Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ψεύτη απεκάλεσε τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου ενώπιον του Προέδρου του Πρωτοδικείου Λαμίας ο εργολάβος του Βιολογικού κ. Παπαλάμπρος.


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σήμερα στις 11 ώρα εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Λαμίας η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε κάνει ο Δήμος Καμένων Βούρλων εναντίον του εργολάβου κ. Παπαλάμπρου.


Εξετάσθηκε ως μάρτυρας ο υπεύθυνος οικονομικών του Δήμου κ. Κάπελος , ο οποίος σε ερώτηση του Προέδρου αν είχε στείλει όλα τα εντάλματα , για την πληρωμή του εργολάβου στον επίτροπο , είπε ότι είχε στείλει μόνο το ένα. Όταν ρωτήθηκε ο κ. Κάπελος γιατί δεν έστειλε και τα υπόλοιπα , αδυνατούσε να απαντήσει.

Στο ερώτημα του Προέδρου προς τον υπεύθυνο οικονομικών του Δήμου κ. Κάπελο, αν υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου για να πληρωθούν όλα τα εντάλματα, που χρωστάει ο Δήμος στον εργολάβο κ. Παπαλάμπρο , η απάντηση ήταν ότι ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.( Το Blog το είχε γράψει αυτό κάντε κλικ για να το δείτε)

Ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου κατηγόρησε τον κ. Παπαλάμπρο ότι η εγγυητική επιταγή που έδωσε ο εργολάβος στο Δήμο Καμένων Βούρλων για να πάρει το έργο ήταν πλαστή.

Σε αυτό το σημείο ο εργολάβος κ. Παπαλάμπρος ενώπιον του Προέδρου του Πρωτοδικείου Λαμίας απεκάλεσε τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου ότι είναι ψεύτης.

Ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου δεν αντέδρασε και δέχτηκε το χαρακτηρισμό. Ενώ  αν ήταν καθαρός έπρεπε αμέσως να ζητήσει επί τόπου την αυτόφωρη κράτηση του εργολάβου κ. Παπαλάμπρου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις   στο  Δήμο  Καμένων  Βούρλων !!!!!

Ο  Πρόεδρος  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  τι  κάνει  ??? 

Πότε  σκέπτεται  να  φέρει το  θέμα  προς  συζήτηση  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο ???

Ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα, μαζί με άλλους Βουλευτές της Ν.Δ. προς τις Υπουργούς Παιδείας








Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ερώτηση Βουλευτών Ν.Δ. αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Λαμία, 7 Ιανουαρίου 2010

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα και συμμετοχή ακόμη εννέα Βουλευτών της Ν.Δ. κατατέθηκε (23.12.2009), ερώτηση προς τις Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Διαμαντοπούλου, και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Κατσέλη, αναφορικά με τα προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) όλης της χώρας. Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης και κατάρτισης έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Η ευρύτατη αποδοχή του εκπαιδευτικού ρόλου των Κ.Ε.Ε. από το σύνολο των ενήλικων πολιτών της χώρας αποδεικνύεται και από τα πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς κατά την περίοδο 2004 - 2008 εκπαιδεύτηκαν 240.975 πολίτες με χρηματοδότηση από το Γ' Κ.Π.Σ. και το Ελληνικό Δημόσιο. Με βάση την εικόνα αυτή, η λειτουργία των ΚΕΕ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 - 2013» στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α., με πρόβλεψη για το διάστημα 2008 - 2012 συνολικά 340.000 θέσεων εκπαίδευσης για τους πολίτες της χώρας.

Ωστόσο, συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και στην προώθηση διοικητικών ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν ως αποτέλεσμα τη καθυστέρηση χρηματοδότησης του έργου των Κ.Ε.Ε, ενώ τα στελέχη τους και οι εκπαιδευτές δεν αμείβονται αν και απρόσκοπτα ασκούν τα καθήκοντά τους με οκτάωρη καθημερινή και αποκλειστική εργασία. Μεγαλύτερο, όμως, πλήγμα για το φορέα αποτελεί η αδυναμία των στελεχών των 58 Κ.Ε.Ε. όλης της χώρας καθώς και της ομάδας έργου που τα συντονίζει πανελλαδικά, να ανταποκριθούν στα καθημερινά αιτήματα πληθώρας πολιτών που επικοινωνούν και επισκέπτονται τα κατά τόπους γραφεία, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την έναρξη των τμημάτων μάθησης της εκπαιδευτικής χρονιάς 2009 - 2010. Έντονος προβληματισμός εκφράζεται και από τα στελέχη των Κ.Ε.Ε. για το εργασιακό τους μέλλον, αφού εργάζονται με συμβάσεις έργου οι οποίες - σύμφωνα με τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις – αναμένεται να καταργηθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.»

