Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: “Γενικό Σιωπητήριο για το πτώμα”.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


 Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Σας το έχω πει εδώ και καιρό. Υπάρχει ένα πτώμα στο δωμάτιο για το οποίο και δεν βοήθα το να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Το ότι δεν έχουμε πιστοποιητικό θανάτου δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πτώμα. Στην επιστήμη η πραγματικότητα δεν είναι πάντα ορατή. Πολλές φορές γίνεται αντιληπτή μόνο εκ του αποτελέσματος και τον πειραματισμό.

Σήμερα κάθε πειραματισμός, κάθε κουβέντα ή σιωπή, κάθε πράξη αλλά και μη πράξη, οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα και ανεβάζει τα σπρεντ.

Η κατάσταση έχει ως εξείς :

Μη δυνάμενοι να αποδεχτούμε την πραγματικότητα , αδυνατούμε να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας και να βρεθούμε μπροστά από τους κερδοσκόπους.

Η αδυναμία αποδοχής της πραγματικότητας μας οδηγεί στο να αντιλαμβανόμαστε την κερδοσκοπία και τις λεγόμενες κερδοσκοπικές επιθέσεις ως την αιτία της ανόδου του σπρεντ.

Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο όμως η κερδοσκοπία και η άνοδος του σπρεντ είναι το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας μας.

Ας δούμε καλύτερα γύρω μας την ζοφερή εικόνα. Ας αντιληφθούμε το πτώμα από τα σημάδια γύρω μας:

* Η οσμή του πτώματος έχει μαζέψει χιλιάδες γύπες – κερδοσκόπους που τσιμπολογούν και όσο περνά η ώρα η οσμή του δυναμώνει.

* Ο νεκροθάφτης ΔΝΤ δηλώνει ετοιμότητα να έλθει και να πάρει τα μέτρα του νεκρού αλλά χρειάζεται την άδεια μας για να το κάνει.

* Η κάσα αξίας 25 δις ευρώ με διμερή δάνεια απο την ΕΕ και την βοήθεια του ΔΝΤ εχει φταχτεί και βρίσκεται σε κοινή θέα έξω απο το σπίτι.

* Καθε ημέρα οι καμπάνες του χωριού μας δηλαδή τα ΜΜΕ ανά το κόσμο χτυπούν πένθιμα και κυκλοφορούν με πρωτοσέλλιδο κηδειόχαρτο.

* Ο Γιατρός – Παπανδρέου – δεν τολμά να το πει στους συγγενείς δηλαδή σε εμάς του Έλληνες αφού δεν τολμά να το παραδεχτεί ο ίδιος. Πολύ πιθανών να μην ξέρει τα βασικά σημεία αναγνώρισης του πτώματος ( απουσία σφυγμού, χτύποι, καρδιάς, νερκουλί χρώμα κλπ..)

Η μισοπεθαμένη χώρα μας έμεινε τελικά στα χέρια του Παπανδρέου καθώς ο ίδιος αναζητούσε γιατρούς με βιογραφικά και υπερτίμησε την αξία της … τηλεδιάσκεψης.

Η μια μικρή ασήμαντη Ιστορική απορία που μένει να απαντηθεί αφορά το εάν οι επιτελείς του Γιατρού (Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδης ) είναι πράγματι γιατροί ή κομπογιαννήτες που πήραν το δίπλωμα τους από το Μοναστηράκι πράγμα πολύ πιθανό.

Και όσοι ανόητοι χαίρονται γιατί ο Τρισέ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει ας αναρωτηθούν εάν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό από όσα δεν λέει ο Γιατρός ο ίδιος. Ένας γιατρός που καλεί σε γενικό προσκλητήριο που δεν γίνεται σεβαστό από κανέναν.

Μη περιμένετε πατριώτες από τους γείτονες μας να μας βγάλουν το πιστοποιητικό θανάτου. Δεν είναι αυτή η δουλειά τους και οφείλουν να σεβαστούν την κατάσταση μας. Αν τελικά ο Τρισε έλεγε σήμερα κάτι άλλο θα γίνονταν μόνος το εξιλαστήριο θύμα που ψάχνει ο Γιατρός.

Και το ψάχνει την μια στο Πάγκαλο, την άλλη στον Αρσένη, την μια στο ένα και την άλλη στον άλλο.

Πρόταση διεξόδου προς τον γιατρό με πολύ καλή διάθεση.

Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή της πραγματικότητας. Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε. Το δεύτερο βήμα είναι η έκκληση σε διεθνή βοήθεια και τις σχετικές διαδικασίες ταφής. Το τρίτο βήμα είναι η έκκληση σε βοήθεια εντός Ελλάδος από όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Άπαντες πιστεύω θα κάνουν το παν για να συνδράμουν την κατάσταση και θα σεβαστούν το πόνο του γιατρού, και την ανάγκη του να μείνει μόνος… σε μια άκρη… συγκλονισμένος από το γεγονός.

Από....Citypress-gr

FT: Καταθέσεις 10 δισ. έφυγαν από την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Η πραγματική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό δεν ξεπερνά το 1-1,5% του συνόλου των καταθέσεων, εκτιμούν τραπεζίτες, απαντώντας σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των Financial Times περί εκροών καταθέσεων ύψους 10 δισ., μέγεθος που αντιστοιχεί στο 4,5% του συνόλου των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Μάλιστα, οι τραπεζικοί κύκλοι αποδίδουν, μεταξύ άλλων, τη μείωση των καταθέσεων στις επιχειρηματικές δυσκολίες λόγω κρίσης και στην ελκυστικότητα των ελληνικών ομολόγων, ενώ σημειώνουν ότι μεγάλο μέρος των εκροών κατευθύνθηκε σε θυγατρικές των ελληνικών ομίλων στο εξωτερικό.    

Ειδικότερα, για φυγή καταθέσεων από την Ελλάδα, ύψους πολλών δισ. ευρώ, λόγω του φόβου που δημιουργεί η αυξημένη αβεβαιότητα για τη χώρα, κάνουν λόγο οι "Financial Times".

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα οποία επικαλούνται οι "F.T.", οι Έλληνες καταθέτες, κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2010, μετέφεραν στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 4,5% περίπου του συνόλου του τραπεζικού συστήματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι "F.T.", τραπεζίτης δήλωσε ότι η μεταφορά των καταθέσεων αντανακλά "την ανησυχία των εύπορων Ελλήνων σχετικά με τη διατήρηση καταθέσεων στην Ελλάδα, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας".

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, πολλοί καταθέτες επέλεξαν να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους προς τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών εκτός Ελλάδος, σε χώρες όπως η Κύπρος και το Λουξεμβούργο, ενώ άλλοι επέλεξαν να μεταφέρουν κεφάλαια σε εγχώριες θυγατρικές ξένων τραπεζών.
Η ίδια πηγή σημείωσε όμως πως "αναμένουμε αυτά τα κεφάλαια να επιστρέψουν (στην Ελλάδα) μόλις επιλυθεί η κρίση".

Αρκετοί τραπεζίτες, πάντως, διέψευσαν τις φήμες ότι οι καταθέτες βγάζουν τα χρήματά τους από τους καταθετικούς λογαριασμούς και είτε τα μεταφέρουν σε τραπεζικές θυρίδες είτε τα βάζουν κάτω από το... στρώμα.


Τι απαντούν οι τραπεζίτες για τις εκροές καταθέσεων
Η πραγματική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό δεν ξεπερνά το 1% με 1,5% του συνόλου των καταθέσεων, τονίζουν τραπεζικοί κύκλοι, σημειώνοντας ότι μετά τις αρχές Μαρτίου έχει επέλθει ισορροπία στο τραπεζικό σύστημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν:

1. Η όποια μείωση των καταθέσεων απεικονίζει τη συμπεριφορά του κοινού μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2010 και όχι τη σημερινή εικόνα. Έκτοτε, και κυρίως μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών το τραπεζικό σύστημα έχει επανέλθει σε μια ισορροπία.

2. Λόγω της δύσκολης συγκυρίας οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα ταμειακά τους διαθέσιμα για αποπληρωμή υποχρεώσεων, εξυπηρέτηση των εμπορικών τους αναγκών και αποπληρωμή των εισαγωγών. Γι΄ αυτό, η μεγαλύτερη μείωση έχει σημειωθεί στις εταιρικές καταθέσεις όψεως και όχι στις καταθέσεις ιδιωτών. Η παραπάνω συμπεριφορά εξηγεί (κατ’ εκτίμηση) το 30% - 35% περίπου της μείωσης των καταθέσεων.

Για τους ίδιους λόγους το φαινόμενο μείωσης των καταθέσεων παρουσιάζεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΚΤ, η αύξηση του Μ3 και των χορηγήσεων ακολουθεί φθίνουσα πορεία το τελευταίο διάστημα και η μεταβολή των καταθέσεων έχει γίνει αρνητική σε ορισμένες χώρες.

