Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πριν από λίγο έκρηξη Βόμβας στην χρηματιστηριακή εταιρεία JP Morgan,

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε στις 19:50, στα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρείας JP Morgan, στο δεύτερο όροφο στην οδό Χάριτος 3 στο Κολωνάκι. το ευτυχές είναι ότι το κτίριο άδειασε από την αστυνομία και δεν υπήρχαν θύματα! Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από τα γραφεία της εταιρείας και είχε εντοπιστεί από τους πυροτεχνουργούς της αστυνομίας λίγη ώρα νωρίτερα, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα « Ελευθεροτυπία» ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα, όπως και συνέβη. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν να εκκενώσουν την περιοχή γύρω από το κτίριο, με αποτέλεσμα από την έκρηξη να σημειωθούν μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων.

Από ....ixnos

Η Άννα …που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Στον αστερισμό των «προσωπικών εξυπηρετήσεων» κινείται ήδη η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι των δεκάδων δηλώσεων της εναντίον των ρουσφετολογικών αποσπάσεων δασκάλων και καθηγητών.

Υπενθυμίζω μερικές μόνο από τις μαχητικές δηλώσεις της κ.Διαμαντοπούλου. «Δεν αποσπάται κανείς εάν δεν αναπληρώνεται η θέση του .Αυτό ξέρετε πόσο επαναστατικό είναι (sic!)» δήλωνε σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» της ΝΕΤ ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Κανείς εκπαιδευτικός δεν αποσπάται , εάν δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του για τη θέση στην οποία υπηρετεί» δήλωνε επίσης σε συνέντευξη Τύπου στις 12/11/09 . Την ίδια δήλωση την έχει επαναλάβει κατά κόρον. Όμως όταν έλεγε «κανείς», εννοούσε προφανώς ...κανείς εκτός εάν η αίτηση απόσπασης προέρχεται από την ιδιαίτερη πατρίδα της υπουργού , την Κοζάνη.

Έγγραφα που παρουσίασε ο Τύπος της Κυριακής και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευση, αποκαλύπτουν ότι η υπουργός Παιδείας παραβίασε εύκολα τη βασική αρχή των εξαγγελιών της . Έκανε δεκτή αίτηση απόσπασης γυμναστή διορισμένου στο Γενικό Λύκειο της Εράτυρας Κοζάνης και αποσπασμένου στο Γυμνάσιο της Νεάπολης του ίδιου νομού, από το σχολείο σε Πανεπιστημιακό Τμήμα στα μισά της χρονιάς (τέλος Ιανουαρίου). Με αυτόν τον τρόπο το σχολείο της Νεάπολης έμεινε χωρίς μόνιμο καθηγητή γυμναστή.

Μάλιστα το θέμα αποκτά και άλλες διαστάσεις εάν λάβουμε υπόψη ότι με την προσωπική της απόφαση η κ. Διαμαντοπούλου αγνόησε την κατηγορηματική άρνηση του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, το οποίο με χαρακτηριστικό τρόπο ανέφερε ότι : « Επειδή δεν υπάρχει πλεόνασμα ωρών της ειδικότητας του προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό του στη σχολική μονάδα που υπηρετεί , εισηγούμεθα αρνητικά για την απόσπασή του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης».

Το «πρώτα ο μαθητής» που εξαγγέλλει η κ. Διαμαντοπούλου μετετράπη ευκόλως και αβίαστα από την ίδια σε … «πρώτα ο καθηγητής».

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», λέει ο θυμόσοφος λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι στην υπουργό Παιδείας.

Από.....politis-gr

Να σώσουμε την Ελλάδα!

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Του Σάββα Καλεντερίδη

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που ο πολίτης είναι αναγκασμένος από τις περιστάσεις να βάζει στην άκρη τα ατομικά, οικογενειακά, συντεχνιακά, μικροκομματικά και πολιτικά του συμφέροντα και στρατηγικές και να αγωνίζεται για κάτι που είναι υπεράνω όλων αυτών, την Πατρίδα. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που αυτό συνοψίζεται σε ένα αρχαίο ρητό, που κρατά την αξία του αναλλοίωτη μέχρι σήμερα: Υπεράνω όλων η Πατρίς.

