Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Μπαλωθιά κατά του Σαμαρά από την Αχαΐα...

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Aπό τον Φαίδωνα Νίκου

Η μπαλωθιά κατά του Σαμαρά ήρθε από την Αχαΐα και τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Μπεκίρη, κουμπάρο του Κυριάκου Μητσοτάκη και σκληροπυρηνικό υποστηριχτή της Ντόρας.

Έπεσα απ’ τα σύννεφα όταν ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα «Πελοπόννησος» διάβασα την δήλωση του κουμπάρου του Κυριάκου Μητσοτάκη, σκληρού υποστηριχτή της Ντόρας Μπακογιάννη, πρώην υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Μπεκίρη που δήλωνε την «ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» και θεωρεί ως μια-μάλλον- «αναγκαστική επιλογή» για την ανάκαμψη της χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

«Αν θέλουμε να υπάρξουμε πρέπει να συνυπάρξουμε» δήλωνε ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών, με μια δήλωση που...

παραπέμπει στην πρόταση του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και τ. Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που όπως θυμούμαστε όλοι προκάλεσε έντονες πολιτικές συζητήσεις και σχολιασμούς.

«Η λύση κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι η άμεση δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με την συμμετοχή ασφαλώς των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και του ΛΑΟΣ που δείχνει συναινετικός στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και των δύο κομμάτων της αριστεράς» αναφέρει ο πρώην υφυπουργός. Προφανώς ο κ. Μπεκίρης θέλει μια κυβέρνηση συνεργασίας με Πρωθυπουργό την Ντόρα Μπακογιάννη, τον κουμπάρο του Κυριακό Μητσοτάκη και τον ευατό του σε Υπουργείο, και σίγουρα εκτός τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Ο «ιδιαίτερος» της Ντόρας στην Αχαΐα κ. Μιχάλης Μπεκίρης συνέχισε δηλώνοντας: «Σ ‘αυτή την προσπάθεια δεν μπορούν να λείπουν πολιτικές προσωπικότητες όπως οι πρώην πρωθυπουργοί αλλά και όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί οικονομικών και εσωτερικών, καθώς η εμπειρία τους είναι αναντικατάστατη…. Συγνώμη μήπως ο κ. Μπεκίρης μπορεί να μας απαντήσει ποιος ευθύνεται για το οικονομικό κατάντημα της χώρας μας; Οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών και όλοι οι άλλοι που διετέλεσαν υπουργοί δεν ευθύνονται για τίποτα; ¨Έλεος αυτά είναι για γέλια, συγχαρητήρια στον κ. Μπεκίρη για αυτές της εξυπνάδες που προτείνει από τους σκεπτόμενους πολίτες.

Σε περίπτωση που σήμερα αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν η κ. Μπακογιάννη, θα έκανε αυτή την δήλωση ο κ. Μπεκίρης; Θεωρώ πως όχι, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι πως πίσω από αυτή την δήλωση του κ. Μπεκίρη υπάρχει ένα σχέδιο, που ξεκινά σιγά, σιγά να μπαίνει σε εφαρμογή, ένα σχέδιο από υποστηριχτές της Ντόρας Μπακογιάννη για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον εκλεγμένο από την κοινωνία σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Από ........... press.gr

Κύριε Πετσάλνικε αν, ΑΝ υπάρχει έστω και μια αλήθεια στο αυριανό veto, ΚΑΜΙΑ δικαιολογία δεν θα είναι δεκτή από το λαό του ΠΑΣΟΚ! ΓΑΠ, αληθεύει;

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com





Στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης εφημερίδας veto υπάρχει μια είδηση για «μετατάξεις, διορισμούς» στη Βουλή!