3. Οι καταθέτες αποκτούν ελληνικά ομόλογα για υψηλότερες αποδόσεις. Αυτό εξηγεί (κατ’ εκτίμηση) το 20% - 25% της μείωσης των καταθέσεων το τελευταίο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φυγή κεφαλαίου στο εξωτερικό.

4. Κατ’ εκτίμηση ένα 15% - 20% της μείωσης καταθέσεων στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει μεταφερθεί σε θυγατρικές των Ελληνικών Τραπεζών στο εξωτερικό, που δεν επηρεάζει τη ρευστότητα του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.

5. Σε περιόδους κρίσεων το κοινό διατηρεί μεγαλύτερα αποθέματα μετρητών εκτός του τραπεζικού συστήματος κυρίως για τη διεκπεραίωση των καθημερινών συναλλαγών του. Αυτό, ίσως, αποτελεί (κατ’ εκτίμηση) το 10% του συνόλου της μείωσης των καταθέσεων.

6. Ως εκ τούτου, η πραγματική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό δεν πρέπει να ξεπερνά (κατ’ εκτίμηση) το 1% με 1,5% του συνόλου των καταθέσεων.

Γενικότερα, σημειώνουν, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που δεν ήταν εκτεθειμένο σε τοξικά προϊόντα, που ταλάνισαν το διεθνές τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, παραμένει υγιές και ισχυρό. Ενισχύει αποτελεσματικά τις προσπάθειες του Δημοσίου για την κάλυψη των αναγκών του και, παράλληλα, εξυπηρετεί τις πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, στηριζόμενο στην εμπιστοσύνη των καταθετών.

Δημοσιεύθηκε  FT :   09:11 - 08/04/10  /  Τελ. Ενημ.: 18:18 - 08/04/10

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ !

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


"Αδειάζει" τη Ντόρα η Ρηγίλλης

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αναγγελία της απουσίας της Ντόρας Μπακογιάννη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Π. Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι "επιβάλλεται από το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου ενός κόμματος ανοιχτού στην Κοινωνία, όπως είναι η εντολή των 800.000 ψηφοφόρων που, στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου του 09, πήγαν στην κάλπη για να βγάλουν αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία". Σε ερώτηση αν σηματοδοτεί κάτι η απουσία από τις διαδικασίες αυτής της Κεντρικής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει.

Από....i-reportergr

Κυβέρνηση λεηλασίας του λαού και επιμερισμού των κλοπιμαίων…

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Θύμιου Παπανικολάου

Η κυβερνητική αναλγησία και αντιλαϊκή προκλητικότητα δε έχουν όρια. Η κυβερνητικά «φάλαγγα» του κεφαλαίου καταληστεύει τον ελληνικό λαό και διαλύει την ελληνική κοινωνία για να μοιράσει τα λάφυρα στις τράπεζες και στους «νονούς» της υφηλίου.
Οι ληστές είναι πολλοί ευρηματικοί στα τεχνάσματα της κλοπής.

Ένα τέτοιο τέχνασμα είναι ο «μηχανισμός στήριξης» των τραπεζών: Σκανδαλωδώς προσοδοφόρο για τις τράπεζες.

Όλοι θυμόμαστε τα περιβόητα 28 δισ. ευρώ που προσέφερε, στα τέλη του 2008, η κυβέρνηση της ΝΔ προς τις τράπεζες, προκειμένου, έλεγαν, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών και οι μεγάλοι κραδασμοί που έφερε η οικονομική κρίση.
Έτρεξε λοιπόν ο χρόνος και στο τέλος του 2009, όχι μόνο δεν είχαμε τράπεζες χρεοκοπημένες (όπως μας παραμύθιαζαν), αλλά τράπεζες με υπερκέρδη.

Όπως διαπιστώνεται από τη δημοσίευση των επίσημων ισολογισμών τους
, συνολικά παρουσίασαν κέρδη που φτάνουν τα 2,2 δισ. Ευρώ.

