Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ: "ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ  ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ  ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"!


Την ερχόμενη Τρίτη σε συνεδρίαση του Δ/Σ θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Καμ. Βούρλων και αμέσως μετά θα γίνει πρόσληψη προσωπικού για τον ΒΙΟ-ΚΑ . Την διευκρίνιση αυτή έκανε στον FM-1 ο δήμαρχος της λουτρόπολης Μάκης Αντωνίου στέλνοντας μήνυμα στα εργολαβικά όπως είπε συμφέροντα που έχουν εξαπολύσει οργανωμένη επίθεση εναντίον του.

"Ο ΒΙΟ-ΚΑ δεν σταμάτησε την λειτουργία του ούτε μία μέρα παρά τους ευσεβείς πόθους ορισμένων τόνισε ο κος Αντωνίου επικρίνοντας και τον προκάτοχό του Δημήτρη Κεφάλα για τις δηλώσεις του στον FM-1. "Δικά του λάθη και δικές του επιλογές κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος πληρώνει η σημερινή δημοτική αρχή" τόνισε χαρακτηριστικά προειδοποιώντας και πάλι πως θα χαλάσει τα σχέδια όσων κινδυνολογούν και όσο ο ίδιος είναι δήμαρχος, ο ΒΙΟ-ΚΑ θα λειτουργεί με προσωπικό του Δήμου και όχι με εργολάβο!

Από....Lamia fm1

Αξιοκρατία στην Ελλάδα. Το τελευταίο ανέκδοτο του ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

…και η Μαριλίζα φωνάζει για υπεξαίρεση!


Ντοκουμέντα – φωτιά που τινάζουν στον αέρα τα περί αξιοκρατίας στον διορισμό διοικητών στο δημόσιο

έδωσε στη Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς αποκάλυψε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι 3 διοικητές στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας εκτός από το την «πράσινη» κομματική ταυτότητα στα βιογραφικά τους είχαν καταθέσει και… συστάσεις υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να… «εξασφαλίσουν» τον διορισμό τους!

Πρόκειται για…

- Η διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιά – Αιγαίου) Χριστίνα Παπανικολάου στην αίτησή της «παραπέμπει» την ομάδα αξιολόγησης για συστάσεις στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, αλλά και την ίδια την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) Χρήστος Ζηλίδης, εκτός ότι αναγράφει ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1994 αλλά και την πλήρη κομματική του διαδρομή, ζητά από την Επιτροπή να λάβει συστάσεις από τον αντιπρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΤΑΜΕ καθηγητή Γεώργιο Σωτηρέλη – με τον οποίο όπως ο ίδιος σημειώνει διατηρεί πολιτικές και φιλικές σχέσεις- καθώς και από τον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσχαλο.

- Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ (Αττικής) Αναστάσιος Χατζής, σημειώνει ότι υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007 κι ότι ένα χρόνο νωρίτερα ήταν υποψήφιος σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό του σημερινού γενικού γραμματέα της Κ.Ο. και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή.

Ο κ. Σαλμάς κατέθεσε τα έγγραφα – φωτιά κατά την ακρόαση διορισμού των 7 διοικητών στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Θορυβημένη η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «κατήγγειλε» υπεξαίρεση εγγράφων από το γραφείο της!

Από .... olympiada
(newsit.gr)

Άστοχες κινήσεις της Κατερίνας Μπατζελή


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

….πως παγιδεύτηκε και εκτέθηκε από φίλους της στη Θεσσαλονίκη


…θύμα της απειρίας και της ανασφάλειάς της ή συνειδητή επιλογή φατριασμού;

Του Νίκου Γιανκούδη

Το ότι υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, που έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός αναμφισβήτητο και δεν ευθύνεται γι αυτό η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

Υπάρχει όμως διάχυτη η εντύπωση ότι δε χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Έκανε λάθη χειρισμών πολιτικά και επικοινωνιακά. Σίγουρα δεν είχε και τους καλύτερους φίλους δίπλα της, αφού είναι ψυχικά και πολιτικά συνδεδεμένη με ότι παρακμιακό και παρασιτικό υπάρχει στον αγροτικό συνδικαλισμό, δηλαδή με τις ηγετικές ομάδες της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, οι οποίες έχουν το στίγμα του «επαγγελματία» συνδικαλιστή και είναι ξεκομμένες και δεν έχουν καμία παρέμβαση στις ζωντανές δυνάμεις του αγροτικού κινήματος και των μπλόκων.

