Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Αλλάζει (;) ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ...

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Πληροφορίες φέρουν τον Χρ. Παπουτσή να αντικαθιστά τον Σωκρ. Ξυνίδη


Έγκυρη και απολύτως διασταυρωμένη είναι η «αναχώρηση» του κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (Γραμματέας).

Είχαμε γράψει Γιώργο, δεν κάνεις ένα υφυπουργείο για τον Σωκράτη; Θα σωθεί το κόμμα, αλλά θα διευκολυνθείς κι εσύ... (8 Φλεβάρη 2010), δεν τον «κάλυψε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν κάλεσε τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο να φύγει από το κόμμα, όπως ανέμενε ο ίδιος ο κύριος Ξυνίδης και τώρα δεν μιλάει εκτός χειρογράφου, αλλά διαβάζει τις ομιλίες του μέσα από τα κείμενα του καθημερινού «σχολιασμού» του ΠΑΣΟΚ…

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει πρόσφατη και ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά το κόμμα κατρακυλάει τον κατήφορο. Έτσι, το «Ρηχό ΠΑΣΟΚ», που εκτιμάει ότι...

η επικοινωνία είναι υπεράνω της πολιτικής, αποφάσισε την εκπαραθύρωση του κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη. Ήταν μια σύντομη παρένθεση στην πορεία του ιστορικού Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Για την «ομαλή» φυγή του κυρίου Ξυνίδη ετοιμάζεται θέση υφυπουργού Ανάπτυξης… που δεν θα προλάβει να κάνει Ανάσταση το Πάσχα, ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ…

Νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ;

Ο Χρήστος Παπουτσής, γέννημα θρέμμα του Κινήματος και με προσβάσεις στο «Βαθύ ΠΑΣΟΚ», όπως επιμένουν οι «επικοινωνιολόγοι» του ΓΑΠ.

Θα δεχθεί χωρίς όρους και με επιτήρηση των «επικοινωνιολόγων» του «Ρηχού ΠΑΣΟΚ» τη θέση ο Χρήστος Παπουτσής; Θα έχει ελεύθερη πολιτική ελευθερία οργάνωσης του Κινήματος, χωρίς «κηδεμονίες»;

Η ζωή θα δείξει, όπως έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος…

Από ......sibilla-gr

Με αφορμή την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου...

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με αφορμή την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου, δημοσιεύω σήμερα το σονέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ μεταφρασμένο στα Ελληνικά...

Κανένα εμπόδιο να ενωθούν πιστές καρδιές δεν θα δεχθώ

Δεν είναι η αγάπη αυτή που αλλάζει με της τύχης τα γυρίσματα

και με το κάθε σκούντημα πέφτει και χάνεται

Όχι, είναι σημάδι προαιώνιο που ακλόνητο τις τρικυμίες αντικρίζει

Του καραβιού που πλανιέται το άστρο η αξία του είναι άγνωστη, αν και το ύψος του μπορεί να υπολογιστεί

Δεν είναι η αγάπη παιχνίδι του καιρού που...

κυλάει με το κυρτό του το δρεπάνι, δεν είναι τριανταφυλλένια μάγουλα και χείλια

Η αγάπη η αληθινή δεν αλλάζει με τις σύντομες ώρες και βδομάδες,φάνει μακριά μέχρι την άκρη της συντέλειας.

Αν είναι πλάνη αυτό και μου αποδειχτεί,

ούτε τίποτα έχω γράψει στην ζωή

ουτ’ άνθρωπος έχει ποτέ αγαπήσει

Από......... daktilografos,  press.gr

Ν. Μπακογιάννη: << Νιώθω εν μέρει ανεπιθύμητη στη ΝΔ >>

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Έπειτα από τρεις μήνες πολιτικής αφωνίας η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», παραδέχεται ότι νιώθει εν μέρει ανεπιθύμητη στη ΝΔ, αναλύει τα αίτια της ήττας της στις εσωκομματικές εκλογές και τη στάση που τήρησε ο Κ. Καραμανλής, ενώ αναφέρεται και στις σχέσεις της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Μιλώντας για την ήττα της, η τέως υπουργός Εξωτερικών αναγνωρίζει προσωπικά λάθη και συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να αναδείξει την αυτόνομη δική της πορεία των τελευταίων ετών. Τονίζει ότι χρεώθηκε την αντίδραση των πολιτών απέναντι στην οικογενειοκρατία και στα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Σίγουρα πλήρωσα, στη συγκεκριμένη συγκυρία, την ταύτισή μου με την κυβέρνηση Καραμανλή. Μια στάση την οποία κράτησα συνειδητά, ως συμβολή στην ενότητα της ΝΔ», αναφέρει, ενώ υπογραμμίζει ότι «Η πολύ μακρά απουσία του (Αντώνη Σαμαρά) από τα πολιτικά δρώμενα του επέτρεψε να εμφανιστεί ως αντισυστημικός υποψήφιος. Έτσι κατάφερε να χρεώσει σε μένα μηχανισμούς, οι οποίοι -το γνωρίζουν καλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ- στην πραγματικότητα λειτουργούσαν υπέρ εκείνου. Το ίδιο συνέβη και με την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία έδωσαν την ολοφάνερη υποστήριξή τους στον κ. Σαμαρά. Δέχθηκα λυσσαλέα επίθεση. Ορισμένοι προσπάθησαν να σπιλώσουν ακόμη και την προσωπικότητά μου και την οικογένεια μου. Προσπάθησαν ακόμη να με εμπλέξουν σε σκάνδαλα».

