Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Βρέθηκε οικόπεδο εντός του Δήμου Καμένων Βούρλων για την δημιουργία Σχολικών Μονάδων !!!


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο κ. Μακρυνίτσας Δημήτρης κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων και το Σύλλογο των Ενεργών Δημοτών πρόταση προς συζήτηση, για να δοθεί λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο , όπως είναι η εύρεση και θεσμοθέτηση χώρου από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανέγερση καινούργιων σχολικών μονάδων.                                                                  

 Συγκεκριμένα προτείνει στα Οικοδομικά Τετράγωνα ΟΤ 69, ΟΤ 90, ΟΤ 88 εντός του σχεδίου και το ΟΤ 125 στην επέκταση του σχεδίου που προορίζονται για την δημιουργία Διοικητηρίου , Δημοτικό Νηπιαγωγείο- Βρεφονηπιακό Σταθμό Κοινόχρηστους χώρους και χώρους παρκινγκ να γίνουν οι νέες σχολικές μονάδες. Ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου δεσμεύτηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αν δεν καταλήξει πουθενά ο διάλογος με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Γκερέκου θα φέρει την πρόταση του κ. Μακρυνίτσα προς συζήτηση σε ένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε ολόκληρη την  επιστολή










Αρμονική συνεργασία των δύο τάσεων στη ΝΔ ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

«Προϋπόθεση ενότητας είναι ο ηττημένος να σεβαστεί το αποτέλεσμα και ο νικητής τον ηττημένο», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας στον ρ/σ Real FM το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας και τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη ΝΔ συνυπάρχουν δύο ρεύματα σκέψης, το παραδοσιακό λαϊκό συντηρητικό το οποίο κέρδισε και τις εκλογές, και το κεντρώο φιλελεύθερο, τα οποία -τόνισε- πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά για να μπορέσουμε να κάνουμε τη ΝΔ μεγάλη και ισχυρή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του, με την επισήμανση ότι πρέπει να στηριχθεί από όλους. Παράλληλα ευχαρίστησε και τους «εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες που προσήλθαν σε μία πρωτοποριακή ανοικτή διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου». «Η συμμετοχή τους και η υπομονή τους ήταν συγκινητική και βρισκόταν σε πλήρη ανακολουθία με τις παλινωδίες της οργανωτικής επιτροπής», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως είναι νωρίς για αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Αντίθετα, πρόσθεσε, αυτό που έχει σημασία, είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα. «Πρέπει να κάνουμε μία πολύ ειλικρινή αυτοκριτική για το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει, είναι βαθιές οργανωτικές αλλαγές στη ΝΔ, ώστε πραγματικά να ξαναγίνει ένα κόμμα ανοικτό και καλά οργανωμένο» και το τρίτο η αρμονική συνεργασία των δύο τάσεων «για να μπορέσουμε να κάνουμε τη ΝΔ μεγάλη και ισχυρή, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», σημείωσε.

Σύντομα, τόνισε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ πρέπει να λειτουργήσει πάνω σε νέες βάσεις, με όργανα που θα συνεδριάζουν, θα ακούγονται και θα διαμορφώνουν υπό την καθοδήγηση του προέδρου, την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος. «Να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής που θα διαφοροποιούν τη ΝΔ από την κυβέρνηση», κατέληξε, καθώς όπως σημείωσε, «αν δεν είμαστε καλή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε και καλή κυβέρνηση».

Από.....parapolitika.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Βουλευτής Φθιώτιδας Ν.Δ.
Επίκουρος Καθηγητής Ο.Π.Α.
Μητροπόλεως 1,
10557, Αθήνα
Ορλάνδου και Ταϋγέτου
35100, Λαμία
 + 30 210.37.09.546
 + 30 22310.30200 / 34250
 + 30 210 37.09.549
 + 30 22310.30250
 cstaik@parliament.gr
www.cstaikouras.gr
CHRISTOS KON. STAIKOURAS
MP Fthiotida, N.D.
Assistant Professor A.U.E.B.


