Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κατάληψη και άνοιγμα των διοδίων Τραγάνας

Η συντονιστική επιτροπή Τραγάνας την Πέμπτη 1/4/2010 και ώρα 5 με 8 το απογευμα,θα ΄κάνει κατάληψη - άνοιγμα των διοδίων Τραγάνας για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.


Καλούμε όλους τους κατοίκους της Φθιώτιδας να συμμετέχουν ώστε να δώσουμε μια βροντερή απάντηση στην προετοιμασία του νέου σταθμού διοδίων στο Μώλο απο την εταιρία παραχώρησης.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας και σας περιμένουμε όλους στα διόδια Τραγάνας.


http://www.fthiotidaoxidiodia.blogspot.com/

traganaoxidiodia@yahoo.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η 25η Μαρτίου, διπλή εορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί ημέρα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας.

Ημέρα μνήμης και τιμής στους ήρωες του 1821 που αψήφησαν το θάνατο για την απελευθέρωση της πατρίδας και αγωνίστηκαν για την εθνική ανεξαρτησία.

Ο σημερινός, όμως, εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας συμπίπτει χρονικά με κρίσιμες συναντήσεις για την Οικονομία μας, για την έξοδο από την κρίση.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, καλούμαστε όλοι μας να επιδείξουμε σύνεση και συναίνεση, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη Ευρωπαϊκή λύση για τη χώρα μας.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, βάζουμε και θα βάζουμε τα δυνατά μας, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να μην αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει.

Να θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Ένα καλύτερο αύριο αντάξιο των αγώνων και των θυσιών των προγόνων μας.

Μεγάλη επιτυχία είχαν η ποδηλασία και ορειβασία που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Καλλίδρομο

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Μεγάλη επιτυχία είχαν η ποδηλασία και ορειβασία που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Καλλίδρομο με συμμετοχή του Συλλόγου μας και συγκεκριμμένα :

Σάββατο 20/3/2010 ορεινή ποδηλασία από Καρυά-Βασιλικά-Ρεγγίνι-Κόμνηνα-Καινούργιο-Καμένα Βούρλα συνολικής απόστασης 50χλμ. Συμμετείχαν Εριφύλη-Κων/νος- Παναγιώτης από τους φίλους του Ποδηλάτου Αθήνας , Ελφρίντα-Αποστόλης από την ομάδα Αλλού για Αλλού , Λενάκι-Νίκος-Κωστής-Νίκος από τους Προβομάστορες και οι φίλοι Κώστας-Γιάννης-Δημήτρης-Θανάσης-Νάσος.

Κυριακή 21/3/2010 ο ΕΟΣ Χαλκίδας με 75 ορειβάτες που περπάτησαν την Ανωπαία Ατρωπό από Μονή Δαμάστας έως τις Θερμοπύλες. Συντονιστές οδηγοί ήταν οι Μίμης Συκιώτης και Νίκος Αναστασίου.

Κυριακή 21/3/2010 ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών με 75 ορειβάτες που περπάτησαν στη Κνημίδα από Καρακόλυθο - Κορυφή Αγίας Παρασκευής - Κλεφτόβρυση - Αγιος Νέστορας-Κορυφή Αέρας-Μέγα Ρέμα-Άγιος Κων/νος. Συντονιστές οδηγοί ήταν οι Κώστας Γκέκας και Κωστής Πετρόπουλος

Bloomberg: «Αγαπητέ Γιώργο, ιδού τι πρέπει να κάνετε…»

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

… κατ' αρχήν εκνευρίστε κι άλλο τους Γερμανούς! Με μία επιστολή προς των πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο αρθρογράφος του Bloomberg κ. Matthew Lynn, δίνει συμβουλές προς… ναυτιλομένους, με αρκετές δόσεις χιούμορ και με κάποιες ειρωνικές πινελιές, για διέξοδο από την κρίση.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά τονίζει, καλύτερα να ξεχάσουμε εμείς οι Έλληνες όλα αυτά που λέγονται για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτό είναι κάτι που "βολεύει" μία προεκλογική περίοδο στη Γαλλία. Όμως πραγματικά αυτό που μετράει είναι τελικά το εθνικό συμφέρον και τώρα, το να σωθεί η αξιοπιστία του ευρώ, δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο… "κύριος Γιώργος", είναι να πάει λίγο ακόμα κόντρα στους Γερμανούς. Έτσι κι αλλιώς, ο γερμανικός λαός δεν .........φημίζεται για το χιούμορ του. Ήδη κάποιοι Έλληνες πολιτικοί έχουν αναφερθεί στον Ναζισμό, και αυτό είναι μία πολύ καλή αρχή.