Δεν έφταναν όλα αυτά η υπουργός έπεσε θύμα μεθοδευμένης παραπλάνησης φίλων της από τη Θεσσαλονίκη, που στην αρχή της εγγυήθηκαν ότι δε θα γίνουν μπλόκα στη βόρεια Ελλάδα και μετά ότι θα τα διαλύσουν. Αντίθετα τα μπλόκα δυνάμωσαν και κρατήθηκαν.

Αιχμή του δόρατος αυτής της προσπάθειας ο ........

.Μαυρουδής Μηνστσιούδης από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, δάσκαλος (ανακοίνωση διορισμού) και αγροτοσυνδικαλιστής, μιας χρήσεως όπως αποδείχτηκε. Και στο παρασκήνιο καθοδηγητής και συμπαραστάτης της προσπάθειας ο πολιτικός του μέντορας Βουλευτής Βασίλης Γερανίδης, που μεσολάβησε και για τη συνάντηση -γνωριμία Μπατζελή – Μηντσιούδη, με τη συνδρομή και της υφυπουργού Θ.Τζάκρη για τη συνάντηση.

Ο Μ.Μηντσιούδης εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009 σαν ηγέτης του μπλόκου στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο, βγήκε στα κανάλια, απέκτησε δημοσιότητα και θέλει να την επενδύσει στην πολιτική του καριέρα στην αυτοδιοίκηση, όπου έχει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί Δήμαρχος.

Το1998 κατέβηκε Υποψήφιος Δήμαρχος Κουφαλίων, αντάρτης ενάντια στον εκλεγμένο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Χατζηδημητρίου, ήρθε 3ος στη σειρά εκλογής και στο δεύτερο γύρο στήριξε το Νεοδημοκράτη Γιάννη Τσουκνιδά που εξελέγη. (εκλογικά αποτελέσματα)

Το 2002 ήταν πάλι Υποψήφιος Δήμαρχος, κατετάγη 2ος στη σειρά εκλογής και στο δεύτερο γύρο δεν εκλέχθηκε.

Η πιο τραυματική του εμπειρία ήταν αυτή του 2006, που παρά το επίσημο χρίσμα που πήρε από το ΠΑΣΟΚ δε μπόρεσε να κάνει ψηφοδέλτιο (ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ) , και εκλέχθηκε ο Δημήτρης Μπελίδης που χαρακτηρίστηκε αντάρτης και διαγράφτηκε από το κόμμα.
Δεν εγκατέλειψε όμως το στόχο. Λόγω της πρόσκαιρης ενασχόλησης του με τη γεωργία στην οικογενειακή επιχείρηση με θερμοκήπια και προς έκπληξη πολλών εμφανίστηκε στα μπλόκα το 2009 και έγινε τηλεοπτικός αστέρας.

Στη συνέχεια σενάρια τον εμφάνιζαν στο ευρωψηφοδέλτιο και στη συνέχεια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Εδώ και 2 χρόνια είναι σε εξέλιξη το σχέδιο επανόδου του Μ.Μηντσιούδη στη διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου Κουφαλίων ή όποιου δήμου προκύψει από το σχέδιο Καλλικράτης.

Μέρος του σχεδίου αυτού είναι η χρησιμοποίηση των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων και της Κατερίνας Μπατζελή. Έτσι μετά την επαφή που εξασφάλισε μαζί της και την έπεισε σε πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο της, ότι μπορεί να ανατρέψει τις κινητοποιήσεις, άρχισαν οι παρουσίες του στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όπου υπονόμευε τις κινητοποιήσεις εμφανιζόμενος ότι εκπροσωπούσε αγρότες. Τώρα πώς χωρίς να συμμετέχει στα μπλόκα και χωρίς να έχει θεσμική ιδιότητα εξασφάλιζε την εμφάνισή του σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις είναι ερώτημα που πρέπει να το απαντήσουν αυτοί που τον καλούσαν.

Το αποκορύφωμα και η κατάρρευση αυτής της επιχείρησης υπονόμευσης ήρθε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, που εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα μηδέν» των Καμπουράκη - Οικονομέα και αντιπαρατέθηκε ζωντανά με τους κυρίους Μπούτα και Γκανή. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι είναι δάσκαλος και όχι αγρότης και διεκόπη βίαια η παρουσία του με διαφημιστικό διάλειμμα.

Παρά την αποτυχία του εγχειρήματος και τη εξαιρετικά δύσκολη θέση που όλοι νομίζαμε ότι είχε περιέλθει η κ.Μπατζελή και παρά την αποκάλυψη του ρόλου του Μ.Μηντσιούδη, την Τέταρτη 3 Φεβρουαρίου ήταν παρών σε προβεβλημένη θέση στα εγκαίνια της AGROTICA, και επιδόθηκε σε εναγκαλισμούς και οικειότητες με την κυρία Μπατζελή, προκαλώντας την αγανάκτηση σε αγρότες που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου από τις 6 έως τις 10 μμ με τα μπόκα στο ζενίθ η κυρία Μπατζελή επισκέφθηκε ιδιωτικά το κτήμα της οικογένειας Μηντσιούδη στα Κουφάλια, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Β.Γερανίδη, όπου συνέφαγε με 20 αγρότες και λοιπούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, φίλους των Μ.Μηντσιούδη και Β.Γερανίδη.

