Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ



ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ .. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΟ 2009 ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΥΟΜΕΝΑ ...

Μέτρα για την αλιευτική δραστηριότητα στον Μαλιακό εξαγγέλθηκαν στην ημερίδα για το ΕΠΑ


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μέτρα για την αλιευτική δραστηριότητα στον Μαλιακό, όπως η απαγόρευση της αλιείας στο Λιβάρι αλλά και η ποινικοποίηση αυτής με γρι-γρι, εξήγγειλε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή κατά την ημερίδα με θέμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013, Πράσινη Βίβλος για την Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα. Κύριες θεματικές της ημερίδας ήταν –μεταξύ άλλων- η Πράσινη Βίβλος κι η αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, τα θέματα των υδατοκαλλιεργειών σε σχέση με την αναθεώρηση και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013.


Την ανάγκη για μια νέα αναθεώρηση της ΚΑλΠ επισήμανε στην ομιλία της η Υπουργός κ. Μπατζελή, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας. Μια αναθεώρηση που θα έχει στο επίκεντρο την παράκτια αλιεία, που θα λαμβάνει ως δεδομένο την ολοένα αυξανόμενη απαίτηση για εκμετάλλευση υγιών ιχθυαποθεμάτων. Με τον τρόπο αυτό η αλιεία θα προσφέρει το ζητούμενο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και την εξισορρόπηση μεταξύ αλιευτικών πόρων και περιβάλλοντος και οικονομικών πόρων. Ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει ότι οι επόμενες γενιές των ψαράδων θα παραμείνουν στο επάγγελμα.

«Ό,τι δεν επιλύνεται ριζικά, μπορεί να επανέλθει», ανέφερε για τον Μαλιακό, θέτοντας προς διάλογο τη σωστή τήρηση όλων των ελέγχων ώστε να διατηρηθεί η αλιευτική ισορροπία των αποθεμάτων. «Η θαλάσσια περιοχή του Λιβαρίου, εάν και είναι η μοναδική περιοχή στην επικράτεια, όπου ισχύει η ολική απαγόρευση αλιείας, με κάθε μέσο, «καταπατείται» από πολλούς. Παρανομούν. Χωρίς οι λιμενικές αρχές, λόγω φόρτου να μπορούν να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό. Εάν αυτό συνεχιστεί, βάσει στοιχείων, θα προβούμε σε «ποινικοποίηση» των παραβατών», ξεκαθάρισε.

Ένα ακόμη θέμα που θα απασχολήσει άμεσα το Υπουργείο είναι και η απαγόρευση αλιείας με γρι-γρι στη θαλάσσια περιοχή του Μαλιακού Κόλπου, εσωτερικά της νοητής γραμμής Ακρωτηρίου – Κνήμες – Λιχάδας – Τάπια, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να βρεθεί μια «συμφωνία κοινής διαχείρισής του από τους αγρότες και αλιείς». Γι’ αυτό το ΥΠΑΑΤ προχώρησε σε ένταξη στο Πρόγραμμα της περιοχής Σπερχειού «Υγροβιότοποι», μελέτη για την απορροή των υδάτων των ποταμών σε κλειστούς κόλπους, ενώ στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκεται, όπως είπε, το Αλιευτικό Κατάλυμα Καινουργίου.


Ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας στην ομιλία επανέλαβε την καθαρότητα των νερών του Μαλιακού, αναφέροντας και πάλι αυτά που κατέδειξαν και καταδεικνύουν οι έλεγχοι που όπως είπε γίνονται. Ακόμη έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη βδομάδα θα κατατεθεί αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη δυσφήμηση που γίνεται αναφορικά με τον Μαλιακό κόλπο, «δυσφήμηση που αποσκοπεί στο να αναλάβουν οι ίδιοι οι δυσφημιστές τη σύνταξη μελετών όχι για τη σωτηρία του Μαλιακού, αλλά για δικό τους όφελος όπως έγινε και σε άλλους Νομούς της χώρας οι οποίοι τους κατήγγειλαν».

Στη συνεισφορά του τομέα της αλιείας στη διατήρηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μεγάλων παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας μας, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας στον σύντομο χαιρετισμό του. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα του ελληνικού αλιευτικού κλάδου και στο πρόσφατο φαινόμενο θνησιμότητας των ψαριών στο Μαλιακό Κόλπο, το οποίο ανέδειξε το περιβαλλοντικό ζήτημα της περιοχής.


