Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ": ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ...



Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com



•Ναι στην αυτοδιοίκηση σε επίπεδο περιφέρειας, χωρίς τις μέχρι τώρα παθογένειες νομαρχιών και δήμων.

•Όχι στις αναγκαστικές συνενώσεις των δήμων δίχως όρους και προϋποθέσεις.

•Η ισχύς της κεντρικής εξουσίας διατηρείται μέσω των Γενικών Διοικήσεων.

•Διοικητική αναδιοργάνωση της χώρας για περισσότερη βιωσιμότητα και όχι εκλογικές σκοπιμότητες.

•Εκλογή δημάρχου & περιφερειάρχη από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Θετικό βήμα θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την αυτοδιοίκηση στις περιφέρειες. Εκφράζουν όμως σοβαρές επιφυλάξεις για τις σαρωτικές αναγκαστικές συνενώσεις των δήμων, που μεγαλώνουν την απόσταση της αυτοδιοίκησης από τους πολίτες, χωρίς να λύνουν τα κύρια προβλήματά της.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι:

· Η αυτοδιοίκηση σε επίπεδο περιφέρειας αποτελεί αυτονόητο βήμα, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς, όμως, οι παθογένειες των δήμων και των νομαρχιών μεταφέρονται αυτούσιες και στο νέο θεσμό.

· Η επιλογή για βίαιη κατάργηση των 2 στους 3 δήμους, παραγνωρίζει ότι κύριο πρόβλημα δεν είναι το πληθυσμιακό τους μέγεθος, αλλά η κουλτούρα αδιαφάνειας που πηγάζει από τον τρόπο διοίκησης.

Με το κυβερνητικό σχέδιο, οι προβλεπόμενοι 370 δήμοι θα έχουν μέσο πληθυσμό 30.000 κατοίκους, δηλαδή 6πλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η επιμονή στη δραστική μείωση του αριθμού των δήμων, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί ουσιαστική αποτίμηση των προηγούμενων συγχωνεύσεων, υπηρετεί ίσως τον ανασχεδιασμό των εκλογικών περιφερειών, δεν προωθεί όμως ούτε τη δημοκρατία ,ούτε τη διαφάνεια, ούτε τη βιωσιμότητα. Προβλήματα με το μέγεθος των δήμων υπάρχουν κυρίως σε ορεινές-ημιορεινές και νησιωτικές περιοχές. Αυτά, όμως, μπορούν να λυθούν με κίνητρα για εθελούσιες συνενώσεις, θεσμούς συνεργασιών μεταξύ γειτονικών δήμων και κοινές υποστηρικτικές δομές.

Από την άλλη, ο εναγκαλισμός της κεντρικής εξουσίας φαίνεται ότι διατηρείται σε σημαντικό βαθμό, κυρίως μέσω των 7 Γενικών Διοικήσεων. Απουσιάζει επίσης η αντίστοιχη απαραίτητη προσαρμογή της κεντρικής διοίκησης σ' ένα νέο, καθαρά επιτελικό ρόλο.

Οι επιμέρους ρυθμίσεις διαφάνειας δεν επαρκούν να αντισταθμίσουν την κουλτούρα αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας που καλλιεργεί ο τρόπος εκλογής των δημάρχων και η αίσθηση ότι δε λογοδοτούν παρά μόνο στο τέλος της τετραετίας. Κεντρική λοιπόν αλλαγή, που απουσιάζει από το σχέδιο, θα έπρεπε να είναι ο εκδημοκρατισμός των θεσμών, ώστε κύρια εκλεγμένα όργανα να είναι τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, που θα αναδεικνύουν αντίστοιχα το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι η μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση οφείλει να συνδέεται με την οικολογική βιωσιμότητα και να προωθεί περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια και συμμετοχή των πολιτών. Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε σε ολοκληρωμένη μορφή τη δική μας πρόταση για τα θεσμικά της αυτοδιοίκησης. Προς το παρόν σημειώνουμε ότι η επίκληση της "πράσινης ανάπτυξης" ως μαϊντανού δεν αρκεί για να δώσει οικολογική νομιμοποίηση σ' ένα σχέδιο που αντιμετωπίζει τους δήμους και τις περιφέρειες ως ένα ακόμη τομέα της δημόσιας διοίκησης.

