Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Κρύο Ντους με παγάκια ( Αβδίκου) έκαναν στον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου και τον πρώην Δήμαρχο κ. Κεφάλα οι Δήμαρχοι Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ψαθάς, Μώλου κ. Τετριμμίδας και Δαφνουσίων κ. Μαυροειδής απατώντας αρνητικά και αγνοώντας την πρόσκληση τους για το (δήθεν) γεύμα εργασίας !!!!!!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
             
                                                                                                                                                                                                      
                                             Από  εφημερίδα  " Ημέρα"
Η επιστολή εστάλη
 από αναγνώστη του Blog

Τους πήρανε είδηση όλοι πλέον οι γύρω Δήμοι ότι πρόκειται για αναξιόπιστα και αφερέγγυα άτομα και δεν ανταποκρίθηκε κανένας από τους καλεσμένους των όμορων Δήμων στη πρόσκληση τους για το γεύμα εργασίας.

Με τις ενέργειές τους και τις πράξεις τους έδειξαν ότι οι δυο αυτοί άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο ούτε ιδεολογία προκειμένου να πετύχουν τις φιλοδοξίες τους και τους επιδιωκόμενους στόχους τους.

Για να καλύψουνε τις οικονομικές ατασθαλίες που έχουν κάνει στο Δήμο Καμένων Βούρλων την τελευταία δεκαετία δεν διστάζουν να συμμαχήσουν μεταξύ τους (μέχρι χθες δήλωναν άσπονδοί εχθροί) για να αποφύγουν τα χειρότερα που έπονται και είναι η ψειρού…..

Αποδεικνύεται σήμερα αυτό που λεγόταν ευρέως από τους δημότες των Καμένων Βούρλων ότι ο κ. Κεφάλας είχε συνεργαστεί από τις προηγούμενες εκλογές με τον κ. Αντωνίου και ότι τα πήρε χοντρά για να παραδώσει την Δημαρχία στον κ. Αντωνίου, αφού πρώτα έλαβε την υπόσχεση του κ. Αντωνίου ότι δεν θα έχει καμία δίωξη για τις οικονομικές ατασθαλίες που είχε κάνει στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Βέβαια οι δημότες των Καμένων Βούρλων το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, αλλά φαίνεται ότι το έμαθαν πλέον και οι Δημότες των όμορων Δήμων , που έβαλαν χέρι στους Δημάρχους τους να μην γελαστούν και πάνε σε μια τέτοια συνάντηση που θα τους έδινε άφεση αμαρτιών για τις οικονομικές ατασθαλίες τους που έχουν διαπράξει στο Δήμο τους και έχουν γίνει πλέον γνωστές τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και περιφερειακό-κεντρικό επίπεδο.

Φαίνεται ότι η συνεργασία του κ. Αντωνίου με τον κ. Κεφάλα οδηγεί και τους δυο πιο γρήγορα πλέον στην έξοδο και το περιθώριο, είτε αποφασίσουν να κατέβουν στις εκλογές είτε όχι. Αυτό είναι ολοφάνερο από την στάση των δημοτών των τοπικών κοινωνιών απέναντί τους που και μόνο με το άκουσμα του ονόματος τους.

Κραυγάζουν ………. Μακριά !!!!   απ` αυτά τα λαμόγια !!!!!


Παραίτηση του Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρ.Παπαστεργίου - Η απόφαση της ΝΕ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, ύστερα από τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα με τη διαφοροποίηση των μελών της Νομαρχιακής της Θεσσαλονίκης για το νομοσχέδιο για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες.

 Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει αποκαλέσει “ηλίθιους” τα μέλη της Ν.Ε που κατέθεσαν τη συγκεκριμένη πρόταση. Η επιστολή παραίτησης του Χρ.Παπαστεργίου, που έχει τεθεί στη διάθεση του Γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη, έχει αποσταλεί πριν από την παρέμβαση Πάγκαλου. Ακόμα όμως και αυτή η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης γεννά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο έγινε γνωστή, καθώς υποτίθεται ότι τα λεγόμενα αυτά ειπώθηκαν σε κλειστή κομματική σύσκεψη. Πώς λοιπόν τότε έγιναν γνωστά και ποιός τα διέρρευσε; Η παραίτηση πάντως του Χρ. Παπαστεργίου ισχύει έως σήμερα και δεν έχει ανακληθεί.


πηγή

Στα...πούπουλα οι Βουλευτές και τα "παιδιά" τους

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Την ψήφο της Ολομέλειας, ζήτησε και έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, για τις περικοπές που εξήγγειλε και που αφορούν τα εισοδήματα των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής.

