Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση της Κομισιόν για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 σε Φθιώτιδα και Θεσσαλία

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αναλυτικά στοιχεία για τη χάραξη θα ζητήσει από τις ελληνικές αρχές η Ε.Ε.

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χάραξη και τα έργα του νέου αυτοκινητοδρόμου Ε65 προαναγγέλλει η απάντηση του απερχόμενου επιτρόπου κ.Δήμα στη σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο αυτοκινητόδρομος θα συνδέει τη Λαμία με τη Δυτική Θεσσαλία και την Εγνατία Οδό και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ιδιωτική κοινοπραξία που τον κατασκευάζει.

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων επισήμαινε τις καταστροφές σε σημαντικές προστατευόμενες εκτάσεις NATURA 2000 στις όχθες του Σπερχειού και την εκτεταμένη απώλεια γαιών υψηλής παραγωγικότητας, ρωτώντας την Επιτροπή αν είναι ενήμερη για τα δεδομένα αυτά και αν έχει γίνει η απαραίτητη διερεύνηση όλων των εναλλακτικών λύσεων.

Η απάντηση του κ.Δήμα δηλώνει την πρόθεση της Κομισιόν να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές τα συγκεκριμένα στοιχεία, «ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο συμμορφώνεται προς τις αντίστοιχες διατάξεις των άρθρων 6 και 12» της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τα οικολογικά ενδιαιτήματα.

«Η απάντηση του κ.Δήμα έρχεται να δικαιώσει, έστω και με καθυστέρηση, όσους αγωνίζονται να μη θυσιαστεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό της ευκολότερης λύσης για ένα ακόμη δρόμο», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του ζητήματος και να στηρίζουμε τους πολίτες της Φθιώτιδας και της Θεσσαλίας. Μια βιώσιμη όμως πολιτική για τις μεταφορές δεν περιορίζεται στην ορθή χάραξη των αυτοκινητοδρόμων, αλλά χρειάζεται περιορισμό του ρόλου του αυτοκινήτου ώστε αυτό να συμπληρώνει το σιδηρόδρομο στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και όχι να τον περιθωριοποιεί.».

Διαβάστε την ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων και την απάντηση του κ. Δήμα.

Ολο το νομoσχέδιο για τους μετανάστες που κατατέθηκε στη Βουλή

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το τελικό σχέδιο του Νομοσχεδίου για τους μετανάστες

«Οριστικοποιήθηκαν» οι ρυθμίσεις για τη χορήγηση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες: με μικρές τροποποιήσεις και αυστηρότερη σε ορισμένες περιπτώσεις της διαδικασίας κατατέθηκε χθες το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Διαβατήριο για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από 500.000 νόμιμους μετανάστες, καθώς και 250.000 παιδιά της δεύτερης γενιάς θα δοθεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, θα ανοίξει ο δρόμος για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του φθινοπώρου περισσότεροι από 266.000 ομογενείς και μετανάστες.

Επειδή πολλοί φίλοι μας ζήτησαν όλο το Νομοσχέδιο το ανεβάζουμε στο σύνολό του



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,


ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Προς


τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων




Προσχέδιο Νόμου

«Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα»


Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:

«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα


Άρθρο 1

Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την .........

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Από........ kafeneio

Ο Μ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «καλαμπούρια»...

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

...τους ξένους συμβούλους!

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Ο Μ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «καλαμπούρια» τους Αμερικανούς συμβούλους που προσέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου, δεν φταίνε οι αγορές, «κάνουν τη δουλειά τους» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε η χώρα μας να γίνει πιο διεκδικητική έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης. (πηγή: Hπιες… γκρίνιες από βουλευτές)

"Συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ"


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Για "συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ, η οποία πλέον περιλαμβάνει ως στόχους, μετά την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία", έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου, από την Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος είχε επισημάνει τα θέματα αυτά, από την πρώτη μάλιστα Σύνοδο Κορυφής, στην οποία μετείχε, ότι δηλαδή "η Ελλάδα δεν ήταν το πρόβλημα για την Ευρώπη και ότι οι κερδοσκόποι, μετά τη χώρα μας, θα έβρισκαν και άλλο αδύναμο κρίκο για να πλήξουν το ευρώ".