1 Mitropoleos Street,
GR-10557, Athens - Greece


Orlandou and Taigetou
GR-35100, Lamia - Greece


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Λαμία, 30.11.2009

Η παγκόσμια κοινότητα έχει καθιερώσει από το 1988 την 1η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (HIV). Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία, παρά τις προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο για τον έλεγχό της, συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, και ιδιαίτερα εκείνη της Υποσαχάρειας Αφρικής, ενώ εκτιμάται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πως θα αποτελέσει μέσα στα επόμενα 24 χρόνια την τρίτη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη χώρα μας τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, καθώς, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καταγράφεται ετήσια αύξηση κρουσμάτων 15% – 20% την τελευταία τριετία.
Αναμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την κατάρτιση δράσεων και πολιτικών με στόχο την πρόληψη, τη θεραπεία, τη φροντίδα και την υποστήριξη των φορέων και ασθενών του ιού του AIDS. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του AIDS, το οποίο καταρτίστηκε το 2008, περιλαμβάνει την παροχή δωρεάν αγωγής στους ανασφάλιστους οροθετικούς, την ανάληψη πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων σε επίπεδο πρόληψης, και τη μέριμνα για τους ανήλικους οροθετικούς.
Η προσπάθεια, ωστόσο, πρέπει να συνεχιστεί. Η ανάγκη για καθοδήγηση, στήριξη και φροντίδα των φορέων και ασθενών του AIDS είναι περισσότερο πραγματική και επείγουσα από ποτέ, καθώς απαιτείται η συρρίκνωση των όποιων προκλητικών φαινόμενων κοινωνικού ρατσισμού, η κάλυψη των κενών που συχνά εντοπίζονται στην ενημέρωση αναφορικά με τον ιό, και, φυσικά, η διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στη θεραπευτική αγωγή.
Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά για τη συνεχή θωράκιση και επέκταση του δημοσίου υγειονομικού συστήματος της χώρας και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ευκολότερη και καθολική πρόσβαση στην πρόληψη, τη θεραπεία και την περίθαλψη. Παράλληλα με τη μέριμνα της Πολιτείας, απαιτείται και η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των πολιτών για τον περιορισμό της ασθένειας, αλλά και για την ανάδειξη μιας κοινωνίας που αγωνίζεται για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με υπέρτατο αυτό της προστασίας της υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρώ πως είμαστε όλοι αρωγοί.

Συνάντηση Καραμανλή- Σαμαρά, το απόγευμα με Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή συνάντησε το μεσημέρι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης Αντώνης Σαμαράς. Καθώς τον υποδεχόταν, στο γραφείο του στη Ρηγίλλης, ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Σαμαρά: "Μεγάλη νίκη, μεγάλη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία. Είναι αυτονόητο, για ότι χρειαστείς, θα είμαι δίπλα σου". Ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε να ευχαριστήσει τον κ. Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς θα συναντηθούν στις 19.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε 1.415 εκλογικά τμήματα (86,28%) σε σύνολο 1.648 τμημάτων, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 328.721 ψήφους (50,28%), η κ. Μπακογιάννη 257.901 (39,45%) και ο κ. Ψωμιάδης 67.162 (10,27%).

Δηλώσεις

"Νικήσαμε όλοι, δεν ήμασταν αντίπαλοι μέχρι σήμερα, πολύ περισσότερο δεν είμαστε αντίπαλοι από δω και μπρος", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι ξεχνά τι ψήφισαν τα στελέχη και πως σβήνει με σφουγγάρι τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι δεν θα ανεχτεί την οποιαδήποτε υπονόμευση από δω και μπρος.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου θέσεων και αρχών της ΝΔ μέσα στους επόμενους μήνες, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους απλούς νεοδημοκράτες "να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας". Αναλυτικά οι δηλώσεις Σαμαρά

"Η παράταξη εξέλεξε νέο αρχηγό. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία, σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι παρόντες", σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία", υπογράμμισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας. Ο κ. Ψωμιάδης, νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας.

Δηλώσεις στελεχών της ΝΔ στον flash 96

O Βουλευτής Φθιώτιδος της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «όλος ο μηχανισμός Καραμανλή βρίσκεται πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά. Σημείωσε, πάντως, ότι ο νέος αρχηγός δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο Βουλευτής Πειραιά της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να είχαμε και δεύτερη γενιά Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ» και υπογράμμισε ότι «η εκλογή Σαμαρά είναι νίκη εναντίον αυτών που ετοίμαζαν τη διαδοχή με ταχύτητα φωτός».

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα στη Β΄ Αθήνας δείχνει πως ούτε βουλευτές ούτε δήμαρχοι - που στήριζαν την Ντόρα Μπακογιάννη - μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα».

Μετ' εμποδίων η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία διεξήχθη με πολλά προβλήματα, καθώς κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων, το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως αργά το μεσημέρι. Εκείνο το διάστημα, η διαδικασία προχωρούσε με χειρόγραφες καταστάσεις. Τελικώς η ψηφοφορία παρατάθηκε ακόμα και μετά τις 21.30. Εκτιμάται ότι προσήλθαν στις κάλπες περισσότεροι από 600.000 ψηφοφόροι.

