Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ανεπαρκής για Δήμαρχος Καμένων Βούρλων ο κ. Αντωνίου !!!



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Δημοσιεύουμε την επιστολή που λάβαμε από                             αναγνώστη του Blog           

Ο Μαύρογιαλούρος

Τι έκανε επί τρία χρόνια που είναι Δήμαρχος ο κ. Αντωνίου για την παραχώρηση του οικοπέδου από τον Ε.Ο.Τ ??? Απολύτως τίποτα . 
                                                                                                 
  Κάθε χρόνο κοροϊδεύει τους μαθητές ότι να σε ένα μήνα έρχεται ο ίδιος ο Υπουργός για να ανακοινώσει την παραχώρηση του οικοπέδου από τον ΕΟΤ (όταν ήταν αντιπολίτευση έλεγε ότι μέσα σε ένα μήνα αυτό το θέμα θα έχει τελειώσει αν αναλάβω εγώ Δήμαρχος).
                                      
  Εν τω μεταξύ δεν έχει γίνει από το Δήμο κάποια σοβαρή ενέργεια προς τον ΕΟΤ, ΕΤΑ και Ιδιώτη . Διότι αν είχε γίνει θα είχαν πάρει κάποια απόφαση τα διοικητικά συμβούλια του ΕΟΤ και των ΕΤΑ . Αυτή τι στιγμή δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση απ` τα διοικητικά συμβούλια αυτών των οργανισμών για την παραχώρηση του οικοπέδου.

Ξεκίνησε την κοροϊδία ο κ. Αντωνίου προς όλη την μαθητική κοινότητα λέγοντας να τώρα περιμένω σε ένα μήνα τον Υπουργό Άρη να έλθει να το ανακοινώσει . Άλλαξε ο Άρης και έγινε ο Μαρκόπουλος Υπουργός , ά να τώρα περιμένω τον κ. Μαρκόπουλο να έλθει να το ανακοινώσει. Τώρα που άλλαξε η Κυβέρνηση πήρε σειρά η κ. Γκερέκου με τον κ. Γερουλάνο και έχει ο Θεός !!!!!

Αν είχε παρθεί κάποια απόφαση στα χαρτιά , θα μπορούσε και η σημερινή Κυβέρνηση να προχωρήσει στην παραχώρηση του οικοπέδου, δυστυχώς όλα ήταν φαντασιώσεις στο μυαλό του Μάκη και αέρας κοπανιστός.

Με τον Καποδίστρια 2 βέβαια δυστυχώς τελειώνουν τα ψέματα του κ. Μάκη (και μαζί του και η μακροημέρευση σαν Δήμαρχος Καμένων Βούρλων) , διότι δεν θα χρειάζονται καινούργιες αίθουσες αφού θα μπορούν να πάνε οι μαθητές του Καινουρίου και Ρεγκινίου στο Μώλο που θα είναι πλέον ενιαίος Δήμος.

 Αυτά είναι τα κατορθώματα και οι ημέρες του κ. Αντωνίου. Όταν του παρουσιάστηκαν επανειλημμένες ευκαιρίες , όπως ήταν με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που ήταν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο μαζί με τον Πρωθυπουργό στα Καμένα Βούρλα , τι κατόρθωσε να πάρει ο κ. Αντωνίου για την ανάπτυξη των Καμένων Βούρλων …… απολύτως τίποτα…

Όταν επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης το Σχολικό συγκρότημα των Καμένων Βούρλων μαζί με τους συμβούλους του και τον πρόεδρο του ΟΣΚ κ. Παταριά και τους είπε ο κ. Αντωνίου το πρόβλημα , ο Υπουργός του είπε βρέστε το οικόπεδο και σε ένα χρόνο θα έχετε καινούριο σχολείο. Εκεί ο κ. Αντωνίου αντί να έχει έτοιμη πρόταση για το οικόπεδο , έλεγε στον Υπουργό να παρακαλέσει και αυτός τον συνάδελφό του Υπουργό Τουρισμού για να παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ το οικόπεδο, εκεί γελάγανε όλοι με αυτά που έλεγε ο Μάκης …….

Δυστυχώς για αυτόν , ευτυχώς για τους Καμένο Βουρλιώτες τον πήρανε είδηση νωρίς και δεν τον σώζουν τα διάφορα εφευρήματα που επιχειρεί κάθε φορά , όταν έρχεται αδίστακτη η ίδια η πραγματικότητα να τον διαψεύσει.