Δάνειο 1,6 δις ευρώ (για .... αρχή)


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με υψηλότερο κόστος σε σχέση με το παρελθόν ολοκληρώθηκε ο πρώτος κρατικός δανεισμός για το 2010, ενώ το spread των ελληνικών ομολόγων διευρύνονται στις διεθνείς αγορές, μετά τις νέες, χθεσινές πιέσεις από την Κομισιόν.Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το δημόσιο άντλησε ποσό ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Η απόδοση των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων διαμορφώθηκε στο 1,38% από 0,59% τον Οκτώβριο, ενώ ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 4,87 από 5,99 στην προηγούμενη έκδοση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, η κυβέρνηση σκοπεύει να δανειστεί 53-54 δισ. ευρώ φέτος έναντι δανειακού προγράμματος ύψους 66 δισ. ευρώ πέρυσι.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, τo spread μεταξύ του 10ετούς ελληνικού ομολόγου και των αντίστοιχων γερμανικών διευρυνόταν στις 237 μονάδες βάσης από τις 217 μονάδες βάσης περίπου στο κλείσιμο της Δευτέρας. Νωρίτερα, είχε διαμορφωθεί στις 239 μονάδες βάσης.

Τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων αυξάνονταν στις 275,8 μονάδες βάσης από 255,5 μονάδες βάσης αργά τη Δευτέρα. Το κόστος για την ασφάλιση ελληνικών ομολόγων ύψους 10 εκατ. ευρώ διευρύνθηκε δηλαδή στα 275.800 ευρώ.

ΝΕΑ

Από ....i-Reporter

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Ο Καποδίστριας στα νύχια μεγαλοεργολάβων!!!


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Από την αρχή κάτι δεν μου πήγαινε καλά, ξεκίνησε τις δηλώσεις ο Παπανδρέου, συνέχισε ο Ραγκούσης και πουθενά δεν άκουγα το όνομα "Καποδίστριας" ή έστω "Καποδίστριας 2" βρε αδερφέ... Και κολλημένο κάτω από την εικόνα της τηλεόρασης το σύνθημα: "η νέα διοικητική αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης".

Και ξαφνικά, τσουπ, μας τον ξεφούρνισαν, τέρμα ο Καποδίστριας, ξεχάστε τον, ζήτω ο "Καλλικράτης". Μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε ποιός είναι ο Καλλικράτης. Είναι αυτός στο ανέκδοτο με τον Τοτό, που δεν ακούει καλά την απάντηση (ο Ικτίνος κι ο Καλλικράτης), που του "σφυρίζει" ένας συμμαθητής του και απαντάει στον δάσκαλο που τον ρωτάει:

-Ποιός έκτισε τον Παρθενώνα;

-Το κτήνος, ο Καλλικράτης!!!

Ο Καλλικράτης λοιπόν, το όνομα του οποίου δανείζεται η νέα διοικητική αρχιτεκτονική της χώρας, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες της αρχαιότητας. Σύμφωνα με αναφορές του Πλούταρχου, συμμετείχε ενεργά στην ανέγερση των τεσσάρων μεγαλύτερων έργων της αρχαίας Αθήνας.

Εργάστηκε στην κατασκευή των Μακρών Τειχών της πόλης την περίοδο 460-450 π.Χ, στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών της Αθήνας και στην ανοικοδόμηση του ναού αφιερωμένου στην Άπτερο Νίκο στην Ακρόπολη. Ο Καλλικράτης συμμετείχε μαζί με τον αρχιτέκτονα Ικτίνο, υπό τη γενική επίβλεψη του γλύπτη Φειδία, στην κατασκευή του Παρθενώνα, του μεγαλύτερου και διαχρονικού μνημείου της Ακρόπολης.

Διαβάζοντας λοιπόν το βιογραφικό του και γνωρίζοντας πόσο μικρό ήταν το προσδόκιμο επιβίωσης τον 5ο αιώνα π.Χ., εύκολα καταλαβαίνουμε ότι για να προλάβει και να πάρει ΟΛΑ τα μεγάλα έργα της εποχής, ήταν μέγας διαπλεκόμενος.

