Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ερώτηση αναφορικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης

για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία επιθυμεί να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά τις εξαγγελθείσες μετοχοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η ερώτησή του αφορούσε την περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς, το κρατικό χαρτοφυλάκιο περιέχει σημαντικές συμμετοχές στον τραπεζικό τομέα, μεταξύ των οποίων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με συμμετοχή 34%.

Στην ερώτησή του ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στο επικαιροποιημένο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατατέθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπου και αναφέρεται ότι: «η πολιτική της κυβέρνησης για μετοχοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις για την αναδιάρθρωση και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας συνεπάγεται τη μείωση ή την εξάλειψη του κρατικού ελέγχου στις περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες εκτός των δημόσιων αγαθών, καθώς και τη συνεχιζόμενη κατοχή μετοχών σε τομείς στρατηγικής σημασίας για το δημόσιο συμφέρον και την εθνική ασφάλεια».

Επιπλέον, στην ερώτησή του υπενθύμισε τα λεχθέντα της σημερινής Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Κατσέλη, την 1.4.2008 έπειτα από τη συνάντησή της με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου και είχε δηλώσει ότι: «είμαστε αντίθετοι σε κάθε κίνηση ή προσπάθεια για εξαγορά και απόκτηση ελέγχου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από άλλο ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό όμιλο. Καλούμε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί ευθέως, δηλώνοντας ποιες είναι οι προθέσεις της και να ξεκαθαρίσει, αν δεσμεύεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο της Τράπεζας». Τόνιζε ακόμη η κ. Υπουργός «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επαναλαμβάνει ότι στηρίζει ξεκάθαρα και αταλάντευτα τη θέση που έχει διατυπώσει και στο Πρόγραμμά του, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».

Η επιστολή Παναγιωτακόπουλου...

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

...για τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου
του ΠΑΣΟΚ



Προς Γραμματέα Ε.Σ. σ. Σωκράτη Ξυνίδη


Κοινοποίηση: 1) Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου


2) Μέλη Π.Σ.


Σύντροφε Γραμματέα,

Νοιώθοντας επιστρατευμένος, όπως και όλα τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη μεγάλη κοινή προσπάθεια για να μην απωλεσθεί και η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να ανακάμψει από την κρίση στην οποία τη βύθισε η δεξιά διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, επικοινωνώ μαζί σου για να σου εκφράσω την άποψή μου για την πορεία μας.

Έχω, δημόσια, διατυπώσει τη θέση ότι...



οι προσπάθειες και το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου μόνο σύμμαχο μπορούν να έχουν την κοινωνία που αγωνιά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που είναι ικανό να ακούσει, να παρέμβει και να προτείνει.

Αν για την Ελλάδα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η τελευταία ευκαιρία και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ αυτή η συγκυρία αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία να συμβάλλει στον κοινό αγώνα. Έτσι δική μου σκέψη, σημαίνει συμβολή διάλογος και συμμετοχή.

Σου ζητώ, λοιπόν, να κινήσεις άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης τριήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην διάρκεια της οποίας όλοι όσοι αποτελούν την έκφραση του οργανωμένου ΠΑ.ΣΟ.Κ θα εκφραστούν και θα συμβάλλουν σε μια αποτελεσματική πορεία χωρίς μισόλογα και χωρίς επικοινωνιακά προσχήματα. Πιστοί στο πρόσταγμα του Προέδρου να είμαστε αντιεξουσιαστές μέσα στην εξουσία.

Για κάποιους έχουν σημασία οι 120 μέρες που πέρασαν. Για μένα έχουν οι 1.340 μέρες που απομένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Ελπίζοντας ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, αναμένω τη θετική σου ανταπόκριση.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς


Γιώργος Παναγιωτακόπουλος


Μέλος Ε.Σ.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι με αγρότες στα μπλόκα

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com

Στις 2 σήμερα Παρασκευή, το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση της αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πρασίνων με εκπροσώπους του κινήματος των αγροτών στο μπλόκο της Αλαμάνας.

Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια της νέας κατεύθυνσης για την γεωργία που προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, προωθώντας έτσι σημαντικές αλλαγές στην πολιτική για τον αγροτικό τομέα και την ύπαιθρο συνολικότερα, τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι προτεινόμενες αλλαγές, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι προσανατολισμένες στην μακροχρόνια βιωσιμότητα της υπαίθρου, αλλά και εξασφαλίζουν καθολικά τον αγροτικό πληθυσμό.

Διαβάστε  περισσότερα για τις  θέσεις  των  Οικολόγων Πρασίνων σχετικά με το  αγροτικό

Από.... Lamianews

Συνάντηση Μπατζελή- αγροτών το απόγευμα

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Σημαντικό ραντεβού για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής. Η Κ. Μπατζελή συναντάται με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία εκπροσωπεί 14 μπλόκα στη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία. Κοινό πλαίσιο αιτημάτων από εκπροσώπους 15 αγροτικών μπλόκων της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας -πλην της Νίκαιας και της Αλαμάνας. Ζητούν συνάντηση με την υπουργό.