Αυτή η αντίληψη επικρατεί και καθορίζει συνολικά τη στάση της κοινωνίας και του έθνους κυρίως σε πολεμικές περιόδους, όταν δηλαδή απειλείται η εθνική κυριαρχία και η ακεραιότητα της χώρας.

Την περίοδο που διανύουμε, παρότι η πατρίδα μας δεν απειλείται με πόλεμο, λόγω του υπέρογκου χρέους και των τεράστιων κρατικών δαπανών (που αν δεν ληφθούν άμεσα σκληρά και επώδυνα μέτρα θα συνεχίζουν να το επιβαρύνουν) τίθενται σε κίνδυνο μείζονα εθνικά μας ζητήματα (Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Σκοπιανό), ενώ απειλείται και η ίδια η εθνική μας κυριαρχία. Ο λόγος είναι πλέον γνωστός σε όλους μας, ασχέτως αν μερικοί δεν νοούμε να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης και με τις πράξεις μας (καταλήψεις δρόμων, δημοσίων κτιρίων, απεργίες κ.λπ.) επιδεινώνουμε την ήδη τραγική κατάσταση της χώρας. Χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε ή να σκιάσουμε την ανάγκη των κοινωνικών αγώνων και το δικαίωμα της απεργίας, υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας την επιστολή που έστειλε ο φυλακισμένος ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, όταν το έθνος ήλθε αντιμέτωπο με την επίθεση των Ιταλών στην Ήπειρο, καλώντας τους φυλακισμένους και κυνηγημένους από το καθεστώς συντρόφους του να συμπαραταχθούν με τους υπόλοιπους Έλληνες και με το κράτος που τους είχε φυλακίσει για τις ιδέες τους, και τους ζητούσε να πολεμήσουν με αυτοθυσία και πατριωτισμό. Κατά την άποψή μας, χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να κινδυνολογήσουμε, οι στιγμές που περνάει η πατρίδα μας είναι οι κρισιμότερες μετά το 1923 και μετά την περίοδο 1940-1949 και απαιτείται εθνική πανστρατιά.

Έχουμε δεσμευτεί να μη χρησιμοποιήσουμε την εφημερίδα ως εργαλείο εξυπηρέτησης πολιτικών, κομματικών και άλλων συμφερόντων και το τηρούμε απαρέγκλιτα. Άλλωστε ο άκρατος κομματισμός, η ανευθυνότητα και η αναξιοκρατία (που όλοι γνωρίζουμε ότι δημιούργησαν στο παρελθόν μια ανάλογης σοβαρότητας κατάσταση που είχε στοιχεία ολοκληρωτισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και στον οργανωμένο ποντιακό χώρο) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την τραγική κατάσταση της χώρας. Και επειδή τη στιγμή αυτή, των οικιών ημών εμπιπραμένων, είναι αποκρουστικό να βλέπει κανείς κομματικούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες να προσπαθούν να ρίξουν οι μεν τις ευθύνες στους δε, δεν θα πέσουμε κι εμείς στην παγίδα να επιρρίψουμε ευθύνες. Μπορούμε απλά να πούμε ότι όλοι έχουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθέναν μας, είτε επειδή κυβερνούσαμε, είτε επειδή δεν κάναμε σωστή αντιπολίτευση για να αποτρέψουμε τις καταστροφικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, είτε επειδή ψηφίζαμε απατεώνες, ανίκανους και ανεύθυνους πολιτικούς, που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απευθυνόμενοι στους αναγνώστες της «ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ», θεωρούμε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές, τις διχόνοιες και την απόδοση ευθυνών και να μπούμε με αυτοθυσία στη μάχη, για να αποφύγουμε την καταστροφή.

