Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί χρειάζεται ΣΗΜΕΡΑ η Επανάσταση στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Εχω μπροστά μου τον επίσημο πίνακα του δημόσιου χρέους που έχει η χώρα μας απο το 1981 μέχρι και το 2009(σε ευρώ). Χρονιά με χρονιά (απο το 1994 με το χρέος και των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα).Κατα την ταπεινή μου γνώμη και μόνο αυτός ο πίνακας αρκεί για να...οδηγηθούν σε ένα άλλο "Γουδί" «οι αρμόδιοι». Το 1981 η Ελλάδα χρωστούσε απο την ίδρυση του κράτους με 2 παγκόσμιους πολέμους, κατοχή, πρόσφυγες, χούντες κλπ συνολικά 1.981 εκ.ευρώ και το 2009 χρωστούσαμε 272.300 εκ.ευρώ!
Η 4ετία του Ανδρέα Παπανδρέου "που έδωσε ψωμί και δουλεια στον λαό" και έκανε «κοινωνική επάνασταση» ξέρετε πόσο μας στοίχισε τελικά; Μόλις 3.544 εκ.ευρώ!! Αυτή ηταν η...σπατάλη του κοινωνικού κράτους του Ανδρέα! Μετά ήρθε «το...συμμάζεμα» του Σημίτη, ο Κοσκωτάς, οι...αρχάγγελοι και ο Μητσοτάκης και τελικά ο Ανδρέας άφησε το χρέος στα 19.658 (αν θυμάστε, το 1985 ανακόπηκε το κοινωνικό πρόγραμμα του Ανδρέα με τον Κ.Σημίτη - και έπρεπε στο τέλος να ξαναφερει τον Δ.Τσοβόλα, αλλά ήταν ήδη αργά γι αυτό και οι δυο εστάλησαν στη συνέχεια στις αρμοδιότητες του κ.Κόκινου στο ειδικό δικαστήριο)! Η περίοδος των "αρχαγγέλων της κάθαρσης" και της διακυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη όπως λένε τα νούμερα, μας φέσωσε με επιπλέον 62.786 εκ.ευρώ!!
Κι όπως θυμάστε - τουλάχιστον οι παλαιότεροι - αυτό έγινε μέσα σε γενική λαϊκή κατακραυγή και σκληρή λιτότητα (για τον κοσμάκη). Απο το 1996 το τιμόνι της χώρας το πήρε "ο...λογιστής" Σημίτης! Που υποτίθεται ήξερε απο οικονομικά και θα έβαζε σε μια τάξη τη χώρα (μας έβαλε...τρομάρα του και στο Ευρώ - φυσικά με πλαστά στοιχεία - και η ακρίβεια χτύπησε τον...ουρανό με τους μισθούς να φθάνουν στον...πάτο της ΕΕ).
 Παρέλαβε το χρέος στα 96.111 εκ.ευρώ και πόσο λέτε το παρέδωσε το 2004; Ε, τίποτα.
Στα 168.025 εκ. ευρώ! Μας κόστισε δηλαδή «ο κύριος...λογιστής» κάπου 71.914 εκ. ευρώ παραπάνω (τζάμπα πράμα).
Και μετά ήρθε ο...Κωστάκης με το επίθετο (ο Πρετεντέρης λέει οτι τώρα ξεπερνάει τα...125 κιλά) με τον... αρμαγγεδώνα ονόματι Αλογοσκούφη. Πόσο λέτε να μας χρέωσαν παραπάνω οι φωστήρες τα 5-6 χρόνια που κυβέρνησαν; Τζάμπα! 104.275 εκ. ευρώ παραπάνω χρέος μας έβαλαν!!
 Σαν να κάναμε 100 παγκόσμιους πολέμους, 2-3 κατοχές, 4-5 προσφυγιές κλπ Λιγότερα θα πληρώναμε απο όσα μας χρέωσαν αυτοί οι τύποι.

