Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου προς...Μέρκελ: "Δεν βγαίνουμε από την ΟΝΕ"

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την ΟΝΕ" διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγες ώρες μετά τις σκληρές δηλώσεις της Αγκελα Μέρκελ, η οποία τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας " εξαίρεσης μιας χώρας από την ευρώζώνη" . Επειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο έλληνας πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε ότι η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι μηδενική, όχι για νομικούς λόγους, αλλά επειδή εφαρμόζει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.


Ο Γιώργος Παπανδρέου, για αλλη μια φορά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, αν - όπως τόνισε- τα επιτόκια δανεισμού παραμείνουν σε "παράλογα" επίπεδα με συνέπεια να χάνεται το όφελος από τις θυσίες των ελλήνων πολιτών. "Θα επιθυμούσαμε ευρωπαϊκή λύση, όμως δεν αποκλείουμε καμία επιλογή, για παν ενδεχόμενο" επεσήμανε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει με νόημα ότι η Ελλάδα όχι μόνο έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της αλλά έχει κάνει πολλά περισσότερα. "Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα" είπε χαρακτηριστικά.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκη Επιτροπή είναι έτοιμη να θέσει σε λειτουργία ένα μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, χωρίς όμως να γίνει συγκεκριμένος. Σημείωσε ότι η Αθήνα δεν έχει ζήτησει οικονομική βοήθεια, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κράτη μέλη θα εγκρίνουν τη λειτουργία του μηχανισμού αυτού. Ο Μπαρόζο επεφύλαξε καλά λόγια για τον έλληνα πρωθυπουργό, ο οποιος -σημειωτέον-έχει υποδείξει την Κομισιόν ως συνυπεύθυνη για τα greek statistics."Αγαπητέ φίλε Γιώργο, η Κομισιόν είναι δίπλα σου" είπε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα της Αθήνας

Αυστηρό μήνυμα έστειλε την Τετάρτη η Αθήνα προς τους ευρωπαίους εταίρους ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Η κυβέρνηση σημειώνει ότι αναζητεί πρωτίστως λύση που θα εκφραστεί από τη αλληλεγγύη της ΕΕ, ωστόσο διαμηνύει ότι παραμένει η δυνατότητα προσφυγής στο ΔΝΤ, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία για τις ελληνικές αποφάσεις την 26η Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε του "26" να αναλάβουν τις ευθύνες τους: "Ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα αντιληφθεί το σοβαρό ρόλο που έχει αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Η κοινοτική αλληλεγγύη δεν είναι γενική αρχή", είπε ο Γ. Πεταλωτής, προσθέτοντας: "Πρέπει να δει το ρόλο της η ΕΕ με πολλή σοβαρότητα".

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζώνη του ευρώ μία πιθανή η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι "θα υπάρχουν συνέπειες και κανείς δεν θέλει να τις δει ή να τις υποστεί". Ερωτηθείς εάν υπάρχει οικονομικό αίτημα από την πλευρά της Ελλάδας, ανέφερε ότι "οικονομικό αίτημα έχουμε όταν θα ζητήσουμε να δανειστούμε" και πως "αυτή τη στιγμή δεν έχουμε".

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, "είναι η κρίσιμη ημερομηνία, όχι για να πάμε στο ΔΝΤ αλλά για να δούμε και να διαπιστώσουμε κατά πόσον θα μας στηρίξει πολιτικά η ΕΕ, όπως προσδοκούμε και πιστεύουμε ότι θα γίνει".

Την Πέμπτη θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο δημόσιας ακρόασης με θέμα την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

Από την πλευρά του πάντως, ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι "η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της, πρέπει να δοθεί μία ευρωπαϊκή λύση".

Σκληραίνει τη στάση της η Μέρκελ

Η συνάντηση αυτή θα γίνει στη σκιά της αυστηρής γλώσσας που χρησιμοποίησε νωρίτερα η καγκελάριος Μέρκελ από το βήμα της γερμανική Βουλής. Εξέφρασε την αντίθεση της χώρας της στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι μία εσπευσμένη υποστήριξη προς τη χώρα μας δεν είναι "η σωστή απάντηση", αλλά ότι πρέπει να "χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του".