Θεωρούμε επίσης ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, αν παράλληλα με την αυτοθυσία που θα επιδείξουμε, όπως μας έμαθαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, που ήταν πάντα πρώτοι στους αγώνες και τις θυσίες, δηλώσουμε ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε από τούδε και στο εξής στους απατεώνες και τους κλέφτες να παίζουν με την τύχη της πατρίδας και του λαού μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα μας περίσταση, να αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν και να σώσουμε την πατρίδα. Αφού τη σώσουμε, να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, κάνοντας τότε, όταν περάσει ο κίνδυνος, τον απολογισμό και βάζοντας τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Προς το παρόν, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Από .......olympiada

Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, φύλλο 12ο (Φεβρουάριος-Κούντουρον 2010)

(ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ)

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Έκθεση του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών ερευνών RAND, το οποίο χρηματοδοτείται από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και συντάχθηκε στην Ουάσιγκτον πριν ένα μήνα, παρουσιάζει ως "μεγάλο τον κίνδυνο "θερμής" ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στο Αιγαίο, η οποία θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Aνατολή και τον Καύκασο". Στην αμερικανική έκθεση αναφέρεται πως «παρά το γεγονός ότι οι τουρκοελληνικές σχέσεις έχουν σημαντικά βελτιωθεί από το 1999, οι διαφορές στο Αιγαίο εξακολουθούν να καταστρέφουν τις διμερείς σχέσεις κι αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο».

«Μέχρις ότου οι διαφορές αυτές επιλυθούν, υπάρχει κίνδυνος πως κάποιο επεισόδιο (όπως το 2006) θα μπορούσε να κλιμακωθεί εκτός ελέγχου και να οδηγήσει σε σύγκρουση, όπως σχεδόν συνέβη για τις βραχονησίδες Ιμια/Καρντάκ τον Φεβρουάριο του '96», σημειώνεται.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα «οι Ην. Πολιτείες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους να κάνουν την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο», λέει το RAND και σημειώνεται πως ο αριθμός των παραβιάσεων και επεισοδίων από την Τουρκία έχει αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα παρατίθενται στοιχεία αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών που "ανέρχονται σε 161 (σ.σ. εδώ δεν είναι καλά πληροφορήμένοι. αφού οι αναχαιτίσεις είναι δεκαπλάσιες, εκτός κι αναφέρεται σε ημέρες αναχαιτίσεων) φορές το πρώτο εξάμηνο του 2009" και των ελληνικών καταγγελιών για υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα νησιά.

«Σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στη συνοχή του και στην αποστολή του στο Αφγανιστάν και στον μετα-σοβιετικό χώρο, το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια διχάζουσα κρίση στο Αιγαίο», αναφέρεται στην έκθεση του RAND που υποδεικνύει λύση με ΝΑΤΟϊκή μεσολάβηση.

Η έκθεση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει όσους θεωρούν ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει επιστρέψει εν πολλοίς στα χρόνια πριν το 1999. Η χθεσινή υπέρπτηση των τουρκικών μαχητικών επάνω από το Φαρμακονήσι, αλλά κι οι αποκαλύψεις για το σχέδιο εισβολής "Βαριοπούλα" το 2003 στον Έβρο είναι χαρακτηριστικές του κινδύνου που ελλοχεύει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από ..... trikalagr

Αγεφύρωτο χάσμα

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Της Χριστίνας Κοραή


Παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τη νέα ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης υπό τον Α. Σαμαρά. Η πρώην υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. «Ουδέν σχόλιον» απάντησε η Ρηγίλλης.

