρλων. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι υπάρχει το ΦΕΚ της σύστασης και όχι του οργανισμού. «Έπρεπε να λειτουργήσει, υπάρχει προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, το οποίο βρίσκεται στις θέσεις αυτές με μετακίνηση», τόνισε η κ. Σκιαδοπούλου και πρόσθεσε: «Ο Νόμος μιλά για τρίμηνη μετακίνηση, μια φορά το χρόνο για τα άτομα που μετακινούνται. Υπάρχουν μετακινήσεις που δεν είναι μέσα σ’ αυτό το χρονικό όριο, αλλά σιωπηρές που γίνονται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει το Κέντρο Υγείας. Και λειτουργεί, και θα υφίσταται και βλέπουν ένα μεγάλο όγκο ασθενών καθημερινά. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Στόχος μας είναι να λειτουργεί το κέντρο και με εφημερίες και όχι μόνο μέχρι το μεσημέρι», συνέχισε. Το θέμα πλέον βρίσκεται στην Υπουργό, κ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αναμένεται να υπογράψει για τη σύσταση του οργανισμού

Από....paratiritisfthiotidas.gr

«Έφυγε» ο Μάνος Ξυδούς



Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Ο γνωστός καλλιτέχνης Μάνος Ξυδούς από τους Πυξ Λαξ, άφησε την τελευταία του πνοή, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Ο μεγαλος Μάνος Ξυδούς, αισθάνθηκε δυσφορία, ενώ έκανε πρόβες στο Olympico στο Νέο Φάληρο. Κατά τη μεταφορά του όμως στο Τζάνειο ο τραγουδιστής ξεψύχησε.

"Γεννήθηκε στις αρχές του '50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών.

Πήγε σχολείο στους Αγίους και μετά δούλευε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον “Ιωνικό” Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing.

Τα ίδια χρόνια έβαζε μουσική ως DJ στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας. Συνέχισε να εργάζεται στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους, πράγμα που αποδεικνύεται μεγάλο προτέρημα όταν ασχολείται αργότερα μεπαραγωγές και marketing.




Από ....ixnos

"Τιτανομαχία" στο βούρκο....

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

«Λάδι στη φωτιά» των σχέσεων ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ έριξε μέσα στη βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης όταν μιλώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δημιουργεί περιβάλλον φορολογικής ασυλίας για τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους».

Τι το ήθελε; Ο Αντιπρόεδρος της Κυβένησης Θ.Πάγκαλος ξαναπήρε το...όπλο του και του απάντησε οργισμένα ότι «τα περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την κυβέρνηση αποτελούν βαρύτατη ύβρη» για να συμπληρώσει ότι «το μόνο κόμμα που έχει αδιαφανείς οικονομικούς πόρους των οποίων τη διερεύνηση δεν αποδέχεται είναι το Κ.Κ.Ε». Οπως είναι γνωστό από το 2009 υπάρχει μια...οξεία "κοκορομαχία" ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ αφού το ΚΚΕ λέει ότι δεν θέλει και δεν θα επιτρέψει(!)κανέναν και κανενός είδους οικονομικό έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος του Περισσού (προφανώς είναι ανεξάρτητο...κράτος με δικό του σύνταγμα, σημαία και...θησαυροφυλάκειο)και το ΠΑΣΟΚ απαντά οτι ως κυβέρνηση "θα ελέγξει όλα τα οικονομικά στοιχεία του ΚΚΕ γιατί κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους του κράτους". Η απάντηση της κας Παπαρήγα ότι "πόθεν έσχες του ΚΚΕ είναι οι...αγώνες των μελών του"(!) προφανώς διεκδικεί "όσκαρ πρωτοτυπίας"(τουλάχιστον).

Πάντως με αφορμή εντός της βουλής πάλι από τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Χ.Παπουτσή της πρότασης να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία και τις...μίζες σε κόμματα και πολιτικούς, πολλοί άρχισαν να ανησυχούν (και προφανώς θα...πυροβολήσουν πάλι τον Παπουτσή) και να λένε "ε, ας λέμε και καμμιά...βλακεία να περνάει η ώρα".

Πληροφορίες του i-R λένε οτι ο Θ.Πάγκαλος "μόνο τυχαία ή από μόνος του δεν τα λέει όλα αυτά. Το ΚΚΕ δεν είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και εκτός νόμου. Είναι ελληνικό κόμμα και θα συμμορφωθεί όπως΄όλα τα κόμματα στους ελέγχους...".