Στο «σάρωμα» της θάλασσας του Μαλιακού από μηχανότρατες, γρι-γρι και κουλούρες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Σεραφείμ Αντωνίου ο οποίος κατήγγειλε «την αρτηριοσκληρωτική πολιτική που ρημάζει το μικροκλίμα του Μαλιακού και επιτρέπει σε ελάχιστα οργανωμένα συμφέροντα να αλωνίζουν». Παράλληλα ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα του Αλιευτικού Καταφυγίου Καινουργίου.

Εισηγήσεις - Παρεμβάσεις

Την ανάγκη να σταματήσει η ανθρωπογενής επιβάρυνση του περιβάλλοντος και να επικρατήσει η ανθρωπογενής φροντίδα γι’ αυτό, τόνισε στην παρέμβασή του «Τα προβλήματα και οι προοπτικές του Μαλιακού Κόλπου» ο κ. Δ. Ρίζος, Βιολόγος – Ιχθυολόγος Msc, της Διεύθυνσης Αλιείας της ΝΑΦ. «Η παράνομη αλιεία, η αύξηση της αλιευτικής προσπάθειας, η ρύπανση του υδάτινου οικοσυστήματος και η μέχρι σήμερα μη ορθολογική διαχείριση των υπαρχόντων ιχθυοαποθεμάτων έχει διαμορφώσει μια κατάσταση συνεχούς μείωσης της δυναμικότητας των ιχθυοπληθυσμών», ανέφερε.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι αστικές, γεωργικές και βιομηχανικές δραστηριότητες της περιοχής, που προκαλούν ρύπανση διά μέσου των εσωτερικών νερών, έχουν τελικό αποδέκτη τον Μαλιακό κόλπο. Έκανε μια σύντομη περιγραφή στο φαινόμενο εμφάνισης της Σατονέλα και τόνισε την ανάγκη κατασκευής τεχνικού υφάλου στις Ράχες, την απαγόρευση της αλιείας με γρι-γρι και την ποινικοποίηση της παράνομης αλιείας στην περιοχή Λιβάρι.

Στην αποτυχία της μέχρι σήμερα Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και στο ποια πράγματα πρέπει να αποσαφηνιστούν όσον αφορά την Πράσινη Βίβλο, αναφέρθηκε ο κ. Δ. Κοσοργιός, εκπρόσωπος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Αλιέων. Απ’ την πλευρά του ο κ. Δ. Ταουλτζής, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας ανέλυσε τον επαναπροσδιορισμό της ασκούμενης Αλιευτικής Πολιτικής.

Ο εκπρόσωπος της ΓΕΣΑΣΕ κ. Γ. Κατσοτούρχης στην παρέμβασή του για την ανάπτυξη της παράκτιας αλιείας σε νησιωτικές παραμεθόριες περιοχές ανέπτυξε τα ζητούμενα από τη νέα ΚΑΠ. Το ξεκαθάρισμα των κατά κύριο επάγγελμα ψαράδων, τη διατήρηση των πόρων και τη διαχείριση της αλιείας, τις επιδοτήσεις, την ερασιτεχνική αλιεία των 300.000 ψαράδων, τις διεθνής σχέσεις και συμφωνίες με τρίτες χώρες, την υπεύθυνη στάση του αλιευτικού κλάδου για την διαχείριση των αποθεμάτων και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από την ΕΕ, καθώς και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νησιών που εξαρτώνται από την αλιεία.

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες διαχείρισης των αλιευτικών αποθεμάτων στις ελληνικές θάλασσες, ο Δρ. Α. Καλλιανιώτης, του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας του ΕΘΙΑΓΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ιεράρχησης των στόχων μας σαν χώρα ώστε να επιτευχθεί η αειφορία. «Πρέπει να αρχίσουμε να παρακολουθούμε τους πληθυσμιακούς δείκτες και το επίπεδο αφθονίας των κυριότερων τουλάχιστον αποθεμάτων. Στη συνέχεια να ποσοτικοποιούμε την επίδραση των αλιευτικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται και να διαφοροποιούμε τις αποφάσεις που λαμβάνονται, ανάλογα με την διαμόρφωση ειδικών παραμέτρων που προκύπτουν από την επεξεργασία αυτών των στοιχείων», είπε μεταξύ άλλων.