Μάλιστα, όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες, τα κέρδη στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερα, αλλά δε φαίνονται επειδή οι τραπεζίτες αύξησαν σε σημαντικό ποσοστό τα ποσά για τις επισφάλειές τους. Τι είναι αυτά; Τα δάνεια πελατών που θεωρούν ότι δε θα πληρωθούν κανονικά και γι' αυτό αφαιρούν τα σχετικά ποσά, που ενδέχεται να απολέσουν μελλοντικά, από τους τωρινούς ισολογισμούς.
Τώρα έρχεται και η κυβέρνηση Παπανδρέου (η «σοσιαλιστική») να ενισχύσει τη «ρευστότητα» των τραπεζών και να την επεκτείνει μέχρι το 2010!!!
Τα υπερκέρδη πάντα θέλουν εξασφάλιση και συνέχεια!!!
 Αυτή η νέα «Ομπρέλα» κρατικής προστασίας πάνω από το τραπεζικό κεφάλαιο αναμένεται να φτάσει μέχρι και 20 δισ. ευρώ. Ηδη έχει υπογραφεί και η σχετική υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες και στη βάση της κατανομής της πίτας, που θα διενεργηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας, οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες θα πάρουν κρατικές εγγυήσεις ύψους πάνω από 3 δισ. ευρώ καθεμιά. Στη βάση αυτών των κρατικών εγγυήσεων θα αντλήσουν στη συνέχεια τζάμπα ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο ελληνικός λαός βογκά από την καταλήστευσή του, κτυπιέται σαν χταπόδι από όλες τις μεριές, ρίχνεται στα τάρταρα της ολοκληρωτικής του εξαθλίωσης και καταστροφής και η κυβέρνηση των «εκτελεστών» επιμερίζει τα κέρδη από τα κλοπιμαία και τη ληστρική εξόντωση του ελληνικού λαού.

Τόσο προκλητικά ανάλγητη και ξετσίπωτη είναι… 
 
ΑΑπό....Citypress-gr 

4ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας στη Λαμία

το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 7:30 το βράδυ, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των Πρακτικών του 4ου Συνεδρίου Φθιωτικής Ιστορίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11, α΄ όροφος).
Τα συνέδρια Φθιωτικής ιστορίας, διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού, ΝΠΔΔ του Δήμου Λαμιέων (2001, 2003, 2005, 2007).[...]

Μέχρι τώρα, έχουν εκδοθεί 4 τόμοι 290, 330, 560 και 840 σελίδων αντίστοιχα.

• Ο 1ος τόμος περιλαμβάνει 19 εισηγήσεις, ο 2ος τόμος 26, ο 3ος τόμος 33 και ο 4ος τόμος 48 εισηγήσεις.
• Τα συνέδρια 3ο και 4ο πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Φθιώτιδας.
• Το 2007 διοργανώθηκε και ως παράλληλη εκδήλωση η έκθεση «150 χρόνια Φθιωτικού τύπου» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Φθιώτιδας.
• Το 5ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί στις 16,17 και 18 Απριλίου 2010 στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου, με τη συμμετοχή 36 εισηγητών.
 
Από... lamia news 

ΜΗΝΥΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - STOP ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε."

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 6/4/2010 ο Θεοδωρόπουλος Γιώργος, συντονιστής των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP Θεσσαλονίκης, έπειτα από την άρνησή του να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς και ενώ ζήτησε από τους υπαλλήλους να ανοίξουν τη μπάρα, κατακρατήθηκε παράνομα για περίπου μία ώρα.
Οι υπάλληλοι της εταιρείας άνοιξαν τη μπάρα μόνο έπειτα από την παρέμβαση της τροχαίας την οποία κάλεσε ο συγκεκριμένος πολίτης.
Επειτα από την ταλαιπωρία την οποία υπέστη, ο κύριος Θεοδωρόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων της εταιρείας.
Επισυνάπτεται κείμενο του αντίκλητου δικηγόρου με πληροφορίες για το εν λόγω περιστατικό αλλά και για τα δικαιώματα των πολιτών.


  • Καλούμε τους πολίτες να ενισχύσουν το κίνημα πολιτών "δεν πληρώνω διόδια σε καμία ιδιωτική εταιρεία"! (όλα τα διόδια πλην των Μαλγάρων είναι ιδιωτικά).
  • Δηλώνουμε απλά στο ταμείο ότι δεν πληρώνουμε, δε δίνουμε κανένα στοιχείο μας εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας, σπρώχνουμε ή σηκώνουμε τις μπάρες και περνάμε τα διόδια.

Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr
Το πανελλαδικό συντονιστικό ενάντια στα διόδια συντονίζει τη δράση του μέσα από την ιστοσελίδα http://diodiastop.blogspot.com/

Για περισσότερες πληροφορίες:
6974479243 (Νίκος Νούλας)
6946122554 (Αποστόλης Χαραλαμπίδης)

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com