Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Νέο μπλόκο στη Φθιώτιδα


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Νέο μπλόκο υπάρχει στην Εθνική Οδό Λαμίας – Αθηνών από τις 11.30 σήμερα το πρωί στο 145οχλμ., στο ύψος των Λιβανατών από αγρότες της Λοκρίδας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παράδρομο, ενώ στις δηλώσεις τους οι αγρότες τόνισαν ότι το ρεύμα προς Αθήνα κλείνει απ’ αόριστον.

Από.....paratiritisfthiotidas.gr

25-27 Ιουνίου το συνέδριο της ΝΔ...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Πήγε κι ο Καραμανλής στην Κεντρική Επιτροπή

.Στις 25-27 Ιουνίου θα γίνει στην Αθήνα το συνέδριο της ΝΔ ενώ θα προηγηθούν προσυνέδρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Αυτό έγινε γνωστό στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ που συνεδριάζει σήμερα. Παρών ήταν και ο Κ. Καραμανλής που αποχώρησε πριν από λίγο...

Από...press-gr

"Νέα Ελλάδα" το κόμμα της Ντόρας.....


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μέχρι την άνοιξη αναμένεται
η διάσπαση της ΝΔ  !!!

Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Eνώ το κλίμα της εσωστρέφειας κυριαρχεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, "αντιηγετικά" στελέχη προβλέπουν ότι μέχρι την άνοιξη μπορεί να έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις ακόμη και διάσπασης του κόμματος καθώς ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αρχίσει να διαφοροποιείται και βουλευτές της να βγαίνουν στο αντάρτικο. Ανάμεσα σε αυτούς κάποιοι, όπως ο Κ. Κιλτίδης, θεωρούν μονόδρομο τη δημιουργία νέου κόμματος. Την ίδια ώρα ακούγονται στο παρασκήνιο και οι πρώτες ιδέες για τον τίτλο του κόμματος, με επικρατέστερο το "Νέα Ελλάδα"...

Από....press-gr

Συνάντηση αγροτών-Κ. Μπατζελή την Κυριακή


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σε συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή έχουν προσκληθεί αγρότες από την Αλαμάνα για το απόγευμα της Κυριακής (18.00).

Την Δευτέρα, αγρότες που συντάσσονται με τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, θα κατέβουν με λεωφορεία στην Αθήνα και θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο, όπου η κυβέρνηση έχει καλέσει τους αγρότες να συμμετάσχουν στον εθνικό διάλογο για το αγροτικό ζήτημα.

Ο Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για το αγροτικό, διεμήνυσε την Παρασκευή «τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις». Παράλληλα, είπε ότι «έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών που δίνουν σιγουριά και μέλλον στην ύπαιθρο και τον αγρότη». «Αυτή την τολμηρή μάχη καλούμε τους αγρότες να τη δώσουμε μαζί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η κατάσταση στα μπλόκα

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Καρδίτσας και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας πήγε το μεσημέρι του Σαββάτου στο μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του Προμαχώνα. Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη είναι σύσκεψη για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Ο μεθοριακός σταθμός είναι κλειστός από και προς τη Βουλγαρία.

Την Παρασκευή, άνοιξε για λίγες ώρες, μετά την επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ στα σύνορα, από όπου κάλεσε τους αγρότες «στο όνομα της ελληνοβουλγαρικής φιλίας» να ανοίξουν τα σύνορα.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός (στους κόμβους Κερδυλίων και Χρυσούπολης) και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο μπλόκο Νίκαιας Λάρισας.

Τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στους κόμβους Πλατυκάμπου και Μελούνας.

Ανοιχτή η παλιά εθνική Θεσσαλονίκης-Καβάλας σε Αφμφίπολη και Γαληψό.

Ανοιχτοί είναι οι μεθοριακοί σταθμοί Ορμενίου, Κήπων, Εξοχής, Δοϊράνης, Ευζώνων, Νίκης και Κρυσταλλοπηγής.

Οι δασεργάτες έχουν κλείσει τη διασταύρωση Βρασνών-Ασπροβάλτας μέχρι τις 2 το μεσημέρι και θα κλείσει και το απόγευμα από τις 5 ως τις 9.30 το βράδυ.

Τα Πράσινα Φανάρια είναι ανοιχτά και θα κλείσουν από τις 7.30 ως τις 8.30 το βράδυ.

Ανοιχτά είναι και τα Μάλγαρα και η Χαλκηδόνα.

Συγκεντρωμένα παραμένουν τα τρακτέρ, χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία, στα Σέρβια Κοζάνης, στην πόλη των Γρεβενών.

Στον κόμβο της Τρίγλιας αναμένεται αποκλεισμός από τις 3 μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Ανοιχτή παραμείνει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Σερρών στο ύψος του Στρυμωνικού.

ΝΔ

«Το ΠΑΣΟΚ, πέρσι, ενθάρρυνε τους αγρότες να κλιμακώσουν κι άλλο τις κινητοποιήσεις τους. Και σήμερα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, τους προτείνει προσχηματικό διάλογο, τον οποίο οι ίδιοι απορρίπτουν ως ΄΄κοροϊδία΄΄», είπε, μιλώντας στην ΚΕ της ΝΔ ο Αντ. Σαμαράς. «Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα, φέτος που βρίσκεται στην αντιπολίτευση έσπευσε από την αρχή να εκφράσει τη διαφωνία της με τα μπλόκα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «δεν προσπαθούμε να κερδοσκοπήσουμε πολιτικά στις δυσκολίες των αγροτών, ούτε στην αδυναμία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους». «Κάλεσα τον πρωθυπουργό να παρέμβει, να αρθεί ο αποκλεισμός των δρόμων και να βρεθεί λύση. Κι αντί του πρωθυπουργού, μας ήλθε ο... Βούλγαρος πρωθυπουργός», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την Παρασκευή, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε ότι «η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο».

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «την ώρα που ο πρωθυπουργός στη Βουλή μιλούσε για τους αγρότες του Κολωνακίου και τη μεσογειακή διατροφή, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός συνδιαλέγετο με τους αγρότες στον Προμαχώνα, για να ανοίξει η δίοδος. Είναι λυπηρό, είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση».

ΣΥΝ

«Ούτε η δημοσιονομική τρομοκρατία, ούτε η συντονισμένη απόπειρα απαξίωσης, ούτε οι εισαγγελικές παραγγελίες , μπορούν να σβήσουν την κραυγή της απόγνωσης που δυναμώνει κάθε μέρα, στους δρόμους και στα μπλόκα των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων», είπε ο γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, ο οποίος επισκέφτηκε το Σάββατο μπλόκα αγροτών στον Εβρο. «Οι αγρότες απαιτούν το μέλλον που τους έκλεψαν οι πολιτικές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Η κυβέρνηση χωρίς προτάσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οργανώνει φιέστες δήθεν διαλόγου», τόνισε ο κ. Βίτσας, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του είναι «απερίφραστα στο πλευρό» τους.

ΕΕ

Επισημαίνεται ότι ο αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρήσεων της ΕΕ Τομ Βαν Λίρουπ ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες δεν αποσύρουν τα μπλόκα μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, τότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων.

Από ...Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com