Λειτούργησαν 1.584 εκλογικά τμήματα, ενώ σε 8 χώρες της Ευρώπης στήθηκαν 64 εκλογικά τμήματα

Από.....Nooz.gr

Συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά...

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



                                       

Συνάντηση θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 7.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συνεχάρη τηλεφωνικώς νωρίτερα.

Από.....Press-gr
Νίκη Αντώνη Ομπάμα-Σαμαρά και «μπλογκόσφαιρας»


(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)




Η χθεσινή αναμέτρηση για τη διαδοχή του κ. Κώστα Καραμανλή στη προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ του κ. Αντώνη Σαμαρά, της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ανέδειξε δύο απρόβλεπτους, από τα ΜΜΕ και τους Δημοσκόπους (τους), νικητές: τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η νίκη των δύο προσώπων αποχτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική «μπλογκόσφαιρα» (blogosphere). Διότι μετουσιώνεται στην πρώτη κατίσχυση των διαδραστικών «κοινωνικών μέσων» (social media) του Διαδικτύου απέναντι στα «ισχυρά -παραδοσιακά» ΜΜΕ (mass media) της χώρας. Νίκη της σύγχρονης «συλλογικής υποκειμενικότητας» απέναντι στην «παραδοσιακή» «υποκειμενική συλλογικότητα».

Κανένας, σοβαρός αναλυτής, δε θα πρέπει να παραγνωρίσει ή να παρακάμψει το ρόλο των ιστολογίων (blogs) και την καθοριστική συμβολή της «ιστολογίας» των πολιτών (blogging) στην ανατροπή των (επιβαλλόμενων) «προβλέψεων» των επικοινωνητών της διαπλοκής, της ιδιοτέλειας και της προπαγάνδας.

Στα ιστολόγια, ιστολόγοι και σχολιαστές ανέπτυξαν ελεύθερα και αλογόκριτα έναν αληθινά Δημοκρατικό Διάλογο. Παράθεσαν τα πολιτικά (και όχι μόνο) επιχειρήματά τους, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη ν' αποχτήσει σφαιρική αντίληψη για τις πραγματικές ανησυχίες και σκέψεις των συμπολιτών του.

Ευχόμαστε αυτή η εποχή της αθωότητας, των νέων μέσων προσωπικής (και όχι μαζικής) πληροφόρησης και (τηλ)επικοινωνίας, να μη παρέλθει ποτέ. Ευχόμαστε οι ερασιτέχνες διαλαλητές του Διαδικτύου ν’ αντέξουν στις πιέσεις της εξουσίας (ή των εξουσιών από το 1 μέχρι το 4) που σίγουρα θα ενταθούν...

Από......massmedia-gr

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από μια "άγνωστη" παρέα της δεκαετίας του '70.

Τους αναγνωρίζετε;

Κάτω αριστερά ο Πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου,

πάνω δεξιά ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ.,Αντ.Σαμαράς!





Κι,όμως είναι..


Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στην αρχή της δεκαετίας του '70 υπήρξαν... συγκάτοικοι και συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης.

Ως φοιτητές έκαναν στενή παρέα για τρία χρόνια .

Ο Γιώργος σπούδαζε Κοινωνιολογία και ο Αντώνης Οικονομία.

Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο βλέπουμε εκτός απ΄τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά τον κ. Στέφανο Μανουηλίδης και τον διεθνούς φήμης φωτογράφο, ζωγράφο, γλύπτη και εικαστικό Φίλιππο Τσιάρα.Η παρέα έζησε τρία χρόνια στο ίδιο πανεπιστήμιο...

Και μια άγνωστη λεπτομέρεια.

Λίγοι ξέρουν ότι 1.000 άνθρωποι από το Αμχερστ, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία σε αεροπορική βάση της πόλης και ακινητοποίησαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β52 όταν συνεχιζόταν ο πόλεμος με το Βιετνάμ! Οι διαδηλωτές ξάπλωσαν στον διάδρομο. Τους συνέλαβαν όλους αλλά η τοπική φυλακή, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα του Αμχερστ, δεν χώραγε πάνω από... τρεις και τελικά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.Keep Walking Γιώργο & Αντώνη...

Από.....greece-salonika

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ...θανάτου

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



(σέντρα)

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα στη Φθιώτιδα σύμφωνα με τη ΝΟ.Δ.Ε.

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com