Πρόκειται για περικοπές στην βουλευτική αποζημίωση (μείωση εξόδων κίνησης και του επιδόματος οργάνωσης και λειτουργίας γραφείου κατά 12%, μείωση κατά 15% της αποζημίωσης συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, παράταση της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5% και 30% μείωση στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών), όπως επίσης και στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής (μείωση κατά 12% των επιδομάτων υπερωριών και κίνησης, μείωση του ειδικού επιδόματος έκτακτης αποζημίωσης από 12% έως 17% ανάλογα με το ύψος και υπαγωγή του στην κανονική φορολόγηση στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου).

Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι οι «μηνιαίες μειώσεις της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι διπλάσιες από τις αντίστοιχες που αποφασίστηκαν για τις οποιεσδήποτε άλλες κοινωνικές κατηγορίες». «Σχετικά δε, με τους εργαζομένους στη Βουλή, βλέπω ακόμη και τις προηγούμενες μέρες, έστω και σποραδικά, κείμενα και τοποθετήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» είπε ο κ. Πετσάλνικος και υποστήριξε ότι «δουλεύουν πάρα πολλές ώρες». Το επίδομα(ο επιπλέον «μισθός» δηλαδή) θα περικοπεί κατά 12% εάν δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ μηνιαίως και κατά 17% όταν τα υπερβαίνει.

Μετά τις αναφορές του Προέδρου της Βουλής, το λόγο ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος κατήγγειλε ότι ανάμεσα στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν τίποτε άλλο καθημερινά, παρά να συκοφαντούν τους βουλευτές, να λένε ότι λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα αποδοχές και άλλα απαράδεκτα πράγματα. Θα ήθελα να στείλετε μια επιστολή στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που η Βουλή φιλοξενεί. Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε βορά των δημοσιογράφων» ανέφερε ο βουλευτής.

Την ίδια στιγμή 232 υπάλληλοι της Βουλής μονιμοποιήθηκαν εν μέσω κρίσης και ενώ η Κυβέρνηση...πετσοκόβει μισθούς, δώρα και επιδόματα σε όλους τους άλλους δημόσιους υπάλληλους - οι οποίοι είναι και λιγότερο προνομιούχοι! Πρόκειται για μετακλητούς υπάλληλους που προσλήφθηκαν από το 2004 ως το 2009 είπε ο πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι επί των ημερών του κάτι τέτοιο δεν θα ...ξαναγίνει αλλά το κακό ήδη έγινε. Βέβαια όταν είχε γίνει η ρύθμιση για της προσλήψεις είχαν συναινέσει ΟΛΑ τα κόμματα!

Από....i-reporter

Δίνουν 16 δις στις Τράπεζες...

Τι έλεγαν το 2008 για τα 28 δις που έδινε ο Καραμανλής στις τράπεζες.


Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


"Λέμε όχι στο νομοσχέδιο των 28 δις ευρώ, διότι δίνει στις τράπεζες μια μοναδική ευκαιρία να φορτώσουν στο Δημόσιο ό,τι θεωρούν προβληματικό. Ακόμα και πιθανά τοξικά στοιχεία του ενεργητικού τους.


Επιλέξατε λοιπόν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, την πιο νεοσυντηρητική επιλογή, αυτήν που είχε προτείνει και ο Μπους. Αυτήν, όμως, που και ο ίδιος ο Πόλσον σήμερα αναιρεί. Διότι βλέπει ότι δεν έχει παρά αρνητικά αποτελέσματα. Οι τράπεζες εισπράττουν και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό, χωρίς να τους εξασφαλίζετε αυτά που χρειάζονται: Δάνεια με χαμηλά επιτόκια, για να υπάρξει ανάπτυξη και ζήτηση, για να μην χαθούν και θέσεις εργασίας."


20.11.2008, Βουλή.


Τι γίνεται σήμερα...


Αντιγράφουμε από τα χθεσινά Νέα...

Ανάσα ρευστότητας στις τράπεζες επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, ανοίγοντας και πάλι- με το αζημίωτο για το Δημόσιο - το πακέτο κρατικής βοήθειας των 28 δισ. ευρώ.

Λίγους μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί (έως 31-12-2009) για τη χρήση των κρατικών ενισχύσεων από τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα και ενώ οι τράπεζες αρχικά γύρισαν την πλάτη σε κεφαλαιακές ενισχύσεις πάνω από 16 δισ. ευρώ (από τα 28 δισ. ευρώ χρησιμοποίησαν μόλις τα 11,3 δισ. ευρώ), η κυβέρνηση αποφασίζει να ανοίξει εκ νέου το πακέτο προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών που είναι το...

υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα γι΄ αυτές και να περιοριστεί έτσι η έκταση της οικονομικής ασφυξίας της αγοράς.

