Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Έλα ΕΣΡ στον τόπο σου!!!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα κορίτσια ακκίζονται

Δυο κυρίες που προφανώς έχουν λύσει τα προβλήματά τους ως προς το ζειν και τώρα πασχίζουν για το ευ ζειν, κάθισαν στον φτηνό καναπέ μιας ακριβοπληρωμένης εκπομπής και βάλθηκαν να μας κάνουν ηθική διαπαιδαγώγηση μεσημεριάτικα.

Δεν τις ενημέρωσε κανένας ποιο είναι το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, πάντα καλοπληρωμένο, μα ποτέ σε υπόληψη;

Οχι, δεν είμαστε πουριτανοί, αλλά οι διάλογοι ήταν τόσο εμετικοί, που αρνούμαστε να τους μεταφέρουμε.

Ούτε πρωταγωνιστούμε όλοι σε τσόντες, λάθος κάνετε.

Ντροπή και αίσχος, όχι στις δυο κυρίες, αλλά στην ιδιοκτησία της συχνότητας, απ' όπου παίχτηκε η πιο χυδαία εκπομπή των τελευταίων χρόνων.

Μια συχνότητα που έχει παραχωρηθεί από το κράτος, όχι πάντως για να διδάσκονται μαθήματα παραγωγής πορνοταινιών! Τι λέτε και σεις οι ευαίσθητοι του ΕΣΡ;

Η μια γέλαγε συνέχεια από άγνοια κι αμηχανία και η άλλη παρίστανε το Λάρυ Κινγκ, ενώ ένα μάτσο αργόσχολων- ανεγκέφαλων χειροκροτούσε επιβραβεύοντας το τίποτα (γιατί το μηδέν είναι κάτι)!

Ψυχολόγοι δεν είμαστε, αλλά κάτι μας λέει πως μόλις σβήσουν τα φώτα των προβολέων, αυτό το δύστυχο και άβουλο πλάσμα θα χτυπήσει πολύ δυνατά, μέχρι θανάτου, το άδειο του κεφάλι στον πρώτο τοίχο που θα βρει μπροστά του.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες, γιατί αν συμβεί το μοιραίο, οι μόνοι φταίχτες θα είναι αυτοί που το ανάθρεψαν και το περιέφεραν ως τρόπαιο από τα γεννοφάσκια του.

Κι ως γνωστόν το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου όπως το μάθεις συμπεριφέρεται!

Υπάρχει κι η πιθανότητα να είμαστε εμείς οπισθοδρομικοί και συντηρητικοί και να μην πιάσαμε το βαθύτερο νόημα της εκπομπής και τα κοινωνικά πρότυπα που προέβαλε.

Συγγνώμην εκ των προτέρων!

από Ζείδωρον.

ΚΕΝΤΡΙ: Προσυπογράφω με χέρια και ποδάρια. Αγαπημένη μας πλανεύτρα Τατιάνα, η "Στιγμή της Αλήθειας" ήταν για σένα. Μάλλον πρέπει να είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα τώρα με την κρίση και γιαυτό αρχίζεις και προμοτάρεις βιζιτούδες.

Εάν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει η λέξη "πουτάνα", άνοιξε το Λεξικό, εκεί θα μάθεις κι άλλες έννοιες, όπως "νταβαντζής" και "τσατσά"...

Από ........ΚΕΝΤΡΙ

Ποιός θα...τουφεκιστεί για τα 3 δις ευρώ χάρισμα στους Γερμανούς;

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Πακ Ναμ γκι τουφεκίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα γιατί ήταν αρμόδιος για τη νομισματική μεταρρύθμιση και απέτυχε!

Στήθηκε εκτελεστικό απόσπασμα και τον τουφέκισε! (σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap). Τον κατηγόρησαν οτι "ήταν γιος ενός αστού που συνωμοτούσε για να παρεισφρήσει στις τάξεις των επαναστατών και να καταστρέψει την εθνική οικονομία"! Στο Ελλαδιστάν τα...παχύδερμα κάθε χρώματος, είδους και εποχής, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

 Μόνο ξύλο δεν έπαιξαν προχθές στην κλειστή συνεδρίαση της βουλής Ε.Βενιζέλος και Ε.Μεϊμαράκης γιατί πληρώσαμε 2,1 δις ευρώ στους Γερμανούς ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ - αφού πήραν έναντι ΕΝΟΣ ευρώ τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - για να ΜΗΝ παραδώσουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ (έφτιαξαν ενα υποβρύχο που...γέρνει και το αποκαλούν...φέρετρο).