Προφανώς τα καλύτερα, έπονται...







Από......i-reportergr

Τι προκύπτει από τις συναντήσεις Ραγκούση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΤΟ (ΜΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ) ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ Σήμερα, τα δύο χρόνια αυτοδιοίκηση gr - με 6500 επισκέπτες καθημερινά συνεχίζουμε....

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Τις τελευταίες πινελιές στο χάρτη του «Καλλικράτη» που πρόκειται να παρουσιάσει στην πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 20 Απριλίου (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6286) βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, που από την Δευτέρα έχει συνεχείς επαφές με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να οριστικοποιήσει το χωροταξικό. Η αυτοδιοίκηση gr ανήμερα των γενεθλίων των δύο ετών, μετά την κατ’ αποκλειστικότητα παρουσίαση του «μη οριστικοποιημένου» προσχεδίου (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6312 ) παρουσιάζει για τους 6.500 καθημερινούς επισκέπτες της, το «μη οριστικοποιημένο» προσχέδιο του χάρτη του «Καλλικράτη» για τις περιοχές που υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Όπως προκύπτει από τις συναντήσεις ή τηλεφωνικές συνομιλίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ (τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, τους υφυπουργούς Γιώργο Ντόλιο και Θεοδώρα Τζάκρη και το γενικό γραμματέα Δημήτρη Στεφάνου) με βουλευτές που πρόκειται να συνεχιστούν σε μεγάλη συχνότητα μέχρι και τουλάχιστον την Πέμπτη (σήμερα για παράδειγμα υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τους βουλευτές της Κρήτης και νομών της Θεσσαλίας, αύριο με τους βουλευτές νομών της Θράκης, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ χθες και προχθές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συνάντησε μεταξύ άλλων βουλευτές νομών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας):


Στην Αττική οδηγούμαστε:

- Στην Α και Β ΄ Αθήνας σε 35 από 48 δήμους (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6063)

- Στην Α΄ και Β΄ Πειραιά σε 11 από 17 (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6272)

- Στην Περιφέρεια Αττικής 17 - 20 από 58. Συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε 13 - 15 δήμους (Συκάμινος, Αυλώνας, Ωρωπός, Σκάλα Ωρωπού, Νέα Παλάτια, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο – Θρακομακεδόνες, Αχαρνές – Δροσιά, Σταμάτα, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Διόνυσος, Άνοιξη – Παιανία, Γέρακας, Γλυκά Νερά – Κάλαμος, Αφίδνες, Καπανδρίτη, Βαρνάβας, Πολυδένδρι – Μαραθώνας, Γραμματικό, Νέα Μάκρη – Παλλήνη, Ανθούσα – Πικέρμι, Ραφήνα – Κορωπί, Μαρκόπουλο – Σπάτα, Αρτέμιδα, Κουβαράς, Καλύβια, Κερατέα – Βάρη Βουλιαγμένη, Βούλα – Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια – Λαύριο, Άγιος Κωνσταντίνος) και στη Δυτική σε 4 (Μέγαρα, Νέα Πέραμος – Ερυθρές, Οινόη, Βίλια, Μαγούλα - Μάνδρα Ελευσίνα – Ασπρόπυργος, Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι ή 5 (αν τελικά ο Ασπρόπυργος παραμείνει αυτόνομος)


Στην Θεσσαλονίκη:

- Στην Α΄ Περιφέρεια οδηγούμαστε σε 4 με 6 δήμους από 14 με πιθανότερο σενάριο τους 5 (Θεσσαλονίκη, Τριανδρία – Καλαμαριά –Ευκαρπία, Σταυρούπολη, Πολίχνη- Άγιος Παύλος, Συκιές, Πεύκα, Νεάπολη – Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Εύοσμος και Ελευθέριο Κορδελιό)

- Στην Β΄ ο αριθμός των δήμων θα κινηθεί ανάμεσα στους 9 και στους 11 από 31 με πιθανότερο το 10 (Χορτιάτης, Πυλαία, Πανόραμα – Θέρμη, Μίκρα, Βασιλικά – Θερμαϊκός, Επανομή, Μηχανιώνα – Εχέδωρου, Αξιός, Χαλάστρα – Άγιος Αθανάσιος, Χαλκηδόνα, Κουφάλια – Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα, Μυγδονία – Λαγκαδάς, Βερτίσκο, Λαχανάς, Άσσηρος – Άγιος Γεώργιος, Ρεντίνα, Μάδυτος – Κορώνεια, Καλλινδοίων, Απολλωνία – Σοχός, Αρέθουσα Εγνατία)