 Σ ε 10 μήνες να προετοιμάζεται ( δεν τον σώζουν ούτε 100 Καποδίστριες ) , γιατί οι πολίτες των Καμένων Βούρλων θα τον επιβραβεύσουν με την πρέπουσα αμοιβή !!!!!

Που είναι  Ο Μαύρογιαλούρος !!!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ»


Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com



Αθήνα 14.12.2009

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ 105,8 στην εκπομπή Επισημάνσεις και τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Εκεί που θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πράττει και έχει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, εμείς θα συναινέσουμε, αντίθετα με ότι έκανε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση το ΠΑ.ΣΟ.Κ, στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι τρείς άξονες στους οποίους οφείλει να κινηθεί η νέα Κυβέρνηση είναι:

α) να δωθεί έμφαση στη μείωση των δαπανών, εκεί που είναι σπατάλες, όχι όμως στις δαπάνες που έχουν θετικό πολλαπλασιαστή,

β) να ληφθούν μόνιμα μέτρα και όχι μέτρα που θα διαρκέσουν για μια χρήση,

γ) να δωθεί έμφαση στις νέες πηγές ανάπτυξης, δηλαδή επένδυση στη γνώση, καινοτομία, έρευνα και την επιχειρηματικότητα.

Σε τέτοια μέτρα, τα οποία θεωρούμε ότι βοηθούν για την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας, εμείς θα είμαστε πλάι στην Κυβέρνηση.

Όμως, από την άλλη θα κάνουμε και μια σκληρή αντιπολίτευση όταν βλέπουμε ότι ο πολιτικός λόγος της Κυβέρνησης είναι εγκλωβισμένος σε αντιφάσεις, και σε δήθεν καινοτόμες συμμετοχικές διαδικασίες. Όταν απουσιάζει η τόλμη και η αποφασιστικότητα.»

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εναντίον bloggers. Άλλος ένας που βγάζει καλά ανέκδοτα!


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Η «επιστήμη» των δικτατόρων του Λόγου και του Θεάματος

Το μονοπώλιο της εξουσίας και του λόγου καταδικάζει στη σιωπή την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Τα ιστολόγια επέφεραν καταλυτικές ρωγμές σε αυτό το καθεστωτικό μονοπώλιο της εξουσίας και του λόγου.

Γι’ αυτό και ωρύονται εναντίον των ιστολογίων όλοι οι δικτάτορες της ενημέρωσης, του...

λόγου και του θεάματος.

Γι’ αυτό και προσπαθούν να μηχανευτούν τρόπους φίμωσης της κοινωνικής οργής που αποτυπώνεται στο λόγο και στην ενημέρωση των ιστολογίων.

Ιδιαίτερα οι τηλεστάρ «μπάτσοι» της διαπλεκόμενης καθεστωτικής βρωμιάς, οι οποίοι έχουν πάθει και τη μεγαλύτερη «ζημιά» από τα ιστολόγια, απροκάλυπτα πλέον καθυβρίζουν τα ιστολόγια και απαιτούν τη φίμωσή τους.

Στη πρώτη γραμμή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουος, ο μέγας αυτός ιεροεξεταστής. Δεν μπορεί πια, κάτω από τα αδυσώπητα «κτυπήματα» των ιστολόγων, να κρύψει τις ποικίλες και πολύμορφες «ακαθαρσίες» του.

Υστερικά ουρλιάζει εναντίον των ιστολογίων που έχουν «σπάσει» το μονοπώλιο της εξουσιαστικής του αυθάδειας και της ναρκισσιστικής του σχιζοφρένειας.

Οι δικτάτορες του νοσηρά ναρκισσιστικού θεάματος είναι το χειρότερο υποπροϊόν της καθεστωτικής βαρβαρότητας. Αποτελούν την πιο αποκρουστική γκριμάτσα του ολοκληρωτισμού των ΜΜΕ.

Γι’ αυτό αρρωσταίνουν και παραληρούν υστερικά όταν κάποιοι τολμούν να τους κριτικάρουν και να τους βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα. Τρέφονται από το σκοτάδι και τη βρωμιά των υπονόμων. Το φως τους τυφλώνει, η αλήθεια τους πανικοβάλει και η κριτική τους τρομοκρατεί.

Εξηγείται, συνεπώς, γιατί αντιμετωπίζουν ως εφιάλτες τα ιστολόγια και επιχειρούν να τα συκοφαντήσουν και να τα φιμώσουν.