Η γερμανίδα καγκελάριος επέρριψε την ευθύνη των ελληνικών προβλημάτων στην ίδια την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι δεν είναι η κερδοσκοπία των οικονομικών αγορών που έφερε την Αθήνα σε δεινή θέση, αλλά "η παραβίαση επί σειρά ετών του Συμφώνου Σταθερότητας", και ότι οι κερδοσκοπικές κινήσεις απλά "επέτειναν" το φαινόμενο αυτό. Η ίδια τοποθετήθηκε υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη: " Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα έσχατο μέτρο, σε περίπτωση που "μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά", πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

"Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό"

Αισιόδοξος για θετική έκβαση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά το ελληνικό σχέδιο Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. Απέδωσε τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της προβλήματα, καθώς και στις κρίσιμες εκλογές στο κρατίδιο της Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Σε ερώτηση εάν διακρίνει την πολιτική βούληση των εταίρων μας για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης της χώρας μας, δήλωσε: "Επειδή παρακολουθώ τον γερμανικό Τύπο, νομίζω ότι υπάρχει. Και τώρα που μιλούσα με τον υπουργό Οικονομικών (σσ. τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου), και ο (υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας) Σόιμπλε δείχνει μια τάση. Κοιτάξτε, το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Θα συμπαρασύρει η Ελλάδα και άλλους".

"Αισιοδοξία για λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο"

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει λύση στο ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με την υποστήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των οικονομικών της δυσκολιών, εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σχέδια για τη δημιουργία ενός "Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου" για να βοηθάει χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση "αποσπούν κάπως την προσοχή" από τα βήματα που χρειάζονται για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το δημοσιονομικό έλλειμμά της, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ. "Ευχαρίστως να το σχολίαζα, αν ήξερα τι είναι", δήλωσε, υπογραμμίζοντας την αοριστία των σχεδίων που έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, βασιζόμενος στην εμπειρία του από τη κρίση του ιταλικού χρέους στις αρχές της δεκαετίας του 1990, τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να επικεντρώσει στη δημοσιονομική σταθεροποίηση.

Σε ότι αφορά τα credit default swaps τόσο ο Ντράγκι όσο και ο Στρος- Καν είπαν ότι "θα χρειαστεί χρόνος για να μάθουμε ακριβώς ποιο ρόλο έπαιξαν στην περίπτωση της Ελλάδας".

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστιάν Νουαγιέ, δήλωσε ότι "τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων εξακολουθούν να βελτιώνονται, αν και δεν έχουν φτάσει ακόμα στα ιδανικά επίπεδα".
 
Από....Nooz.gr

Καλλικράτη, κάνε κράτει.........

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Καλά κρατεί ο Καλλικράτης, αλλά πολύ λάου-λάου πάει αδερφάκι μου, λες και κάποιοι θα προτιμούσαν να μην ισχύσει άμεσα...

Ήρθε ο Σκανδαλίδης στην Άρτα, μας είπε από στιγμή σε στιγμή βγαίνει από τον φούρνο, ήρθε ο Θανάσης Οικονόμου, ο Βουλευτής από τα Γιάννενα, μας είπε "κρατηθείτε, έ-έ-έρχεται", ήρθε ο Αποστόλης Κοιμίσης, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, μας είπε βαριά μέχρι το Πάσχα θα 'χει τελειώσει το θέμα...

Να όμως που πήγε ο Ραγκούσης στην ΚΕΔΚΕ και τα 'πε λίγο αλλιώτικα, το χρονοδιάγραμμα είναι λίγο πιο ...λάσκα!!!

Δηλαδή, είπε ότι όπου να 'ναι θα ανακοινωθεί το θεσμικό μέρος, μετά θα αρχίσει η ανοιχτή διαβούλευση για το χωροταξικό και μετά μέσα στον Μάιο θα ψηφιστεί (λέει...)