Την έσφαξε με το γάντι και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της Ν.Δ., Δημήτρης Αβραμόπουλος, για άλλο θέμα όμως. Στο αίτημά της να συζητηθούν τα αίτια της ήττας μαζί με την παρουσία και την απουσία του καθενός που φωτογραφίζει τον Σαμαρά, της απάντησε εμμέσως αρνητικά. «Εθελοτυφλεί όποιος από εμάς δεν έχει καταλάβει γιατί οδηγηθήκαμε στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό που έλαβε αυτή η παράταξη» δήλωσε ο Αβραμόπουλος (ΝΕΤ). «Το κάθε στέλεχος βέβαια μπορεί να θέσει το θέμα, αλλά είναι ανάγκη να φύγουμε προς τα εμπρός» πρόσθεσε, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα αίτια της ήττας δεν θα αποτελέσουν ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα του προσυνεδριακού διαλόγου.

Δυόμισι μήνες μετά την προεδρική κούρσα το τεστ ενότητας δεν έχει κερδηθεί στη Ν.Δ. Το μπρα ντε φερ ντορικών - σαμαρικών συνεχίζεται και καμία αχτίδα αισιοδοξίας δεν φαίνεται να υπάρχει για τους «γαλάζιους» που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρξει μια ανακωχή. Τραυματισμένη οδεύει η Ν.Δ. προς την επίσημη έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 21 Φεβρουαρίου, ενόψει του συνεδρίου του Ιουνίου, και η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι εκεί για να τους το θυμίζει.

Νέο κόμμα;

«Η ιστορία έχει δείξει ότι τα κόμματα που γίνονται από προσωπικές στρατηγικές ή από πικρία, ή με αποκλειστικό σκοπό να κάνουν ζημιά σε υπάρχοντα κόμματα, είναι καταδικασμένα να αποτύχουν· στη Ν.Δ. έχουμε τέτοιες εμπειρίες από το παρελθόν» δήλωσε η πρώην υπουργός («Βήμα»). Πρόσθεσε όμως ότι «τα κόμματα δημιουργούνται όταν υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές ανάγκες, όταν υπάρχουν κενά εκπροσώπησης μερίδας της κοινωνίας».

Η δήλωση αυτή επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες. Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν αποκλείει τη δημιουργία νέου κόμματος. Τα ερωτήματα όμως είναι αν θα είναι επικεφαλής η ίδια και βέβαια τι λαϊκή απήχηση θα έχει αν προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα όταν η ίδια κατακεραύνωνε τους «διασπαστές», όπως τους χαρακτήριζε, Σαμαρά και Αβραμόπουλο.

Δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός ότι υπάρχουν βουλευτές - υποστηρικτές της που την πιέζουν να κάνει δικό της κόμμα. Μεταξύ των «γαλάζιων» συζητείται και η άποψη αναλυτών που θεωρούν πιθανή την αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Ν.Δ. και τη δημιουργία δικού της κόμματος (π.χ. Φιλελευθέρων) στην περίπτωση που ο Α. Σαμαράς κλίνει πολύ προς τα δεξιά, οπότε θα αφήσει ένα πολιτικό κενό προς το Κέντρο, όπως εκτιμούν. Κανένα από αυτά τα σενάρια πάντως δεν πρόκειται να προχωρήσει πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά στις κάλπες η νέα Ν.Δ. υπό τον Α. Σαμαρά και θα δείξει αν μπορεί να κρατήσει γαλάζια «κάστρα» που προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα.

Καρφιά Αβραμόπουλου

Η μεγάλη ηττημένη δήλωσε επίσης ότι αισθάνεται «εν μέρει ανεπιθύμητη» στη Ν.Δ. «Είμαι η τελευταία που θα νιώσω ποτέ ξένη μέσα στη Ν.Δ.» είπε. «Και αν νιώθω εν μέρει ανεπιθύμητη, είναι γιατί ορισμένοι προσπαθούν να δείξουν ότι είμαι ανεπιθύμητη. Αλλά είναι μια πολύ μικρή ομάδα που δεν μπορεί να εκφράσει τη βάση της παράταξης».