Η στενή σχέση συνεχίστηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 11πμ, που η Υπουργός παρακάθησε σε καφέ-εργασίας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης με αγροτοσυνδικαλιστές της περιοχής, με επιλεκτική προσωπική πρόσκληση και πάλι από τον Μ.Μηνστσιούδη, αλλά με πενιχρή συμμετοχή.

Η όλη επιχείρηση αντιπαροχής πολιτικής προβολής προς τον Μ.Μηνστιούδη, για τις «καλές» του υπηρεσίες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση των μπλόκων, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου με γεύμα σε κεντρική ταβέρνα των Κουφαλίων με προσκεκλημένο τον υφυπουργό Μιχάλη Καχριμάκη. Σκοπός η αθέμιτη πολιτική αναβάθμιση του κ.Μηντσιούδη έναντι του εκλεγμένου Δημάρχου Κουφαλίων και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπελίδη.

Από πότε ένας Υπουργός επισκέπτεται μια πόλη και αγνοεί το Δήμαρχο που είναι και μέλος του ίδιου κόμματος.

Θάλασσα τα κάνατε Κατερίνα και Μιχάλη, έχετε εκτεθεί, σας χρησιμοποίησαν οι φίλοι σας !!!!

Από ........ kafeneio

Απεργούν στις 24/2 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με 24ωρη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου κλιμακώνουν τα συνδικάτα την απάντησή τους στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία που έχει ήδη κηρύξει η ΓΣΕΕ στις 24.2.


Η απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρωθεί αύριο από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Στο μεταξύ, με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ και η απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων και το συλλαλητήριο τους ξεπέρασε τις προσδοκίες σε σύγκριση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις δυσκολίες που δημιουργούσε ο κακός καιρός.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας για τα κυβερνητικά μέτρα έκανε λόγο για ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές και κάλεσε τους συνδικαλιστές, να οργανώσουν τις αντιδράσεις με βασική μέθοδο την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Γαβρίλης, έκανε λόγο για ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που οδήγησαν στην απουσία των σωματείων του ιδιωτικού τομέα από το σημερινό πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για την ανακοπή του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στο δεύτερο ανάλογο ραντεβού στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολούθησε ένα μαζικό συλλαλητήριο από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Βουλή, όπου το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ παρέδωσε στα πολιτικά κόμματα το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί, η παρουσία στο απεργιακό συλλαλητήριο πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης που όπως φαίνεται παρακολουθούν στενά τις αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων απέναντι σε ένα πρόγραμμα που κατά πολλούς θεωρείται πιλότος και για την εφαρμογή ανάλογων πολιτικών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ρεπορτάζ του Associated Press

Εισηγήσεις στη Βουλή του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την «Κύρωση του Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους, Οικονομικού Έτους 2008» και «Διαρρυθμίσεις στη φορολογία των πετρελαιοειδών προϊόντων»

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής του Σχεδίου Νόμου «Κύρωση του Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους, Οικονομικού Έτους 2008», δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«Η λογοδοσία της Κυβέρνησης σχετικά με την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού επιτελείται με την κατάθεση, συζήτηση και κύρωση του Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους. Διαδικασία που έχει ως στόχο να εκτιμήσουμε την προσήλωση των κυβερνητικών πολιτικών στην πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του Προϋπολογισμού, να διερευνήσουμε και να εντοπίσουμε τις ενδεχόμενες αποκλίσεις του από τους στόχους που είχαν τεθεί, και να αναζητήσουμε τα πολιτικά και οικονομικά αίτια που οδήγησαν στις όποιες ενδεχόμενες αστοχίες των προβλέψεων.

Το 2008 εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη μεταπολεμικά παγκόσμια οικονομική κρίση. Πολλές εθνικές οικονομίες εισήλθαν στον κύκλο της στασιμότητας ή της ύφεσης ενώ η κρίση, έστω και με χρονική υστέρηση, έπληξε και την Ελληνική οικονομία. Η σταδιακή επιβάρυνση του ρυθμού ανάπτυξης στην Ελλάδα είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τις αρχές του 2008, ενώ η ουσιαστική επιβράδυνσή της ξεκίνησε το 3ο τρίμηνο του 2008 με το ρυθμό ανάπτυξης από 2,8% το 1ο εξάμηνο του 2008, να επιβραδύνεται στο 0,7% το 4ο τρίμηνο του έτους, για να διαμορφωθεί στο 2% για το 2008, πολύ χαμηλότερα από το 2007, αλλά πολύ υψηλότερα από τον αντίστοιχο κοινοτικό μέσο όρο.