Μπορεί όμως να υπερασπίζεται κανείς δίκαια υπόθεση όταν προσπαθεί, με ποικίλα τεχνάσματα, να προωθήσει την ωμή και κυνική βία εναντίον των φωνών έκφρασης, διαμαρτυρίας και οργής της κοινωνίας;

Αυτό το έργο επιτελούν τα ιστολόγια παρ’ όλες τις μικρές τους ατέλειες. Ρυάκια της λαϊκής έκφρασης είναι, καθώς και ένα δίκτυο ενημέρωσης έξω από τα ασφυκτικά καλούπια των γιγάντιων βιομηχανιών της καθεστωτικής ενημέρωσης.

Η «Επιστήμη» που επιχειρεί να κλείσει με φίμωτρο το «στόμα» των ιστολόγων είναι κάτι πολύ γνώριμο: Είναι η «επιστήμη» του Χίτλερ και όλων των δυναστών και δημίων της ανθρωπότητας.

Αυτή την «επιστήμη» υιοθετεί και «εφαρμόζει» ο μέγας τηλεοπτικός «μπάτσος» της καθεστωτικής αυθάδειας, ο Μάκης…

Διαβάστε το νέο του «άθλο»:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/12/bloggers_14.html

Αφορά τους απανταχού Έλληνες Bloggers...

Τα μάθατε? Είμαστε εγκληματίες.. Ναι σωστά ακούσατε φίλοι μου bloggers.. Αυτό υποστηρίζει μια εφημερίδα που άσκησε VETO στους απανταχού έλληνες που δημιουργούν blogs.. και μάλιστα η αρθρογράφος όχι μόνο εγκληματίες μας αποκαλεί (με το δικό της στυλ) αλλά και δολοπλόκους που μπλοκάρουμε την διαδικασία άρσης του απορρήτου. Δηλαδή εμείς τελικά δεν είμαστε απλά εγκληματίες αλλά οργανωμένη σπείρα.. Για γιάφκες ψάχνουν.

Αλήθεια, αν η δημοσίευση και διακίνηση ελεύθερων ιδεών είναι παράνομη και καταχρηστική τότε μια αρθρογράφος που υβρίζει όλους εμάς τι είναι?

Αφού λοιπόν τα βάλανε και με το σύνταγμα τις Ελλάδος τότε και εγώ είμαι εγκληματίας και θα πάω να παραδοθώ. Κατά την Πέμπτη γιατί μέχρι την τέταρτη έχω κάτι δουλίτσες…

      Πηγή : http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3974


Από .......... taxalia

«Καποδίστριας 2»: τον Ιανουάριο οι προτάσεις, το Μάρτιο το ν/σ


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τη δέσμευση ότι επόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας που θα προκύψει από τον «Καποδίστρια 2» και με αιρετές περιφέρειες επανέλαβε μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.


Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης η έλλειψη πόρων δεν αποτελεί εμπόδιο για την υλοποίηση του Καποδίστρια ΙΙ.

Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις της Επιτροπής που θα περιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας των νέων δήμων αλλά και τις αρμοδιότητές τους πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα λίγο πριν το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ τον Ιανουάριο (18-20/1 στην Αθήνα), ενώ η συζήτηση για τον αριθμό των δήμων και των περιφρειών (οι νομαρχίες θα μετατραπούν σε νομαρχιακά διαμερίσματα) θα ξεκινήσει αμέσως μετά προκειμένου το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αποκαλύψει η αυτοδιοίκηση gr ο «Καποδίστριας ΙΙ» θα βασισθεί στη μελέτη του ΙΤΑ που σημαίνει ότι οι δήμοι θα μειωθούν από 1034 σε 380 με 400, ενώ αναμένεται να μειωθεί και ο αριθμός των 13 περιφερειών, οι οποίες αποκτούν πλέον αναβαθμισμένο ρόλο καθώς ο περιφερειάρχης θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό.