Ο Δ. Αβραμόπουλος απέδωσε σε «δικαιολογημένη πικρία» τη στάση της κ. Μπακογιάννη. «Τους ρόλους δεν σου τους προσφέρουν πάντα, αλλά τους διεκδικείς και με τη συμπεριφορά σου» πρόσθεσε, αφήνοντας κι άλλες αιχμές για την επιλογή της να μένει αποστασιοποιημένη. Εστειλε το μήνυμα ότι με το ανοιχτό συνέδριο της 25ης-27ης Ιουνίου «τελειώνουν οι μηχανισμοί και οι παρεούλες» και απάντησε και στην απειλή Μητσοτάκη, ότι ευχαρίστως θα προσέλθει να καταθέσει στην εξεταστική για τη Siemens και θα πει ποιοι ωφελήθηκαν από την πτώση της κυβέρνησής του, δείχνοντας τον Α. Σαμαρά. «Η Siemens δημιουργήθηκε τον προ-προηγούμενο αιώνα» είπε. «Δεν μπορεί να φτάσει η εξεταστική μέχρι τότε. Η διερεύνηση θα πρέπει να ρίξει το βάρος της από το 1997 και μετά, που έγιναν οι μεγάλες παραγγελίες».
 
Από ....Citypress-gr

Τουλάχιστον.... μην προκαλείτε!!!

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο Ακτιβιστής

Οποιος εμπλέκεται (εννοεί στο σκάνδαλο Ζήμενς), αποκόβεται από την παράταξη και δεν μας εκπροσωπεί. Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση υπεράσπισης κανενός. Θα ήθελα να μπορώ, όταν θα με ρωτούν οι πολίτες αν βάλαμε κανέναν φυλακή να τους λέω ναι, βάλαμε τον τάδε και τον τάδε.

Τάδε έφη Θόδωρος Πάγκαλος.

Σαν Αντιπρόεδρος εκφράζει εγκυρότατα την κυβερνητική άποψη και επί του θέματος των σκανδάλων και των εξεταστικών επιτροπών.

Άρα καταλαβαίνουμε πως οι ευσεβείς πόθοι της κυβέρνησης εξαντλούνται απλά, στο να αποδοθούν κατηγορίες το πολύ σε δυο - τρεις περιφερειακά ενεχόμενους στο πλιάτσικο ενάντια στον Ελληνικό λαό. Κι αυτό για να μπορούν να λένε (βγαίνει αυτολεξεί από τα λεγόμενα Πάγκαλου) ότι "βάλανε τον τάδε και τον τάδε στην φυλακή".

Αλλού είναι η ουσία του πράγματος κυρ - αντιπρόεδρε.......

Πρέπει να υπάρξει ΝΕΜΕΣΙΣ, παραδειγματική τιμωρία όλων των πολιτικών - κύρια - κλεφτών (βουλευτών, υπουργών, τζακιών και νεόπλουτων που μάδησαν τον πλούτο και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΝ την ανοχή, αντοχή και υπομονή των Ελλήνων πολιτών.

Και ακόμη: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ με δημεύσεις των περουσιών που απέκτησαν τα διάφορα πολιτικά λαμόγια του κερατά!!!!

Για να μπορέσει αργότερα μια κυβέρνηση, που ευαγγελίζεται ότι θέλει να αλλάξει τα πάντα, να κάνει το ίδιο και με:

* τα κοπρόσκυλα που φάγανε τις επιδοτήσεις με εικονικές παραγωγές στον αγροτικό τομέα,

* τους επιστήμονες που πήρανε επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ για να διοργανώνουν σεμινάρια που θα τονώνανε ψυχολογικά τους δικαστές της Ζουαζιλάνδης,

* τους γιατρούς που λαμβάνανε μίζες 30% για χρησιμοποίηση προσθετικών υλικών σε εγχειρήσεις,

* τους λαθρέμπορους των καυσίμων,

* τους τοκογλύφους των τραπεζών που δίνουν με 19% πλαστικό χρήμα

ώστε

να έχει το θάρρος μετά να αφαιμάξει τον 13ο και 14ο μισθό των συνταξιούχων και χαμηλομισθοσυντήρητων

και το θράσος να ζητήσει κατανόηση και υπομονή από την άνεργη και απελπισμένη νεολαία μας......