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

1. Έχουμε δει ήδη την ταχύτητα με την οποία προχωράνε οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης, ένα μήνα λένε, ένα τρίμηνο υπολόγιζε

2. Σα να το βλέπω, θα έχουν απλώσει τους χάρτες πάνω στα τραπέζια και θα τσακώνονται κυβερνητικοί με δημάρχους και θα παίζουνε την κολοκυθιά (Και γιατί να πάει εκεί η έδρα; Και γιατί 3 δήμοι κι όχι 4; Και γιατί αυτός κι όχι εγώ;)... Και μετά όλο και κάποιοι θα απειλούνε με κάψιμο των ταυτοτήτων τους κι όλο κάποιοι άλλοι θα κλείνουν τους δρόμους, τα 'χουμε ξαναζήσει...

3. Άντε και τα κατάφεραν και τα μάζεψαν και ψηφίστηκε και βρήκαν μια μέρα που το Εθνικό Τυπογραφείο δεν είχε καταληψίες και δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ και έγινε νόμος του Κράτους μέσα στον Μάιο, άντε βαριά τον Ιούνιο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ να κάνουν εκλογικούς καταλόγους για τις εκλογές; Με τους παλιούς θα πάνε; Θα τους φτιάξουν μέσα στο καλοκαίρι, όπου όλοι μας γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα;

Γιαυτό σας λέω, πολύ πίσω-πίσω το πάνε και με βάζουν σε σκέψεις. Κι όχι τίποτε άλλο, τον Μάϊο θα βαράν τα τέλια και για ΔΝΤ και για πιθανά νέα μέτρα και θα είμαστε πολύ ζορισμένοι και ποιός θα σκέφτεται εκείνες τις ώρες τον κακομοίρη τον Καλλικράτη;

Από......... ΚΕΝΤΡΙ

Σε θέση μάχης οι άγιοι πατέρες…

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Ιερές αντιδράσεις προκαλεί η διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει φορολόγηση των εσόδων από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και των μοναστηριών με συντελεστή 20%, των δωρεών ακινήτων με 5% και με 10% των δωρεών μετρητών.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1987 και την κρίση που προκάλεσε στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας ο «νόμος Τρίτση», που η Ελλαδική Εκκλησία, η ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης, οι Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου καθώς και οι Μονές του Αγίου Ορους βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να κληθούν να καταβάλουν φόρο εισοδήματος ύψους πολλών εκατ. ευρώ

Αρκετοί μητροπολίτες, είτε δημοσίως είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις, έχουν λάβει θέση... μάχης, ενώ την ίδια στιγμή, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, κινούμενος σε άλλο μήκος κύματος, με επιστολή του στη Σύνοδο, ζητεί να σταματήσει η μισθοδοσία του λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο πλέον οξύς είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ έκανε λόγο για «εχθρική στάση της Πολιτείας απέναντι στην.........

Εκκλησία».

Οι επιπτώσεις στα «ιερά οικονομικά» από τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση θα εκτιμηθούν τις επόμενες ημέρες και από τους Ιεράρχες της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους. «Υπάρχουν Συνθήκες που προστατεύουν το καθεστώς του Αγίου Ορους και προβλέπουν σειρά ειδικών ρυθμίσεων για τις Μονές του. Τι επιδιώκουν ορισμένοι, να καταγγείλουμε την κυβέρνηση;» σχολιάζει υψηλόβαθμος μοναχός της Αθωνικής Πολιτείας και προσθέτει πως οι Μονές δεν συμφωνούν με τη φορολόγηση της εκτός του Ορους ακίνητης περιουσίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του Νοεμβρίου του 2004, με νομοσχέδιο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Καραμανλή, προβλεπόταν ότι ο φορολογικός συντελεστής των εισοδημάτων από ακίνητα της Εκκλησίας θα μειωνόταν από 10% σε 7% εντός του 2006, σε 4% μέσα στο 2007, ενώ το 2008 θα μηδενιζόταν.

Λίγο πριν από τις εκλογές του Μαρτίου του 2004 είχε επίσης καταργηθεί και ο φόρος 35% που κατέβαλλαν οι ναοί για το παγκάρι.