Όμως, για σκεφτείτε και τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποίος ηττήθηκε; Πού είναι η "Γερμανική δόξα"; Και μην ξεχνάτε και τους Γότθους. Δεν κατέστρεψαν την Ελλάδα πριν βουλιάξουν την Ρώμη;

Όπως και να έχει, η ουσία είναι να κουραστούν τόσο οι Γερμανοί, ώστε να αρνηθούν κάθετα την διάσωση της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο κ. Lynn. Ναι, καλά διαβάζετε! Μία γερμανική διάσωση είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα. Απλά θυμηθείτε την τελευταία χώρα που έσωσε η Γερμανία: την παλιά Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία! Για μία ολόκληρη γενιά μετά, η χώρα ζούσε στο χάος. Αν αυτό έκαναν στον ίδιο τους τον λαό, φανταστείτε τί θα κάνουν στους Έλληνες.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, σε μία τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα ζήσει πολλά χρόνια αποπληθωρισμού. Θα υπάρξουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα και όλοι θα δουλεύουν μέχρι τα 75 τους. Αν αυτό θέλουν να ζουν στην Γερμανία, δικαίωμά τους. Αλλά γιατί οι Έλληνες να υποστούν τα γερμανικά "Θέλω";

Γι αυτό λοιπόν, αναγκάστε τους Γερμανούς να φτάσουν στο σημείο ώστε η διάσωση της Ελλάδας, να είναι πολιτικά αδύνατη. Το επόμενο βήμα είναι κήρυξη στάσης πληρωμών στα χρέη σας. Πείτε στους κατόχους ελληνικών ομολόγων πως δεν έχετε πια χρήματα και πείτε τους να ασχοληθούν με το Ντουμπάι καλύτερα. Τι θα κάνουν; Θα εισβάλλουν στην χώρα;

Μπορεί τα spreads στις περιφερειακές χώρες του ευρώ, να εκτοξευθούν, αλλά να μην σας νοιάζει καθόλου. Ούτε και οι συνέπειες στο ευρώ να μην σας νοιάξουν. Αφού λοιπόν όλοι οι άλλοι είναι εγωιστές, γίνετε επιτέλους κι εσείς. Το πρόβλημα με τα ομόλογα θα είναι πια δικό τους. Και σε ότι αφορά στα spreads, αν κηρύξετε default, τί σας νοιάζει;

Βέβαια, οι τράπεζές σας θα χτυπηθούν, και εδώ είναι το πρόβλημα. Πώς θα χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα της χώρας; Εδώ έχει ενδιαφέρον…Η λύση είναι, κύριε Γίωργο, να αρχίσετε τα τηλεφωνήματα. Πρώτον καλέστε τον κ. Πούτιν.

Οι Ρώσοι θέλουν σαν τρελοί ένα λιμάνι στην Μεσόγειο, εδώ και δεκαετίες, και ο κ. Πούτιν δεν θα σας ζητήσει καν υποσχέσεις. Απλά τονίστε του ότι με το πετρέλαιο τώρα κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι, υπάρχουν κάποια έξτρα δισ. στο Κρεμλίνο. Αλλά φροντίστε να μαγνητοφωνήσετε την συνομιλία και να την στείλετε αμέσως στο CNN.

Έτσι, μετά τηλεφωνείστε στον Ομπάμα, και με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ουάσινγκτον αυτή την περίοδο, το ΔΝΤ σίγουρα - με αφορμή της Ελληνο-Ρωσική συνομιλία - θα βοηθήσει και μάλιστα με ευνοϊκότατους όρους.

Ελευθερία Κούρταλη


Από........ kafeneio

Το περιβόητο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF)...

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Όλα δείχνουν πως τελικά δεν θα αποφύγουμε τη λύση που θα συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ποιο είναι όμως αυτό το περιβόητο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ); Το ΔΝΤ ιδρύθηκε το 1944 με σκοπό την προώθηση της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας, την νομισματική σταθερότητα και την ενίσχυση χωρών μελών του με δάνεια εφ όσον τηρούν τις αρχές του οι οποίες συνοψίζονται στα εξής: μείωση των δημοσίων δαπανών, μείωση του πληθωρισμού, απόλυτη ελευθερία των αγορών, ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης, ακόμη και της παιδείας και την εξυγίανση όλων των επιχειρήσεων με κύριο μοχλό τις απολύσεις. Εκτός των δανείων σε χώρες μέλη του ενισχύει και χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, όπου οι παραπάνω αρχές του είναι ακόμη πιο δεσμευτικές.