Ακτιβιστής

Από .........kafeneio

Πρώτη αξιολόγηση των μέτρων στις 16 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τη δέσμευση της Ελλάδας να λάβει πρόσθετα μέτρα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, επισημαίνοντας, ότι όπως δεσμεύτηκαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται την αρωγή της ευρωζώνης, αυτή θα υλοποιηθεί.


Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, που συνήλθαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες , αποφάσισαν πως η Ελλάδα πρέπει να ανακοινώσει επιπλέον οικονομικά μέτρα το Μάρτιο "εάν πραγματοποιηθούν οι κίνδυνοι", ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup . Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε "σύμφωνη να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα" για να μειωθεί το έλλειμα εάν "από τώρα έως τις 16 Μαρτίου αποδειχτεί ότι δεν κατέστη δυνατόν να επιτύχει τους στόχους" - μείωση του χρέους κατά 4% το 2010, ανέφερε ο κ. Γιουνκέρ.

Την 16η Μαρτίου θα γίνει ένας πρώτος απολογισμός της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Τα πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν "θα στοχεύουν στην μείωση των δαπανών και σε αύξηση των εισπράξεων", σημείωσε. Ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στην Ελλάδα μια δέσμη πιθανών μέτρων. Σε περίπτωση διχογνωμίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Επιτροπή, όπως σημείωσε, το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής και της ΕΚΤ έχει το δικαίωμα να λάβει αυτό τις αποφάσεις για τα μέτρα.

Οι αγορές απατώνται αν νομίζουν ότι μπορούν να συντρίψουν την Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup

Η απόφαση θα ληφθεί ερήμην της Ελλάδας, αφού η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει ότι το κράτος με υπερβολικό έλλειμμα δεν έχει δικαίωμα ψήφου όταν συζητείται το πρόβλημά του στο Ecofin. Σε ό,τι αφορά την αύξηση των εσόδων, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ανέφερε ως ενδεικτικά μέτρα την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση των φόρων στα είδη πολυτελείας, στα Ι.Χ και στην ενέργεια. Σε ό,τι αφορά τη μείωση των δαπανών αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα αποθεματικά των υπουργείων και στη μείωση των δαπανών για μισθούς.

Συνεχίζοντας, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι ως προς την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος που συνδέονται, είτε με τη μειωμένη ανάπτυξη, είτε με μακροοικονομικούς κινδύνους.

Ασφυκτικές πιέσεις δέχτηκε η χώρα για τη λήψη νέων μέτρων προς το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Χρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικής Πολιτικής Όλι Ρεν δήλωσε ότι "υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει την μείωση του ελλείμματος κατά 4%. Υπό αυτή την έννοια, αναμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα για να πετύχει το στόχο".

"Σήμερα και αύριο θα συζητήσουμε τα πρόσθετα μέτρα, που θα χρειαστεί να ληφθούν από την Ελλάδα, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ, των αρμοδίων οργάνων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ", δήλωσε επίσης προσερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε

Παπακωνσταντίνου: Νέα μέτρα το Μάρτιο "εφόσον κριθεί αναγκαίο"

Την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης για λήψη επιπλέον μέτρων το Μάρτιο, μετά τη σχετική αξιολόγηση της Κομισιόν, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε την πρόθεση για απαρέγκλιτη τήρηση του ΠΣΑ ενώ σημείωσε ότι "η Ελλάδα δεν είναι μόνη της" σε αυτή την προσπάθεια. "Αυτό που απαιτείται τώρα, μετά τη δήλωση στήριξης την οποία υιοθέτησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, είναι να υπάρξει εξειδίκευση του μηχανισμού στήριξης ώστε εφόσον κριθεί απαραίτητο να υπάρξει ενεργοποίησή του", σημείωσε.


Ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για τη χώρα μας, διεμήνυσε ωστόσο προς την Ελλάδα ότι η λήψη επιπλέον μέτρων είναι αναγκαία ώστε να καταστεί αξιόπιστο το σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ η Ελλάδα

Το θέμα των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Η εφημερίδα Financial Times σε ρεπορτάζ της την Δευτέρα έκανε λόγο για τις πιέσεις που αναμένεται να δεχθεί η ελληνική αντιπροσωπεία προκειμένου να λάβει επιπρόσθετα μέτρα, καθώς και για τη στάση της Αθήνας που θα επιχειρήσει να αντισταθεί στο ασφυκτικό πρέσινγκ. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκούν πιέσεις στην Αθήνα στην κατεύθυνση της σκλήρυνσης των μέτρων στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα Σταθερότητας. Το κείμενο αναφέρει ότι από την Ελλάδα ζητείται η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες και η περαιτέρω μείωση των δαπανών του δημοσίου, προκειμένου να δοθεί οικονομική βοήθεια στη χώρα.

Το κρίσιμο για την Ελλάδα Eco/fin της Τρίτης

Από......Nooz.gr

Τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα στις Μεξιάτες Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της προσάρτησης του Δ.Δ. Μεξιατών στο δήμο της Λαμίας έβγαλε το δημοψήφισμα που έγινε την Κυριακή.

Στις κάλπες που στήθηκαν στο χωριό Μεξιάτες παρ' όλο το προσκήνιο και παρασκήνιο που κυριάρχησε τις προηγούμενες μέρες προσήλθαν 490 κάτοικοι. Στην ανακοίνωση….

της συντονιστικής επιτροπής εκτός από τα αποτελέσματα σχολιάζονται και τα γεγονότα που κυριάρχησαν. Στην ανακοίνωσή τους γράφουν:

Mε μαζική συμμετοχή σημαδεύτηκε το δημοψήφισμα που έγινε σήμερα (Κυριακή 14/2) από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου στο χωριό Μεξιάτες της Υπάτης.

Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που εξελίχθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες αφού απέναντι στην διενέργεια του δεν ήταν μόνο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά ήταν και ο Δήμαρχος της Υπάτης.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε λυσσαλέα μάχη για να μην προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες εν τούτοις στις κάλπες προσήλθαν 490 πολίτες ψηφίζοντας για την προσάρτηση ή όχι του δημοτικού διαμερίσματος Μεξιατών στο Δήμο Λαμίας.

Για να συγκρίνουμε το μέγεθος της προσέλευσης να σημειώσουμε ότι στις Ευρωεκλογές του 2009 προσήλθαν στις κάλπες στο ίδιο χωριό 555 πολίτες, στις Εθνικές Εκλογές το 2009 προσήλθαν και ψήφισαν 660 και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές 686.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Γραμμένοι: 808

Ψήφισαν: 490

Άκυρα – λευκά 5

ΕΓΚΥΡΑ 485

ΝΑΙ στην προσάρτηση του ΔΔ Μεξιατών στο Δημ. Λαμίας 448 ψήφοι - 92,37%

ΟΧΙ στην προσάρτηση του ΔΔ Μεξιατών στο Δ. Λαμίας 37 ψήφοι - 7,63%

Η Συντονιστική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει τους κατοίκους του χωριού που ξεπερνώντας τα οποιαδήποτε διλήμματα δέχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα πήγαν στις κάλπες για να εκφραστούν. Πήγαν στις κάλπες για να καταθέσουν τη δική τους φωνή για τις εξελίξεις. Η συμμετοχή αυτή είναι νίκη της δημοκρατίας. Είναι η νίκη των πολιτών.

Σαν Συντονιστική Επιτροπή η αθρόα συμμετοχή, μας γεμίζει με ευθύνες. Κλιμακώνουμε την προσπάθειά μας το αμέσως επόμενο διάστημα για να πετύχουμε το στόχο μας κόντρα στα όποια υπόγεια σενάρια απ όπου και αν αυτά προέρχονται.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Από ....lamianews