Από ....... kafeneio

Δενδροφύτευση από τον Όμιλος Φίλων του Δάσους

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Κυριακή 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας



Δάσος : Τελευταίο καταφύγιο βιοποικιλότητας, τελευταίο καταφύγιο ζωής


Δενδροφύτευση στο Ισαδάκι –Άγιος Λουκάς, 10 το πρωί

Όμιλος Φίλων του Δάσους


Συνδιοργανωτές :


Περιφέρεια Στ. Ελλάδας Δήμος Λαμιέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς ΜΜΕ

21 Μαρτίου 2010 - Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας


Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών το 1971 και επισήμως εορτάζεται στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας για το Βόρειο Ημισφαίριο.

Σήμερα, υπό την απειλή της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής, το μήνυμα για την προστασία των δασών είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η διατήρηση του δασικού πλούτου του πλανήτη ισοδυναμεί με τη διατήρηση της ίδιας της ζωής. Τα δάση υποστηρίζουν τη βιοποικιλότητα, χωρίς τα δάση η γενετική κληρονομιά του πλανήτη θα χαθεί. Τα δάση οδηγούν στην αντιστάθμιση των θερμοκηπικών αερίων και ως ζωντανές παγίδες άνθρακα, επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο σήμερα το δάσος δέχεται συνεχείς επιθέσεις και από το άτομο και από την Πολιτεία. Ληστρική εκμετάλλευση, εκτεταμένες εκχερσώσεις, καταπατήσεις, πυρκαγιές, αδράνεια και αδιαφορία του κράτους. Η Πολιτεία οφείλει να στρέψει εθνικούς πόρους και δράση προς αυτή την προσπάθεια. Η Δασική Υπηρεσία πρέπει να αποτελέσει τον κύριο φορέα για την προστασία και την αξιοποίηση του δάσους και της δασικής βιοποικιλότητας. Η ενημέρωση, η ενεργός συμμετοχή του πολίτη και η κοινωνική του δράση, είναι καθοριστικοί παράγοντες για να προστατέψουμε τα τελευταία καταφύγια ζωής που είναι τα δάση.

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων, διοργανώνει την Κυριακή, 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, δενδροφύτευση στην περιοχή «Ισαδάκι» του Αγίου Λουκά. Σας καλούμε και σας περιμένουμε όλους να δώσουμε πνοή στο δάσος, την Κυριακή στις 10 το πρωί. Να είστε όλοι εκεί.

Το ΔΣ

Στη Λαμία την Παρασκευή 19/03/09 ο Π. Λαφαζάνης κοιν. εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο δρόμο για το 6ο συνέδριο του ΣΥΝ καλούμε όλες τις φίλες και τους φίλους σε μια ευχάριστη βραδιά με καλό κρασί, ζωντανή μουσική και πολιτική κουβέντα, την Παρασκευή 19/03/10 ώρα 9μμ στη ταβέρνα 'Τζάκια' στις Κομποτάδες. θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίτερα στις 7.30 στα γραφεια του ΣΥΝ ο σ. Παναγιώτης Λαφαζάνης θα δώσει συνέντευξη

τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς για διέξοδο από την κρίση.

ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ    ΣΥΝ

12,4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας »



Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ  2007-2013

Την ένταξη στο Ε.Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013 της κατασκευής – βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της κτιριακής υποδομής έντεκα (11) σχολείων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προϋπολογισμού 12,4 εκατ. Ευρώ υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου.

Αναλυτικότερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εντάχθηκαν τα παρακάτω έργα:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ        ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ        Προϋπολογισμός ΕΥΡΩ


ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΙΝΑΙΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2.730.000,00


ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ 277.772,58


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ΄ ΥΨΟΣ ΝΕΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 525.000,00


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 410.000,00


ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Ο.Τ. 70) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 2.480.000,00


ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 1.000.000,00


ΑΝΕΓΕΡΣΗ 24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 2.850.000,00




ΣΥΝΟΛΟ


10.272.772,58



Επίσης με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα παρακάτω έργα:


ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ      ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ         Προϋπολογισμός ΕΥΡΩ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 480.000,00


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 320.000,00


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 930.000,00


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 410.000,00


ΣΥΝΟΛΟ


2.140.000,00

Τα έργα αφορούν στην κατασκευή, βελτίωση και εκσυγχρονισμό υποδομών στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη αναγκών κτιριακών παρεμβάσεων και διαμορφώσεων χώρων.