Στην παρέμβασή του ο κ. Αριστείδης Μπελλές, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, προσδιόρισε τα προβλήματα της ιχθυοκαλλιέργειας στην έλλειψη νομικής βάσης, των χωροθέτησή τους, τις επιδοτήσεις, την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και την διασφάλιση ενός κατάλληλου συστήματος επαρκούς παρακολούθησης του κλάδου

Από...paratiritisfthiotidas.gr

Όχι στη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται...


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


«Πατρίδα, πατρίδα, ήσουνε άτυχη...»

(Μακρυγιάννης)

Ένα χρόνο μετά τον αποτρόπαιο χαμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα ένστολου -ειδικού φρουρού- εκφράζουμε και πάλι τη συμπαράστασή μας στους οικείους του, διαβεβαιώνοντας όλους τους συμπολίτες μας ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να μην επαναληφθεί ξανά παρόμοια τραγωδία.

Από την πρώτη στιγμή του συγκλονιστικού αυτού γεγονότος, που μετατράπηκε σε καταλύτη αλυσιδωτών αντιδράσεων, αλλά και αφορμή για να αφυπνιστούν συνειδήσεις, ως οργανωμένοι συνδικαλιστικοί φορείς, αναδείξαμε τα αίτια που γέννησαν τέτοιες παράλογες συμπεριφορές στο αστυνομικό μας σώμα και ζητήσαμε να ληφθούν γενναίες αποφάσεις με στόχο την επανίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πολιτεία ανέθεσε στο σύνολο των Ελλήνων Αστυνομικών, να υπερασπίζονται το αγαθό της ασφάλειας και...

της ελευθερίας των συμπολιτών μας, προκειμένου να ζουν και να εργάζονται σε μια κοινωνία της προόδου και της ευημερίας και όχι να λειτουργούν ως «ράμπο» και δυνάστες της κοινωνίας μας. Αυτήν την ακατάλυτη αρχή, δυστυχώς, πολλοί την παρεξήγησαν, άλλοι δε, ιδίως συνάδελφοί μας, δεν κατάφεραν να την υπηρετήσουν, ως είχαν ιερή υποχρέωση.

Αποτέλεσμα, χρόνια τώρα, να έχει εδραιωθεί μια κουλτούρα βίας και αντιβίας, ένα γαϊτανάκι του τρόμου κυρίως στην ελληνική πρωτεύουσα, με θύτες και θύματα άλλοτε απλούς πολίτες και άλλοτε τους ίδιους τους ένστολους συναδέλφους μας.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας, με πιο πρόσφατη αυτή με την τραγική απώλεια του Νεκτάριου Σάββα, αλλά και τα καταιγιστικά πυρά εναντίον συναδέλφων μας στην Αγία Παρασκευή, είναι αναγκαίο η ελληνική πολιτεία να υποστηρίξει μέχρι τέλους σειρά πρωτοβουλιών για να περιοριστούν τα φαινόμενα τυφλής βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτά.

Η δημόσια έκκλησή μας για παλλαϊκή καταδίκη της βίας βρίσκει μεγαλύτερη απήχηση και αυτό μας γεμίζει με αισθήματα αισιοδοξίας, ότι μπορούμε να προσβλέπουμε στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης και δημοκρατικής Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτήν την εδραία πεποίθησή μας, τη συμμερίζονται οι συμπολίτες μας, τη στηρίζουν οι συνάδελφοί μας, όλοι εκείνοι που υπηρετούμε ευόρκως το καθήκον μας.

Είναι καιρός πλέον να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας γιατί αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, η ρήση του Μακρυγιάννη «Πατρίδα, πατρίδα, ήσουνε άτυχη...», θα ξαναγίνει τραγικά επίκαιρη.

Η λειτουργία της αστυνομίας συνιστά άμυνα της κοινωνίας απέναντι στο κακό και στο έγκλημα και η πολιτεία οφείλει να θωρακίσει το λειτούργημά μας, ώστε να είμαστε σε θέση να επιτελέσουμε την υψηλή αυτή αποστολή μας.