 Εκβιάσανε όμως να πάρουν άλλα 800 εκ.ευρώ για να μην απολύσουν τους 1450 εργαζόμενους! Αντι λοιπόν να συλληφθούν και να...εκτελεστούν(;) ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι που σπαταλήσανε 3 δις ευρώ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ θέλουν να δώσουν...κι άλλα!

Ο Β.Βενιζέλος είπε στον Μεϊμαράκη: "Φταίω εγώ που σου φέρθηκα καλά και δεν άνοιξα τους φακέλους..." για να του απαντήσει ο Μεϊμαράκης: "Αν με πιάσεις κάπου, κάνε εξεταστική επιτροπή". Διαβάστε τι δήλωσε ο "τομεάρχης" Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης για το θέμα αυτό:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία κατεψήφισε την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Βενιζέλου για τροποποίηση των συμβάσεων του 2000 για την κατασκευή 4 υποβρυχίων και τον εκσυγχρονισμό 3, συνολικού κόστους 2,9 δισ. ευρώ.

Ο λόγος της καταψήφισης είναι ότι, με την πρόταση Βενιζέλου, οδηγούμεθα σε τεράστια εκτόξευση του κόστους της σύμβασης του 2000 κατά 800 εκ. ευρώ, σε απευθείας ανάθεση κατασκευής δύο νέων υποβρυχίων κόστους 1 δισ. ευρώ και σε παραλαβή ενός τεχνικά προβληματικού, με τα “κουσούρια” της εξαετούς αχρησίας, υποβρυχίου το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε παραληφθεί από το Π.Ν.

Προτείναμε στον κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης να διαπραγματευθεί με την κατασκευαστική εταιρία των υποβρυχίων την πρότασή της για αντικατάσταση των δύο υπό εκσυγχρονισμό υποβρυχίων με καινούργια, χωρίς την παραμικρή αύξηση του συμβατικού κόστους του 2000 και την αποφυγή της παραλαβής του “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ”, για το οποίο υπάρχουν τα γνωστά σοβαρά τεχνικά προβλήματα.

Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στην πρότασή του, η οποία και υπερψηφίσθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.


Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει, πλέον, τεράστια ευθύνη με την πρωτοβουλία που παίρνει.

Πρώτον, επιχειρησιακά, γιατί δέχεται να παραλάβει ένα παλαιό (εξαετίας) υποβρύχιο με σοβαρά τεχνικά προβλήματα πέραν του ότι γέρνει.

Δεύτερον, πολιτικής και ηθικής τάξεως γιατί στην πραγματικότητα δεν τροποποιεί μία σύμβαση, αλλά προχωρεί σε απευθείας ανάθεση αγοράς δύο νέων υποβρυχίων ύψους 1 δισ. ευρώ σε περίοδο φορολογικής επιδρομής και δημοσιονομικής ασφυξίας. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος, χθες, ανακοίνωσε πως η πρώτη δόση για τα νέα υποβρύχια δεν θα είναι 200 εκ. ευρώ, όπως αρχικά είχε συμφωνήσει, αλλά 300 εκ. ευρώ, όπως πίεσαν να γίνει οι Γερμανοί κατασκευαστές και ο Υπουργός Οικονομικών δέχθηκε!

Επιμένουμε στη μη παραλαβή του υποβρυχίου και στη διαπραγμάτευση για κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 209 στη θέση της επισκευής των δύο παλαιότερων, ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ της συμφωνίας του 2000, όπως η ίδια η γερμανική εταιρία είχε προτείνει.

Διαφορετικά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες.»

Από ..... i-reportergr

Γερμανία: Η Ελλάδα να στραφεί στο ΔΝΤ για βοήθεια

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


By Quentin Peel (Βερολίνο) και Nikki Tait (Βρυξέλλες)
Δημοσιεύθηκε: 15:40 - 18/03/10
Τελευταία Ενημέρωση: 17:51 - 18/03/10




Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εάν χρειαστεί οικονομική βοήθεια για να στηρίξει το πρόγραμμα λιτότητας, αντί να στραφεί στα άλλα μέλη της ευρωζώνης, αποφάσισε*, με στροφή 180 μοιρών στην προηγούμενη "γραμμή" της, η γερμανική κυβέρνηση.

Μετά από εβδομάδες θυελλωδών διαβουλεύσεων, οι νομικοί σύμβουλου της καγκελαρίου Angela Merkel, την έπεισαν ότι είναι αδύνατον να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή «διάσωσης» εντός του πλαισίου της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του γερμανικού συντάγματος.