Ήταν ένας μεγαλοεργολάβος, που απ' ότι φαίνεται τα είχε κάνει πλακάκια με τον Περικλή, άντε με την Ασπασία (γνωστές άλλωστε οι κατηγορίες ότι η Ασπασία ήταν εταίρα και γνωστή η ρήση του μαγάλου μας πολιτικού στον Μπαϊρακτάρη, 2500 χρόνια αργότερα για τους "νταβαντζήδες")...

Γιαυτό είμαι πολύ επιφυλακτικός για το πού θα μας οδηγήσει η νέα μεταρρύθμιση, πολύ φοβάμαι ότι είμαστε στην αρχή ενός Χρυσού Αιώνα, όχι με την μεταφορική του έννοια, αλλά με την κυριολεκτική, όπου Χρυσός=μίζα...

Από ........ΚΕΝΤΡΙ

Δηλώσεις του βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα για το Οικονομικό Κλίμα στην Ελλάδα




Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2010


Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για το Οικονομικό Κλίμα στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, οι πρώτες 100 ημέρες της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έφεραν περισσότερη αβεβαιότητα στην οικονομία, περισσότερη ανασφάλεια στις συναλλαγές, περισσότερη αβεβαιότητα και σύγχυση στους πολίτες.

Αυτή η ανασφάλεια απεικονίζεται και στο Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, που δημοσίευσε χθες το Ι.Ο.Β.Ε., σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα συνεχίζει την πτωτική τάση που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2009, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη συνεχίζει την πορεία ανάταξης.

Να σημειωθεί ότι, από το Μάρτιο του 2009, η Ελλάδα, όπως και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν μπει σε μία πορεία σταθερής βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.

Από τον Οκτώβριο, και ενώ η ανοδική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται, φτάνοντας στο 92 το Δεκέμβριο, αντίθετα το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα επιδεινώθηκε, πέφτοντας στο 64.

Το κλίμα αυτό επιδεινώνεται καθημερινά από τις επιπολαιότητες, τους αυτοσχεδιασμούς, τις αντιφατικές διαρροές, τις παλινωδίες, την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης.

Η αλλαγή στον χρονικό ορίζοντα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, οι λογιστικές ακροβασίες στα μεγέθη του Προϋπολογισμού, οι αμφιταλαντεύσεις στην εισοδηματική πολιτική, η «απόσυρση» της απόσυρσης των αυτοκινήτων με τη διατήρηση του εισπρακτικού μέτρου στα τέλη κυκλοφορίας, η κατάθεση της πρόχειρης, ασαφούς και αντίθετης προς το Σύνταγμα τροπολογίας για την αύξηση του φόρου δωρεών και γονικών παροχών, ο παροπλισμός των επενδυτικών προοπτικών της οικονομίας και η έλλειψη στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού έχουν επιδράσει αρνητικά στο οικονομικό κλίμα στη χώρα μας».

100 ΜΕΡΕΣ ΠΑΣΟΚ .. Η σκληρή πραγματικότητα


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Συμπληρώθηκαν οι πρώτες 100 ημέρες τις οποίες τόσους μήνες τώρα ευαγγελιζόταν ο κ. Παπανδρέου. Το πολυδιαφημισμένο «πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών» ( στο εσωτερικό μέτωπο και το οποίο είναι …ουρά του εξωτερικού μετώπου, το τονίζω!),αποδείχθηκε πρόχειρο και άτολμο.

Στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας Μαξίμου και Ιπποκράτους «στήνουν» εκδήλωση για τις πρώτες 100 ημέρες . Άλλο όμως η πολιτική επικοινωνία και άλλο η σκληρή πραγματικότητα. Απλά η πρώτη έρχεται να υποκρύψει στα μάτια της κοινής γνώμης , μέρος ή και την ολότητα της δεύτερης.