Η μεγαλύτερη ξεφτίλα, ΑΝ υπάρχουν στοιχεία, για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Αν, πάντα αν, υπάρχουν υπογραφές του προέδρου της Βουλής, ή υπουργών, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

Τι θα πρέπει ν’ απολογηθεί ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ;

Εμπαιγμός, αλητεία σε βάρος των χαμηλόμισθων που πρέπει να κάνουν θυσίες, εξαπάτηση του λαού;

Τι θα κάνουν κόμματα της αντιπολίτευσης; Ή έχουν πάρει κι αυτά μέρος στον εμπαιγμό;

Αναμένοντας το veto και την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου… Ο Γιώργος δίνει μάχες για την κατάσταση της χώρας κι αυτοί...

Από ......... σίβυλλα

Κατέρρευσε η κυβέρνηση...

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

...της Ολλανδίας λόγω ασυμφωνίας για την παράταση
της στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν


Tην κατάρευση της κυβέρνησης συνασπισμού της Ολλανδίας, λόγω της διαφωνίας των κομμάτων που τη συναπάρτιζαν σχετικά με το αίτημα του NATO να παραταθεί η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε.

Στην πρώτη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε την διάλυση της κυβέρνησής του, ο χριστιανοδημοκράτης Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε δήλωσε ότι...

θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα τη βασίλισσα Βεατρίκη για υποβάλει την παραίτηση των μελών της κυβέρνησής του που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα.

"Ως πρόεδρος της κυβέρνησης, ήμουν αναγκασμένος να παραδεχθώ ότι δεν υπάρχει γόνιμος τρόπος προκειμένου αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει", είπε μετά από τις 16ωρες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα, που οδήγησαν σε πτώση την κυβέρνηση.

Ανέφερε ακόμη ότι οι τοποθετήσεις των στελεχών των Εργατικών αυτή την εβδομάδα με την οποία απαιτούσαν να απορριφθεί το αίτημα του NATO να συνεχίσουν οι σχεδόν 2.000 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να επιχειρούν στην επαρχία Ουρουζγκάν του Αφγανιστάν "υποθήκευσαν πολιτικά" τη συνεργασία του συνασπισμού και εμπόδισαν την διεξαγωγή ενός "ισορροπημένου διαλόγου" για το αίτημα του Συμφώνου.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) του Μπαλκενέντε τάσσονταν υπέρ της παράτασης της αποστολής, που λήγει τον Αύγουστο, με παράλληλη μείωση της ολλανδικής δύναμης στη χώρα της Ασίας πέραν της προθεσμίας του Αυγούστου του 2010. Oμως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Εργατικών (PvdA) Βούτερ Μπος αντιτάχθηκε σθεναρά σε κάθε τέτοια προοπτική, δηλώνοντας ότι η αποστολή πρέπει να τελειώσει όπως είχε προγραμματιστεί, και "με τον τελευταίο Ολλανδό στρατιώτη να έχει αποχωρήσει από την Ουρουζγκάν ως το τέλος της χρονιάς".

Η Ολλανδική αποστολή στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) άρχισε το 2006 και έχει ήδη παραταθεί για δυο χρόνια. Τουλάχιστον 21 Ολλανδοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.

Οι χριστιανοδημοκράτες κατηγόρησαν τον Μπος ότι χρησιμοποιεί το θέμα για μικροκομματικό όφελος, καθώς το κόμμα του έδειχνε να χάνει έδαφος εν όψει των τοπικών εκλογών της 3ης Μαρτίου. Η ανάπτυξη Ολλανδικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους ψηφοφόρους στη χώρα εξ αρχής.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο επικεφαλής του NATO, Aντερς Φο Ρασμούσεν, ζήτησε από την Ολλανδία να αναλάβει νέο, εκπαιδευτικό ρόλο και να μείνει στο Αφγανιστάν ως το 2011 τουλάχιστον. Έκκληση στον Μπαλκενέντε και στον υπουργό του των Εξωτερικών Μαξίμ Φερχάγκεν να μην αποσύρουν τα Ολλανδικά στρατεύματα απηύθυνε και η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Όμως η λήψη τέτοιων αποφάσεων απαιτούσε την ομόφωνη έγκριση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Μπαλκενέντε, που ανέλαβε καθήκοντα πριν τρία χρόνια, είναι η τέταρτη υπό το συγκεκριμένο πρωθυπουργό που διαλύεται πριν τη λήξη της θητείας της μέσα σε οκτώ χρόνια.