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη σχετικά με τη στοχοποίηση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία μεμονωμένη υπόθεση. "Το πρόβλημα- σημείωσε- είναι ευρωπαϊκό και διεθνές και πρέπει να αναλάβουμε συντονισμένη δράση με αλληλεγγύη πάνω σ' αυτό το θέμα".

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο ίδιος προτίθεται να θέσει το συγκεκριμένο θέμα τόσο στη συνάντησή του, την Τετάρτη, με τον Νικολά Σαρκοζί, όσο και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα συνέλθει την επόμενη μέρα, 11 Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, τόνισε: "Εμείς είπαμε ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει και σ' αυτό επιμένουμε. Εμείς ό,τι είχαμε πει, το κάναμε, πήραμε μέτρα".


"Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία το ΠΣΑ"

"Η Ελλάδα θα εφαρμόσει με αξιοπιστία το πρόγραμμα για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος", τόνισε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: "Μπορώ να κατανοήσω τις αμφιβολίες, αλλά για αυτό και πρέπει να το αποδείξουμε. Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία αυτό το πρόγραμμα".

"Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4% εφέτος", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την λήψη επιπλέον μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος. Συμπλήρωσε ότι το δέον είναι να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο χαρακτήρισε "αξιόπιστο". Ο ίδιος ανέφερε ότι η χώρα έχει επαρκής πόρους στη διάθεσή της από την ΕΕ.

"Ιστορική ευκαιρία"

Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και από την ύφεση, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την αειφόρο ανάπτυξη , που διεξάγεται στο Νέο Δελχί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι στην Κοπεγχάγη υπήρξε η ευκαιρία να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Επόμενος σημαντικός σταθμός, πρόσθεσε, είναι στο Μεξικό τον ερχόμενο Νοέμβριο και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, οι οποίες θα συνδυάζουν την πράσινη οικονομία με την ευημερία των πολιτών μας.

Το φορολογικό στίγμα

Τη λήψη μέτρων για εκείνους που δεν πληρώνουν σήμερα και πρέπει να πληρώσουν είχε ανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου σε συζήτηση που είχε, την Πέμπτη, με τους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί, δίνοντας έτσι το στίγμα του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και οι μικρομεσαίοι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές, γιατί αν δεν γίνουν αυτές τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή όλων στην πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών και ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν τα μεγαλύτερα προνόμια και πρέπει να συμβάλουν περισσότερο.


Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

Στίγμα προθέσεων για το φορολογικό νομοσχέδιο έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ο ΑΛΤΕΡ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε με νόημα ότι το 90% των δηλώσεων είναι κάτω από 30.000 ευρώ για να προσθέσει ότι για εισοδήματα στο επίπεδο αυτό ή και παραπάνω, χωρίς πάντως να δώσει ακριβή αριθμό, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση, αντιθέτως θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις

Από....Nooz.gr

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΑΛΑΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
ΣΕ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ!

Σε συναγερμο βρισκεται αυτη την ωρα η Ελληνικη Ασυνομια προκειμενου να διασφαλισει την ομαλη αποχωρηση απο το μπλοκο της Αλαμανας των αγροτων οπως αποφασισαν χτες το βραδυ μετα απο μια δραματικη και εκρηκτικη συνεδριαση.κατα τον εκπροσωπο των αγροτων Βορειας Φθιωτιδας Βαϊο Γκανη "δεν θελουμε να μας κατηγορουν οτι εμεις συμβαλουμε να βυθιστει οικονομικα η Ελλαδα,αναστελουμε για λιγες ημερες την κινητοποιηση,στηριζουμε τον πρωθυπουργο...".