ΩΣ ΕΔΩ!

Όχι στη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται!

Από....Press-gr

Ο Δεκέμβρης του 2008 και ο Μάης του 1968...


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο «Αλέξης» γίνεται το σύμβολο της νεολαίας «του 21ου αιώνα»‏
Τίποτα δεν θα είναι, πλέον, ίδιο με το παρελθόν.Ο Δεκέμβρης του 2008 και ο Μάης του 1968 επέδρασαν στη δημοκρατικοποίηση της Ευρώπης με αντίστροφη ο καθένας κατεύθυνση (κέντρου – περιφέρειας).Το μήνυμα της εξέγερσης: «Όσοι ήθελαν να αφήσουν τους πολίτες έξω από τις πολιτικές εξελίξεις διαψεύστηκαν οικτρά, όπως θα ξαναδιαψευστούν μελλοντικά»!.Το μέσον πληροφόρησης. Στον Μάη του 1968 ήταν το ραδιόφωνο και οι προκηρύξεις, ενώ στον Δεκέμβρη του 2008 ήταν το ίντερνετ και τα μπλογκ!!
Ο «Αλέξης» γίνεται το σύμβολο της νεολαίας «του 21ου αιώνα» και πυροδοτεί και την εξέγερση της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη που βρίσκεται κάτω από φεουδαρχικές κυβερνήσεις.
- Στις 10 Ιούνη 1968 ένας 17χρονος μαθητής, που πήγε προς υποστήριξη των εργατών στο Φλεν της Γαλλίας, πνίγηκε στο Σηκουάνα προσπαθώντας να γλυτώσει από την αστυνομία.
- Στις 6 Δεκέμβρη 2008 ένας 15χρονος μαθητής, ο Αλέξης - Ανδρέας Γρηγορόπουλος έσβησε στην άσφαλτο των εξεγερμένων Εξαρχείων της Αθήνας από τη σφαίρα όπλου ενός ειδικού φρουρού.
Σήμερα πολλοί φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, αναλυτές και ιστορικοί έχουν υποστηρίξει ότι η εξέγερση του Μάη του 1968 στην Γαλλία ήταν το σημαντικότερο επαναστατικό γεγονός του 20ου αιώνα επειδή δεν πραγματοποιήθηκε από μεμονωμένο πλήθος, όπως οι εργαζόμενοι ή οι φυλετικές μειονότητες, αλλά ήταν μια παλλαϊκή εξέγερση, άνευ φυλετικών, πολιτιστικών, ηλικιακών και κοινωνικών διακρίσεων. Η κοινωνιολόγος και φιλόσοφος Χάνα Αρεντ έκανε λόγο για επανάσταση όπως το 1848. «Μου φαίνεται, έλεγε, ότι...