Από ...aftodioikisi.gr


Για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών στο MEGA δείτε το video:

Τι λέει η πλειοψηφία των πολιτών που έλαβε μέρος στη δημόσια διαβούλευση «ΝΑΙ» ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Ζητούν κεντρική πύλη δημοσίευσής τους – Στείλτε τα σχόλιά σας μέχρι τις 7/1


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τα θετικά σχόλια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών συγκεντρώνει η απόφαση της κυβέρνησης να αναρτώνται στο ίντερνετ οι αποφάσεις και οι πράξεις κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων καθώς και οργάνων διοίκησης φορέων στο Διαδίκτυο και να τίθενται σε δημόσια διαβούλευση. Κύρια σημεία της πρωτοβουλίας, από την οποία πρακτικά δεν εξαιρείται κανένα όργανο, είναι η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των αποφάσεων και πράξεων, γεγονός που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομιμότητά τους. Την πρώτη εβδομάδα ανάρτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) όπου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση,μεταξύ των πολιτών και όλων των ενδιαφερομένων φορέων, περίπου 270 πολίτες έχουν καταθέσει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους.


Σημειώνεται, ότι οι παρατηρήσεις δεν γίνονται για ένα προς ένα, τα οκτώ άρθρα του νομοσχεδίου, αλλά κρίνεται συνολικά η εν' λόγω πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Οι αποφάσεις των ΟΤΑ στο στόχαστρο των πολιτών

Σε αρκετά σχόλια πολιτών χαρακτηρίζεται σημαντική η υποχρεωτική δημοσίευση όλων των αποφάσεων και πράξεων κυβερνητικών οργάνων, ενώ γίνονται δεκάδες επισημάνσεις και παράπονα για τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του P.M ενός Κερκυραίου, που καλεί την κυβέρνηση να επιβάλλει και στους ΟΤΑ Α’ & Β’, Περιφέρειες της χώρας την υποχρέωση να αναρτούν στο Διαδίκτυο και τις μισθοδοσίες των δημοσίων υπαλλήλων, αιρετών, προϊσταμένων, εξωτερικών συνεργατών, διευθυντών όλων των τμημάτων της Δημοσίας Διοίκησης όπως γίνεται στην Ιταλία. «Ένα επεισόδιο που έζησα προσωπικά», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πολίτης, «με έκανε να καταλάβω «τι σημαίνει διαφάνεια σήμερα. Συγκεκριμένα, όταν δημότης ζήτησε στο δήμο Κερκυραίων να του γνωρίσει το ύψος της αποζημίωσης που λαμβάνουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμος Κερκυραίων, δια του νομικού συμβούλου του, αρνήθηκε να παραχωρήσει αυτά τα οικονομικά στοιχεία επικαλούμενος το νόμο περί προστασία προσωπικών δεδομένων. Εάν είναι δυνατόν!»

Η κ. Ε.Π φωτίζει μια άλλη πλευρά της δημόσιας διαβούλευσης, την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στους ΟΤΑ προκειμένου να στελεχώσουν τον τομέα του ίντερνετ και να αναρτούν τις αποφάσεις. «Όσον αφορά την αυτοδιοίκηση, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα στοιχεία με τους κλάδους του προσωπικού. Στην υπηρεσία μου υπάρχουν μόνο δύο ΠΕ Πληροφορικής, ένας ΤΕ Πληροφορικής και πέντε χειριστές Η/Υ. Δε χρειάζεται βέβαια να σας πω ότι δεν ασχολούνται μόνο με το συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά και έχουν και καθήκοντα διοικητικού προσωπικού. Ποιός λοιπόν θα αναλάβει ένα τέτοιο έργο; Δεδομένης της διοικητικής μεταρρύθμισης θα ήταν ίσως χρήσιμο να αναβληθούν οι ρυθμίσεις, όσον αφορά τους ΟΤΑ Α και Β, για το 2010, όταν θα έχουν οργανωθεί η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και οι νέοι δήμοι, οι υπηρεσίες αυτές θα έχουν προβλεφθεί στους Οργανισμούς τους και θα έχει ληφθεί μέριμνα για τη στελέχωσή τους».

Nα υπάρξει κεντρική πύλη ανάρτησης των αποφάσεων

Αρκετά σχόλια συγκεντρώνει και η απόφαση της κυβέρνησης να καθιερώσει τη δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Σε υπηρεσιακό δε επίπεδο, καθιερώνεται η λειτουργία της Μονάδας Διαφάνειας, σε κάθε δημόσια υπηρεσία, με αντικείμενο τη μέριμνα για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο.