Από .....lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Εμπρος για χειροτερες μερες





Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com









Η Εικονα ειναι απο το www.epikairo.gr

Οι προεκλογικες υπoσχεσεις του Πρωθυπουργου για οσους τις θυμουνται δεν εχουν να κανουν σε τιποτα με οσα αποφασισε και ανακοινωσε με θλιβερο υφος προχθες.

Ολοι ξεραμε οτι η διαχειρηση των οικονομικων στην διαρκεια που ο κουρασμενος ηταν αυτος Πρωθυπουργος δεν ηταν και η καλυτερη,κανεις μας ομως δεν ηξερε ποσο ασχημη ηταν.

Ο Κυριος Παπανδρεου το ηξερε,αυτο εχει αποδειχθει απο τις δηλωσεις του Διοικητη της Τραπεζας της Ελλαδος,το ηξερε τοτε που ελεγε οτι δεν θα ψηφισει τον Προεδρο της Δημοκρατιας με σκοπο να παει η χωρα σε εκλογες.

Το ηξερε προεκλογικα οταν στο ντιμπεητ και σε ομιλιες του μιλαγε για παροχες,ελεγε οτι λεφτα υπαρχουν,βεβαιωνε οτι θα ακολουθησει πιστα το προγραμμα του.

Αυτο σημαινει οτι επανω στην πολιτικη φιλοδοξια του ο Πρωθυπουργος ειπε ψεμματα σε ολους μας με σκοπο να μας παραπλανησει και να κερδισει την εξουσια,κατι που συνεχεια συμβαινει σε αυτην την χωρα,αλλα λενε πριν τις εκλογες αλλα κανουν μετα.

Και την πηρε την εξουσια,και επεσε σε βαρεια διαβουλευση τεσσερις μηνες τωρα,και αποφασεις δεν βλεπαμε,απλα ακουγαμε σεναρια,αλλα απο εδω,αλλα απο εκει.

Μεσα σε αυτους τους μηνες μια μας λεγανε οτι δεν υπαρχει σαλιο,την επομενη υπηρχε,μια μας λεγανε οτι δεν αυξανονται τα συνταξιμα χρονια,την επομενη οτι θα αυξηθουν,ενα αρτσι,μπουτσι και λουλας.

Και φτασαμε πλεον να καταλαβουμε το μαυρο χαλι μας,και το μαθαινουμε διαβαζοντας ξενες εφημεριδες,αν πεσεις στις ελληνικες χρειαζεσαι και μεταφραστη.

Που πηγαν τα λεφτα λοιπον?και γιατι οσοι τα ξοδεψαν με τετοιο τροπο ειναι ακομη εκτος φυλακης?

Και φυσικα ξερουμε οτι ο νομος περι ασυλιας που τον κρατανε ακομη εχει αφησει ολους τους κλεφτες εκτος φυλακης,γιατι ομως δεν τους ξεμπροστιαζουν δημοσια?

Τι ειδους αξιοπρεπεια ειναι αυτη που εχουμε,να ανεχομαστε τους απατεωνες που μας φτασανε ως εδω να κυκλοφορουν στα καναλια και να δινουν συμβουλες για το πως θα σωθουμε.

Θα ειναι πολλα τα χρονια που θα περασουν για να πουμε οτι κατι θα καλυτερεψει,θα παρουν και αλλα μετρα χειροτερα,ειναι το θεμα να σωθει το κρατος και ας πεθανουν οι πολιτες?

Ειναι το θεμα να πληρωσουν οι εχοντες οταν τα μετρα ενα προς ενα πλητουν μονο τους μη εχοντες?

Αυξηση

Προιοντων καπνου,ποτων

Βενζινης

οριων ηλικιας

ανεργιας

Μειωση

Συνταξεων

Μισθων

επιδοματων

Και οχι απο αυτους που εχουν,και ας μην το ξεχναμε,οι βουλευτες εχουν αρνηθει οποιαδηποτε μειωση,οσο για τον φορο που πληρωνουν μονο για γελια ειναι.

Ακομη και σε αυτο ψεμματα ειπε ο Πρωθυπουργος,λογια ωραια και πλανα,απο ειλικρινεια τιποτα.
 
Από ........harrytsopanos