Το ΔΝΤ είναι ένα «παρακλάδι» του ΟΗΕ και...

μια «αδερφή» της Παγκόσμιας Τράπεζας με έδρα την Ουάσιγκτον. Μέλη του είναι 185 κράτη με δικαίωμα ψήφου αλλά στην ουσία ελέγχεται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Γαλλία την Γερμανία και την Μεγάλη Βρετανία, που αναλογικά έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων και επιρροής.

Το ΔΝΤ έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια έντονη κριτική και όχι μόνο από αντιπάλους του, σε δύο κυρίως τομείς. Πρώτον, στο ότι χωρίζει τα κράτη μέλη του σε δύο κατηγορίες. Το 1977, η Μεγάλη Βρετανία δανείστηκε τεράστια ποσά, δίχως όμως να υπογράψει κάποιο δεσμευτικό όρο όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μέλη του. Και δεύτερον, κατηγορήθηκε πως με την πολιτική του των αυστηρών δεσμεύσεων για την απόλυτη φιλελευθεροποίηση των αγορών και των απεριόριστων ιδιωτικοποιήσεων που επέβαλε στα κράτη-δανειολήπτες οδήγησε το 1997στην κατάρρευση των οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ασίας και κυρίως της Ινδονησίας καθώς και στην διάλυση της οικονομίας της Αργεντινής. Η μεν Ινδονησία δεν έχει συνέλθει ακόμη από εκείνη την κρίση, στην δε Αργεντινή, στην πιο ανεπτυγμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχει εξαφανισθεί εντελώς η μεσαία τάξη.

Την αυστηρότερη κριτική στο ΔΝΤ την έχει ασκήσει ο πρώην Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμβουλος του Κλίντον και νομπελίστας της οικονομίας, ο Joseph Stiglitz.

Κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι ασκεί μια άτεγκτη πολιτική με ιδεολογικά κριτήρια, δίχως να λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες των χωρών και τις ανάγκες των πολιτών τους. Σε μια έκθεσή της με τίτλο «όρια των ιδιωτικοποιήσεων» (Limits to privatization) , η «Λέσχη της Ρώμης», ασκεί επίσης έντονη κριτική. H έκθεση διαπιστώνει ότι «κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, όλες οι κυβερνήσεις άρχισαν τις ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια και την άμυνα». Η έκθεση θέτει ερωτήματα όπως: «Ποια είναι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων; Τα ιδιωτικά κεφάλαια και το ιδιωτικό μάνατζμεντ δημιούργησαν μεγαλύτερες αξίες; Βελτίωσαν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών για το σύνολο ή για λίγους; Συνέβαλαν, μέσω του ανταγωνισμού, στο να βελτιωθούν και οι αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες ή λειτούργησαν ανασταλτικά, εξασθενίζοντας το κράτος και περιορίζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες;»

Σε 50 μελέτες περιπτώσεων από όλο τον κόσμο, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλές αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις, που δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που σκόπευαν να επιλύσουν. Και η έκθεση προτείνει: «όχι σε ιδιωτικοποιήσεις με ιδεολογικά κριτήρια».

Με λίγα λόγια, σε όποια χώρα, εκτός των ισχυρών επτά, «εισβάλει» το ΔΝΤ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για τα οικονομικώς μεσαία και κατώτερα στρώματα από αυτά που λύνει. Ετσι δεν ήταν καθόλου τυχαίο που οι ηγέτες επτά χωρών της Λατινικής Αμερικής υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2007 την ίδρυση ενός νέου οργανισμού, της Banco del Sur's, «Τράπεζας του Νότου», ως εναλλακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η ιδέα ξεκίνησε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιρροή των ΗΠΑ και των διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει ως «εργαλεία της Ουάσινγκτον». Ο σκεπτικισμός στη Λατινική Αμερική προς το ΔΝΤ οξύνθηκε ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Αργεντινής να κινηθεί αντίθετα από τις προσταγές του ΔΝΤ. Μια απόφαση, που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν σωστή, καθώς η οικονομία της Αργεντινής άρχισε να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς. Η λύση συμμετοχής του ΔΝΤ στον επικείμενο δανεισμό μας μόνο ανησυχίες πρέπει να προκαλεί, τουλάχιστον για τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα και κάτω