τον 21ο αιώνα τα παιδιά θαμαθαίνουν το 1968, όπως εμείς το 1848», δηλαδή τους αστικούς επαναστατικούς ανέμους στην Ευρώπης εκείνης της εποχής. Αν συνεχίσουμε αυτήν την σκέψη μπορούμε να πούμε σήμερα ότι τα παιδιά μας στον επόμενο αιώνα θα μαθαίνουν για τον «Αλέξη» και την ελληνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Η ελληνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ότι ήταν το σημαντικότερο γεγονός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στις αρχές του 21ου αιώνα. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο με το παρελθόν.
Ήδη οι επιστήμονες και οι «αναλυτές» το αντιλαμβάνονται. Όσοι ήθελαν να αφήσουντους πολίτες έξω από τις πολιτικές εξελίξεις διαψεύστηκαν οικτρά. Η επίδραση και των δύο εξεγέρσεων ήταν πολύ θετικές στην δημοκρατικοποίηση της Ευρώπης και της Ελλάδας και ...έπεται συνέχεια!!
Στην Γαλλία του 1968 ξέσπασε πολιτική και κοινωνική αναταραχή κατά τη διάρκεια των μηνών Μαίου Ιουνίου 1968 (γνωστός και ως Γαλλικός Μάης ή Μάης του '68) Τα γεγονότα ξεκίνησαν από κινητοποιήσεις των μαθητών και φοιτητών, επεκτάθηκαν με γενική απεργία των Γάλλων εργατών και τελικά οδήγησαν σε πολιτική και κοινωνική κρίση. Η εξέγερση άρχισε να παίρνει διαστάσεις επανάστασης και οδήγησε στη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη εκλογών από τον τότε πρόεδρο Ντε Γκωλ.
Την Τρίτη 7 Μαΐου 1968, διοργανώθηκε μεγάλη πορεία στο κέντρο του Παρισιού, στην οποία όμως δεν συμμετείχαν μόνο φοιτητές αλλά και εργάτες. Την Τετάρτη 8 Μαΐου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε θα επέτρεπε την επαναλειτουργία της Σορβόννης. Όταν όμως, την Πέμπτη 9 Μαΐου το πρωί, οι φοιτητές πήγαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα διαπίστωσαν ότι οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν αποχωρήσει.
Την Παρασκευή 10 Μαΐου, 30.000 φοιτητές και μαθητές λυκείων συγκεντρώθηκαν στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα και πραγματοποίησαν νέα πορεία. Η αστυνομία είχεαποκλείσει όλες τις γέφυρες και απώθησε του διαδηλωτές προς το Καρτιέ Λατέν. Τα μεσάνυχτα φοιτητική αντιπροσωπεία πήγε στη Σορβόννη και υπέβαλε τα αιτήματα των διαδηλωτών: επαναλειτουργία του πανεπιστημίου, αποχώρηση της αστυνομίας, απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Ολόκληρη η Γαλλία παρακολουθούσε τις εξελίξεις από το ραδιόφωνο. Πράγματι στις 2.00 το πρωί, τα οδοφράγματα που είχαν στήσει στο μεταξύ, φοιτητές και εργάτες με τη βοήθεια χιλιάδων απλών ανθρώπων και ευυπόληπτων πολιτών, δημιούργησαν ασπίδες. Όταν ξημέρωσεΣάββατο 11 Μαΐου, και σταμάτησαν οι οδομαχίες, υπήρχαν 1000 τραυματίες, 469 συλληφθέντες και 69 καμένα αυτοκίνητα.
Την Δευτέρα 13 Μαΐου, οι συνδικαλιστές κήρυξαν γενική απεργία και συλλαλητήριο. Η κατάσταση γενικεύτηκε. Την Πέμπτη 30 Μαΐου ο Ντε Γκώλ επιχειρεί την αντεπίθεση της αντεπανάστασης με τρεις κινήσεις. Από το πρωί στρατεύματα περικυκλώνουν το Παρίσι. Στα βόρεια προάστια εμφανίζονται μακριές φάλαγγες αρμάτων μάχης και λίγο αργότερα επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό στα νότια, ενώ δύο τουλάχιστον συντάγματα έχουν φύγει από το Μπάντεν - Μπάντεν για το Παρίσι. Στις 10 Ιούνη ένας 17χρονος μαθητής, που πήγε προς υποστήριξη των εργατών στο Φλεν, πνίγηκε στο Σηκουάνα προσπαθώντας να γλυτώσει από την αστυνομία.
Η δολοφονία αυτή προκαλεί νέεςοδομαχίες στο Παρίσι. Στις 23 Ιούνη γίνεται ο πρώτος γύρος των εκλογών που ολοκληρώνονται στις 30 Ιούνη 1968.
Στην Ελλάδα του 2008 το φοιτητικό και εργατικό κίνημα ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Οι φοιτητές είχαν ξεσηκωθεί ενάντια του νόμου της κ. Γαννάκου περί ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων πραγματοποιώντας πορείες σε εβδομαδιαία βάση. Τις αντιδράσεις προσπάθησε η ολιγαρχική κυβέρνηση να τις αντιμετωπίσει με σφοδρή επίθεση των Ματ. Καρτερικά οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και των άλλων σχολών που ήταν στην πρώτη γραμμή υπέμεναν τα βασανιστήρια από τα χημικά όπλα που έριχναν χωρίς φειδώ τα Ματ του κ. Πολύδωρα. Οι εργαζόμενοι τηςΟλυμπιακής και των άλλων μεγάλων εταιριών άρχισαν τις διαδηλώσεις. Ο υπερδανεισμός των πολιτών – «νεοσκλάβων» στους τραπεζίτες οδήγησε στη νέα «ιδιότυπη δικτατορία των συντηρητικών, των μηχανισμών καταστολής και των τραπεζιτών». Ως αντίδραση ήρθαν οι απρόσμενες – για τους αδαείς - μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις, παρά την θέληση των «εξωνημένων» συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, «πρώην αριστερών – που τα πουλάνε όλα», «δημοσκόπων» και παρακρατικών μηχανισμών.