Από την πλευρά της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε δέσμη μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος κατά τη διάρκεια ημερίδας στην Κομοτηνή.

Συνάντηση με Μπατζελή ζητούν αγρότες από 15 μπλόκα

Με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν συνάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο αγροτοσυνδικαλιστές από δεκαπέντε μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι παρευρέθησαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό αγροτοσυνδικαλιστές από τα μπλόκα Προμαχώνα Σερρών, Παραλίμνης και Μελισσίου Πέλλας, Μαλγάρων, "Πράσινων Φαναριών" και Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Νέας Τρίγλιας και Γαλάτιστας Χαλκιδικής, Βαρικού Πιερίας, Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, Βογατσικού Καστοριάς, Τυρνάβου, Πλατυκάμπου και Μικροθηβών Θεσσαλίας.

Απουσίαζαν εκπρόσωποι των μπλόκων Νίκαιας και Αλαμάνας, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα να εκλέξουν συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από 30 άτομα (δύο από κάθε μπλόκο).

Οι εκπρόσωποι των μπλόκων θα οριστικοποιήσουν το κοινό πλαίσιο θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων στη διάρκεια μιας δεύτερης, οριστικής συνάντησης η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Άγκιστρο Σερρών, σε μικρή απόσταση από το μπλόκο του Προμαχώνα. Στη συνέχεια, θα κοινοποιήσουν το τελικό πλαίσιο των αιτημάτων τους στην κ. Μπατζελή, ζητώντας ταυτόχρονα να τη συναντήσουν.

Στο μεταξύ, κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός, στο ύψος της Χρυσούπολης, και στα Κερδύλλια, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, στις Καλύβες (από τις 13.00 έως τις 17.00), καθώς επίσης και ο δρόμος Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο Στρυμονικό.

Αποκλεισμένο είναι το τελωνείο Δοϊράνης, ενώ παρέμενε κλειστός μέχρι τις 19.00 ο Προμαχώνας. Στη Δυτική Μακεδονία οι αγρότες έκλεισαν τον κάθετο άξονα της Εγνατίας (κόμβος Βογατσικού Καστοριάς) και την παλιά εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης.

Την ανησυχία του ΚΚΕ επειδή "αναπτύσσεται μια συκοφαντική επίθεση εναντίον των αγροτών από κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ", εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, σε επικοινωνία τους.

Μήνυμα προς τους αγρότες των μπλόκων έστειλε εκ νέου- από το Νταβός τη φορά αυτή- ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Απέκλεισε κάθε περίπτωση ενισχύσεων με εθνικούς πόρους, επικαλούμενος το αυστηρό πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Από ...Nooz.gr

Συνάντηση των Οικολόγων-Πράσινων με την ΕΝΑΕ - Με αντικείμενο το σχέδιο Καλλικράτης

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αντιπροσωπεία των «Οικολόγων Πράσινων» είχε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος κ. Δημήτρη Δράκο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων στα θέματα που σχετίζονται με το σχέδιο Καλλικράτης. Στην αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν οι Ν. Χρυσόγελος, Ι. Κοντούλη, Κ. Διάκος, Γ. Παρασκευόπουλος και Ν. Παπαλιάκου.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων για πολλά σημεία της μεταρρύθμισης. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη για ισχυρές και λειτουργικές περιφέρειες, που θα διατηρούν όμως και την εγγύτητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης στη σημασία της πολυφωνίας στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και στην ανάγκη για προσαρμογές στο διαφαινόμενο εκλογικό σύστημα, ώστε να μην καταλήξουμε να εκπροσωπούνται σχεδόν μόνο οι μεγαλύτεροι συνδυασμοί.

Εκ μέρους των «Οικολόγων Πράσινων» ο κ. Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Συζητήσαμε για τις θέσεις της ΕΝΑΕ αλλά και για τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων. Σε πολλά σημεία υπάρχει σύγκλιση απόψεων. Όλοι ενδιαφερόμαστε να υπάρξει μία μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης καταρχήν, να υπάρξει μία ουσιαστική και καλά προετοιμασμένη μεταρρύθμιση στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης, να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα του παρελθόντος αλλά να δημιουργηθούν και καινούριοι θεσμοί, που και τον πολίτη θα βάλουν συμμέτοχο σ’ αυτό που ονομάζουμε βιωσιμότητα, δημοκρατία, υπευθυνότητα, αλλά και αυτοί οι νέοι θεσμοί θα δημιουργήσουν ένα καινούριο μοντέλο πρότυπο για την ανάπτυξη στη χώρα μας. Έτσι ώστε πραγματικά να υπάρξει σύγκλιση των περιφερειών, να διασφαλίσουμε ότι θα προστατεύεται το περιβάλλον να αναπτύξουμε κοινωνικές πολιτικές αποτελεσματικές, να αντιμετωπίσουμε τα θέματα διαφθοράς και χάσματος που υπάρχει στον τομέα της δημοκρατίας. Ο διάλογος αυτός των Οικολόγων Πράσινων θα συνεχιστεί και με την ΕΝΑΕ, όπως και με την ΚΕΔΚΕ και με άλλους φορείς».



Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε σήμερα τους Οικολόγους Πράσινους και συζητήσαμε το μεγάλο θέμα της Διοικητικές Μεταρρύθμισης και του σχεδίου Καλλικράτης. Πρέπει να υπογραμμίσουμε εξ’ αρχής ότι σε πάρα πολλά ζητήματα ταυτίζονται οι απόψεις μας και αυτό θέλουμε να το χαιρετίσουμε. Υπάρχουν και θέματα τα οποία είπαμε ότι μπορούμε να τα υποστηρίξουμε και με περαιτέρω συζήτηση και κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονικής περιόδου που θα ενταθεί η διαβούλευση για τα ζητήματα αυτά. Επιπλέον είπαμε ότι θα κρατήσουμε μία συνεργασία σε ζητήματα πέρα της Διοικητικές Μεταρρύθμισης που έχουν να κάνουν με την ίδια τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης σε περιφερειακό αλλά και τοπικό επίπεδο για να προωθήσουμε μεγάλα ζητήματα οικολογίας και περιβάλλοντος που κατά την άποψή μας χρονίζουν και πρέπει άμεσα επιλυθούν στην ελληνική περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους Οικολόγους Πράσινους γιατί παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και σύντομα θα έχουμε τη χαρά να κινηθούμε από κοινού σε συγκεκριμένους άξονες».

Τη σκυτάλη της συμβολής των Οικολόγων Πράσινων στο δημόσιο διάλογο για τα θεσμικά της αυτοδιοίκησης, θα πάρει σήμερα το απόγευμα ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, που θα παραστεί στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Βιωσιμότητας για τον «Καλλικράτη».

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών με θέμα την προστασία και ανάδειξη του γεωτόπου του «καθρέπτη» της Αρκίτσας κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου στην οποία αναφέρει:

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


«Στην θέση Καναπίτσα (Αετορράχη) του Δ.Δ. Αρκίτσας του Δήμου Δαφνουσίων βρίσκεται ένας γεώτοπος διεθνούς αξίας στον οποίο διεξάγονται γεωλογικές και σεισμοτεκτονικές έρευνες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες για περισσότερο από σαράντα χρόνια, με αντικείμενο την χαρτογράφηση και μελέτη του σεισμικού ρήγματος της Αρκίτσας. Το τμήμα του επιπέδου του ρήγματος που φαίνεται σήμερα, γνωστό ως ''καθρέπτης'' λόγω της στιλπνότητος της επιφάνειάς του, έχει σχηματιστεί από τη δράση επανειλημμένων μεγάλων σεισμών στο πρόσφατο γεωλογικό παρελθόν (100.000 έτη). Το μέγεθος του αποκαλυφθέντος ''καθρέπτη'', περί τα 80m ύψος και 300m μήκος, τον καθιστά ένα παγκόσμιας κλίμακας γεωλογικό φαινόμενο.
Ωστόσο, η σημερινή χρήση της τοποθεσίας αυτής ως χώρου απόθεσης απορριμμάτων είναι εντελώς ασύμβατη με την σημασία και την αξία του γεωτόπου και επιπλέον δημιουργεί σημαντικότατους περιβαλλοντικούς κινδύνους.
Εάν όμως η θέση αυτή προστατευθεί και αναδειχτεί θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων γεω-επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων, προς παρατήρηση και μόνο αυτού του φαινομένου, αλλά και χώρο εκπαιδευτικής-πολιτιστικής ενημέρωσης, περιπάτου και αναψυχής.
Δυστυχώς, ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια μέσω επιστολών ειδικών επιστημόνων, αλλά και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής από την Πολιτεία.
Επειδή όμως για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η προστασία του περιβάλλοντος και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου, αποτελούν την βάση για την πράσινη ανάπτυξη που είναι κεντρικός πυλώνας της πολιτικής της και επειδή θεωρείται δεδομένο το προσωπικό ενδιαφέρον των συναρμόδιων Υπουργών για το πρόβλημα, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναληφθούν προκειμένου να προστατευθεί και να αναδειχτεί ο γεώτοπος του «καθρέπτη» της Αρκίτσας;»

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com