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από τις Υπουργούς να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν τα Υπουργεία καθώς και το χρονικό ορίζοντά τους, αναφορικά με την επανέναρξη της χρηματοδότησης των Κ.Ε.Ε., την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους τρίτους, τα στελέχη και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές, την άμεση έναρξη υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του φορέα καθώς και τη θεσμική - νομοθετική κατοχύρωση των Κ.Ε.Ε. με την άμεση υπαγωγή τους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Την ερχόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα το α΄μέρος του σχεδίου ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2» Στις 60-65.000 το πληθυσμιακό όριο για νέους δήμους, μονοεδρικές


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα κείμενα για τον «Καποδίστρια 2» και το νέο εκλογικό νόμο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης που είχε την Τρίτη τετράωρη συνεργασία με τον πρωθυπουργό πήρε το «πράσινο» φως να ξεκινήσει η διαβούλευση για τις δύο μειζονες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Πάντως, το κείμενο για τον «Καποδίστρια 2», όπως άλλωστε έχει αποδεχθεί και το δ.σ. της ΚΕΔΚΕ, δεν θα περιλαμβάνει τους χάρτες με τη νέα χωροταξική κατανομή περιφερειών και δήμων, προκειμένου, όπως λένε κυβερνητικές πηγές στην αυτοδιοίκηση gr, «να μην επικεντρωθεί εκεί το ενδιαφέρον». Τι θα περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης που θα σταλεί πριν τις 18/1 οπότε ξεκινάει το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων: τις νέες αρμοδιότητες περιφερειών και δήμων, τον νέο τρόπο λειτουργίας τους, τον τρόπο της μεταφοράς πόρων κλπ.

Όσον αφορά τον αριθμό των δήμων η κατανομή θα στηριχθεί στη μελέτη του ΙΤΑ που προβλέπει 380-390 (από 1035 που είναι σήμερα) χωρίς όμως να περιλαμβάνει την Αττική. Αυτός είναι και λόγος που ορισμένα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για περίπου 500 δήμους. Για τις περιφέρειες η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει καταλήξει να είναι όσες και σήμερα, δηλαδή 13, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τα υφιστάμενα όρια. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες θα δημιουργηθούν μητροπολιτικές διοικήσεις με επίκεντρο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μονεδρική και δήμος

Αλληλένδετες με τον «Καποδίστρια 2» θα είναι και οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα όρια των μονοεδρικών θα ταυτίζονται με αυτά των νέων δήμων. Άλλωστε, με εξαίρεση τις νησιωτικές και κάποιες απομακρυσμένες ορεινές περιοχές το πληθυσμιακό (κατώτατο) όριο για τη δημιουργία των 180 μονοεδρικών (εκλογή με σταυρό) και των δήμων θα είναι παρόμοιο, δηλαδή γύρω στους 60-65.000 κατοίκους. Παράλληλα οι υπόλοιποι 120 από τους 300 της Βουλής θα εκλέγονται με λίστα στις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ διατηρούνται το πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή και οι ρυθμίσεις του «Νόμου Σκανδαλίδη» για την κατανομή των εδρών και την επίτευξη αυτοδυναμίας.

Κακλαμάνης: χωρίς 4 δις να μην την αποτολμήσει

Να μην αποτολμήσει τη Διοικητική Μεταρρύθμιση αν δεν έχει εξασφαλίσει τα 4 δις που απαιτούνται κάλεσε την κυβέρνηση με δηλώσεις του από τη Δεξαμενή όπου τελέστηκε στην Αθήνα ο αγιασμός των υδάτων, ο Νικήτας Κακλαμάνης: "Και επί εποχής Νέας Δημοκρατίας και τώρα, έχει την καταρχήν σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις. Οι κυριότερες είναι, ουσιαστικές αρμοδιότητες, που θα ακολουθούνται, όμως, από πόρους, ουσιαστική αποκέντρωση, χωροταξική συνένωση των δήμων αντικειμενικά και όχι με πολιτικά κριτήρια, και το κυριότερο απ’ όλα η Μεταρρύθμιση αυτή χρειάζεται περίπου 4 δις ευρώ για να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει αν τα έχει. Αν δεν τα έχει, να μην την αποτολμήσει", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πόροι και αρμοδιότητες των OTA

Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο για τον «Kαποδίστρια 2», που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος», παραχωρούνται στις νέες περιφέρειες οι κρατικές αρμοδιότητες που αφορούν τον υπερτοπικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του EΣΠA, την πρωτοβάθμια υγεία, την ευθύνη των σχολικών μονάδων, την πολιτική προστασία, την κατασκευή βασικών τοπικών δημοσίων έργων, τη μεταναστευτική πολιτική, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας καθώς και αρμοδιότητες που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη.

H επιστημονική επιτροπή επεξεργάστηκε προτάσεις βάσει των οποίων οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες θα διαχειριστούν πόρους οι οποίοι θα προέλθουν από οικονομίες κλίμακος, δηλαδή από τις συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών οι οποίες αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά κονδύλια στους προϋπολογισμούς της αυτοδιοίκησης.

Eπίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ σημαντικό ρόλο στην αύξηση των εσόδων της TA θα διαδραματίσει η φορολογική μεταρρύθμιση. Σήμερα αποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2% του ΦΠA και υπάρχουν προτάσεις για να αυξηθεί σε 4%.

H επιστημονική επιτροπή επεξεργάστηκε πρόταση για τη θεσμοθέτηση Πόρου Ποιότητας Zωής, ο οποίος θα προέρχεται από την απόδοση του ενιαίου φόρου ακινήτων στις περιφέρειες.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι περιφέρειες αναμένεται να αυξήσουν τα έσοδά τους, με την απόδοση του 100% των προστίμων που καταβάλουν οι πολίτες (από το 2008 ξεκίνησε η απόδοση στις νομαρχίες του 50% των συγκεκριμένων προστίμων). Τέλος, αναμένεται να προέλθουν σημαντικά έσοδα από την αυτοδιοίκηση από την καταγραφή και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των OTA.

Από .........aftodioikisi.gr