Ήδη από τις 21 Οκτωβρίου 2008 μια λαοθάλασσα ενωμένων –αυτονομημένων πολλές φορές - εργατών, αγροτών, φοιτητών, ανέργων, αστέγων, υπερδανεισμένων, απολυμένων...πλημμυρίζει το κέντρο της Αθήνας. Η δολοφονία του νεαρότερου ήρωα των λαϊκών κινητοποιήσεων, του «Αλέξη» στις 6 Δεκεμβρίου 2008 ήταν και η χαριστική βολή για την παραπαίουσα ολιγαρχία.
Η δολοφονία του Αλέξανδρου – Ανδρέα Γρηγορόπουλου άναψε την σπίθα στην κοινωνική πυριτιδαποθήκη που ήταν ήδη έτοιμη να εκραγεί. Επί ημέρες το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε μα βομβαρδισμένο τοπίο. Η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο στις 9 δεκεμβρίου 2009 όταν το Σύνταγμα είχε πλημμυρίσει από μαθητές , φοιτητές εργάτες , αλλά και ευυπόληπτους πολίτες που έβλεπαν το τέλος της ιδιότυπης δικτατορίας.. Ο Αλέξης γίνεται το σύμβολο της νεολαίας του σήμερα και πυροδοτεί και την εξέγερση της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη που βρίσκεταικάτω από φεουδαρχικές κυβερνήσεις. Αμέσως υπήρξαν και ευρωπαϊκές αντιδράσεις. Ο φεουδάρχης πρόεδρος της Γαλλίας με νωπές τις μνήμες των ταραχών που συντάραξαν τη Γαλλία το 2005, με πρωταγωνιστές μαύρους μετανάστες, αντιλήφθηκε αμέσως το «βαθύτερο μήνυμα» των επαναστατημένων της «ελληνικής Βαστίλης» και τον εαυτό του ως ένα νέο Λουδοβίκο και δήλωσε: «Οι Γάλλοι λατρεύουν να με βλέπουν στην άμαξα με την Κάρλα, όμως είναι οι Γάλλοι που αποκεφάλισαν τον βασιλιά τους Λουδοβίκο». Η εξέγερση των αγροτών της Κρήτης και η παρουσίατους στο λιμάνι του Πειραιά φόβισε την φεουδαρχία. Τα Ματ έχασαν την ψυχραιμία τους και χτύπησαν με χημικά ακόμα και τον Πρόεδρο του Πασοκ που επισκέφτηκε τους αγρότες στο λιμάνι. Οι διαδηλώσεις των εργαζομένων εντάθηκαν και συνεχίστηκαν με τους εργαζόμενους Λαναρά. Αλλά και η συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΝΕΤ την ώρα του δελτίου ειδήσεων στις 16 Δεκεμβρίου 2008 στις 15.00 μμ είναι ενθαρρυντικό μήνυμα ότι οι πολίτες αντιστέκονται!!
Την συμπάθειά προς την ελληνική νεολαία εξέφρασε και σοσιαλιστής κ. Ζακ Λανγκ, πρώην υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας επί Φρανσουά Μιτεράν, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές παρόμοιες αναταραχές στη Γαλλία. «Ως εξωτερικός παρατηρητής, ξέρω ότι θα πρέπει να μιλήσω πολύ προσεκτικά, αφού με κανέναν τρόπο δεν υποστηρίζω τις βιαιότητες. Θέλω όμως να εκφράσω την αγάπη μου και τη συμπάθειά μου προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, που είναι γεμάτη ενέργεια, ταλέντο και θέληση....
Αυτό που ο ελληνικόςλαός εκφράζει σήμερα μπορεί να το νιώσουν και άλλοι λαοί και ιδιαίτερα στη Γαλλία, όπου κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες...». Ο Δεκέμβρης του 2008 ταρακούνησε συθέμελα την «ιδιότυπη δικτατορία» των ολιγαρχικών και οδήγησε στις εκλογές της 4 Οκτώβρη 2009.
Σήμερα οι έλληνες δημοκρατικοί πολίτες εμπνεόμενοι από την Αμερικάνικη την Γαλλική επανάσταση αλλά και από τους δημοκρατικούς αγώνες της εθνικής αντίστασης, του Μάη του 1968και της γενιάς του Πολυτεχνείου, οφείλουν ευλαβικά και ειρηνικά «να τιμήσουν τον Αλέξη» το νεαρότερο αγωνιστή της δημοκρατίας που «έπεσε» από τις σφαίρες του παρακράτους.
Σχεδόν τα πάντα ήταν απρόσμενα για τους «κρατούντες» και τον Μάη του 1968 και τον Δεκέμβρη του 2008. Τα τελευταία πράγματα που περίμεναν οι πολιτικοί τους και οι «στυλοβάτες τους» ήσαν εξεγέρσεις σε πόλεις σαν το Παρίσι και την Αθήνα και η φαινομενικά ξαφνική μεταμόρφωση των νέων και νεανίδων της μεσαίας τάξης σε επαναστάτες. Οι εξεγερμένοι και στην μια και στην άλλη περίπτωση είχαν μαζί τους, τους διανοούμενους, που «άνοιξαν ιδεολογικά τον δρόμο». Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η δολοφονία του Αλέξη έρχεται μετά την απεχθή, επίσης,δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά.
Ο Μιχάλης Καλτεζάς (17 Νοεμβρίου 1985) ήταν ο 15χρονος μαθητής που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1985. Αστυνομικός πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά στο πίσω μέρος του κεφαλιού από απόσταση είκοσι μέτρων, καθώς ο νεαρός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων. Και πιο πολλά χρόνια πριν, τον Νοέμβρη το 1973 ένας άλλος μαθητής ο Διομήδης Κομνηνός πέφτει από τις σφαίρες του παρακράτους σημαδεύοντας έτσι την γενιά του Πολυτεχνείου.
Ο Αλέξης είναι το πανευρωπαϊκό σύμβολο της νεολαίας του 21ου αιώνα. Κοινό συνθήματα είναι το: «Αφήστε μας να ζήσουμε»!!! Ο Αλέξης Ζει !!! Ο Αλέξης ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί !! Τιμή και δόξα στον Αλέξη τον νεαρότερο ήρωα της σύγχρονης δημοκρατίας!!