Από...press-gr

Έρχεται η ευρωδραχμή;


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Έρχεται η ευρωδραχμή;


Αλλαγή νομίσματος από ευρώ σε ευρωδραχμή. Θέσπιση ισοτιμίας 2 ευρωδραχμές προς 1 ευρώ, με υποχρεωτική αναγραφή σε αγαθά και αξίες και των δυο τιμών.

 Εν συνεχεία υποτίμηση του νομίσματος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Λειτουργία της αγοράς με τους παραπάνω όρους για ένα χρονικό διάστημα 2 έως 3 ετών και έπειτα, εάν οι συνθήκες είναι τέτοιες και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το επιτρέψουν, επιστροφή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και υιοθέτηση εκ νέου του ευρώ ως εθνικού νομίσματος.

Μερικούς μήνες νωρίτερα το παραπάνω ενδεχόμενο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα όμως συγκεντρώνει εξαιρετικά καλές πιθανότητες για να γίνει πραγματικότητα. Τo S10 αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας σχετικής αναφοράς αμερικανικού think tank, το οποίο συνδέεται στενά με το Eurogroup και οι εισηγήσεις του γίνονται στην πλειονότητά τους δεκτές από διεθνούς οικονομικούς οργανισμούς και μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οίκους. Πρόκειται για το International Political Economy, το οποίο σε αναφορά του, που υπογράφεται από τον καθηγητή Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο Ρόμπερτ Άλιμπερ και φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Η υποτίμηση του ελληνικού ευρώ», περιγράφει με ζοφερά χρώματα το νομισματικό μέλλον όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και των υπόλοιπων μεσογειακών κρατών της Ζώνης του Ευρώ. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στο έγγραφο, σε ενδεχόμενο που η Ελλάδα δεν μπορέσει να μειώσει μισθούς και ημερομίσθια, τότε θα πρέπει να φύγει από το ευρώ για ένα ή δυο χρόνια, παρά το γεγονός ότι «αρκετοί παρατηρητές πιστεύουν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες προβλέψει στη Συνθήκη του Μάαστριχτ για διαζύγιο ή διάσταση».

Οι συνθήκες αγοράς

Όμως, συνεχίζει η αναφορά, «αυτά είναι ανοησίες. Οι διεθνείς νομισματικές συνθήκες είναι καλές για 15 ή για 20 χρόνια και, όταν οι συνθήκες της αγοράς αλλάζουν, οι χώρες κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν». Εν συνεχεία, η αναφορά, αφού προηγουμένως επιχειρηματολογεί γιατί είναι αναγκαίο να φύγει η χώρα μας από τη Ζώνη του Ευρώ, σημειώνει ότι τώρα κουμάντο στο παιχνίδι που έχει στηθεί γύρω από της ελληνική οικονομία κάνουν «οι δυνάμεις της αγοράς». Ως εκ τούτου πλέον, σύμφωνα με το έγγραφο, «κανείς ή σχεδόν κανείς, παρά μόνο οι ελεγχόμενες οντότητες από την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αγοράσει το ελληνικό χρέος». Παράλληλα, γίνεται λόγος αφενός στο ενδεχόμενο αδυναμίας του ελληνικού κράτους να πληρώσει κάποια στιγμή ακόμη και τους δημοσίους υπαλλήλους, αφετέρου στην «εξυπνάδα» των πλουσίων Ελλήνων, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα σπεύσουν να βγάλουν στο εξωτερικό τα χρήματά τους, όπως άλλωστε έχουν ήδη κάνει πάρα πολλοί από αυτούς.

