Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Την Κυριακή 28/2/2010 στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Χειμερινού Πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν οι αγώνες:


Σ.Ο.Βόρειας Εύβοιας -Σ.Ν.Ο.Λαμίας

Ιτέα-Σ.Ο.Λαμίας

΄΄Πήγασος΄΄Αγίου Κωνσταντίνου-Α.Σ.Αμφίκλειας ΄΄Διόνυσος΄΄
 
Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας   http://solamias.blogspot.com/

Μέτρο, μέτρο, πιο βαθειά..........

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ανεβηκαν στην εξουσια με υποσχεσεις, με λογια ωραια, με εξαπατηση, ενω ηξεραν τι συμβαινει, εδιναν παροχες και λεφτα υπηρχαν. Περασαν 4 μηνες χωρις να κανουν τιποτα, με διαβουλευσεις, με παραιτησεις, με αναβολες, με λογια και αλλα λογια.

Και χαθηκαν τα λεφτα που υπηρχαν, τα μονα λεφτα που εβλεπαν ηταν τα λιγα που ειχαμε στις τσεπες μας, αυτα ηθελαν, αυτα θα τους εσωζαν, πώς να τα παρουν;

Ο Τυπος στο πλευρο τους, οι πλουσιοπαροχα πληρωμενοι παπαγαλοι, απο το βραδυ εως το πρωι ανακοινωναν μετρα, σαστισε ο κοσμος, χαθηκε η ηρεμια μας και...

να, πηραν τα πρωτα.

Μετα απο λιγες μερες ειδαν οτι και αυτα δεν εφταναν, και συσκεφθηκαν, τι να κανουμε, τι να κανουμε πως να τους φαμε και τα σεντς;

Και παλι βαρυσημαντοι λογοι, δυσκολα τα πραγματα, συγνωμμη που τοσα χρονια κλεβαμε, τωρα εσεις θα τα πληρωσετε.

Και μετα απο λιγες μερες παλι δεν εφταναν τα μετρα, και τρεχανε στην Ευρωπη να ρωτησουν τι να κανουν, πως να τα βγαλουν περα, και ηρθανε και παλι με βαρυσημαντους λογους, δυσκολοτερα τα πραγματα, δωστε μας και τα σεντς σας.

Και αλλαλιασε ο κοσμος, και οι κλεφτες κυκλοφορουν εξω και στα καναλια ελευθεροι και δινουν συμβουλες για το πως να πληρωσουμε τα κλεμμενα τους,αδιαντροπια.

Και ειδαν οτι παλι δεν βγαινανε οι αριθμοι,και αφου τα πηραν ολα τι να παρουν ακομη;

Κοιταξαν προς το μερος μας και ειδαν οτι φοραμε και παντελονια....

Αυτα θελουμε ειπαν, δωστε μας και τα παντελονια σας.

Καινουρια μετρα, συνταξεις ψιχουλα και αν τα παρεις ποτε, συνταξεις μετα θανατον, συνταξεις της πεινας.

Με μισθους για σπουργιτια, με τιμες για πριγκηπες, με εργασιακο μεσαιωνα, με το μαυρο μας το χαλι.

Και δεν θα φτασουν ουτε αυτα τα πιο νεα μετρα,και απο που θα παρουν;

Απο τους φιλους τους τους επιχειρηματιες δεν μπορουν,σε αυτους μονο θα δινουν, θα τους δωσουν ελευθερες απολυσεις, θα τους δωσουν το δωρο του Πασχα,των Χριστουγεννων, το επιδομα αδειας, τις ελευθερες διαπραγματευσεις.

Κοιταξαν γυρω, ηθελαν να παρουν και νεα μετρα, μα δεν φορουσαμε πλεον ουτε παντελονια, κι' ομως κατι βρηκαν.

Οχι ρε κλεφτες... μην μας παρετε και τα σωβρακα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

  Από..........harrytsopanos

Κατέφθασε γερμανική βοήθεια 15 δισ. ευρώ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