«Η δημοσιονομική κρίση έχει αγγίξει και το τραπεζικό σύστημα με πιέσεις στον δανεισμό τους», λέει στα «ΝΕΑ» ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης που προωθεί στη Βουλή διάταξη νόμου με την οποία θα επεκτείνεται η ισχύς του πακέτου των 28 δισ. ευρώ έως τις 30 Ιουνίου 2010.

Ασφυκτικές πιέσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση έχει γίνει σχεδόν οριακή για τις ελληνικές τράπεζες. Η διατραπεζική αγορά πρακτικά είναι κλειστή για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, καθώς το κόστος δανεισμού τους είναι απαγορευτικό (όταν το Δημόσιο δανείζεται με 6,3%, οι τράπεζες αναγκαστικά δανείζονται ακόμα ακριβότερα, αφού το Δημόσιο σε κάθε χώρα θεωρείται ο «ασφαλέστερος» εκδότης χρέους), ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην αγορά των ρέπος, όπου οι τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου έφτασαν σε ορισμένες περιπτώσεις να μη γίνονται αποδεκτοί ως ενέχυρο δανεισμού. Έτσι, μοναδικές πηγές δανεισμού είναι οι εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών από τις ίδιες τις τράπεζες και η προσφυγή στις δημοπρασίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου ακόμα τουλάχιστον τα ελληνικά ομόλογα γίνονται δεκτά, ενώ η δεδομένη συγκυρία προφανώς δεν προσφέρεται για άντληση ρευστότητας μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, οι ελληνικές τράπεζες από τη μία προχώρησαν ήδη σε αυξήσεις επιτοκίων δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών και από την άλλη, πρακτικά έχουν «κόψει» σε πολλές περιπτώσεις τη χορήγηση νέων δανείων. Η κατάσταση αυτή, αν δεν εκτονωθούν άμεσα οι πιέσεις στα spreads των ελληνικών ομολόγων (στο κόστος δανεισμού του Δημοσίου δηλαδή), εγκυμονεί ουσιαστικούς κινδύνους, τόσο για τις ελληνικές τράπεζες όσο και για το μέγεθος της ύφεσης στην οποία θα βυθιστεί η οικονομία καθώς στο σκηνικό λιτότητας έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη δανεικών για επενδύσεις και κατανάλωση.

Έρχεται νομοσχέδιο

Για την εκτόνωση μέρους των πιέσεων που δέχεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μπαίνουν αυτές τις ημέρες οι τελευταίες πινελιές σε νομοσχέδιο για την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών στο οποίο θα ενσωματωθούν και οι διατάξεις για την ενίσχυση των τραπεζών. Σχεδιασμός για ανακατανομή του πακέτου των 28 δισ. ευρώ δεν φαίνεται να υπάρχει. Το πακέτο θα παραμείνει ως έχει, δίνοντας εγγυήσεις 15 δισ. ευρώ (έχουν ήδη αντληθεί 3 δισ. ευρώ), ειδικά ομόλογα 8 δισ. ευρώ (έχουν ήδη αντληθεί 4,671 δισ. ευρώ) και ενισχύσεις 5 δισ. ευρώ από την έκδοση προνομιούχων μετοχών από τις τράπεζες τις οποίες αγοράζει το Ελληνικό Δημόσιο (έχει ήδη αγοράσει 3,768 δισ. ευρώ). Για τις εγγυήσεις και τα ομόλογα που δίνονται στις τράπεζες, ο νόμος προβλέπει προμήθειες υπέρ του Δημοσίου, ενώ για τις προνομιούχες μετοχές προβλέπεται απόδοση 10% για το Δημόσιο (τα 3,768 δισ. ευρώ θα αποδώσουν 376,8 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο). Με τις νέες διατάξεις, οι αποδόσεις των προνομιούχων μετοχών προβλέπεται να αυξηθούν από το 10% ενδεχομένως στο 12% ή και παραπάνω (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το ποσοστό), ώστε το κόστος να δράσει αποτρεπτικά για τις τράπεζες και «να μην καθήσουν στο πακέτο επί μακρόν», όπως λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Μέρισμα ούτε για το 2009

Με ειδική διάταξη του νομοσχεδίου για την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών και την ενίσχυση των τραπεζών θα απαγορεύεται η διανομή μερισμάτων και για τη χρήση του 2009 σε όσες τράπεζες έχουν κάνει χρήση του πακέτου, γεγονός που σημαίνει ότι ούτε φέτος θα έχουν το δικαίωμα να διανείμουν μερίσματα.
 