Για τη στάση του Κώστα Καραμανλή στην όλη διαδικασία, αναγνωρίζει ότι τήρησε την ουδετερότητα, αλλά τονίζει ότι οι περισσότεροι συνεργάτες του και οι στενοί του άνθρωποι είναι γνωστό ότι στήριξαν τον κ. Σαμαρά. Επίσης, αναφέρει ότι δεν τον έχει συναντήσει μετά τις εκλογές.

Αναφερόμενη στην άρνησή της να δεχθεί τη θέση της υπεύθυνης Παιδείας και Πολιτισμού, σημειώνει ότι είναι άλλο πράγμα η διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας -την οποία δεν έχει διαπιστώσει από την πλευρά Σαμαρά- και άλλο «να προσπαθούμε να τηρήσουμε ανεπιτυχώς τα προσχήματα». Σε ερώτηση για το αν θα σταθεί στο πλάι του νυν προέδρου της ΝΔ, ξεκαθαρίζει ότι την ώρα της οικονομικής κρίσης, ουδείς έχει το δικαίωμα να ασχολείται με τον εσωκομματικό μικρόκοσμο. «Θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες, τις αρχές, τις αξίες αυτής της παράταξης και για ένα καλύτερο μέλλον».

Σε διαπίστωση του δημοσιογράφου Β. Χιώτη ότι νιώθει ανεπιθύμητη στο κόμμα της, και ίσως ξένη, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντάει: «Είμαι η τελευταία που θα νιώσω ποτέ ξένη μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Και αν νιώθω εν μέρει ανεπιθύμητη –εδώ δεν κάνετε λάθος- είναι γιατί ορισμένοι προσπαθούν να δείξουν ότι είμαι ανεπιθύμητη. Αλλά είναι μια πολύ μικρή ομάδα που δεν μπορεί να εκφράσει τη βάση της παράταξης».

Αναφερόμενη στις επιλογές Σαμαρά στη στελέχωση της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι ο αρχηγός έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του, ωστόσο, αφήνει αιχμές για ορισμένα πρόσωπα: «ανανέωση δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε τις παλιές 'κλειστές ομάδες' με νέες.»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν σκέφτεται την ίδρυση νέου κόμματος, η Ν. Μπακογιάννη απαντάει: «Η ιστορία έχει δείξει ότι τα κόμματα που γίνονται από προσωπικές στρατηγικές ή από πικρία, ή με αποκλειστικό σκοπό να κάνουν ζημιά σε υπάρχοντα κόμματα, είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Στη ΝΔ έχουμε τέτοιες εμπειρίες από το παρελθόν. Ξέρω, λοιπόν, ότι τα κόμματα δημιουργούνται όταν υπάρχουν ανάγκες, όταν υπάρχουν κενά εκπροσώπησης μερίδας της κοινωνίας. Το χρέος αυτής της παράταξης είναι ακριβώς να αγκαλιάσει το σύνολο της κοινωνίας και να εκφράσει σε κάποια στιγμή και το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό κομμάτι των Ελλήνων».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει ρωτώντας να υπάρχουν στο σημερινό πολιτικό σύστημα κενά και η πρώην υπουργός απαντά: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια βαθιά σύνθετη και μεγάλη κρίση. Είναι και μία κρίση αυτογνωσίας για τη χώρα. Οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες και δεν υπάρχει ανεύθυνος πολιτικός για αυτή την κρίση, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχουμε όλοι μας ευθύνες. Θα πρέπει λοιπόν με πολλή σοβαρότητα και αντιστρέφοντας την ως τώρα πάγια τακτική του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας να επενδύουν στον λαϊκισμό για να μπορέσουν να κερδίσουν, να βγούμε και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν μου προσάψετε ότι αργήσαμε, είμαι έτοιμη να αποδεχθώ κάθε κατηγορία».

Για τις σχέσεις της με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι επρόκειτο για μια απλή και φανερή κοινωνική σχέση. «Δεν κατόρθωσα γρήγορα να ξεκαθαρίσω ότι είναι απολύτως παράλογο μια φανερή κοινωνική σχέση μα χρησιμοποιείται ως υποψία συναλλαγής με τη Siemens μόνο και μόνο επειδή γνωριζόμαστε», σημειώνει και προσθέτει: «Είχα μια κοινωνική σχέση, πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο, αυτά είναι γνωστά τοις πάσι. Αλλά αυτό είναι όλο. Όλοι όμως ασχολήθηκαν με αυτό. Δεν ασχολήθηκαν με το ποιοι πήραν χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens, πού κατευθύνθηκαν αυτά τα χρήματα, γιατί τα πήραν».

Ακόμα, διαβεβαιώνει ότι εφόσον κληθεί θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens. «Είμαι η μόνη υπουργός που δημοσίως επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας είχα ζητήσει Εξεταστική» αναφέρει.

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος έχει τη βασική ευθύνη για την κακή κατάσταση της οικονομίας απαντάει: «Εγώ το παιχνίδι ‘ζωγραφίζω τον διάβολο στον τοίχο’ δεν θα το παίξω. Θεωρώ ότι μερίδιο της ευθύνης έχουμε όλοι, ο καθένας ανάλογα με την εντολή διαχείρισης που είχε, αλλά την προσπάθεια τώρα να προσωποποιήσουμε μια συνολική κυβερνητική δράση ή να ρίξουμε την ευθύνη στον έναν και όχι στον άλλον, δεν θα την ακολουθήσω».

Από.....tvxs.gr