Από τον Δρ Αναστάσιο Κουτσούκο
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


.....Μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Από το Δημαρχείο στο Υπουργείο το θέμα του σχολείου Καμένων Βούρλων



Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα γύρω από την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου στα Καμένα Βούρλα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου για να τεθούν στη συνέχεια στον αρμόδιο Υπουργό. Αυτό αποφασίστηκε νωρίτερα κατά τη συνάντηση της Τόνιας Αντωνίου με τα Προεδρεία των 15μελών Συμβουλίων του Γυμνασίου και Λυκείου Καμένων Βούρλων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού της περιοχής, καθώς και των τριών Διευθυντών των τριών σχολείων.


Όπως σας αποκάλυψε σχετικά χτες ο «Παρατηρητής» η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτού Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο της λοκρικής λουτρόπολης. «Είμαι πρόθυμη να σας βοηθήσω» επισήμανε η κ. Αντωνίου στην συνάντηση, στην οποία ακούστηκαν οι απόψεις όλων, όσον αφορά τις διεκδικήσεις. Αυτό που κατέστη σαφές είναι πως ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος έχει ήδη ενημερωθεί για το θέμα που ταλανίζει την κοινωνία των Κ. Βούρλων και πλέον επίκειται άμεσα ραντεβού στο Υπουργείο, κατόπιν δέσμευσης και της κ. Αντωνίου. Σήμερα κιόλας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ώστε να ακουστούν και ενανα συζητηθούν ακόμη και οι εναλλακτικές προτάσεις που μπορεί να προκύψουν, προκειμένου στο Υπουργείο να συζητηθούν
συγκεκριμένα αιτήματα.

Από.....paratiritisfthiotidas.gr