 
Από...Citypress-gr

Ραγκούσης: συνενώσεις μόνο μικρών δήμων



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Στη δέσμευση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απολύσει κανέναν υπάλληλο αορίστου χρόνου νομαρχίας ή δήμου του οποίου η οργανική θέση καταργείται προχώρησε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Πρόσθεσε πάντως ότι θα προχωρήσει σε ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού, με μετατάξεις προσωπικού εκεί που χρειάζεται. Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης δεσμέυτηκε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συνενώσεις μεγάλων δήμων: «Δεν πάμε να συνενώσουμε μεγάλους δήμους», είπε χαρακτηριστικά (βλ. σχετικό ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης gr: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6063), προσθέτοντας ότι «οι συνενώσεις θα γίνουν με αντικειμενικά, ακομμάτιστα και διαφανή κριτήρια».


Επιπλέον ο κ. Ραγκούσης, επιβεβαίωσε ότι η Αττική θα είναι μία περιφέρεια, «γιατί η αναπτυξιακή διάσταση δεν επιτρέπει να έχουμε δύο περιφερειακά συμβούλια που θα τσακώνονται μεταξύ τους», (βλ. και σχετική συνέντευξη του περιφερειάρχη Αττικής στην αυτοδιοίκηση gr κάνοντας κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlitem.aspx?id=5892) ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος απάντησε χαρακτηριστικά: «προφανώς όχι». Όσον αφορά τις αρμοδιότητες των περιφερειαρχών και τα όσα λέγονται περί «μικρών πρωθυπουργών» σημείωσε ότι δεν θα τους δοθούν «αξιώματα και λούσα αλλά αρμοδιότητες για να λύσουν προβλήματα».

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη σύσκεψη με τους βουλευτές της περιφέρειας Αττικής ο κ. Ραγκούσης είχε δεχθεί έντονες πιέσεις και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο η Αττική να είναι δύο περιφέρειες (για σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5954).

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης το ν/σ για τον Καλλικράτη «θα ψηφιστεί 1εκ.%!» σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το ΥΠΕΣ (δηλαδή το Μάιο), καθώς, "η επεξεργασία του ολοκληρώνεται από μέρα σε μέρα και ισοδυναμεί με 16 ν/σ!", ενώ θα περιλαμβάνει 13 αιρετές περιφέρειες και λιγότερους από 370 δήμους. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε επίσης ότι όταν ο «Καλλικράτης» λειτουργήσει θα γίνουν μεγάλες οικονομίες, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναπτυξιακή του διάσταση «που θα τη δώσουμε με το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις τόνισε ότι «αυτό που διαπιστώνουμε μεγάλη υποστήριξη από τους πολίτες», προσθέτοντας ότι οι όποιες αντίθετες απόψεις προέρχονται κυρίως «από αιρετούς που οι ίδιοι προβλέπουν ότι δεν θα υπάρχουν οι δήμοι τους.»

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υπουργού Εσωτερικών κάντε κλικ εδώ: ragousis_synentefxi_mega_aftodioikisi.doc

Από....aftodioikisi.gr

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΩΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ.

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο  Δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμμίδας έχει ενημερώσει για την απόφαση του Δ/Σ Μώλου να δημιουργηθεί Δήμος Θερμοπυλών με έδρα τον Μώλο το υπ. Εσωτερικών ενώ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του συναδέλφου του, των Καμ. Βούρλων Μακη Αντωνιου για συζήτηση μεταξύ όμορων δήμων.
 "Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος" σχολιάζει στον FM-1 ο κος Τετριμμίδας αποφασισμένος να υποστηρίξει μέχρι τέλους την πρόταση του .

Από Lamia fm 1

Τόνια Αντωνίου - για το έργο της κατασκευής της Παλαιάς Εθνικής Οδού στον Άγιο Κωνσταντίνο


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-3-2010


Τα προβλήματα που δημιουργούνται από το έργο της κατασκευής της Παλαιάς Εθνικής Οδού στον Άγιο Κωνσταντίνο θέτει με Ερώτησή της στη Βουλή, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Αντωνίου αναφέρει:

«Σε συνάντηση του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη με το Δήμαρχο και φορείς του Αγίου Κωνσταντίνου τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής της Παλαιάς Εθνικής Οδού που διέρχεται κατά μήκος του οικισμού. Το έργο που κατασκευάζεται σήμερα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και γίνεται πλέον μέσα από τον οικισμό. Επιπλέον, πάγιο αίτημα των κατοίκων το οποίο τέθηκε στη συνάντηση, είναι η αποξήλωση του τοιχίου που κατασκευάζεται κατά μήκος του δρόμου και αποτελεί ένα τεχνητό φράγμα που αποκλείει την πρόσβαση των κατοίκων στην παραλιακή ζώνη. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση για το θέμα. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: α) Για ποιο λόγο καθυστερούν οι εργασίες κατασκευής και πότε θα ολοκληρωθούν; β) Τι θα γίνει με την απαράδεκτη κατασκευή του τοιχίου κατά μήκος του δρόμου και με ποιο τρόπο θα προχωρήσει η αποξήλωση;»

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com