Στην Κεντρική Μακεδονία:

- Στην Ημαθία οδηγούμαστε σε 3 ή 4 από 12 δήμους

- Στο Κιλκίς οδηγούμαστε σε επίσης 3 από 11 δήμους και 1 κοινότητα

- Στην Πέλλα σε 4 από 11

- Στην Πιερία σε 3 από 13

- Στις Σέρρες σε 6 με 8 από 22 (οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν 8)

- Στην Χαλκιδική σε 5 από 14


Από τις υπόλοιπες περιοχές σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η αυτοδιοίκηση gr από τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους βουλευτές, προκύπτει:


Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης


- Στον Έβρο 4+1 (Σαμοθράκη) από 13

- Στην Ροδόπη 4 από 9 δήμους και 3 κοινότητες

- Στην Ξάνθη 4 από 7 δήμους και 3 κοινότητες

- Στην Δράμα 3 ή 4 από 8 δήμους και 1 κοινότητα

- Στην Καβάλα 3 ή 4 +1 (Θάσος) από 11 δήμους


Στην Δυτική Μακεδονία


- Στην Κοζάνη σε 5 από 16 δήμους και 3 κοινότητες


Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:


- Στην Κορινθία αν και υπάρχουν διιστάμενες απόψεις φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση των 5 από 15 δήμων.

- Στην Αργολίδα 5 από 16

- Στην Αρκαδία 6 από 23

- Στην Λακωνία 5 από 22

- Στην Μεσσηνία 6 από 31


Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


- Στην Αχαία οδηγούμαστε σε 4 με 5 δήμους από τους 23

- Στην Ηλεία 6 - 8 (πιθανότερο το 7) από 22

- Στην Αιτωλοακαρνανία 7 από 24

-
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:


- Στην Βοιωτία: 4-6 από 20

- Στην Εύβοια 7 από 27

- Στην Φθιώτιδα 7 από 24

- Στην Ευρυτανία 4 από 11

- Στην Φωκίδα 4 από 12


Στην Κρήτη:


- Στο Ηράκλειο 6-8 από 26

- Στα Χανιά 4-5 από 25

- Στο Ρέθυμνο 2 από 11

- Στο Λασίθι 3 από 8


Στην Ήπειρο

- Στα Ιωάννινα 7- 8 από 28 δήμους και 13 κοινότητες

- Στην Πρέβεζα σε 3 από 8 δήμους και 3 κοινότητες


Στη Θεσσαλία:

- Στην Μαγνησία οδηγούμαστε σε 8 (τρεις από αυτούς η Σκιάθος, Σκόπελος, Αλονησσος) από 26 δήμους

- Στην Καρδίτσα 4 ή 5 από 20 δήμους και 1 κοινότητα

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών η μεγάλη πλειοψηφία των νομών της επαρχίας με τον "Καλλικράτη" δεν πρόκειται να ξεπερνούν τους έξι δήμους.

Όσον αφορά τις νησιωτικές περιοχές, όπως έχει ήδη γράψει η αυτοδιοίκηση gr στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων αλλά και σε νησιά που εντάσσονται σε άλλες γεωγραφικές περιοχές (για παράδειγμα Σποράδες στη νομαρχία Μαγνησίας, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη, Αντίπαρος, Κίμωλος στη νομαρχία Κυκλαδων, Κύθηρα και Αντικύθηρα στη νομαρχία Πειραιά κλπ) θα ισχύσει ο κανόνας «κάθε νησί και δήμος» (εξαίρεση, βεβαίως, θα αποτελέσουν οι νησίδες όπως για παράδειγμα τα Αντικύθηρα, η Ηρακλειά, τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα και η Δονούσα – για να διαβάσετε το ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6300).

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης για το 2010

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ολοκληρώθηκαν σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι διαδικασίες πληρωμής των υπολοίπων δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2007 και για τους οποίους προέκυψαν θετικά ποσά πληρωμής μετά την εξέταση των ενστάσεων. Η πληρωμή αφορά 9.831 δικαιούχους του μέτρου 212 με συνολικό ποσό πληρωμής 9.439.006,20 € και τα σχετικά ποσά θα καταβληθούν σήμερα απ’ ευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. «Με την ολοκλήρωση της πληρωμής των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2007 τακτοποιήσαμε μια εκκρεμότητα από τον Οκτώβριο του 2008. Θέλω να διαβεβαιώσω τον αγροτικό κόσμο ότι ανεύθυνες πολιτικές επιλογές, όπως εκείνες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας αποτελούν οριστικά παρελθόν» τόνισε σε δήλωση της, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Από...paratiritisfthiotidas.gr

Η τρομοκρατία της κατσαρόλας...

