Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Κομισιόν: Αναπόφευκτες οι επιπτώσεις των μέτρων στον ιδιωτικό τομέα

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Η μείωση των μισθών στο δημόσιο θα έχει συνέπειες και ως προς το επίπεδο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλφατάζ.

«Η περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς του δημοσίου, αναπόφευκτα, θα συμπαρασύρει και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Σε πολλές χώρες έγινε αυτό».

«Τα μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου έχουν επίπτωση και στον ιδιωτικό τομέα, με την έννοια ότι στην ίδια αγορά εργασίας είναι φυσικό να υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μειώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

«Όπως είπε ο Επίτροπος Ρεν, δεν υπάρχει τίποτα πιο αντικοινωνικό και αντιανταγωνιστικό για μια χώρα από το να διατηρεί δημοσιοοικονομική ανισορροπία», ανέφερε ο εκπρόσωπος και είπε πως αναμένει ότι με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που θέτει, κυρίως για το 2010.

«Τα μέτρα είναι επώδυνα για τους Έλληνες πολίτες, ωστόσο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών στην Παιδεία και την Υγεία και, εν τέλει, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών», πρόσθεσε.

Τέλος, κληθείς να διευκρινίσει τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει η βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα, μετά την εξαγγελία των πρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Αλφατάζ αρκέστηκε να επαναλάβει τη δήλωση των «27» της Συνόδου Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία «τα κράτη μέλη είναι έτοιμα να λάβουν συντονισμένη και αποτελεσματική δράση, εφόσον κριθεί αναγκαίο….».

Από ....Ναυτεμπορική

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑ ΑΝΘΗΛΗΣ!

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο αγροφύλακας της Ανθήλης Δημήτρης Ντίτσας συμμετείχε στην επιχείρηση απελευθέρωσης ενός φλαμίνγκο στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Σπερχειού. Είχε τραυματισθεί απο λαθροκυνηγούς στην Νότια Ελλάδα και ελευθερώθηκε στην περιοχή μας μετά την αποθεραπεία του (χειρουργική οστεοσύνθεση), από οικολογική ομάδα.

"Το Δέλτα του Σπερχειού είναι σημαντική για τα πουλιά περιοχή ζώνη ειδικής προστασίας" τόνισε στον FM-1 ο κος Ντίτσας. Αυτή την εποχή όπως είπε, ο Σπερχειός συγκεντρώνει πολλά υδρόβια πουλιά ενώ το φλαμίνγκο εντάχθηκε αμέσως στην υπόλοιπη ομάδα.

Από.....Lamia fm 1

Απεργία και των δημοσιογράφων...

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι τα μέτρα που χθες ανακοίνωσε η κυβέρνηση θίγουν βάναυσα κρίσιμα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως.


- Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει για αύριο, Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου-Ενημέρωσης, το κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, απαιτώντας το σεβασμό στις ΣΣΕ και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%.

- Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει την ίδια ημέρα 2ωρη στάση εργασίας, από...

τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Μέσα, και καλεί τους δημοσιογράφους σε συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, για να συμμετάσχουμε στο εργατικό συλλαλητήριο στη Βουλή, την ώρα που θα συζητείται το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του, με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο. Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε άμεση κινητοποίηση απαιτώντας:

* Να αποσυρθούν τα κυβερνητικά μέτρα.

* Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

* Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις.

* Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ.

* Όχι στα άδικα και αντικοινωνικά φορολογικά μέτρα.

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12:00 – 15:00) αύριο 5/3/2010 και συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη 1:00 το μεσημέριΔημοσιευμένο 04/03/2010 1 Leave a Comment

Ως άμεση αντίδραση διαμαρτυρίας στα πρωτοφανή κυβερνητικά μέτρα κατά του συνόλου των εργαζομένων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους αύριο, Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010, στην Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και στην κεντρική συγκέντρωση στις 13:00 στο Σύνταγμα. Όσες ομοσπονδίες ή εργατικά κέντρα έχουν τη δυνατότητα για 24ωρη απεργία έχουν την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Την κάλυψη της ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή τους στην αυριανή στάση εργασίας έχουν και όλες και όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Τύπου και ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, μειώνουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις και τους αυξάνουν για τους μισθωτούς. Προαναγγέλλουν απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων… Τα μέτρα που επιβάλλει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης κάνουν πράξη όσα για χρόνια διεκδικούσε ο ΣΕΒ, δηλαδή την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων. Με πιο απλά λόγια, εργοδοσία, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λεηλατούν τις ζωές μας!

Εμείς που πληρώσαμε τόσα χρόνια το κόστος της “ανάπτυξης” (δηλαδή των κερδών της εργοδοσίας) και της καταστροφής του φυσικού πλούτου της χώρας, καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε το κόστος της κρίσης. Μιας κρίσης που δημιούργησαν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια θησαύρισαν, και τώρα μάς καλούν να κάνουμε θυσίες χάριν του… «εθνικού συμφέροντος» (δηλαδή του συμφέροντος της εργοδοσίας). Μονά ζυγά, στον καπιταλισμό χάνουν οι εργαζόμενοι-ες.

Λένε ότι θα καταστραφούμε αν δεν εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Τα μέτρα τους μας βυθίζουν στη φτώχεια και την ανεργία χωρίς καμιά προοπτική διεξόδου. Η πραγματική καταστροφή για μας είναι η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου Προγράμματος Σταθερότητας.


Από .............syspeirosi

Όχι στα μέτρα, λέει ο Σαμαράς

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Από .....i-Reporter

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com