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνεται, «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να χρηματοδοτήσει ένα έλλειμμα σχεδόν 15% του ΑΕΠ, διαφορετικά οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν. Για λίγο καιρό η ελληνική οικονομία μπορεί να δανειστεί από τις ελληνικές τράπεζες. Όμως οι πλούσιοι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι για να κρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ρευστού τους πλούτου στις τράπεζες στην Ελλάδα. Το επόμενο βήμα θα είναι ένας γύρος στις καταθέσεις των τραπεζών της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων των ξένων τραπεζών στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες αυτών των καταθέσεων θα μεταφέρουν τα χρήματά τους σε τράπεζες της Γερμανίας, της Γαλλίας ή της Ιταλίας». Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, γίνεται επισήμανση στο ενδεχόμενο κάποια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας, εξαιτίας της φυγής και τοποθέτησης μεγάλων ελληνικών κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον από πουθενά αλλού να αντλήσει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το χρέος της, αντιμετωπίζοντας για τα καλά πλέον το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Υποτίμηση ευρωδραχμής

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως τα όσα αναφέρει το έγγραφο για τον τρόπο με τον οποίο θα μεθοδευθεί τόσο η εναλλαγή του νομίσματος από ευρώ σε ευρωδραχμή, όσο και η εν συνεχεία υποτίμησή του. Πρόκειται για κάτι που τεχνικά εμφανίζεται ως απλό και σχετικά εύκολο να γίνει. Όπως τονίζει η αναφορά, « τα τεχνικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με μια υποτίμηση από την Αθήνα είναι ασήμαντα. Η κυβέρνηση κλείνει τις τράπεζες για αρκετές ημέρες και τους δίνει οδηγίες για να ονομάσουν όλες τις καταθέσεις και δάνεια, καθώς και κάθε άλλο συμβόλαιο, σε ευρωδραχμές. Οι τράπεζες ξανανοίγουν και μια νέα αγορά συναλλάγματος αναπτύσσεται καθώς οι άνθρωποι αγοράζουν και πωλούν το ευρώ με όρους ευρωδραχμής. Τότε πολλά αγαθά και αξίες θα έχουν δυο τιμές. Μία σε όρους ευρώ και μια άλλη σε όρους δραχμής».

Εν συνεχεία, ο συντάκτης του εγγράφου παραδέχεται ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης θα δημιουργηθεί αναταραχή στην αγορά συναλλάγματος, σπεύδει όμως να προσθέσει ότι μετά από κάποιες εβδομάδες οι τιμές θα σταθεροποιηθούν και, σε 8 με 10 μήνες, η ευρωδραχμή θα προσδεθεί στο ευρώ, έως ότου με την παρέλευση δύο ή τριών χρόνων, όπως έχει ήδη προαναφέρει, μετατραπεί και πάλι σε ευρώ. στο πλαίσιο της έκθεσης σημειώνεται ότι εάν τελικά ληφθούν όλα τα παραπάνω, τότε θα δημιουργηθούν μια σειρά από προϋποθέσεις στο τρίγωνο Φρανκφούρτης – Βρυξελλών – Αθήνας, οι οποίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης του χρέους της. Πως θα γίνει αυτό; Η αναφορά είναι ξεκάθαρη: «Μηνιαία τσεκ από Βερολίνο και Παρίσι θα διευκολύνουν την ελληνική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματά της. Μείωση στα κόστη και στις τιμές στην Ελλάδα που θα οδηγήσει σε μείωση του τρέχοντος ελλείμματος και σε αύξηση των δημοσίων εισοδημάτων. Υποτίμηση της ευρωδραχμής. Στο τέλος και τα τρία θα περάσουν», καταλήγει η αναφορά.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι το συγκεκριμένο σενάριο τρόμου, σύμφωνα με την αναφορά, είναι πολύ πιθανό να λάβει χαρακτήρα ντόμινο το οποίο θα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες του ευρώ. οι χώρες αυτές θα ακολουθήσουν το ελληνικό παράδειγμα προκειμένου να αντεπεξέλθουν και αυτές στο δικό τους, ανάλογο, οικονομικό πρόβλημα. Πρόκειται για τις χώρες του Νότου της Ε.Ε., Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία, στις οποίες, μαζί με την Ελλάδα, τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν δώσει την επαίσχυντη συντομογραφία PIGS(«γουρούνια»), από το πρώτο γράμμα των ονομασιών των χωρών στη λατινική γραφή τους. Σύμφωνα με την αναφορά, κάτι ανάλογο θα πρέπει να ισχύσει και για το νόμισμα αυτών των κρατών, το οποίο θα μετονομαστεί σε ευρωεσκούδο, ευρωλιρέτα και ευρωπεσέτα, αντίστοιχα. Ενδεικτικά να επισημάνουμε ότι τα spreads τόσο για τα πορτογαλικά, όσο και τα ισπανικά 5ετή ομόλογα έχουν εκτοξευθεί σε ιστορικό υψηλό.