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Aπό τον παπα-Ηλία Υφαντή

Σ’ αυτό εδώ το καφενείο δεν έχει τηλεόραση. Γιατί, όπως λένε, λέει τα πράγματα ανάποδα και τους αναποδογυρίζει τα σωθικά. Όμως κάποιος νεοεισερχόμενος πετάει τη μπόμπα:

-Χαράς ευαγγέλια!

-Για ποιο πράγμα; Τον ρωτούν.

-Πιάσανε τους τρομοκράτες!

-Ποιους τρομοκράτες;

-Αυτούς, που έφκιαναν βόμβες με τις κατσαρόλες…

-Χαρά στο πράμα! Απάντησε κάποιος.

-Και σαν ποιους ήθελες να πιάσουν; Τον Μπιν Λάντεν!

-Να πιάσουν αυτούς, που έβαλαν στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας τη βόμβα των τριακοσίων (300) και…δισεκατομμυρίων κι έκαμαν την ελληνική οικονομία Χιροσίμα και Ναγκασάκι!

Που τα «ραδιενεργά» κατάλοιπα της λεηλασίας τους θα δηλητηριάζουν τη ζωή των Ελλήνων τις οίδε για πόσες γενιές. Κι, εντούτοις οι συνένοχοί τους, ενώ τους λύκους τους ξέρουν και τους βλέπουν, καμώνονται πως ψάχνουν για το ντορό τους….

-Εδώ μιλάμε για τρομοκράτες και όχι για κλέφτες και απατεώνες!

-Για μένα, είπε κάποιος άλλος, οι μεγαλοκλέφτες και μεγαλοαπατεώνες είναι οι...

χειρότεροι τρομοκράτες. Γιατί αυτοί φκιάνουν την βραδυφλεγή βόμβα της άδειας κατσαρόλας. Και τρομοκρατούν εκατομμύρια ανθρώπων…

Ή μήπως δεν τρομοκρατούνται οι φτωχοϋπάλληλοι, που βλέπουν να τους κόβουν το 14ο μισθό. Και δεν ξέρουν, αν αύριο θα τους κόψουν και τον 13ο και τους λοιπούς, τον ένα μετά τον άλλο. Τη στιγμή, που η ΔΕΗ και το νερό και τα σούπερ μάρκετ, ανεβάζουν τις τιμές με την ίδια μαυραγορίτικη διάθεση, που και οι τοκογλύφοι ανεβάζουν τα σπρεντς…

Ή μήπως δεν δολοφονούνται, στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς, που αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους;

-Έχεις δίκιο άνθρωπέ μου! Είπε κάποιος τρίτος. Αλλά πού να το βρεις! Κι εσύ κι εμείς οι άλλοι…Βλέπεις οι αρχιτρομοκράτες, όχι μόνο δεν διώκονται, αλλά και προστατεύονται και περιφρουρούνται από νόμους κι αστυνόμους και μυριάδες υπονόμους…

-Εμένα να με συμπαθάτε, είπε κάποιος τέταρτος, αλλά δεν μου δώσατε να καταλάβω ποιους τρομοκράτες πρέπει να προτιμάω; Αυτούς της άδειας κατσαρόλας ή τους άλλους, που τις γεμίζουν με εκρηκτικές ύλες!

-Οι κατσαρόλες οι άδειες από φαγητό, είπε ένας άλλος, είναι γεμάτες απ’ την αδικία και τη συνακόλουθη πείνα. Και, ειλικρινά, πιστέψτε με δεν υπάρχει κανένα άλλο υλικό περισσότερο εύφλεκτο και εκρηκτικό απ’ την πείνα. Αφού προκαλεί ανύσταχτη αγωνία και εκρηκτική αγανάχτηση. Κι ακόμη πιο πέρα καίει και τσουρουφλίζει τις συνειδήσεις. Και τότε κάποιοι, απέναντι στις γεμάτες αδικία και πείνα κατσαρόλες, αντιπαραθέτουν τις γεμάτες με εκρηκτικές ύλες κατσαρόλες.