Τα έργα χρηματοδοτούνται κατά 34,95% από Εθνικούς πόρους και κατά 65,05% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

ΟΘΡΥΣ-ΝΕΤ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από…energoipoliteskv.blogspot.com


Δείτε την ανανεωμένη μας ιστοσελίδα  http://www.othrysnet.gr/news/

Στις σελίδες της ΟΘΡΥΣ-ΝΕΤ θα βρείτε θέματα της επικαιρότητας, νέα από την Κεντρική Ελλάδα, τη Φθιώτιδα και την περιοχή της πρώην επαρχίας Δομοκού, θέματα για το κυνήγι, την οικολογία, ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς στην περιοχή και όχι μόνο!!!

Ακόμη περιγραφές και συνταγές από τη Φθιωτική κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα, τον Εκκλησιαστικό Τουρισμό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολλά άλλα…

Επιθυμούμε τη δική σας βοήθεια και με χαρά θα δημοσιεύσουμε άρθρα, εκδηλώσεις, φωτογραφίες αλλά και να διαφημίσουμε ΔΩΡΕΑΝ την επιχείρησή σας!!!

Άνω κάτω έχουν κάνει τα Καμένα Βούρλα ο κ. Αντωνίου με τον κ. Κεφάλα και την περίεργη συνεργασία τους !!!!!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

                                    Από  εφημερίδα "Ημέρα"


Οι σύμβουλοι  της  μειοψηφίας  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Καμένων Βούρλων  κ. Γιώργος Αναστασίου, Νόντας Ανδρέου,  Μάρκος Γρυλλάκης,  Νίκος Κοντοπάνος και   Γκόλφης Ξυδιάς  διαφώνησαν  για την  περίεργη  αυτή  συνεργασία του κ.  Αντωνίου με τον  κ. Κεφάλα


Σαφείς αποστάσεις παίρνουν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου των Καμένων Βούρλων από τις επιλογές του επικεφαλής του συνδυασμού τους κ. Δημήτρη Κεφάλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα διαχωρίζουν τη θέση τους από την υπογραφή του κ. Κεφάλα στην κοινή πρόσκληση που απηύθυνε προς τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με τον δήμαρχο της πόλης.

«Ενημερώνουν ως μέλη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καμένων Βούρλων την τοπική κοινωνία ότι, με την πρόσκληση που δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο τύπο σε δείπνο εργασίας και συζήτηση για το σχέδιο «Καλλικράτης», δεν έχουμε γνώση και φυσικά ούτε την συγκατάθεσή μας ως όφειλε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κεφάλας Δημήτριος» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 Πρόκειται ουσιαστικά για τον απόηχο της προσπάθειας που έγινε από την πλευρά των Καμένων Βούρλων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με αιρετούς άρχοντες της ευρύτερης περιοχής για να σχεδιάσουν έτσι τα πόμενα βήματά τους.

 Να θυμίσουμε ότι οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης από την ευρύτερη περιοχή απέφυγαν να μετέχουν σε αυτή τη συνάντηση και έτσι την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε χωρίς βεβαίως να γίνει γνωστό αν θα έχουμε κάποιες μελλοντικές κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά όμως τη μειοψηφία το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και εκφράστηκε ήδη από την περασμένη Κυριακή.

 Η κίνηση για την υπογραφή της ανακοίνωσης είναι το αποκορύφωμα εσωτερικών διεργασιών μέσα στη μειοψηφία ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τη σχετική ανακοίνωση την υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Γιώργος Αναστασίου, Νόντας Ανδρέου, Μάρκος Γρυλλάκης, Νίκος Κοντοπάνος και Γκόλφης Ξυδιάς.


Άρθρο από εφημερίδα 'Ημέρα'

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com