Εάν διεξαχθούν, όπως αναμένεται, πρόωρες εκλογές πριν την παρουσίαση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς το Σεπτέμβριο, αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί από μια νέα συντηρητική κυβέρνηση ότι ακυρώνει την υφιστάμενη συμφωνία να αναβληθεί η λήψη μέτρων λιτότητας για την ελάττωση του χρέους ως το 2011. Οι αγορές αξίωναν μεγαλύτερη "αποφασιστικότητα" στο θέμα αυτό από τον Μπαλκενέντε.

Από ........... press.gr

Πες τα Χαράλαμπε!!!



Πες κι άλλα μεγάλεεεεεεεεεε...


Από......ΚΕΝΤΡΙ

Περίπατο ο 14ος μισθός

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ «ΣΦΗΝΑ»



Από......i-reportergr.

"Βαγδάτη" του Φαρ Ουέστ γίναμε!


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η είδηση απο το αστυνομικό δελτίο πλέον είναι συνηθισμένη. Κάπου 15 "κοπρόσκυλα" στην Πλ. Εθν.Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη σταμάτησαν τρείς νεαρούς και με χρήση βίας και απειλών τους λήστεψαν! (χρήματα, κινητά τηλέφωνα...μόνο τα σώβρακα τους άφησαν). Φυσικά δεν βρέθηκε κανείς απο τους κακοποιούς. Το χειρότερο είναι οτι συμμορίες με...καλάσνικοφ στα χέρια(και άλλα...όπλα) μπαίνουν σε μαγαζιά και ταβέρνες και ληστεύουν τους...πελάτες. Γνωρίζουμε αρκετές περιπτώσεις τον τελευταίο καιρό (πχ τελευταία μπηκαν σε πολύ γνωστή ψαροταβέρνα των βορείων προαστείων και είπαν: Βγάλτε όλοι τα λεφτά σας στο τραπέζι - τους λήστεψαν όλους και έφυγαν σαν...κύριοι!!). Κυριε Χρυσοχοϊδη είμαστε σοβαροί; Τότε ΟΛΟΙ να κυκλοφορούμε με δυο τρια περίστροφα στην τσέπη αφού οχι Καμπουλ...Βαγδάτη του Φαρ Ουέστ γίναμε. Δεν λέμε άλλες λεπτομέρειες, γιατί είναι ντροπή πια...και φυσικά φταίνε οι διαλυμένες οικογένειες. Φταίει οτι τα σπίτια πλέον είναι...κωλοχανεία σε πολλες περιπτώσεις. Διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και πέρα βρέχει...Γαία πυρί μειχθήτω...!

Από ....i-reportergr

Το 39,5% της Ντόρας έγινε ...1,5%!

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο απόηχος στην ψηφοφορία
της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Σαφή ήττα της πλευράς Μπακογιάννη αποτελεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νέο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπου με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα, εξελέγη ο Κώστας Τασούλας. Το στήσιμο κάλπης ζήτησε ο Κώστας Κιλτίδης και σχολιάζοντας με ανάγλυφο τρόπο το αποτέλεσμα αργότερα η Φωτεινή Πιπιλή έλεγε "Το 39,5% σήμερα έγινε 1,5%!"
39,5% είχε πάρει η Ντ. Μπακογιάννη στην αναμέτρηση του περασμένου Νοεμβρίου, ενώ σε 1,5% αντιστοιχούν οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τον Κ. Τασούλα για γραμματέα...

Γ.Δ.

rΑπό .....Press-g

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com