-Και δεν υπάρχει καμιά διέξοδος, ανάμεσα στις κατσαρόλες τις γεμάτες αδικία και πείνα και τις άλλες τις γεμάτες εκρηκτικές ύλες; Είμαστε, δηλαδή, καταδικασμένοι να ζούμε στην ατέρμονη διαλεκτική και το φαύλο κύκλο της βίας!

-Υπάρχει και παραϋπάρχει! Αλλά οι άνθρωποι δεν τη θέλουν. Κι όταν ακόμη μιλούν για ειρήνη, εννοούν να μπορούν να λεηλατούν «ειρηνικά» τους συνανθρώπους τους. Και βέβαια οι συνάνθρωποί τους να φυτοζωούν και να πεθαίνουν «ειρηνικά» απ’ τη δυστυχία και την πείνα.

Όπως απαιτούσε κάποτε η pax romana και σήμερα η pax americana. Ή όπως συνέβαινε στην εποχή του Βυζαντίου. Οπότε τα 8/10 των ανθρώπων πεινούσαν και ζητιάνευαν και τα 2/10 σπαταλούσαν και ασώτευαν.

-Με συμπαθάς, αλλά ούτε και πάλι δεν απάντησες!

-Και τι νόημα έχει να απαντήσω! «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»! Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ειρήνη, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη. Κι όμως η συντριπτική πλειονότητα, μπορεί να μιλάει για ειρήνη, αλλά για δικαιοσύνη ούτε που θέλει ν’ ακούσει! Και είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα ότι, κατά κανόνα, η αδικία ταυτίζεται με την εθνικοφροσύνη.

Κι όσοι τολμήσουν να μιλήσουν και να παλέψουν για τη δικαιοσύνη, το καλύτερο, που έχουν να κερδίσουν είναι οι διωγμοί και οι κατατρεγμοί. Θα συκοφαντηθούν, ως αντεθνικώς δρώντες, θα φυλακιστούν, θα εξοριστούν, και κάποιοι θα στηθούν και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα..

Κι έτσι ο φαύλος κύκλος της αδικίας και της βίας συνεχίζεται και διαιωνίζεται…

Υ.Γ. Το θαυμάσιο σκίτσο είναι του θαυμάσιου Αρκά!...

Από .....http://papailiuasyfantis.blogspot.com/

             http://papailiasyfantis.wordpress.com/

Πρότυπο για τον Πολίτη οι αναξιόπιστοι Πολιτικοί και το διεφθαρμένο Κράτος ;

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Χρυσόστομος !

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να μείνει ατιμώρητη η απάτη σου, είναι να έχει διαπράξει την ίδια ακριβώς απάτη η κυβέρνηση της χώρας σου.

Οι Ληστές κλέβουν τους πλούσιους και οι Πλούσιοι τους φτωχούς ! Είμαστε ληστές : Ζούμε κλέβοντας τους πλούσιους! Είμαστε άρχοντας : Ζούμε κλέβοντας τους φτωχούς!

Πόσοι είναι οι κλέφτες ; Πόσοι είναι οι πλούσιοι ; Και πόσοι είναι οι φτωχοί στη χώρα μας ;

Ποιοι κυβερνούν αυτό το τόπο ; Οι λίγοι ή οι πολλοί ; Στις Δημοκρατίες κυβερνούν οι πολλοί. Επομένως έχουμε Δημοκρατία ! Κάθε μέρα ακούμε η διαβάζουμε : Ληστεία εδώ, ληστεία εκεί, ληστεία και παραπέρα ! Σκάνδαλο εδώ, σκάνδαλο εκεί, σκάνδαλο και παραπέρα ! Τι έχει αλλάξει από τις....

εκλογές και μετά ; Απολύτως τίποτα.

Διαφθορά εδώ, διαφθορά εκεί, διαφθορά και παραπέρα ! Ποιοι είναι οι κλέφτες και οι ληστές ; Ποτέ δε θα τους βρούμε ! Μήπως θα τους βρούμε με τις εξεταστικές επιτροπές ; Πού πήγαν τα λεφτά. Φέρτε πίσω τα λεφτά. Αυτά ακούει ο απλός πολίτης κάθε μέρα.

