Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Καλή Χρονία και ευτυχισμένο το 2010

Μια ευχή σας εύχομαι για τον καινούργιο χρόνο



Την πόρτα σας εύχομαι να τη χτυπά η ευτυχία μόνο!




Από....Citypress-gr

Χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2010



Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Ευθύλογος

Κάθε χρόνος που φεύγει παίρνει μαζί του απογοητεύσεις και διαψεύσεις.

Κάθε χρόνος που έρχεται φέρνει ελπίδες και προσδοκίες.

Έτσι γίνονταν κι έτσι θα γίνεται πάντα …

Όσο κι αν η χρονιά που τελειώνει υπήρξε δύσκολη,

ας ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματά μας,

ας σταματήσουμε έστω και προσωρινά τη γκρίνια μας,

και ας υποδεχτούμε αισιόδοξα τον καινούριο χρόνο.

Όχι πως τα πράγματα θα είναι εύκολα φέτος

αλλά με την απαισιοδοξία, τη μιζέρια και την αδράνεια δεν θα τα κάνουμε καλλίτερα.

Αντίθετα με την αισιοδοξία, με το χαμόγελο, με τη σκληρή προσπάθεια, μπορεί κάτι να καταφέρουμε.

Και στο κάτω - κάτω αν δεν μπορέσουμε «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», όπως φιλόδοξα υποστήριζαν κάποιοι, ας την μετατρέψουμε σε αφορμή για ενδοσκόπηση και για να καταλάβουμε ότι ο δρόμος της συνεχούς αύξησης των υλικών αγαθών είναι αδιέξοδος και δεν οδηγεί απαραίτητα στην ευτυχία…



Πριν πολλά χρόνια, κάποιος πλούσιος ξεκίνησε με το άλογό του για να συναντήσει έναν ξακουστό σοφό γέροντα.

Έκανε ένα μεγάλο ταξίδι και τελικά τον συνάντησε.

Ξαφνιάστηκε όμως γιατί βρήκε τον σοφό σε μια καλύβα, με μοναδικά έπιπλα δυο σκαμνιά, μια τάβλα, ένα αχυρένιο στρώμα και πολλά βιβλία.

Αφού τον χαιρέτησε, τον ρώτησε έκπληκτος.

- Που είναι οι υπηρέτες σου, το σπίτι σου, το βιος σου, τα έπιπλά σου;

Ο γέροντας χαμογέλασε και του έκανε την ίδια ερώτηση.

- Τα δικά σου που είναι;

- Μα εγώ είμαι περαστικός, είπε ο πλούσιος επισκέπτης.

- Κι εγώ περαστικός είμαι… απάντησε ο σοφός γέροντας.



Φίλοι μου, θα σας ευχηθώ με τις δυο μαντινάδες που ακολουθούν.



Σας δίνω μόνο δυο ευχές για τον καινούργιο χρόνο

πάμπλουτοι να 'στε στη χαρά και πάμφτωχοι στον πόνο!



Να σας θυμούνται οι γνωστοί, οι συγγενείς κι οι φίλοι,

αυτό είναι το καλύτερο δώρο του Άι Βασίλη!.



Χαρείτε, κάντε φίλους, χαμογελάστε, δώστε αγάπη, ερωτευθείτε, ζείστε!!!

Και μην ξεχνάτε!!!

Ζωή είναι αυτό που περνάει δίπλα μας όταν εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε λεφτά.

Και είναι μικρή και πανέμορφη η άτιμη!!!

Ευθύλογος

Από ........ kafeneio

Ετικέτες ΕΥΘΥΛΟΓΟΣ

Ελπιδοφόρο και με πολλές προκλήσεις το 2010...


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο

Βουλευτή Φθιώτιδας

Με την ευκαιρία των εορτών και του νέου έτους εύχομαι σε όλους τους Συμπολίτες μου της Φθιώτιδας Χρόνια Πολλά και το νέο έτος να είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Το 2009 μας αφήνει με πολλά προβλήματα. Και το νέο έτος προβάλλει ελπιδοφόρο μεν, με πολλές προκλήσεις δε. Σε όλους μας εναπόκειται να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές με ψυχραιμία, συνεργατικότητα, ανιδιοτέλεια και, φυσικά, με εργατικότητα. Έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να κάνουμε τις ελπίδες μας πραγματικότητα.

Με τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, σας εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά, με υγεία, ατομική και οικογενειακή, και το νέο έτος ειρηνικό για την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο.

Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από τον κ. Κοντοπάνο

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com

Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από τον κ. Κοντοπάνο σε απάντηση της επιστολής αναγνώστη του Blog που είχαμε δημοσιεύσει στις 31-12-2009


Κύριοι

Με αφορμή δημοσίευμα της 31/12 του Blog των Ενεργών πολιτών ΚΒ, και σε ότι αφορά εμένα τον Νίκο Κοντοπάνο ως δημοτικό σύμβουλο έχω να δηλώσω τα εξής

1)Δεν έχω ψηφίσει στην Δημαρχιακή Επιτροπή την σύμβαση με τον εργολάβο Παπαλάμπρου
2)Δεν έχω ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την σύμβαση με τον εργολάβο Παπαλάμπρου
3)Δεν είχα καμία συνεργασία με Κεφάλα – Αντωνίου πρόσφατη η παλαιότερη
4)Δεν συμμετείχα σε καμία ίντριγκα ως στο δημοσίευμα σας αναφέρεστε

Είστε ψεύτες, συκοφάντες και προβοκάτορες και προσπαθείτε να βλάψετε την τιμή, την υπόληψη και την πολιτική μου πορεία.

Σας εγκαλώ να αποσύρετε τα ψευδή δημοσιεύματα σας, που αφορούν εμένα τον Νίκο Κοντοπάνο ως δημοτικό σύμβουλο, και να ζητήσετε τουλάχιστον συγνώμη.

Με τιμή

Νίκος Κοντοπάνος
Δημοτικός Σύμβουλος
Καμένα Βούρλα

Πάει για χαβούζα ο Βιολογικός των Καμένων Βούρλων με τα καμώματα του κ. Αντωνίου !!!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Από την Εφημερίδα " Ημέρα "

Αναβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω ασφαλιστικών μέτρων και ημιαργίας της πρωτοχρονιάς.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Το Δημοτικό συμβούλιο θα γίνει αμέσως μετά την πρωτοχρονιά σε ημερομηνία που θα ορισθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε πιο κάτω την απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου



Συγκαλείται σήμερα στις 5 ώρα το απόγευμα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με θέμα τις ραγδαίες εξελίξεις στο Βιολογικό των Καμένων Βούρλων


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Επιστολή αναγνώστη του Blog


Ο ανάδοχος εργολάβος κ. Παπαλάμπρος με την προβλεπόμενη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και αφού τηρήθηκε το τυπικό διαδικαστικό με την επίδοση τοιχοκόλληση των αποφάσεων με δικαστικό επιμελητή , από χθες αναστέλλει επ` αόριστον την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καμένων Βούρλων.
Μετά από αυτή την εξέλιξη εφόσον η συμπολίτευση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου , η αντιπολίτευση ξύπνησε από το λήθαργο μετά από τρία χρόνια (περίεργο δεν είναι ???) και συγκέντρωσε 6 υπογραφές για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ενημέρωση και τις εξελίξεις στο Βιολογικό των Καμένων Βούρλων. Από σήμερα ο Βιολογικός καθαρισμός τον Καμένων Βούρλων λειτουργεί με αυτόματο πιλότο και συνεχίζει να εργάζεται απ` μόνος του για όσο διάστημα αντέξει ακόμη , υπό το άγρυπνο βλέμμα πάντα του Παναγή.
 Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι το αντλιοστάσιο στα Πλατανέϊκα κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να τιναχτεί στον αέρα. Επίσης η μεμβράνη που έχει τοποθετηθεί στον αγωγό μεταξύ Κόρακα και Γαλήνης κινδυνεύει επίσης να σπάσει. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η υγεία των Δημοτών.
 Δυστυχώς εδώ μας έφτασαν τα έργα και οι ημέρες του κ. Μάκη !!!!!
Ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου κ. Λιάγκας για να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής στον εργολάβο κ Παπαλάμπρο ζητάει από την ΤΥΔΚ ( Βαργιανίτης ) κάποια χαρτιά για την καινούρια σύμβαση που έγινε. Όπως είναι ο χαρακτηρισμός του έργου ως ειδικού από τον Δήμο και την ΤΥΔΚ, τη δεύτερη σύμβαση που έγινε ως συνεχιζόμενη με απ` ευθείας ανάθεση , με ποια διαδικασία έγινε  Η ΤΥΔΚ δεν δίνει τα χαρτιά αυτά στον επίτροπο , διότι έχει πει επανειλημμένως στο Δήμαρχο κ Αντωνίου να προσκομίσει στην ΤΥΔΚ τη συμπληρωματική σύμβαση με την απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής , του δημοτικού συμβουλίου και την Οικονομική μελέτη βιωσιμότητας του Βιολογικού, το χαρακτηρισμό  του έργου ως ειδικού από τον Δήμο.
Ο κ. Αντωνίου δεν προσκομίζει αυτά τα χαρτιά στην ΤΥΔΚ με αποτέλεσμα ο επίτροπος να μην εγκρίνει τα εντάλματα και να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι χρονιάρες μέρες που είναι.
 Ο κ. Αντωνίου βέβαια παίζει τον Παπά , δεν προσκομίζει σκόπιμα τα χαρτιά αυτά στην ΤΥΔΚ διότι μετά θα αναγκαστεί ο επίτροπος να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής του εργολάβου και πρέπει ο κ. Μάκης να πληρώσει τον εργολάβο.
Εδώ είναι το θέμα ότι ο κ. Μάκης μας τα έχει φάει αυτά τα λεφτά (480.000 ευρώ) για δικές του δουλειές και δεν θα έχει να πληρώσει τον εργολάβο, για αυτό και δεν προσκομίζει τα απαραίτητα χαρτιά στην ΤΥΔΚ.
 Το αξιοπερίεργο είναι ότι την παράνομη αυτή σύμβαση του κ. Αντωνίου με τον εργολάβο την έχει ψηφίσει στη Δημαρχιακή Επιτροπή απ` την αντιπολίτευση και ο κ. Κοντοπάνος , που οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει πολλά πάρε δώσε με τον κ. Αντωνίου .
 Βέβαια η σύμβαση επικυρώθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου( το ψήφισε και ο Κεφάλας ,Ξυδιάς, Κοντοπάνος κ.α).
Θα θέλανε μετά από όλα αυτά οι δημότες να γνωρίζουν τη ελέχθη μεταξύ Αντωνίου Κοντοπάνου και Κεφάλα στην προχθεσινή τους συνεργασία που έγινε στο Δημαρχείο για αρκετή ώρα και τη οικονομική ίντριγκα έχουν στήσει πάλι στις πλάτες των Δημοτών . Μήπως συζητούσανε πέραν του Βιολογικού για το πως θα κλείσουν και το θέμα της αμαρτωλής ΔΕΠΑΚΑΒ !!!!        
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτοί οι κύριοι Βαργιανίτης , Κεφάλας, Αντωνίου είναι να βρουν τα λεφτά που έχουν φάει από το Δήμο Καμένων Βούρλων διαχρονικά και να τα επιστρέψουν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που περνούν δύσκολες χρονιάρες μέρες με τις οικογένειες τους.
Και ας αφήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του εργολάβου που κάνει ο κ. Αντωνίου χρεώνοντας ακόμη περισσότερο το Δήμο.