Εγώ θα παρακάμψω την πρώτη και θα επικεντρωθώ στην ωμότητα της δεύτερης. Μέσα σε 100 μόλις ημέρες οι προεκλογικές δεσμεύσεις απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας δεν χρειάστηκε και πολύ για να γίνουν αόριστες φράσεις παρελθόντων μηνών.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν προεκλογικά μιλούσαμε για έκθεση ιδεών την οποία το ΠαΣοΚ τη παρουσίαζε ως ….πολιτική πρόταση, είχαμε ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο!

Τα νομοσχέδια για τα οποία προεκλογικά είχε δεσμευτεί να ψηφιστούν μέσα στις 100 πρώτες ημέρες ήταν:

1. Η στήριξη του πραγματικού εισοδήματος.

2. Η προστασία του δανειολήπτη.

3. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η προώθηση των επενδύσεων.

4. Η άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας και

5. Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – η παροχή ρευστότητας στην οικονομία.

Μέχρι τώρα, ψηφίστηκαν μόνο τα νομοσχέδια για το Έκτακτο Κοινωνικό Επίδομα και για τις προσλήψεις, μόλις την τελευταία εβδομάδα πριν από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ενώ χαρακτηριστικό του πόσο ανέτοιμη εμφανίζεται η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η Βουλή παρέμεινε ….κλειστή για 2,5 εβδομάδες λόγω έλλειψης νομοσχεδίων!…..΄

Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά στον Ελληνικό λαό ήταν πολλές. Ο απολογισμός, ωστόσο, ακόμη και για τον πιο καλόπιστο Έλληνα, έχει μπροστά ….αρνητικό πρόσημο!

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα!!! Όλα τα υπόλοιπα άπτονται στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας …..


Ν.Λ

Από .........politis-gr

Τι λένε αυτοδιοικητικά στελέχη στην αυτοδιοίκηση gr. ΠΕΝΤΕ «ΑΓΚΑΘΙΑ» ΣΤO ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» . Προσπάθεια να αφαιρεθούν ξεκινά σήμερα με τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εσωτερικών


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

«Αγκάθια» στην πορεία του «Καλλικράτη» προς τη Βουλή βλέπουν αυτοδιοικητικά στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τα οποία συνομίλησε η αυτοδιοίκηση gr. Τονίζουν δε ότι παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης δια στόματος πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (βλ. σχετικό ρεπορτάζ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5479) και υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ( βλ σχετικό ρεπορτάζ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5485) ότι οι αλλαγές θα προχωρήσουν, αν δεν αφαιρεθούν, η πορεία θα είναι πολύ δύσκολη.

- Το πρώτο «αγκάθι» αφορά τους πόρους, καθώς το ύψος των οποίων αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα δίνονται δεν έχουν διευκρινιστεί. Ειδικά, η προϋπόθεση που φαίνεται πως τίθεται για την απόδοση του ΦΠΑ στους δήμους, να εισπράττεται, δηλαδή, από τον μηχανισμό τους, βρίσκει αντίθετους τους περισσότερους δημάρχους. Επιπλέον, ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρισθεί τα ακριβή ποσά που θα δοθούν μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ (Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) που θα αποτελέσει συνέχεια του ΘΗΣΕΑ.

- Το δεύτερο αφορά τις αρμοδιότητες, καθώς όπως επισημαίνουν νομάρχες και δήμαρχοι στην αυτοδιοίκηση gr, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να μην είναι σαφώς οριοθετημένες ή και να αλληλοσυγκρούονται. Φέρνουν δε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τις αρμοδιότητες σε θέματα περιβάλλοντος που θα ασκούνται τόσο από τις Γενικές Διοικήσεις όσο και από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις. Επιπλέον, αυτοδιοικητικά στελέχη που προέρχονται και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τελικώς στις αιρετές περιφέρειες δεν μεταφέρονται αρμοδιότητες από την κρατική διοίκηση, περιορίζοντας τες σε αυτές των υπό κατάργηση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr o πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να καταγράψουν ποιες αρμοδιότητες τους μπορούν να μεταφερθούν στις αιρετές περιφέρειες, προκειμένου αυτές να διευρυνθούν.