Ποιοι είναι οι πλούσιοι ; Ποτέ δε θα τους βρούμε ! Ποτέ. Ποιοι είναι οι φτωχοί ; Αυτούς τους γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ καλά, έχουν ονοματεπώνυμο και είναι φακελωμένοι ! Αυτοί όπως πάντα θα πληρώσουν τη νύφη ! Τους κλέφτες, τους ληστές και τους πλούσιους θ αργήσουν να τους βρουν ή δε θα τους βρουν ποτέ !

Πιο είναι το πρότυπο για το νέο μας και για τον απλό πολίτη σήμερα ; Το κράτος, οι πολιτικοί , οι επιχειρηματίες, η εκκλησία, η δικαιοσύνη ; Γιατί στην Ελλάδα δεν τιμωρούνται οι κλέφτες ;

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να μείνει ατιμώρητη η απάτη σου, είναι να έχει διαπράξει την ίδια ακριβώς απάτη η κυβέρνηση της χώρας σου.

Όλοι έχουμε βάλει το λιθαράκι μας γι αυτή μας την κατάντια. Κανένας δεν εξαιρείται. Ούτε η θεία μου η Κατίνα ! Ο απλός πολίτης γιατί βλέποντας εδώ και πολλά χρόνια την κατρακύλα, δεν αντέδρασε έγκαιρα δυναμικά και συλλογικά. Γιατί ακόμα παρασύρθηκε από την καταναλωτική κοινωνία και ξοδεύει περισσότερα των δυνατοτήτων του.

Ο μικροεπιχειρηματίας γιατί τον έμαθαν να κινείται και να ζει με τα δανεικά. Γι αυτό είναι και καταχρεωμένος. Αυτό ήθελαν.. Όλοι να γίνουν όμηροι των Τραπεζών. Οι Βιομήχανοι. Ένα μόνο σχόλιο : Η Ελλάδα έχει πτωχές βιομηχανίες, αλλά πλούσιους βιομηχάνους !

Οι πραγματικοί Γεωργοί, γιατί επέτρεψαν να υπάρχουν άλλοι τόσοι που δεν παράγουν τίποτα και θέλουν να εισπράττουν επιδοτήσεις. Πότε επιτέλους θα γίνει το περιβόητο μητρώο αγροτών, ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια, για να ξεκαθαρίσει η ίρα από το σιτάρι .

Το διαλυμένο και διεφθαρμένο κράτος και ορισμένοι αναξιόπιστοι πολιτικοί . Επειδή παρα έμαθαν το επάγγελμα τους. Μήπως θα πρέπει να οριστεί ανώτατο όριο, αυτού του επαγγέλματος τα 8 χρόνια ; ( και πολλά τους είναι !) Κινδυνεύουμε να χάσουμε και την Εθνική μας κυριαρχία !

Ο Πρωθυπουργός μας είπε : «Όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά, μας αφαιρέθηκε και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας» Τι άλλο θα ακούσουμε και τι άλλο θα δούμε ; Ο Θεός να βάλει το χέρι του !

Είμαστε όμηροι των Ευρωπαίων αδελφών μας , τώρα μας σπρώχνουν και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ελεγχόμενο απολύτως από τους Αμερικανούς. Υλοποιούν το στόχο τους , για το τρίγωνο της αυστηρής δημοσιονομικής επιτήρησης, από την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τα τρία κακά της μοίρας μας. Μας ήλθε όμως και ένα καλό νέο. Στην περιοχή νότια του Καστελόριζου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Η ευχάριστη είδηση, προκάλεσε προβληματισμό. Ο Πρωθυπουργός είπε ( όπως γράφει ο τύπος ) : Αυτό μας έλλειπε τώρα !! Μάλλον θυμήθηκε ότι οι Τούρκοι συνεχίζουν να γαργαλάνε την υφαλοκρηπίδα μας ! Θυμήθηκε τα κοράκια της Ευρώπης και της Αμερικής τα οποία μπορούν , τώρα που είμαστε και καταχρεωμένοι, να ρουφήξουν εκτός από το αίμα μας και τα πετρέλαια μας.

Λεφτά δεν έχουμε κύριε Πρωθυπουργέ. Έχουμε όμως πλούσιο ορυκτό και φυσικό πλούτο, ο οποίος όμως παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Η Ελλάδα αντιστέκεται στην εφαρμογή του πακέτου στήριξης. ! Αυτοί τα παίρνουν με 3% και μας τα δανείζουν με 5%. Κερδοσκοπούν σε βάρος μας. Μπράβο Ελλαδάρα μου !!

Πέστα Χρυσόστομε !

Από ..............Xrisostomos

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com