Η απόφαση συνιστά ήττα για το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και την κεντρική τράπεζα Bundesbank, όπου οι αξιωματούχοι τάσσονται αναφανδόν κατά της παρέμβασης του ΔΝΤ στην ευρωζώνη για οποιοδήποτε λόγο πέρα από την τεχνική συμβουλή.

Η γερμανική απόφαση είναι κρισιμότατη για την όποια κοινή θέση των κρατών μελών της ευρωζώνης σε κάποια «διάσωση», επειδή το Βερολίνο αναπόφευκτα θα έχει τη μεγαλύτερη συμβολή.

Οι οικονομικοί παράγοντες εργάζονται επί εβδομάδες πάνω σε τεχνικώς εφικτές εναλλακτικές λύσεις όπως μια συντονισμένη σειρά διακρατικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να μην εμπίπτουν στην ρήτρα «μη διάσωσης» του συμφώνου σταθερότητας. Όμως οι Γερμανοί νομικοί σύμβουλοι επίμονα προειδοποιούν ότι το πρόβλημα της ρήτρας είναι ανυπέρβλητο.

Η πρώτη ένδειξη στροφής στην γερμανική θέση ήρθε την Τετάρτη, όταν Buδύο μέλη της κάτω βουλής ndestag, άφησαν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο ΔΝΤ.

Η υποστήριξη της παρέμβασης του ΔΝΤ αυξάνεται εντός της ευρωζώνης, με την Ιταλία, την Ολλανδία και την Φινλανδία να δηλώνουν πλέον υπέρ.

Η αντίσταση προέρχεται από νομισματικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η ΕΚΤ, αλλά υπάρχει και δυνατή πολιτική αντίσταση, ειδικά στην Γερμανία και την Γαλλία, στην ιδέα ότι οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΔΝΤ θα κληθούν να διασώσουν ένα μέλος της ευρωζώνης.


***Το παραπάνω κείμενο αποτελεί ακριβή μετάφραση του πρώτου θέματος των Financial Times το μεσημέρι, γύρω στις 3 η ώρα Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα αργότερα, το κείμενο, καθώς και ο τίτλος και πλαγιότιτλός του εμφανίζονται διαφορετικοί σε διατύπωση και ουσία.

Δηλαδή, ενώ στο αρχικό κείμενο, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να «παραπέμψει» την Ελλάδα στο ΔΝΤ εμφανίζεται ως τελική, στο απογευματινό κείμενο, δηλώνεται ότι πρόκειται για «σκέψη» απλώς της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, το νέο κείμενο υπό τον τίτλο «Η Γερμανία «ζεσταίνεται» στην ιδέα της βοήθειας ΔΝΤ προς την Ελλάδα», αναφέρεται:

«Η Γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να σχεδιαστεί σχέδιο του ΔΝΤ για να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση, παρά την έντονη πολιτική αντίθεση σε μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Βερολίνου… Αν και δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, οι νομικοί σύμβουλοι της Angela Merkel είναι αμετακίνητοι ότι δεν είναι δυνατή καμία άλλη μορφή διάσωσης…»

ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση και τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


16/03/10

Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με στόχο την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Η εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα Δημόσια Νοσοκομεία, δεν προκλήθηκε ξαφνικά. Τα χρέη και τα ελλείμματα, η έλλειψη προσωπικού, ο ανεπαρκής ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, προϋπήρχαν και σήμερα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται χρόνια τώρα από την ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα και χώρο επενδύσεων και τις κρατικές - εργοδοτικές δαπάνες σαν εμπόδιο της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.

Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα γιατί δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα. Και πλούτος υπάρχει και μέσα υπάρχουν, όμως η προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων είναι αυτά να μπαίνουν στην υπηρεσία των επιχειρηματιών και όχι στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Πλούτος υπάρχει: Όμως δεν ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, στους εργαζόμενους, για να αξιοποιηθεί ώστε να λυθούν όλα τα σημερινά λαϊκά προβλήματα καθώς και των μονάδων υγείας, με προσλήψεις προσωπικού, με επαρκή και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, με συνθήκες δουλειάς και ποιότητα υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, με δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας.