Η οικονομική κρίση επηρέασε και τα μεγέθη του Προϋπολογισμού. Έτσι, τα στοιχεία του Απολογισμού του οικονομικού έτους 2008 αποκλίνουν από τους στόχους που είχαν τεθεί με τον Προϋπολογισμό, κυρίως λόγω της υστέρησης που παρουσίασαν τα έσοδα εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης και της αυξημένης επιστροφής φόρων. Την εικόνα ήρθε να επιβαρύνει η σημαντική, προς τα πάνω, αναθεώρηση του ελλείμματος μετά τη γνωστοποίηση νέων δημοσιονομικών στοιχείων από την Κυβέρνηση στις 21ης Οκτωβρίου του 2009 που αναθεώρησε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης από το 5,6% του ΑΕΠ στο 7,7% του ΑΕΠ το 2008, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική της Έκθεση της (Ιανουάριος 2010) εκφράζει τις αμφιβολίες της για μια σειρά από στοιχεία που οδήγησαν την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει, προς τα πάνω, το έλλειμμα του 2008 κατά 2,11 ποσοστιαίες μονάδες.»




Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην εισήγησή του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου «Διαρρυθμίσεις στη φορολογία των πετρελαιοειδών προϊόντων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«Προεκλογικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ σε κανένα σημείο του Προγράμματός του, δεν περιελάμβανε το ενδεχόμενο αύξησης του φόρου στα καύσιμα. Ας δεχθούμε όμως ότι τότε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέλοντας να γίνει αρεστό στους πολίτες, έταξε τα πάντα στους πάντες. Η ίδια όμως ανεύθυνη στάση ακολουθείται και μετεκλογικά.

Στο δε Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως υπήρχε για τα αλκοολούχα ποτά και τα τσιγάρα. Συνεπώς, άλλες οι προθέσεις της Κυβέρνησης, και άλλες οι πολιτικές της. Άλλη η οικονομική της πολιτική προεκλογικά, άλλη μετεκλογικά και άλλη σήμερα.»

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του υπό συζήτηση σχεδίου νόμου υπογράμμισε πως: «θα έχουν δυσμενείς, πρωτογενείς και δευτερογενείς, άμεσες και έμμεσες, επιπτώσεις στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Θα πλήξουν τον κάτοχο αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, τον καταναλωτή, τις επιχειρήσεις καθώς η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα μετακυλιθεί, άμεσα, στον καταναλωτή με δυσμενείς επιπτώσεις στο διαθέσιμο εισόδημά του. Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, και σε δυσανάλογα μεγαλύτερη μείωση των συναλλαγών. Θα αυξηθεί σημαντικά το κόστος παραγωγής και το κόστος μεταφοράς. Οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών θα αυξηθούν, και οι πληθωριστικές πιέσεις θα ενισχυθούν. Το στοιχείο αυτό δημιουργεί ιδιαίτερες ανησυχίες, με δεδομένη και την προτεινόμενη εισοδηματική πολιτική παγώματος των μισθολογικών αυξήσεων στο Δημόσιο Τομέα.»

Γράμμα από έναν Λαμιώτη



 Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Αγαπητέ μου φίλε, Δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι η εικόνα της Λαμίας είναι εικόνα μιας άναρχης πόλης. Το να επιμορφωθεί ο πολίτης, ν’ αποκτήσει κοινωνικές ευαισθησίες και να ωριμάσει σ’ αυτό το επίπεδο που γενικά περιγράφουμε σαν “ευρωπαϊκό”, είναι μια μορφή προόδου, που έρχεται πρωτίστως μέσα από την παιδεία αλλά και μετά από την ύπαρξη και τη δραστηριότητα μιας εκτελεστικής εξουσίας η οποία φροντίζει για τη δημιουργία υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη και εφαρμόζει την επιβολή των υπαρχόντων νόμων. Χωρίς αυτή την οντότητα δεν υπάρχει τάξη. Και οι πιο πολιτισμένες πόλεις της Ευρώπης με τους πιο συνειδητοποιημένους πολίτες, βασίζονται σε αυτές τις υπηρεσίες και αστυνομίες που έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να υπερασπίζονται τους κανόνες της πόλης και του κράτους και αυτό ακριβώς δημιουργεί την πρωταρχική αίσθηση της πολιτισμένης πόλης.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com