Εδω δεν μιλάμε για άσχετους, αστοιχείωτους και ο.τι άλλη λέξη βρείτε εσείς βάλτε την, αλλά για κάτι παραπάνω. Τι εξεταστικές και δικαστήρια και κουραφέξαλα. Οι άνθρωποι φαίνεται σαν να πέσανε στο...ταμείο και δεν άφησαν ούτε τα...χερούλια! Και μετά δανειζόντουσαν στο όνομα μας και τα εξαφάνιζαν σαν φακίρηδες! Σε βαθμό που φανταζόμαστε ούτε στην...Ουγκάντα του Αμιν Νταντά δεν γινόταν. Για ποιά πολιτική ζωή ακριβώς μιλάμε; Για ποιούς "πολιτικάντηδες"; Είμαστε σοβαροί; Είναι πολιτικοί αυτοί;

Δεν βαρεθήκατε την κοροϊδια; Δεν βαρεθήκατε να μας λένε ΟΛΟΙ οι ξένοι οτι με πλαστά στοιχεία και "μίζες" κάνανε δουλειές; ΜΟΝΟ ΜΙΑ εταιρεία η Siemens ΕΠΙΣΗΜΑ (για δικούς της λόγους) είπε - με δικαστική μάλιστα βούλα - οτι έδωσε πάνω απο 100 εκ.μάρκα σε μίζες σε πολιτικούς, συνδικαλιστές, κόμματα κλπ - Φανταστείτε ΤΙ έχουν δώσει ΤΟΣΕΣ άλλες εταιρείες, υπηρεσίες και κράτη. Για να μην ισχύει σε αυτη τη χωρα παρα μονο "η λαμογιά". Για να επιβιώνουν ΜΟΝΟ οι ασπάλακες, για να έχουν λόγο τα καθίκια και οι...κουράδες - διαφωνείτε;

Αυτό το μέλλον άραγε θα...αναπαράγουμε πάλι; Με τέτοια κακέκτυπα και τέτοιες προδιαγραφές θα ξανακτίσουμε την έρμη αυτη χώρα; Μήπως μπορούμε να μάθουμε επίσης ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟΥΣ πήγαν τα χρήματα των κρατικών χρημάτων; Αν - και επι της ουσίας - δεν χρειάζεται γιατί λίγο πολύ τους γνωρίζουμε όλοι. Είναι ανάμεσα μας και περηφανεύονται τους "φραγκάτους και πετυχημένους" τα αρχιλαμόγια. Και στριμώχνονται να πιάσουν "θέση" και "στασίδι" και στο...μέλλον!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, προσωπικά ο ίδιος, δίνει έναν αγώνα να αλλάξει αυτη η χώρα.
Να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό. Να μείνουν πίσω άνθρωποι και καταστάσεις που μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν. Δεν είναι εύκολο. Γιατί για να φτιάξουμε το μέλλον διαφορετικό πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Και "τον τόνο όπως και το ρυθμό" θα πρέπει να τον δίνουν άνθρωποι που δεν βαρύνονται απο αυτό το άρρωστο και βρωμερό "παρελθόν". Χρειάζεται μια "ηθική επανάσταση", μια "κοινωνική επανάσταση" και βέβαια πολιτική επανάσταση. Να αλλάξουμε "καθεστώς". Να γίνουμε μια σύγχρονη κοινωνία του 21ου αιώνα.
Να ανακαλύψουμε την δημοκρατική ελλάδα, της αξιοπρέπειας, του πολιτισμού, της παιδείας. Και να συντρίψουμε το παρελθόν που δεν μας αξίζει σαν Ελληνες.

Δυστυχώς στο καράβι του μέλοντος προσπαθούν να αγκιστρωθούν με πολλούς τρόπους και όσοι θα έπρεπε να είχαν ήδη εξαφανιστεί...