Πλούτος υπάρχει: Όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας έδωσε το ανεπαρκέστατο χρηματικό ποσό που αναλογεί στο 0,1% της πρόσφατης χρηματοδότησης των τραπεζιτών, επικαλούμενη προκλητικά ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Θα αρκούσε το 1/45 από τον μποναμά προς τους τραπεζίτες για να προσληφθούν οι τουλάχιστον 25.000 νοσηλευτές και 4.500 γιατροί που λείπουν και να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες για τις εφημερίες των νοσοκομείων.

Πλούτος υπάρχει: Όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις συνεχείς περικοπές στη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων τα καταδίκασαν να έχουν τεράστιες ελλείψεις σε επαρκή και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Μόνο το 15,2% των μαγνητικών τομογράφων και το 34,6% των αξονικών τομογράφων ανήκουν στα δημόσια νοσοκομεία. Για ακτινοθεραπείες ο χρόνος αναμονής είναι από 1,5 έως 3 μήνες, ενώ για μαστογραφίες και Test Pap φτάνει και τους 3 μήνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Πλούτος υπάρχει: Όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 χρηματοδότησε τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με 8 φορές μικρότερο ποσό από το αντίστοιχο του 2009, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση. Επικαλείται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, ότι κινδυνεύει η οικονομία την ίδια στιγμή που αναπτύσσεται ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της υγείας με μαιευτήρια, ψυχιατρεία, ογκολογικά θεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα, και κυρίως τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν φέτος 2,3 δις ευρώ στους εμπόρους της υγείας.

Εμπειρία υπάρχει: Εδώ και 20 χρόνια η πλουτοκρατία και τα κόμματά της στο όνομα να "σωθεί" το ασφαλιστικό σύστημα, έφτασαν σήμερα να εγγυώνται την προνοιακή σύνταξη των 360 € στα 65 και 67 χρόνια. Το αντίστοιχο προωθούν και στην υγεία. Αυτό σημαίνει το "βασικό πακέτο παροχών" της κυβέρνησης. Ενιαίες, ελάχιστες παροχές για όλους και πληρωμή για το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών. Με νοσοκομεία που θα λειτουργούν αποκλειστικά σαν επιχειρήσεις. Αυτό προωθούν και με το σχέδιο "Καλλικράτης". Οι ενιαίοι κανόνες λειτουργίας και συνύπαρξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, που υποστηρίζει και ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει την πλήρη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις. Σημαίνει χτύπημα παραπέρα όλων των δικαιωμάτων των υγειονομικών, για αύξηση της κερδοφορίας του νοσοκομείου - επιχείρηση. Σημαίνει για τα λαϊκά στρώματα υπηρεσίες υγείας ανάλογα με την αντοχή της τσέπης τους.

Διαπλοκή υπάρχει: Είναι η διείσδυση και εξάρτηση των δημόσιων νοσοκομείων και όλων των υγειονομικών μονάδων, από τα μονοπώλια παραγωγής φαρμάκων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υγειονομικών υλικών. Αυτά καθορίζουν τις τιμές, τους τρόπους προώθησης των προϊόντων και κατ' επέκταση το ύψος της δαπάνης. Στο κυνήγι του κέρδους και του ανταγωνισμού, αναπτύσσονται και τα φαινόμενα διαφθοράς, με τις μίζες, την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, τα "επιστημονικά ταξίδια", κλπ. Όσο υπάρχει επιχειρηματική δράση, όσες ρυθμίσεις και να γίνουν όχι μόνο δεν θα λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα θα το οξύνουν. Η κυβέρνηση όταν μιλάει για περιορισμό της σπατάλης στα φάρμακα, για περιορισμό των δαπανών, αναφέρεται στη μείωση των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών, τη μεταφορά τους στους εργαζόμενους και όχι για συνολική μείωση της δαπάνης και δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο λαό.

Αυταπάτη να μην υπάρχει: Η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων χωρίς ρήξεις και ανατροπή. Για να ωφεληθεί ο λαός πρέπει να ηττηθούν τα μονοπώλια και τα στηρίγματά τους.

Λύση υπάρχει στο δρόμο πάλης: Για δωρεάν σύγχρονες και πλήρεις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Για κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών στον κλάδο υγείας και με δωρεάν φάρμακα. Για πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας με καλά αμειβόμενο προσωπικό, με συνθήκες δουλειάς που εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Στην καταδίκη και απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του «ευρωμονόδρομου», από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου. Στην ισχυρή κοινωνική συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των υγειονομικών που θα παλεύει για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, που θα εξασφαλίσει στην πράξη ότι η υγεία θα είναι κατοχυρωμένο, λαϊκό, κοινωνικό δικαίωμα.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ: Μικρό βήμα, εκεί που απαιτείται άλμα

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ' οίκον", όπως το εξήγγειλε χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κινείται μεν σε θετική κατεύθυνση, είναι όμως εξαιρετικά περιορισμένο αναπόφευκτα αναποτελεσματικό.