της Αναστασίας Παπαϊωάννου


Σε συντονισμένη προσπάθεια στήριξης προς την Ελλάδα προχωρά η Ε.Ε. με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του euro2day.gr, ο πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Γ. Άκερμαν βρίσκεται ήδη από το πρωί στην Αθήνα, προκειμένου να προσφέρει την οικονομική στήριξη της γερμανικής τράπεζας στην ελληνική αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας συναντήθηκε στις 11:00 με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη και στις 3 το μεσημέρι συναντήθηκε (όπως μεταδίδει το ΑΠΕ) με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Αργά το απόγευμα ο κ. Άκερμαν αναμένεται να συναντηθεί και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολο Ταμβακάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Άκερμαν αναλαμβάνει ως επικεφαλής της Deutsche Bank να «προσφέρει» το ποσό των περίπου 15 δισ. ευρώ, αγοράζοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ενώ φέρεται ότι μεταφέρει μήνυμα στήριξης με τη μορφή οικονομικής βοήθειας, ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, από την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν από λίγο η καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις 5 Μαρτίου.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι η αιφνίδια κινητικότητα προς την κατεύθυνση της στήριξης, που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες από την πλευρά της Γερμανίας, ενδεχομένως να πυροδοτήθηκε από την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 9 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επαφές με τον κ. Άκερμαν πραγματοποίησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι της κυβέρνησης.

Επιβεβαιώνει συνάντηση, διαψεύδει δάνειο από DB ο Γ. Πεταλωτής

"Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα δανείου 15 δισ. από την Deutsche Bank στην Ελλάδα", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, όπως μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Τράπεζας, Γιόζεφ Άκερμαν, ενδέχεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου εντός της ημέρας.

"Όχι" γερμανικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα

Οι γερμανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στις αγορές κρατικών ομολόγων δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αγορές ελληνικών χρεογράφων σε τυχόν μελλοντικές εκδόσεις, σύμφωνα με τους "F.T. Deutschland".

Σε δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των "F.T.", όπως μεταδίδει το Reuters, υποστηρίζεται ότι τράπεζες όπως οι Eurohypo και Hypo Real Estate -δύο εκ των γερμανικών τραπεζών με ισχυρή παρουσία στις αγορές κρατικών ομολόγων- δεν προτίθενται να ενδιαφερθούν για αγορά ελληνικών ομολόγων στις επόμενες εκδόσεις που θα πραγματοποιήσει η χώρα.

Επιπρόσθετα, πάντα σύμφωνα με τους "F.T. Deutschland" -οι οποίοι επικαλούνται τραπεζικές πηγές της Γερμανίας- και η Deutsche Postbank δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει νέες χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα.

Από.....euro2days

Αναφορά του Χρ. Σταϊκούρα για την ένταξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com





Αίτημα του Δήμου Γοργοποτάμου του Νομού μας, μετέφερε ως αναφορά, ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Σταϊκούρας για την ένταξη της ομώνυμης ιστορικής γέφυρας στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Συγκεκριμένα αναφέρει [...]

Η ιστορία της γέφυρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εθνική Αντίσταση και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της γερμανικής κατοχής. Η ανατίναξή της στις 25 Νοεμβρίου 1942 αποτέλεσε κορυφαία αντιστασιακή πράξη και βαρύτατο πλήγμα για τον Άξονα, καθώς διέκοψε τον ανεφοδιασμό των Γερμανών της Βόρειας Αφρικής επί 6 εβδομάδες και υπήρξε καθοριστική για την πορεία των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, ανύψωσε το ηθικό των Ελλήνων, καταξίωσε τον ένοπλο αγώνα στη συνείδηση των συμμάχων και προκάλεσε το θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης. Στις μέρες μας, η γέφυρα του Γοργοποτάμου αποτελεί φωτεινό σύμβολο για έναν ειρηνικό κόσμο, και λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ πολιτισμών. Η προστασία της επομένως, έχει δεσπόζουσα σημασία για την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Παράλληλα, αποτελεί αναμφισβήτητα μνημείο «ιδιάζουσας παγκόσμιας αξίας» και πληροί δύο από τα δέκα πολιτιστικά κριτήρια ένταξης της UNESCO. Αποτελεί σημαντικό παράδειγμα τύπου κτιρίου, αρχιτεκτονικού ή τεχνολογικού συνόλου ή τοπίου που απεικονίζει σημαντική ή σημαντικές φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας (κριτήριο IV) και συνδέεται άμεσα ή διακριτά με γεγονότα ή ζώσες παραδόσεις, με ιδέες, με καλλιτεχνικά ή λογοτεχνικά έργα εξέχουσας παγκόσμιας σημασίας (κριτήριο VI).

Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος Γοργοποτάμου επιθυμεί την παροχή ενημέρωσης για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την υποβολή της σχετικής αίτησης και για το περιεχόμενο του φακέλου που θα προσκομισθεί για την υποστήριξη της υποψηφιότητας, ώστε να ενταχθεί η γέφυρα του Γοργοποτάμου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για την πρόοδο υλοποίησης του
ζητήματος.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com