Αλλά εδώ είμαστε για να πολεμήσουμε, όπου και όποτε χρειαστεί για να κάνουμε ένα μέλλον καλλύτερο τουλάχιστον για τα παιδιά μας. Γιατί το αξίζουν...

Από ......i-reportergr

Προσόντα πολιτικού

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο Δημήτρης Κακόγιαννης

Η οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, μας έχει κάνει όλους να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, με τα τόσα που διαβάζουμε σε βάρος μας από τον διεθνή τύπο. Όλοι τα βάζουν μαζί μας λες και εμείς, οι πολίτες αυτής της χώρας είμαστε όλοι μαζί, δέκα εκατομμύρια απατεώνες που άλλο δεν κάνουμε από το να «δουλεύουμε» την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η αγανάκτηση έχει χτυπήσει κόκκινο.

Το θέμα είναι ότι κανείς από τους υπεύθυνους γι αυτή τη κατάσταση δεν ελέγχεται, παρότι είναι γνωστοί τοις πάση έχουν ονοματεπώνυμο, έχουν διεύθυνση, ακόμα και τηλέφωνο.

Και το κακό ξεκινά από τους πολιτικούς πρώτον και από την περιβόητη και παγκόσμιας πρωτοτυπίας ασυλία τους.

Προτείνω δύο μέτρα που μακροχρόνια θα βελτιώσουν την λερωμένη εικόνα της χώρας μας.

Πρώτον άμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης όλων όσοι έχουν κατασπαταλήσει και διασπαθίσει δημόσιο χρήμα και αυτά των ασφαλιστικών ταμείων τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δεύτερον, να συσταθεί επιτροπή από .........ανώτατους δικαστικούς, στην οποία θα δίνουν εξετάσεις όλοι όσοι έχουν πρόθεση να ασχοληθούν με την πολιτική και θα εξετάζονται σε θέματα πολιτικής επιστήμης, και ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Να γίνεται απλά ότι κάνει και ο κάθε επιχειρηματίας, που ζητά βιογραφικά από τους υποψηφίους υπαλλήλους του, αν δηλ. έχει τα προσόντα που χρειάζεται.

Δεν είναι δυνατόν να εισέρχονται στη Βουλή άνθρωποι με μόνο χαρακτηριστικό την αναγνωρισιμότητά τους, πόσες φορές τους έδειξαν τα κανάλια της τηλεόρασης, πόσες φορές έβαλαν την μπάλα στα δίχτυα ή στο καλάθι, ή αν έχουν χρηματίσει «πρόεδροι» σε κάποιο μουσικοχορευτικό σωματείο.

Έχουμε φθάσει στο σημείο να πληρώνουμε στην Ε.Ε. σε πρόστιμα περισσότερα από όσα μας αναλογούν να εισπράξουμε και αυτό εξ αιτίας ορισμένων πολιτικών που με την αναποφασιστικότητα τους, την άγνοια και τη βλακεία τους να υιοθετούν μέτρα και να νομοθετούν κατά παράβαση των κοινοτικών αποφάσεων (όπως φρουτάκια, χωματερές, επιδοτήσεις και τόσα άλλα) που όλα αυτά αντανακλούν στο σύνολο των πολιτών, και να σπιλώνουν την εικόνα της χώρας.

Κάποτε αυτό το πανηγύρι πρέπει να τελειώσει και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Το να βάζεις μόνο φόρους και να στεγνώνεις αγορά και νοικοκυριά είναι το πιο εύκολο. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό.

Μέχρι πότε όμως? Είναι δυνατόν μια χώρα ολόκληρη να σιτίζεται μόνο από το υστέρημα των πολιτών της χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο ανάπτυξης?

Δεν υπάρχουν άξιοι να ηγηθούν μιας λογικής διαχείρισης?

Μόνο ανάξιοι, καταχραστές, υστερόβουλοι και κομπιναδόροι ευδοκιμούν σε αυτή τη χώρα ???

Από ........kafeneio