Καταρχήν ο προϋπολογισμός των 200 εκ.ευρώ και ο στόχος των 100.000 κατοικιών του προγράμματος είναι ανεπαρκείς ακόμα και για την επίτευξη των ήδη δεσμευτικών στόχων της χώρας μας. Το κτιριακό απόθεμα που χρειάζεται άμεσα ενεργειακή αναβάθμιση εκτιμάται σε περίπου 1 εκ κατοικίες. Ένα ουσιαστικό πρόγραμμα συνεπώς οφείλει να στοχεύει στην αναβάθμιση 100.000 κατοικιών κάθε χρόνο, από φέτος μέχρι το 2020 και να παρέχει τα κατάλληλα κίνητρα για αυτό.

Ο αποκλεισμός των κατοικιών με τιμή ζώνης πάνω από 1500Ε/τμ, εξαιρεί αυτόματα τεράστιες περιοχές της χώρας ιδίως στο λεκανοπέδιο. Παρότι είναι σωστό οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες να έχουν προτεραιότητα, η έκταση των περιορισμών εισοδήματος για τους ωφελουμένους αποκλείει από το πρόγραμμα πολύ σημαντικό μέρος ιδιοκτητών κατοικιών, που δεν είναι όλοι πλούσιοι.

Χαρακτηριστικό επίσης της μίζερης αντιμετώπισης είναι ότι το μέσο κόστος μιας αποτελεσματικής ενεργειακής αναβάθμισης (περίπου 15.000 ευρώ) ανά κατοικία, τίθεται ως ανώτατο όριο επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Η ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλή και οδηγεί σε τεράστια ενεργειακή σπατάλη. Αν συνυπολογίσουμε και το σχετικά ήπιο κλίμα της χώρας, είμαστε τελευταίοι σε όλη την Ε.Ε. στις ενεργειακές επιδόσεις των κτιρίων.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει πραγματικά συνειδητοποιήσει ότι το ενεργειακά άθλιο κτιριακό μας απόθεμα, είναι ταυτόχρονα βάρος, αλλά και μια μεγάλη διπλή ευκαιρία:

•Ενεργειακά, για εξοικονόμηση και συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

•Οικονομικά, για την επείγουσα τόνωση και βιώσιμη στροφή ενός τομέα με μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία και πλήθος θέσεις εργασίας, όπως της οικοδομής.

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης η ρητορική δεν αρκεί, απαιτείται τόλμη στην προώθηση βιώσιμων λύσεων. Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αντιμετωπίζοντας την ενεργειακή φτώχεια ενώ παράλληλα τονώνεται η οικονομική δραστηριότητα. Το ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με τόσο μικρό ποσό μια τόσο αποδοτική επένδυση δείχνει ότι έχει διαφορετικές προτεραιότητες από ότι ισχυρίζεται. Η Ιρλανδία, μια μικρότερη χώρα με μεγαλύτερο από το δικό μας έλλειμμα επέλεξε να εισάγει φόρο στον άνθρακα για να χρηματοδοτήσει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της με το διπλάσιο ποσό και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Δυστυχώς η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε μια αντίστοιχη στρατηγική επιλογή ξεχνώντας γρήγορα τις προεκλογικές κορώνες.

Ερώτηση σχετική με την κατασκευή του Φράγματος Περιβολιού Δομοκού κατέθεσε η Τόνια Αντωνίου

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών σχετικά με την κατασκευή του Φράγματος Περιβολιού Δομοκού κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου.


Η κ. Αντωνίου στην Ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει

«Το Φράγμα Περιβολιού Δομοκού είναι ένα έργο που κατασκευάζεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας και είχε εξαγγελθεί η κατασκευή του από το Γ΄ ΚΠΣ. Ωστόσο στις 31 Δεκεμβρίου 2009 τελείωσε η περίοδος του Γ΄ ΚΠΣ. Παράλληλα προκύπτουν ζητήματα σχετικά με την ποιότητα κατασκευής του.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

1. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου;

2. Πότε προβλεπόταν η ολοκλήρωσή του σύμφωνα με τη σύμβαση;

3. Υπάρχουν αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό και υπερβάσεις του προϋπολογισμού της σύμβασης;