Από....sofokleous10.gr

Ερώτηση της βουλευτού Τόνιας Αντωνίου για παραχώρηση έκτασης για την κατασκευή κτηρίου για το Λύκειο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο σχετικά με την παραχώρηση έκτασης των ΕΤΑ στα Καμένα Βούρλα για την κατασκευή κτηρίου για το Λύκειο, κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου.

Στην ερώτησή της η κ. Αντωνίου αναφέρει

«Κύριε Υπουργέ, οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων και ιδιαίτερα οι μαθητές, αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη στέγαση του Λυκείου. Όπως ήδη σας έχω ενημερώσει από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων των μαθητών, για να λυθεί το θέμα χρειάζεται να παραχωρηθεί έκταση που ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Ε.Τ.Α.).

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να παραχωρηθεί η σχετική έκταση για να ανεγερθεί η σχολική μονάδα;

2. Πότε πρόκειται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση;»

Αδειάζει περιφερειάρχη και δημάρχους ο κ. Χειμάρας για την κατάσταση που επικρατεί στους ΧΥΤΑ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με φέσια για τα επόμενα χρόνια, με δύσκολες συνθήκες σε ότι αφορά την αποπληρωμή των έργων, με συνεχείς παρατάσεις στις πληρωμές, με άδεια ταμεία αλλά και χωρίς καμία ελπίδα είναι τα νομαρχιακά προγράμματα που χθες το βράδυ εγκρίθηκαν από το νομαρχιακό συμβούλιο.
Έργα που έχουν ξεκινήσει το 2004 και το 2005 προγραμματίζονται να πληρωθούν ακόμα και το 2012. Νούμερα χωρίς περιεχόμενο και ουσία αφού οι σχετικές στήλες παραπέμπουν στο μέλλον. Χθες το βράδυ στο νομαρχιακό συμβούλιο κράτησαν μόνο την ελπίδα για καλύτερες μέρες αποφεύγοντας προς το παρόν να καταθέσουν την βεβαιότητα για μειωμένους πόρους και απαισιόδοξα βλέμματα

Ο ΧΥΤΑ

Άδειασε Περιφερειάρχη και δημάρχους ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Χειμάρας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό καθώς στην χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου εξέφρασε την άποψή του πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ καθώς η λειτουργία του ΧΥΤΥ για να είναι βιώσιμη απαιτεί ολόκληρη την Περιφέρεια». Παράλληλα ο κ. Χειμάρας προέβλεψε πως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η δημιουργία εγκαταστάσεων οποιαδήποτε μορφή και να έχουν αυτές στην περιοχή, είτε αφορούν ΧΥΤΑ είτε ΧΥΤΥ, θα πάει λογικά στον επόμενο αιρετό Περιφερειάρχη.
Ολόκληρο το δημοσίευμα για το θέμα από την εφημερίδα "Ημέρα"






Από .....Lamianews

Στηρίζει τον Αλογοσκούφη και συμπαθεί τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο βουλευτής Φθιώτιδας Θαν. Γιαννόπουλος

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Έναν ακόμα σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνει να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο επί κυβερνήσεων Καραμανλή και το προσωπικό του έργο στο υπουργείο Οικονομικών βρήκε ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο λόγος για το βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Υγείας, Θανάση Γιαννόπουλο

Σε συνέντευξή του, στο Κανάλι 1 του Πειραιά δήλωσε ότι δε θα πρέπει να λέμε ότι «για όλα φταίει η ΝΔ ή ο Αλογοσκούφης, ο οποίος υπήρξε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αλλά υπήρχε το υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, η κυβερνητική επιτροπή. Όλοι συμφωνούσαν με την ήπια προσαρμογή και τα οικονομικά μέτρα».

Προέβλεψε μάλιστα ότι στη θέση του Γιώργου Αλογοσκούφη θα βρεθεί αύριο ο νυν υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον οποίο προέβλεψε ότι θα έχει «τη χειρότερη τύχη από όλους τους υπουργούς Οικονομικών που πέρασαν στην Ελλάδα λόγω των συγκυριών». Παράλληλα, δεν απέκρυψε ότι βλέπει με συμπάθεια τον Γιώργο Καρατζαφέρη με τον οποίο όπως είπε «δίναμε κοινούς αγώνες».
 
Από....Lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com