Ο κ. Σ.Κ δικηγόρος που κατέθεσε και αυτός την άποψή του για το επίμαχο νομοσχέδιο, επισημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί κεντρική πύλη δημοσίευσης όλων των πράξεων στο διαδίκτυο: «Θα μπορούσε να γίνει στο opengov ή στη σελίδα του ΦΕΚ ακόμα καλύτερα, ούτως ώστε να μην επισκεπτόμαστε διαφορετικές σελίδες ανάλογα με τη φύση μιας πράξης. Επίσης, θα πρέπει να δημοσιεύονται και στη σελίδα κάθε αρχής που την εκδίδει, αν βέβαια αυτή έχει τέτοια σελίδα. Διπλή δημοσίευση επομένως, με δεσμευτική αυτή σε σχετική κεντρική πύλη πχ ΦΕΚ».

Προτείνει δε ο κ. Σ.Κ να θεσπιστεί κύρωση για την παράλειψη δημοσίευσης, «αυστηρές πειθαρχικές κυρώσεις κατά των φυσικών προσώπων που εξέδωσαν την πράξη και παρέλειψαν τη δημοσίευση. Αστική ευθύνη του δημοσίου σε περίπτωση που προκύπτει ζημία από τη μη δημοσίευση πράξης».

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση πολίτη που υπογράφει με το όνομα Αναστάσης «επειδή τα νομικά κείμενα δεν δημοσιεύονται μόνο στα ΦΕΚ προτείνω τη δημιουργία από το ΕΤ ή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενός «portal» στο οποίο θα είναι συγκεντρωμένη όλη η Νομοθεσία των ΦΕΚ αλλά και οι Υπουργικές Αποφάσεις, Εγκύκλιοι που δεν δημοσιεύονται σε ΦΕΚ. Το portal θα πρέπει να συγκεντρώνει επίσης τις Αποφάσεις και τη Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κλπ. Θα μπορούσαν επίσης να προστεθούν και κείμενα που δεν αποτελούν νομοθετήματα όπως οι αποφάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη».

Σημειώνεται ότι η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο θα συνεχισθεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2010 και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

«Όλα τα παραπάνω κάνουν εμφανείς τους στόχους του νέου σχεδίου νόμου και κινούνται σταθερά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των προγραμματικών μας δεσμεύσεων : διαφάνεια, ανοιχτή διακυβέρνηση, πρόληψη και αποφυγή φαινομένων κακοδιαχείρισης του δημόσιου πλούτου και αποτροπή της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο και σε όλους τους τομείς», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Από ....aftodioikisi.gr

Στην «σκιώδη κυβέρνηση» Σαμαρά ο Χ. Σταϊκούρας


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, υπό τον κ. Σαμαρά, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας (με αρμοδιότητα την οικονομική πολιτική) στην «σκιώδη κυβέρνηση» που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ την Κυριακή, σε συνεργασία με τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρο Καράογλου (με αρμοδιότητα τα φορολογικά ζητήματα). Τον τομέα της Οικονομίας ανέλαβε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, σε μία κίνηση με σαφή πολιτικό συμβολισμό. Σε κομβικές για την αντιπολιτευτική δράση της Ν.Δ. θέσεις ο κ. Σαμαράς επέλεξε κυρίως ανθρώπους της νέας γενιάς, ανεξαρτήτως ποιον στήριξαν την προεκλογική περίοδο. Ξεχωρίζει, βεβαίως, η ανάληψη του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη αρνήθηκε τον τομέα Παιδείας και Πολιτισμού, αφήνοντας μάλιστα να διαφανεί ενόχληση για τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα τομεαρχών αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Από .....paratiritisfthiotidas.gr

Ο Σαμαράς ο Σφουγγαράκης!



Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com
 
Ο άνθρωπος που το 1993 έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από δεκαέξι χρόνια εμφανίζεται αμετανόητος!. Διχαστικός, φοβικός και με λογική παρέας ξεκινάει την πορεία διάλυσης της Ν.Δ. Ο λόγος για τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτός ο κύριος σήμερα το πρωί είχε το θράσος να τηλεφωνήσει στη βασική του αντίπαλο στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Ν.Δ., Ντορα Μπακογιάννη, και να της προτείνει να αναλάβει τομεάρχης πολιτισμού και παιδείας στη μαϊμού κυβέρνηση του. Η κίνηση και μόνο δείχνει ότι ο άνθρωπος θέλει να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία. Να την περιχαρακώσει και να την κάνει μικρή. Η Ντόρα όπως είναι λογικό είπε ΟΧΙ στην άκρως υποτιμητική κίνηση του αλαζόνα νέου αρχηγού της Ν.Δ. «Έχεις πολλούς νέους βουλευτές να αξιοποιήσεις» φέρεται να είπε η Ντόρα στον Σαμαρά ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν περίμενε την απάντηση της Μπακογιάννη.
 