4. Έχουν γίνει έλεγχοι για την ποιότητα του έργου και, αν ναι, ποια τα συμπεράσματα;»

Φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου θα συμπέσει με την προσφυγή στο ΔΝΤ;

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μετά την μετάθεση αποφάσεων, από τη χθεσινή σύσκεψη του Eurogroup στην Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, φαίνεται ότι αλλάζουν πλέον τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Η επιδειχθείσα κινητικότητα , με τα αλλεπάλληλα ταξίδια, επαφές και βαρύγδουπες δηλώσεις αποκάλυψαν το σύντομο παραμύθι της κυβέρνησης πως δήθεν τα σκληρά μέτρα θα οδηγούσαν σε στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας...

Η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου -την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «ορόσημο»- να μην δώσει λύση στο πρόβλημα δανεισμού...

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να δανειστεί έως τις 23 Απριλίου περίπου 23- 25 δισ. ευρώ (για εξόφληση και κάλυψη τρεχόντων εξόδων, λόγω υστέρησης εσόδων) και τον Μάιο 15 δισ. ακόμη.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η Αθήνα επείγεται για 40 δισ. και όχι 25 όπως ήταν η αρχική εντύπωση- κι επείγεται για λογικά επιτόκια, απ΄ όποιον μπορεί να της εξασφαλίσει.

Ο Γ.Παπανδρέου προσδιόρισε τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της επόμενης εβδομάδας ως το πεδίο της οριστικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο στρατοπέδων που φαίνεται να σχηματοποιούνται αναφορικά με το σχέδιο για την Ελλάδα: από τη μια πλευρά, οι Γερμανοί, που πίσω τους στοιχίζονται Ολλανδοί και Αυστριακοί, και από την άλλη η Γαλλία και οι χώρες του Νότου, που πιέζουν για τον σχηματισμό του μηχανισμού που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κρίση μιας χώρας και εν προκειμένω της Ελλάδας.

Αιτία είναι η πεισματική άρνηση της Γερμανίας, η οποία- σύμφωνα με πηγές της καγκελαρίας- είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε παροχή δανείων προς την Ελλάδα από χώρες της ευρωζώνης μόνο εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δηλώσει χρεοκοπία (ή στάση πληρωμών).

Το επιχείρημα του Βερολίνου είναι ότι βάσει του Γερμανικού Συντάγματος δεν μπορεί να συναινέσει σε εγγυήσεις για δανειοδότηση της Ελλάδας, ενώ για να παράσχει δάνεια θα πρέπει η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ να πάρει την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επιμένει πως η Ελλάδα απέχει πολύ από το να χρεοκοπήσει (!) και αυτό που ζητά είναι να δανείζεται με επιτόκια ανάλογα των άλλων χωρών της ευρωζώνης, ή εν πάση περιπτώσει τέτοια που να αντέχει η χώρα.

Ότι η προοπτική της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ είναι πλέον μια σοβαρή πιθανότητα, επιβεβαίωσε και η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, η οποία σε συνομιλία της με δημοσιογράφους απέδωσε στην προοπτική του ΔΝΤ πιθανότητες 70%, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας ότι επιβεβαιώνεται τώρα πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα μέτρα δεν είχαν σχέση με τα spreads.

Εδώ που μας κατάντησαν οι κατά καιρούς εθνοσωτήρες πολιτικοί μας ταιριάζουν εκείνοι οι στίχοι του Εθνικού μας ύμνου...


Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα


κι ἦταν ὅλα σιωπηλά,


γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα


καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.






Δυστυχής! Παρηγορία


μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς


περασμένα μεγαλεῖα


καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.






Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει


φιλελεύθερη λαλιά,


ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι


ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,






Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα


μὲς στὰ κλάιματα θολό,


καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα


πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.






Μὲ τὰ ροῦχα αἱματωμένα


ξέρω ὅτι ἔβγαινες κρυφὰ


νὰ γυρεύῃς εἰς τὰ ξένα


ἄλλα χέρια δυνατά.






Ἄλλος σου ἔκλαψε εἰς τὰ στήθια


ἀλλ᾿ ἀνάσασιν καμιὰ


ἄλλος σοῦ ἔταξε βοήθεια


καὶ σὲ γέλασε φρικτά.