Καλή Πρωτοχρονιά

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Τόνιας Αντωνίου


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-12-2009


Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας υγεία, δημιουργικότητα και επίτευξη όλων των στόχων και των προσδοκιών τους μέσα στο νέο έτος.

Για την πατρίδα μας μια δύσκολη χρονιά φεύγει αφήνοντας πίσω της μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Ο ερχομός του 2010 μας γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για μια νέα αρχή, για ένα νέο ξεκίνημα.

Οι πολίτες του τόπου μας στις τελευταίες εκλογές εξέφρασαν ξεκάθαρα τη βούλησή τους να υπάρξουν πλέον ριζικές τομές και ανατροπές, αλλά και οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες που θα βγάλουν τη χώρα μας από την κρίση, θα επουλώσουν τις τεράστιες πληγές στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή, θα αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα και παθογένειες στη λειτουργία του κράτους, των θεσμών και του πολιτικού μας συστήματος και θα βάλουν ξανά την Ελλάδα, αλλά και κάθε περιφέρεια της χώρας μας ξεχωριστά, σε τροχιά ανάπτυξης.

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί συνεχή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση για το εθνικό συμφέρον της χώρας. Είμαι αισιόδοξη ότι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:




Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ για ΦΠΑ

«Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, στη Συνέντευξη Τύπου προς τους Εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (13.09.09), και σε σχετική ερώτηση για το ΦΠΑ, είχε δηλώσει: “Εμείς δεν θα μειώσουμε τον ΦΠΑ. Θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσαμε. Δεν θα αυξήσουμε όμως τον ΦΠΑ”.

Άραγε, αυτή η δέσμευση ισχύει»;


ΔΗΛΩΣΗ για ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

«Η κατάργηση της απόσυρσης και ανανέωσης του στόλου αυτοκινήτων, καθώς και του “πράσινου δακτυλίου”, που θα εφαρμόζονταν από το Σεπτέμβριο του 2011, καθώς και η τακτική της Κυβέρνησης στο ζήτημα της αύξησης των τελών κυκλοφορίας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (2.11.2009) δείχνουν, για μια ακόμη φορά, την αναντιστοιχία των προεκλογικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των κυβερνητικών έργων της Κυβέρνησής του.

Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενισχύει το εισπρακτικό μέρος της ρύθμισης, αυξάνοντας δυσανάλογα τα τέλη κυκλοφορίας με κριτήριο το έτος κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και με την τυπική επίκληση περιβαλλοντικών κριτηρίων.

Το Υπουργείο Οικονομικών, αφού παραδέχεται με την χθεσινή του ανακοίνωση τη σημαντική επιβάρυνση σε παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, επικαλείται τη διαβούλευση για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και αναφέρεται σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.

Πρόκειται για επιλογή που αποδεικνύει αποκλειστικά τη φορο-εισπρακτική λογική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».