- Η χωροταξική κατανομή των δήμων, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών από τους 1034 θα παραμείνουν κάτω από 370, δηλαδή περίπου ένας στους τρεις. Βεβαίως, όλα τα στελέχη της αυτοδιοίκησης είναι προϊδεασμένα για τις επικείμενες συνενώσεις από τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο κάθονται σε αναμένα κάρβουνα μέχρι να πάρουν την επίσημη πρόταση του υπουργείου στα χέρια τους. Μάλιστα, από πολλές πλευρές κυρίως της αντιπολίτευσης, τονίζεται ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόταση διοικητικής μεταρρύθμισης από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει το βασικό: δηλαδή την χωροταξική κατανομή».

- Ένα ακόμη αγκάθι αφορά τους υπαλλήλους των περιφερειών καθώς και τους δημοτικούς και νομαρχιακούς υπαλλήλους, οι θέσεις των οποίων στην ουσία θα καταργηθούν. Αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να θιγούν, κανείς από τους υπαλλήλους των υπό κατάργηση δήμων και νομαρχιών δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο θα γίνει η μετάταξή του στις νέες δομές και, βεβαίως, πόσα χιλιόμετρα μακριά από το σημερινό τόπο εργασίας του θα εργάζεται.

- Αγκάθι επίσης αποτελεί, όπως έχει γράψει η αυτοδιοίκηση gr, η γκρίνια βουλευτών που θεωρούν ότι θα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τόσο από τους περιφερειάρχες όσο και από τους δημάρχους. Για το λόγο αυτό πολλοί έχουν θέσει θέμα ασυμβίβαστου (δηλαδή, να μην μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής περιφερειάρχης και δήμαρχος), πρόταση που φαίνεται ότι συζητάει ο υπουργός Εσωτερικών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σε μια προσπάθεια να αφαιρεθούν τα «αγκάθια», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ξεκινά γύρο επαφών από τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ σήμερα στη 1 (βλ. σχετικό ρεπορτάζ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5483), ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τόσο την ΕΝΑΕ όσο και την ΚΕΔΚΕ, το συνέδριο της οποίας θα διεξαχθεί 18 με 20 Ιανουαρίου.


Για την παρουσίαση του σχεδίου και τις αντιδράσεις κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5468

Για την αντίδραση της ΕΝΑΕ διαβάστε: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5488

Από .....aftodoiikisi.gr

Λόγια σταράτα από τον Λοβέρδο... "Δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία..." Πολύ πιθανό να αποτύχω κι εγώ αλλά, πριν, πρέπει να παλέψω"


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

.Από τον Θανάση Λεπίδη

.Ειλικρινής και σαφής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε το ασφαλιστικό «μεγάλη απειλή για την εθνική οικονομία» ενώ αναφερόμενος στο επίδομα ανεργίας είπε πολύ χαρακτηριστικά: «... την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε "είναι άδεια", είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;».

Ο κ. Λοβέρδος επίσης σημείωσε πως «η χώρα δεν βρέθηκε ποτέ ξανά μεταπολιτευτικά σε τόσο άθλια κατάσταση», τονίζοντας ότι...

«ο ένας υπουργός πρέπει να στηρίζει τον άλλο και όλοι θα πρέπει να στηρίξουν τον υπουργό Οικονομικών».

Για τις επισκέψεις των κοινοτικών ελεγκτών, τόνισε ότι κατά τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τους γνωστοποίησε από πού θα εξοικονομηθούν τα δύο από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί πως τα άλλα δύο, ακόμη αναζητούνται: «Δεν ξέρω πού θα τα βρω», είπε, «έχω δώσει την εντολή και ψάχνουμε κωδικό με κωδικό, τι μπορούμε να περικόψουμε, από ένα ευρώ, μέχρι εκατομμύρια ευρώ», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πειράξει τις συντάξεις, ούτε τα όρια συνταξιοδότησης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ευθύνες εκείνων που κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια και με λόγια σταράτα συμπλήρωσε: «Παραλάβαμε μία δεκαετία αποτυχίας, όλοι οι πρώην υπουργοί βρίσκονται αναρτημένοι στην πινακοθήκη της αποτυχίας, είναι πολύ πιθανό να αναρτηθώ κι εγώ εκεί, αλλά πριν, πρέπει να παλέψω».

Από ....... press.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com