Από....tiresias

«Στραγγίζονται» οι υπάλληλοι στους Δήμους


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μόλις χθες πήραν στους Δήμους και στη Νομαρχία το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ, Τεύχος Α΄, Αρ. Φύλλου 40) με προχθεσινή ημερομηνία του Νόμου 3833/15-3-2010 για την «προστασία της εθνικής οικονομίας. Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», με την οποία επέρχονται δραστικές περικοπές στους εργαζόμενους στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στελέχη του Δήμου Βόλου από τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες που επεξεργάζονται τα επιμέρους στοιχεία του Νόμου σημειώνουν ότι η μεγαλύτερη περικοπή για τους εργαζόμενους στους Δήμους επέρχεται στο επίδομα.... για έξοδα κίνησης που παίρνουν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια και που ανέρχεται σε 360 ευρώ το μήνα. Το συγκεκριμένο επίδομα, όπως λένε τα ίδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, δεν φορολογούνταν, ενώ με βάση το νέο Νόμο το συγκεκριμένο επίδομα περικόπτεται κατά 12% και επιπλέον ενσωματώνεται στις υπόλοιπες τακτικές αποδοχές και θα φορολογείται εφεξής με τους κλιμακωτούς φορολογικούς συντελεστές, ανάλογα με το κλιμάκιο του φορολογητέου εισοδήματος. Τα ίδια στελέχη του Δήμου έχουν υπολογίσει ότι η συνολική μηνιαία μείωση για τους εργαζόμενους στους Δήμους θα είναι της τάξεως των 133 ευρώ. Επίσης κατά 12% περικόπτεται και το επίδομα θέσης που παίρνουν οι εργαζόμενοι και που κυμαίνεται από 50 έως 110 ευρώ περίπου.

Εξυπακούεται ότι στους εργαζόμενους στους Δήμους, όπως και στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, περικόπτονται κατά 30% τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Στο Νόμο που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα στην παρ. 9 του Άρθρου 1 σημειώνεται ότι «τα ποσά που προκύπτουν από τη μείωση που προβλέπεται στο άρθρο αυτό και αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα από 1.1 2010 μέχρι την εφαρμογή του νόμου αυτού παρακρατούνται από τη μισθοδοσία των επόμενων της ψήφισης του νόμου αυτού μηνών ως εξής:

α) για ποσά μέχρι 150 ευρώ εφάπαξ

β) για ποσά μέχρι 300 ευρώ σε δύο μηνιαίες δόσεις

γ) για ποσά μέχρι 600 ευρώ σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις

δ) για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ σε έξι μηνιαίες δόσεις και

ε) για ποσά άνω των χιλίων ευρώ σε οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Αντώνης Τσελέντης

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Μέσα στον ορυμαγδό των μαύρων ειδήσεων μάθαμε και μια ελπιδοφόρα. Είδηση αγάπης προς τον συνάνθρωπο και προς την πατρίδα. Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος αποφάσισε να ζητήσει « ... τη διακοπή της μισθοδοσίας του προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια να βγει η χώρα από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ο μητροπολίτης έστειλε ήδη επιστολή στην Ιερά Σύνοδο, ζητώντας να πράξει τα δέοντα προς την Πολιτεία, προκειμένου να σταματήσει να μισθοδοτείται.Σημειώνεται ότι ο ........μισθός του μητροπολίτη Μεσογαίας είναι λιγότερος απο 2.000 ευρώ, δεδομένου οτι άφησε την αστροφυσική επιστήμη και τη ΝΑSΑ για να έρθει στην Ελλάδα να γίνει μοναχός στη Σιμωνόπετρα του Αγίου Ορους.Στη συνέχεια, το 2004, εξελέγη μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, χάνοντας έτσι πολλές από τις τριετίες που εισπράττουν άλλοι ιεράρχες.Ο κ. Νικόλαος προβαίνει στην πράξη αυτή, την ώρα που πολλοί άλλοι

μητροπολίτες διαμαρτύρονται για τα νέα φορολογικά μέτρα στην Εκκλησία.»