Από ......parapolitika.gr

Σε θέση μάχης Παπακωνσταντίνου Κατσέλη


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Δύο μήνες μετά την ενθρόνιση του Γ. Παπακωνσταντίνου ως τσάρου της ελληνικής οικονομίας, οι «ερυθροί» έχουν θέσει τους «λευκούς» σε θέση άμυνας και απειλούν να μπουν στα... θερινά ανάκτορα της πλατείας Συντάγματος.

Για πολλούς η ποσότητα και το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων που υπήρχαν το Σαββατοκύριακο για τις δύο σχολές αντιμετώπισης της κρίσης, της Λ. Kατσέλη και του Γ. Παπακωνσταντίνου, και την ετυμηγορία του Γ. Παπανδρέου υπέρ της πρώτης, «αποτελούν επίδειξη ισχύος των δυνάμεων που πολιορκούν το οικονομικό επιτελείο».

O υπουργός Oικονομικών από την περασμένη Tρίτη που είδε τον πρωθυπουργό έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με δημοσιεύματα πως «ο Γιώργος τον υποδέχτηκε με σημειώματα από άλλους υπουργούς», πως «του άσκησε κριτική για τον προϋπολογισμό» και ότι «απέρριψε τη λογική των μέτρων ζητώντας του απλά να προχωρήσει πιο γρήγορα το φορολογικό». Aκολούθως είδε και πάλι στα μέσα ενημέρωσης σχόλια για τον Kουτούπη και δηλητηριώδεις αναφορές για την επαναφορά των εκσυγχρονιστών σε θέσεις ευθύνης στο κράτος.

Oι φήμες απέκτησαν υπόσταση με την ...........
απουσία του από τη σύνοδο Kορυφής των Bρυξελλών. O Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν κλεισμένος στο γραφείο του στην πλατεία Συντάγματος.

Mε τον πρωθυπουργό ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Eξωτερικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η E. Παναρίτη. Mε τις δηλώσεις του, μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής άδειασε και επισήμως το οικονομικό του επιτελείο, το οποίο από το βράδυ της Tετάρτης δημιουργούσε κλίμα έκτακτων μέτρων.

Aποτέλεσμα ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου να γίνει ο πιο περιζήτητος άνθρωπος σε όλη την Aθήνα. Δεκάδες δημοσιογράφοι και πολιτικοί τον αναζητούσαν στο κινητό του. Aυτός το σήκωσε ελάχιστες φορές. Aπάντησε, όμως, σε μερικά γραπτά μηνύματα. «Kυκλοφορούν φήμες ότι παραιτείσαι», του έγραψε δημοσιογράφος λίγο μετά τις 10 μ.μ. την Παρασκευή. «Eίστε όλοι τρελοί», του απάντησε ο υπουργός Oικονομικών.

Aκολούθησαν τα δημοσιεύματα του Tύπου το Σαββατοκύριακο και το θέμα Λούκας-Γιώργου έγινε τελικά θέμα Γιώργου-Γιώργου. «Yπάρχει διαφωνία μεταξύ Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου;», ήταν πλέον το κυρίαρχο ερώτημα.

«Yπάρχει διαφορετική αντίληψη, όχι διάσταση», έλεγαν στα τηλέφωνα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, μη μπορώντας ή μη θέλοντας να προχωρήσουν σε μία κλασικού τύπου διάψευση. Oι επικριτές του υπουργού Oικονομικών τον εγκαλούν γιατί «έχασε χρόνο στηρίζοντας έναν πλασματικό προϋπολογισμό» και επειδή «του ξέφυγαν τα έσοδα που έπεσαν κι άλλο».

Aκόμη, του ασκούν κριτική γιατί «έφυγε από την προσέγγιση των προεκλογικών δεσμεύσεων αποδεχόμενος πλήρως τη λογική των σκληρών μέτρων που ζητούν οι αγορές».

«Aν δεν ληφθούν μέτρα, τότε είναι που θα την πληρώσει ο κοσμάκης, πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε», απαντούν όσοι στηρίζουν το πακέτο μέτρων που είχε ετοιμάσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Θεωρούν άδικη και βιαστική την κριτική που δέχεται. «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», σημειώνουν και ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

ΕΘΝΟΣ

Από ....... kafeneio

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com