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ένα από τα ελάχιστα διαμάντια που διαθέτει η ιεραρχία μας, έρχεται σε μια εποχή πνευματικής κρίσης, που βρίσκει την διοικούσα εκκλησία σε προϊούσα παρακμιακή πορεία, και δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα και σοβαρότητα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας μας. Ότι υπάρχουν κάποιοι κληρικοί που ζούν και συναισθάνονται τον πόνο του απλού Έλληνα που σηκώνει έναν δυσβάστακτο Σταυρό. Δεν είναι τόσο η πράξη που μας κάνει να χαιρόμαστε για το ηθικό και εκκλησιαστικό μεγαλείο του μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής- ο ίδιος του ως ταπεινός και φιλεύσπλαχνος ιεράρχης δεν θα το δεχόταν γιατί είναι ταπεινός δούλος του Κυρίου, όσο το ότι η πράξη του αντιπαραβάλεται με την σχεδόν ομαδική αποδοκιμασία των ιεραρχών να φορολογηθούν κατά 20% τα κέρδη της Εκκλησίας, και την απειλή ορισμένων όπως αυτή του μητροπολίτη Ζακύνθου, που μόνο να σκανδαλίζει και να προκαλεί το ποίμνιο μια ζωή ξέρει, και ο οποίος δηλώνει ότι θα μειώσει τα σισίτια της εκκλησίας του και δεν θα προσλάβει τους ίδιους υπαλλήλους για να τον βοηθήσουν με τη λειτουργία της εκκλησίας του. Έχουμε λοιπόν έναν ιερωμένο, που μιλάει έτσι όπως ούτε ο τελευταίος καπιταλίστας μεγαλοβιομήχανος δεν θα τολμούσε να μιλήσει. Τόσο προκλητικός είναι ο τρόπος του. Και μάλιστα η σύγκριση ανάμεσα στον μεγαλοβιομήχανο και τον μεγαλοπαπά της Ζακύνθου είναι συντριπτικά υπέρ του κεφαλαιούχου γιατί ο βιομήχανος είναι κύριος της ιδιοκτησίας του, ενώ του μεγαλοπαπά η εκκλησία δεν είναι το φέουδο του, και προκαλεί βάναυσα τον κόσμο με την αλαζονική και φιλοχρήματη συμεριφορά του. Τα χρήματα αυτά είναι του κόσμου, από το υστέρημα της φτωχικής διαβίωσης του. Ας έχει φιλότιμο και φόβο Θεού ο προαναφερόμενος μεγαλοπαπάς γιατί δεν θ΄αργήσει να διώξει τον κόσμο από την εκκλησία του, επειδή οι δημότες Ζακύνθου δεν θα μπορούν να ανέχονται την αλλοπρόσαλη και προκλητική συμπεριφορά του για πολύ.

Εύγε στον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής γιατί δείχνει ότι είναι υγιής, φιλεύσπλαχνος και πατριώτης παρά το ότι ζει μέσα στο νοσηρό κλίμα των μεγαλοιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, που καιρός είναι να αρχίσει την αυτοκάθαρση της, γιατί μας κολάζει και προκαλεί σε αφάνταστο βαθμό. Ούτε η κορυφή της Εκκλησίας μας δεν εμπνέει τον κόσμο, που βλέπει ότι δεν είναι κοντά στον πόνο του με έμπρακτο τρόπο.

Από....... kafeneio

Δενδροφύτευση στο Βουνό Ρόδα

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας, την Κυριακή 21 Μαρτίου, ο Δήμος Αταλάντης, το Δασαρχείο Αταλάντης και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων σε συνεργασία με τα σχολεία της Αταλάντης συνδιοργανώνουν δεντροφύτευση στο βουνό Ρόδα.


Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Οι δεντροφυτεύσεις θα γίνουν την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αταλάντης και την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 από μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης.

Με την υποστήριξη του Δήμου και του Δασαρχείου Αταλάντης οι μαθητές των σχολείων θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και θα ενημερωθούν για τη σημασία του δάσους στη ζωή μας.

Σε «εκσυγχρονισμό» προχωρά η ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας ενόψει του 8ου Τοπικού Συνεδρίου

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com
 
Στα πλαίσια τη γενικότερης ανασυγκρότησης του κόμματος της ΝΔ, η ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας ενόψει του 8ου Τοπικού Συνεδρίου, με απόφαση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας, Βαγγέλη Κολώνια προχώρησε σε κατανομή αρμοδιοτήτων, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού προχωρά και γενικότερα της ανασυγκρότησης του κόμματος. Αναλυτικά ορίστηκαν [...] -
Υπεύθυνη Διαδικτύου για την ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Φθιώτιδας, η κα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Αφροδίτη (Φρίντα).
Υπεύθυνη για την Επεξεργασία Θέσεων για το 8ο Τακτικό Συνέδριο και για την διοργάνωση σεμιναρίων για την ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Φθιώτιδας, η κα ΚΑΛΑΜΑΤΑ Μαριλένα.
Υπεύθυνος Τύπου για την ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Φθιώτιδας, ο κος ΚΑΝΕΛΛΟΣ Στέλιος Δικηγόρος.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com